Low carb-bröd

Många har sagt att de skulle tycka det var jobbigt att sluta med bröd när man äter lågkolhydratkost. Jag har ju pratat om LCHF- bröd här i bloggen tidigare. Dom är dock inte helt fantastiska, men duger att lägga pålägg på. Hittade dock ett bröd i min bok "LCHF på mitt sät" av Ulrika Davidsson. Har provat baka det idag och jag kan verkligen rekommendera det, även till er som äter bröd i vanliga fall! Det var väldigt gott och smakar och känns som vanligt bröd. Går utmärkt att rosta och frysa in.  Man kan dock inte vara nötallergiker. Enkelt och snabbt gick det också. Här är receptet:

  • 50 g smör
  • 100 g blandade nötter, t.ex mandel och hasselnötter
  • 4 dl hela linfrön (jag använde krossade, det går lika bra)
  • 50 g kruskakli (finns i bakhyllan)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1½ msk malda brödkryddor (jag använde inte det, gillar inte brödkryddor...)
  • 1 dl creme fraiche
  • 250 g keso
  • 6 ägg (jag använde 4, tycker det blir en konstig konsistens annars)
  • 2 msk solrosfrön
Sätt ugnen på 175 gr. Smält smöret. Hacka nötterna grovt. Blanda ihop allt och lägg i en smord brödform. In i nedre delan av ugnen i 1 timme. Klart!

Och här är resultatet:


Kommentarer
Postat av: Mamma

Oj! vad det ser gott ut. Skall genast sätta på ugnen.



Puss o Kram

2011-01-27 @ 16:48:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0