Cykling genom staun








Inför nyår...

...så måste jag ju alltid gå genom vad som hänt det gångna året. Har gjort en fuling och stulit min gode vän Linas lista (klicka på länken för att komma till hennes blogg). Here we go:



1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Köpte egen lägenhet och bil.
2. Höll du några av dina nyårslöften?
Ja, tror jag och Maria kom överens om att vi skulle vara ständigt piffiga. Tycker jag hållt det jäkligt bra.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Yes, Emelie och Tommy = Millie
4. Dog någon som stod dig riktigt nära?
Nej tack.
5. Vilka länder besökte du?
Finland, Venezuela, Danmark. (jäääklar vad berest jag är!)
6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009?
Säkert.
7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
14 Februari
8. Vad var din största framgång 2008?
Att flytta från Torsås
9. Största misstaget?
Ett par dagar i September.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Haft ont i höftjävlen hela året nästan.
11. Bästa köpet?
Matilda!
12. Vad spenderade du mest pengar på?
Lägenheten, mat, räkningar och bensin
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Självklart =)
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008?
Hmmm....so What med Pink kanske?
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Some ups, some downs.
16. Vad önskar du att du gjort mer?
Tränat på Friskis
17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Stressat
18. Hur  tillbringade du julen 2008?
Traditionell jul i Glumman
19. Blev du kär under 2008?
Ja
20. Favorittidning?
Illustrerad Vetenskap (japp, jag sa det).
21. Favoritprogram på TV?
Greys Anatomy, Unga mödrar (ååh June och Christine!), generation fett och SOS Familj. Jag gillar sånt som är lite tragiskt och dokumentär.
22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Njäe....tror inte det.
23. Bästa boken du läste i år?
Shit, har inte läst nån bok tror jag....
24. Största musikaliska upptäckten?
Pink. Jag är nykär i henne.
25. Något du önskade dig och fick?
Mmm mycket
26. Något du önskade dig men inte fick?
En prenumeration på Illustrerad Vetenskap.
27. Årets bästa film?
Vet inte? Kom det någon speciell? Mamma Mia, men DEN SUGER!
28. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
Hade traditionell födelsedagsfest men vännerna i Glumman
29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Tror inte det är möjligt. Detta året har utfallit så väl det kunde.
30. Vad fick dig att må bra?
Johan, Angelica och Linda. Millies underbara hår. Mia Rahm på jobbet. Kusin Ann-Sofie. Och mycket mycket annat. Många har gjort mej glad och fått mej att må bra!

jülklappar

Ursäkta bildkvaliteten. Mobil är inte lika bra som min kära röda kamera som lämnat mej. (Hmmm....tydligen går det inte att förstora bilderna genom att klicka på dem...men jag hoppas ni ser ändå. Enjoy!)

  •   Silverhalsband och silverring.
  • Mixer och vattenkokare från Chiliserien, OBH Nordica.

  • Tuffa strumpor med sprutor, plåster, ambulanser och en apa i sjuksköterskedräkt på.
  • Bok om julgodis och - julgodis.
  • Ett jättefint kors som kan användas som brosch. Förmån till Röda Korset. Heja MQ!
  • Inte en spargris men en spargroda!
Fick många andra klappar, men detta var det som jag hittade för att ta kort på just nu. Tack tack!



Biaaatch

I love.











Så underbara texter! Finns på magneter, nyckelringar, kökshanddukar, grytvantar m.m.

www.bluebox.se

Barn

Ibland är jag som ett barn på mer än ett sätt. Nog för att jag tycker det är kul att baka pepparkakshus,dansa och titta på animerad film (Hitta Nemo, Hajar som hajar, Shrek, kan det bli bättre?). Men jag kan också vara som ett barn på negativa sätt, till exempel kan jag inte äta en måltid utan att spilla maten i mitt knä eller på golvet. Igår kväll var jag som ett barn på två sätt när jag och Johan var hemma hos några kompisar. Jag hade fått en stadig drink av Henrik som jag satt och smuttade på. Ett tu tre välte jag såklart ut hela glaset och drickan åkte ut på bordet, min kjol och över hela spelplanen (brädspel). Alla skrattade och sprang och hämtade handdukar och papper och annat. Själv skrattade jag, sen började jag gråta mitt i skrattet för jag tyckte det var sååå pinsamt! Kan man gå mer i barndom än att först spilla ut sin dricka och sen gråta över det?

Herregud.

Imorgon bär det av!

Imorgon styr vi Matilda (bilen) mot Glumman igen och siktar in oss på julfirande med Buzz, Guitar Hero, julklappar och julbord. Kalle Anka kan jag gärna hoppa över, tycker mest bara han är jobbig.
Bilder utlovas, dock med tveksam kvalitet eftersom min stackars kamera ju gick sönder i Venezuela.Har sikte på ny kamera efter årsskiftet. Gött!

Häpp mina vänner; hörs vi inte innan jul så GOD JUL på er!

Hemskt hemskt hemskt

Gick in på DN:s hemsida och hittar en artikel om kvinnor som våldtas  i krigets Kongo av soldater. Sitter här och mår illa på riktigt nu. Det var det värsta jag läst. Kan inte ens skriva vad som stod, läs själva om ni vill. Bland annat hade en kvinna våldtagits elva gånger (av elva olika soldater) invid sin mördade och styckade man samtidigt som barnen blev våldtagna i rummet intill.  Vid nästa lön är det jag som går in på Röda Korsets hemsida och går med som månadsgivare till utsatta kvinnor. Klicka på länken för att komma vidare till artikeln i DN.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=3561&a=865792






Sälja sängen

Nu står min bautasäng ihoppackad i mitt sovrum. Lade ut den på Blocket och sålde den ca 4 timmar senare! Är inte internet fantastiskt så säg....! Ska köpa nya sängen på IKEA som är 160 cm. Får väl ha två sängbord till också,men det är en senare fråga. Iallafall så kommer den inte att ta lika stor plats som den andra. Har sparat ihop pengar till halva den nya sängen så jag behöver inte tulla så mkt på mina sparpengar. Gött gött.
Häpp,nu bär det iväg till affären. Ska köpa ingredienser till julgodisbakning. Får väl se hur mkt som är kvar när jag bakat färdigt. Det mesta kanske ligger i min mage, vem vet?

1984

Konversation mellan mej och Johan. Jag i vardagsrummet och han i sovrummet.
Jag: "Joooohaaaaan?"
Johan: "Mmmm...."
Jag: "Är jag.....är jag 23 eller 24 år?"

Ibland fungerar inte synapserna i min hjärna riktigt. Men vi (Johan) kom fram till att jag var 24. Tur att det kom fram iallafall.


Fiskgrattäng

Idag har varit en stor dag för mig. Jag har inhandlat ingredienser, tinat fiskfileér och grävt i dom tills dom lossnade från varandra (uuuh) och sedan slängt ihop allt i en ugnssäker form och tillagat med potatitmos runt om. Mina vänne - idag har jag ätit en normalportion fiskgrattäng för första gången i mitt vuxna liv!




AND I LIKED IT!

Hej tomtegummor slå i glasen!

Ikväll blir det julfest med jobbet. Ska bli skoj, dom brukar alltid bli livade. Tanterna dricker rusdrycker och dom unga skrattar och tittar på. Ikväll ska jag mest titta. Ska inte ens dricka alkohol (!) utan håller mej till Julmust. Okej, måste erkänna att jag köpt 2st  2,25%-cidrar på Willys, så lite alkohol blir det allt....! Imorgon blir det morgonarbete för att sedan styra kosan mot Glumman. Ska bli najs, har inte varit hemma sen innan vi åkte på semester. Ville gärna höra Jullan sjunga i kyrkan, men tyvärr var det rätt sent på kvällen..Möjligtvis kan man stanna och lyssna och sen åka hem efter det. Jobbar ju inte förrän kl 13.00 dagen efter. Häpp ner till torkrummet och sen ska jag piffa till mej lite.

Tjingeling!

Göra om ringar

Imorgon när jag vaknat efter mitt nattpass som jag nu sitter på ska jag ringa min goda arbetskollega Lilja för en sväng på stan. Hon ska visa mej en affär där dom tydligen gör om ringar skitsnyggt. Har ju min och Tobbes förlovningsringar hemma som bara ligger i sin ask. Tycker det är synd, för de är så fina. Iallafall så skulle jag vilja göra om dom antingen till en tjock ring, eller som ett halssmycke. Vet bara inte hur..kunde vara snyggt med nåt halssmycke i läderkedja. Ringarna är i rött och vitt guld så det blir rätt snyggt om man bara formar om dom. Lämnar man in dom och ska "smälta ner dom" så är det inte samma guld man får tillbaka. Dom måste blanda i extra guld för att det ska bli bra och jag vill att det bara ska vara guldet som finns i ringarna. Får filura på detta. Kanske har guldsmeden några bra idéer imorgon.

Europa, Davos


Julpyssel del II

Vilken lyckad kväll! Inte bara bakades pepparkakshus,pepparkaksskithus och åts godis - det dansades också såklart! Danstävling med hårfina marginaler. Ingen vet nog säkert vem som vann? Lägger ut lite bilder på spektaklet.



FAME! Im gonna live forever....!






Ingvar Oldsberg

Kom på en rolig sak jag måste delge er.
Var på Maxi efter jobb i lördags. Jag var trött, sliten och lite irriterad som jag alltid är efter jobb. Men handlas skulle det. Gick in på Maxi och såg en sån där gubbe som står och delar ut små smakprov. "Hääärligt" tänkte min mage och jag tog tacksamt emot en skiva rågbröd med någon härlig, underbar, fantastisk ost som baaaara kostade 79:-/kg. Jag smaskade på och lekte att jag stod och funderade på vad jag tyckte om den fantastiska osten medans min mage tackade mej med hela sitt hjärta för att jag låtit den få något i sig. Medans jag stod och drömde sa ostmannen: "Ja ta du den där biten nu så kommer snart Ingvar Oldsberg och pratar med dej". Haha sa jag och smaskade vidare. "Ja, han står här bakom mej..." sa farbrorn och jag tittade bakom honom. Jodå mycket riktigt stod Ingvar där och skrev autografer till några småkillar i 10-års åldern (jag trodde mer dom köade för Zlatan eller Markolio, men nej, Ingvar is the shit!). Jag smaskade vidare och då vände sig Ingvar om och stod ungefär en halv meter framför mej med världens smajl. Såg ut som han skulle säga något men det gjorde han inte. Stod bara och tittade trevligt på mej. Jag svalde undan och borstade bort några smulor runt munnen. "Ehh...hej?" sa jag och kände hur värmen steg i huvudet. "Men hej på dej du!!! Har du fått dej en ostbit och en smörgås?!" "Haha...ja...jag har hela munnen full.." sa jag och borstade bort några smulor till. "JA det ser jag!!" sa Ingvar och borstade runt sin egen mun för att härmas lite. "Haha" sa jag och gick iväg. Ingvar är min bundis. Vi är SÅ tajta.


Julpyssel

Idag blir det pyssel och julbak  på Arkitektgatan. Ska åka till Torsås vid ett och hämta småtjejerna Ida och Johanna. Vi kommer att tillbringa dagen bland pepparkakshus, florsocker, godis och julkolor. Härligt värre! Har hela veckan fullbokad nu trots att jag bara jobbar 2 dagar denna veckan (eller en dag och en natt). Imorgon, tisdag blir det till att jobba natten. På onsdag är jag "ledig" efter att ha sovit halva dagen och ska gå på stan med Lilja och på kvällen ska jag, Emelie och Linda (och Millie) ha lite tjejmiddag. Trevligt. Så gött när A-laget träffas (tro inte jag menar det A-laget som finns på parkbänkar, jag menar så klart A-lag som i de som är bäst). På torsdag är jag också ledig och då ska jag ladda upp hela dagen inför julfest med jobbet på kvällen. Tyvärr jobbar jag dagen på fredag så det blir inget sjöslag för min del. Efter jobb på fredag åker vi ner till Skåne och gamla Glumman. Jag ska på show på lördag, Hipp Hipp 500 i Lund. Blir säkert skoj! Dom däringa pojkarna är ju för roliga.

Häpp nog om detta.

4 december

Idag har det gått ett år. Var på minneslunden och la en lilja och en tallkvist. Kändes som vanligt inget speciellt, för mej är minneslunden bara en fin plats där man kan sätta blommor. Han finns inte där. Men men, kändes bra och fint att lägga blommor iallafall.


Vi bejbs

Idag har jag en kvinnlig nattgäst. Jag ska försöka att inte vakna till och inbilla mig att hon tillhör den manliga rasen ty det skulle få förödande konsekvenser! Fortsättning följer.



SOV GOTT!

Paaarty, party

I lördags var det fest hemma hos Linda. Vilket ös! Började dagen med promenad på stan och sen Veines kaffe (läs Waynes coffee). Jag och Linda satt i godan ro och drack kaffe och chai latte när vi insåg att systembolaget skulle stänga om 6 minuter. Vi skrattade ihjäl oss en stund sen insåg vi hur allvarligt det skulle vara om vi inte hade någon alkohol inför kvällen. Vi svepte det som fanns i våra muggar, jag tryckte in min chokladboll i truten och rusade mot Bolaget. Jag dundrade fram som en ångvält och hann fram till Bolaget. Som var öppet. Trodde jag. En vakt stod i vägen och log artigt. Han talade om för mej att dom hade stängt. Åkte istället till Amiralen där Bolaget har öppet en timme längre. Sen åkte vi hem till Linda och åt godis, skrattade och lagade mat. Eller hon lagade mat, jag satt mest och babblade. Tjejerna kom vid sju och från första stund var stämningen på topp!

Vin, groggar och godis inmundigades till Sing star och därefter styrde vi kosan ner mot stan och Statt. Vi rockadeoch svängde dom lurviga kvällen lång. Stämningen var hög och vi blev något av ett stammisgäng i baren. Jag drack en shot (Fisherman, usch!) och massa vatten ("varannan vatten, tjejer...!"). Vid tretiden skulle vi hem och då infann sig mitt halv tre depp en halvtimme försenat. För er som inte vet vad halvtredeppet är kan ni antingen fråga Ludde eller läsa det här: Halvtredeppet infinner sig när jag börjar bli trött, lite hungrig, kall och bara vill hem när alla andra ska på efterfest och annat trams. Jag vill till min säng! Det yttrar sig genom grinighet, tystlåtenhet och ibland regelrätta explosioner. Iallafall. Jag tog en taxi vid fyra och kom hem lite därefter. Dundrade ner i sängen vid halv fem. Vi låg i sängen till kl 14.00 dagen efter. Underbart. Därefter kom Linda och jag Johan och Linda hade en helkväll med pizza, cola och Buzz.

La mej halv nio i går kväll och försoc mej en halvtimme i morse. Men jag kom till jobbet i tid ändå. Nu har jag bakat årets första (enorma) lussekatter. Blir eventuellt en eller två ikväll tillsammans med min bästa vän mjölken.

Här kommer ett par suddiga mobilbilder.


Jag, Linda och Angie tränar på putmunnen


Linda tar ett stadigt tag


Åh! Hon är så het!

RSS 2.0