Shopping på Nova Lund

Morgonen började som vanligt med en löpartur på 4,2 km. Fick med grannen Alex idag igen, vi flåsade på! Tog därefter tåget ner till Lund och mötte fina Jenny (Tobbes syster) och vi åkte till Nova och brände stålar...Jag handlade allt på rea och det blev väl kläder och skor för 500:- ungefär;
  • Ett par vita "läder" flip flops från Lindex 99:-
  • Ett par bruna mocka-inspirerade sandaler med kilklack från Din Sko 199:-
  • En cremefärgad tight klänning med krås/skrynkel/spets-grejs på framsidan och slät på baksidan
  • 3 par trosor för 150:-
  • 2 t-shirts från Gina Tricot; en grå och en brun 49:-/st
  • Ett svart läderhårband från H&M 29:-
Vi käkade även på Nova; jag tog wok och Jenny kycklingsallad. Gott! Åkte in till Lund och jag ringde Fredrik för att se vart han befann sig. Han satt på stan med sin kompis Fredrik och käkade glass så jag gick dit och hängde lite. Sen satt vi lite på en uteservering och slappade lite med öl och cola innan jag och Fredrik gick vidare till en salladsbar och köpte en mycket trevlig sallad som man liksom byggde själv. Gott och mycket mättande! Plötsligt kom något tjockt, mörkt och deprimerande och skymde solen för resten av dagen och tydligen skulle det vara mulet imorgon också. Jag tror graderna sjönk från 25-15 på 10 minuter...satt och huttrade och tackade för att jag aldrig åt någon glass som jag var sugen på..hade mer behövt en varm choklad...!

Det har varit en lång dag och än är den inte slut. När Sandra slutar sin salsa kl 20.00 ska jag in till henne och hänga någon timme. Det är så skoj när man kan umgås själv och hinner prata om allt man inte hinner när det är många med! Nu blir det relax i någon timme innan jag sticker igen...

Vem sa något om semester?

Onsdag avverkad

Dagen började kl 9 med en morgonpromenad med muskelberget Jullan och hunden Queeni. Det blev strutsarundan på 4,3 km. Gött!
Därefter åkte vi upp till Palle och hennes föräldrars pool, alltså en riktig Desperate Houswifes-pool där vi hängde någon timme innan jag åkte tillbaka till mamma och pappa igen då min rumpa, mina knäveck, mina bröst, min rygg och min panna börjar utveckla rök snart om dom vistas mer i solen. Är ungefär lika mjuk i huden där som ett gammalt läderskinn.
Gjorde lite middag till mig och päronen och tog mig därefter in till Helsingborg och såg Baksmällan 2 för andra gången - och definitivt inte den sista! Maria, Palle, Jullan, Sandra och Sandras kompis Evelina utgjordes vårt glada gäng av. Vi har varit kompisar sen vi var 5-6 år och är fortfarande lika tighta - kul!
Vi satt och chillade lite på en uteservering efteråt och jag åkte hem igen vid nio. När jag kom hem var jag himla sugen på en löpartur och plötsligt drog jag med min något motvilliga granne Alex ut på en sväng. Det blev strutsarundan igen, men med intervall jogg/promenad denna gången. Kul! Alex hade inte tränat sedan i påskas och imorgon förmiddag ska vi ut på en sväng igen. Är i stort sett nöjd med dagen och ser fram mot i morgon då jag ska träffa Tobbes syster Jenny på Nova Lund! Satsar på nåt litet fordral som jag kan ha vid festliga tillfällen...;)

Här kommer lite bilder från gårdagen också:

Jullijullan


Sandra och Johanna


Sullans fötter =)


Två träningssugna brudar


Jullan och Palle på Hamnpaviljongen igår

Poolhäng hos Palle idag


Jag, Maria, Jullan och Sandra efter bion.



Heldag i Helsingborg

Har spenderat heeela långa dagen i Helsingborg hos och med Jullan. Dagen började med en busstur in till stan där vi mötte upp och åkte och hämtade Palle innan vi begav oss till Fria Bad. Dit kom också Jullans lillasyster Evelina (Evi), Sandra och hennes systerdotter Johanna. Vi hängde på playan tills skinnet började fräsa (bokstavligt, jag har så jäklar ont på rumpan och i knävecken...!) och vid fyra åkte jag och Jullan och tränade på hennes gym. Hon har ordnat ett gymkort till mig där för en vecka utan kostnad - gratis är gott! Vi tränade 1½ timme; crosstrainern 40 min, cykling 15 min och step-maskinen 25 minuter. Svettigt och skönt!

Efter det åkte vi hem till Jullan och gjorde oss i ordning för en liten uteservering på Hamnpaviljongen - mitt favoritställe! Jag och Palle tog en hamburgare från pubmenyn och jag slog till på en chokladdrink som inte var någon höjdare. Jag slickade inte ur glaset direkt...

Har bilder från dagen men har glömt min kamera i väskan och orkar inte hämta den. Är bränd och grillad som ett köttstycke idag igen men på baksidan så nu är det väl jämt...Imorgon väntar pool-häng med Palle och Jullan hos Palles föräldrar i Glumslöv. Soft!

NU ska det sovas i alla fall. Är väldigt trött efter dagens bravader! Morgonpromenad med Jullan kl 9.00. Underbart att träna fast att man är på semester tycker jag! Ingen stress att man ska hinna med saker för man ska iväg någonstans, man bara gör vad man vill. Har inte fattat att jag har semester än riktigt, men jag har ju 4 veckor på mig att låta det sjunka in...;)

Inspirerad och inspiration!

Det är många i min omgivning som gått ner i vikt nu: Jag, min bror Fredrik, Jullan, min vän Luddes tjej Ullis m.fl. Tycker det är himla kul när folk säger till en att man är en inspiration men jag måste ju säga att jag blir himla inspirerad av andra också! Jullan har sagt att jag sporrat henne i hennes megakamp inför Body Fitness-tävlingen och hon är verkligen en inspiration för mig med! Min bror och jag sporrar varandra minst en gång i veckan. Ulrika har jag inte ens träffat sedan hon gick ner, men jag är sååå imponerad av henne också.

Alla kan gå ner i vikt/ändra sina vanor, allt handlar om mental inställning. Är man bara fullt inställd på vad det är som ska göras så klarar man vad som helst. Jag är helt övertygad om det och tänker så i alla situationer där jag först känner att det är övermäktigt. Många säger till mig nu när jag börjat äta: "Det är nu den svåra biten kommer, att hålla det. Här faller många och går upp lika mycket igen. " Ja. Jag vet det. Många, inte alla. Och definitivt inte jag. Jag är helt och hållet inställd på att inte gå upp i vikt igen. Jag är helt medveten om vad jag äter, hur mycket och hur ofta. Jag kan äta glass, godis, chips, dricka läsk, äta snacks, hamburgare och pizza - men med den stora skillnaden från de som går upp i vikt igen så är jag inställd på en dag eller ett tillfälle med onyttigheter och kan då njuta utan dåligt samvete. Därefter går jag alltid tillbaka till mina goda vanor igen. Man måste unna sig, men det är inte ett mantra som ska upprepas 3-4 ggr/veckan. Jag dör inte om jag "missar" en bit kladdkaka eller om jag inte köper godis på bion.

Sug varar endast i ett par minuter. Men man tar ofta av det man är sugen på till slut för man är så inställd på att man "vill ha det". Om man bara kan stå emot 10 minuter så försvinner det igen. Jag är övertygad om att jag kommer klara av att hålla vikten och litar fullständigt på mig själv de gånger jag slarvat; att jag återgår till mina goda vanor direkt igen.

Jag genomför alltid saker jag sagt att jag ska klara. Jag ställer in mig fullständigt på det som ska genomföras. Jag tänker alltid positiva tankar. Skulle något ändå skita sig försöker jag vända negativa situationer och se det som är mest positivt.

Många saker har bidragit till denna mentala styrka; Tobbes sjukdomstid, mitt arbete som sjuksköterska både på kirurgen och akuten, mitt förhållande med Johan och nu senast min viktnedgång. Jag kan göra saker, alla kan. Det gäller bara att fokusera och ställa in sig på att alla förändringar inte är så bekväma men att det är värt det i slutändan.

Knaperstekt i Ålabodarna

Idag har jag umgåtts med min mycket nära och underbara vän Jullan "skinnet" Svensson. Vi har pressat på Tippen (stranden i Ålabodarna) hela dagen. Jag kallar henne skinnet eftersom hon deffar som en galen inför en Body fitness tävling om 2 veckor. Beundrar henne mycket; hon har alltid tränat mycket och rört på sig och har nu tagit sig an utmaningen att vara med i en fitnesstävling för första gången! Matlådor med noga invägda ingredienser och träning 2 ggr/dag har tagit upp stor del av hennes tid samtidigt som hon pluggar på heltid och jobbar på deltid. Impressive! Snygg som sa*an är hon och det säger jag inte för att jag är hennes vän; hon är riktigt riktigt het! Brun som en bajskorv också då hon måste ha en viss bränna på tävlingen och fixade naglar och fixat hår. Här kommer lite bilder,ni behöver inte jämföra brännan på bilderna..jag har lite att ta igen om man säger så...;)





Semeeeeester!

Nu! Här och nu och idag och för 5 timmar sedan började min semester! Resväskan är packad och jag är laddad för en vecka i skåne. Har nog packat mer än jag gjorde för 2 veckor i Thailand, men så är det när man köpt nya kläder. Dom måste ju användas?

Ska ta tag i träning och kost i veckan som kommer och packar ner några soppor från Xtravaganza. Matdagen idag har sett ut som följande:
  • Dålig frukost bestående av en hemmagjord proteinbar, nötter och ett glas Xtravaganza-shake (åt midsommarmat på jobbet igår inklusive kladdkakemuffin, jordgubbstårta och ost och kex) och var inte så hungrig på morgonen. Dålig kanske den inte var, men lite fisig. Men som sagt så hade jag kvar i magen från igår kväll.
  • Lunch bestående av inhandlad kycklingsallad med rhode island dressing från cafeterian på sjukhuset. Ingen höjdare direkt.
  • Mellanmål: några vindruvor.
  • GI-burgare på Max med Sprite Zero efter jobbet när Johan hämtade mig. Var hungrig....
  • Hemmagjord pizza till kvällsmat; deg gjord på fiberhusk (alltså inga kolhydrater)och fyllning bestående av en halv paprika, 7 oliver, mozarellaost, 6 soltorkade tomater, rökt skinka och babyspenat till.
Nu väntar en påse naturgodis i skåpet men för tillfället är jag inte speciellt hungrig. Har slarvat sista 2 veckorna och jag tycker det är svårare att stå emot frestelser på sommaren för allt är så mysigt hela tiden. Dålig ursäkt, jag vet och nu blir det skärpning! Har jag klarat att hålla igen innan så klarar jag det igen. Here we go!

Nytt bottennapp

För ett tag sedan var det rekord på bloggen med ca 50 personer. Igår var det bottennapp med 12 personer! Men å andra sidan; vem f*n bryr sig om min blogg på midsommarafton? Hoppas ni hade en trevlig kväll!

Sista passet

Denna kväll har gått mycket fort och smärtfritt. Eller i alla fall för mig. Fanns väl patienter som kanske inte var helt  smärtfria. I alla fall. Jag kan väl konstatera att denna midsommaraftons kväll varit relativt lugn på vissa fronter i alla fall! Johan är på galej i skogen i Svartsjömåla så jag är ensam hemma. Ganska skönt ibland faktiskt. Iallafall första 4 timmarna sen blir jag rastlös och känner mig ensam. Tur att jag bara ska sova och sen upp till jobbet tidigt imorgon igen. Kl 7 börjar jag och sen har jag semester i 4 veckor! Ska bli helt ljuvligt, jag behöver detta som sagt. Ska börja packa ihop väskan imorgon och sen åker jag på söndag e.m. någon gång. Får nog ta med mig ett lass smutstvätt till mamma och pappa eftersom jag inte varit så förutseende på den punkten och många av mina kläder har hamnat i tvätten...

Häpp nog om detta. Nu ska jag dyka i kudden och sen avverka mitt sista pass innan semestern. Tjingeling!

Glad midsommar!

Medans alla andra äter jordgubbar, bygger midsommarstänger, plockar blommor, gör kransar, äter nypotatis med gräddfil och sill, leker lekar, grillar, dricker rosévin, nubbe och cider och sitter ute hela kvällen (om vädret tillåter) och myser - så befinner jag mig i vita byxor, blå tröja med namnskylt och pennficka och alltid med ett bäcken och en spruta i högsta hugg på akuten hela midsommar. Jobbar till 22.00 i kväll och sedan börjar jag kl 7.00 imorgon så det blir inget firande för mig. Min midsommarmat består i tinad matlåda från frysen och möjligen ett knäckebröd till kvällsfika på jobbet. Känns faktiskt riktigt riktigt tråkigt. Nu har jag jobbat både julafton, påsken och midsommarafton. Normalt brukar man inte jobba alla storhelgerna men det blev så bara för jag bytte jobb. Försöker tänka att jag går på min semester 15.30 imorgon men det hjälper inte riktigt. Hade så gärna velat vara med på midsommarafton också...

Men men - GLAD MIDSOMMAR till alla er som kan fira! Kör försiktigt både idag och imorgon och lite inte på någon annan förare.

Campinghelg

Nästa lördag ska jag ta mitt pick och pack från Glumman och ta tåget till Sölvesborg där jag ska träffa min galna kusin och hennes kompisar i husvagnen på campingen. Vi ska ha tjejhelg med tema "drinkar" där alla ska ta med sig vars ett drinkrecept och tillbehör och så ska vi smaka drinkar hela kvällen och natten. Det kommer bli succe! Jag ska ha med mig den fantastiskt goda Strawberry daiquiri som är en given vinnare och mycket enkel såhär i sommartider hej hej!

Här är ett litet recept:

Frozen Strawberry Daiquiri


4-6 cl ljus rom
3-4 jordgubbar
2 cl pressad lime eller citron
1/2 tsk socker

Häll samtliga ingridienser i en blender tillsammans med 1,5 dl krossad is. Kör blendern i 10-20 sekunder.
Servera i ett kylt cocktail- eller vinglas garnerat med en jordgubbe.

Många serverar sina daiquiris med en sockerrand runt glaset, som åstadkoms på samma sätt som för en Margarita.


Verkligen nedräkning

Nu är det banne mig dom sista tre passen på rad som ska avverkas! Kväll, kväll dag sen semester! Ska bli underbart, jag längtar!
Idag var det äntligen första soliga dagen på flera veckor och jag stekte mig lite på balkongen och åkte ut till Tove i Torskors och hade tjejkväll med dom när Siri och co. kom hem efter jobbet. Mysigt! Idag är det blåst och soligt, men inget väder att ligga på balkongen i. Det gör inget, inbillar jag mig. Jag ska ju ändå jobba.

Update

Har nog inte uppdaterat mina kost och träningsresultat på länge!
På viktfronten har det inte hänt så mycket. Står på mina totalt ca -13 kg nu och jag är väl  ganska nöjd med själva vikten, nu kämpar jag mer med fettförbränningen. Tränar 3-5 ggr i veckan och nu är jag väldigt inriktad på löpning eftersom jag ska springa Tjejmilen i September. Kör löpning på löpbandet 3-4 ggr/vecka och kör då mest intervall för att få upp flåset och orka ta ut mig mer när jag springer utomhus. Springer mellan 30-60 minuter. Springer på 8-9 km/h i 2 min. och ökar sedan till 12 km/h i 1 min. Om jag springer en timme saktar jag ner bandet till rask promenadtakt någonstans i mitten och promenerar i ca 5 minuter sen kör jag intervall igen. Väldigt effektivt! Mellan löp-passen gör jag styrketräning men det har bara blivit 1-2 ggr/v nu sista tiden för jag är så inne på löpningen.

Snart ska jag ut i spåret i Bastasjö igen och se om jag har förbättrat min tid på 7 km något. Sist sprang jag 7 km på 44 min. tror jag. Får väl se om intervallpassen gjort någon skillnad! Idag blir det nog lugnt med träningen för min del, har fått lite ont i halsen och känner mig ganska trött i kroppen. Igår var det inte så kul att träna och då är det nog bra att låta bli ett tag annars tar man inte i ordentligt och det blir ineffektivt. Dessutom är jag noga med att träningen inte ska bli ett måste, jag gör det för att det är kul och nyttigt!

Ska jobba tors-lör (över hela midsommar...) och sen har jag semester så det blir väl ingen träning nu förrän tidigast på söndag. Då åker jag till Glumslöv och givetvis packar jag ner löparskorna i resväskan. =)

Nödlögn

Igår gick jag på ett step pass för första gången på 2 månader. Dessutom var den en step 2 som är  lite mer avancerad;  mer koordination och snurrar, hopp, skutt och rörelser. Jag kan väl hänga med om jag gått ett par gånger. Just detta passet har jag gått på en gång i januari. I början av terminen har man kanske 2-3 block (hopkok av rörelser) som ledaren upprepar om och om igen så man ska lära sig block för block. Igår var det i slutet av terminen och då kör bara ledaren igenom blocken och visar inte så jättemycket upprepningar. Jag kunde kanske 75% av rörelserna när det var dags för finalen där man ska ge gärnet. Nej men...då delar ledaren upp oss i två grupper så vi står mot varandra och dom man tittar på gör då alltså rörelserna spegelvänt...! WHAAT?! Jag fick panik. Kunde bara en armrörelse sen var jag fullständigt borta. Fick då fejka en svimningskänsla som jag brukar få på step och aerobic för att folk skulle tycka synd om mig så jag kunde gå ut från helvetesfinalen långt bort från snurrar, hopp och omöjliga kombinationer - spegelvända dessutom. Jag smög ut i receptionen och kutade sedan fort ut till bilen och körde hem.

Jaja ibland får man dra en nödlögn så man slipper göra bort sig fullständigt!

Näääääeee...

...nu får det här regniga höstvädret lägga av! Man blir ju deprimerad. Jag vill använda mina nya kläder; kjolar, linnen och skor och sitta på en uteservering och dricka rosévin. Inte ligga med filten på sig i soffan och titta på film hela dagen. Det kan vara mysigt någon gång, men inte flera dagar i rad. Idag har jag dessutom dammsugit, tränat och handlat mat så jag känner inte för att göra nåt mer i lägenheten så direkt. Häpp, bara att hoppas på ljusare tider och invänta lördag kl 16.30: då går jag på semester!

Semester

3 pass kvar innan semestern börjar. Jag behöver verkligen semester. Känner mig helt slut. Ska ligga i Glumman en hel vecka och inte lyfta ett finger. Jo, förutom när mamma ber mig så klart. Och när jag ska springa på morgonen. Annars ska jag inte röra ett finger i onödan.

Prioriteringar på semestern:
  • VILA
  • Träffa mina underbara vänner
  • Förhoppningsvis dansa mer än en gång
  • Kela med Queeni
  • Sola och bada - det måste bli fint väder nu, det har för fan varit 12 grader och pissregn i en vecka nu, värdelöst!!


Skyttesöndag

Igår var jag på mitt livs första skyttetävling! Fredrik skulle tävla i Växjö och jag hängde på som någon sorts hejarklack/maskot. Han slutade 12:a vilket var bra! Vi åkte från Karlskrona kl 07.30 på morgonen och jag kom hem igen 16.30 så det blev en lång dag. Det ösregnade även hela dagen och jag var ganska blöt, kall och trött när jag kom hem. Fredrik fick en förkylning på köpet. Men det är smällar man får ta!

En liten fadäs utspelade sig dock precis när vi kommit fram. Fredrik hade berättat lite på lördagen om att man måste ha hörselkåpor på sig som hans kompis kunde ordna till mig och att man måste ha någon sorts glasögon också, vilka som helst. På söndagen hade vi tagit med oss matsäck i form av sallad, frukt och nötter och packat i diverse väskor. Brassestolarna var med och regnkläderna på. Precis när vi ska gå till skjutbanan säger Fredrik: "Bra! Ta dina glasögon också så sticker vi" Jag får en iskall klump i magen och piper fram "Eeeehh...jag har inga...?" Fredrik tittar lite stint på mig och säger "Jo, men dina solglasögon, det var ju det sista jag sa till dig!" Jag får en isboll till i magen när jag inser att jag inte packat ner dom trots att det var det sista han sa till mig. Vi springer runt till alla och frågar om någon har ett par extra. Det närmsta vi kan komma är ett par svetsarskydd. Jag springer till bilen och ber att det ska ligga ett par där. Och vad hittar jag? Inte ett par solglasögon, utan två! Varav det ena är ett par som jag varit av med i över en månad. Ibland kan man ta det goda med det onda! ;)


Helgen so far

I går var vi ute och åt oss mätta för ett par veckor fram. Vi blev faktiskt så otroligt mätta att vi inte ens orkade dansa ordentligt. Jag och Fredrik satt helt raka i ryggen och koncentrerade oss på att andas och hålla ut tills vi helt enkelt var tvugna att bege  oss in i en taxi i rent självförsvar. Jag, Emelie, Magnus, Johan och Fredrik var det som åt Stars tomt! När vi kom hem dog vi i horisontellt läge och sov till halv tio idag ungefär. Åkte till Scandig hotell och åt (igen) frukostbuffé. Det låter kanske som vi vräkte i oss igen, men det var faktiskt inte sååå allvarligt. Vi var fortfarande mätta från igår men vi var ändå inställda på hotellfrukost. Därefter åkte vi en sväng upp till Utsiktsplatsen och åt var sen liten glass. Kom hem till oss och tittade på film, sov ovh drack mycket vatten....;)

Nu har vi precis käkat pizza (vi har inte ätit något sedan i morse, vill jag tillägga. Bara så ni inte tror att vi äter konstant och oavbrutet. Ibland gör vi faktiskt andra saker också...!). Vi har hyrt två filmer och nu har Fredrik precis haft ett fotbad och jag har lagt ansiktsmask på oss båda två så vi ska se fräscha ut..haha =)

Denna lördag kväll blir en lugn tillställning för imorgon ska Fredrik tävla skytte i Växjö och vi ska upp redan vid halv sju och jag inbillar mig att det inte kan vara bra att skjuta bakfull....Bjuder på några bilder så länge,  fler kommer imorgon!




Hat

Jag brukar inte använda ordet "hata". Men när det handlar om spindlar. Jag HATAR spindlar. Små husspindlar. Dom är äckliga, vidriga kräk! Ska putsa fönsterna och ska precis ta mig an det värsta fönstret av dom alla. Jag vet att det finns 2 bamsespindlar på utsidan som trycker någonstans för dom sitter i sina äckliga nät varje kväll och ser äckliga ut. Jag skiter i om dom tar flugor, mygg, och att dom "är ett gott tecken på att det inte finns fukt i huset" för dom är så jä*la äckliga!!! Dom sprattlar med sina brun/svarta ben, firar ner sig i tid och otid, dom är vidriga att få på sig och man vet aldrig åt vilket håll dom ska på. Har precis stått och ropat till i det andra fönstret för det kom en spindel nerfirandes. Börjar till och med skaka och svettas kopiöst! Har på mig skurhandskar och dom är helt blöta inuti av handsvett.

Åååååååååh äckligt!!! Nu jävlar..nu tar vi äckelfönstret!

To do list...

...innan kl 13.30 idag då jag börjar mitt kvällspass ska jag försöka hinna med följande:
  • Dammsuga lägenheten
  • Putsa fönsterna
  • Städa den stora toaletten
  • Renbädda i dubbelsängen
...to be continued!

Mumma just nu


Robert Pattinson kanske inte ser så mycket ut för världen egentligen - inte förrän man sett Twillightfilmerna!


Daniel Radcliffe/Harry Potter...mums!

Bradley Cooper..!

Och JOHAN SJÖBERG ska vi inte bara tala om! ;)

Kortvecka

Underbart. Idag har jag varit på introduktionsdag på akuten (trots att jag varit där i fem veckor redan!) och nu är jag ledig ikväll. Imorgon jobbar jag till 22.00 och sen är jag ledig igen! Är ledig fre-sön och då kommer storebror Fredrik hit och hälsar på. Sen skulle jag faktiskt varit ledig på måndag och tisdag också, men jag ska gå in extra på avd. 48 (kirurgen) på måndag 7-15. Ska faktiskt bli kul, saknar mina gamla kollegor och behöver nog få snacka av mig lite. Så räknar man med passet imorgon så har jag nu 4 pass kvar innan jag går på semester och det är mycket välbehövligt!

Börjar semestern med en veckas Glumslöv, åker dit på söndag nästa vecka, efter midsommardagen!

Lite kläder

Idag skulle jag till stan för att hitta en kavaj/jeansjacka som man kan ha på sommarkvällarna. Hittade dock ingen jacka, däremot kläder i stl 40 och stl M. Det tyckte jag var bra!



Idag när jag traskade på stan så såg jag en tjej lite längre ner och min första tanke var; "Hon var ju lång och snygg". En halv sekund senare insåg jag att det var min spegelbild! Trevligt att se sig med andra ögon ibland ;)

En dag full av slarv

Igår var det en väldans mycket slarv. Jag tänker dock att jag jobbat hela helgen och inte ätit något slarvigt en enda gång. Började dock dagen med en 5 km löparrunda. Därefter åkte jag ut till mina kollegor/vänner Anette och Karin och alla deras barn. Då visade det sig att Anettes lilla Linn fyllde 6 år och det vankades finmiddag för mammas vänner! Tacos blev det minsann och till efterrätt glass, jordgubbar, chokladsås och maränger. Jag hade redan lagt fram saker till Tacos för mig och Johan på kvällen också så det blev faktiskt tacos två gånger för mig igår....! Därefter kom Ida och vi gick en sväng och sen åkte vi ner i stan och käkade glass på Glassiären.

Men IDAG ska det inte bli något slarv alls och inte en onyttighet förrän möjligen till helgen när Fredrik kommer! I söndags åt jag ju nämligen både creme brulee och lösgodis i Torskors.


Äventyr på promenad

Igår kväll var jag och Karlsson ute och traskade på Hästö. När vi kom till Hästö badplats hittade Ida något i sanden; en mobil! Såg alldeles ordentlig och hel ut. Vi tittade igenom den lite snabbt och hittade nummer till "Mamma". Jag ringde och en trött röst svarade:
- Ja..vad vill du nu?
- Hej Susanne heter jag! Vi har hittat den här mobilen på Hästö badplats och nu ringde jag till "Mamma".
- Åh nej då har han tappat den idag. Jag undrade varför han ringde från rummet intill....!

Morfar kom och hämtade telefonen och sen fick vi 50 kronor i hittelön. Vi åkte ner i stan och käkade glass på Glassiären och var glada resten av dagen!

Tidsfördriv

Vill ni skratta (och våndas/äcklas) kan ni gå in på denna blogg där ett gäng lagar mat efter receptkorten som var populär på -70 talet. Eller vad sägs om makrillaladåb - alltså kokt makrill i gelatin?!?!?! Vidrigt! Läs och förundras:
http://denbrunamaten.se/


Lunch med kollegor

Så var denna tredagarshelg avklarad! Det har gått bra tycker jag, inga stora missöden och jag har väl uppgraderat mig från känslan av att vara fullständigt hopplös till bara hopplös nu. Känslan av.

Idag ska jag till Bastasjö och äta lunch med mina kollegor från 48:an. Ska bli mycket trevligt! Igår blev det ingen träning, utan i stället blev det hyrfilm och faktiskt en liten godispåse (!) med Siri och Tove. På Hemmakväll sa dom att jag hade en skuld på en för sent lämnad hyrfilm samtidigt som jag skulle betala godiset och efter en stund så fnissade hon till och sa: ..."Från förra året...!" Haha så det känns ju skönt att veta att jag inte köpt godis på ett halvår! Jag har ätit godis på fest och så men jag har nog inte handlat plockgodis förrän igår. Gott var det men jag vete katten om det var riktigt värt det. Jo det var det, jag ville ju verkligen verkligen ha, var jättesugen! Nu blir det i allafall frukost och sen ska jag till min kompis - löpbandet och svettas =)

Löpbandet är min bäste vän...

....i alla fall på våren och sommaren! Springer jag inte utomhus så springer jag intervall på löpbandet. Har inte sprungit ute på säkert en månad nu, dels för att det är för varmt och dels för att man hinner tröttna ganska fort på sin runda och jag slutade lite precis innan jag började tröttna. Så snart har jag tillbaka lusten igen! Springer mellan 3-7 km på mina rundor, oftast runt 5 km. Idag sprang jag intervall i 50 min. på löpbandet. Så skönt! Och inga missöden med knappar som inte funkade m.m....
Tänkte först cykla till jobbet, men jag har ju precis cyklat dit och hem och dessutom sprungit (gymet ligger på sjukhuset) så det blir nog en fyraminuters-tur med bussen idag.

Nu ska jag piffa till mig lite inför min arbetskväll. Tjingeling!


Första kvällen av tre avklarad

Igår gjorde jag mitt första pass på "konstig" tid; 15.30-23.00. Det gick väl bra och faktiskt ganska snabbt. Det tråkiga är att man lagt tre kvällar på mig totalt denna helg, varav två är sena kvällar på fre-lör. Varken snällt eller skoj tycker jag. Jobbade till 23.00 i går, till 22.00 idag och till 18.00 på söndag. Men nästa vecka jobbar jag bara två dagar och sen kommer min storebror fre-sön! Det ser jag mycker fram mot, vi brukar ha mycket livade helger under hans visiter!

Nu ska jag smälta gröten och sedan cykla till gymet för en liten session. Igår sprang jag intervall i en timme, utan missöden!

Helgen påbörjas

Så var min tvådagarledighet slut och helgen påbörjas. Har inte fått dom roligaste passen denna helg; jobbar till 23.00 i kväll, 22.00 i morgon och till 18.00 på söndag. Tre kvällar - POFF! Det är Sweden Rock i Norje denna helgen också så vi får väl se hur det påverkar tyngden på akuten. Börjar inte förrän halv fyra i e.m så nu ska jag först träna och sen träffa Karro! Tjingeling!

Bokat och klart!!!

Då var min och Idas weekend i sommar bokad och färdig! Det blir 4 dagar till Budapest - ett mycket kärt återseende! Vi bokade flyg och hotell var för sig för att jämföra priserna. Priset för hotell + flyg var 2500:- (det billigaste vi kunde hitta). När vi nu bokade var för sig kostade hela resan med flyg, hotell + frukost 1900:-! Inte alls tokigt. Vi kommer att flyga från Kastrup till Budapest och från Budapest till Sturup. Vi gjorde så med flyget för att annars skulle vi få åka från Budapest 07.20 på söndag morgonen och om vi flyger till Sturup i stället så åker vi inte förrän till lunch. Vi ska bo på ett båtell- alltså ett båthotell! Vi är ju bara på rummet när man ska sova och göra sig i ordning. Båtellet ligger ca 8 km från city och ligger nära tunnelbannor, bussar m.m. Detta kommer bli jättekul och det ska bli så himla skoj att det bara är jag och Ida som åker, vi har aldrig rest någonstans och nu träffas vi inte så ofta längre. Here we come!


Träningsdags!

Tänker jogga till gymet, styrketräna 45 minuter och sedan jogga hem igen. Skönt att det ligger så nära, tar typ 10 minuter max att springa. Kan iofs cykla dit och hem också....hmm...det får nog blir så! Cykling dit, springa lite intervall och sedan styrketräning och sen cykla hem igen! Blir perfekt. I kväll är vi ett litet gäng från kirurgen som ska ut och äta på Nivå. Ska bli extremt trevligt. Alltid kul att träffa såna man tycker om.
Häpp - mot gymet!


Första doppet!

Idag var jag, Karlsson och hennes mage i vädret på stranden och jag tog årets första dopp! Vet inte hur varmt/kallt det var men jag gissar på 18-19. Har tyvärr ingen bild på spektaklet men från min sida såg det ut ungefär såhär:
(doppar fötterna) HAAAAA...haaaaa...hhooo....iiiiih....ååååhh...kallt....huuu......
(går ut till rumpan och doppar rumpan 4-5 ggr) AH! AH! AH! AH! AH!
(Stänker lite kärringstänk överallt på kroppen och doppar håret så att jag indirekt redan är doppad men ändå velar 5 minuter till)
(Tar 3 djupa andetag och sänker ner hela mig i vattnet, baklängesdopp som sig bör och börjar hyperventilera/profylaxandas samtidigt) AH!!! AAAAH! Åååh...haaaaa......haaaa....whhhooooo....åååh..aaaaaaaahhhh!!

2 minuter senare gick jag upp och skröt för en kompis som kom senare och sa att jag precis badat helt lugnt. Karlsson hostade till lite. Jag förstod inte vad hon menade.

Xtravaganza

Idag var jag på XV och skulle väga mig. Min förhoppning var ju att fett% sjunkit och att muskelmassan ökat. För två veckor sedan hade jag tappat 2 kg muskler och fettprocenten hade gått upp och jag var ganska besviken. Men idag hade jag faktiskt ökat 1,1 kg i muskler och fettvikten hade minskat endast med 1 hekto. Man kan inte lita på denna våg till 100% dock, den anger ungefärliga mått. Jag är i alla fall nöjd att musklerna ökat. Känner just nu att det står ganska stilla och jag är lite besviken på att jag inte ökar mer i muskler. Vill fortfarande bränna bort lite till fett då jag ligger över den "ram" som anges för kvinnor i min ålder. Upp i muskler och ner i fett = behåller vikten men ser mer tränad ut. Det siktar vi på!

Panik på löpbandet

Idag skulle jag som vanligt ta mig till gymet för en halvtimmes intervallträning på löpbandet. När jag sprungit (och svettats och kippat efter andan i min torra hals eftersom jag inte hittade vattenflaskan innan jag åkte) i 28 minuter tänkte jag att jag skulle kräma på ordentligt i en minut och sen jogga ner sista minuten.

Sagt och gjort.

Jag ökade bandet till 12 km/h (brukar kanske springa på 11,5 annars när jag kör intervall men jag kände mig väl stark) och sprang fint i ca 45 sekunder innan jag kände att det började bränna i lårmusklerna och lungorna satt uppe i halsen. När jag sprungit på ordentligt i en minut så tryckte jag på knappen som sänker hastigheten igen och vad hände då?

INGENTING!

Det gick inte att sakta ner farten!! Där sprang jag, som en trasdocka, trött som fan, svetten sprutade och benen höll på att vika sig. Jag tryckte tryckte tryckte och tittade mig bedjande omkring men ingen av dom som var på gymet hade upptäckt min nöd. Jag funderade på att skrika på hjälp men insåg sen att jag skulle verka fjantig (för jag såg ju redan så cool ut där jag sprang som en galning, hukandes och tryckandes på "sänk"-knappen medans mina sista krafter rann ur kroppen)...fick till slut ta till Panik-knappen - alltså den knapp man trycker på när man är i nöd och håller på att ramla/slängas av bandet! Stannade tvärt och flåsade i 2 minuter innan jag coolt gick och skrev en lapp och la på maskinen och sa till dom som var närmst att inte använda den.

Händer sånt här bara mig?

Välkomna, ni nya!

Idag slår vi rekord inte bara i värme utan även i antalet besökare. Ser här idag att det är 48 st som besökte min blogg igår, 18 mer än förra rekordet! Inte många om om man jämför med dom stora bloggarna som har flera tusen om dagen, men man får vara glad för det lilla. Välkommen till min vardag!

Första ledigheten på en vecka

Detta är min första ledighet på 6 arbetsdagar. Känns som en liten semester och mycket välbehövligt!

Idag ska jag åka till Xtravaganza och väga mig på specialvågen för att se om jag minskat något i fett% och ökat i muskelmassa. Jag hoppas innerligt på en förändring för så mycket protein som jag ätit nu har jag aldrig ätit innan.

För övrigt är det en dimmig och disig dag och jag och världens bästa Karlsson skulle egentligen hitta på något mysigt och t.ex. premiäråka till stranden men det lär inte bli något med det. Först och främst ska jag dammsuga bort våra enda husdjur - dammråttorna.

Nu blir det grötfrukost!

Resmål

Jag och Ida S ska åka på en weekend i sommar och vi har nu börjat spana in möjliga resmål. Vi är mest sugna på Barcelona men det är så klart dyrast, liksom Madrid, Venedig, Rom, Aten och andra storstäder man vill åka till. Men! Nu ska vi inte glömma bort underbara Budapest eller Prag som verkligen också är riktigta pärlor. Vi var i Budapest med scouterna för 6 år sedan och det var helt fantastiskt underbart. Dit åker jag gärna igen. Vi får se vart det bär av!

På väg över kedjebron vid Donau som förbinder Buda med Pest-sidan.

Badhuset som såg ut som ett museum

Frukosten på stället vi bodde på...smaskens..!

Scoutgänget utanför scouthuset

Saluhallen

Vinprovning

Två livade resenärer!


Semester

10 pass kvar.
Planerna för semestern ser ut som följande:
V. 26 - Glumslöv sön (v.25)-lör. Lör-sön tjejfest med kusin Ann-Sofie på Trädenborgs camping i Sölvesborg.
V. 27 - Karlskrona
v. 28 - Ev. weekend någonstans tors-sön med Ida S eftersom jag och Johan inte har semester samtidigt.
v. 29 - Karlskrona. Mamma och pappa kommer till Dragsö camping och hyr stuga.


Tooo much...

...ibland kan man känna att det kan bli lite mycket av det som är nytt. Att alla nya människor är för mycket. Att alla nya rutiner är för mycket. Att allt "hon-är-den-nya-tjejen-som-ingen-riktigt-har-tagit-ordentlig-kontakt-med-än" blir för mycket. Att arga patienter som inte har förståelse för att brännskadade, brustna tarmar, hjärtinfarkter, kraftiga allergiska reaktioner och insulinkoman prioriteras högre upp än en svullen tumme blir för mycket. Man kan känna att det ibland känns jävligt motigt att man inte riktigt kan visa vad man går för till 100% för man vet fortfarande inte vart allt finns och i vilken ordning folk anser att man ska göra det.

Jag vet att jag är duktig.
Jag vet att jag kan säga ifrån om jag tycker någon kör runt med mig lite väl mycket.
Jag vet att jag kommer lära mig mer och mer.
Jag vet att jag kommer lära känna allt nytt folk och känna mig mer och mer trygg.
Jag vet att rutinerna kommer sitta till slut.

Men just nu, just idag, just i kväll så känner jag mig som om jag gått 1 dag på sjuksköterskeprogrammet. Totalt nollställd och bortkommen.






Önskar kontakt med den inre, självsäkra,tuffa, självständiga sjuksköterskan Susanne. Anmäl dig gärna i receptionen.

Ännu ett akutenpass

Så var helgen slut för min del och jag går på kvällens pass kl 13.30. Denna veckan börjar dom nya (konstiga) tiderna: 13.30-22.00, 08.00-16.30, 15.30-23.00, 09.30-18.00. Allt för att passa in i dygnsvilan. Vi måste ha 11 timmars vila mellan passen. Har varit mycket på medicinsidan nu på sistone så jag tänkte komma "hem" lite och vara på kirurgsidan. Där känner jag i alla fall till sjukdomarna lite bättre än på medicinsidan. Jag får även vara förste traumasjuksköterska om vi får in ett trauma och det känner jag mig kanske inte helt redo för än, men vi tar det som det kommer. Nu blir det grötfrukost!

6 Juni

Idag är det nationaldag och hur märker man det - jo här slår vi på stort i Sverige. Vi hissar flaggan!!
Jag tycker vi är lite tråkiga. Vi borde bli mer som norrmänen gällande nationaldagen; alla har folkdräkt, tutar med tutor och viftar med flaggor hela dagen lång. Konfetti i landets färger ligger längs gator och torg. Men nej nej. Vi är inte så livliga. Det räcker gott med att hissa flaggan. Suck...

Ofrivillig dusch

Om man heter Susanne och är en stressad människa som måste göra allt samtidigt kan det ibland hända att man råkar klanta till det. Som igår. Jag skulle städa och skölja ur skurhinken och tvunget hålla i duschslangen-samtidigt. Behöver jag säga att duschen var igång? Nej. Tappade såklart slangen på badkarsbottnen där den låg och sprutade ner hela mig och jag såg såklart inte någonting eftersom den sprutade rakt in i ögonen. Stod och tjoade och hojtade inne på badrummet och när det hela lugnat ner sig och jag var genomblöt hörde jag Johan från vardagsrummet:

- Jag behöver inte ens gissa vad du gjorde...

Visst är det skönt när man känner varandra så väl att man bara genom läten förstår vad den andra pysslar med?



Ingen picknic, men solning!

Näpp, ingen ville följa med mig på utflykt idag så jag åkte ut till Siri i Torskors och solade hela eftermiddagen. Blir nog ett litet träningspass i kväll ändå, det känns bra och jag slutade ändå dricka alkohol vid 23.00-tiden igår så det har snart gått ett dygn och då kan kroppen vara redo att bränna kalorier igen! Dessutom hällde jag knappast i mig några stora mängder. Har även storstädat toaletten och köket idag. Känns skönt att få det gjort! Har dock fönsterputsningen kvar och jag drar ut lite på det med flit för att
  1. Det är tråkigt och tar lång tid
  2. Om det är någon gång man kan vara säker på att träffa på spindlar så är det när man putsar fönster. Jag drar mig för jag HATAR när dom plötsligt firar ner sig utan förvarning framför en och sprattlar med sina äckliga ben samtidigt som jag vet att ju varmare det blir och ju längre in på sommaren vi kommer, ju mer spindlar kommer det bli.
Men jag ska ta tag i det. Ska bara stålsätta mig först.


Phewwww!

Jisses, första natten jag jobbade på akuten var hur lugn som helst och jag hade en annan sjuksköterska vid min sida så jag var ju inte helt ensam mitt första pass utan handledning. Vi gick nästan ut i dörren och tittade men det ekade tomt nästan hela natten. Däremot natten mot lördag. Oh my god. Då var jag ensam sjuksköterska men man har ju alltid en undersköterska med sig. Det ramlade in folk precis hela hela natten. Gårdagens nattpass var lika händelsefyllt som ett dagpass och plötsligt var klockan kvart över sex på morgonen. Det var första gången jag kunde sitta ner och känna mig lite lugn.
Gick av vid sju, trött som en häst och åkte hem och somnade helt utan problem.

Jag och Johan åkte sedan en sväng och vid sju-tiden igår åkte vi in till stan för att möta upp med hans lillasyster Siri och kompis Nadja på Stars and Stripes. Det blev en väldigt slarvig kväll igår, matmässigt. Men å andra sidan kan jag verkligen inte påstå att jag fått i mig tillräckligt när jag jobbat natten. Man ska ju dock inte överkompensera. men igår var det sommarkväll på en uteservering och då ville jag äta quesadillas med kyckling, dricka 4 glas rosévin och en stor "efterrättsdrink" gjord på captain morgan, chokladkrokant, grädde, kakao och en chokladbit. Den hette passande nog "Death by chocolat" och jag kände mig aningen död efteråt. Gott var det i alla fall! Lite senare blev det givetvis en Daiquiri också. Passionssmak-smaskens! Vi rullade hem vid halv två tiden i natt (rullade = taxi, inte körandes själva!).

Idag är det söndag och det blir bara en långpromenad för mig eftersom det är helt meningslöst att träna något hårdare eftersom kroppen kommer ta hand om alkoholen till imorgon. Jobbar kväll så det blir väl ingen träning förrän på tisdag. Nu blir det i alla fall grötfrukost och därefter hoppas jag att någon vill följa med mig på en picknictur med solning och strandfilt och skvallertidningar!

Huvva...!

Jag hade ju alldeles glömt bort att det är helg nu i dagarna fem och att folk super, slåss, kör på fyllan, ramlar på fyllan och bränner sig på engångsgrillar och får åka in till akuten där en darrig liten sköterska har sitt allra första pass utan handledning! 









Meeen...nu ska vi inte vara såna!

Komplimang

Ska ju jobba på mitt självförtroende och när jag, Johan och Ida var på Fox and anchor i torsdags fick jag världens komplimang. En kille hejdade sig där han gick när jag gick förbi och gick efter och presenterade sig och sa:
- Oj....vad lång du är! Och inga klackar...?
- Neeej....dom är inbyggda (sa jag lite sammanbitet)
- Det...det är verkligen inte ofta man träffar en sån vacker kvinna!
- Haha, oj tack.
- Du..du är nog den vackraste kvinnan jag sett. Helt seriöst!
- Då kan du inte ha sett många kvinnor! Skrattade jag och fick skäll av Ida som tyckte att jag skulle sluta nedvärdera mig själv. Jag satte mig vid bordet och pussade Johan så han skulle förstå att han inte hade mer att hämta. Han fattade det, tog mig och Johan i hand och önskade en trevlig kväll.

(Han frågade också Ida om hon var ledig. Jag sa att hon var gravid för att poängtera att hon inte var ledig, och då sa han "Ja, men det var inte det jag undrade över. Okej att hon är gravid, men är hon ledig?") Då försvann genast hans trevlighet, men fram till dit gick ju allt bra!

Sista upplärningsdagen

Idag har jag avslutat min upplärningsperiod och ska from i morgon gå själv! Börjar med två nattpass på raken. Själv och själv, jag har ju alltid någon att fråga, på nätterna är vi fem stycken. Har även fått rätt på mitt schema som var helt åt he*vete innan - hade mer än 100% inlagt trots att jag bara jobbar 80%!
Känns bra, nu kan jag bestämma lite själv när jag vill jobba extra på kirurgen.
Har jobbat dag idag och det gick bra. Var i stort sett självgående fast å andra sidan hade vi bara en enda patient från kl 11.00 och fram tills jag gick 14.30! Hann gå igenom saker som jag inte hunnit tidigare, t.ex akutrummet och vart allt finns där inne. Man vill inte se ut som ett frågetecken när det kommer en traumapatient direkt...!




RSS 2.0