God idé!

Har i år (än så länge) fått ihop 4 böcker på bokrean:
  • "Om jag kunde drömma" och "Ljudet av ditt hjärta" av Stephanie Meyer. Har sett filmerna från "Twillight"-serien som baseras på böckerna men inte läst dom. Vampyrer, kärlek och varulvar och givetvis massa intriger och problem. Ska bli kul att läsa!
  • "Sockerfria kokboken" av Bitten Jonsson. Ja, titeln talar ju för sig själv.
  • "Strax efter solnedgången" av Stephen King. En novellsamling från en av världens helt klart bästa författare. Vissa noveller är på 2-3 sidor och vissar är på 20 sidor. Vissa är mycket bra, andra helt intetsägande. I like!

Dålig idé!

Igår kväll kände jag för att titta på film och zappade igenom våra 150 kanaler (eller hur många vi nu har) men det fanns inget som föll i smaken. Gick istället in och kollade om det fanns någon serie eller film som man kunde liksom sätta igång sådär när man vill som man sett på reklamen. Det fanns det. En ny serie som heter "Living Dead" som är en sån där katastrofserie som jag gillar. Eller gillar och gillar, men jag är fascinerad av dom filmerna. Om bara 20 personer i Sverige skulle överleva efter en megainfluensa - vad hade dom gjort då och hur hade allt sett ut? Vart hade dom sökt sig och hur skulle man göra för att överleva? Sånt tycker jag är intressant. Denna serien är väl lite så kan man säga...fast...släng in ett par zombier också så har ni konceptet. Det är en väldigt dålig idé för mig att titta på sånt här skit eftersom min hjärna suger åt sig allt det mest otäcka som en svamp och sedan portionerar ut det i lagom eller stora doser under min nattsömn. MEN nu är problemet att jag blev väldigt fast i serien, fast att den är otäckt som f*n och fast att jag tittade mellan fingrarna flera gånger och stängde av ljudet. Den slutade ju givetvis jättespännande så nu måste jag sitta i 6 veckor, en dag i veckan och skrämma upp mig själv bara för jag måste veta hur det slutar! Jag blir så trött på mig själv.

Magsjuk - igen...

Gick till jobbet igår, glad i hågen, och började dagen med att känna viss hjärtklappning (som jag gör ibland,kan komma 3 ganska hårda bultande slag och en känsla av tryck över bröstet). En kollega tog blodtrycket som var helt normalt och jag arbetade på. För att göra en lång historia kort fortlöpte förmiddagen som följer:

Magkatarrkänsla (som inte heller är ovanligt, men jag har inte haft det på länge), värre magkatarrskänsla, intag av diverse mjölkprodukter och tabletter för att lindra magvärken lite, begynnande illamående, upptorkande av kaskadspya inne på en sal som föranledde gravt illamående, mycket värre magvärk och ännu mer illamående.

Flexade ut 12.15 och fick på vägen ner till omklädningsrummet pausa vid 3 tillfällen eftersom jag fick gå framåtlutad av magvärken och dessutom började må riktigt illa. Satt och andades på en pall i omklädningsrummet och försökte förtränga tankar på orden "kräk", "illamående", "plasthink" och "bakfull" (nej, jag var inte bakfull, men man associerar ju. Föresten har jag aldrig varit bakfull, mamma och pappa...;)).

Lyckades ta mig till bilen och jag ljuger inte när jag säger att jag asade mig upp för trapporna in till lägenheten. Pustade ut i en kvart och sen spydde jag från 12.30 till 20.30. Som en häst.
Som tur var är jag tillsammans med en sjuksköterska som kan ta hand om sin lilla tjej. Han sprang med plasthinken mellan sängen och badrummet, baddade pannan och köpte cola som han skakade ur och satte ner skojiga sugrör i. Fin är han! Idag mår jag tusen gånger bättre och ikväll blir det Melodifestival.

Tjingeling!

Ledig-ett par timmar

Så har jag avverkat mina två nätter denna veckan. Dom har faktiskt gått riktigt smärtfritt förbi! Har inte känt mig jättetrött någon av nätterna. Skönt! Nu är jag ledig idag sen ska jag jobba dagen imorgon. Normalt är vi alltid lediga efter nattpass, men jag har tagit ett pass för Ida. Jag tror det ska gå bra, det är ju bara en dag, sen är jag ledig helgen. Efter mitt pass imorgon styr kosan mot Glumman! Mamma och pappa har 35-årig bröllopsdag och pappa fyllde år i december så nu ska vi fira detta på Brösarps gästis. Ska bli mycket mysigt, vi har aldrig varit där innan! Ska även hinna ner till brossan en sväng och hälsa på Johans syster i Malmö.

Nu blir det TV. Min ambition var att göra ett litet träningspass idag, har ju inte tränat på 2 veckor nästan pga förkylning och magsjuka. Men jag ska hämta Johan vid bussen kl 17.00 så det känns lite jäktigt. Kanske att jag skiter i det och tar denna veckan ut som en vilovecka och sen sätter jag igång nästa vecka istället? Ja, det låter rimligt!

God natt?

Ännu fler naturbilder...trist att gå och lägga sig när det ser ut såhär utanför ens sovrumsfönster...!
Det var -17 grader hos oss i morse!


Snowflakes


Morgon i mitt köksfönster!

Dansade lite på morgonkvisten till Shakiras "Loca" också men det lägger vi inte upp här...gick iallafall en promenad och när jag kom hem såg mitt köksfönster ut såhär istället:



Det vräker ner nu!

Jobbnätter...

....bläääärk jag gillar inte att jobba natt. Brukar ändå lägga 2-3 st varje månad dels för att det ger någon krona mer och ibland är det rätt skönt att slippa stressen som är på dagen. Men nu har jag två nätter framför mig, går av på torsdag morgon. Det går säkert bra!

Idag är det mycket fint väder och (tyvärr) kom det ännu mer snö i går så nu är marken helt vit igen. Tänkte ta min kamera och ta en liten promenad i vintervädret! Trodde att bokrean hade börjat idag men det var ju inte förrän imorgon. Får åka och köpa en kålrot istället.

Tjingeling!

Hängig

Va fasen?! Förra veckan fick jag någon form av magsjukesläng och kunde inte träna så mkt. Och idag har jag huvudvärk, öronvärk och känner mig allmänt hängig. Har haft det på känn sedan i lördags när jag gick på natten, men idag bröt det väl  ut. Så tyyypiskt! Håller just nu på att skura köket från golv till tak och ska ge mig på badrummet också, för det behövs kan jag säga! Äckligt med skitiga, dammiga badrum. Bara detta tar på mina krafter så det blir nog ingen dans aerobics för mig ikväll heller. Så trist!

Idag är det även vägdag och jag kan meddela att jag gått ner 0,5 kg sedan förra veckan. Åter igen ingen stor skillnad, men det är iallafall ett minus och inte ett plus och det är det viktiga! Nu väger jag 0,1 kg mer än jag gjorde när jag startade. Av någon ytterst irriterande anledning gick jag ju upp 2,5 kg vecka 2 och det är dom som jag har försökt kämpa bort så här i efterhand. Jag vill ju iallafall väga mindre än när jag startade. Men 0,2 kg ska jag väl kunna gå ner till nästa vecka tror jag...;)

Extrajobb

Skulle egentligen vara ledig i helgen men ska gå in extra i natt. Får kval. övertid och det är inte fel! Får en usel lön denna månaden för Ida har tagit 3 av mina pass när jag varit tvungen att byta men vi har inte hittat något pass som jag kan ta av henne än. Inte förrän på fredag så jag får väl beta av dom! Idag har jag och Johan varit en sväng på stan och sen åkte jag till Marinmuseum med Ann och Ulf för att titta på när Tove var modell och visade massa fina bröllopsklänningar på Bröllopsmässan! Och nej det är inget bröllop på gång, men jag äääälskar att titta på fina klänningar och frisyrer! =)


Tove i sin dramatiska utstyrsel

Finaste klänningen! Jag gillar när det är svarta detaljer, mycket snyggt! Skulle dock inte välja en svart slöja.

Fina Tove igen

Toves frisyr i närbild. Lite löshår kanske...?! ;)

Middag med jobbet

Igår var vi ute en liten sväng med jobbet på Fox här i stan som har halva priset på all mat fram till i Mars.Trevligt!



Vägdag

Igår var det ju dags för vägning igen. Det går bättre för min bror än för mig. Hans våg pekar iallafall nedåt allt som oftast - min pekar allt som oftast uppåt eller möjligen något hekto nedåt efter en viktuppgång på flera kg. Igår hade jag gått ner 0,3 kg vilket innebär att jag fortfarande väger 0,6 kg mer än jag gjorde när vi började för 6-7 veckor sedan. Tråkigt är det, men som jag sagt innan så ger jag inte upp även om det känns motigt!
Kommer att göra en "omstart" av min LCHF nu i veckan för jag tycker att jag slarvat en del.  Har ätit godis vid tre tillfällen sedan nyår och pasta (dock fullkorn) har åkt ner 4-5 ggr. Vid samma tillfällen som jag ätit godis (på fester) har jag även ätit lite chips. Och som vi alla vet är det såklart inte bra även om det bara rör sig om några gånger. Skärpning!

Johan bakar

Idag har vi haft en ganska frisk dag. Lite magknip finns kvar, men magarna har hållt sig i schack iallafall! Johan har drämt till med stora matlagningsdagen och har gjort sin underbara grönsakssoppa med rökt sidfläsk och nu håller han på med en cheescake. Gott gott!


Kapade frillan

Skulle klippa mig i helgen och började som det var tänkt med lugg och slingor. Blev jättefint! Sen gick jag på fest och blev superinspirerad av en tjej som alltid är så snygg i håret och nu hade den coola Robyn-stilen. Tog en bild och visade för mamma och sen var det bokstavligt talat klippt! Nu är jag korthårig och superblond och jag tycker det är skitsnyggt...! Vill bara nämna att jag som sagt är sjuk idag och har legat ner en del när jag tog bilderna. Men ni får väl helt enkelt överleva.


Till min Johan

Idag har jag och Johan varit tillsammans i 3 år! Trots min sjukdom ordnade jag, via ombud i form av svärmor, rosor, choklad och ett kort!


Om ni söker mig idag...

....så kommer jag att finnas på toaletten med magsjuka 48 timmar fram. Någon som har Idomin..?

Bilder från helgen

Först på promenad med mamma och Emilia i Ålabodarna och sedan after-ski fest på Luddes 30-års dag!

Utsikten över ven är ganska najs!

Glumman =)

Lite svanar som hängde i Ålabodarna.

Sakletarna på stranden

Mor spanar något över havet...!

Emilia tar sin sakletaruppgift på allvar.

Vi försökte få till en hoppbild på Queenie men det är inte så lätt med en överaktiv hund!

Jag och Ida redo för after ski!

Ludde i Lederhosen. Han fick en shots-skida av oss. Mycket uppskattat!

Festen inleddes med lagindelning och skidtävling - såklart!

Idominsalva och solbränna - man skulle kunna tro att vi kom direkt från backen på riktigt!

Jullan fixar till Jägermeister-skarvsen.

Shots-skidan! Ett mycket socialt drickande.

Tårtan som gjordes av Ullis föräldrar - med bindningar och allt!

Dancing all night long!

Palle ballar ur!

Snö, regn och blåst - igen

Att detta slabbandet aldrig kan ta slut! Igår hade jag vårkänslor och satt och njöt av solen och den blå himlen,  idag blir jag deprimerad och vill dra täcket över huvudet när jag tittar ut på detta snöblandade regn som slaskar på mina fönster. Tråkigt!
Håller precis på att baka morotsfrallor; ett recept jag hittade i tidningen "I form". Om jag gillar dom ska jag lägga upp en bild och receptet senare! Ska äta lunch på Scandic idag med Karin och Carin och deras små bäbisar. Dom är ju för söta, bebisarna.
Är som ni förstår ledig idag också. Jobbar bara kvällen imorgon sen blir det hemfärd och firande av Luddes 30-års dag!  Han ska ha after ski-tema så jag måste hitta lite accesoarer...blir nog något med benvärmare och möjligen ett pannband av nåt slag iallafall!

Nu blir det frukost. Tjingeling!

En härlig dag

Skulle lämna bilen på Mekonomen kl 8.00 så Johan fick inte ta bilen till bussen i morse. Då måste ju jag nämligen gå till sjukhuset och hämta den på morgonen och det orkade jag inte. Eftersom jag är världens snällaste sambo gick jag istället upp med honom 05.15 och körde honom till bussen strax innan 06.00. Gick sen och la mig en timme till innan jag körde iväg till Mekonomen. Joggade hem i den fina vintermorgonen och fick lite vårkänslor då solen värmde på hela vägen hem. Åkte ner i stan och handlade stövlar, en tunika, ett skärp och en träningstop och var hemma vid 12.00. Sen kom Ida och umgicks med mig ett par timmar. Vi satt och solade på balkongen - helt ljuvligt! Dock inte i bikini utan i vinterjackor...Gick till Mekonomen och hämtade min lilla bil och gav killen snällt de tusenlappar han bad om...Nu är iallafall bilen i toppskick!
Johan kom hem för en timme sedan och nu har vi precis ätit ugnsbakad kyckling med lite kål och rödlök och annat gott.
Är ledig imorgon också, Johan säger att det ska snöa men det tror inte jag på. Det blir sol, vindstilla och +10 grader tror jag! ;)

Mammaaa......?





Lediga dagar

Så har jag avverkat mina två av totalt tre lediga dagar denna veckan. Är nu ledig onsdag-torsdag och jobbar fredag kväll innan jag far mot Glumman på fredag kväll efter jobbet. Ska på Luddes 30-års fest och det ska bli mycket skoj! Imorgon ska jag lämna in bilen på service igen. Trista pengar men det är ju nödvändigt. Speciellt om Johan ska köra till Karlshamn framöver! Tänkte köra samma koncept imorgon; köra och lämna bilen vid 08.00, springa hem och sen promenera och hämta den på eftermiddagen igen. Det var perfekt sist!

Idag blev det ett step-pass med Linda också. Vi hade noll koll, bara snurrade runt och hittade på att vi kunde stegen - noooooooot! Vi var katastrofala. Men hur mycket kan man begära första gången? Dom andra som var där har ju gått 10 ggr tidigare och kan stegen. Jag kämpade på iallafall. Linda har också beslutat sig för att springa Tjejmilen i september så vi ska bo på hotell och lyxa oss! Ska bli väldigt trevligt.

Nu ska jag umgås lite med min sambo. Tjingeling!

Dagen i bilder


På promenad i solen

Min mysse och mina stavar hade jag med!

Fiiint i Karlskrona

Efter promenaden inmundigades en varm chokladdryck på ballen..!

Mysfredag

Igår kom Ida och hennes Jonas hit. Temat var Melodifestival som varken Jonas eller Johan är ett dugg intresserade av, så alla satt utspridda i lägenheten: Jonas kollade sport i vårt sovrum, Johan spelade datorspel i extrarummet och jag och Ida satt med snacksen i vardagsrummet. Skönt när man kan känna sig avslappnade i varandras sällskap. Jag och Ida plöjde igenom alla mina fotoalbum, det är några stycken...! Mycket skön kväll, ingen stress eller press och framför allt ingen sen kväll som slutar med en duns på kudden kl 03.00.

Idag blir det nog en långpromenad nu på morgonen och ikväll är det step styrka. Sen väntar jobb mån-tis, ledig ons-tors, jobba fre och sen åker jag hem på kvällen efter jobb! Ska bli väldigt kul nästa helg, då fyller ju nämligen Ludde år!

Äntligen helg!

Nu har jag sovit ut efter två mycket bra nätter. Dom var lugna och tiden rullade på. Skönt! Sov till två idag. Johan var ledig och var ute med sina jobbarkompisar igår så han sov lika länge som jag...jaja  man får väl passa på..! Just nu håller jag på att förbereda kvällens middag som blir indisk idag igen; Dal Tikka Masala heter den. Tror att den är vegetarisk egentligen men jag blandar i lite kyckling. Johan grejar lite i tvättstugan medans jag mekar med kvällens matlagning. Idag är det ju även Let´s Dance som inte får missas! Helgen är för övrigt helt oplanerad vilket ska bli mycket skönt!

Nattuggla

Så var första natten avklarad, bara en till sen är jag ledig hela helgen. Ska bli skönt! Vi ska inte göra något särskilt, kanske ska mitt tjejgäng från Sex and the City (Tina, Linnea och Ida) komma och ha lite tjejkväll här på lördag. Gillar inte att jobba natten egentligen men ibland kan det vara skönt.

- Från kl 01.00 till kl 07.00 vill man bara lägga sig.
- Från kl 03.00-05.00 kan man inte fatta beslut snabbare än ett gammalt internetmodem för hjärnan ligger på en kudde brevid en och sover.
- Man känner sig bakfull dagen efter.
- Vid den här tiden på året ser man inte solen/ljuset på 3 dagar om man jobbar 2 nätter för att det är mörkt när jag lägger mig på morgonen och mörkt när jag vaknar. Väldigt deprimerande.
- Man orkar inte göra något alls mellan två nätter. Man äter, duschar och väntar på att klockan ska gå så man kan gå till jobbet igen.

+ Man slipper ronderna på natten. Möjligen kommer doktorn upp och hänger lite och fikar på natten och är mycket mer avslappnad än dagtid.
+ Man slipper allt stim på natten som annars är på dagen; ronda, byta bajsblöja, tvätta patienter, dela mediciner, svara i telefon, ha vårdplan och göra en omläggning som tar en halvtimme - samtidigt.
+ Man kan bara sitta tyst och inte prata med någon om man inte vill på 10 timmar eftersom vi bara är 3 st.
+ Det är såååååå skönt att gå av sina nattpass och veta kl 7.00 på morgonen att man ska få gå hem och sova och sen kanske vara ledig 3 dagar. Ljuvligt!


 


Kvällens indiska

Ikväll blev det något som heter indiska samosas till kvällsmat. Det är några små degknyten som man lägger en röra i och sen in i ugnen. Jag dokumenterade det hela och givetvis kommer receptet också!
4 pers
Ugn 200 gr.
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 300 g köttfärs
  • 1 liten röd chilifrukt
  • 1/2 - 1 msk färsk riven ingefära
  • 1 tsk mald spiskummin
  • salt och peppar
  • 2 dl kokta linser. 150 g
  • 1 dl djupfrysta gröna ärter
  • 1 kruka färsk koriander
  • 6 plattor filodeg (jag tog smördeg; mindre kolhydrater)
  • 1 ägg
1. Skala och hacka löken. Fräs den i oljan, tillsätt köttfärsen och bryn den lätt. Dela chilifrukten på längden, skrapa bort kärnorna och finhacka den. Rör ner chili, ingefära och spiskummin. Smaka av med salt och peppar. Blanda i linser, ärter och koriander.
2. Sätt ugnen på 200°C.
3. Lägg två ark filodeg på varandra och skär i bitar ca 10 x 10 cm. Låt degen ligga under en fuktig kökshandduk så att den inte torkar. Lägg en klick av fyllningen på degen, pensla kanterna med uppvispat ägg och vik ihop till en trekant. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg.
4. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
5. Servera samosas med sallad och matyoghurt.


Köttfärsröran

Dom små degknytena...

Och VOILA´!

Resultat av dagens träning

Det blev en joggingtur på 11 minuter till gymet, träning där i ca 55 minuter vilket innefattade träning i trappmaskinen och styrka. Sen joggade jag hem igen på samma tid. Allt som allt blev det ett pass på ca 1½ timme. Brände 1058 kcal och 178 g fett! Känner mig mycket nöjd. Skulle egentligen på ett step-pass ikväll också men det blev för jäktigt. Det handlar inte om att jag "tvingar" mig själv eller på annat sätt pressar mig att göra något jag inte vill. Jag vill träna mycket för jag känner att jag orkar, jag är frisk, jag är ledig och tycker det är himla kul. Jag mår helt enkelt bra av att träna!

Idag har jag också anmält mig till Tjejmilen. Är än så länge ensam i min anmälan, har inte planerat något boende eller hur jag ska resa. Vill någon hänga på så gör gärna det (Mamma? Alex?)! Man måste inte springa, väldigt många går i rask takt, med stavar eller barnvagnar eller lunkar helt enkelt. I år är milen på lördagen 3 september istället för på söndagen som den brukar vilket är bättre för då har man en vilodag innan man åker hem. Detta året åker jag till Stockholm på fredagen och åker hem på söndagen. Förra året gjorde jag likadant men åkte hem samma dag som jag sprungit och helst vill man bara dega efter loppet. Tjejmilen skrämmer många, men man måste ju faktiskt inte starta i grupp 1 där elitidrottarna är. Det handlar alltså inte alls om tid om man inte själv har valt det. Det är väldigt roligt och verkligen en folkfest! Musik längs hela vägen och överallt står folk och hejar på en!

Nu blir det indisk mat i form av någon form av små smördegsknyten med nötfärs och grönsaker...spännande!

Vecka 3

Igår var det vägningsdags igen för mig och min bror och det är alltid förenat med lite nervositet. Förra veckan hade jag ju gått upp 2,5 kg helt oförtjänt och idag hade jag nog brutit ihop om jag inte gått ner något igen. Det hade jag. Från förra veckan hade jag gått ner 2,1 kg. Bli inte helt exalterade nu, det är troligen muskler som har läkt ihop och jag hade ingen träningsvärk idag. Väger fortfarande 0,5 kg mer än när vi började. Men det är bara 0,5 kg och det knäcker jag till nästa vecka. Nu bränner vi på!

Idag blir det löpning till gymet, träna 1½ timme och löpning tillbaka hem igen.

RSS 2.0