Pustar ut

Ja, jag får ju inte skriva något specifikt om jobbet, men semestern får hemskt gärna komma nu. Förra passet skulle sluta 23, jag kom hem 00.30 och gråtfärdig. Nästa vecka är det Sweden Rock som ligger ca 45 minuter från Karlshamn där dom tidigare hade akut dygnet runt, nu bara på dagtid. Nu har akuten i Karlshamn helt stängt på natten vilket innebär att vi kommer få ca 50 extra patienter under de dagarna som festivalen pågår. Men vi får inte 50 extra personal, vi får inte ens 2 extra personal. Men informationsavdelningen har jour och extra personal insatt för att klara trycket från media under dagarna. Någon mer som tycker att ledningen fördelar sin personal skevt?

Stambyte

Idag var det möte om kommande stambyte! Det kommer bli skitsnyggt och vi ska hålla det så enkelt som möjligt utan att lägga ut för mycket extraavgifter eftersom vi tänker att det ska renoveras upp snyggast möjligast och till minimalt pris eftersom vi vill få ett bra värde på lägenheten när vi ska sälja nån gång. Det lutar åt svart klinkergolv med golvvärme och vita, vågiga, högblanka klinkers på väggarna. Vi har ju två toaletter och ett grovkök så det kommer bli ett riktigt lyft! Dessutom så kommer badrum, toalett och kök följas åt i färgerna eftersom vi har svart och vitt i köket också. Detta elände (för det är det under tiden renoveringen pågår...!) startar i slutet av augusti och håller på till mitten av september så det är 3 veckor med fullt ös, från 7 på morgonen till 18 på kvällen, ibland längre. Vi får försöka hitta nån snäll människa att bo hos under tiden, det kommer vara inplastat överallt och ett jevvla liv när dom borrar, dammar, drar, hamrar, river och krossar överallt. Totalt kommer ca 15 personer jobbar i trapphuset samtidigt och som tur är tar dom hela trapphuset på en gång, jag har tidigare trott att det skulle ta 3 veckor för en lägenhet och att dom sen skulle gå in och väsnas i nästa...! Det skulle aldrig ta slut. Hur som helst kommer det bli superfint när det är klart.
Ny dusch, WC, handfat och skåp kommer också upp! Känns skönt, vi har badkar som vi aldrig använder för att bada i och det känns så onödigt så det ska bli skönt med en dusch som detdessutom går att fälla ihop dörrarna på så badrummet kommer bli större både på längden och brädden!

Göteborgsvarvet 2013

Ojojoj vilken helg! Lördagen var makalöst intensiv och tårar och skratt avlöste varandra. Vi startade inte förrän vid 15 så vi hann se elitlöparna springa i mål - otroligt vilka hastigheter och vilken kroppsuppbyggnad! Smala små människor som susar fram. Hela stadion ställde sig upp och kokte när första gick i mål, sen ställde sig alla upp igen och klappade fram femman som stapplade in svimfärdig med två funktionärer under var arm. Han blev diskad men gav sig fan på att korsa mållinjen på egna ben. När jag startade var det 26 grader, åskvarmt och kvavt och solen hade börjat gå i moln. Vinden hade mojnat och luften dallrade. Första regnet kom efter fem minuter och sedan haglade det, åskade och sen kom hettan igen. Sammanfattningsvis var loppet det värsta jag gjort. Hettan blev övermäktig och jag Fick släppa alla tankar på att komma in på en speciell tid; fick ställa in mig på att komma i mål alls! Kom till slut in på 2.40 timmar. Det kan inte bli värre än det var detta året, nu kan det bara gå bättre! Tänkte "aldrig mer" sista 4-5 km och när jag gick i mål tänkte jag att det var första och sista gången jag korsade den mållinjen. 24 timmar senare hade jag betalt och anmält mig till nästa år...! "Runners High" finns det något som heter; känslan som gör en hög efter en stark prestation. Det är den känslan som gör att man vill fortsätta! Det börjar bli några medaljer på hyllan nu som ni ser här nere...fick fotmassage och hemmagjord carbonara av johan när jag kom hem-underbart! Här kommer lite bilder:

https://cdn1.cdnme.se/533232/6-3/pic_519a75a9e087c3065c301a0d.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/533232/6-3/pic_519a75aae087c30624959758.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/533232/6-3/pic_519a75be9606ee5e86c33daf.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/533232/6-3/pic_519a75c8ddf2b34f72dcb986.jpg" class="image">


Fuuuullt upp...!

Nu är det många många bollar i luften. Årets första två lopp är avklarade och jag är nöjd med resultaten, iallafall hur jag mår i kroppen. Tiderna kan alltid förbättras. I måndags var Blodomloppet avklarat med 3500 andra personer som skulle springa på en stig...inte helt lyckat då man fick gå ett par minuter åt gången eftersom alla trängdes i flaskhalsen. Ons,tors, fre går jag nu ATLS-kursen (Advanced Trauma Life Support) som är jätteintressant och jätteintensiv..! Vi gick 12 timmar igår och 11 timmar idag. Imorgon blir det slutexamination för läkarna som ska skriva både teoretiskt prov och göra ett praktiskt prov där jag ska agera sjuksköterska. Direkt efter utbildningen bär det av mot Alingsås och Gbg-varvet på lördag!! 15.07 smäller startpistolen för min del i 25 graders värme. Just nu är jag inte orolig för flåset, benhinnorna eller höfterna;värmen kommer vara min största fiende. Jag får se till att dricka mycket under och efter loppet. Och före naturligtvis! Vi kommer hem på söndag igen och på tisdag är det dags för friskvårdsdagen som jag och min kollega Ola pysslat med i någon månad. Vi är ca 120 personer på 3 dagar som ska friskvårda i dom blekingska skogarna...=)
Nu ska jag somna och vila upp mig för ännu en lång dag och helg!

På varvet har jag inget mål med tiden, detta första året är mitt mål att delta och ta mig runt, helst joggande, hela vägen. Ja, ett liiitet mål har jag väl; under 2,30 h iallafall och det tror jag väl att jag ska klara! Startnumret ni ska hålla reda på bland alla 62.000 är 52503 och starttiden som sagt är 15.07!
 
 
 
 
 

Vårrusetbilder


Akutklinikens nya tröjor

Idag kom dom äntligen-akutens sprillans nya träningströjor! Johan har fixat loggan och det blev superbra. Dom ska användas på blodomloppet som vi ska springa på måndag! Vi kommer synas så bra så!


Ledighet

Idag var vi lediga båda två så då passade vi på att åka på en utflykt till Mia i svartsjömåla. Det var vaaaarmt-lätt över 20 grader och kvavt. Vilken idyll dom bor i! Där blir det midsommar för fjärde året i sommar. Härligt!

https://cdn3.cdnme.se/533232/6-3/pic_518bc51ee087c309ff6acaa0.jpg" class="image">


Vårruset 2013

 
Igår gick årets första lopp av stapeln - Vårruset i Växjö! Vi var 6 st kollegor som for iväg efter jobbet och välkomnades av 22 graders värme och nästan helt vindstilla. Underbart! Riktig sommarkväll var det. Jag har fått ont i min vänsta höft, eller höftböjaren och är rädd att det kan vara en inflammation på gång...Hade bara ont i själva höften för några dagar sedan men nu strålar det ner i låret och knäet och upp en liten bit i midjan. Jag har ringt kiropraktorn som jag brukar gå till men hon har inte ringt tillbaka än. Hon brukar ha lång väntetid men ibland kan hon ta en lite snabbara. Jag vill ju gärna att höften och hela kroppen ska vara frisk och hel och inte göra ont när jag ska springa Varvet...Iallafall så gick jag i mål på 30 min. och 13 sekunder igår vilket jag är nöjd med! Tittade på förra årets tid och då sprang jag på 28 min. Insåg sedan att dom utökat årets lopp med ca 500 m så man kan nog säga att jag sprang ganska likt i år och förra året! Nu laddar jag upp med vila och Diklofenak inför blodomloppet på måndag. Det blir sista springrundan innan varvet drar igång nästa lördag...Jag och Lisa har beställt Varv-tröjor som vi designat själva och som levereras hem i dagarna.Det blir extra kul när man har fina och nya träningskläder på sig!
 

8 km - igen

Som jag skrev i förra inlägget är jag lite omotiverad till att plugga och just nu känns det likadant med löpningen. Jag håller mitt schema och ger mig ut de rundor och distanser jag ska men senaste gångerna har det känts lite motigt. Nu är det iallafall ljust ute och jag springer i linne och träningsjacka och det är sååååå mycket lättare när solen kikar fram. Man kan inte tycka träning är kul jämt men det kommer nog igen. På tisdag är det dags för årets första lopp i Växjö; vårruset och det ska bli himla skoj! 5 km med några från jobbet och picknick efteråt. Myyysigt!


Omotiverad

Håller på att försöka plugga till kursen jag ska gå om två veckor. Försöker...boken är ju 500 sidor medicinengelska och väldigt inriktad till läkare. Just nu känns det bara tungt och omotiverande. Jag ska dessutom göra ett litet skriftligt prov inför kursen så det är bara att bita ihop och ta på pluggskallen! Har kanske kommit 50 sidor i boken så nu är det bara 450 kvar! ;) jag får nog ta en paus nu och sen ska jag vila inför nattjobb. Skönt med enkelnatt och sen ledig helg. Det står jag ut med! Ha en fin dag, allihop!


RSS 2.0