Low carb-bröd
Många har sagt att de skulle tycka det var jobbigt att sluta med bröd när man äter lågkolhydratkost. Jag har ju pratat om LCHF- bröd här i bloggen tidigare. Dom är dock inte helt fantastiska, men duger att lägga pålägg på. Hittade dock ett bröd i min bok "LCHF på mitt sät" av Ulrika Davidsson. Har provat baka det idag och jag kan verkligen rekommendera det, även till er som äter bröd i vanliga fall! Det var väldigt gott och smakar och känns som vanligt bröd. Går utmärkt att rosta och frysa in. Man kan dock inte vara nötallergiker. Enkelt och snabbt gick det också. Här är receptet:
Och här är resultatet:
- 50 g smör
- 100 g blandade nötter, t.ex mandel och hasselnötter
- 4 dl hela linfrön (jag använde krossade, det går lika bra)
- 50 g kruskakli (finns i bakhyllan)
- 2 tsk bakpulver
- 1½ msk malda brödkryddor (jag använde inte det, gillar inte brödkryddor...)
- 1 dl creme fraiche
- 250 g keso
- 6 ägg (jag använde 4, tycker det blir en konstig konsistens annars)
- 2 msk solrosfrön
Och här är resultatet:
Kommentarer
Postat av: Mamma
Oj! vad det ser gott ut. Skall genast sätta på ugnen.
Puss o Kram
Trackback