Lite bloggtorka

Har för tillfället vääldigt ont i ryggen och kan precis sätta mig ner utan att skrika ut min smärta i natten -  eller skymningen får man väl säga nu när solen inte går ner kl 15.00 och upp kl 10.00 dagen efter. Vintern är verkligen en deprimerande tid..! Jag vet inte vad som hänt min stackars rygg, men mina muskler i ländryggen sliter förtvivlat i sina fästen och ber om nåd. Det innebär att jag inte kan träna och det gör mig rastlös och gnällig.
Men det går säkert över snart, och träningen finns ju alltid kvar..! Idag har jag tillagat färsburgare med marinerad fetaost till mig och min man. Mycket uppskattat från båda håll. Efteråt skulle jag städa upp i köket, men Johan ville kramas och det tackar man ju inte nej till. Lurig som han är började han klia och massera mig i hårbottnen vilket fick mig att somna in som en liten spinnande kattunge. Detta ingick givetvis i hans plan då han vet att enda sättet  att göra mig avslappnad deluxe är att utöva detta massage-grepp på min skalp. Nu har jag iallafall vaknat till liv, städat i köket, fått mer ont i ryggen och nu väntar en lång härlig dusch innan jag parkerar mig i soffan och inväntar mina två lediga dagar!


En natt avklarad...

..one to go!

Idag på balkongen...

...har jag sett följande:
  • en sol som värmde upp till ca 15 grader vilket innebar att jag satt i linne i 3 timmar utan att frysa.
  • en citronfjäril
  • två husflugor
  • en spindel
Och i stan har dom satt ut bänkarna på solgatan och man behöver inte ha mössa, halsduk och vantar längre - det är VÅR!

Ryggont

Jaha lite flitig har jag allt varit idag, trots att jag skulle ta det lugnt och fint på min lediga dag. Har iallafall inte haft några tvång. Bakade bröd och sen kom Tove och Nadja hit på lite våfflor såhär på våffeldagen. Myycket gott var det. Sen har jag suttit på vår underbara balkong i solen och läst min bok. Lite fräknar kom det minsann! Sprang faktiskt en liten sväng också, samma runda som jag brukar och hade jag inte fått ett sånt jäkla håll som fick mig att stanna två gånger på vägen så hade jag klarat min gräns; 4,5 km på under 30 minuter.  Heja mig! Åkte hem och vilade upp mig ett par timmar innan jag och Ida åkte till Friskis för att träna ett cirkelfys-pass. Herregud vad vältränade ledarna är, man kan liksom inte avgör om dom är män eller kvinnor...;)
Nu har jag kommit hem till min sjuka man som jag fick hämta på jobbet idag; han har kräkts...=( Har precis ätit pasta med fetaostsås, väldigt gott. Inte Johan då, men jag åt!
Får alltid ont i ryggen, knäna och höfterna när jag har sprungit så imorgon ska jag nog ta det lugnt med träningen. Eventuellt blir det en biltvätt, den är i desperat behov av det nämligen...
Jobbar natt hela helgen, det är första gången jag gör det så vi får väl se om det är någon skillnad! Jobbar ju lördag natt också, alltså den natten då man skruvar fram klockan en timmer. Det innebär att när jobbet är som segast, vid tre tiden - jahapp då är klockan plötsligt fyra! Underbart.

Nu ska jag slappa.

I näsan

Någon i huset bakar något som luktar ordentligt gott, typ nybakade vetebullar vilket givetvis får mina egna bakgener att hoppa och skutta till liv. "Vi vill också!" säger dom. Och jag är ju inte den som nekar, så givetvis kommer jag baka rågbullar när jag käkat frukost. Idag blir det nog en omgång våfflor också om jag känner mig själv rätt. Det är ju trots allt våffeldagen..!

Avokadomacka

Åååh har precis smaskat i mig en flerkornsmacka med philadephia och avokado på vilket är väldigt mumsigt! Idag blir det kvällsjobb och jag hoppas på en lugnare arbetsdag än gårdagens...Först ska vi ner en snabb sväng i stan. Johan jobbar också kväll och det är så bra för då kan man samåka =)
Nähä kändes inte som jag hade något vettigt att skriva såhär på morgonkvisten. Vi får helt enkelt höras senare..!

Jobbardag med huvudvärk

Ja dagen idag var inte den lugnaste och mest harmoniska. Framåt ett-tiden började skallebanken sätta in ordentligt och jag kunde inte fatta varför den lille gubben innanför pannbenet tvunget skulle sitta och slåss med hammaren. Var kvar till halv fyra då vi hade lite struliga hemgångar och annat som krabbade. Åkte hem och dog en sväng på soffan innan jag fick  hämta Johan på jobbet för han var tvungen att ta sig till skolbibloteket och hämta en bok. Kom hem och började med maten ganska snabbt tyckte jag,men det blev ändå inte klart förrän vid sju - kålpudding blev det och my God vad grym jag är på det! Skulle egentligen träna halv åtta men blev så himla mätt och det blev sent innan maten kom undan så jag fick skippa det idag. Imorgon jobbar jag kväll, men på torsdag - är det cireklfys som gäller!

Häpp, nu ska jag snart hoppa i sängen. Är lika trött en nyförlöst spädbarnsmamma vid den här tiden. Tjingeling!

Helgen i bilder

Orkar inte skriva om allt, men lite bilder kommer här. Kortfattat: Lasergame och utgång med jobbet på fredagen, mamma och pappa hälsade på i helgen + första besöket på Harrys i staun!


Ida och Emma på O´Learys


Jag försöker framhäva mitt nya läppglans som ger plutande läppar....;)

Ida och Jonas

Jag och min bättre hälft


Mamma sydde gardiner

På Harrys

Den konstiga men ändå goda efterrätten hemma hos oss =)

The Queeeeen!

Och såhär tjusigt blev det med gardinerna uppe!

Hoppas hoppas

Nu fick jag iallafall in bilderna i datorn så får vi väl se om dom vill lägga in sig här.


YEEEEEEEEEEEEEEES!




Dagens lunch

Idag blir det Spaghetti med Shiitakesvamp (eller helt vanliga chaminjoner som jag ska ha)och skinka. Håller ju på med veckoschema på maten och det är helt ovärderligt bra! Man behöver aldrig fundera på vad man ska laga för mat och om man veckohandlar så finns precis allt hemma och kosta 400-600 kr/vecka. Underbart! I måndags åt vi något som var supergott och superenkelt; helt vanliga färsbiffar (krydda dom som du vill, kalvfond och vitlök gör susen...!) med hemmagjord klyftpotatis (köpta går givetvis också bra) och sen gjorde man en salsa på hackad rödlök, hackade äpplen, citronsaft + skal, olivolja, salt och peppar. Låter kanske torrt, men blev helt underbart! Det kommer absolut att göras igen. =)

Pust stånk och stön

Började dagen med att ta skräpet på balkongen till tippen (igen). Den långa mannen med lysande kläder som håller rätt på att alla slänger rätt i rätt börjar känna igen mig nu och sa att jag var välkommen när som helst. Alltid lika trevligt när någon bjuder in en till en soptipp...! Så nu är vår balkong fri från skräp (igen) och nästa projekt där ute blir väl att lägga det fina ekgolvet!
Kom hem, tog en snabbdusch och åkte ner i stan för att luncha med Tove och co. på Waynes Coffee, mycket trevligt. Därefter åkte jag direkt till den spännande kursen "förflyttningsteknik" och sen körde jag hem. Men jag kan ju inte vara still, nej nej, det kan vara livsfarligt. Så när jag kom hem satte jag genast igång med att rensa ut lite verktyg från köket, iallafall bort från kökssoffan och ner på golvet. Sen städade jag lite i grovköket så att man iallafall kan komma in med en fot där. Återigen; hade min kamera funkat som den ska så hade jag gladeligen lagt upp bilder, men jag ska ordna med detta så fort som möjligt. Ikväll blir det ingen träning, är rätt mör i kroppen efter två hårda pass i rad så ikväll blir det istället en lugn hemmakväll och Tove kommer hit senare och äter lite och ser på TV. Ska bli mysigt!

Nu blir det TV-time. Tjingeling!

Denna turkosa färg är iallafall ett minne blått. ;)


Nu blir det vila

Tränade ett tufft cirkelfys-pass med Ida idag, herregud vilket svettigt pass! Vi har fortfarande funderingar på om ledaren är man eller kvinna, vi kan inte riktigt avgöra genom alla musklerna...
Iallafall så förbrändes 556 kcal och 56 g fett - härligt! Nu blir det vila några dagar eftersom jag tränade ett ordentligt tufft step styrka pass igår. Känner mej lite stel i benen och kan för tillfället sympatisera med tanter och gubbar på 75+ som klagar över stelhet...jag förstår dom nu...!
I helgen ska mina föräldrar komma och det ska bli mycket trevligt! Listinköp och restaurang-ätning står på schemat. Mysigt =)
På fredag ska vi ut med jobbet. Först lasergame och därefter blir det restaurang. Blir uteätning två dagar i rad nu - nåja, jag behöver ju inte ta bearnaisesås och fläskfilé med friterad potatis båda gångerna direkt...
Nu ska jag äta, TV-titta (har inte sett på TV på hela dagen!) och sen ska jag krascha ner i sängen. Imorgon väntar en ny dag med förflyttningsteknik, hade tre timmar idag, tre timmar imorgon och tre timmar på torsdag. Inte världens roligaste kanske, men väldigt lärorikt!

Hej hopp, gummi...... ;)

Ååååh typiskt

Nu är köket klart och är jättefint, jag är helt förälskad i matrumsdelen...! Men givetvis så har min kamera nu ballat ur fullständigt och jag kan inte lägga in bilderna på datorn ens. Inte nog med att det ska krångla när jag ska lägga upp dom här på bloggen, givetvis ska själva kameran börja krångla också. Köpte nya dukar idag, lila från Hemtex som jag la på bordet. Tänkte att väggarna är ju svart/vit/grå så det skulle vara fint med lite färg på bordet. Satte även dit spargrisen som är väldigt färgglad, matchande servetter och en skål med apelsiner och citroner...vårt hem ser för tillfället ut som en heminredningstidning...;)
I brist på egna bilder får jag helt enkelt göra ett hopplock och så får ni själva fantisera ihop detta i vårt kök:


Spargrisen, fast våran har andra färger


Lila löpare


Fruktskål!


Det är iallafall exakt samma tapet som på bilden...

Måla om?

Jag vet jag vet, säger alltid "Näää, nu tänker jag inte rolla mer på ett bra tag!" Men jag börjar redan fantisera om att måla om på toaletterna. Badrummet ska jag kanske inte göra själv med tanke på att det är våtrum och jag vill inte vara ansvarig för mögelangrepp och vattenläckor i huset....
Det är ju tal om stambyte på toaletter och i grovköken, men det har det varit tal om i 6 år..Som det är nu så har vi halvkaklat (kakel på golv och halva väggen) sen en våtrumstapet och i det stora badrummet är det ljuuuust babyblått med några måsar på. Fult.



På lilla toaletten har man istället smakfult målat på babyrosa eller kanske färgen heter "Illa solbränd tysk"



Det är främst på lilla toaletten ("Johans") jag känner att en annan färg hade suttit fint...Kanske en ljust grön/grå? Typ oliv fast ljusare. Finns en på www.beckers.se som passande nog heter Johan 1623...=)



Eller lavendel? Konstigt nog finns det även här en passande på www.beckers.se som heter Einar 1314 (Johan kallas för Einar av vissa...)


Inne i grovköket har vi illgrönt som också skulle vara fint att måla över till någon annan färg. Något lila-aktigt, men inte så blått som lavendel, mer grå/lila och kanske inte på alla väggarna utan bara på någon eller några.




Finns en på Alcros hemsida som heter "kärleksört" men man kan inte kopiera bilden. Lägger in en bild på kärleksört istället, men färgen är inte rätt. På www.beckers.se är Jessica 0909 något i den stilen jag tänker mig.


Strålande sol!

Typiskt att jag ska jobba idag, annars hade jag suttit på min balkong och solat hela dagen. Men men, man kan inte få allt...! Igår gjorde jag väl i princip alla de saker jag hade tänkt mig förutom att jag inte hittade någon klänning. Men jag kikade runt lite, det blev en randig tunika istället. Jag rollade över väggarna i köket så nu kan man bara ana en liten grön ton bakom det vita. Skönt. Ulf skulle komma i helgen så tapeterna kommer upp. Härligt, sen är matdelen av köket klar! Vi har kikat lite mer på kök nu på IKEA och vi får väl ta ett besök dit inom den närmsta tiden, inte minst för att få klart för oss vad kalaset ska kosta och vad som ingår och så.
Som sagt så blir det jobb idag,men jag har inte jobbat helg på 4 veckor så jag ser faktiskt lite fram emot det, tro det eller ej!

Mot frukosten...!

Fika och "ledighet"

Jaaa, det är inte så ofta mina ledigheter är just ledigheter....men idag tänker jag iallafall inte jobba ihjäl mig.
Men på schemat idag är tanken att följande ska prickas av:
  • måla taket i köket
  • rolla väggarna i köket, behöver inte täcka helt och hållet, bara så det turkosa blir liiiite mindre självlysande..
  • dammsuga lägenheten. Hur kan det bli så skitigt av bara två personer och inget djur? En gåta.
  • Fika på stan med Ida, Linnea och Tina. Ska även försöka se om jag hittar någon piffig klänning. Skulle vilja ha en snygg klänning, inte en vanlig svart bomullsklänning som jag har kanske 3 st av, utan en fiiin som man kan ha länge!
Jaha, den här dagen går nog den med....sen blir det helgjobb, men det är bara en korthelg (lö-sön) så den går nog fort. Nu ska jag äta frukost.

Cirkelfys

Pheeeeew! Idag hängde jag med Ida på cirkelfys, ett pass jag aldrig provat innan och ca 10 minuter efter passets slut kände jag hur min kropp skrek och träningsvärken sakta började krypa in i mina stackars muskler...!
Men det var skönt, är kul att prova på nya pass i bland. Men stepen är nog det som ligger mig varmast om hjärtat...=)
Idag brändes 435 kcal och 50 g fett. Kul att se tycker jag, man blir mer sporrad då! Imorgon är jag ledig igen och då blir det ingen träning, ibland måste man vila. Istället blir det takkmålning och rolla över dom turkosa väggarna så inte den hemska färgen lyser igenom om det skulle råka bli någon glipa mellan tapeterna.

Nu vänta hemmagjorda piroger på mig..ska bli spännande att se hur denna anrättning smakar!

Kcal

Jahapp! Nu har jag använt min pulsklocka för första gången och blev mycket glatt överraskad! Tränade intensiv step i en timme och förbrände 556 kcal och 72 gram fett! Mer än jag hoppats på, trodde det skulle bli ca 300 kcal. Toppen tyckte jag! Höll mig inom pulsgränsen hela tiden (tror lägre gränsen är inställd på 60 och för mig är maxpulsen 195, man räknar ut det genom att ta 220 minus sin ålder) men kom upp som mest i 188. Det var i finalomgången som man har i slutet när energin sprutar ur öronen, man släcker ner i salen och höjer volymen på musiken. Sen tar man i allt man har och pumpar ur sig under två finalomgångar som varar i ca 2-3 minuter allt som allt. Underbart pass idag! Skulle egentligen på cirkelfys ju, men det var inte förrän imorgon så då får det bli en omgång där. =)

Ledig

Idag ska jag måla klart panelen bakom elementet och eventuellt bättra på dörrkarmarna lite också. Är ledig idag och det är tråk att vädret inte vill med sig, jag som ville sitta på ballen och ha det bra. Ska träna på Friskis i kväll, prova på cirkel fys som påminner om skolgympan där man sprang runt på olika stationer. Kan nog bli kul och min nya kompis pulsklockan hänger givetvis med! Är lite nere för att jag har glömt (klantigt) mina löparskor på Friskis i förra veckan och nu är det nån jävel som snott dom. Vem vill ha mina svettiga gympaskor? Dom luktar illa och är fuktiga. Vill ni ha min sporttopp också? Eller mina svettiga trosor efter ett träningspass? Dom kan ni nämligen , men löparskorna vill jag ha tillbaka...


Köket

Köket; svampmålade väggar och gulnad furupanel

Utan gulnad furupanel men med spackel istället =)

Johan med favoritverktyget

Mor och son är inte alltid överens...;)

Dörrkarmen in till grovköket vitmålad

och den panel som finns kvar bakom elementet håller också på att målas =)


Phuu

Orkar inte lägga upp bilder nu, bloggen är knäpp igen. Iallafall så har vi nu tagit bort panelen, spacklat och slipat och målat den panel som finns kvar bakom elementer och vid micron. Vitt blev det och myyyyycket fräschare (chräfare) än det fula, gamla gula träet som var där innan. Nu är det eventuellt lite mer spackling som väntar och därefter antar jag att tapeterna ska på plats. Det är på gång iallafall! Är lite slut nu, har precis tränat första dagen med min pulsklocka,men när passet var slut och jag med spänning skulle kolla hur många kalorier och gram fett jag bränt insåg jag att jag inte satt igång den. Skit också.

Ännu en vecka avklarad

Har dock haft en väldigt lugn vecka, jobbade natt mån-tis, ledig onsdag sen jobbade jag torsdag-fredag och nu är jag ledig helgen igen! Imorgon ska Ann och Ulf komma hit och börja hjälpa oss lite med köket. Vi ska riva ner bröstpanelen och tapetsera i matdelen av köket. Men vi får se om vi hinner allt imorgon, det ska ju rivas, spacklas och slipas. Annars får dom helt enkelt komma på söndag också! Ska bli roligt att se förändringen som kommer bli ganska stor hoppas jag, med tanke på att det nu är furupanel och svampmålade, turkosa väggar...huuuu! Förstår inte varför alla skulle svampmåla, så var det i min tvåa på Långö (som jag för övrigt faktiskt inte alls saknar) och den blev ju fin till slut! Bilder utlovas iallafall och mamma och pappa får snart komma och se förvandlingen!

Känns som våren är på gång lite nu, solen skiner och snön börjar sjunka ordentligt. Har suttit på balkongen två dagar i rad och läst min läskiga bok. Den är i och för sig inte så läskig som den förra jag läste, denna heter "Pestens tid" (Stephen King) och känns väldigt aktuell i såna här svininfluensatider...!

Imorgon efter rivningen ska vi nog ta oss ner till stan och träffa Ida, Jonas, Karro och Erik för ett besök på en av stadens fascionabla restauranger. Eller så blir det O´Learys...;)

Idag har jag haft möte med friskvården (jag är ju hälsoinspiratör) och kommit fram till en massa bra saker, så nu händer det kanske lite!

Häpp, dags för kvällens middagslagning: krämig pasta med kyckling och grönt. Säger som Maria Montazami: "Mums".


Ugnsomelett

Idag bjuds det på ugnsomelett med rostad lök och bacon och till detta får man sockerärter och sås gjord på creme fraiche (turkisk yoghurt använder jag) och dijonsenap. Ska bli spännande att se om smaklökarna tar emot med öppna armar eller spottar ut det? Jag gissar på öppna armar ;)


Lite senare: Väldans gott!






Vår!

Idag har det varit vår, eller iallafall sådär skönt för-vår som det är i Mars.Klockan är 17.00 och det finns inte en tillstymelse på att det håller på att bli mörkt - sköööönt! Finns inget tråkigare än att gå till jobbet klockan 06.30 med fullmånen uppe och sen gå hem vid fyra och se att stjärnorna är tända. Nog för att stjärnor är det finaste som finns, men det är skönt att slippa se dom klockan fyra på eftermiddagen..!
När jag kom hem i morse skulle Johan till bussen som gick 07.45 och han gick väl ut någon minut innan (hållplatsen ligger precis utanför lägenheten). Jag var i extrarummet när jag såg att han fick springa sista biten för att bussen kom mot hållplatsen. Ser honom vara ca 20 meter från hållplatsen när han plötsligt halkar och flyger upp i luften (kanske 40 cm), faller och slår i huvudet. Han ligger stilla ett par sekunder och hjärtat flyger upp i halsgropen. Han ringde direkt men jag hade ju redan sett honom. Körde honom till jobbet och då hade han ont i ryggen, huvudet och armbågen. Har gått an att jobba, men han kom hem precis och har mått illa hela dagen, ont i ryggen och huvudet. Armbågen blev det bara ett blåmärke på. Nu slocknade han på soffan så jag får väl hålla vak på honom om han nu skulle ha fått en liten hjärnskakning...otäckt!

Färdigsovit

Nu är min enkelnatt över och jag är utsövd (någorlunda iallafall) igen! Är ledig imorgon sen jobbar jag tors-fre. Ska nog greja i köket i helgen (tror det var denna helgen?). Ann och Ulf kommer hit så ska vi riva bröstpanelen och sätta upp tapeter i matrumsdelen. Måste bara köpa lite fler tapetrullar.

Idag blir det inte många knop, har precis suttit i solen på balkongen (bland skräpet) och fått några bleka solstrålar på mig med herreguuuud vad underbart det är när man känner hur det värmer lite på kinderna! Började dock frysa efter en timme trots halsduk och dunjacka, så nu blir det nog att hoppa in i en varm dusch innan jag börjar med dagens middag: ugnspannkaka med rostad lök och bacon!
Det är ganska roligt med såna här veckorecept, man slipper paniken när man ska komma på någon mat och man får prova lite nya recept. Trevligt!

Fick ett recept på dinkelbröd av mamma som jag nog ska prova på nu i dagarna, kanske i helgen? Har inte bakat bröd på länge och tyvärr är jag lite kass på det där med jäsning, får aldrig till det. Men övning ger färdighet, eller hur var det? =)

Imorgon blir det troligen en tripp till tippen ändå, har nu packat ner de flesta kartongerna på balkongen i stora sopsäckar, så istället för trasiga och uppblötta kartonger står där nu ca 10 stora svarta sopsäckar. Ser lite trist ut och nu vill jag börja göra balkongen lite vår-redo. Ska ju lägga vårt fina golv sen också! Men det blir nog lite längre fram, när man känner att snöbyarna inte dröser ner längre.

Nähäpp, in i duschen som sagt!

Susanna i badet =)

RSS 2.0