Natt nr 2

Så var en natt avklarad, one to go. Är inte alls sugen på att jobba i natt igen. Tycker egentligen inte alls om att jobba natt, men det är bra att ha några pass eftersom schemat blir lite luftigare då man får en sorts poäng för att jobba natt. Är iallafall ledig på torsdag innan jag går på helgen. Just nu längtar jag bara tills jag ska åka till Lund och bebisen imorgon! Ska blir skönt att komma hem till mamma och pappa några timmar också, kanske kan lura ut mamma i salongen, vem vet? ;)
 

Natt på akuten

Så är min underbara 4-dagarsledighet slut och nu väntar dubbelnätter på akuten. Inte min favorit direkt att jobba två nätter på rad, men det funkar. På onsdag åker jag till Lund och ska hälsa på den lilla nyfödda! Åker sedan hem och sover hos mamma och pappa innan jag beger mig tillbaka till Karlskrona igen. Det är vad som kallas en blixtvisit!

Faster

I natt 3 minuter över midnatt kom mitt första brorsbarn; en liten flicka! Kan säga att mobilen låg klistrad i handen sedan brossan skickade första sms:et vid 9.00 på morgonen...! Så nu har Suss blivit faster! =)

Midsommar 2012

Spenderade dagen, kvällen och natten hos gamla kollegan Mia, hennes sambo Adde och deras lilla 1½-åring Magda i Svartsjömåla utanför Hoby. Blandade folk och väldigt hög stämning! Mycket mysigt - som alltid! Låter bilderna tala, min hjärna vill vila idag....;)

"Lövis"

Idag har det varit Lövmarknad i stan. Lövmarknaden för en Karlskronit är lite lite större än julafton, påskafton och midsommar tillsammans. Lövmarknaden infaller alltid på torsdagen innan midsommar och har gjort så senaste 100 åren, iallafall så pratar alla äldre om Lövmarknaden på den gamla goda tiden, alltså innan den "förstördes" med massförsäljning av Foppatofflor, karuseller mitt i stan och konstigheter som matvagnar som säljer annat än korv i papper med ketchup, typ "Langos" och "Tacos" och "friterade munkar". Lövmarknaden är dagen då invånarna i obygden klättrar upp ur under sina stenar, glider i sina trätofflor och sätter på den finaste nätbrynjan (med minst antal senapsfläckar på) och blockerar Karlskrona centrum från 8.00-23.00. Om man är infödd Karlskronit måste man gå på "Lövis" - minst en gång. Seriöst, folk har som schema att gå morgon, middag och kväll! Vad kan ha hänt på den tiden egentligen? För en oinfödd invånare som mig och Johan betyder inte "Lövis" speciellt mycket mer än att det är en dag med jävligt mycket bilar och ingen av oss förstår varför förrän vi inser att det är Lövmarknad - gärna vid 15.00 på eftermiddagen, medans den infödda Karlskroniten lagt upp sitt livsschema kring "Lövis" för 3 månader sen. Men...jag ska inte klaga. Vad går upp mot Ålabodarnas hamnfest till exempel? ;)

Ledighet!

Nu väntar 4 dagars ledighet, rosévin, jordgubbstårta och grill! Underbart, detta blir som en försmak av semestern - som träder in om 21 arbetspass...men nu fokuserar jag på denna ledigheten iallafall. Glad midsommar allihop och kör försiktigt och nyktra!

Cykeltur

Har nyss avverkat en cykeltur till och från Maxi på totalt 6,6 km. Härligt! Ska börja cykla mer, det är så fint nu på sommaren och bra motion!

Rumpans död

Herregud, i förrgår tränade jag och Linda på gymet och idag har jag en sån sinnessjuk träningsvärk i rumpan så att jag allra helst inte rör mig - känns som att rumpan är ett enda stort blåmärke! Det är ju bra att känna att man gjort nåt, men det är lite jobbigt att hålla sig för att skrika när man böjer sig ner på jobbet, reser sig från en stol, sätter sig på en stol och inte för att tala om när man ska sätta sig på toaletten! Jag kan böja benen halvvägs sen får jag liksom falla ner med en duns sista biten till sitsen. Jaja, det går väl över. Blir ingen träning idag, däremot tänker jag cykla till Maxi och handla. Det är en lagom runda, blir ca 5 km fram och tillbaka. Tjingeling!

Nya blogg.se

Nu har dom tydligen ändrat utseendet och hur man skriver här på blogg.se, så ibland kan jag skriva såna här korta inlägg! Kanske är skönt att inte alltid skriva så långa? Well well, vi får se hur detta blir!
Blir tydligen väääldigt stora bilder också!

Lite bättre

Känner mig bättre och bättre i luftvägarna men det har varit långdraget! Har joggat ett par gånger blandat med rask promenad i joggen eftersom jag helt enkelt inte orkat springa som jag brukar. Det har gått bra och igår joggade jag min vanliga runda på 4,6 km och gick bara 3 gånger. Orkade också backarna vilket kändes viktigt och bra. Idag ska jag träna på gymet med Linda och det blir väl mest styrka men jag ska springa lite intervall på löpbandet också om det känns bra. Efter träningen ska vi ta oss ner i stan och äta lunch. Mysigt! Idag är jag ledig, enda lediga dagen på en vecka. Har jobbat tors-fre natt och sen helgen. Är ledig idag och nu jobbar jag fram till torsdag kväll igen. Men midsommarhelgen är jag ledig iallafall! Vi ska spendera fredag och lördag i Svartsjömåla hos Mia och hennes hundar...dom får dock hålla sig i rastgården!

Nu ska jag fixa till lite träningskläder inför mitt pass. Ha en bra dag!

Heja Sverige!

Sådär nu har jag sovit ut efter en lugn och fin natt på akuten! Inte en människa i sikte efter 01.30 - helt otroligt! Vissa nätter är det fullt upp hela tiden och ibland går man nästan i dörren och tittar om det inte är någon som skulle vilja komma in en sväng..haha nästan iallafall! När jag gick hem var det gråväder och lite småkallt men nu skiner solen och det är faktiskt över 15 grader för en gångs skull...Tänkte sitta nån timme på balkongen innan jag åker och handlar lite gott inför kvällens match. Jag och Johan kör på GI-mat nu, men till matchen ikväll kan det nog få slinka ner nåt sötare också. Vi är inga stora fotbollsfan, men när Sverige spelar i såna här stora arrangemang kan det vara kul! Iallafall när dom vinner...;)
Häpp, ut i solen!

Nattjobb

Usch vad dålig jag är på att uppdatera bloggen. Det händer väl helt enkelt inte så mycket spännande i mitt liv för tillfället! Jobbar mest. Har gått upp till 90% över sommaren så det blir 2-3 dagar mer i månaden. På jobbet är det lite pressat, våra chefer slutar imorgon och sen ska det vara "vikarier" över sommaren. Alltid oroligt att bya chef och speciellt mitt i sommaren med minskad bemanning och många nya. Men det löser sig nog. Ska jobba natten i natt och sen jobbar jag både lördag och söndag kväll...
Och hostan den fortsätter, tydligen ska man inte söka doktor förrän efter 8 veckor om man inte har slemmiga/blodiga upphostningar, feber eller kikhosta. Eftersom jag inte har något av det utan "bara" torrhosta (det är nog så jobbigt!) så får jag snällt vänta. Kan ju fråga någon läkare på jobbet men dom kommer bara ordinera receptfri hostmedicin, honungsvatten och att jag ska avvakta. Allt det har jag ju testat. Men det kanske skulle vara bra om någon kunde lyssna på lungorna iallafall. Så det blir alltså ingen träning idag heller, varken promenad eller jogging, däremot ska jag nog cykla ner till stan, det är ca 5 km så det blir ju en mil fram och tillbaka. Inga backar att tala om heller så det borde jag klara av.

Hostskit

Suck jag är så trött på min hosta nu. Har hostat i 2 veckor i rad nu. Inte hela tiden och det är bara torrhosta, men det kittlar i luftrören hela tiden. Det har lugnat sig betydligt dom senaste 3-4 dagarna men igår satt vi på en restaurang och kollade fotbollen (gäsp) och då kände jag hela tiden hur det pustade cigarettrök in i lokalen från dom som rökte ute. Det sved ner i luftrören och jag hostade mycket mer då. Jobbigt! Känner mig ändå inte hängig eller sjuk på nåt sätt. Har inte tränat alls på 3 veckor, inte ens tagit en promenad. Jo, det var ju min roller blades-fadäs förra veckan isåfall! Idag tog jag mig iallafall ut på en 4 km-runda med promenadskorna men det blev ett par joggingsteg också. Väldigt lugna sådana. Hostade väl till några gånger där också men inte värre än vad jag brukar göra en vanlig joggingrunda för att rensa upp lite i halsen! Idag jobbar jag sen kväll vilket innebär 15.30-23.00. Verkligen inte den roligaste turen, det är extremt drygt att gå till 23.00 när dom andra slutar 22.00. Men men, jag är iallafall ledig imorgon. Nu ska jag duscha och sen följa med Johan på hans lunchrast då han äntligen ska införskaffa en cykel!

Servering

Pheeeeeww! Igår var det en riktigt lång kväll och det var tur att jag hade bekväma skor annars vet jag inte hur mina stackars fötter hade överlevt. Bröllopet började kl 15.00 i kyrkan och var såklart jättefint. Fin livesång och brudparet var så fina så! Efter ceremonin åkte jag och Ida direkt till Bubbetorps gård och började förbereda med resten av tjejerna. Det var en cateringfirma som fixade maten och dom stannade kvar hela tiden och la upp mat, svarade på vad den innehöll och höll koll på saker m.m. Dessutom hade dom med sig två "riktiga" servitriser som serverade. Så vi var totalt 5 servitriser på 75 gäster - välbehövligt! Maten (fantastisk buffé) serverades mellan 19.00-21.00 och sen var det pannacotta med spunnet socker till dessert. Vi stod upp utan att sitta ner alls i 6 timmar - det fanns inga stolar! Fötterna och ryggen var något trötta framåt midnatt. Tårtan kom fram strax efter 23.00 och sen var det dans och drinkbord efter det. Dom andra tjejerna åkte hem vid 22.00 så vi körde sista racet själva, vi amatörer. Allt gick bra och det var inga stora fadäser. Jag tappade bara en kniv och spillde två droppar vin på en tallrik. Skönt att det inte var värre! Det var roligt och tur att det var så bra tjejer som jobbade för kvällen var som sagt väääldigt lång!


IK och SJ!

Buffén

Panacotta med spunnet socker!

Inlägg från en överlevare

Japp, jag knatade mig fram dom 8 km till bilen igår! Känner faktiskt inget i rumpan idag, trodde jag skulle känna nåt, det var skitjobbigt för låren och häcken! Det gick någorlunda bra, lite ostadigt ibland men inga fall. Jag trodde nerförsbackarna skulle vara värst men det var faktiskt uppför som var svårast! Svårt att hålla balansen när farten saktar ner, man känner varenda ojämnhet i asfalten. Inga fall som sagt, men jag blev faktiskt helt slut efter en backe. Fick pausa tre gånger under min runda för mina lungor orkade inte riktigt med mig när jag började flåsa på. Sista backen var hemsk - brant och lång. Det började susa i huvudet och sen snurrade det och sen började det bli svart i ögonvråerna. Jag har ganska lätt för att svimma (eller att känna av precis innan jag ska svimma!) så jag lade mig ner på närmsta trottoar och lugnade mig lite. Sen fick jag dra av mig all min utrustning och satte på mig promenadskorna och gick sista biten.  Gick bra det också! Idag har jag sovit efter nattjobb och nu ska jag och Johan ha fredagsmys med ugnsbakad kyckling och gott vin! Imorgon ska jag servera på en kompis bröllop, får se hur det slutar....!

Roller blades....?

Igår spenderades kvällen på en spontan grillkväll hos våra vänner i Hässlegården; Mia och Henrik och deras barn. Mycket trevligt och gott - som vanligt! Vi lämnade bilen där eftersom vi drack lite vin och öl och nu är tanken att jag ska ta mig dit igen på nåt sätt och hämta bilen. Jag känner att det känns tråkigt att gå 8,5 km så jag har börjat fundera på mina gamla roller blades. Det är  bara det att jag är inte direkt någon fena på dessa ting men jag tror jag ska kunna hålla mig upprätt en kortare stund. Tänker ha på mig hjälm, knäskydd och handledsskydd iallafall! Well well, vi får se hur detta slutar....! Återkommer under dagen.

Nationaldag och ledighet

Blå himmel och gul sol - precis som det ska vara på Sveriges nationaldag! Det blåser lite väl friskt bara. Idag är både jag och Johan lediga och det blir nog en sväng ner till stan för lite lunch och ikväll blir det grill hos Henrik och Mia i Hässlegården. Mysigt! Jag jobbar natt imorgon och Johan ska visserligen upp i vanlig tid, men han brukar klara av att vara uppe ganska sent ändå. Häpp, nu blir det lite morgonstök här i vårt hem!


Massage

Har nyss suttit och njutit en halvtimme i min, ehh Johans massagedyna! Ljuvligt är det! Jag kör på övre delen av ryggen, där knakar det och sprakar och gör ont ut i fingertopparna när dom där massagebollarna kommer på dom rätta punkterna. Men skönt är det iallafall!

OJOJOJ!!

6 dagar sen senaste uppdateringen, nu är det verkligen allvar här! Har inte hänt så mycket förutom att jag jobbat på. Har gått upp i arbetstid nu över sommaren och jobbar 90% istället för 80%. Vi får inte jobba 100% vilket är helt sjukt. Någon tusenlapp i månaden gör väl procentökningen iallafall. Helgen spenderades först på examensfest hos Linnea som blev färdig barnmorska i fredags. Lördagen spenderades på examensfest nummer två hos Jullan i glumslöv. Jullan blev kommunikatör. Det var en snabbvisit i Glumslöv men jag hann med att träffa några av mina tjejer iallafall. Alltid lika kul! Har varit förkyld och haft ont i halsen hela veckan så någon löpning har det inte blivit något av. Ingen annan träning heller för den delen. Nu ska jag och min man äta kvällsmat. Händer inget mer i veckan men på lördag ska jag servera på en kompis bröllop! Jag, Ida K och Jenny på mitt förra jobb. Ser fram emot det!


Fina Linnea och hennes ring som hon fick av oss. Den var väääldigt barnmorseke-inspirerad...;)

Jag och världens underbaraste Karlsson!

Jag och fina Tina

Fina pojkar! Idas Jonas och min Johan

Jag och examenstjejen Jullan!

Vi som alltid varit som ler och långhalm <3

Snabbfoto från över Öresund ner mot golfbanan i Landskrona. Fint!

RSS 2.0