Mina fina Houdinisar!

Idag kom mina underbara handledsvärmare på posten. Har haft dom hela eftermiddagen och inte frusit för en gångs skull! Materialet är jätteskönt och dom är snygga och alldeles..alldeles...alldeles underbara!

En hel ledig dag!

Woooow, vad ska jag hitta på idag när jag är ledig hela dagen?! Ja, träning blir det iallafall. Sen får jag ta hand om hemmet. Johan tvättade igår och strök så nu står det staplar med kläder i hela vardagsrummet...Laga mat är väl en annan sak som ska göras. Sen är det plötsligt kväll och dags att lägga sig inför morgondagens arbete! Lyckades iallafall byta bort mitt dagpass imorgon. Jag jobbade till kl 22 igår och skulle börja 7.00 imorgon, det blir så kort ledighet så jag bytte dagpasset till kväll så nu börjar jag 13.30 istället. Det blir iallafall lite sovmorgon och några timmars mer sammanhängande ledighet. På fredag ska vi ha 80-talsfest med jobbet och det ska bli så kul! Vi ska ha förfest hemma hos mig, det kommer närmre 20 stycken hit innan festen!! Vet inte vart vi ska få plats med alla men det löser sig nog. Man får väl sitta på golvet om det krisar, vi ska bara vara här i 2 timmar innan vi drar vidare till den stora festen. Akuten och ambulansen har alltid sina fester tillsammans och det är alltid väldigt välplanerat och organiserat - kul!
Nä, nu får det bli ett litet träningspass för denna kropp.
Tjingeling!

På akuten


Ibland skulle man vilja hänga upp en sån här skylt lite diskret i väntrummet på akuten:
 
"Waiting is good. It means you’re not going to die. The person you need to feel sorry for is the one who gets rushed into the ER and treated first."

Kloka ord

Jag - Jag hinner kanske inte köra dig till avdelningen innan jag slutar, men isåfall kommer min kollega in!
Bröstcancerpatienten - Då vill jag tacka dig så mycket för att du hjälpt mig. Ta hand om dig!
Jag - Tack, detsamma!
Bröstcancerpatienten- Och du - glöm inte att gå på mammografin när du blir kallad.

Världens mest positiva människa trots sin svåra sits! Ibland finns det små guldkorn i jobbet.

Dagens workout

Skulle bli masserad i 45 minuter nere i stan i förmiddags men missade (!) tiden, trodde det var kl 11.00 men det var kl 10.00 så jag fick snällt ställa in den. Jag får boka en ny tid imorgon. Åkte istället till gymet och tränade balans/styrka på balansbollen i 40 minuter och sen stod jag och skavde på crosstrainern och stepmaskinen i 30 minuter. Svettig och nöjd åkte jag hem och nu har jag precis ätit en hemmagjord caesarsallad och snart ska jag vila inför nattjobb! Bjuder på 3 bilder innan jag åkte till gymet.
 

HLR och saneringsövning

Igår var det helt utbildningsdag på akuten. Vi övade på A-HLR (avancerad sjukvårds-HLR, där man använder Adrenalin och andra läkemedel vid hjärtstopp) och sanering; om någon kommer in och har utsatts för någon gas måste de saneras enligt ett speciellt schema där de ska slussas in på ett speciellt sätt till akuten för att inte gasen ska spridas till andra människor i luften eller via ventilationssystem till andra avdelningar på sjukhuset. Saneringsdräkten är stor, varm och otymplig och man ser ut som en astronaut i den. Byxor och skor sitter ihop och ska snöras fast på benen med kardborreband. Sen ska man dra på sig en bylsig jacka som också ska snöras fast i midjan och runt handlederna. Man har underhandskar och överhandskar som gör att man inte kan pilla med så mycket själv. Runt midjan ska även en liten fläkt spännas fast. På huvudet har man en stor huva med tight tyg som sitter åt runt halsen, typ som i en dykardräkt. I huvan finns visir och en mask som sitter över näsa och mun. Fläkten kopplas till en slang som går in i huvan och ger en luft. Därefter spänns allt fast så man sitter fast i sig själv och litar på att fläkten fungerar hela tiden...jag får lite lite panik i dräkten, men om jag fokuserar på något annat och inte tillåter mig att tänka på att jag är "instängd" så funkar det. Det är dock inte min favorit att ha på mig. Efteråt var jag så svettig så det rann över hela kroppen, sån där rädd-svett. Men nu är det gjort och vi fick godkänt både på saneringsövningen och på HLR:en, och tur är väl det för patienterna som behöver hjälpen!
 

Houdini

Jag gillar ju märket Houdini och i somras köpte jag både en skön gul hoodie-tröja och en fin blå mössa från det märket. Materialet är hållbart och mjukt och man kan använda kläderna när man åker skidor, promenerar, till vardags osv. Mycket bra! Nu har jag klickat hem dom här fins handledsvärmarna från Houdini, svartgrå med blå text. Kostade 195:- och det är dom värda!

GOD MORGON!


Världens roligaste film

På kanal 9 nu!

Dimmig dag


Testar från iPhone...


Charmiga bilder

Nu kom bilderna från gårdagens lopp upp, två bilder fastnade jag på- den ena mindre charmig än den andra kan man säga!
Den som var helt okej
Den som var mindre charmig, haha!

Träningsvärk!

Ojoj mina lår känns idag efter gårdagens hårda prövning! Nej, så hård var faktiskt inte banan, men det fanns en backe från helvetet som tog knäcken på benen tror jag. Det var ju dessutom en varvbana vilket innebar att man skulle springa banan 2 gånger (för oss som sprang milen). Nu har jag och min löparkompanjon Lisa dessutom spanat in oss på seedingloppet som ska gå i Helsingborg inför Göteborgsvarvet! Det är nytt för i år, att det går i Helsingborg. Själva meningen med seedingloppet är att man springer en mil och sedan är det den tiden som avgör i vilken grupp man hamnar på stora Göteborgsvarvet. Om inte annat så är det kul att springa i hemstaden! Detta går av stapeln 17 mars och jag har redan lovat bort en säng hos mamma och pappa till Lisa inför detta event. Ska bli jättekul! Var lite småsur igår för att jag tyckte att min kropp inte orkade så bra som jag tyckte den skulle, men nu blev jag taggad igen inför detta Helsingborgslopp!

Officiell tid

1.02.37 var den officiella tiden på Jämjöhalvan idag. Resultaten kom precis upp!

Jämjömilen

Phuuuuu! Gick i mål efter Jämjömilen för 3½ timme sen. Fortfarande trött! Sprang på 1,02 h (enligt min egen klocka). Det är tre minuter snabbare än på Tjejmilen i september så jag är ganska nöjd med det. Som vanligt hade jag varit supernöjd om jag kom under timmen, men jag antar att allt måste vara helt perfekt för att det ska gå; flytet, kroppen, vädret, vad jag ätit m.m. Idag gick det rätt bra fram till första lilla backen, där går jag nästan in i väggen sen går det sakta mer och mer långsamt för kroppen tar helt enkelt slut. Var riktigt jobbigt andra halvan, minsta lilla lutning uppåt var tuff. Men jag tog mig runt och dessutom på en helt okej tid. Jag har dessutom sprungit en mil längre än många andra gjort idag, oavsett tid - det ni! När jag kom hem hade Johan lagat potatiskaka med knaperstekt bacon och trattkantareller och rivet äpple - ljuuuuuvligt!  Nu väntar en kväll med bio och därefter spelkväll med Johan, Emelie och Jens. Ska bli supermysigt! Ha en bra dag, allihop!
 

Missing people

Jag och Johan har precis anmält oss som frivilliga vid ev. skallgång i Blekinge efter försvunna personer. Gå in på länken och anmäl er ni också! Man kan välja län och sen kryssar man i vad man har för ev. kunskaper. Tänk om det var du som låg skadad eller döende någonstans och bara väntade på att bli hittad?! Ju fler desto bättre; det är kostnadsfritt.
http://www.missingpeople.se/?page_id=69
 
 

Njuter

Har precis vaknat upp från mina dubbelnätter och nu är jag ledig hela helgen och ända fram till måndag natt! Helt fantastiskt. Ikväll ska vi bara slappa, göra god mat och varma äpplen i ugnen. Imorgon ska jag springa Jämjömilen, vi får se hur det går. Motivationen i det här hemska blöta gråvädret är inte direkt på topp och jag har inte tyckt det vart så kul sista gångerna, blir mest på gymet nu på hösten och vintern. Men springa ska jag iallafall kl 10.45 och när det är avklarat ska jag hem och vila under eftermiddagen och på kvällen ska jag och Emelie på sista Twillight-filmen och därefter blir det mys/spelkväll hos Jens och Emelie! Ska bli jättekul, ser fram mot morgondagen!

Kladdig kladdkaka

På begäran kommer här receptet på den sanslösa kladdkakan!
 
300 g smör
4½ dl socker
3 ägg
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1½ dl kakao
2 msk vaniljsocker

Smöra och mjöla en långpanna (eller lägg på bakplåtspapper, kakan bränner lätt fast i plåten). Smält smöret i en kastrull. Häll ägg och socker i en bunke och rör vitt och pösigt. Tillsätt det smälta smöret. Blanda ihop torra ingredienser och sikta ner i bunken med resten av smeten. Rör smeten slät. Bred ut smeten jämt i långpannan. Grädda 15-18 minuter i ugn på 175 grader.

Kolaglasyr:
2 dl grädde
2 dl socker
2 msk ljus sirap
150 g mörk blockchoklad
100 g smör.

Blanda alla ingredienser utom smör i en kastrull och låt koka i ca 15 minuter tills smeten börjar bli tjock. Rör om då och då. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner smöret klickvis. Bred ut kolasmeten jämt över kakan och låt stå svalt och svalna. Gör gärna kakan en dag innan så kakan och kolan hinner gosa ihop sig lite! Om man vill kan man strö pistage/jordnötter ovanpå kolan.

A.K.U.T

Kan ni rädda liv? Om någon skulle få en stroke på stan, i affären, på träningen, jobbet eller någon annanstans, skulle ni då veta vilka tecken ni skulle leta efter? Ett bra test är att gå in på strokekampanjen.se. A.K.U.T står för Ansikte; kan personen le normalt utan att ena mungipan eller något av ögonlocken hänger ner?
K står för Kroppsdel - är någon av händerna/armarna/benen/fötterna domnade eller helt förlamade? Kan personen hålla upp kroppsdelarna utanför kroppen i 5-10 sekunder utan att sjunka ner?
U står för uttal - kan personen uttala en enkel mening utan att behöva tänka efter onormalt länge, leta efter orden eller sluddra?
T står för Tid. Tiden är helt avgörande för att en person med stroke ska kunna få vård. Om personen har en blodpropp i hjärnan måste blodförtunnande behandling sättas in inom 4 timmar efter debuten annars hinner hjärnans kärl förstöras och klarar inte av behandlingen och då kan symtomen kan bli bestående.Om personen istället har en hjärnblödning sätts inte blodförtunnande behandling in eftersom man inte vill riskera en större blödning i hjärnan. Inom 4 timmar måste därför skallröntgen göras för att avgöra om det rör sig om en propp eller blödning och därefter sätts behandling in mot propp.
 
Gör testet, det går fort och sakerna är lätta och livsviktiga att lära sig, för dig och för andra!
 
 
 

Halsont?

Såhär inpå loppet på lördag börjar min kropp som vanligt att bli lite känslig för baciller. Har vaknat med liiiite liiiite halsont i morse, men nu känns det bättre. Har tränat väldigt lugnt idag, bara lite cross training och trappmaskinen, ingen löpning. Ska låta kroppen vila fram till lördag nu så jag är på topp! Känner mig inte hängig/förkyld för övrigt och då är det okej att träna. Jag är jättenoga med att inte träna om kroppen säger ifrån, men täppt i näsan och lite ont i halsen kan man ju ha lite då och då utan att något bryter ut. Nu ska jag äta lunch och sen ska jag sova ett par timmar inför nattjobb. Blir dubbelnätter denna veckan också men det gör inget. Jobbade dag för första gången på  länge i måndags och jag var helt slut när jag kom hem! Har jobbat mycket nätter och kvällar sista tiden så jag är inte van vid att gå upp när det är becksvart och klockan är 06.00 på morgonen...Går av på fredag morgon sen är jag ledig denna helgen som kommer också - bästa passet! Älskar att gå hem kl 7.00 på fredagmorgonen och veta att man har hela fredagen och hela helgen framför sig. Underbart!
 

Kladdkakornas konung

Min förra svärmor gjorde ibland en kladdkaka som inte är av denna värld. Jag fick receptet men har aldrig vågat baka den med rädsla för att jag kommer äta upp hela och dö av en fettig blodpropp eftersom kakan inte kommer direkt från Vikväktarnas senaste kokbok. Denna kaka är så god att alla som äter den genast tystnar, ryser och går in i någon slags chokladkoma. Den är helt galen. Jag gjorde den till festen i helgen och hade med resterna på jobbet och alla vill ha receptet genast. Vill någon ha receptet på den så säg till, annars får ni nöja er med denna smarriga bild så länge:

Bilder från helgens fest

I lördags hade jag och Ida lite födelsedagskalas och vi var 10-12 st hemma hos mig och Johan som slog klackarna i taket. Lösgodis för 120 kr inhandlades, lite alkohol och sen var festen igång! Mina underbara vänner är alldeles alldeles... underbara!!
Ida var lekledare som vanligt...!
Jag och Karro representerade det sämsta laget...
Emelie och Linnea respresenterade det bästa laget!
Högljudda protester till lekledaren angående musiklekens regler.
Kvällens värdinna!

Milträning

Dagens milträning på löpbandet! OBS! Bilden är missvisande , jag har två ben.
 

Idag värmde jag upp på crosstrainern på 10 minuter och sen sprang jag på löpbandet i 20 minuter. Varannan minut ökade jag till snabb intervall och varannan joggade jag. Väldigt skönt när det var klart! På lördag smäller det och jag har bara en enda milträning kvar innan det är dags i helgen! Just nu känns det som jag fixar det på under en timme, men dagsformen på lördag får avgöra!

Biomys

Ser fram emot lördag för då ska jag och min vän Emelie gå på den sista Twillight-filmen. Vad går upp mot vampyrer, varulvar och odödlighet, liksom? Sen att alla är förbannad snygga i filmen gör inte saken sämre. Ska ju först springa loppet på lördag så det blir en perfekt avslutning med bio och sen åker vi hem till Jens och Johan i Emelies lägenhet och då är maten klar och därefter ska det blir spelkväll. Ser fram mot lördag!

Ojojoj

Bloggen har verkligen hamnat efter. Jobbar 100% och har väl inte så mycket att skriva om mina dagar och jag varken får eller orkar skriva om vad som händer på jobbet! Helgen som kommer blir det fest igen, iallafall. Jag och världens bästa Karlsson ska ha lite gemensamt födelsedagskalas hemma hos mig så det blir fest två helger på rad-inte varje dag det händer minsann! Har jobbat natt och ska gå på natten igen 21.45. Hoppas på ett lugnare pass nu, natten som gick var lika intensiv som ett dagpass. Tjingeling!

Håret i helgen

Mitt hår var alldeles, alldeles perfekt i lördags på festen. Varje hårstrå låg rätt, det var lagom fluffigt, färgen var rätt och det höll hela kvällen. LJUVLIGT! Vilka små glädjeämnen man kan ha i livet, och tur är väl det?

Ledig

Nu är jag ledig en hel dag efter min lååånga långhelg, sen jobbar jag tills på fredag igen...! Jobbar två nätter så jag är iallafall lite ledig på dagarna. Är helt ledig i helgen som kommer, den först på tre helger i rad....! Då blir det fest, jag och Ida ska ha kalas men vi har inte planerat ett smack så det blir lite kort varsel tror jag..Känner inte direkt för att springa idag, men jag tror jag får ta mig i kragen och göra det ändå. Tränar oftast på förmiddagarna men det får bli ett eftermiddagspass istället. Jag gillar att springa i sept-okt för då är temperaturen perfekt och träden är så fina. Nu nov-dec-jan är allt grått och blött och det ger ingen större motivation direkt...men det känns ju alltid bättre efteråt så jag ska ta tjuren vid hornen! Håller på att baka ett GI-bröd med yoghurt, havregryn, grahamsmjöl, nötter, frön, äpple och russin i så hela lägenheten luktar smaskens just nu! Kommer bild på bakverket senare.

Tjingeling!

Lååånghelg

Går mitt första av 4 helgpass nu. Egentligen räknas väl inte torsdagen som ett helgpass, men jag ska ju jobba fre-lö-sön. också så då blir det ju liksom en långhelg. Inte det roligaste, jag gillar inte att jobba fyra dagar på helgen men vad gör man? Har precis varit på gymet och tränat stabilitet på balansbollen och sen sprang jag snabbt i ca 15 minuter på löpbandet. Kände inte för att springa ute idag och med tanke på att jag kände mig så seg igår så vill jag inte riskera att tappa motivationen och få det att kännas som ett tvång att springa. Imorgon blir det iallafall paus och nästa utomhuslöp blir nog inte förrän på söndag innan sista helgpasset. Ha en bra dag, allihop. Tjingeling!
 

RSS 2.0