Recept saffransskorpor

Jag lägger ut receptet ändå, det finns säkert fler än mamma som vill ha det!

100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1,5 dl socker
5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl sötmandel
råsocker

Smält smöret och häll i saffra. Häll i en bunke. Blanda torra ingredienser och sötmandel. Jag brukar hacka sötmandeln grovt men den ska vara hel egentligen. Blanda ihop allt tills det blir en deg av det hela. Dela degen i 3 delar och rulla ut 3 längder på plåten. Strössla på råsocker. In i ugnen på 175 grader i 25 minuter. Ta ut plåten och sänk värmen till 125 grader. Dela längderna i ca 1 cm tjocka bitar och sprid ut dom på plåten. Sätt in i 10 minuter till i ugnen. Stäng därefter värmen och låt skorporna stå inne tills ugnen svalnat. Klart!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0