Jobbhelg avklarad

Mina fötter värker, stresspåslaget är igång och det susar i öronen av allt som piper, tutar, tjuter, skriker, larmar, ringer och väsnas. Har varit en hektisk helg med många patienter och framför allt många patienter på plats samtidigt. Med lite tur kan man sprida ut dom lite, men ibland kommer alla i en klump och då blir det tvärstopp! Patienterna väntar på doktorn, vi väntar på ordination från doktorn, doktorn väntar på provsvar och sen kommer det någon akut plötsligt.

Nog om det.


Idag har jag sett solen för första gången på 14 dagar. Den är fortfarande rund, gul och sprider en behaglig värme omkring sig.

Jisses!!

Sökte precis på vilken skådespelare som är den onda (Lord Voldemort) i Harry Potter och hittar en riktig mumsing! Snacka om att kunna förändra sitt utseende. Så här ser den otäcka ut i filmerna och brevid är Ralph Fiennes som han ser ut när han inte är Voldemort:

 

!!!


HP

Och Harry Potter var lika underbar nu som förra gången! Kanske till och med liiiite bättre, för nu funkade 3D-glasögonen genom hela filmen och jag slapp gå ut och byta mitt i den viktigaste delen i filmen...!


Uppladdning sker

Japp idag mår jag mycket bättre, förkylningen sitter fast i halsen och jag pratar som en skadeskjuten kråka, men jag är i alla fall inte så matt som jag var i går. Skönt! En annan underbar sak är att det blir Harry Potter i kväll för andra gången på bio! Ska gå med Johan, han gillar också filmerna men vågar inte riktigt erkänna det. Så han går dit "för min skull". Yeah right! Vi ska äta på Stars and Stripes innan. Vi brukar gå på date en gång i månaden, och det räknas bara som en date om det bara är han och jag som går. Då klär vi oss lite fina och gör nåt mysigt. Det är trevligt!
Har inte gjort nåt särskilt idag, regnet har fullständigt vräkt ner hela dagen, Johan har tvättat och jag har läst "Harry Potter och den flammande bägaren". Så klart. Alltid Harry Potter. Fram till i oktober, då måste jag börja läsa om Twillightböckerna för i november kommer sista Twillightfilmen! För er som är oinvigda är det en väldigt väldigt väldigt romantisk vampyrfilm (och böcker) som måste ses och läsas! Man vill BLI vampyr efter att man sett den eller läst böckerna. Ibland tittar jag intensivt på mig själv i spegeln och tycker att jag ser lite lite rött i ögonen..men nej. Oftast är det bara ett sprängt blodkärl.

Mitt underbara halsband


Träningspaus

Det blir ingen träning i dag heller. Fick tyvärr hoppa över gårdagens träning med Team Blekinge eftersom jag hade ont i halsen och kände mig inte helt toppad. Idag är jag ju megaförkyld och jag är skitnoga med att inte träna när jag är förkyld eller känner mig hängig. Man ska vara rädd om sin kropp, hur tråkigt och klyschigt det än låter! Får nog bli en vilovecka hela denna veckan så tar jag nya tag nästa vecka.

Imorgon kväll har jag bokat biljetter till "Harry Potter och dödsrelikerna del 2" i 3D och jag hoppas att jag har piggat på mig tills dess. Johan har inte sett filmen och jag kan mer än gärna se den igen. Loved it..! På fredag ska vi hem till våra kompisar Henrik och Mia och ha en underbar kväll. Det vet jag redan, för det är alltid så roligt när vi träffas!

Sommarförkylning

Skulle jobbat natt, men har faktiskt sjukskrivit mig. Har försökt vila hela dagen för att se om jag piggat på mig till natten, men jag kände redan vid lunch att det var kört; huvudvärk, matthet, kallsvettig/varmsvettig, täppt upp i hjärnan och ändå så lyckas snoret rinna som en öppen kran?! Irriterande. Har precis ätit kvällsmat och nu håller Johan på att fixa inne på lilla toan.

Den rosa gäst-toan (eller "Johans toa" som vi säger eftersom det bara är han som använder den) ska bli vit och få nytt badrumsskåp och hyllor. Sen ska Johan frimåla sin favorit seriefigur på väggen; Arne Anka...! Lite konstigt kanske, men man kan lätt måla över den om inte stambytet skulle ske inom den närmsta tiden och vi skulle få för oss att flytta om nåt år. Kan nog bli kul med lite nytt tror jag!

Uhhh, alltid när jag gör hemmagjord pizza så småäter jag alltid under tiden; några extra oliver här, ett par soltorkade tomater där, några bitar Mozarella, lite salami...åååh jag blir ju nästan mätt innan maten är klar, för att inte tala om alla onödiga extra kalorier som smyger sig på!! Gör alltid en "normal" pizza till Johan och en pizza som är gjord utan mjöl till mig. Recept till en stor pizza:
  • 2 ägg
  • 3 msk olja
  • 1 dl grädde (matlagnings, jag använder 4%) eller vatten
  • lite salt
  • 3 msk Fiberhusk (=finmalt psylliumfröskal, finns på t.ex. Maxi och Coop på det glutenfria sortimentet)
Vispa ihop allt så det blandas ordentligt. Låt stå en stund. Fiberhusk gör att smeten tjocknar och blir som en lös deg som man smetar ut på ett bakplåtspapper till lämplig tjocklek för en pizza. Jag brukar förbaka smetdegen i ca 20 min i 175 grader så det inte blir så kletigt när man lägger på ingredienserna. Därefter bakar man pizzan som en vanlig deg och äter som en vanlig pizza! Fiberhusken innehåller inga snabba kolhydrater och väldigt lite långsamma. Man ska inte förvänta sig att konsistensen är precis likadan som en vanlig mjölpizza (Fiberhuskpizzan är liksom lite mer..."omelettliknande" i konstistensen), men för dom som vill äta mindre kolhydrater är den ett bra komplement och den ser precis likadan ut som en vanlig pizza!

Arne Anka. Denna bilden, utan texten, ska Johan måla på toaletten!


Så har verkligheten börjat

Började jobba i måndags och det kändes väl inget speciellt, ungefär som att ha varit långledig och kommit tillbaka till jobbet igen! Då började även min sommarförkylning som idag har eskalerat och gör att jag är härligt igentäppt i näsan, snoret rinner och halsen känns ungefär som om jag svalt en handboll. Också är jag matt och kallsvettig också.

Johan kom hem igår och det kändes mycket bra att träffas igen, vi har varit ifrån varandra i nästan två veckor! Han har varit i Kalix hos sin släkt. Fick ett helt underbart halsband av honom i silver, har ingen bild på det än men det kommer. Blev jätteglad! Han hade beställt korv stroganoff och äppelkaka med vaniljvisp så det var den mat vi firade med i går kväll. Ska jobba natten är det tänkt, får se hur jag känner mig närmsta timmarna, mår faktiskt inte helt hundra...bilen måste också tvättas idag, igår när jag kom ut från akuten hade en albatross skitit ner hela taket, vindrutan och sidorutorna...!!

Nu ska jag väcka min sambo. Tjingeling!

Aktiva resor

Det börjar bli himla polulärt med aktiva resor nu, dvs resor där man har träning/löpning/gruppaktiviteter som tema. På vissa resor har dom föreläsare och seminarier om kosthållning m.m. Jag skulle verkligen vilja åka på nåt sånt! Helt oslagbart att springa i naturen och tänk då att springa på ett helt nytt och exotiskt ställe med någon som visar vägen så man får ut det bästa av det! Verkar kosta som en vanlig en veckas slapperesa. Man tränar tydligen på morgonen och kvällen så man har hela dagen på sig att utforska orten! Ska kolla runt lite och drömma mig bort från regn, rusk och blåst...!

Apollo

Juli 2011

Min syn på en sommardag i Juli är väl något i stil med:





Men nej. Juli 2011 bjuder på denna syn, där jag i min lägenhet sitter i mysbyxor, fårskinnstofflor, filt och huvtröja och huttrar.


Trött dag

Hade en underbar kväll igår, var på 25-års fest hos Linnea. Vi var ett glatt gäng som slog klackarna i taket och stackars Ida fick vara fylletaxi. Inte lätt med en bil full av skrålande festprissar och dunka dunka musik på väg in till stan. Dansade natten lång och kom hem vid 03.30, glad i hågen! Har varit lite lagom trött idag och vaknade ungefär halv elva. Kl elva ringde en kompis från Torsås, Danne, så han tog sig in till stan och där käkade vi lunch. Har haft en mycket trevlig eftermiddag, vi träffas bara en gång om året så det var mycket som skulle avhandlas!

Idag är också sista dagen denna semester, imorgon är det tillbaka till verkligheten. Kan inte skryta med något kanonväder under mina lata dagar direkt, men det är ljuvligt att bara vara ledig. Johan kommer hem på tisdag och det ska bli skönt, vi har inte träffats på nästan två veckor...! =(

Nu ska jag njuta ordentligt dom allra sista timmarna i ledighet!


En liten måste-kolla-så-det-jag-tagit-på-mig-ser-bra-ut-bild...!

Kompischhh!

Crazy Tina and moi

Hej hej!

Världens bästa Karlsson och Svensson

Födelsedagsbarnet fick ett fint sugrör i present...och ett seriöst halsband!

The love birds

Slapphet på sommaren

Några undrar kanske hur det går med mat och träning så här i semestertider och jag kan väl erkänna att det blir lite mer slarv än vad det egentligen ska vara. Eller slarv och slarv...jag njuter! Jag har gått upp 3 kg sedan jag började äta efter sopporna. 3 kg på 4 månader. Varav 2 kg är nu under juni-juli och jag vet att det beror på att jag varit lite slapp med restaurangmat, mys med föräldrar och kompisar m.m.

Det blir mer kolhydrater än vad jag "får" äta och av det samlas det vätska i kroppen. Tror knappast jag har gått upp 3 kg i fett. Man kan nog grovt säga att jag slarvar "medvetet" 2-3 ggr i veckan genom att äta t.ex. pubmat (t.ex. hamburgare m pommes), godis på bio eller kalas(3 pingvinstänger och ett 40 g choklad, tror dock jag har ätit godis kanske 4 ggr på 2 månader) eller äter pasta/knäckebröd/vanligt bröd (vanligt bröd är dock extremt sällsynt) av ren lathet när jag egentligen skulle kunna ta något "nyttigare".

Det är det "slarviga", om man nu kan kalla det så när det är medvetet och för min njutnings skull. Det som jag håller fast vid är: träning 3-6 ggr/v, shakes som mellanmål, 4-6 mål mat om dagen, lagad middag varje dag utan snabba kolhydrater som vitt ris/pasta/bröd/potatis - dock fullkornsprodukter, storleken på portionerna, positivt tänkande, stresshantering genom andningsövningar och jag försööker dricka mycket vatten men jag är så dålig på att dricka över huvud taget. Känner mig aldrig direkt törstig!

Känns så klart inte så kul att se att vågen pekar uppåt, dock är jag fortfarande inom ramarna för min idealvikt så det är ingen fara på taket, men man vill ju gärna att siffrorna ska fortsätta falla och inte stiga! Jag är fullt medveten om att mina slarviga dagar/tillfällen får konsekvenser men jag är faktiskt villig att ta dom över sommaren. Därmed inte sagt att jag sitter och gräver i mig onyttigheter. Om jag är väldigt sugen på något tar jag det, men jag äter inte något som jag inte vill ha bara för sakens skull. Som jag pratat om innan sitter suget i hjärnan och går över på ett par minuter. Jag vet att jag är stark och jag vet att jag inte har/kommer tappa kontrollen. Jag njuter under sommaren och samlar jag på mig nåt kg får jag helt enkelt se till att bli av med det igen.

Och till alla er som säger "Du kommer gå upp i vikt igen efter att du slutat äta sopporna och börjar äta vanligt igen": Det där säger mer om er mentala svaghet styrka än om min.


Utgång med kirurgtjejerna

Igår hade jag en liten sammanstrålning med tjejerna från kirurgen. Mycket skoj, som vanligt! Vi satt först på Stars ´n Stripes och gick sen till Nivå en liten sväng. Avlutade med Stars där vi dansade loss till kl 01.00 ungefär. Skoj! Mitt i dansandet upptäckte jag en 100-lapp på golvet. Påhejad av övriga kumpander dansade jag fram och "råkade" sätta skon på sedeln. Hasdansade sedan fram till mina vänner och fiskade upp pengen! Vad skulle jag göra? Om man frågar om någon tappat en hundring har naturligtvis ALLA tappat en hundring. Och vad skulle dom i baren gjort om jag lämnat in den? Lagt den som dricks. Nu tog jag den som dricks till mig själv, och jag var glad för det! I kväll blir det 25-års fest hos Linnea i Rödeby. Klackarna i taket!

Tankar till Norge

Än så länge är 87 personer bekräftade döda. Mina tankar går idag till Norges befolkning. Hemskt!


Lite segt

Är lite seg med uppdateringar för tillfället....mamma och pappa är på besök hela veckan så jag är mycket på Dragsö och umgås. I kväll blir det utgång med gamla jobbet och imorgon är det 25-års fest!

Sista Harry Potter

Nu ska jag på sista delen och sista filmen ever om Harry Potter. Jag är både euforisk och deprimerad samtidigt!!

Och den var alldeles underbar

Flera gånger ville jag aplådera och jubla i filmen, men eftersom jag är 26 år och är helt fast i Harry Potter så behövde jag inte tönta till det ännu mer. Vi såg flimen i 3D vilket va häftigt. Tyvärr fick både jag och Siri gå och byta ut våra glasögon för batterierna var dåliga så allt flimrade och blev suddigt. Irriterande! Det var dock det enda störningsmomentet, filmen var alldeles underbar!



Och fortsättningen kommer här

16 Juli, lördag
Jag hoppade ur sängen strax efter åtta, lade patiens, fixade mig, klädde på mig, lade patiens, duschade, tittade på Ida till hon vaknade och strax innan nio slog hon upp sina små ögonlock. Vi gick ner till frukosten och tittade på ryssarna som fortfarande var fulla, åt en gammal fralla och tappade aptiten av 2 vingliga vänner från öst. Tog oss in till stan igen och hoppade av på Hjältarnas torg. Gick genom den stora stadsparken fram till bad nr 2; Szecheny-badet. Budapests och Europas största hälsobad! Här tog jag en fotmassage som inte var av denna värld och Ida tog en pedikyr som hon inte var nöjd med. På Gellertbadet dagen innan hade vi tagit vars en helkroppsmassage där jag fick ligga i enbart trosor utan något "skydd" om överkroppen när den ungerska babushkan misshandlade mig. Jag trodde jag hade det illa, men när jag kom ut till Ida berättade hon att hon fått ligga helt naken och bli masserad! Vi skrattade i hjäl oss och hoppades att vi skulle slippa vara nakna under pedikyren och fotmassagen. Det slapp vi.

Vi åkte in till stan och käkade lunch innan vi hoppade på en spännande cykeltaxi som man skulle kunna lunka förbi, man tog den inte för snabbheten direkt...tog oss till vår buss och åkte till båtellet igen. Somnade en sväng och sen var vi fit for fight och sista kvällen i Budapest låg framför oss! Vi hade en underbar kväll med vin, drinkar, god mat och gott snack. Satt ute i tunn klänning till halv två på natten och hade det allmänt bra!


Hade en superbra resa och det var så kul att jag och Ida åkte helt själva! Måste göras om. =)


Budapest 14-17 Juli 2011

14 Juli, torsdag
Vi åkte från ett regnigt Landskrona i torsdags. 07.30, ösregn och 16-17 grader. Inte så glada. Desto gladare blev vi när vi kom fram till Kastrup och The Ark stod brevid oss i kön. Det var trevligt! Ida, som känner en av bandmedlemmarnas tjej, pratade med honom och jag stod paralyserad och älskade bandet.  Jag var lite av en tönt. Vi hoppade på planet och banade väg mot Budapest.

Vi kom fram till 36 graders hetta och storknade lite innan vi fick tag i en taxi som körde oss de två milen till vårt Botel Lisa (båthotell...). Väl framme fnissade vi lite åt det lilla rummet, vår hytt, och den lilla toaletten med för kort duschdraperi runt duschen så hela golvet blev blött när man duschade. Vi låg på floden Donau och hade därmed full utsikt över floden från fönstret!

Efter lite vila och uppladdning i hytten skulle vi ta oss in till centrum. Eftersom vi hade noll koll på bussar och spårvagnar och var så hungriga så vi skakade, beställde vi taxi in till stan också. Jag har varit i Budapest för 6 år sen och kom för tillfället bara på ett enda namn inne i stan; Moskvatorget. En knutpunkt för bussar, tåg, spårvagnar och metron. Väl där insåg jag/vi att vi var på helt fel sida av stan. Detta var på Budasidan och vi skulle till centrum på Pestsidan. Vi letade upp McDonalds eftersom vi dog av hunger och hickade ner maten på 5 minuter. Tog oss därefter in till centrum på nåt sätt och hamnade på den stora shoppinggatan Vaci Street. Mycket bra och mysig promenad!

Vi åt middag i stan och tog en liten drink sen åkte vi hem och slocknade halv tio. Skönt!

15 juli, fredag
Vaknade vid 8.00 och käkade frukost på båtellet. Detta var också dagen då 40 stupfulla ryssar kom till båtellet och söp oavbrutet i 72 timmar, utan att lämna hotellet. Dom höll sig dock på sin kant, störde oss inte förutom att de sprang i korridoren och väsnades alla dygnets timmar. På fredagen bestämde vi oss för att vara lite modiga och bara åka kollektivtrafik . Vi skulle till stadens äldsta bad; Gellertbadet. Vi fick instruktioner av receptionisten men kom ändå lite fel. Vi fick gå 400 m. istället för att ta en spårvagn och det kunde vi leva med. För att komma till stan tog vi buss, buss, spårvagn, promenad..Låter krångligt, men det var faktiskt ganska lätt bara man visste var man skulle ta vägen!

Uppblötta och lite trötta tog vi oss sedan från badet och mot slottsområdet och Mattiaskyrkan. Det var lite krångligare än vi räknat med för alla sa hela tiden olika saker om vart vi skulle gå. Vi tog en dricka på ett litet ställe och då sa ägaren att trappan till Mattiaskyrkan låg precis bakom hans bar. Perfekt! Vi gick upp för alla trapporna och kom fram till den stora Katedralen. Där fanns två killar med örnar som man fick hålla i om man betalade. Den ena var jättestor och hade en hjälm på sig, örnen alltså! Varken jag eller Ida ville hålla men killen ställde snällt upp på bild. Här hade man även en magnifik utsikt över det vackra parlamentet på Pestsidan.

Vi åkte hem till båten igen och vilade oss ett par timmar innan vi tog oss in till centrum för att äta. Det hade blivit ganska kyligt (kanske runt 20 grader) och blåste så vi frös jättemycket där vi satt. Jag åt kammusslor och asiatisk pasta! Otroligt gott. Vi stannade i stan till ca 23.00 sen åkte vi till båten och spelade kort och somnade sedan till ljudet av små ryssfötter i korridoren. Hela natten.




Nu måste jag ta en paus för frukost. Mer text och bilder kommer under dagen!

Helgen var perfekt.

Bilder och text kommer framöver.


Packad och klar

Imorgon bär det av mot Glumslöv för en övernattning och på torsdag flyger jag och Ida mot Budapest för några intensiva dagar! Ska bli så himla kul, jag längtar verkligen. Allt är packat; pass, pengar, kläder, skor och andra nödvändigheter. Skriver mer när jag återvänt. Tjingeling!


Uhh...

Låg på min spikmatta en halvtimme från halv åtta till åtta och när jag dragit bort den somnade jag såklart som en stock! Vaknade precis och nu känner jag mig stressad för att jag inte gått upp tidigare...haha men jag måste ju få sova ordentligt! Ska ta mig i kragen och åka till gymet en stund, idag blir det inget maratonpass, bara 30 min. tror jag. Sen ska jag umgås med världens bästa Karlsson!

Morgonstund...

Japp nu sitter jag  här kl 07.20, pigg som en lärka. Sov skitdåligt i natt, vet inte varför. Jag kunde bara inte somna. Gick ut i soffan och skulle läsa lite vid ett men kände mig ändå för trött så jag försökte somna och gjorde väl det fram till 03.00 då jag vaknade av att nacken låg i en väldigt obekväm vinkel i soffan. Gick in i sovrummet igen och försökte somna om men täcket var för varmt och för kallt, jag hittade ingen bekväm ställning, Johan snarkade och fåglarna började kvittra. Lyckades väl till slut ändå slumra till och vaknade kl 06.00 när Johans klocka ringde. Var vaken tills han gick strax innan 07.00 och försökte verkligen somna om, men icke. Lika bra att gå upp och leta på sightseeings i Budapest tänkte jag. Nu har jag gjort det, och kollat spa och bad och nu kanske kanske jag känner mig lite trött igen. Nog för att morgonstund har guld i mund men på min semester skulle jag tycka det var skönt att sova liiite längre än till 07.00...

Budapesthelgen

Torsdag

14 jul

Fredag

15 jul

Lördag

16 jul

Söndag

17 jul


























































Prognos Prognos Prognos Prognos
08:00 08:00 08:00 08:00


 

25°

 

20°

 

20°
22°

 

 

 


 


 


 

14:00 14:00 14:00 14:00







 

 

36°<---holy smokes!!

 

27°
28°

 

30°

 




20:00 20:00 20:00 20:00


29°
24°
25°
27

Tjejspel

När jag var hos min kusin i husvagnen spelade vi ett spel som gick ut på att en läste kort och dom andra skulle svara på olika frågor, t.ex. vem i rummet man helst skulle byta kläder med, vilka produkter som vi använder idag som kommer finnas om 400 år osv. Det fanns också en fråga som jag tyckte var kul:

Nämn 3 saker som du stör dig på i allmänhet hos folk.
  • Jag retar mig på folk som pratar och berättar saker men har ingenting att säga. Långa monologer med teorier och "bevis" på att deras teori stämmer men dom kommer aldrig fram till någon slutsats och det dom tycker är slutsatsen är bara en punkt i deras långa monolog. Dom har pratat i 10 minuter men inte fått något sagt. Du sitter och försöker lyssna och hänga med i resonemanget men det finns ingen poäng i det som människan säger.Det kan handla om allt från hur stjärntecknen hänger ihop med menscykeln till varför korthåriga brunetter är smartare än långhåriga blondiner på onsdagar kl 11.00. Irriterande!
  • Jag retar mig på energitjuvar; människor som är negativa och alltid kan hitta en svag punkt oavsett vad det gäller; gratiskaffet är för kallt eller varmt, man är mer sugen på kex när det serveras kakor, alla förändringar, oavsett om dom är mot det bättre eller sämre kan alltid göras på ett annat sätt än det som är valt. Till slut sitter man och kokar och retar upp sig bara man ser personen. Man försöker låta bli att tänka eller lyssna på honom/henne, men efter ett tag sitter man ändå med ett halvt öra för att snappa upp alla negativa kommentarer. Otorligt energikrävande!
  • Jag retar mig på folk som vänder kappan efter vinden. Du kan i förtroende berätta något för den personen och han/hon håller fullständigt med dig och ger förslag och stöttning i saker som känns jobbiga eller svåra att fatta beslut i - tills han/hon går till din antagonist och gör en helomvändning. Det handlar inte om att snacka skit, bara att personen helt frångår det som han/hon precis stöttat dig i och nu stöttar antagonisten i alla hennes/hans åsikter! Otroligt irriterande med personer som inte har en egen åsikt och kan stå för den, oavsett vem dom pratar med.

Massage

Idag var jag ute på Xtravaganzas ställe och fick en halvkroppsmassage för 200 spänn. Sååå underbart!! Jag är alltid superstel på axlarna och runt skulderbladen och hon hittar exakt dom punkterna som är känsliga. Gör ont ut i fingerspetsarna men fasen vilken nytta det gör. Köpte några shakes också som jag ska sörpla i mig nu närmsta dagarna och driva ut överflödig vätska från kroppen. Var på gymet i morse och tränade en sväng och jag tror faktiskt jag ska bege mig ut på en liten löpartur senare i kväll också. Har varit grått och regnigt hela dagen men nu spricker det upp och solen tittar fram!


Inför Ungern

Insåg precis att jag inte kan ett enda ord på Ungerska. "Tack" heter "Köszönöm" tydligen. Det verkar ju logiskt, det kunde man räknat ut på egen hand.

Ändå ganska bra

I går hade jag ju räknat med mycket mat, tårta och snacks. Jag höll mig faktiskt rätt bra inom gränserna om jag får säga det själv! Skippade potatissalladen och pajen till middagen och åt sallad och grönsaker till köttet och kycklingen. Tog dessertost utan kex och ingen baguette. Tog bara en liiiten tårtbit, är inte så jätteglad för grädde, men den var god! Åt sedan bara några bitar godis. Det jag föll på var i så fall alkoholen men det är så sällan jag dricker det så jag hade inga gränser. Blev inga mängder, drack kanske allt som allt en vinflaska under loppet av 6 timmar. Kändes bra och nu börjar en ny vecka med nya utmaningar! På onsdag åker jag hem till Glumslöv och sen åker jag och Ida S till Budapest tors-sön. Ska bli superduperskoj!

Det lilla klänningsh*lvetet

Skulle ju ha på mig min nya fina vita klänning på festen igår. Den har hängt i min garderob och väntat och längtat efter mig i 2 veckor. Hade köpt sömlösa trosor som jag skulle ha under som inte syna under tighta klänningar. En kvart innan vi skulle åka tog jag på mig trosorna och klänningen och inser då att trosorna lyser rakt igenom klänningen! Jag hade lika gärna kunnat gå på festen i underkläder. Helt hopplöst. Fick lite panik och ett litet utbrott och fick till slut ta min blåa klänning istället - som under kvällen gick helt sönder i sömmen baktill så jag hade ett stort hål! Den går inte att laga för tyget har liksom slitits med i sömmen så den är helt paj. Fattar inte hur den gick sönder, har inte ramlat eller spräckt den eller nåt sånt...I alla fall så såg jag ut såhär i går:


Uppladdning

Sitter här som sagt och laddar inför kvällens fest. Har kollat i förväg vad som kommer att bjudas på matmässigt så jag kan planera både mat och träning nu på dagen innan vi går dit. Träningsmässigt blev det ett konditionspass på 60 min och styrka i 20 min. tidigare idag. I kväll kommer jag äta tårta, snacks och dricka alkohol och jag kommer njuta! Ska faktiskt ut till Max nu om en stund och äta en GI-burgare och Cola Light som faktiskt är helt godkänt från sektens sida.

Det har blivit mer slarv nu under sommaren; rosévin, middag på uteserveringar, goda pajer och efterrätter som är svåra att stå emot. Därmed inte sagt att jag lassar upp ett berg, men "bara lite" - många bäckar små...Har gått upp 1-2 kg sedan början på Maj. Jag vet att det är lätt att bli av med dom igen eftersom jag märker hur fort jag förlorar vikt i vätska när jag inte äter kolhydrater på några dagar.

Tränar varje dag nu på semestern och det är helt underbart. Vissa undrar säkert hur f*n man kan vilja träna på sin semester men för mig är det verkligen avslappning per definition. Löpning, crosstraining, cykling, promenader, stepmaskin. Känns så skönt och jag känner mig stark efter varje pass!

Jag ser fram mot en mycket rolig kväll och planerar att dansa på minst en scen! ;)



Ooooh föresten! Har ju köpt en ny klänning som jag ska ha i kväll, lägger upp bild på den sen. En vit!! Galet.

30-årsbaluns

Idag fyller min vän Emelie 30 år och det blir stor baluns ikväll! Ska bli ytterst trevligt. Ska nu äta frukost, sen träna och sen blir det väl till att bättra på brännan och andra viktiga saker inför kvällens aktiviteter...! Är lite dålig på att uppdatera men inget speciellt har hänt. Jag solar och har semester och njuter och slappnar av så mycket jag bara kan! Nu som sagt blir det frukost.




Långsam dag

Vaknade vid nio till en igenmulen dag. Ganska skönt eftersom jag inte kände för att träna eller göra nåt annat nyttigt så jag la mig i soffan i tre timmar och läste ut min rysarbok "Hanteringen av odöda". Inte den bästa jag läst, men jag sträckläste den på 3 dagar så helt ointressant var den ju inte. Åkte sedan till gymet och svettades i en timme. När jag kom hem igen hade solen börjat lysa så jag slog mig ner på balkongen och påbörjade bok nr 2 "Pappersväggar" som också är en rysare. Ska till stan ikväll med Johans systrar och bara ha det bra. Johan ska på after work på Scandic.
Nu ska jag piffa till mig lite. Tjingeling!

Kvällslöpning

Det blev ingen löpartur tidigare, det har varit för varmt. Däremot gav jag mig ut vid åtta-tiden tidigare i kväll och sprang en 6 km runda! Det tog 39 min. vilket är ganska okej. Målet är ju Tjejmilen på 1,05 och jag hoppas innerligt att jag kan klara det. Men det tror jag med tanke på att jag sprang 6 km idag på 39 min. och 4 km springer jag på 20-25 min. så det borde baske mej precis gå! Vi får helt enkelt vänta och se.

Nu tänker jag vara alldeles galen!

När min tvätt-tid är slut och om inte vädret är alldeles för varmt så tänker jag springa till stan och tillbaka; lite mer än 8 km blir det sammanlagt! Har ju inte sprungit en mil än inför Tjejmilen, men jag kan i alla fall se hur jag ligger till på 8 km och om jag kommer klara milen på max 1,05 h när det är dags...

Uppe med tuppen - igen!

Jag har faktiskt inget alls emot att gå upp vid 7.00 om jag vet att jag ska vara ledig flera dagar på rad. Jag tycker det är så skönt att man får ut mer av dagen och kan avverka morgonen i lugn och ro! Idag är jag dock liiiite tvingad i förtid för vi har tvätt-tid 7-12. Så nu sitter jag här, morgontrött med spretigt hår, mysbyxor och en t-shirt utan BH. Ja ni ser ju bilden framför er. Ingen fager syn, men ganska pigg snart hoppas jag i alla fall!

 


2 minuter innan jag stänkte ner tak och golv med Strawberry Daiquiri


Helsingborg


Nya skor! 199:- på rea på Din Sko

Jag och Jullan på Hamnpaviljongen

Med en liten sliskig drink!

Jag och Luddeboy

Tjejerna som ska göra Budapest osäkert nästa vecka!

Och varför inte en strawberry daiquiri?!

Så var denna veckan slut

Min vecka i Glumslöv har passerat i rasande fart! Nu väntar en helg med kusinen i Sölvesborg i hennes husvagn. Vi är fem tjejer som ska göra vars en drink till varandra. Givetvis kommer jag lägga ut bilder på drinkar och upphovsmän! Kommer inte kunna skriva på någon dag men när jag återkommer till Karlskrona blir det uppdatering.

RSS 2.0