Seg seg seg

Uuuuuh nu börjar man bli redigt sliten med det här kökeriet. Vi har hållt på i 1½ vecka nu men nu börjar man väl se ljuset i tunneln iallafall. Slängde massa skräp idag så hallen är inte helt belamrad längre. Diskmaskin och spis är uppe, bara gamla spisen som ska bäras ner och förmodligen åka till tippen. Gamla diskmaskinen ska säljas i helgen. Bänkskivorna är väl så gott som på plats allihop, vasken är på plats. Det som är kvar är:
  • Rörmokaren ska komma och koppla på blandare och diskmaskin. Förhoppningsvis idag.
  • Elektrikern ska sätta upp armaturerna med spotlights och koppla in spisen.
  • SnickarJonas ska såga till en bänkskiva eftersom väggen är sned
  • SnickarJonas ska fixa till så att alla delar till fläkten (som har varit ett HIE på ren blekingska, fläkten har tagit mest tid eftersom IKEA inte hade någon smart lösning till den, konstigt nog...) kommer på plats så den blir redig nån gång.
  • SnickarJonas ska sätta upp takanslutning.
  • Johan ska slipa till väggen där kaklet har suttit så det blir slätt.
  • SnickarJonas ska silikona upp väggplattorna tills vi hittar skenor som dom ska sitta på (Som IKEA konstigt nog inte heller hade, men ska försöka köpa in några från en hantverkare - i augusti..)
  • Johan ska sätta upp luckor på alla skåpen.
Det är, som ni ser, en del kvar, men målet är att köket ska bli funktionsdugligt i helgen iallafall.
Jag och Jonas kikade lite på olika golv innan och vi vill ha ett mörkt ekgolv. Det måste dock vara slitstarkt eftersom det ska vara i köket och jag ofta tappar saker. Vi hittade nåt mellanting mellan hård laminat och trä. Det är trägolv men med samma yta som ett laminatgolv. Rekommenderades bla till köket och har 25 års garanti. Inte jättedyrt heller. Så det kommer bli ett helt nytt kök; nya tapeter, nytt golv och nytt kök. Underbart!

Kommentarer
Postat av: Mamma

Heja Heja Tappa inte sugen.



Det kommer att bli jättefint.



Puss o Kram Mamma

2010-05-27 @ 22:45:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0