Fisk

Gick direkt till gymet efter jobbet och tränade på Cross Trainern i en halvtimme innan jag åkte till Willys och köpte kvällsmat: panerad fiskfilé med potatis, ärter, smält smör, citron och dillsås! Har aldrig tillagat detta innan, men det var enkelt - och jag kan till och med sträcka mej så långt som att säga att det var gott!
Som grädde på moset hittade jag en present på kudden när jag kom hem: "Luftslottet som sprängdes", tredje delen av Milleniumserien. Underbart! Om ni inte hör från mej på en vecka så vet ni att jag sitter begravd i boken.

Tjingeling!

Magnus my man

Nog för att Laila dansar bättre, men Magnus förtjänade verkligen att vinna. Vem kunde tro att han kunde vara så söt i paljetttoppar?


EarthHour part II

Åh vilken mysig timme! Måste nog göra om detta oftare.Vi åt hamburgare och hade massor med tända ljus. Vi tjuvkikade faktiskt på Robinson (jag vet......) men TV:n var det enda i lägenheten som var igång. Ingen ursäkt direkt. Nu snaskar jag på 2 av mina hemmagjorda (nästan perfekta) chokladmaränger. Till detta tog jag några bitar mjölkchoklad med apelsingkrokant och när jag ändå var igång hällde jag upp ett litet glas med nyinhandlad mint Baileys.  Härligt! Nu blir det film och fortsatt släckt resten av kvällen.

EarthHour

Glöm inte släcka lampor och apparater mellan kl 20.30 - 21.30 ikväll! Earth Hour kommer att vara över hela världen och man räknar med att minst en miljard människor och företag kommer släcka elapparater under en enda timme. Gör det du också!

Lönefredag

Finns det något bättre än att se dessa underbara,  nybakade, surt förvärvade pengar första dagen på lönekontot? Tror nästan inte det. Man vill genast ta alla pengar och bränna dom, strunta i att man får leva på smulor resten av månaden. Vissa har ju det så, men som tur är fungerar den där lilla spärren i knoppen på mej. Men lite får man ju spendera och igår var en sådan kväll när vi spenderade lite. Skulle till min favoritrestaurang O´Learys men där var givetvis knökfullt och inte ett bord inom synhåll. Så vi fick knalla till Nivå istället. Där tog Johan grillad fjordlax och jag tog chipotlegrillad ryggbiff med vitlökssmör. Underbart. Sen gick vi och mötte upp med Johans syster och hennes pojkvän på ett nytt café som öppnat i gamla Facebutiken. Skitmysigt! Soft musik, rättigheter, kladdkaka och öppet till mitt i natten. Underbar kväll.

Akutjobb och påskpyssel

Idag fick Johan reda på att han fått jobb på akuten i sommar. Hurra för honom! Finns inget på narkos (som han pluggat till i nästan ett år) varken i Karlskrona eller Karlshamn. Men akuten blir bra.

Ringde även till faster Maggan i Torsås och bestämde datum då tjejerna ska komma hit på påskpyssel. Vi brukar ha jul- och påskpyssel, viktigt att hålla på traditionerna! Kanske det blir en ny spännande danstävling, vem vet?

Just nu vill jag ha Caroline Af Ugglas nyaste skiva. Den verkar soft!

Beach 2009

I november såg jag ut såhär:


I juli kommer jag se ut såhär:

Maräng

Tänkte göra mej till och svänga ihop nån form av marängtårta med grädde och passionsfrukt (inte en enda kalori där, nej) till påskafton. Har aldrig gjort maränger innan och har fått för mej att det kan vara lite knivigt så jag skulle öva lite igår. Dom skulle stå inne i ugnen på 100 grader i en halvtimme och sen svalna. Jag blandade i lite kolasås i smeten också. Blev väl helt okej själva uppvispningen, men när jag skulle ta ut dom efter att dom svalnat var det bara en liiiiten krispig yta sen var det bara äggvite-smet i mitten. Jag blir så arg när det inte går!

Mamma, varför kan jag inte? Jag ska ju göra en hel tårta...!

Hm

Idétorka.

Erik Hassle

Erik Hassle - Nothing can change this love for you

Klicka och njut.

Män som hatar kvinnor

Var på filmen nu ikväll. Gillade inte boken jättemycket (har kämpat mej genom den i 4 månader...) men tänkte att filmen kanske är bättre. Tyvärr fastnade jag inte riktigt för den heller. Gillar helt enkelt inte handlingen, tycker den är tråkig. Har fastnat mycket mer för bok nummer två, och till min stora glädje kommer den också på bio!'

Män som hatar kvinnor får 3 "S" av 5 möjliga i dagens biorecension. =)



Helgen so far

Igår hade jag min första lediga dag av tre möjliga. Eller imorgon jobbar jag natten,men man är ju ledig på dagen iallafall.

Fredagen började vid nio på morgonen då jag cyklade ner till varmbadhuset (efter en frukost i solen på balkongen) och träffade Karin och Elin, 3 bast. Karin är dock 30 bast. Vi badade någon timme och pratade om helt oviktiga saker. Mör i kroppen styrde jag min cykel mot närmaste konditori och köpte frukostfrallor och en dammsugare (en liten, för typ 15 kronor, inte en sån där 120:- dammsugare som den i Helsingborg...) till Johan.

Sen fixade vi så jag fick billiga och fina sommardäck. Ska inte sätta på dom än, men dom får väl åka omkring i bilen ett litet tag så länge.

Efter det åkte jag till Emelie och Millie och hälsade på. Det bjöds på sallad och lite bebiskräk. Inte tillsammans dock.

Åkte hem och hämtade träningskläder,sen tog jag ett svettig 35 min pass på Cross Trainern innan jag hämtade världens coolaste Linda på Verkö. När vi kom hem hade Johan fixat wook  och vin till vår tjejkväll som han senare deltog i. Vi åt ostbricka,  vin och choklad och spanade på Let´s Dance - HUR fasen nu man kan rösta ut världens bästa Morgan?!

Var uppe till halv två på natten då jag somnade av rödvinet, Johan höll föreläsning efter ett par whisky och Linda knapplade ivrigt på sin mobil även hon med rödvin under hatten. Vi sov till halv tio idag och har väl inte varit helt pigga.Linda åkte och jobbade vid halv två och då for jag och Angie till Allatorp och promenerade i en hage - igen. Vi tror alltid vi hittar så bra stigar, men ack så fel vi har....

Ikväll blir det bio - Män som hatar kvinnor. Ska göra pizza till kvällsmat innan. Herregud, känns som man är full i magen
hela tiden. Men men...äta bör man annars...


Tuffa toppar?!

Försöker hitta coola toppar, linnen eller t-shirts med snygga tryck och texter.Gärna långa toppar..Men hittar inte några speciellt bra sidor..Någon som vet nån bra sajt? Tips tas emot tacksamt...=)

Helgen i bilder

Johan "fick" en ny liiiten dator.
Queenie var som hon brukar och Mappa höll på att riva ut köket. Inte pga hunden då...=)
Släktforskning. Vi har bland annat en idiot och en Ruunk i släkten. Härligt!
Johan funderade en stund på ett nytt förkläde.
Vi hittade en gigantisk dammsugare på ett fik.Den kostade 120:-!
Kalas med exotiskt tema hos Jullan
Vi hittade mina gamla Roller Blades. Det gick sådär...
Vilken stil! 10 av 10.



Trött och förvirrad

Denna veckan ska jag jobba dag,kväll,kväll,dag. Gick upp kl 6 och åt frukost, gjorde mej i ordning och åkte till jobbet. Var jättetrött eftersom jag haft ännu en natt där jag sovit uselt. Varför?
Iallafall. Gick upp på avdelningen och skulle titta på tavlan där det står vilka salar jag ska ha. Problemet var bara att jag inte stod med. Fick en liten känsla av att jag borde kolla i min kalender. Gjorde så och, ja visst,där stod det "måndag13-21.30". Fuck! Skulle ju jobba kväll, dag, dag, kväll och inte tvärtom. Vad irriterande! Fick helt enkelt gå ner och byta om igen men istället för att åka raka vägen hem gick jag till gymet och tränade en halvtimme, så var det gjort. Åkte hem igen, duschade och kröp ner i en varm och skön säng igen vid halv nio. Sov till halv elva då grannarna väckte mej genom att renovera på andra sidan väggen och kände att dom ville börja dagen med att borra. Tack!

Detta har hänt

Fredag: Biltripp  till Glumman. Stopp på McDonalds i Karlshamn, byte av förare, kisspauser m.m. Givetvis tog vi en liiiten sväng in på Väla också, kunde inte hålla oss =)
Fredag kväll: Middag med mamma och pappa; Lasagne. Mmmmm! På kvällen släktforskade Johan och mamma och hittade en idiot i släkten. Det stod så! Typ Albert Jansson, idiot. Så om någon tycker jag är dum så kan jag bara skylla på dåliga gener från 1800-talet.
Lördag: Sov uselt och knoppade inte in förrän närmare tretiden i natt. Släckte lampan, tände lampan, läste, öronproppar i, öronproppar ut, klockan tickade, det var varmt, det var kallt, sängen var obekväm och massor med andra störningsmoment.
På förmiddagen åkte vi in till Hbg och strosade lite, köpte en sjal, present till Jullan och strumpor och benvärmare till mej. Sen mötte vi upp med världens bästa kudde Ludde och fikade. Vi hittade en helt vanlig fika-dammsugare storlek XXL som kostade 120:-. Vi köpte den inte, men bild togs givetvis, lägger upp den när jag är tillbaka i mina hemtrakter igen. Nu har jag precis kommit hem från Jullans exotiska kalas - livat och trevligt! Orkade inte följa med ut och ligger ändå 2000:- back redan denna månad så jag beslöt mej för att stanna hemma. Imorgon bär det hemåt igen.

Bilder från helgen utlovas. Tjingeling!

Hemma i Glumman

Glumman I like. A lot. =)

Torsås

Tog en sväng till Torsås igår när jag vaknat från mitt nattpass. Var ute hos Maggan vid tre och åkte hem vid halv åtta. Jag och Maggan och tjejerna fikade och sen promenerade vi till minneslunden, utan tjejerna eftersom dom hade feber. Tog inga bilder igår då vädret var ungefär lika kul som en hink med skurvatten och minneslunden var ful, kall och tråkig. Vi tände ett ljus för Tobbe och gick hem igen. Sen åkte jag till Lina och bankade på dörrar och fönster men ingen hemma...tyvärr tyvärr! Därefter styrde jag kosan mot Oxlehall och hälsade på farmor och farfar som fick en blombukett eftersom farfar snart fyller år. Men det ville han inte kännas vid....=P
Åkte ner till Tobbes föräldrar och tittade på bilder från Venezuela. Hunden blev glad, katterna jamade och jag fick en stor bamsekram av Kjelle. Härligt! Var bara hos dom ca en halvtimme, var trött och ville hem. Hälsade på mina små hästar också, men Bisse var mest sur tyckte jag. Max var som vanligt och jag fick en puss.

Idag ska vi flytta ner Johans stoooora fina soffa! Ska bli najs med lite stil och snygghet i mitt hem!

Här är lite bilder från gårdagen:


6½ timme avklarat

3½ timme to go! So far so good.

Nattuggla

I natt jobbar jag mitt enda pass på hela veckan. SÅ skönt! Går alltså av kl 07.00 imorgon och är ledig tills på måndag. Kan inte bli bättre. När jag vaknat imorgon tar jag nog en välbehövlig tur mot Torsås. Sen på torsdag blir det nog slapp och ledighet och på fredag styrs kosan mot Helsingborg och Glumman. Jullan fyller år och det måste vi fira!

Häpp, iväg till gymet. Tjingeling!

Tacosoppa

Soppa är verkligen underskattat. Hittade denna underbart goda soppa på dn.se, tar knappt en halvtimme! Jag serverade med creme fraiche och egenbakad baguette.


  • Bryn 500g köttfärs,1 gul lök och 2 vitlöksklyftor.
  • Tillsätt Tacokrydda och peppar och salt.
  • Häll i 500 g krossade/passerade tomater och 8 dl vatten.
  • Tillsätt potatis och morötter, man kan förkoka eller koka rotfrukerna tillsammans med soppan.
  • Smaka av med kryddor.
  • Servera med creme fraiche och bröd
Voila!


Tjejkväll

Tjejkväll med tacos och galna upptåg hos mej i fredags kväll.

Sullan: Kommer ni vid sju då? Jag har tacos och äppelkaka...och lite Dumle.
Tove: Okej, men ska vi köpa med nåt?
Sullan: Köp en dricka bara, det blir bra.
Tove: Japp, då ses vi sen!

En halvtimme senare:
Tove: Hej! Vi köpte en chipspåse...och lite godis. För 70 kronor.
Jo tjena.

Just nu är detta bilderna jag skrattar högt åt:




Ego-girls

Jag och Angie tycker det är väldigt trevligt att ta kort på oss själva.

Veckans boktips

Har kommit ifrån min bokläsning rejält och har faktiskt inte läst en enda bok på säkert över ett år. Jag som älskar att läsa! Har iallafall köpt skräckromanen "Låt den rätte komma in" och den är sååå bra! Kan inte lägga ifrån mej boken. Otäck, men bra. Blir fascinerad av att man kan skriva på ett sätt som verkligen skrämmer en. Häftigt.
"Låt den rätte komma in" har precis blivit film också och ligger högt på önskelistan. Känns lite enklare att se filmen när jag läst boken för då vet jag vad som kommer hända och blir inte så skrajsen.
Ingen bok för mamma!

"Oscar är 12 år och mobbad. Hans sadistiska klasskamrater Jonny, Micke och Thomas bestraffar honom för varje bevis han ger på sin existens. Året är 1981 och det är vinter i Stockholmsförorten Blackeberg. Intill Oscar flyttar en äldre man in, som heter Håkan Bengtsson. Han bor där med en märklig flicka som heter Eli. Hon och Oscar blir goda vänner, men Oscar märker snabbt att hon är annorlunda. Eli är bara ute på natten, hon måste bli inbjuden för att kliva in i ett rum och går ofta smutsig, lättklädd och hungrig. Under samma tid sker ett mord i Vällingby och folk blir extra försiktiga med att vara ute om kvällarna. Värre blir det för ett medelålders alkisgäng då en av deras vänner blir brutalt mördad i Blackeberg.
"

Fredag

Igår blev det en livad och oväntad kväll. Jag väntade mej en hemmakväll med typ Medium och kanske Scrubs.

Vid fyratiden åkte jag och Angie och simmade i badhuset, blev ca 30 minuter. Skönt! Därefter åkte vi hem och bestämde att vi skulle höras på kvällen. Johan kom hem och berättade att han skulle ut med jobbet. Så jag kunde alltså se fram emot en ensam kväll. Ringde Angie och dom skulle också ut, eller iallafall ta en kaffe. Jag bad dom vänta i stan till sju och mötte upp med dom då.

Johan gick till Fox och jag, Angie och Carl satt på Nivå. Beställde en drink som var för jävla äcklig. Carl hade tagit den och sa att den var jäääättegod och den såg så fin ut. Som en Mojito. Betalde skräpet innan jag smakat (116 spänn för en drink!!). Fick snällt dricka upp medans jag höll för näsan för att slippa den vidriga smaken av Rom.

Därefter beställdevi en ny drink, en god Caramel som smakade Noggerglass. Vi gick till Fox för att se om där fanns några bord men det var fullt (karaeokekväll...). Gick tillbaka till Nivå och Angie och Carl beställde Toast skagen och vars en stor stark. Angie beställde en jordgubbsdrink till mej som var underbar.

Sen beställde hon en shot som smakade 88:an glass och hette något som inte är lämpat att skriva här. Därefter köpte vi vars en till drink, en som smakade såna där godispersikor. Nu låter det som vi hällde i oss hur mycket som helst,men allt detta inmundigades faktiskt under fem timmar, så man kände inte av något.

Kameran var givetvis med, vad tror ni? =)


Massage

Fick massage av Cissi på jobbet igår. Underbaaart...tog en halvkroppsmassage på benen och det var helt ljuvligt. Speciellt på mitt högra ben som är helt pajat av mitt onda som jag inte vet vad det är. Tar Diklofenak och Ibumetin i princip varje dag. Men idag har jag pratat med kiropraktorn och fick en tid nästa vecka. 500 spänn, tjena tjena....men men vad gör man inte för att må bra? Idag har jag tränat på gymet en timme och i eftermiddag ska jag och Angie till simhallen och slimma till oss lite.
Förbereder mig för beach 2009. Får väl se hur det går?



Såhär vårigt och fint vill jag ha det!



Mammaaaaaa

Det börjar ju bli vår och så....kanske vi skulle ta och....göra mej blond en sväng? =)=)=)






John Blund

Var helt trött efter min cykelrunda igår och ville bara sova vid tiotiden. Gick och la mej och läste min nya läskiga bok; "Låt den rätte komma in" och släckte lampan lite efter elva. Tror ni jag kunde somna? Inte en BLUND fick jag på 2 timmar. Vände och vred, öppnade fönstret, luftade täcket, vände kudden, drack vatten. Men John Blund ville tydligen straffa mig. Vad har jag någonsin gjort honm för ont? Dessutom skulle jag upp kl sex och det blir man inte mer rofylld av när man ligger och svettas klockan halv två på natten, stirrandes på klockan och hjärnan är på högvarv. Utan anledning - så meningslöst! Masade mej iallafall upp när klockan ringde, muttrade ett par sura meningar: "Helt värdelös natt...kunde lika gärna suttit uppe...totalt bortkastat...." Fick i mej lite gröt men inte ens det var bra. Har känt mej som en bommulshjärna hela dagen på jobbet, som tur var så var jag koordinator och hade inget medicinskt ansvar, bara inskrivningar och telefonen. Inget betungande. Ska lägga mej nu och kolla på My name is Earl och sen somna gott. Hoppas jag.



Cykla =)

Har precis kommit hem från middag i Torskors. Köttfärslimpa...mmmmm! Kände mej lite degig så jag beslöt mej för att cykla de 8 km ut. Cykelhjälm och reflexer på! Cyklade hem igen i minusgraderna och fick härliga röda kinder och domnade ben. Så idag har jag alltså cyklat 16 km! Good for me.

Imorgon blir det jobb, sen ska jag träna på gymet. Imorgon ryker även min gröna skinnsoffa. Har haft den ute på Blocket i en evighet och inte en människa har hört av sig. Men idag ringde en väldigt entusiastisk manoch bad mej se den som såld. Så 1000:- i fickan bara sådär. Inte så illa pinkat!

RSS 2.0