Rekord!

Var inte så sugen på att springa min vanliga morgonrunda i morse eftersom jag tränade en timme i går kväll och kände av det lite. Men sen ryckte det lite i löparbenen och jag gav mig ändå ut i hösten. Inte så kallt idag, dock, ca 10 grader. Ganska lagom när man kommer igång och blir varm i kroppen!

Sprang i alla fall som jag gjort de senaste gångerna; intervallmetoden där jag spurtar 10 sek, springer fort 20 sek och joggar 30 sek under 10 min. Det är otroligt jobbigt och ibland måste jag återhämta mig mer än 30 sekunder för jag håller på att sprängas.

Idag kändes det helt OK, trodde inte jag skulle slå mitt tidigare rekord på 3,7 km-rundan som var på 21 min och 58 sek,men när jag stannade klockan idag stannade den på 21 min och 36 sek, alltså 22 sekunder snabbare än mitt tidigare rekord! Då ska vi minnas att mitt tidigare rekord på 3,7 km (21,58 min) var 1,5 min. snabbare än mitt rekord innan det. Jag har alltså förbättrat mig med 2 min bara dom senaste 2 veckorna genom att springa enligt den nya intervallmetoden! Känns otroligt bra. Idag hade jag för första gången en genomsnittstid på 5min och 50 sek./km. Tidigare har jag legat på ca 6 min och 5 sekunder. Det låter kanske inte som någon stor skillnad, men per km blir det faktiskt det!

Nu har jag även tittat klart på första säsongen av True Blood och kan knappt vänta tills jag lägger vantarna på säsong 2 och 3! Säsong 4 går på TV nu men jag får hålla mig borta så jag inte förstör några överaskningar.
Nu ska jag jobba kvällen på akuten och imorgon är jag ledig igen. Underbart!

Ha en bra dag, allihop!

Dagens positiva

I helgen har vi varit i Glumman och jag fick presenter! Fick bla ett presentkort på Lindex för 500:- och hade ett innan på 300:- vilket innebar att jag sammanlagt hade för 800:-. Jag vill ha en jacka på Lindex för 899:- så jag skulle bara  behöva betala 100:- då. Vi åkte till Väla idag och jag gick in till min fina jacka och provade den igen. Den satt naturligtvis som en smäck och jag slog till! Väl framme i kassan plockade jag fram mina presentkort och var beredd med hundralappen. Men då sa hon att den kostade 699:- vilket är 200:- billigare. Insåg då att det just idag var 100:- rabatt på varje 400:- man handlade för! Så jag fick 200:- rabatt vilket innebar att jag fick tillbaka 100:- istället för att betala. Mycket positivt!

Jag hittade även ett par jeans på Cubus i 2 stl mindre än vad jag hade tidigare....som dessutom bara kostade 200:-!


Min kärlek

Idag stod jag i mina nytvättade träningskläder framför spegeln och låtsades att jag stod på stepmaskinen. Jag vände mig till Johan och fortsatte trampa i luften (graciöst och sensuellt givetvis) och frågade honom:
- Johan om du inte hade känt mig alls och såg mig på stepmaskinen på gymet, hade du inte tyckt jag var en riktig donna då i mina fina träningskläder?
-Nja .....jag hade mest undrat var jag var och vad jag gjorde där...!

Suck..!

Dagens positiva nr II

Detta hände i och för sig inte idag men det är himla trevligt ändå. Åkte bussen och gick på vid sjukhuset vi var kanske 5-6 personer som satt på bussen och det är 3 busshållplatser från sjukhuset och hem. När jag klev på sa chauffören:
- Hej! Ska du åka med till Hästö?
- Ja...? Sa jag och trodde först jag klivit på fel buss.
- Okej välkommen!
- Haha, tack!
Jag satte mig och innan vi åkte iväg så ropade han ut:
- Ooookej, nu går bussen, nu kör vi!
Så här sa han på varje stopp och till alla som klev av vände han sig om och vinkade och önskade en bra dag.
Man kan kanske tänka att det skulle vara lite jobbigt med en chaufför som hela tiden vinkar och hojtar men jag blev bara glad. Han har tydligen fått dagens ros flera gånger i tidningen för han är alltid på bra humör.

Min busschaufför, han är en man med glatt humör!

Dagens positiva

Idag på jobbet pratade jag med en doktor om en patient. När vi var färdiga blev det lite tyst så sa han plötsligt:
- Men färgen är bra nu...!
- Vilken färg? Frågade jag och tänkte på patienten.
- I håret! Sa han och pekade på mig.
- Haha, jaha det var två veckor sen jag slingade det, men tack!
- Ja, men nu har du nog tvättat bort lite av överskottsfärgen så nu är det liksom..bra...sådär..!
- Ja det stämmer faktiskt! Inte så ljust nu längre. Tack!

Trevligt när även männen på jobbet lägger märke till förändringar! Dom brukar inte märka av någonting med hår och annat nämligen =)

För övrigt var det två till under dagen som stannade mig och gav komplimanger för att dom tyckte jag var fin i håret.  Jag som bara klivit upp, dragit en borste igenom och kletat i vax. Kul!

True Blood

Önskade mig ju alla säsonger av True Blood och fick första när jag hade min fest i lördags. Herregud. Hur kunde jag vänta så länge med detta? Jag är helt fast, sitter och tittar på minst två avsnitt om dagen. Och ja; naturligtvis handlar det om vampyrer. Som blir förälskade. Och är vackra precis hela tiden. Och det är blod och konstigheter hela tiden men det gör inget, för det är så jäkla bra!


Ledighet

Idag har jag varit ledig. Det har inte hänt något särskilt positivt och jag har inte kommit till några nya insikter. Däremot har det varit mulet, kallt, duggregnat och jag har haft ont i huvudet hela dagen.

Snart blir det läggdags!

Best things in life

Jag fortsätter på feel-good temat och tänker nu lista dom allra bästa sakerna i hela världen enligt mig (utan inbördes ordning). Kanske någon som håller med mig?
  • Stjärnklara nätter
  • När Johan masserar mitt huvud innan jag somnar
  • Att somna på spikmattan (det är dock inte lika skönt att vakna en timme senare, spetsad).
  • Att umgås med Ida, Tina och Linnea och prata om sånt som man aldrig aldrig pratar med andra om.
  • När Karoline Persson kommer ner från Kalmar och vi samlar ihop några till en fika.
  • Att kela med Queeni
  • Att träffa Ludde
  • När mamma fixar håret på mig i salongen hemma.
  • Att slappa i gröna skinnsoffan hemma i Glumslöv med mamma och pappa
  • Att umgås med min storebror
  • Hästar
  • Att sitta på uteserveringar på sommarnätterna
  • Att äta glass och titta på folk på sommaren
  • När träden skiftar färg på hösten
  • Att träffa Ida S, hon känns som en lillasyster
  • Att hänga hos Johans familj i Torskors
  • Att skratta när mamma hör helt tokigt, om hon själv skrattar också förstås!
  • Rimfrost
  • Riktigt kalla vinterdagar med snö och blå himmel
  • Skidsemester
  • När Palle och Maria kommer igång ordentligt
  • Myskvällar med film, plockgodis och läsk (ja, det är onyttigt för kroppen, men väldigt nyttigt för själen!)
  • Att träna och känna att jag uppnått ett mål
  • Ida Karlsson över huvud taget.
  • När andra peppar mig på olika sätt
  • När andra säger att jag peppar dom
  • Solnedgångar
  • Scoutläger
  • När jag träffar Sandra och Jullan. Det känns som vi aldrig varit ifrån varandra.
  • Att dansa
  • Att jag vet att jag alltid alltid kan bryta ihop inför Emelie oavsett vad det gäller, hon har alltid varit med om ett värre sammanbrott. Eller så kommer det någon gång och då är det hon som alltid alltid kan ringa mig.
  • Spontana små utflykter
Jaa....detta är som sagt det bästa jag vet. Det finns massor av andra saker, men dom listade sakerna är sånt som jag verkligen blir genuint glad av. Alltid. Varje gång!

Kan du lista en sak som är det bästa du vet?

Insikt

På kvällens spinningpass kände jag, ungefär in i andra halvan av det 70 min. långa passet, att jag bara ville sluta, längtade tills passet var slut. Har jobbat idag, är trött, hann inte vila, har inte ätit ordentligt, vill titta på min True Blood säsong 1, vill slappa. Men sen kom en låt som man ska "cykla fritt" i. Alltså man får bestämma själv om man vill sitta, halvstå eller stå upp. Det är väldigt bra takt i den låten och den eskalerar liksom mer och mer ju längre in man kommer.
Där vände det för mig och jag kände hur jag bara ville cykla mer, framför allt för att jag kan!
"Ja det är klart som fan att du kan, du har väl två ben?" tänker vissa säkert nu.  Jag har ingen som helst ursäkt för att inte cykla. Jag har två helt utmärkta ben som tar mig framåt varje dag. Dom har aldrig gått sönder och dom har burit mig mil efter mil på träningar och tävlingar utan att protestera eller krångla. (Dom är dessutom snygga).
Jag har också två helt otroliga lungor som förser mig med fullt tillräckligt med syre och som dessutom reglerar hur mycket jag behöver dra in helt automatiskt. I början kan dom protestera lite genom att jag måste tänka på varenda andetag jag drar första 1-2 km men när dom varit igång ett tag så tänker jag inte på andningen längre. Dom har aldrig hostat och aldrig fått lunginflammation och jag väljer att inte förstöra dom med rökning dagligen eller veckovis eller månadsvis.
Förutom mina ben och lungor har jag också ett jävlar anamma som gör att jag inte ger mig. Jag har en helt frisk kropp som dessutom är ganska ung och faktiskt i sitt esse rent fysiskt.
Att inte använda den till svettiga löparpass eller mördar-spinning skulle vara slöseri! I slutet av låten kom DJ Ötzi (ja, ni får skratta här) och hans "Life is Life" och då tänkte jag: Ja, life är faktiskt life! Livet är nu, jag är ung och frisk och det är nu jag kan använda min kropp och då får det faktiskt vara lite jobbigt och svettigt ibland. Det går över. Och det är värt det. Blev väldigt peppad av min insikt och trampade mig sista minuterna in i mål. I takt så klart.


Dagens positiva

Emma på mitt förra jobb berättade för mig att hon ska springa Tjejmilen nästa år och att hon blivit inspirerad av min blogg. Jättekul! Jag skriver ju mest för att få skriva av mig, men sista tiden har faktiskt fler och fler sagt att dom följer min blogg och att dom blivit inspirerade på olika sätt. Väldigt smickrande och jag blir peppad av att höra andra, får mig att känna att jag inte vill ge upp!

Heja er!

Dagens positiva

Jag älskar mina underbara vänner och "dagens positiva" får helt enkelt tillägnas dom. Tänk att jag har turen att ha så fantastiska människor i mitt liv. Och som dessutom tycker om mig tillbaka!
Här är en liten men otroligt viktig del av dom som bor i mitt hjärta permanent och som förgyllde gårdagkvällen:

Linnea, Ida, Tina och jag.



Promenad

Har spenderat eftermiddagen promenerandes 6 km med Ida och lilla Thea i vagnen. Det var ju partaj igår och då är det helt meningslöst att göra slut på krafterna genom löpning i onödan eftersom kroppen ändå prioriterar att bränna alkohol och socker innan den ger sig på fettet. Promenerade i rask takt och vädret har ju varit helt fantastiskt idag! Fina färger överallt, lövträden ser ut som dom är gjorda av guld. Ja man kan ju drömma om att dom är det i allafall. ;)
Imorgon blir det förhoppningsvis spinning om det finns några platser kvar annars ger jag mig ut på ännu en löparrunda med min nya fantastiska intervallmetod!

Kämpa på där ute, hurtbullar!

Nu kör vi!

Åh nej, första små godisbitarna har slunkit ner i magsäcken och snart pyser det ur den första ciderflaskan. In i dimman all night!

Dagens positiva

Förbättrade min tid på samma runda som igår med 1 min och 30 sekunder! Det visade sig att det inte var riktigt 4 km, men 3,7 i allafall enligt min RunKeeper. 21,58 min sprang jag på idag. Otroligt bra om jag får säga det själv! Höll mig till en hastighet på 5 min 30 sek/km första halvan och sedan 6 min/km sista biten. Bra gjort, Susanne!

Ikväll blir det  dessutom fest på Hästö!

Mellanmål

Tänkte tipsa om ett bra och gott mellanmål med mycket protein och lite kolhydrater och fett; Kesella! Naturell är det bästa men det finns med hallon och rabarbersmak också, dom innehåller dock mer socker men någon gång kan man väl köpa en sådan. Jag brukar ta lätt-Kesella (1%), den innehåller bara 70 kcal/100g och en förpackning är på 250 g. Ta hela som ett mellanmål och strö nötter på eller ta en halv med lite nötter på om man bara vill ha något snabbt i sig. Jag kan ta en halv kapsyl Light-saft också, det finns massor med olika smaker. Man mojsar ihop allt så blir det lite smak på det hela i alla fall. Och nej - lightsaft är inte farligt om man tar en halv kapsyl. Rekomendationen är att hålla sig under 2 L lightsaft om dagen och hur svårt är det att följa det? Ett annat bra tips är att bya ut hälften av smöret i lussekatterna/kanelbullarna mot kesella. Dom blir liksom mer krämiga då och ersätter den del av smöret man tagit bort bra. Ett litet tips från coachen!




Intervall

Igår sprang jag min vanliga 4 km-runda på bästa tiden! 22 min och 30 sek. Detta tack vare en ny intervallmetod som jag testade. Man värmer upp med vanlig jogg i ca 10 minuter. Därefter ger man allt man har i 10 sekunder, springer fort i 20 sekunder och joggar i 30. Sen börjar man om igen. Väldigt jobbigt och väldigt effektivt! Man skulle göra detta 2-3 gånger i följd och sedan jogga ner i ca 10 minuter igen. Jag ska springa min runda nu på förmiddagen igen, ska se om det blir samma tid eller kanske t.om. bättre? Fortsättning följer =)


Skillnad?

Oktober förra året:

Oktober detta året:

Storm!

Och det bara fortsätter att blåsa och blåsa. Det regnar från sidan och slår mot fönsterna och vinden tjuter i alla ventiler. En redig höststorm! Det blir ingen utepromenad idag men däremot tänker jag masa mig bort till gymet och träna bort pizzan från igår!


Raaap

Sådär ja, kvällens födelsedagsmiddag ligger i kistan: Calzonepizza och naturgodis! Perfekt födelsedag har jag haft; sovit halva dagen, ätit god (och härligt onyttig) mat och lite chokeladdoppade nötter på det. Sen att jag har en fin sambo och att det är Simpsons, Family guy, Scrubs, How I met your mother och Deadliest catch på TV gör inte saken sämre!


Födelsedag!

Efter en intensiv jobbhelg är jag nu äntligen ledig idag (har dock jobbat natt, sov till 14.00) och är ledig imorgon. Underbart! Idag är det ju också min födelsedag, 27 hela år fyller jag! Konstigt, jag känner mig fortfarande som jag är 20. Men jag har ingen åldersnoja! Kommer kanske när jag börjar närma mig 30 med mer bestämda steg ;)
I kväll vankas det pizza, Pepsi Max och naturgodis med min kära sambo. I helgen blir det fest och då ska det firas mer rejält.

Tjingeling!

Träning och jobb

Igår hade jag en vilodag på träningsfronten. Jobbade 7-15.30 och skulle egentligen gå på step 16.30 men vi åkte och handlade så jag hann inte och sen orkade jag inte träna när jag väl kommit hem. Det blir en sväng till gymet idag istället.
Undviker kolhydrater mer nu igen. Har infört det mer och mer sista veckorna, för man ska göra det enligt konceptet på Xtravaganza. Långsamma kolhydrater naturligtvis, med fullkorn. Jag har bara såna kolhydrater hemma men det verkar som att min kropp vant sig vid att inte behöva den sortens kolhydrater som kommer från ris,pasta, potatis, bröd m.m. eftersom jag kan gå upp 2 kg från vecka till vecka beroende på vad jag äter. Samlar på mig vätska direkt även om jag bara äter kolhydrater 2 dagar i rad. Det är inte värt det så jag kommer att fortsätta äta grönsaker och protein så mycket som möjligt. Quinoa kan jag äta någon gång ibland. Och möjligen fullkornsbulgur. Men pasta och ris osv. kommer det inte bli under veckorna i alla fall! Jag har inga problem alls med det, mår bra av det.

Nu blir det som sagt en sväng till gymet! Och snart börjar kvartsmaran närma sig, inte utan att jag undrar om jag ska orka hela milen och lite till med tanke på att jag känt mig rätt seg sista gångerna jag sprungit och inte lagt mer än strax över 4 km under fötterna? Min plan är att bara ta mig runt, jag har faktiskt ingen tidsgräns inför detta. Jag vet att jag springer bättre på våren och sommaren för då tycker jag det är roligare. Tur att jag anmält mig till motionsklassen och inte tävlingsklassen!

Sagan om Ringen

Igår kväll gick Sagan om Ringen på TV4-film. Har inte sett den på några år men den är ju sååå bra! Nu var det ettan, men jag tror jag måste se tvåan och trean också, har dom på DVD. Man blir ju fast, hela filmen är så fin hela tiden!
Tittade också på Idol men blev bara irriterad. Förstår inte hur Denise kunde åka ut som är en av dom mest självklara att gå vidare. Hon både ser ut och sjunger som en popstjärna. Men Linni däremot, som hade på sig nån säckig skjorta och glömde texten i nästan hela låten och dessutom inte sjunger speciellt bra HON var en som självklart gick vidare! Suck...

Dagens positiva

Idag har jag haft en mycket bra dag på jobbet! Varit modig, inte oroat mig och skrattat med mina kollegor! Jag har dessutom känt att jag verkligen hunnit med patienterna ordentligt och lugnat dem på ett bra sätt. Dessutom gick det ett sus i rummet på morgonmötet och minst 6 personer kommenterade att jag var fin i håret. Tack!

Dagens positiva

Jag och Erika höll 6,1 min/km på vår löparrunda! Jag har varit helt beredd på att jag springer en km på runt 7 min. men nu visar det sig att jag faktiskt är snabbare än jag trodde. Skönt! 6 min/km är helt okej och ganska normalt för en tjej som springer regelbundet. Elitidrottare springer på 3-4 min/km, bara för att jämföra. ;)

Seg i bena

Sprang med Erika tidigare. Vi har sprungit tillsammans en gång i veckan sista veckorna. Problemet är att jag känner mig så otroligt seg i benen nu på hösten. Är liksom inte riktigt lika "med" mentalt som jag är på våren och sommaren. Blir lite mindre motiverad på hösten och vintern. På våren och sommaren är det varmt och skönt och jag har Tjejmilen som jag verkligen taggar för. Tänker att jag drar ner lite på löpningen nu på hösten och vintern till max 2 ggr/vecka för att jag inte ska tröttna, det vill jag ju verkligen inte. Löpningen är den roligaste träningsform jag utfört någon gång och det skulle vara hemskt tråkigt att känna mig mätt på den. Imorgon blir det gymet efter jobbet och sedan blir det fredagsmys!

Promenix

Idag gick jag upp samtidigt som Johan, strax innan nio. Har nu ätit frukost och har inget särskilt alls för mig. Är ledig idag också. Tänker ta på mig mössa (!) och ta en promenad i det fina höstvädret. I kväll blir det löpning med Erika när hon slutat jobba.
Igår var Thea och Ida på besök så det blev intensivt bebismys i 2 timmar. Hon mös tillbaka genom att kräka bröstmjölk på mig. Det gjorde inget. Det är ju trots allt världens bästa Karlssons bröstmjölk. ;)


Dagens positiva

Hjälpte en patient att flytta till ett annat rum på jobbet för någon dag sedan när jag precis gått på mitt pass. Hans anhöriga var tacksamma och en klappade mig på axeln och sa:
"Thank you, thank you...and you´re very..beautiful!" Kändes bra sådär i början av arbetspasset.

Sammanbrott

Idag på förmiddagen fick jag ett smärre sammanbrott och som vanligt berodde det på vågen. "Men släääng den då!" tänker ni, men ICKE att jag tänker göra det. Slänger jag den så kommer jag ju inte ha koll på hur hektona sakta samlar sig och bildar kilo som till slut bildar tiotals kilo. Jag är inte helt fanatiskt, jag blir bara vansinnig några minuter och förkrossad ett par timmar efter att jag sett en viktökning. Sedan jag vägde som minst efter viktnedgången har jag gått upp 4 kg, jag skulle bara upp max 2 kg. Så lite nere har jag faktiskt rätt att vara. Det blir bra igen.

För att vända något negativt till positivt så tog jag min ilska och satte den i benen; sprang en rasande löparrunda på 4,5 km på 25 minuter. Det är verkligen en förbättring med flera minuter sedan jag var förkyld för en månad sedan. Nu börjar konditionen sakta krypa tillbaka! Kvartsmara om exakt en månad. Och då jävlar!


Maria Montazami på zumba

"Jag tyckte jag var ganska dålig och ett tu tre började jag titta på mitt sidfett och då vart jag distraherad"

Haha hon är ju så underbar!
Montazami for president!


Löpning, aerobics eller harmoni?

Friskis söker nya ledare. För alla grupper; gymet, gympa, aerobics/step, spin m.m. Jag är ganksa sugen och tror att jag hade passat som aerobicsledare eftersom jag vet att jag kan inspirera andra människor och om jag dessutom får träna samtidigt är det bara en bonus. Infokvällen är nu kl 18.00 på Friskishuset. Jag har fyllt i intresseanmälan och skulle lämna den idag. Jag har velat lite hit och dit och nu har jag bestämt mig för att inte gå. Jag är mest intresserad av löpningen just nu. Jag har tisdagkvällar som jag vill ge åt löpningen och som jag lägger schema efter. Blir man ledare på Friskis skriver man kontrakt på 2 år (vad jag har hört) och jag vet inte om jag kan säga vart jag är om två år eller om jag ens vill/kan leda då. Jag är alltså inte helt 100% sugen och då känner jag att jag ska strunta i det - för denna gången! Det kommer fler chanser. Jag tror det blir för stressigt för mig att både viga min fritid åt löpning, planering av aerobicsklassen och ledning av aerobicsklassen samtidigt som jag ska försöka komma till rätta ordentligt på jobbet.
Jag är inte rädd för att söka så det har inte med mitt självförtroende att göra, det är bara det att jag inte är fullständigt inställd på det och då vet jag att det kan bli halvgjort arbete för min del; jag kanske går på infoträffen och på enskilda samtal sen faller det platt och jag drar mig ur vilket inte är kul för någon, varken för mig eller för ledningen på Friskis. Jo då, det kommer fler chanser!

Retfullt på gymet

Jahapp så var det dags för jobb igen. Och det kommer bli en maratonvecka, måste snacka med cheferna för mitt schema är mördarpassens schema. Måste försöka byta bort något.

Har inte tränat sedan i onsdags så idag får jag asa iväg mig till gymet innan jobbet. Känner mig inte riktigt i form, gillar inte så mycket att springa på hösten och vintern, det är roligare på våren och sommaren. Antar att det är vårkänslorna som sprutar runt i kroppen då, nu är det ett annalkande mörker vilket inte känns så spännande att se fram mot. Men man måste ju inte löpträna, finns massor med andra aktivitetet man kan ta till. Idag blir det nog en blandning av cross training, step-maskin och cykling. 20 minuter på varje = en timme!
Hoppas bara inte att TV:n är igång och visar "Efter tio" med Malou eller nåt annat skittråkigt program. Jag fattar inte dom som går till gymet och sätter på TV:n, höjer volymen och stänger radion. Vill man se på nyheter och talk shows får man väl göra det hemma. På ett gym är det meningen att man ska få energi och bli taggad och jag blir inte det av "Efter tio", UR eller "kortfilmsklubben" på ettan....Jag vill ha dunka dunka på lagom volym så man kan träna i takt! Ibland står TV:n på med hög volym utan att någon sitter på maskinerna framför den. Tanterna och gubbarna bara går omkring och styrketränar och tittar inte. Då brukar jag stänga av den (och får alltid några förvånande blickar typ: "Mäh!! Jag lyssnade faktiskt på nobelprisutdelningen i ekonomi...!") sen sätter jag på radion. Nån måtta får det banne mig vara.

Helg i Glumslöv

Mamma fyllde ju år i  veckan och i helgen åkte vi ner till Glumslöv för att fira med hela familjen. Det blev restaurangbesök i Malmö och mamma fick både blommor och presenter (och vin!). Det hela var mycket trivsamt. Idag gick jag, pappa och Johan en sväng med Queeni i Gantofta. Höstigt och fint var det, nu blåser det upp igen och det drar väl antagligen ihop sig till regn...


Något skumt?

Igår skrev jag att min mamma fyllde år och fick säkert 15 kommentarer, jag får kanske 1-3 kommentarer normalt. Jag misstänker att mitt inlägg slumpvis hamnade på någon förstasida så att många många fler kunde se. Kul med så många som kommenterade, dock! Tog nog bort 10 st från helt okända personer som skrev att jag skulle följa deras blogg. Tråkig reklam, typ.
En kväll på cityakuten väntar igen. Gårdagskvällen var helt okej, lagom mycket patienter och jag kände att jag hade kontroll över situationen. Hoppas på en bra fredag kväll också. Idag är det minsann ingen storm, lite blåsigt kanske men inte som igår. Himlen är blå och löven gula. Som det ska vara i oktober!

Grattis, mor!

Idag fyller min kära mor år och helgen kommer att spenderas i Glumslöv för födelsedagsfirande med familjen! För övrigt är det stormvarning i Blekinge idag, utanför mitt fönster ligger löven som en brun gröt på gångbanorna, det duggregnar naturligtvis och himlen skiftar i grå/svart. En riktig höstdag med andra ord, vilket faktiskt känns lite buttert. Det kan absolut vara jättemysigt med höstdagar, men då får dom vara sådär krispiga och med blå himmel. Inte som idag. Tur man ska jobba så man slipper se eländet!

Hoppla!

Plötsligt har det gått 3 dagar sen mitt senaste inlägg. Har jobbat hela helgen och måndag-tisdag natt så jag skyller på det. Ingenting särskilt har dock hänt, jag var på mitt första spinningpass i måndags med Linda på jobbet som ledare. Jättekul! Har fått gratisbiljetter av henne som jag ska använda upp tänkte jag. Igår sprang jag med Teamet vilket var superkul och det kändes riktigt bra igår. Idag är jag ledig och ska väl inte göra något särskilt alls tror jag. Vara hemma fram till kl 17.00, då ska jag och Erika ut och springa en sväng i Bastasjö.

Tjingeling!

Dagens positiva

På gymet idag var jag inte speciellt motiverad. Ibland känner man bara inte för att träna, men nu har jag haft uppehåll ett par dagar så jag kände att det var dags. När jag låg och pustade i en maskin log kvinnan i maskinen brevid mot mig och sa: "Gud vad du har gått ner i vikt!"
"Tack tack! Jag har gått ner ca 10 kg". Sa jag.
"Det syns verkligen. Jättefin!"

Sånt är så kul, nu kommer jag förhoppningsvis vara glad resten av dagen. Jag ska också börja sprida positiva kommentarer omkring mig, man blir ju så himla glad när någon säger något snällt!

Höst på Herrgårdsvägen


RSS 2.0