Nattsuddare

Går av natten imorgon, sen är jag ledig till på onsdag! Helt otroligt, ska bli underbart skönt, som en liten minisemester. Det blir den enda meningen på bloggen idag, nu är det back to work!

Grillad korv och vin

Jobbade 8-12 sen hade jag utbildning med länshälsan mellan 13-16.30. Jätteintressant! Hämtade Johan, åkte hem och sen grillade vi korv i köket på elgrillen. Härligt värre. Har druckit ett par glas vin och somnar nog gott i natt. Imorgon är det nattjobb så det blir inga majbrasor för mig.

Imorgon blir det nog en tidig fem-morgon igen och träning. Därefter blir det tvättning och en liten shoppingrunda. Ska somna tidigt tror jag, lägger mej nog redan vid tre om allt går som jag vill. Häpp, se klart på Greys Anatomy sen blir det minsann sängen. Tjingeling!

Misshandlad och mörbultad

Var ju hos kiropraktorn innan idag. Hon brukar knäcka och knaka lite i höften, axlarna, nacken, fingrarna och tårna och det brukar göra ont, men varar bara några sekunder. Plus att jag får träningsvärk dagen efter.
Idag skulle hon prova lite andra metoder för att se om det fanns något som kunde hjälpa. Hon smorde in min högra skinka med olja (nej, det var inget snusk i det för er som undrar....) och tog sedan en sked och skrapade hårt på skinkan, fram och tillbaka, fram och tillbaka, snabbt snabbt. Ont som fan gjorde det, jag skrek, höll andan, sparkade i britsen, sa "satan satan satan" och kvävde mina smärtimpulser.
Anledningen till att hon misshandlade mig på detta vis var att hon misstänkte att det fanns en gammal blödning i höften från när jag sträckte mig för lite över ett år sedan. Denna blödning har kroppen inte skjutsat undan som den ska och det har därför legat och tryckt. Skrapningens syfte var att få upp det gamla blodet till ytan så kroppen kan göra sig av med det.

Så nu har jag, som ni ser på bilden ett gigantiskt blåmärke över hela högra skinkan och en liten bit upp på ryggen. Hon satte även spetsiga blomfrön i öronen på olika punkter istället för akupunkturnålar. Dessa blomfrön ska sitta i 4-5 dagar och stimulerar punkter som påverkar stress, tjocktarmen och höften. Dessa punkter var extra känsliga, därför satte hon där. Ska bli spännande att följa utvecklingen av detta och se om det funkar. Bilder på mitt snygga blåmärke följer...


Deklarera

Suck, tycker inte om att deklarera. Blir så frustrerad när jag hittar alla siffrorna utom typ 2. Var har dom gömt sig och vart hittar jag dom? Annars är jag rätt duktig, sätter in alla årsbesked under fliken "Deklaration" i min pärm. Så tänker jag att jag har allt samlat, men ibland får man väl rota lite djupare.
Har också sparat massa kvitton från när vi renoverat här i lägenheten, ska man inte kunna göra avdrag för det? Jooooo, det har jag minsann för mig.

I morse gick  jag upp med Johan kl 5, skjutsade honom till bussen och åkte sen och tränade på gymet, heeeeeeelt ensam. Underbart att vara själv. Åkte hem och sov en sväng. Nu ska jag strax åka och storhandla, därefter till kiropraktorn och i eftermiddag kommer Maggan och tjejerna! Johanna säljer friluftsgrejer via sin skola som vi beställt och idag ska dom komma och lämna dom.Minns inte vad jag beställde så det blir en trevlig överaskning....!

Häpp, äta lite sen storhandling.

Tjingeling!

Och jag har blivit mig själv igen!

Nu är jag blond igen - så som jag bör vara!

Wunderbar!

Tyvärr stod vi en bit ifrån kossorna idag och med tanke på att där var 5000 personer som tittade så var det inte på tal att tränga sig fram direkt....fick iallafall någon bild där man ser en lycklig ko. =)

Dagen i punktform:
  • Kosläppet i Hoby
  • Lite marknad på jordbruksskolan
  • Underbar fika med plättar och chokladkaka hos fina Mia i lovley Svartsjömåla
  • Middag på O´Learys med mamma och pappa och  Johans familj
  • Glass som efterrätt på Glassiären (behöver jag säga att jag är mätt?). Tyvärr ingen bild på detta.
  • Avslut med Tove, Siri, Johan och Robin på Nivå med en liten drink.



Min bror å ja!


Spikmattan del II

Har många uppföljare i denna blogg känner jag.....så här ser man iallafall ut när man har legat på spikarna i 10-20 minuter. Det gör precis lika ont som det ser ut.


4-dagarledig

Häääärligt med 4 dagars ledigt! Lördag - tisdag har jag varit fri. Nu jobbar jag ons-fre sen är jag ledig igen i helgen och då kommer mamma och pappa hit. På lördag ska vi titta på kosläppet i Bräkne Hoby och på kvällen ska vi äta på O´Learys med Johans och min familj. Mysigt!
Häpp, är ganska trött idag så det blir nog sängen nu.

P.s Vill bara skryta lite med att jag gick upp med Johan kl 05.00 i morse, skjutsade honom till bussen och sen körde jag och tränade 45 minuter på gymet. Åkte sedan hem, duschade och slocknade som en sten till klockan elva. Härligt!

Spikmatta

Igår var vi hos Johans föräldrar och hade lite myskväll. Johan fick presenter, två fina skjortor och en spikmatta! Denna ska man ligga på (och det gör ont) i mellan 20-40 minuter varje dag. Man kan ha den under höfterna, under ryggen, under kinderna och under rumpan. Jag som har ont i höften ska tydligen använda denna, det fungerar jättebra på ischias och jag har ju falsk ichias. Låg på den igår och i början vill man nästan skrika och slita bort den, men efter några minuter när värsta smärtan gått över är det jätteskönt. Bränner liksom där taggarna är och efter en stund blir man varm i  hela kroppen och känner hur hjärtat dunkar och blodet strömmar till. Jag hade även huvudet på den, sidorna av huvudet då det löser spänningar i käkarna som gör att man får ont i huvudet. Mina käkar är väldigt spända och knakar hela tiden, så det var värt ett försök tyckte jag. Plus att huden blir helt underbar efteråt! Rosiga kinder så man ser ut som en hurtig norrman.
Man kunde också ligga på mage på den, tjejer får slänga tuttarna utanför annars finns risk för ofrivillig piercing....Detta ska man göra för att förbättra andningen, slappna av i diafragman och få bättre blodcirkulation. Provade, men jag fick nästan ångest kände jag. Blev orolig och fick lite tryck över bröstet och kände mej gråtfärdig. Ångesten sitter ju i mellangärdet, så det är kanske möjligt att man triggar igång något där. Eller så är det samma som när jag låg på rygg först, smärta och att det kändes jobbigt men sen var det skönt. Behöver kanske bara stå ut lite till så blir det kanske bättre.
Kan rekomendera spikmatta!




Party del II

Det blev en toppenkväll!
Kortfattat: Smörgåstårta, balkongfest under ordnade former, plattångning av kändisfrisören Bobby (eller Fredrik) för alla tjejer och killar som ville, utlärning av t.ex. giv akt och vänster om (svårare än man kan tro...), dans i timmar, Ludde drack ur vodkaflaskan och jag drack ur Martiniflaskan (mest för syns skull), dans på Statt. Det var kvällen.

Dagen idag kortfattat: Upp vid tio, Johan fick present och smörgåstårta i solen på balkongen. Sen gick vi en promenad och Fredrik fick en släng av barnasinnet och började klättra i klätterstängerna. Vi gick ner till stan och mötte tjejerna vid kyrkan där vårkänslorna spratt i kroppen och vi var tvungna att hoppa från en bänk och ta kort, därefter Glassiären och turistfoto. Dagen och helgen avslutades med att alla tokdansade brevid en vägg där någon sprejat "tokdansa".

Underbar kväll igår och underbar dag i dag! Helt perfekt! Jag vet inga bättre än mina vänner, man får en energikick alltid!


Party!

Lappar till grannarna är uppe, vinet är inhandlat, smörgåstårtorna är gjorda och gästerna är taggade. Ikväll blir det fest!

Party!

Lappar till grannarna är uppe, vinet är inhandlat, smörgåstårtorna är gjorda och gästerna är taggade. Ikväll blir det fest!

Möhippa

Först vill jag bara säga: NEJ, AnnSofie, jag ska INTE gifta mej.....det var Karin och Malin på jobbet som vi möhippade för igår. Rolig dag som började på Boda Borg (som fångarna på fortet) och avslutades på restaurang med halva personalstyrkan. Slänger in ett par bilder.


Raggarrunda!

Idag skulle jag och Nadja åka ner och hämta Siri i stan efter hennes dansträning. På vägen hem skruvade vi upp volymen på CD:n som satt i bilen, den spelade för tillfället "I will survive" med Gloria Gaynor. Vi skrålade för fulla muggar och kände partystämningen skruvas upp allt mer i bilen - på en måndag?!
Precis när vi skulle hem kände jag att musiken och rytmen took me away, kunde inte hålla tillbaka mina känslor och ropade: "Kom igen, RAGGARRUNDA!!! AAAAAAAAAAAAAHAHAHHAHAHAA!" De andra tjejerna var på direkt, Siri blev helt till sig efter mitt spontana utfall och ropade: "Visst är det kul med spontana skrik bara sådär? Typ AAAAAAAAAAAAAAHAHAHAA!!"
SÅ höll vi på i en halvtimme ungefär. Nadja började köra runt och tuta och hälsa på folk som hon inte kände. Alla hälsade glatt tillbaka och speciellt indierna som blev överlyckliga när vi tutade till. Mot slutet blev Nadja lite till sej och typ hängde sig på tutan och saktade ner vid varje människa, så jag och Siri fick övermanna henne och beordra henne att köra hem oss.

Vi åkte hem och spelade kubb istället. Jag och Siri vann första rundan och Tove och Robin tog nummer två.

Häpp, efter säsongens första grill ska jag nu slänga mig i soffan och njuta av att det är måndag på TV6. Naajs.

Våren i Karlskrona




Yellow polkadot bikini!

Beställde bikini från hm.se, underbar!


Påskafton

Lamm med underbar potatisgratäng och annat gott i Torskors igår. Till efterrät fick vi typ godis eftersom Nadja hade gone crazy och handlat upp Maxis godis-sortiment till familjen Johansson-Sjöberg. På kvällen hade Tove och Siri bokat bord på Nivå så vi var ett litet gäng som satt där och åt nachos, grillad haloumiost, vin och lite shots. Härligt värre!

Idag hade jag lovat Linda att hjälpa henne att flytta mellan 9-13.Tänkte att jag inte behövde ställa någon klockan eftersom jag alltid vaknar mellan 8-9. Klockan 10.00 ringde Linda och undrade vart jag höll hus. Ooooops, hade visst försovit mej lite. Men det blev bra ändå. Hjälpte till lite grann att flytta in i hennes finfina vindslägenhet med bjälkar i taket. Inte fel!'

Nu har jag gjort min påskhelg, så skönt. Lite extra o.b. i fickan. Ska vara ledig måndag-tisdag. På onsdag har jag handledarutbildning så det blir inte jobb förrän på torsdag. Nu är jag dessutom ledig 4 helger på rad!!

Häpp, lite TV sen blir det nog sängen för mig.

Imorgon ska jag  handla färg och måla våra balkongmöbler som Johan slipat upp så fint. Sen ska jag nog träna och på eftermiddagen blir det kalas hos Siri som nyss fyllt 19.

Tjingeling!

Oj då...

Skulle bara köpa två små påskägg. Det gjorde jag också, själv påskäggen. Men sen ska man ju ha godis i också. Tog en till mej och en till Johan. Grejen är bara den att min hjärna inte kan uppskatta mängden godis i påsen till äggets storlek. Så det blev ungefär tre ggr så mkt godis som ägget är stort.....well well....påsken är lång...=)

Påskerier

Tänkte göra mej en liten trevlig påskmiddag ikväll. Fast ingen traditionell med buffé och sånt - det är för nära julen. Tycker inte det är så fantastiskt gått med prinskorvar, köttbullar, potatis, silledill, Janssons frestelse och annat som hör till. Hittade recept på en zucchinisoppa som såg god ut som förrätt, sen tänkte jag ugnssteka kycklingfilé och ha lite ris eller bulgur till detta. Och någon smarrig sås. Blir ingen efterrätt, tänkte istället köpa vars ett påskägg. Det blir bra. Nu ska jag åka och träna, sen ner i stan och shoppa lite smått och gott!

Lite klädpanik

Den 9 Maj ska jag servera på min kollegas bröllop. Jag ska ha traditionella kläder med något svart nertill (kjol eller byxor) och något vitt upptill. Snyggast hade varit en najsig blus och ett par svarta byxor, men eftersom jag har ben långa som flaggstänger så hittar jag aldrig några snygga svarta byxor. Så det får väl bli kjol då. Men då kan jag inte ha den blusen som jag spanat in, och vad ska jag då dra på mig?
Sen ska Mary och Johan gifta sig i Juni och då ska det vara något färgglatt. Jag är ute efter en snygg halterneck långklänning, men även detta är ett bekymmer pga min längd och då får jag väl satsa på en knälång/vadlång klänning som ser likadan ut som alla mina andra klänningar....suck....what to dooo?

Active Lady!

Dagen började med att jag gick upp tillsammans med Johan vid sex och åt frukost. Sen skjutsade jag honom till bussen som han måste ta aptidigt varje dag förutom på onsdagar då han börjar en timme senare....åkte till gymet och tränade i ca 45 minuter. Åkte hem, duschade (nu har jag stavat om till duschade tre gånger, det stavas väl så?) och kröp sedan ner i en häääärlig stor säng och somnade två timmar. Vaknade vid elva och har nu ätit två mackor med salami, ost och äpple. Inte tillsammans dårå. Börjar förbereda mej för min första riktiga dag som handledare. Träffade studenterna igår, det ska nog bli bra det här! Träffades bara i ca en timme, men dom verkade snälla och trevliga. Imorgon är jag ledig, förutom att jag ska flyga till Blåkulla. Annars händer inte mycket. Funderar på att åka en sväng till Torsås och lägga något på minneslunden och tända ett ljus. Det är ju fint.

Trodde jag skulle cykla i det fina vädret till jobbet idag, men det öser ner och jag har ingen lust att komma till jobbet med blött hår, iskall och rinnigt smink. Då blir studenterna livrädda och kräver att få en seriös handledare, inte en som verkligen klär ut sig till påskkärring. Det är oetiskt mot patienterna!

Ha en fantastisk dag. Tjingeling.

Billy Idol I like!


Höftj**el

Nu har jag haft ont i min högra höft i ca 1½ år. Fattar inte vad som är fel, har så satans ont nästan varje dag. Kan vakna på natten och känna hur det värket och maler ner i hålfoten. Minns inte hur det började, men jag minns att jag sträckte höftböjaren på ett aerobicspass och fick ont precis där. Men sen gick det över och sen blommade det upp någon månad senare igen. Nu har jag ont från höftböjaren, bak längs med höftkammen och ut i skinkan, ner på baksidan av låret och vaden och ut i hålfoten. Man kan alltså massera i hålfoten och det känns i höften. Så fruktansvärt jobbigt, är gråtfärdig vissa dagar. Har varit hos läkaren (bursit, inflammation i en ledkapsel), sjukgymnasten (spänna skinkorna när jag går och tänk på att dra in nedre delen av magen så jag får stark hållning i nedre delen av ryggen och magen), massör (spänd i hela höger sida av kroppen) och nu sist kiropraktorn (bäckentippning = kroppen blir sned). Tar Diklofenak, Eox, Ibumetin, Alvedon och ingenting hjälper. Hugger snart av höften och säljer till högstbjudande.

Handledare

I dag är jag ledig och imorgon börjar min karriär som handledare för två studenter på jobbet. De första fem veckorna har jag bara en T6 student (sista terminen) men dom 5 sista veckorna ska en T3-student och T6:an gå med mig båda två. Jobbar som sagt imorgon, sen är jag ledig tills på fredag och då blir det hela helgen - igen. Jobbar två helger på rad, det blev visst så. Men men, sen är jag ju ledig igen. Plus att jag får extra o.b.  nu under dom här tre påskdagarna långfrdag - påskdagen. Sweet!

Ibland leker jag Top Model

Mitt lejongosedjur agerar Tyra Banks, Giraffgosedjuret är cat walk-coach (miss J) och hundgosedjuret är Twiggy. Giraffgosedjuret är skoningslöst, sågar mina poser och kritiserar min gång på cat walken. Men Tyra säger ändå vecka efter vecka: "You´re still in the running towards becoming Americas nex top model."



It´s an ego-trip. BIG one!

Myskväll ovh good bye

Igår var Angie, Carl och Angies kompis Katten här och åt tacos och drack vin. Angie flyttar från mej till Stockholm idag och jag får inte öhoppa med henne igen förrän om kanske ett halvår. =(
Men jag ska hälsa på henne och hon kommer hit ett par dagar med jämna mellanrum.
Kvällen var mysig med bra film och intressanta diskussioner...whiskey och Baileys ingick också. Ingen Whiskey för mej, mår dåligt bara av lukten.

Häpp iväg och jobba kväll...boooring...

Hitta tre rätt!

Igår hade jag en helt ledig och skön dag. Jag spenderade ju dagen med att packa upp några lådor och bona om här lite. Senaste tiden har jag lyckats tappa bort 3 saker; mina svarta, nya, fina, sköna tumvantar med knappar på, en tag till soprummet och en tag till soprummet. Jepp, that´s right. Jag tappade först bort den ena tagen och våndades över det. Gick och sa till vaktmästarna som säkert inte är helt belåtna med att hyresgästerna slarvar bort viktiga nycklar. Jag fick en ny efter ett par dagar och använde den väl en eller två gånger - innan jag tappade bort den också. Ångeeeeest.....! Skulle alltså vara tvungen att gå och säga till dom en gång till om att jag tappat tagen som jag fick av dom för bara 2 veckor sen...pinsamt. Så igår innan jag satte igång med uppackningen letade jag igenom fickorna på alla mina kläder och byxor. När jag rotade i vinterkläderna hittade jag plötsligt den första tagen i mina thermobyxor! Lovley! Skuttade runt i lägenheten som en liten flicka och ropade "YES!YES!"
När jag ändå var igång och letade hittade jag mina svarta fina tumvantar också. Härligt!
Skulle spika upp tavlor och var tvungen att flytta soffan lite. Då hörde jag något som skramlade till på golvet och kröp ner och tittade - där låg tag nr 2!

Så inom loppet av en dag hittade jag alltså tre saker jag varit av med i veckor och månader. Våren är najs!

Glasspremiär

Ambitionen var att vi skulle premiärglassa på Glassiären, men problemet var bara att resten av Karlskrona hade tänkt likadant. Så vi fick ta det näst bästa - Mixaffären på fisktorget.Inte hemmagjord glass i och för sig, men god är den. Det blev daimglass med noisettesås. Ikväll kommer Angie, Carl och Katten hit och äter tacos. Imorgon flyttar Angie till Stockholm i ett halvår =(


Påskpyssel

Igår var Tobbes kusiner Ida och Johanna här och påskpysslade lite som vanligt. Vi åt hemmagjord pasta som Johan hade gjort  med köttfärssås sen gick jag och tjejerna en sväng och letade efter ris. Vi har inte så mycket björkris här omkring så det fick bli lite vanliga pinnar som vi hittade....=) Eftersom jag bojkottar fjädrar detta året (Gillar inte att de sliter av fjädrarna på levande fåglar...) blev det små ägg som man hänger i riset istället. Lika bra det. Givetvis målade vi också ägg, allihop! Johan hade gömt undan två chokladkaniner och ett påskägg som tjejerna fick leta upp. Vi fick påskägg, teckningar och en fin blomma av dom. Vi hann precis göra våfflor som vi åt med sylt och grädde innan dom åkte hem. Här kommer ett gäng bilder från gårdagen.





























Framsteg

Idag har ca 6 kartonger försvunnit och mer plats och förvaring har skapats! Det är lite tight med bokhyllorna och TV:n, men det får vara så. Vi ska ju inte bo här för evigt. Ger er två bilder, tror framför allt Mammi uppskattar detta. =)




Tandläkaren

Igår var jag hos tandläkaren i Lyckeby. Har inte varit hos tandläkaren sen November - 07. Anledningen är inte att jag är rädd för tandläkaren eller ens tycker det är obehagligt. Jag har helt enkelt inte kunnat dom tiderna jag fått. Men igår kunde jag iallafall. Var säker på att jag hade minst två hål då jag tycker att det isar i hela mej ibland. Men jag hade inga hål alls! Jag brukar alltid ha hål, eller början till hål så jag får laga (med minst 3 sprutor innan dom börjar kreta i mitt tandkött...). Men anledningen till isningen var att jag gnisslar tänder och skaver av emaljen. Hon tyckte det var bra om jag köpte en bettskena, "men dom kostar ju i och för sej 3400:-". Eh. Nej tack.

Skönt att slippa dom otäcka sprutorna i munnen tänkte jag och blev lite glad när hon sa att hon skulle ta bort tandsten. "Som en liten spa-behandling i munnen". My ass. Hon tog fram ett stort äckligt verktyg som surrade, snurrade, skavde och pickade. Jag trodde hon skulle ta fram den lilla stickan och peta lite. Men icke. Hon vispade runt i munnen och berättade små anekdoter samtidigt. När hon fnissade sa jag "AAAAAAAARRRRRRRHHH......AAAIIIIIHHHHHJJJJ!!!!" Hon fnissade lite medhållande när jag (som hon antog) försökte flina åt hennes historier men i själva verket försökte jag be henne sluta tortera min mun och låta mej ha kvar tandstenen. Till slut var det klart och jag fick spotta ut en evja av blod, slem och gammal tandsten.

Är inte ens mun en fantastisk plats?

Inflytt - utflytt?

Johan håller på att flytta in sina grejer här och i går kom dom sista kartongerna. Det ryms inte mycket i en tvåa och speciellt inte från två personer som båda har rätt mycket grejer. Här är lådor, kartonger, påsar, bokhyllor och annat smått och gott överallt. Lite panik får jag allt, hatar rörighet. Johan är mer avslappnad. Vi är två ytterligheter kan man säga...=) Men vi löser det,såklart. Hoppas att gästerna ska slippa sitta i en kartong när vi ska ha fest, men tills dess ska vi nog ha löst det hela.
Frågan är om vi ska trycka in allt detta i min tvåa, eller om det helt enkelt är enklare för oss båda att börja se oss om efter en trea eller till och med en fyra? Vi håller ögonen öppna på Hemnet och blocket, men ingen av oss vill bo i stan. Helst på Långö om vi får bestämma. Häpp, nu ska jag se på Rent Hus på fyran. Man kan ju alltid trösta sig med att vi bor såhär tillfälligt, vissa har ett kaos större än detta ständigt..hemskt!

PMS-monster

Jag tar mig friheten att ändra Cartmans originalversion av "Kyles mom´s a bitch".

"Well, I am a bitch,
I´m a big fat bitch,
I´m the biggest bitch in the whole wide world,
I´m a stupid bitch, if there ever was a bitch - I´m a bitch to all the boys and girls!

Monday I´m a bitch,
on Tuesday I´m a bitch,
on Wednesday to Saturday, I´m a bitch,
then on Sunday, just to be different,
I´m a super, king, kameha-meha biatch!"

Min PMS denna månad är inte att leka med. Minsta irritationsmoment förvandlas till ett oövervinnerligt problem där världen vänder sig mot mig och bara mig.



Hälsoinspiratör

Jepp, mina vänner, nu kan jag kalla mig för hälsoinspiratör efter att ha gått en 2 dagars intensivutbildning för hälsoinspiratörer på arbetsplatsen! Meningen är att vi ska tipsa om aktiviteter, uppmuntra till hälsoprofilbedömningar, påverka ledningen och chefer att mer aktivt ta in friskvård som en naturlig del för sjukvårdens anställda (hur kan man annars bota andra människor om man själv inte känner sig frisk?). Som det är nu har vår avdelning ingen friskvård alls, den togs bort i maj förra året. Landstringet erbjuder oss friskvård på fritiden. Tack för den! Snällt att låta oss göra vad vi vill på vår fritid. Mycket är obegripligt i Landstinget.

RSS 2.0