Mer homemakeover!

Idag fick sovrumsdörren sig en omgång!





Ryggskott

Har haft ryggskott sedan i söndags, och igår var nog kulmen. Idag är det ganska mycket bättre jämfört med igår, men nu måste jag vila ryggen igen. Igår hade jag svårt för att ta långa steg. Skulle egentligen köpa ett par ordentliga joggingskor, men då skulle jag vara tvungen att springa på ett löpband en liten stund och det gick absolut inte, så då fick det vara för stunden. Vi gick istället på bio med Karro och hennes Erik igår kväll. Public Enemy med Johnny Depp. Deppan gör ju ett bra jobb som vanligt, men filmen var väl lite si så där. Jaja, bio är alltid bio. Synd att det var så varmt så jag ville slita av mej kläderna och sitta naken och flämta. Men jag fick hålla tillbaka mina impulser.

Idag skriker min kropp efter att få röra på sig, men jag håller den i schack. Det går helt enkelt inte. Var extremt sugen på roller blades men insåg senare att det inte skulle funka med min jäkla rygg.
Imorgon ska jag jobba sen har jag bara lördag söndag kvar innan jag får mitt livs första semester! Härligt värre. Istället för att jogga och träna inför min Tjejmil i augusti tog jag bilen och åkte till Lokstallarna för att köpa på mej tapeter, lim och annat smått och gott för att smäcka upp några små tapetsnuttar i spegeldörrarna i sovrummet och i köket. Synd bara att en rulle tapet kostar typ 700:- och jag ska ha ungefär en meter av hela rullen. Hittade en någorlunda billig som tyvärr inte kommer förrän på fredag. Åkte till Panduro i stan och köpte Canvastavlor, omslagspapper och lite lim sen fixade jag ihop två fina avlånga tavlor som nu sitter i vårt sovrum! Mycket fint, bilder längre ner.

I den första tapetaffären, där jag normalt brukar handla för dom är så trevliga annars, fick jag idag en rejäl kalldusch. Strosade väl runt i affären i ca 10 minuter utan att en människa visade sig. När jag väl såg någon tittade han bara ut i butiken och försvann sedan igen i ytterligare fem minuter. Då kom en kvinna ut i butiken, tittade på mej och sa "hej" och försvann fort bakom ett draperi i ytterligare fem minuter. Blev lite irriterad för jag ville ha hjälp. Då såg jag killen igen och sa: "Hej, du kanske kan hjälpa mej?". Exakt följande samtal utspelade sig:
Jag: Måste man alltid köpa tapeterna på rulle eller kan man få i metervara ibland?
Han: Just denna tapeten får du köpa på rulle, men det finns vissa man kan beställa efter mått.
Jag: Okej...ja, den här gröna är ju fin (jag hade ögonen på en svart/vit också men ville börja med den gröna. När vi stod och tittade kom en kvinna ur personalen in och hjälpte oss leta i boken med tapeter).
Hon: Den här heter si och så, sen finns den ju i röd också.
Jag: Ja, nej jag är ute efter en grön bara. Vad kostar den?)
Hon: Den här kostar 750:-/rulle (vilket vara rejält över det jag tänkt betala).
Jag: Jaha, okej men det var nog lite mycket.

Jag tittade mej runt lite runt axeln för att se om det fanns någon annan snygg. Kvinnan försvann och killen hängde tillbaka tapeten igen. Jag gick efter honom för att markera att jag ville ha mer hjälp. Samtidigt kom det in några andra kunder i buriken och killen säger: HEJ!! Vad kan jag hjälpa er med?"

Då gick jag, dom var inte ett dugg intresserade av att någon skulle handla hos dom verkade det som.  Långt inlägg idag. Well well, här kommer några bilder som visar min artistiska ådra:






Vill man vara fin får man tyvärr lida pin...

Sprang ju hela min runda till sjukhuset i förrgår. Var supertaggad att springa till sjukhuset igen igår när Johan slutade för att möta upp honom. Tänkte att jag skulle putsa fönsetrna först. Sagt och gjort. Kände mej lite stel i ländryggen som jag brukar göra när jag sprungit trots att jag alltid sträcker ut men det var inte värre än vanligt. Böjde mej ner till golvet och då jävlar sträckte det till rejält i ländgryggen. Sedan dess har jag inte kunnat böja mej framåt i princip. Kan komma ner till golvet om jag vrider ryggen lite och böjer på knäna. Skulle jobbat natten igår, men sjukskrev mej för det fanns inte en chans att jag skulle klara att lyfta och dra i patienter med den ryggen. Tänkte att det skulle bli bättre idag ,men icke. Precis likadant. Har tagit en Tramadol och Panodil. Ringde min kiropraktor men hon har semester så nu vet jag inte vart jag ska vända mej. Får luska lite på nätet tror jag.....

Fortsättning följer...

Springa!

Har börjat jogga mer och mer. Tränar inför tjejmilen som jag och  Johans mamma ska springa i slutet av augusti. Mitt mål är att springa 5 km utan att avbryta för att gå emellan. Jag började jogga för ungefär 6 veckor sedan. Då sprang jag en minut, gick en minut. Gången därpå sprang jag 2 minuter, gick en minut. Veckan därpå sprang jag 5 minuter utan att stanna, gången efter 15 minuter utan att stanna. Detta var på löpband och konditionen har tränats upp otroligt fort! Trodde inte det skulle gå så snabbt. Springer ute ibland också, men då har jag alltid gått en minut, sprungit en minut o.s.v. i ca en halvtimme åt gången. Idag skulle jag jogga till sjukhuset och döm av min förvåning när jag sprang hela vägen utan att avbryta en enda gång! 3 km inklusive en monsteruppförsbacke i slutet!!! Är superstolt över mej själv och känner mej som Stålkvinnan! Tror att jag är psykiskt stark och tänker ofta på Tobbes sjukdomstid och att om jag klarade av alla pärser där (plus att jag jobbade samtidigt som han var sjuk) så borde jag klara av att springa liiiite till, göra 5 sit ups till, cykla till jobbet istället för att ta bilen. Känner mej asnöjd och som världens bästa just nu!


Gårdagen

Glömde tyvärr min kamera igår och kunde inte ta några bilder. Vi var 13 stycken som krigade på Lasergame, myyyycket uppskattat av alla! Tyvärr samlades vi inte förrän på restaurangen igen, vilket innebar att alla var lite avslagna och festen kom aldrig riktigt igång. Hungriga var vi iallafall och åt både förrätt och huvudrätt på Nivå. Stannade väl till ett eller nåt sen åkte vi hem. Sov läänge i morse, helt underbart. Kollade på Trazan och Banarne, vilket underbart barnprogram!
Nu sitter jag här i min ensamhet, Johan jobbar kvällen och kommer väl hem vid tio. Själv ska jag ha en liten italiensk afton för mej själv med crostinis, parmesan och tapenade till förrätt och italiensk pizza till huvudrätt! Salami, oliver, mozarella och soltorkade tomater. Går inte av för hackor!

Utgång!

Ikväll blir det utgång med jobbet igen. Förra gången blev en rejäl succé och vi hoppas på samma resultat ikväll! Jag blev biten av Lasergamet när Fredrik och Fredrik var uppe så det blir minsann ett game ikväll igen! Denna gången är vi dock några fler än sist då vi bara var fyra, nu är vi närmre 15! Efter spelet åker alla hem och byter och och gör sig fantastiskt vackra innan vi strålar samman igen på Nivå. Sen får vi helt enkelt se vart kvällen tar oss! Bilder utlovas imorgon, eller i övermogron, beroende på hur pigg jag är....=)

Min lilla Angie

Ååååh vad jag saknar min Angelica som flytt Karlskrona för storstaden Stockholm. Hon berättade att hon skulle bo här en månad ( i sin gamla lägenhet som inte blir såld förrän i november) i September och det är ju heelt underbart! Saknar våra spontana trippar, intriger och smaskigt skvaller från sjukhuset. Ska hälsa på henne i höst i Stockholm, men helst skulle jag vilja att du bor 50 meter ifrån mej på Arkitektgatan, min Angie. =)








Allsång i Hoglands Park!

Dagen började med inhandlade frallor från Z-Bageriet. Ljuvligt. Hittade en underbar yoghurt: hjortron/äpple. MY GOD! Helt fantastisk. Åt och slappade lite med Johan tills han skulle till jobbet och jag till gymet. Tränade lite över en timme. Sprang på löpbandet och blev HELT färdig efter tio minuter, förstod inte varför. Tänkte att det var för jag tränat mina ben 3 dagar i rad nu och att dom kanske är trötta. Sprang på och tänkte att jag skulle springa 20 minuter utan avbrott, men jag orkade inte alls. Stängde av bandet och siktade in mej på Cross Trainern istället, men när jag gjorde det så tänkte sig hela bandet. Det hade varit vinklat som en uppförsbacke hela tiden!! Inte konstigt att jag inte orkade. Sprang på plant band istället och då gick det superbra. Åkte hem, åt lite och sen somnade jag framför TV:n (Gordon Ramsays Kitchen Nightmares, mycket underhållande!). Vaknade nyss och nu ska jag göra mej i ordning, slänga i mej nån macka och sen ner till Hoglands Park för att vara folklig och gå på Allsång och sitta på O´Learys. Mysigt värre. =)

Mamma och pappa

Mamma och pappa har bott på Dragsö en vecka nu och här är lite bilder från deras vistelse.


Mamma och pappa utanför stugan på Dragsö



Grillkväll, Jummy!


Bus med Queenie


Johan och mamma gjorde hemmagjord pasta


Hälsade på i Oxlehall. Hundarna hade inte sett varandra på ett år och blev överlyckliga!



Pysslade om min fina Bisse lite

Max ville inte alls vara med på bild!


Nu är jag arg

Idag vägde jag mej igen, och - JAVISST! Visst hade jag gått upp ett par hekto till sen förra veckan. Så nu är det bara 9 hekto kvar till vikten jag utgick från. Känns ju bra. Gick ner 2,7 kg till en början och har gått upp ungefär detsamma igen, trots att jag tränar och äter som jag ska. Och NEJ det är mest troligt inte muskler eftersom min kropp inte har ändrat sig ett skit och jag dessutom har expanderat 2 cm i midjan. Känns ganska meningslöst kan jag säga.

Tre dagar of fun!

Bror Fredrik och kompis-Fredrik var på besök tisdag- torsdag. Vi roade oss med att drick Captain Morgan, öl och cider och äta gott! I tisdags åt vi här hos oss, två trevliga hemmagjorda pizzor med cole slaw blev det och därefter någon form av Guitar Hero maraton. I onsdags frukostade vi på nybakade frallor, sen blev det lite mer Guitar Hero innan vi begav oss till klassiska marinmuseét. Vidare till  coffe house inne i stan där vi inhalerade en macka innan vi tog oss till Saltö och Lazerdome! Jag och bror Fredrik var i samma lag och kompis-Fredrik och Johan var i ett lag. Jag och Fredrik vann - så klart! De sista 20 minuterna spelade alla mot alla och då vann Bror Fredrik, tvåa blev kompis-Fredrik, jag blev trea och Johan som aldrig spelat innan blev fyra. Vi åkte hem och duschade och sen började partajet. Linda anslöt också. Vi hade bokat bord på O´learys kl 20.00 och beställde taxi 19.50. Alla fick inte plats i bilen, så Bror Fredrik fick vika ihop sig i bakluckan, extremt roligt. Väl på O´Learys var alla fulla och glada. Vi taggade upp oss inför karaeoken som skulle börja 23.00, men en halvtimme innan fick vi reda på att dom inte haft karaeoke på länge. BrorFredrik och kompis-Fredrik tröstade sig med att köpa rosa drinkar till varandra och sen for vi hem till oss och spelade sing star och karaeoke. Mycket rolig kväll! Dagen efter bjöd jag på frukost med våfflor och annat gott. Jag åkte till jobbet och Bror Fredrik stannade några timmar till efter jag åkt.

Måste göras om!


Ikväll gör jag stan osäker!


Dagen blev faktiskt i princip så underbar som jag tänkt mej!

Lång rubrik, japp så är det! Har som sagt haft en underbar dag. Gick upp med Johan vid 06.00 och åkte och joggade en halvtimme på gymet. Åkte sedan hem och duschade och la mej och sov några timmar till. Vaknade inte förrän vid halv elva och satte då genast igång med mitt trallbyte på balkongen och det blev underbart fint! Är lite stolt över mej själv, klarade allt helt ensam (Johan var på jobbet) och behövde inte ens ringa pappa och fråga - jag bara gjorde lite som jag tyckte blev bra! Och bra blev det, se bilderna här nedanför! Städningen efter drog ut lite på tiden och jag kom inte till stranden förrän vid halv två där jag träffade Linda och hennes småkillar Gustav och Anton. Gustav var snäll och hjälpte till att blöta ner mej innan jag tog årets första dopp i havet - ljuvligt! Låg på playan i tre timmar. Nu sitter jag på min underbara balkong och väntar på att Johan ska vakna från sin tupplur så vi kan grilla korv och äta här ute. Mys pys!

Lägger även upp en bild på den fina ring jag fick av Johans mamma och pappa efter deras Sicilien-resa!





Före och efter =)

Imorgon blir en underbar dag

Imorgon ska jag gå upp klockan åtta och åka till gymet direkt. Ska springa en halvtimme och sen ska jag hem och lägga trall på balkongen. Ska se om jag reder ut det iallafall, men det tror jag. Vi köpte akaciaplattor för halva priset, rea på Granngården! 1000:- för hela balkongen, helt okej tycker jag. Efter min trall-läggning ska jag ta mej ner till stranden och steka så länge det bara är möjilgt! Är ledig hela dagen och sen jobbar jag hela helgen. Nästa vecka kommer min bror och hans kompisar och hälsar på, ska bli naaaajs!


RSS 2.0