Kvällens indiska
Ikväll blev det något som heter indiska samosas till kvällsmat. Det är några små degknyten som man lägger en röra i och sen in i ugnen. Jag dokumenterade det hela och givetvis kommer receptet också!
4 pers
Ugn 200 gr.
2. Sätt ugnen på 200°C.
3. Lägg två ark filodeg på varandra och skär i bitar ca 10 x 10 cm. Låt degen ligga under en fuktig kökshandduk så att den inte torkar. Lägg en klick av fyllningen på degen, pensla kanterna med uppvispat ägg och vik ihop till en trekant. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg.
4. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
5. Servera samosas med sallad och matyoghurt.

Köttfärsröran

Dom små degknytena...

Och VOILA´!
4 pers
Ugn 200 gr.
- 1 gul lök
- 1 msk olja
- 300 g köttfärs
- 1 liten röd chilifrukt
- 1/2 - 1 msk färsk riven ingefära
- 1 tsk mald spiskummin
- salt och peppar
- 2 dl kokta linser. 150 g
- 1 dl djupfrysta gröna ärter
- 1 kruka färsk koriander
- 6 plattor filodeg (jag tog smördeg; mindre kolhydrater)
- 1 ägg
2. Sätt ugnen på 200°C.
3. Lägg två ark filodeg på varandra och skär i bitar ca 10 x 10 cm. Låt degen ligga under en fuktig kökshandduk så att den inte torkar. Lägg en klick av fyllningen på degen, pensla kanterna med uppvispat ägg och vik ihop till en trekant. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg.
4. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
5. Servera samosas med sallad och matyoghurt.

Köttfärsröran

Dom små degknytena...

Och VOILA´!
Kommentarer
Postat av: Mamma
Mumms filibabba
Puss o Kram
Trackback