Fönsterskit

Att en storm som Lill-Berit kan skita ner rutorna så makalöst. Man ser ju knappt ut från dom när solen står på. Jag orkar inte putsa idag, men det får väl bli någon gång i veckan. Skräp!

Facit

Löparrundan blev hela 1,1 mil idag och givetvis slog jag nytt rekord - igen! Tiden på 1 mil blev 58 min och 40 sek. vilket är 31 sekunder snabbare än mitt tidigare rekord på 59,11 för 2 veckor sedan. Hela dagens runda blev 1 h 34 sek. vilket är fullt godkänt! Jag är väldigt glad och åter igen imponerad av min kapacitet!


Långrunda?

Idag är det fint väder, jag är ledig och känner mig pigg och kry förutom lite träningsvärk i vaderna från step i måndags...det var längesen jag var på step! Vad kan då passa bättre en dag som denna om inte en lång-löparrunda? På kartan ser rundan ut att vara ca 9,5 km men det kan säkert skilja några meter i verkligheten. Har i alla fall laddat på med bra musik. Vi får se om jag orkar med hela rundan, men just nu känns det bra i alla fall!

Min Jullan

Vill passa på att hylla min fantastiska Jullan som i lördags kom trea i decembercupen - hon har tävlat i body fitness 2 ggr i sitt liv och fått pallplats båda gångerna! Man kan tycka vad man vill om att man tävlar i muskler i lite fett, men känner man Jullan och vet hur otroligt hårt hon kämpat/kämpar och hur mycket hon förändrat sin kropp och stärkt sitt psyke och självförtroende så kan man inte annat än att bli tårögd av beundran och sprickfärdig av stolthet!
Här är en bild från helgens tävling och undertill en bild så som vi alltid känt och älskat vår Jullan (och alltid tyckt att hon är fin även när hon inte har 6-pack och mördarben!) bara för att se skillnaden. Som tur är har inte personligheten ändrats med kroppen och det är väl det som är det viktiga. Hon kommer alltid vara min klippa om hon så skulle svälla upp till en vetedeg i framtiden ;)



Mitt lilla projekt

Minns ni att jag hade ett projekt som var hemligt och som påbörjades för ca 3 månader sedan? Nu är det klart! Får jag presentera min doptavla i korsstygn (min första korsstygnstavla sedan 3:an på lågstadiet...) till fina lilla Thea på hennes dopdag!



Pheew

Det blev ingen träning i fredags och ingen träning igår. Men idag jädrar i det...2 timmar i sträck! Jag ville ha ett riktigt hästapass att bita i och så blev det! 40 min cross, 20 min styrka (knappt lönt, jag vet, men det är sååå tråkigt med styrka....), 30 min intervall-löpning på löpbandet, 20 min cykling och avslutningsvis 10 min jogg! Det blev totalt 987 kcal och 129 g fett som smältes bort under denna maratonträning!
Nu är jag ganska mör och det ska bli skönt att vila lite inför nattens jobb. Utanför fönstret håller allt som inte sitter fast på att blåsa bort totalt - vilken storm!

Kirurgfest

Igår var det även fest med mitt gamla kirurg-gäng! Åh vad jag saknar min lilla familj ibland, i alla fall att träffas utanför jobbet. Jag hade jobbat hela dagen och stressat från att jag slutade tills vi träffades 17.30 i stan så jag orkade inte hålla igång mer än till 00.30. Men vi hade jättekul! God mat, roliga lekar och en tipsrunda med frågor som bara sjukhuspersonal kan tycka är kul...Sen dansades det som sagt i princip hela natten men jag gav upp när mina fötter strejkade....;)

Kalmartripp

Johan väckte mig (!) i morse och undrade om vi inte skulle ta en sväng till Kalmar idag. Det skulle vi så klart! Vi packade ihop oss och hann med IKEA, Net on Net och slutligen en räserrunda in till stan. Vi försökte hitta ett ställe att äta på men det var fullsmockat precis överallt så det blev till slut tyvär en lunch på McDonalds. Mest för att mitt blodsocker var i botten och om jag inte fick något i mig , vad som helst, så hade jag troligen strypt någon oskyldig stackare som tog sista bordet före oss på matställena...
På vägen hem blev vi båda helt slut och trötta och nu har vi bara slappat. Jag tänkte åka och träna eftersom jag inte gjorde det igår, men sen kände jag att jag frös jättemycket plus att det regnar och blåser ute. Gymet kändes inte så lockande med sitt löpband och Friskis hade inga fler pass för dagen. Så jag beslutade mig för en vilodag till och hoppade ner i ett varmt skumbad och värmde min stackars kropp. Nu väntar en slapp kväll framför TV:n ("Så mycket bättre" är det i kväll ju!) och imorgon natt går jag på jobbet igen....gäller att njuta när man kan!

En månad till julafton

Eller ja, i alla fall till lillejul! Har ni börjat fundera på julklappar? Jag har ingen aning om vad jag ska köpa, får väl sätta igång fantasidelen i hjärnan nu snart...

Idag har jag haft en bra matdag tycker jag. Började dagen med en skål lättyoghurt (citronsmak) och 2 msk pumpafrön (gott!). Sen åt jag Xtravaganzas kesoplättar till lunch. Dom är i princip min standrard och består av keso, havregryn, fiber husk, ägg och koriander. Sen steker man dom som små plättar och serverar med osockrade hallon och keso. Man blandar i citronsaft och chiliflingor i hallonen - mycket gott! Mycket protein och lite kolhydrater. Man står sig hela eftermiddagen. Jag har börjat ta mango ibland, det blir också gott med chiliflingor i. Åt lite nötter och en banan sent på eftermiddagen innan jag åkte och tränade och ikväll har vi käkat fullkornspasta med spenat, bacon och kikärter. Ett GI-recept. Mycket gott, det med! Känns bra. Tänker ta mig 2 clementiner nu också, det är ju så vansinnigt gott.

Imorgon och på fredag blir det jobb och på fredag kväll blir det fest med gamla jobbet!

Lite julstök







Ser att bilderna inte blev så bra som jag ville, ser nog bättre ut när det mörknar ute. Men skönt att ha det gjort i alla fall!

4 dagars arbete

Idag gick jag min sista av 4 arbetsdagar på akuten. Egentligen jobbade jag inte i den bemärkelsen idag utan har haft utbildningsdag. Dock i mina arbetskläder på min arbetsplats så det har känts som att jag arbetat! Först hade vi genomgång på sanering, alltså hur vi ska göra om det kommer patienter som utsatts för farliga gaser eller annat som behöver saneras. Då fick vi ta på oss saneringsdräkterna som var en hemsk historia; stooooora plastbyxor som dras åt med kardborre och snören tills dom sitter åt i midjan och runt benen, sen en stor "jacka" i plast över det som även den spändes åt här och där. Ovanpå detta ska man ha en huva (tänk rymdhjälm) som spänns åt runt halsen och nacken = mycket obehagligt. Insidan på huvan är samma material som i en dykardräkt och lika tight. I huvan finns ett munstycke som sitter över näsa och mun och en slang blåser in luft i huvan så man kan andas. Det sistnämnda är mycket otäckt. Jag fick anstränga mig och koncentrera mig på varenda andetag för att inte få panik i huvan. Kände mig svimfärdig och instängd men som tur var behövde vi inte ha på dom så länge. Det gick bra!

På eftermiddagen hade vi A HLR, alltså avancerad hjärt-lungräddning. Där ingår utbilndning och t.ex läkemedel och olika defibrillatorer. Väldigt intressant och lärorikt! Ont i handlovarna har jag nu efter alla tryckningar på den stackars HLR-dockan...

Nu är jag ledig i morgon och jag ska ta vara på varenda minut. Jobbar torsdag fredag och sen är jag ledig i helgen. Ljuvligt!

Tråkig matlagning

Jag tycker att jag tappat motivationen för matlagning. Oftast blir det någon lunch mitt på dagen och sen är varken jag eller Johan sugna på mer varm mat på kvällen. Det blir oftast en äggamacka och en skinkmacka med lite yoghurt och ett glas juice på kvällen. Vilket känns fullt tillräckligt, jag är inte direkt hungrig. Men nu hittade jag precis lite goda recept på en sida. Ska testa ett i morgon så återkommer jag förhoppningsvis full av inspiration!

Morgonjogg

Har avverkat ca 6 km nu. Tog 33 minuter så jag får vara nöjd tycker jag! Kändes lite segt i benen, sprang bara 2 gånger förra veckan och har vilat helt från träning i 3 dagar. Idag ska jag jobba mitt sista helgpass och imorgon är det utbildning hela dagen...känner mig sådär motiverad men det blir säkert bra när jag väl är där!

Träningsmål

Jag har lite träningsmål, både kort- och långsiktiga:
  • Under 2012 ska jag vara med i så många lopp som möjligt som Teamet är med i att arrangera. Jag behöver träna mig på att reglera energin och hastigheten under ett lopp, försöka att inte smittas av andras entusiasm där jag hänger på och tar ut mig i början.
  • Tjejmilen 2012 ska jag ha en registrerad tid på under 1,05 h men allra helst under 60 minuter. Jag vet att jag sprungit milen själv på under 1,05 flera gånger och skulle bli mycket besviken på mig själv om det inte går på Tjejmilen och finns registrerat. Jag får inte springa Gbg-varvet om jag inte har en tid på under 1,05 h på Tjejmilen (enligt mig själv!)
  • 2013 ska jag springa Göteborgsvarvet som är en halvmara (2,1 mil). Jag ska inte ha någon speciell tid förbestämd utan vill bara se om jag orkar springa hela loppet och få en tid att utgå från åren som kommer därefter. Jag har högt i tak och räknar med en tid på ca 2 h 20 min. första gången jag springer Gbg-varvet.
  • Någon gång innan jag fyller 30 (om 3 år) vill jag vara med och springa ett maraton (4,2 mil). Det skulle vara otroligt upplyftande och en riktig egotripp att bara medverka i loppet. Vart vet jag inte. Kanske Stockholm marathon? Jag vet inte om målet på 3 år är rimligt, men fortsätter jag träna och springa som jag gör nu så tror jag inte det är orimligt, och man måste väl sikta mot stjärnorna för att komma till trädtopparna?
  • Någon gång i mitt liv vill jag köra tjej-Vasan. Tror stora Vasaloppet (9 mil) kommer lite längre fram... Jag tänker i alla fall börja med tjej-Vasan som "bara" är 3 mil...Här har jag inget tidsperspektiv om när jag vill geomföra den men någon gång i alla fall.

 


Intervall

Känner att jag sunkat ner mig sista veckan. Ätit sånt jag inte borde och bara tränat två gånger för jag känt mig lite halvt om halvt förkyld. Men nu mår jag som en mört och imorgon tänker jag springa en lång runda på morgonen. På tisdag är det så kallt testlopp på Team-träningen och det innebär att man springer 6 km där någon tar tiden och skriver upp på en lista sen kan man se sina framsteg månad för månad. Kunde vara intressant för mig eftersom jag förbättrat mig så mycket sista tiden. I morgon blir det som sagt en långrunda med lite intervall inslängt. Ska bli skönt.
Jobbar dock på kvällen så jag springer inte en mil, men 6 km kan jag nog skrapa ihop utan svårigheter.


Jullan och Sandra

Dom här två är två av dom bästaste tjejerna ever.


Nära ögat!

Jag och Emelie kom glada i hågen till bion igår och tänkte hämta ut biljetterna innan vi käkade. Tjejen i kassan frågade leende vilket nummer jag bokat i och jag sa mitt telefonnummer.
- Nej det finns inga biljetter här! Sa hon glatt.
Mitt hjärta började dunka lite fortare och jag sa att jag bokat för ett par dagar sedan och att jag var säker på att jag bokat till fredag 21.20.
Tjejen tittade igen och sa åter igen att det inte fanns några. Mitt hjärta satt nu i halsgropen och jag vill slå på någon. Hon tittade lite till och sa sedan:
- Ahaaa du bokade biljetterna den 12 och dom skulle hämtats ut den 15.
Jag: ????!!!!????? Det brukar man aldrig göra? Man brukar hämta ut dom ca en halvtimme innan filmen börjar?
- Nej på nypremiärer så ska man hämta dom ett par dagar innan.

Nu fick vi som tur var ett par platser ändå, längst fram, längst ut (skitplatser som gjorde att personerna på filmen såg helt konstiga ut för dom var så stora när man satt så långt fram och man fick nackspärr) så vi kunde se filmen ändå.

Men är det inte lite märkligt - man bokar biljetter för att slippa åka till bion tidigare, sen ska man ändå hämta dom 3 dagar innan filmen går? Då är det ju meningslöst med förbokning!

Filmen var i alla fall alldeles underbar.


Japp japp japp!

Då var det snart dags för dejt med Emelie, och det viktigaste av allt; Twilight på bio! Jag kommer skrika när Edward uppenbarar sig.


För ett år sedan








Färgglad?

Såhär färgglad och matchande var jag på morgonjoggen idag; rosa vindjacka, orange t-shirt och röd underställströja. Fint!



Underbara ledighet i 2 dagar!

Jobbade natten till igår så jag hade gårdagkvällen, denna dagen och hela fredagen fria! Ljuvligt. Jobbar sedan fre-mån. Igår hängde jag med Ida på kvällen. Vi skulle baka muffins till våra kollegor som vi ska hälsa på idag men dom blev torra så vi får nog köpa något istället. Eller...Ida bakade rättare sagt. Jag satt med Thea fastlimmad på mig hela kvällen. Jag kan liksom inte låta bli henne! Så idag blir det en promenad till sjukhuset, helt frivilligt - konstigt va?! Men jag slipper i alla fall arbeta =)
Imorgon kväll ska jag och Emelie ha en dejt med middag och bio. Vi ska se första delen av sista filmen i Twillightserien! Jag retar mig lite på att man börjat dela upp filmerna..Nu vet man att man kommer sitta på helspänn efter 2½ timme så får man ändå vänta ett år på sista delen. Och har man läst boken är det lite retfullt för då vet man ju vad som ska hända men man får inte se det. Jag tror filmen kommer vara riktigt bra, i alla fall!


Morgontur

Idag är det helt underbart väder här och 2-3 grader. Hej vintern! Underbart, tycker jag. Jag jobbar natt och har hela dagen på mig att hitta på något. Som vanligt när det är fint väder ute tänkte jag starta dagen med min vanliga 3,5 km-runda, men mitt i rundan ballade jag ur och fortsatte springa och springa tills det blev 8,5 km! Kände mig lite som Forest Gump; "I just felt like running". Nu ska jag äntligen träffa min Ida och lilla Thea, det är säkert en vecka sen vi sågs. Blir nog en lunch på stan idag.

Tjingeling!


Man ska aldrig missa en chans att se bra ut på bild...

...inte ens under pågående lopp!


Resultat

Jag kom på plats 48 av 59, det var alltså 11 st efter mig! Den exakta tiden blev 1.03.44. Sa jag att jag är väldigt nöjd? ;)

Jämjöhalvan 2011

Jag sprang 10500 m på 1,03 h!!! Dessutom kom jag inte allra sist, det var säkert 5-6 efter mig. Ska kolla resultatlistan snart. Så båda mina mål uppnåddes med råge! Detta loppet är 500 m längre än Tjejmilen som jag sprang för 2 månader sedan och nu sprang jag 8 minuter snabbare! Jag är otroligt nöjd och stolt över mig själv. Kändes bra hela vägen i princip. Början är alltid värst, första 2-3 km - då tänker jag på varje andetag och varje steg. Efter 3 km är det något som slår över och sista 3 km in mot mål kändes riktigt bra. Jag var toppad hela dagen igår, endorfinerna rusade runt i kroppen hela dagen och kvällen. Efter loppet åkte jag hem och vilade några timmar, Johan åkte till vår kompis Henrik. Dagen började mycket bra och avslutades med fantastiskt god mat hos goda vänner (Henrik och Mia), fina chokeladpraliner och fincider i champagneglas, sällskapsspel, ostbågar och "Så mycket bättre" på TV. För att toppa det hela var det frost på träden och helt stjärnklar himmel när vi åkte hem. Jag vågar säga att gårdagen var en av dom bästa dagarna i mitt liv!

Precis över mållinjen!


Kvartsmaran 2011!

Om 2 timmar är jag i full gång och springer min första kvartsmara! 10.15 börjar loppet. Jag har som mål att springa på max 1,10 h och att inte komma allra sist. Vi får väl se hur det går. Håll tummarna!

Nalle Puh

"Fastän det är väldigt gott att äta honung, så finns det ett ögonblick alldeles innan man börjar äta den som nästan är ännu bättre." //Nalle Puh

Ungefär så känner jag för choklad.


111111

Idag hände det! Idag inföll det roliga datumet 111111. Jag har laddat hela året, hela månaden, hela förmiddagen för att vara beredd på att få en patient kl 11.11 och då kunna skutta ur min stol och glatt hojta: "OJ då! Du är här kl 11.11 idag 111111!" Inte för att patienten kanske skulle bry sig så mycket men jag skulle i alla fall tycka det var kul. Klockan blev 11.00 och jag satt och spanade i receptionen. Men det kom ingen vilket var helt okej för att den utvalde skulle ju inte komma förrän 11.11. Jag gick ut en snabb sväng i korridoren och skulle hjälpa en annan patient och då ringde det på klockan efter en liten stund. Jag gick med spänstiga steg mot receptionen och tänkte: "Nuuu...nuuuuu är det dags!" Spänt tog jag emot patienten och sneglade upp på klockan för att skriva dom magiska siffrorna - men! Klockan hade redan blivit 11.20!! Jag missade 111111 kl 11.11!

Typiskt, konstaterade jag.

Over and out

Ser fram mot en ledig underbar helg. Förutom kvartsmaran i morgon, men den tar ju inte hela dagen. Nu ska det slappas.

Avbryt!

Kunde inte vara med på hela passet idag, jag fick ont i underbenen när jag sprungit uppvärmningen. Kunde jag kanske begripit med tanke på att jag sprang en mil igår, men jag tänker inte alltid på sånt...i alla fall så vill jag inte skada mig inför lördag så jag valde att avbryta! Det gick bra att springa, men när vi pausade eller saktade ner tempot så kändes det upp i benen. Nu blir det lugnt med träningen (löpningen i allafall) tills på lördag. Möjligen kör jag ett Friskis- eller gympass på torsdag!

Tisdagskväll = löparkväll!

Så var det dags för en kväll med Team Blekinge i kväll igen! Dagens träning bjuder på intervall av den roligare sorten; korta men många intervall! Vi springer stege, dvs: 1,1,2,2,3,3,2,2,1,1 min löpning med 1 minuts vila mellan varje. Jag gillar bäst dom korta intervallen eftersom jag blir trött så fort när jag ska springa snabbt länge. Köpte ett par träningsbyxor idag också för presentkortet på Stadium som jag fick i födelsedagspresent. Gillar egentligen mina andra långa löparbyxor, men dom har blivit för stora så jag får knyta riktigt hårt varje gång jag ska springa. Dom här passar mycket bättre!

Säsong 2

Min True Blood säsong 2 som jag beställt kom på posten igår! Nu är jag fast igen några dagar fram!


Så mycket bättre

Alltså detta program...det måste vara ett av dom mysigaste ever! Musiken är jättebra och alla verkar så härliga hela tiden! Timbuktu är ju med i årets omgång av programmet och där har ni mig klistrad. Jag tycker även att Lena Ph är rätt kul, hon har humor. Denna helgen är jag ledig och vad kan passa bättre än "Så mycket bättre" efter en kvartsmara på lördag? Inget, troligen!

Lena Ph, Eva Dahlgren, Timbuktu, Thomas Ledin, Laleh, E-type & Mikael Wiehe


Rekord igen!

59,11 min
på milen idag! 3 minuter bättre än rekordet tidigare i veckan! Och första gången som jag springer en mil på under en timme. Känns mycket bra inför Jämjöhalvan och kvartsmaran (10500 m) på lördag!

Helgdag?!

Idag fyller min Ida år - hipp hipp hurra! Detta firades igår i goda vänners lag, snacks och vin. Givetvis hade hon slängt ihop några lekar också. Kul!

På dagen jobbade jag och jag och Johan hade bestämt att han skulle ha bilen så han kunde åka till bolaget och köpa öl och cider till kvällen. När vi skulle äta frukost på jobbet sa en tjej:
- Ja idag är det ju röd dag! Tråkigt för dom som inte tänkt på det och ska ut och festa ikväll när systemet är stängt.

3 sekunders betänketid sen klickade det till hos mig:
- Men..men...åh neeeeeeej! Vadå röd dag?!

Jag tänkte inte alls på att det var alla helgon. Men men, vi hade en vinflaska hemma som jag kunde ta. För övrigt var det en lugn kväll som slutade vid halv ett!

Slutfunderat

Jag gav mig ut i höstdimman och sprang inga 8,5 km - jag sprang en mil. På 1,02 h. Vilket är 1 minut snabbare än mitt tidigare rekord. Och 9 minuter snabbare än jag var på Tjejmilen för 2 månader sen. Ja, jag är helt amazing! Och just nu är mina ben lite stela. Jag ska vila. Over and out.

Här sitter jag....

...och blickar ut på regnet och funderar på - ska jag springa 8,5 km eller inte? Det är frågan. To be continued.

Paus

Idag fick det bli en paus i träningen. Har tränat 3 dagar i rad och igår blev det ju faktiskt två gånger på samma dag, så 4 gånger på tre dagar - det förtjänar en paus! Imorgon är jag ledig och då tänkte jag hitta en milsrunda som jag kan springa och se hur jag ligger inför kvartsmaran nästa lördag. Ska försöka hitta någon runda som är någorlunda flack...inför Tjejmilen sprang jag i Bastasjö men jag orkar inte springa runt runt runt samma 2 km-runda tills det blir en mil så nu tänker jag hitta en sväng ner mot stan och tillbaka. Jobbar sedan hela helgen. Nu ska jag slockna i sängen snart!

"Klick!"

Åkte på kvällsträningen med Teamet också. Intervallpass enligt den klassiska "Idioten" som man körde på skolgympan. Fast nu med konceptet springa 20 sek paus 30 sek springa 30 sek paus 30 sek springa 40 sek paus 30 sek springa 1 minut paus 30 sek och till sist springa 1 min 20 sek vila en minut. Detta upprepades på en 1km-sträcka som vi sprang som idioter på fram och tillbaka 5 ggr totalt. Lägg till jogg till och från platsen vi utgick från (ca två km fram och tillbaka). Totalt blev det alltså 7 km på kvällsträningen och i morse sprang jag ju 4,4 km = faktiskt 11,4 km idag!

Sista biten kände jag att något hände i mina ben, eller min kropp. Jag liksom slutade vara trött och fick bara en boost med energi så jag sprang om dom två som jag låg bakom helt lätt! Vet inte vad som hände, det bara klickade plötsligt.
På träningen fanns även idag en liten kille med - 8 år! Han var helt otrolig och sprang om mig sista biten på den längsta intervallsträckan. Så i det stora hela kan man säga att jag springer lite långsammare än en grym 8-åring...;)

Morgonrundan

La på ca 700 m. på min vanliga morgonrunda så jag kom till 4,4 km. Det sprang jag på 26 min. vilket är okej tycker jag. Om 1½ vecka ska jag springa Jämjöhalvan utanför Karlskrona, en kvartsmara! Det låter ju drastiskt mer mara men det är bara 500 m längre än Tjejmilen så jag ska alltså totalt springa 10500 m. Jag har inte siktat in mig på någon speciell tid och jag är anmäld till motionsklassen så jag kommer inte vara med i själva tävlingen. Banan är helt ny och lite kuperad så jag kanske räknar med.....1 h 15-20 min? Något sånt. Springer milen på ca 1,10 och som sagt med kuperad terräng och helt ny bana så kan jag nog räkna med att detta kommer ta lite längre tid. Tydligen är det en sk vändbana, alltså att man springer halva banan på ett håll och sen vänder man och springer tillbaka samma väg igen. Intressant?!
Vet inte alls om det är en fördel eller nackdel. Fördelen är väl att man vet vilka kuperingar man har framför sig och nackdelen är väl att man vet vilka kuperingar man har framför sig....;)

Alldeles galen

Känner mig lite wild idag så jag tänkte börja min dag med min vanliga morgonrunda, fast jag lägger på ca 600-700 m så den blir lite över 4 km istället och ikväll ska jag träna intervall med Teamet! Nej, det blir inte för mycket, jag tycker det är så kul! Jag hoppas jag kan hålla på med löpningen läääänge så jag blir som 85-åringen som springer med teamet varje tisdag, sin egen lilla runda...mycket imponerande!





RSS 2.0