Timbuk

Alltså jag bara älskar Timbuktu!

*diggar loss till introt på Alla vill till Himlen*

Grilla med gamla grannar

Stötte ihop med våra gamla grannar från Järnvägsgatan tidigare idag. Vi har inte träffats på lite över ett år och när vi bodde borta vid dom umgicks vi rätt ofta.Eller umgicks och umgicks, men vi snackade iallafall nästan varje dag. Så jäkla bra sammanhållning där borta, nån sån sammanhållning kommer man inte i närheten av här med jobbiga gubbar och galna grannar. Iallafall. Carola, en av brudarna jag hängt med ikväll, har en gigaaaantisk fågelspindel. Äcklig som fasen är det. Hon visade även sina läskiga kackerlackor som hon matar spindlarna med. Har alltid tänkt att kackerlackor inte är speciellt äckliga, men fyyyyyy.....värre än spindlar var dom. Usch. Bajsar och förökar sig. Hon slängde ner en till sitt lilla kärleksmums och besten klippte äcklet direkt. SMACK! Krask och tugg sen var livet över för den lille jäkeln. Lägger upp några snaskiga bilder.


dentrettiondeapriltvåtusenåtta

image20

Elden utanför min lägenhet. Jepp, ganska najs va?

Vi äääääro svenska scouuuuter vi!

Jaha jaha, efter tre års scouttorka har det nu börjat rycka till i knop-knytar-fingrarna igen. Fredag till söndag åker jag på läger till Sonnarp. Numera heter det vårläger, det bästa var när det hette Pingstläger. Ojoj vad skoj man kunde ha. Jag och Ida ska hjälpa till med seniorrundan.Det är tydligen någon form av medeltidstema, men jag vet inte hur sugen jag är på att fixa fram någon sorts utklädning. Får väl rota fram min kreativa sida och leta fram nåt spännande. Bilder utlovas senare. Så länge bjuder jag på en bild från lägerbålet på gamla pingstlägret. Då var det livat!


                                                                                

Aj mina ben

Vaknade upp och insåg att det är typ 5:e dagen i rad som solen strålade in genom mitt fönster. Skuttade upp och åt en härlig smutti med kanel och kardemumma. Sen kände jag att jag skulle åka till stallet, men hejdade mej innan jag tog bilnycklarna. Istället för att gå till parkeringen gick jag till förrådet, plockade ut Tobbes cykel (för den har så skön sadel) och cyklade iväg mot Oxlehall. 7 km åt varje håll = 1,4 mil! Gött. Nu tog jag ju iofs en paus i mitt cyklande efter första 7 km när jag kom fram till Tobbes farmor och farfar. Dom klöv (eller klyvde? Stavningskunniga får gärna höra av sig) ved i hagen, det är det bästa dom vet. Själv mockade jag lite skit och gick ut och pratade lite med hästarna. Sen satt jag och deras drever Ami och solade en timme. Ami satt upptryckt i famnen på mej, hon är troligtvis världens keligaste hund. Fick två mackor innan jag begav mej hemåt. Stötte på den här lilla gynnaren på bilden. Var tvungen att ta ett kort. Och då menar jag inte att jag glatt skuttade av cykeln, gick fram och klappade Hugo huggorm på huvudet och frågade om det gick för sig att ta en bild. Nej nej. Först skulle den initiala skräcken lägga sig, den där ni vet som infinner sig när man ser ett långt streck ligga på vägen och sekunden senare inse att den har ett huvud. Sen lugnade jag ner min puls lite och smöööög fram mot Hugo likt Steve Irwing (ni vet krokodiljägaren, min idol). Jag såg nog inte lika cool ut som honom, och jag tyckte inte att Hugo var en "Sheila". Men jag sträckte fram mobilen på 2 m avstånd, zoomade in och klickade. Sen sprang jag tillbaka till cykeln så den inte skulle få fnatt och snirkla efter mej (man har ju sett "Anakonda". Sånt kan hända.). Ikväll blir det grillfest. Jag älskar att grilla.


Min Ett-ljus-för-Tobbe-och-Maja-lykta är sönder

Nästan varje kväll tänder jag ett ljus i en fin svart smideslykta som hänger på min balkong. Jag sätter in ett värmeljus och det är mossa och stenar runt om. Sätter ljuset i ett litet hål i mitten så att inte mossan ska komma för nära. Detta har gått utmärkt fram till i morse. Gick ut och tittade på lyktan och tyckte den såg mycket märklig ut. Tittade närmre på den och upptäcker att den är totalt urbrunnen, glaset är svart av sot och dessutom har glaset på alla fyra sidorna spruckit. MIsstänker att mossan på nåt vis kommit för nära ljuset och hela skiten har brunnit upp. Det är ju jättefarligt!!! Kedjan som lyktan hänger i var också lite svart och vi har ju träbalkong! Shit, nu vågar man ju aldrig tända lyktor mer. Men vad ska jag då tända för ljus för mina sockertoppar?


Monsun-sunk

Tittade på lägenheten på Monsunen igår och den var hemsk. Sunkig, tråkig och dålig planlösning. Dessutom ingen fläkt i köket. Helt värdelöst. Idag har jag tittat på två lägenheter, två ettor. Den ena var en 1,5 med stor sovalkov som var jättefin! Sovalkoven var nästan som ett extra litet rum. Underbar. Bjöd på den. Åkte och tittade på den andra och visst den var helt okej, men inte värd det priset han ville ha, så jag la ner det. På torsdag ska jag titta på en tvåa på Långö, det ställe där jag helst vill bo. Den andra, ettan som jag tittade på idag, ligger på Pantarholmen där jag också väldigt gärna vill bo. Ooooo hoppas hoppas att det går vägen nu!! Håll tummarna för mej!

Underbar dag

Finns det något bättre än att vakna sent (okej, kanske inte sent, men senare än vanligt iallafall), äta en goood lång frukost och sen strosa runt i solskenet? Nej, tror inte det. Love it.

Sova hela natten

Sover så himla dåligt nu för tiden. I natt är första gången på säkert 5-6 dagar som jag inte vaknar varannan timme - hela natten. Så jäkla drygt. Men i natt la jag mej vid tolv, sen vaknade jag inte förrän klockan åtta. Uunderbart. Jag älskar att sova.

Woho!

Preciiiiiis när jag skrivit klart förra inlägget plingade det till i min mobil. Då var det Monsunen-killen som messade och frågade om jag ville komma och titta idag! Givetvis liksom! Så jag ska först titta på den lägenheten vars ägares namn eller nummer jag inte har, sen ska jag titta på Monsunen direkt efter. Trevligt!!

Ny dag, nya lägenheter

Ska kolla på en hyresrätt idag. Jag har bara ett problem; Jag minns inte vad killen heter och han har tagit bort annonsen på blocket! Kan alltså inte nå honom om jag inte hittar. Shit...hoppas han har dörren öppen för jag minns verkligen inte vad han heter...Han lät iofs inte så himla positiv när jag ringde. "Jag måste bara meddela att det är en hel del som redan varit och tittat på den...." Men men..jag åker dit, hittar jag inte så skiter jag i det. Det finns flera. Mailade på en på blocket igår. Monsunen. Kanske inte mitt förstahandsval men jag är snart desperat. Har iallafall intresseanmält mej på 2 lägenheter i Karlskronahem, mailat en och ska titta på en idag. Suck....är trött på att aldrig hitta nån!

Min grej är att umgås

Vissas grej är skogen. Vissas grej är att fota. Vissas grej är gympa. Vissas grej är hästar. Min grej är nog att ha kul. Att njuta av det lilla om man nu ska använda sig av en klyscha. Så länge jag är någonstans där jag känner mej trygg, mår bra och inte känner mej orolig eller stressad så är jag jäkligt nöjd. Jag kan sitta och längta tills nästa gång jag har kul. Umgås med folk jag tycker om. Det är det bästa jag vet.

Bränd hud, Glassiären och nyklippt gräs

Idag har varit underbart. Inte nog med att jag varit ledig, det har även varit strålande sol hela dagen. Träffade Emelie över en brunch på Waynes vid tio i morse. Underbart. Creme cheese, bagel och grönsaker. Färskpressad apelsinjuice och givetvis en Chai Latte. Efter detta blev det shoppingrunda på stan. Köpte en skjorta och en kjol. Vid tolv köade vi till Glassiären i väntan på en "liten" mjukglass med noisette-topping. Oh my God, that´s sweet, people! Satt i solen bakom kyrkan och hängde med Emelie i solen. Vi låg i nyklippt gräs och det kändes lite som att vi var 15 och skubbade från skolgympan. Snackade killar,fest och varför man ibland blir jätteöm i brösten . Vad är grejen liksom? Vi kom inte fram till nåt. Min egen teori är att vi för evigt måste straffas för att Eva åt av äpplet i trädgården. Oh yes.

Nu på kvällen har jag maaaaaassor med fräknar, röd hud och en hääärligt fräsch uppsyn. Snart kan jag sluta med sminket, för på sommaren är inget-smink-looken snyggast om man är solbränd.

Man rår ej för att tårar rinner när man har mist sin vän



Jag vill ha en egen måne
som jag kan åka till
där jag kan glömma att du lämnat mej
Jag kan sitta på min måne
och göra vad jag vill
Där stannar jag tills allting ordnat sig.



To do - uncut

Från Maj - Augusti vill jag göra följande:
  • Städa ur förrådet
  • Flytta
  • Slänga mina gamla uttjänta kläder som legat i påsar på min garderob i snart 2 år.
  • Resa till Österlen (jag har bott i Skåne men i princip aldrig varit på Österlen)
  • Resa till Norrland. Typ...hajka...eller nåt. Med myggen. Sweet.
  • Grilla på stranden, grilla vid klipporna, grilla i många trädgårdar
På tal om att grilla; idag var det äntligen dags för premiärgrillningen. Och vilken premiär. Underbart! Kyckling, kotletter och varm korv. Efter denna bautamiddag var det dags för kakor...glasstårta och chokladkaka med kola och knäck ovanpå. Vem kan motstå liksom?
Är nu gravid av mat. Fy fan.

bäbisen

Hur kan man sakna en liten katt så mycket? Mitt lilla odjur levde bara i nio månader, kunde hon inte levt iallafall 9 år innan hon tyckte det verkade vara en bra ide att klättra upp i en transformator? Lilla Majsan, vad skulle hon där och göra....går här och kuckilurar i min lägenhet och saknar en liten mise som kommer och duttar på mej med nosen på morgonen, jamar när jag pratar med henne och kommer springande som en kanonkula när jag ropar på henne. Livet är fan inte rättvist. Bara en liten kise, jag vet, men hon var den lilla familj jag hade kvar. Nu är det bara jag i min familj och en person kan inte kallas en familj. Vad är jag då? Susanne. Jag är bara en Susanne.


Mäklaren

Fick nyss meddelande på mobilen. Mäklarens namn stod det. Och då menar jag den snygga. Blev först lite glad och tänkte att det var ett kärleksfullt smickrande sms där det stod hur söt jag var och att han hoppades att få bjuda upp till dans och en tjusig drink inom en snar framtid. Tji fick jag när det bara stod att någon jä*el bjudit över mitt bud med 10 000 laxar. Palla liksom. Han sjönk direkt i graderna. Blev med ens lite fulare liksom. Tss. (MY GOD!!! Nu rapade min störiga granne jättehögt!). Bara en parantes. Åter till mäklaren. Liksom...bjuda upp till dans. Vem bjuder upp till dans och bjuder på tjusiga drinkar nu för tiden? Näää ge mej en smutti, en varm kopp mjölk med honung och en jäkligt skön soffa sen är jag supernöjd.

med datorn i solen

Just nu är det helt underbart här i mitt lilla liv. Sitter med skalet från en banan och en mango (ja alltså jag har ätit dom precis, inte så att jag rotat fram dom ur en soptunna), men Humanbiologiboken vid min sida (för ibland måste man uppdatera sig) och datorn i knäet. I solen. Naaajs. Jag är lite ledsen för att jag inte kan sitta på min riktiga balkong på baksidan för där är bara sol mellan sju och halv nio på morgonen sen är det mörkt och kallt resten av dagen. Då är det tur att man kan sitta på sin lilla framsida eftersom jag har en egen uppgång till min lägenhet.  Dessutom har grannen brevid mej flyttat så nu är det som att jag har en stor balkong på framsidan också, och det är inte helt tokigt.
Min andra granne knäcker lite öl och står och muttrar för sig själv. Plötsligt brister han ut: "Jahaaa.....det skulle bli fint väder denna veckan. Nästa skulle bli sämre." Ingen vet vem han pratar med. Efter 10 minuter kommer nästa line när han varit inne i sin lägenhet en sväng: "Jo....jag har varit inne och satt på lite mat. Sånt måste man ju också ha." Fortfarande är det ingen som vet vem han pratar med. Människor är rätt kul.

Sex and the city

" Can you get to the future if your past is present?"

To do list:

  • Gå till affären.Köp mjölk och annat som är bra att ha. Jag älskar mjölk. Ni kan kalla mej kalven.
  • Putsa mina extremt skitiga fönster. Dom är nasty.
  • Städa lägenheten. Dammtorka och dammsuga.
  • Träna step up. Work that ass!

Grilla - jag tänkte vi kunde grilla

Eftersom solen lyst upp hela min dag så blev jag givetvis jääättesugen på att premiärgrilla men ack så fel jag hade. Ingen vän eller ens Tobbes föräldrar hängde på min idé. Nu blir det grill på fredag istället. Och jag ska minsann smäcka i mej en saftig majskolv för det är jäääkligt gott. En gammal köttbit är heller aldrig fel. Grilla...det kan jag göra hela sommaren om jag hade velat. Man blir kankse trött på att äta kolgrillat kött/grönsaker/majskolvar varje dag. Eller nej. Det blir man inte.

Karlskrona i love


Lägenhet

Tittade på en till lägenhet, typ den 10:e  i ordningen. Tyckte den var toppen fin, byggdes på 30-talet och väldigt högt i tak. Bra för mej som är lång. La ett bud på den, så får jag väl se om jag kan tänkas få den. Hade varit underbart. Längtar sååååå tills jag hittar nåt fint ställe!

Idag har jag köpt en blå klänning

Som matchar mina ögon!image3

Magont

Gick hem från jobbet vid tolv idag då magsyran åkte berg och dalbana upp och ner för min matsrupe. Mådde illa och fick akutspringa på toa flera gånger då jag trodde att jag skulle ta ett snack med Ulrik. Så långt gick det inte, men illamående förvärrades när jag hade torkat bajs i en halvtimme. Det är inte känt för att stimulera må-bra-känslan.

Helgen kommer bli bra. Jag ska träffa många människor som gör mej glad och som börjat betyda riktigt mycket för mej. Fest på lördagen och kalas på söndagen. Med min egna. =)

Flytt

533232-1
Jag bara undrar när fasen jag ska hitta någon lägenhet. Verkar ju nästan omöjligt. Jag vill flytta och jag vill flytta nu.

RSS 2.0