Mors dag

Idag har min mamma sin dag - GRATTIS MAMSEN!








Positiv energi!

Hade en helt underbar kväll på kastellet med Ida, Linnea och Tina igår. Har inte skrattat så innerligt på länge och den positiva energin sprutade ur mig hela dagen idag också! Det hela började vid femtiden då vi tog båten från hamnen till Aspö. De regnade ganska ordentligt och vi hade paraply med och var väl inte helnöjda med att vädergudarna inte var på vår sida. Väl framme på Aspö sökte vi skydd i väntkuren där vi intog första vinet och snackade skit.

Därefter, när ösregnet lagt sig och faktiskt solen tittade fram på en blå himmel, traskade vi den ca 20 min. långa vägen mot kasteller med frysboxar, dricka och filtar till vår picknick i högsta hugg.


Vi hittade en plats precis intill kastellets mur, i lä från vinden och bredde ut våra filtar och packade upp maten. Vi var ganska hungriga vid det här laget och alla högg in! Tunnbrödrullar med olika röror, pastasallad med kyckling och apetina, mörk choklad och ost och kex stod på menyn. Behöver jag säga att det var goooooott?! Vi tog även lite hopp-foton; ett måste!



När vi käkat klart gick vi in på Kastellet och fick ställa undan mat och dryck, man var tvungen att köpa där inne (men vi smög ut och drack istället). Bandet som spelade trodde vi inte ens hade börjat, men när vi kom in var det i pausen så vi hade missat hela första halvan. Men jag är väldigt glad att jag fick höra andra delen, för herregud var glad man blev! Irländsk musik och stämningen var verkligen på topp! Folk stod på bord och bänkar och stampade takten. Man kunde inte låta bli att klappa med - alla var så glada! Tyvärr blev det inga bra bilder på själva bandet. Men några på oss =)



När den underbara spelningen var slut skulle vi ta oss tillbaka till båten igen och upptäckte två ö-bor i 15-årsåldern med flakmoppar och kom givetvis på den briljanta idén att åka tillbaka till båten! Två tjejer på varje flak - detta var bland det roligaste jag varit med om! Moppen gick säkert i typ 40 km/h och dånade som bara den! Alla skrattade hela vägen till båten. Helt underbart!


Väl på båten knökade alla som varit på spelningen ihop sig i utrymmet där man kan sitta i väntan på att komma till fastlandet. Vi var väl kanske 70-80 personer. Bandet gick också på eftersom det var sista båten tillbaka. När dom kom in i hytten började alla aplodera och klappa och alla ropade "spela! spela! spela!" sagt och gjort tog dom fram dragspel, gitarr, tamburin och andra instrument och satte igång en spontanspelning på båten tillbaka! Alla ställde sig på bänkarna, klappade och stampade takten och sjöng med. Vilken himla galet rolig stämning!



Vi gick till Stars and Stripes när vi kom till stan och tog en cola (ja, faktiskt en helt vanlig cola) och snackade lite till. Jag cyklade hem vid ett och som sagt har den glada känslan suttit i länge! Fler såna här kvällar!



Picknick på kastellet ikväll

Nu har jag vaknat från mitt nattarbete som var en väldigt lugn tillställning. Inte många som ringde och största händelsen var väl att tant Agda skulle på toaletten. Har sovit bra och nu väntar en kväll med girlsen, cider och picknick! Vi ska ta båten till Aspö och titta på en grupp som ska spela utomhus. Picknick och cider tar vi med oss och dukar upp på en filt. Ska bli mysigt! Det blir jag, Ida, Tina och Linnea. Hoppas hoppas hoppas bara att det blir fint väder och inte blåser/regnar för det är för jävligt när det gör det...

Nu ska jag duscha och klä på mig sen bär det av på cykel in mot staun!

Seg seg seg

Uuuuuh nu börjar man bli redigt sliten med det här kökeriet. Vi har hållt på i 1½ vecka nu men nu börjar man väl se ljuset i tunneln iallafall. Slängde massa skräp idag så hallen är inte helt belamrad längre. Diskmaskin och spis är uppe, bara gamla spisen som ska bäras ner och förmodligen åka till tippen. Gamla diskmaskinen ska säljas i helgen. Bänkskivorna är väl så gott som på plats allihop, vasken är på plats. Det som är kvar är:
  • Rörmokaren ska komma och koppla på blandare och diskmaskin. Förhoppningsvis idag.
  • Elektrikern ska sätta upp armaturerna med spotlights och koppla in spisen.
  • SnickarJonas ska såga till en bänkskiva eftersom väggen är sned
  • SnickarJonas ska fixa till så att alla delar till fläkten (som har varit ett HIE på ren blekingska, fläkten har tagit mest tid eftersom IKEA inte hade någon smart lösning till den, konstigt nog...) kommer på plats så den blir redig nån gång.
  • SnickarJonas ska sätta upp takanslutning.
  • Johan ska slipa till väggen där kaklet har suttit så det blir slätt.
  • SnickarJonas ska silikona upp väggplattorna tills vi hittar skenor som dom ska sitta på (Som IKEA konstigt nog inte heller hade, men ska försöka köpa in några från en hantverkare - i augusti..)
  • Johan ska sätta upp luckor på alla skåpen.
Det är, som ni ser, en del kvar, men målet är att köket ska bli funktionsdugligt i helgen iallafall.
Jag och Jonas kikade lite på olika golv innan och vi vill ha ett mörkt ekgolv. Det måste dock vara slitstarkt eftersom det ska vara i köket och jag ofta tappar saker. Vi hittade nåt mellanting mellan hård laminat och trä. Det är trägolv men med samma yta som ett laminatgolv. Rekommenderades bla till köket och har 25 års garanti. Inte jättedyrt heller. Så det kommer bli ett helt nytt kök; nya tapeter, nytt golv och nytt kök. Underbart!

Bildkavalkad

SnickarJonas

Lite nytt och lite gammalt.

Nya skåpen på plats



Bankdag

Idag ska vi till banken och binda lånet som nu flyger omkring fritt! Har vi tur så vill dom ge oss 100 000 för att dom känner att vi behöver det. Men det är inte troligt.

Svärkärlek


Karlskrona är EXTREMT vackert

Om ni undrar varför jag lägger upp 395 bilder helt oberoende av varandra så beror det på att jag tittar igenom bilderna på datorn.


Bryggareberget

Hästö

Södra Långöbron

Tjurkö

Världens i regel bästa Karlsson


SkogsJohan


Ljuslykta på ballen


Busy helg

Jahapp så var denna tredagarsledighet slut. Ledigheten började med en otroligt seg fredag där ingenting hände förrän vid tre på eftermiddagen då jag träffade lilla Britta på Waynes.

Därefter tog SnickarJonas med mig runt till stadens alla byggfirmor för att leta efter nåt rör (ventil/galler/annan form av lösning, vad vet jag? Jag bara hängde med). På kvällen åkte jag in till Linda och hennes kids och hyrde film och käkade pizza. Mycket mysigt.
Igår (lördag) kom SnickarJonas hit vid tio och jobbade med Johan till kl 4. Jag och Ida stack till IKEA och köpte diskmaskin och väggplattor. Kommer nog bli väldigt fint. Killarna kom långt och nu är iallafall alla skåpen i köket uppsatta. Nästa steg blir att såga till bänkskivorna så dom passar ordentligt, sätta upp väggplattorna (istället för kakel), vänta på elektrikern och rörmokaren, sätta i hyllor i skåpen, sätta fast dörrarna på skåpen och sen är iallafall köksdelen klar. En tråkig grej som vi trodde vi skulle få slippa är att vi blir tvungna att lägga nytt golv i köket eftersom det gamla låg mer illa än vi trodde. De har lagt golvet precis kant i kant med gamla köket och detta nya är lite annorlunda i måtten så det blir inte alls bra. Dessutom är det ca en decimeter mellan där skåpet slutar och golvet börjar på ett ställe. Ser inte alls fint ut. Tråkig kostnad, men vi vill ju få det bra. Så ett ekgolv ska det bli!
Kvällen igår bjöd på festligheter hemma hos Ida och Jonas med vänner och kvällen blev väl ganska blöt så jag har hållt mig stilla idag....
Ikväll har vi haft grillpremiär i Torskors  hos Ann och Ulf. Mycket gott, lika gott som varje år när man äter grillat för första gången =)
Nu väntar sängen och imorgon går jag på kvällen. Tyvärr vill min kamera inte alls samarbeta med mig, så ni får helt enkelt fantisera ihop min helg själva..!

Besviken sovmorgon

"Åååååh imorgon är jag ledig och Johan jobbar, Guuud vad jag ska sova länge - typ till halv elva!" Tänkte jag i mitt stilla och mycket trötta sinne i går kväll. Men nej. Min hjärna slog på "ON" knappen vid åtta och vägrade släcka igen. Låg och kämpade till kvart i nio innan jag gav upp och asade mig ur sängen. Tänkte att jag iallafall kunde gå en promenad men NEJ för då ösregnar det givetvis! Typiskt.
Jag får väl göra något annat produktivt med min morgon. Typ äta frukost och se på "Godmorgon Sverige".

Testing testing

Jahapp lite bilder på eländet nu när min kamera ämnar fungera.

Än så länge bara några lådor urplockade...

SnickarJonas hugger i!

Arbetsytan och skåpen borta...



Någon som är sugen på att ge oss lite mat? Vi kan nämligen inte laga någon...



Stommarna till nya köket uppe!


Jobba jobba jobba

Man börjar bli lite sleten efter 3 dagars jobbande - hem - vänta på SnickarJonas en halvtimme - sätta igång med köket - bära ner skit för tre stenspiraltrappor ca 20 ggr - paus efter 2,5 timme - fortsätta- bära skit 10 ggr till och sen äntligen landa i soffan vid halv tio. Nu är jag iallafall ledig 3 dagar och det ska bli underbart. Eller ja....det är ju kaos i lägenheten så att vara hemma är väl kanske inte så underbart, men det ska bli skönt att bara behöva koncentrera sig på köket och slippa ha allt ansvar och stress på jobbet samtidigt. Nu är halva köket uppsatt - iallafall stommarna. Diskmaskinen är såld på Blocket och spisen ska snart ut också. SnickarJonas chef tar kyl/frysen till en fest han ska till i helgen. Han tyckte den var perfekt att ha i partytältet och varför inte?

Imorgon blir det lite välbehövlig paus i byggandet (Jonas har ju åkt hit direkt efter jobbet varje dag i fyra dagar och jobbat här till nio på kvällen). Jag ska träffa söta Britta på stan och ta en fika sen blir det nog Pizza eller något annat som inte kräver diskbänk, skärbrädor, knivar, spis eller ens tallrikar för den delen. Jag vet inte ens vart allt ligger!
Bilder kommer, min kamera vill inte alltid samarbeta som ni vet...

Köket

Jahapp, bärkillarna var här vid två-tiden och bar upp vårt ett ton tunga kök. Svettiga var dom så det rann, men dom ville inte ha nån saft! Jag uppmanade dom att dricka ordentligt iallafall =)
Nu ligger det kartonger och kyl&frys i matdelen i köket, gamla köket är utrivet och ligger i Idas pappas släp. I vardagsrummet finns ca 10 påsar med gamla kökets innehåll och i extrarummet har vi nu, åter igen, fyllt upp till bredden med kassar och lådor med köksgrejer. Det enda rummet som är skonat från kaoset är sovrummet.
Imorgon kommer SnickarJonas igen och river ut andra delen av köket, sen är det bara att börja montera ihop skåp och lådor!
Så långt är vi nu, jag återkommer med uppdateringar!

I´m here...

...jag är kvar, men har senaste dagarna varit upptagen med jobb och köksbestyr! Mer bloggning och bilder kommer framöver =)

Tha kitcheeeen

Ooooh nu är det inte långt kvar till köket kommer! Ska fota allt så ni får se förvandlingen från bajs/grå/bruna luckor till vitt, svart och fräscht! Hantverkare är klara, köksleverans är klart, det enda som ska bokas nu är ett släp att frakta det gamla köket till tippen i, men det är ju snart ordnat! Längtar tills köket är klart så man kan slappna av lite och känna att vi inte har några jätteprojekt kvar för tillfället. Hallen ska få nya tapeter och golv och eventuellt en skjutgarderob, men det tar vi läääääääääääängre fram....! Låååångt efter sommaren och gärna in i nästa år!


Uttråkaaaad!

Nu börjar jag nog bli riktigt frisk för jag har börjat fantisera om att skura ugnen, städa toaletten, dammsuga, byta lakan och tvätta. Och då kan man väl inte va annat än frisk, eller håller jag på att bli allvarligt sjuk?
Skulle helst vilja gå en promenad (i en perfekt värld skulle jag vilja gå en promenad i mina nya Easytone-skor som formar rumpan och benen sådär som i reklamen ni vet,men eftersom dom kostar 1200:- är det inte realistiskt för tillfället) men vädret är ju sååå tråkigt! Blåsigt och mulet. Inte en plusgrad säkert. Näää det blir nog att stanna inomhus idag också och ta tag i mitt liv imorgon igen!

Mat och bak med Sus!

Mår bättre idag, men det var nog bra att jag stannade hemma ändå, eftersom jag inte sovit mycket i natt heller och gav upp halv åtta i morse. Somnade sen i soffan mellan nio och elva. Väldigt skönt. Nu har jag precis bakat en cheescake med nåt nytt recept som innehöll aprikosmarmelad. Verkade gott. Och efter kakan slängde jag in nån egenkomponerad kycklingrätt i ugnen bestående av oliver och soltorkade tomater (fyllde kycklingfileérna) och la på nån ny Creme Fraiche med äpple och pepparrot. Tror ni smakerna går ihop?! Vi får väl se....;) Till detta ska jag ha sallad och couscous. Johan skulle egentligen jobba dagen, men fick byta till kväll så han får väl ta en smakbit när han kommer hem.
Nähäpp, nu blir det väl soffa, filt och snorpapper igen!

The Bat

Idag när jag med mina få krafter tog mig till Willys i Lyckeby trodde jag mig ha börjat hallucinera då jag såg en skräpbit röra sig precis innanför dörrarna. Tittade lite närmre och såg att det var en stackars förvirrad fladdermus, hur den nu kommit dit mitt på dagen! Den kravlade omkring och försökte flyga, men låg mitt på det platta golvet och fick ingen fräs under vingarna. Jag sa till en anställd som slutligen fick upp den i en låda och kunde släppa ut den på baksidan (hoppas jag? Eller så blandade han upp med nötfärsen...otäckt, men en möjlighet?)
Kände hur jag gjort dagens räddningsinsats (passivt, men ändå) och har varit nöjd hela dagen.

Inte musen på Willys, men den här är preciiiis lika söt. <3


Rastlös

Kunde sova mellan 09.00-12.00 vilket kändes underbart och nu känner jag väl mig lite mer utvilad. Tänkte att jag hade fått lite krafter och "sprang" (läs flåsade ner, hasandes i mina fårskinnstofflor)ner i tvättstugan och bokade tvättid. Skulle lätt och smidigt skutta upp de tre trapporna igen, men efter första halva trappan lackade svetten och pulsen dunkade på i 200. När jag äntligen bestigit Mount Everest som ugjordes av våra trappor rann svetten i pannan och ryggen och jag fick vila 20 minuter innan jag kunde göra något fysiskt aktivt igen. Ska iallafall försöka ta tag i matinhandlingen idag. Iallafall en kasse. Den ska ändå bäras upp för 4 trappor.... Ska suga lite till på karamellen innan jag bestämmer mig.
En sak som är mycket bra är att jag ringde Ann och Ulfs hantverkare vid 12.00 och undrade om man kunde få en besiktning eller en offert på köket om de fick ritningen. Kl 12.15 hade de varit här, tittar, skrivit upp mått, el och vatten och ska höra av sig när de har en offert! Snacka om snabbt. Bättre än dom där som IKEA rekommenderade, dom har inte hört av sig på 2 veckor trots att jag ringt och mailat. De skrev tillbaka med bara några timmars mellanrum i början och nu har vi som sagt inte hört något alls trots att vi i princip bestämt oss för att det är de som ska göra köket. Mycket frustrerande. Har ringt IKEA och sagt åt dom att vi är missnöjda. Man kan inte böja sig för allt!

Jepp...still sick

Hoppades på en förbättring i mitt sjukliga tillstånd till idag,men nope. Fortfarande hängig, snorig, tung i huvudet och matt. Somnade vid 01.00 i natt (kom liksom aldrig till ro) och vaknade vid 04.00. Låg och kämpade mot sömnen men gav till slut upp och kl 05.20 gick jag upp och har fram till nu druckit te, Panodil och ätit två knäckemackor. Halsen känner jag knappt av nu, men allt det andra har tagit över istället. Hoppas att jag ska bli trött här nu snart så jag kan somna ett par timmar till iallafall. Det skulle vara skönt. Johan ställde sin klocka en timme för tidigt och yrade ut i vardagsrummet vid 07.00, men när jag sa åt honom att lägga sig en timme till smajlade han upp sig och gick nöjt tillbaka till sängen igen! Så på mitt schema idag står väl följande:
  • Sova
  • Vila
  • Sova lite till.
Försöka iallafall. Sömnen är den bästa medicinen mot förkylningar!

Mina vänner

I Glumman har jag hängt ihop med dagisgänget i alla tider och vi har alltid så himla kul! Här kommer en hyllning till mina underbara barndomsvänner:








Sjuk? Jag?!

Mådde ju inte sådär toppen igår och hoppades väl på att jag skulle må bättre idag, men efter en usel natt utan mkt sömn (mest pga utebliven andning då mina luftvägar stockats igen av svullna slemhinnor) och ännu mindre kraft och ork så fick jag ringa och sjukanmäla mig. Sitter här nu; snorar, nyser, fryser, svettas, är pigg, är trött och framförallt uttråkad. Jag hatar att vara sjuk, det är så himla långtråkigt och man orkar ju inte göra någonting alls! Äta måste man iallafall göra och jag har skrivit ihop en liten lista för veckans matinhandling, men med facit i hand så orkar jag nog faktiskt inte åka och handla med tanke på att jag ska asa upp kassarna för 4 trappor också...Som tur är har jag allt hemma för dagens middag iallafall; färsbiffar med potatismos och morötter. Gott gott! En liten mjölk är det enda jag behöver och för det får jag nog pallra mig ner till vår lilla servicebutik här på Hästö. Sen ska jag hem och leta fram en halvdålig film och ligga och glo på den...=)
Jag dricker nu Panodil dospåse med smak av svart vinbär - mycket god! Att medicin kan vara gott är ju bra iallafall...! Hoppas den gör mig lite piggare. Ida gav förslag på en hälsodrink som jag nog vill vänta med tills jag är desperat: Varmt vatten, 2 pressade vitlöksklyftor, saft av en citron och honung. Hmm....låter inte helt gott...!


Reunion!

Jag trodde först till min fasa att jag glömt kameran, men vilken tur att jag inte gjorde det för jag har fotat som en maniac nu i helgen! Återträffen var rolig, förutom att Tages är utestället Gud glömde i staden som alla glömde. Men det var roligt att träffa alla folk igen iallafall. Kändes som att det inte var så längesen man såg alla och det var ju faktiskt inte det heller...! Har åkt på en rejäl förkylning med hängighet och halsont så det får bli en tidig kväll tror jag. Ska jobba morgon och får väl se hur jag mår imorgon. Men lite bilder ska jag nog kunna slänga in innan det blir dags för sängen!

Jag, Ida Ö, Sandra B, Palle, Maria B, Tina.

 

Jag med kvällens första, men inte sista, drink!

 

Ida, Sandra och Palle.

Shaking it!

Dancing queens


Glumman

Jahapp så gick denna natten också och jag blev faktiskt utvilad på 5 timmars sömn. Vaknade vid halv två och tog tåget tjugo i tre. Trodde man kunde köpa dricka på tåget, men icke. Jag skulle verkligen behöva det eftersom man åker framlänges Karlskrona - Kristianstad och baklänges Kristianstad-Lund och det tycker INTE min kropp om och reagerar med illamående och åksjuka. Inte alls trevligt. Sista halvtimmen satt jag likblek med pannan i det lilla bordet och blundade för att utesluta så många synintryck och ljus som möjligt. Väl framme i Lund tog jag ett djupt andetag och hoppade i princip på tåget till Landskrona medans det rullade ut från perrongen. Kom hem vid sex, åt lite potatismos för att min mage skulle koncentrera sig på något annat än att få mig att må illa och därefter tog jag mig in till Hbg för att möta upp de bästa tjejerna (och killarna) i Skånes län! Thaimat, sång, dans och skrattanfall stod på schemat!
För att måla upp en bild:
Johan (Marias man) hittade ackorden i en låt genom att lyssna på den och ba´klinka ner dom på pianot allt eftersom. Jullan letade upp låtens text och sjöng gärna överstämma. Jag och Palle satte pricken över i:et genom att dansa ballet till festligheterna. Hunden Pluto skällde som lite extra förstärkning.

Jag trodde att jag glömt kameran igen när jag åkte hem och grämde mig i över en timme när jag för mitt inre öga såg den ligga fulladdad på byrån i hallen hemma. Men plötsligt kom jag på att jag lagt ner den i stora väskan och då tyckte jag om mig själv igen!

Nu ska jag sova, imorgon ska jag upp och handla lite dricka till kvällen innan jag ska hem och göra mig oemotståndligt vacker inför kvällens 10-års jubileum från skolavslutningen! To be continued...

Nya gardiner

Ååååh jag tycker det är sååå trevligt med nya gardiner, hela köket får ett lyft! Köpte även en passande löpare och bakade en kladdkaka som passade till ;)
Tyvärr fick jag ingen bra bild på gardinerna men det kommer en annan dag.

Idag kommer Johans kompis från Kalix hit och ska bo här i helgen. Jag ska ju inte vara hemma utan ska på återträff med alla niorna...! Ska bli kul. Johans kompis Magnus jobbar som ambulanssjuksköterska i Kalix och åker ibland på kurser. Nu skulle han på kurs i Linköping och sa till Johan att när han ändå är nere i "våra trakter" (dvs 30 mil ifrån) så kunde han lika gärna hälsa på. Det där med avstånd är relativt beroende på var i landet man bor!





Vårruset

Då var Vårruset 2010 avklarat i Växjö! Det tog mig 32 minuter att jogga/promenera raskt den 5 km långa rundan runt sjön. Efteråt fickvi en härlig picnickorg full med läckerheter. Det var mycket trevligt och alltid kul att åka iväg på något med sina kolleger utanför jobbet!
Nästa år tar jag med mig ombyte då vi nu satt i svettiga träningskläder som torkade i tre timmar samtidigt som solen försvann och vinden tog i. Man frös i märg och ben mot slutet! Nästa träningsprojekt blir Blodomloppet som ska gå av stapeln här i stan 26 Maj till förmån för blodcentralen på sjukhuset. Sen är det givetvis också uppladdning inför Tjejmilen i september! Jag och Linda åker till Stockholm och bor över hos Angie. Ska bli mycket mysigt!
Här kommer lite bilder från dagen:

Världens i regel bästa Karlsson!

Vänner och kolleger

Jag och nummerlappen. Jag vill gärna dementera dubbelhakan.

Mat!

En nöjd Sus med sin nyvunna medalj!


Uppdatering

Nu var det längesen jag skrev något om lägenheten så här kommer en uppdatering:
Köket är väl på gång, vi håller på att leta hantverkare. Vi  (Johan) har möblerat om lite i köket så nu ser det större ut.

Nästa projekt efter köket, eller gärna innan köket eftersom våren är här nu, är balkongen som för tillfället har rött golv. Vi (läs jag) ska lägga ekgolv med stenplattor på vissa ställen. Kommer nog bli tjusigt! Ska även köpa lite blommor som piffar upp. Johan fick ett fint balkongbord av mamma och pappa i födelsedagspresent men tyvärr så var det lite lågt på det undre räcket, gick nästan i golvet. Övre räcker är bredare så Johan får slå ut hängena lite så de passar på det övre räcket, för där är det perfekt!

 

 

Lådorna och påsarna i extrarummet krymper stadigt och Johan har köpt en till bokhylla till sitt skrivbord så nu får han lite fler ställen att stoppa in sina grejer på. Idag tog jag bort alla de tusen spikar och krokar som förra ägarna haft tavlor på (hur många tavlor kan man ha?!) så nu ser det rent ut på väggarna. Hängde upp två tavlor som jag hittade också.

 

Jahapp det var den uppdateringen. Mer kommer!



Skånehelg

Jahapp helgen har spenderats i skåne och TYPISKT nog så glömde jag givetvis kameran! Kan ju säga att den är välladdad nu iallafall, efter tre dagar på laddning. Tråkigt, för vi har haft en del att fota! I fredags kom vi hem vid sex tiden på kvällen och tog oss ner (i blåsten och kylan)till Örenäs slott och tittade på den minsta majbrasa jag någonsin sett. Men jag träffade iallafall Maria och Johan och Rolle och då var det värt det. I lördags gick vi upp vid nio och sen åkte vi till Väla på förmiddagen. Ambitionen var att först strosa på Sofiero men vi insåg att inget var utslaget och dessutom vräkte regnet ner så vi gick på Väla i 3 timmar. Som vanligt släppte vi Johan på gubbdagiset Clas Ohlsson i tre timmar medans vi utforskade de övriga 107 butikerna. Jag åstadkom en plånbok för 180 :- och Johan kom slutligen ut, glad som ett barn, med en full papperskass. Vi åkte hem och åt extremt god mat och fick vit chokladmousse till efterrätt. Mammas mat är bäst!
Idag var vi i Rådalen (tror jag? Borgen iallafall) och där hade lövskogen precis börjat slå ut och vitsipporna fanns överallt. Jättefint var det och riktig försommar. Åkte hem och åt god kycklingmiddag med alla i familjen och mammas äppelpaj till efterrätt och sen körde vi brossan hem till Lund innan vi satte av mot Karlskrona igen. Kom hem för en timme sen och nu ska jag bara ta det lugnt!

Ska hem nästa helg också, då lovar jag inte glömma kameran för då är det 10-årsjubileum sen vi slutade nian...! ;)

RSS 2.0