Rovfågelbesök

Glömde beräta om vårt lilla besök under fikastunden idag. Vi satt i köket och åt och pratade när det plötsligt började rafsa och krafsa på rutan. Lät som en fågel flög in i ruten, men flera gånger om, som om den hade fastnat. Trodde först att det var en gråsparv men när jag tittade var vingarna mycket större och jag blev skiträdd och skrek "whaaaa!!! whaaaaaa!" Den satte sig till slut på fönsterbrädet utanför och då såg vi att det var en rovfågel, jag tror det var en omrvråk, en unge som säkert höll på att lära sig flyga. Den såg väl reflektionen i fönstret och trodde den kunde flyga genom men tvärnitade när den såg att vi satt där inne. Fin var den iallafall och jag hann inte ta någon bild innan den flög iväg.

Mysig mysdag

Har varit ledig efter helgens arbete och Karin och Britta har hälsat på. Det blev scones och fruktsallad med grekisk yoghurt. Mycket gott och extremt mättande! Somnade på soffan efter att de hade gått, haha som ett litet barn! Vaknade upp ur min dvala och åkte till träningen. Idag blev det aerobics. Skulle egentligen gått på ett nytt pass, latinodans, men min kompanjon blev sjuk och jag var orolig för att de skulle para ihop en med Carlos, Julio eller José som förväntade sig att man skulle trippa runt med dom i lätta latinska steg så jag fegade ur och gick på aerobicspasset istället. Hörde mig för senare och ledarna försäkrade att det rörde sig om ett liknande aerobicspass fast med latinska moves. Nästa vecka får det bli.

Har bara någon dag kvar på mitt ensamboende, sen kommer kärleken hem igen! Nu blir det TV-tittande.

Ledig!

Jobbade sista dagen på helgen och tack vare myyyyycket att göra så gick dagen fort. Träffade våra studenter idag också, så på onsdag drar vi igång!
Åkte hem och gjorde mat och vilade lite innan jag åkte till Friskis på första gången på hela sommaren! Underbart med step och rolig musik. Tränade med Karin som är bestämd med att få bort sin före detta gravidmage. =)

Imorgon är jag ledig en hel dag och då kommer Britta och Karin hit på lite fika och skitsnack. Ska bjuda på scones - det är sååå gott! Mitt på dagen får jag väl se om jag kan hitta på något. På kvällen ska jag och Linda dansa latinodans, haha vi får väl se hur det går med två graciösa damer som oss!

Lång dag

Har sovit underbart gott i natt! Jag som alltid vaknar 4-5 ggr varje natt och alltid 5-10 minuter innan klockan ringer vaknade i natt bara en gång, vid fyra, och sen när klockan ringde. Skönt! Har jobbat hela dagen, sen åkte jag till Torskors på födelsedagsfika hos svärmor. Därefter åkte jag till gymet och nu har jag precis landat hemma, duschat och ätit. Så skönt! Ska spendera kvällen med att slappa framför TV:n och sen blir det väl i säng någorlunda tidigt. Jag har ju en morgontur imorgon också. Slutar dock tidigt, väldigt skönt! Imorgon kommer även mina studenter som jag ska ha närmaste 10 veckorna som en liten svans efter mig. Hoppas det kommer bli bra.

Nähäpp, slappning it is!

Dag 2 som ensamstående bondmora

Jag tycker att det går galant här hemma även om jag kan sakna mannen lite redan nu! Speciellt på kvällarna, jag är ju inte sådär jätteförtjust i mörker. Men det går bra. På dagarna är det lite skönt iallafall. Men han får inte vara iväg för länge!

Har jobbat idag och kom hem för en halvtimme sen. Ska jobba imorgon sen ska jag på middag i Torskors, Johans mamma fyller år idag.

Nu börjar även Tjejmilen närma sig med stormsteg! Jag är anmäld och biljetter till flyget är bokade och jag flyger redan på fredag! Stannar till på söndag. Ska bo hos Angie som jag inte träffat på ett år. Ska bli kul! Jag har ju aldrig varit i Stockholm sådär direkt. Var där för första gången i vuxen ålder förra året och då gjorde jag och Ann bara stan lite snabbt innan vi flåsade runt på Tjejmilen. Tränar som en galning inför detta, men det får inte bli för mycket för då har man liksom inget riktigt "go" i sig när det väl är dags. Men nästa vecka blir det mycket lugnare, jag ska bara träna måndag tisdag innan jag springer. Så vinner jag troligen! ;)

Uuuuh...nähä nu gick min hjärna och lade sig. Lika bra att låta kroppen göra det också. Ska lägga mig med min lånade Harry Potter bok! Mycket bra böcker, tror jag ska börja beställa hem alla böcker och filmer så man har hemma när andan faller på..!


Hårdträning

Åkte till gymet halv elva med siktet inställt på fettförbränning. Tränade i lite över en timme: 20 min jogging, 20 min cross training, 20 min cykling, 15 min. rask promenad på löpbandet och till sist ett par sit ups på balansboll. Blev 793 kcal och 102 g fett som brändes bort! Ljuvligt. Har precis ätit god efter-träning-mat. Nu ska jag vila lite, sen ner till stan och försöka hitta något till svärmor som fyller år imorgon. Inte det lättaste men jag har väl några ideér iallafall. Idag är sista dagen på min tredagarsledighet och ska börja helgen imorgon och jobba till på måndag. Vi får studenterna på måndag och dom ska då gå med oss i 10 veckor. Hoppas det blir bra!

Nu är det slut på sommarvilan!

Inte för att jag likt en jäsande vetedeg har spenderat sommaren på soffan i väntan på bättre tider. Nej, jag har faktiskt varit igång en del, men nu börjar äntligen Friskis höstschema på måndag vilket ska bli mycket trevligt! Längtar efter step och aerobics, tränare som gapar på en och svedan i kroppen. Härligt!

Nya pass är det också så nu har jag att se fram emot:
  • Step styrka
  • Aerobics
  • Dans latin
  • Cirkelfys
  • Dansaerobic
  • Yoga
  • Core
  • Bosu
  • Afro power.
Bring it on!

RöjarSullan

Så där ja, då har Johan pyst iväg till Kalix en sväng och jag är ensam hemma ett par dagar. Är tyvärr inte ledig så mycket som jag skulle vilja (typ hela tiden). Idag har jag städat (igen) och röjt upp lite så nu är det åter igen lite bättre ordning bland allt. Ska väl inte göra några större utsvävningar idag förutom att jag ska umgås med Emelie ikväll. Uhh..nu blev jag trött, uppe strax innan sju idag. Ska vila lite, sen handla mat för dom få kronor jag har kvar innan lönen hoppar in på kontot imorgon!

Fasor

Har tre djurfasor som inte är av denna värld. Kan inte avgöra vilket som är mest fasansfullt, det beror nog på situationen. Here we go:

  • Ormar. Har inte varit så fasansfullt rädd för ormar tidigare, men sen Tobbe blev sjuk och sedan dog så drömmer jag ofta om ormar när jag känner mig ledsen/pressad/stressad och dom små kräken finns överallt; runt fötterna, i ansiktet, på kroppen. Dom hoppar och väser och framförallt är den gröna j*veln alltid med. Tobbe hatade ormar och tyckte dom var riktigt ruskiga, om det har med saken att göra vet jag inte. Äckliga är dom iallafall och jag kan inte gå i skogen utan att vara på helspänn och spana för varje cm jag rör mig. Jag kan inte säga vad det är som är så äckligt, men jag tycker att kamouflaget, väsandet och dom snirkliga rörelserna är väldigt jobbiga.

 

  • Den andra fasan jag har är aktuell för tillfället, med hösten i antågande: Spindlar. Dessa.Vidriga.Kräk. Vart ska jag börja? Jag avskyr känslan av att gå in i ett nät och känna hur det klibbar på en och att dessutom inte veta var byggare Bob befinner sig. Hänger han i en tråd efter mig? Har han hakat fast sig på kläderna eller i värsta fall i håret? Eller sitter han kvar i ett hörn och kurar och skjuter upp problemet tills nästa gång jag går in i hans nät och undrar samma saker igen? Även här är rädslan helt ogrundad eftersom det inte finns farliga spindlar i Sverige. Men det är inte rädslan att bli biten av en spindel som är jobbig. Det jobbiga är att dom är snabba, dom har många ben och ögon (vilket är helt onaturligt), jag vet inte vilket håll dom ska åt och dom kan fira ner sig precis överallt när som helst. Kroppen är det äckligaste tror jag. Med en rund boll och 8 små sytrådar runt om eller en platt kropp och långa långa ben...

  • Min kanske största och helt klart mest omotiverade, osannolika och mest överdrivna rädsla är helt klart hajar. Skyller detta på en traumatisk "Hajen"-upplevelse när jag var 12. Var inte helt beredd i den filmen. Efter det är jag nervig i havet och faktiskt sjöar också (fast där är mest gäddor, ålar och annat äckel det som är otäckt. Men en haj kan säkert slinka in också). Inte så att jag tänker på det hela tiden, men jo - tanken slår mig en eller två gånger att tänk om, tänk om en Great White (vithajar är det som skrämmer mig mest) har blivit förvirrad och simmat fel, överlevt i vattnet och vill ha lite fisblekt, fräknigt sommarsvenskt kött? Här vet jag iallafall vad som skrämmer mig: 1)Den lever i vattnet - jag kan inte kontrollera eller se den under ytan. Detta innebär att jag i princip varje gång solen går i moln och vattnet blir "svart" går upp för det kryper i kroppen på mig eftersom jag då inte kan se eventuella skuggor i vattnet. 2) Den är typ 5 meter lång. 3) Gapet är en blandning av kött och sylvasst stenhårt glaskross som någon slängt in i käften på den för ett par miljoner år sedan. 4) Fenan. Fullständigt skräckinjagande! Som ett isberg; man ser bara toppen, den kommer rasande mot dig i ett ångloks hastighet och sen vet man att under fenan döjer sig ett freaking monster! 5) Hur den dyker upp ur en skugga i vattnet. Först: Inget där. 2 sekunder senare: Hej Sankte Per! Kan säkert räkna upp många fler skäl, men dessa är väl de som är mest självklara...






Det kryper även i kroppen av:gäddor, ålar, anakondor, övernaturlighet, kackerlackor och säkert ett par andra saker, men det är ett annat blogginlägg!

Hotellet bokat!






Torsås

Har spenderat dagen i Torsås och som vanligt är det både jobbigt och skönt, men mest skönt. Började med att åka till Sunelycke och gratulera Tobbes kusiner som nu är en 11-åring och en 8-åring. Med på kalaset var Tobbes farmor och farfar och Tobbes farmors mamma. Trevligt! Presenterna verkade uppskattade och slutade med att vi alla tre "barn" satt och pysslade med en Scrapbooking-låda och en måla-och-rita-kläder-på-en-klippdocka-grej.
Därefter åkte jag till Oxlehall och var lite hos Tobbes farmor och farfar, kelade med hunden och pysslade med hästarna i hagen. Dom verkade uppskatta lite ryktning och lite mankamning. Åkte sen ner till Tobbes föräldrar och träffade äntligen på hans pappa, vi har inte setts på över ett år. Träffade också nya hunden Disa som var väldigt glad och hoppig! Flax, den gamla hunden har jag inte heller sett på över ett år, men han slutade skälla och kom direkt fram och kröp upp i knäet och slickade mig i ansiktet när jag visade mig. Så söt!
Sen for jag hem, åkte och tränade bort dagens kalasfika och nu väntar tacogratäng med Johan som idag har slutat på postop och har 2 veckors semester innan han äntligen ska börja på narkos!

Göteborg


IK och Jonas tog igen sig på tåget upp.

Asiater i mängder och alla slängde upp sina kameror DIREKT när dom kom utanför tåget!

IK med siktet inriktat på Liseberg!

Första karusellen! =)

Gungan IK skulle låtit bli. Satt och spottade i 2 timmar efteråt och kämpade mot spyan...stackare!

Kväll på Liseberg

Chocoholic Ida vann en gigantisk Geisha!





Kusinen från landet


Mör igen

Japp extremt mör, faktiskt. Men nu ska jag inte jobba förrän tisdag natt och jag tänker icke gå in på fler extrapass fram tills dess! Ikväll blir det Sail med några av Karlskronas underbaraste brudar och bejbs. Imorgon åker vi på äventyr - bilder kommer! Sitter och är ganska slö och trött nu, men jag tror jag ska ta mig något att äta och sen styra kosan mot staun. Sail!

SUSANNE

Idag har jag namnsdag och inte en j*vel har gratulerat (jo mamma och pappa såklart ;)), bjudit mig på tårta eller överlämnat en tjusigt inslagen gåva för att fira mitt vackra namn. Så då får jag säga grattis till mig själv. Men tänk inte på mig, inte! ;)


Lite mör.

Är mycket trött. Inga detaljer på ett sånt här öppet ställe där alla kan läsa!!!!!!!!=!=!="!JSLKJNAL!PJ!LB!!!

Är iallafall vaken nu. För er som är nyfikna (till exempel mamma) fungerar både min hemtelefon och mobil alldeles utmärkt.

Bilder från Ludde-visiten


Skärgårdstur med Axel eftersom Gåsefjärden var sprickfull.

Slår på stort med Ramlösa på båten!

Jag och värdlens bästa Ludde!

Middag på Harrys.

IK - den bästa i sitt slag!

Karro; henne man kan äta med en tesked!

The Love.

Sullan i egen hög person!

Idag kommer Ludde!

Min underbara vän Ludde kommer idag för att åka iväg på Gåsefjärden ut i skärgården. Ska bli mycket trevligt! Har bara åkt skärgårdsbåtarna en gång för 5 år sen och det var på en personalfest. Efter vår tur blir det en sväng ner till stan för att äta på någon trevlig uteservering. Ska bli mycket skoj!


Städa städa varje fredag....

...eller en söndag blev det denna gången. Har storstädat halva lägenheten; köket, extrarummet och hallen. Kan säga att det behövdes förtvivlat mycket! Spegeln i hallen har jag inte sett som något problem tidigare, men när jag putsat den idag insåg jag att man faktiskt kan se sig själv i den. Otroligt! Har även putsat fönsterna på kökssidan och nu ser vi ut från lägenheten också. Bara fördelar! Får ta andra häflten i veckan när jag är ledig någon dag.  Igår var jag och Johan på Stars and Stripes och åt lite mat. Mycket gott! Vi gick till Harrys och svepte några bägare och sprang på en kollega till mig som vi satt och snackade lite med. Tanken var att jag skulle gått ut lite och svängt mina lurviga, men vid tolv-tiden var jag helt slut och mätt så det stod mig upp i halsen så det blev inget med det! Vi åkte hem och somnade istället, extremt skönt. I love my bed!

RSS 2.0