Halloween-trams

Jag gillar inte att Halloween och Alla Helgona ska vara samma helg. Halloween är inte samma som Alla helgona. I Sverige har Alla Helgona-helgen firats till minne av dom döda och deras anhöriga med fina ljus som tänds på kyrkogården. Sen kommer Halloween och pajar allt med zombier, häxor och vampyrer. Barnen säger "bus eller godis" vilket både låter töntigt på svenska och ingen vågar öppna när Jason Vorhees och killen i "Scream" ringer på dörren (det hände mej förra veckan, jag var ensam hemma och det var mörkt när det ringde på dörren och Scream masken stirrar på mej. Jag sket ner mej och vaggade i fosterställning tills dom var borta). Jag kanske låter som en tråkmåns, men då får ni tycka det.


Kvällsöppet i staun

Ikväll har gallerian i stan, Wachtmeister, öppet till kl 21.00. Dom har massa erbjudanden och tävlingar där man kan vinna presentkort. Är lite seg ikväll. Ville egentligen träna, men det fanns inga pass som jag skulle hinna med kände jag. Ska äntligen göra slag i saken och gå med i Friskis och Svettis. Var med i Torsås men det har inte blivit av här helt enkelt. Men nu så! Imorgon eller i helgen ska jag fixa inbetalningskort.

Nu ska jag äta lite, sen ner i stan på kvällsöppet....=)

Öppen blogg

Håller bloggen "öppen" nu några dagar, men låser den sen igen ett par dagar. Till er som inte fått mitt lösenord: Skriv till mig antingen här, på Facebook (susanne jacobsson) eller på [email protected] så ger jag det till er.

Idag är jag ledig och hösten bjuder på en underbar dag. Ska köra till Coop Bygg som har total utförsäljning och släppa Johan på jobbet innan jag kör hem, parkerar bilen och tar en härlig cykeltur ner till stan. Idag blir det nog till att ta fram vinterjackan tror jag! Bara jag inte packat ner den...hmm...Vi får se om jag hittar den någonstans.

Nu är det tillpiffning som gäller.

Drömmar

Jag är lite sugen på att gå en kurs i marknadsekonomi, men jag vet inte om jag skulle fixa det. Jar är absolut inte något mattesnille, kan knappt lägga ihop två och två ibland känns det som. Men jag har ju bara skolmatten i bakhuvudet och jag hatade skolmatten. Såg ingen mening med det. Läkemedelsräkningen är jag ju intresserad av och det är nödvändigt för att jag ska kunna jobba som sjuksköterska så det är en annan sak. Kanske att det blir lite enklare när man ser någon mening med matten? Jag menar inte någon högskolekurs, bara en utbildning, som en grundutbildning i marknadsekonomi och eget företagande. Vad som krävs, erfarenheter och hur man gör när man ska starta eget. Jag ska inte starta eget i morgon direkt, men i framtidsvisionen kanske ett företag finns med. Nåt litet, hälsoinriktat. Massage, zonterapi, akupunktur...nåt sånt skulle vara kul. Men som sagt, bara drömmar än så länge men drömmar ska man väl ha?
Jag tror jag skulle klara av att starta eget om några år, när jag fått lite erfarenhet och mer skinn på näsan. Självförtroendet har vuxit fram senaste 2-3 åren, att jag faktiskt kan sköta saker och kan göra saker själv. Jag kan säga ifrån om jag tycker någon gjort fel och jag är inte rädd att ringa myndigheter och bolag. Jag står på mig, sträcker på mig och utnyttjar min längd när jag behöver det (längden stör mig faktiskt inte lika mycket nu mer). Jag är faktiskt ganska bra. Ja. Det är jag faktiskt.




Evigt mörker

När Johan gick till jobbet vid kvart över tolv tänkte jag att det skulle bli lite skönt att vara själv ett par timmar, men efter endast 2-3 timmar började jag tycka allt var tråkigt. Det är mörkt och regnigt ute och jag ligger här i soffan och fryser. Även om vi inte sitter på varandra när vi är hemma båda två så är det ändå skönt att känna att den andra finns någonstans i lägenheten. Man måste inte sitta i samma rum, samma soffa eller ens prata med varandra hela tiden, det räcker att man bara är hemma båda två. Så nu räknar jag ner tills jag slipper vara ensam längre. Han slutar halv tio. Jag tror jag hade varit jättedålig på att bo ensam. Tycker inte om att vara själv och vill alltid att någon annan ska finnas i närheten.

Ut till disken. Jag längtar efter min diskmaskin som finns i nya lägenheten....


Sega sega blogg.se....

Om ni undrar varför jag inte skriver på ett tag ibland så beror det helt och hållet på att blogg.se emellanåt är internets segaste sajt där man varken kan klicka, skriva eller ladda upp bilder utan att hela datorn hänger sig eller sätter igång skärmsläckaren för det tar sån jääääkla tid. Men idag verkar den reda till sig. Jaha, en uppdatering av senaste dagarna då. Har för tillfället låst upp min blogg för att kunna ladda upp bilder, eftersom det inte går när den är låst (behöver jag säga en gång till att blogg.se inte är världens speedigaste sajt...). Here we go:
Jo lördagen förvandlades ju från en tråkdag till en skojdag! Johan var ca en millimeter från att inte följa med då han kände sig otroligt seg och inte alls var sugen på att gå ut och träffa folk. Jag lyckades övertala honom och vi fick springa ut till bussen. Kvällen började bra på Nivå med Ida, Karro, Peter Karros kille Erik och hans kompis Nicke och jag och Johan såklart. God mat och gott snack. Vinet sipprade upp till hjärnan på två sekunder på mig och Ida.


Efter Nivå gick vi hem till Ida och Jonas som bullat upp med chips, chips, godis och jordnötsringar och Sing Star! Väldigt roligt. Vi var nog 10 st och efter en stund kom Tina och Linnea också.

Vid ett-tiden började folk prata om att gå ut, något som delade festen i två läger till en början. Vissa ville absolut, andra inte alls. Jag hade inga pengar och orkade ändå inte. Men såklart slutade det med att vi gick ut allihop ändå. Jonas hade glömt sina pengar och försökte övertala Ida till att ta ut 1000 spänn "Kom igen, Ida...tusen spänn..kom igeeeen....Idaaaa...kom igen..snälla. Tusen spänn! IDA! Tusen spänn!" Ida tog ut 300 och la i sin plånbok och tittade stint på Jonas: "Nu har JAG pengarna hos mej. Vill du ha en öl får du fråga mej." Haha så jävla rolig, lilla Ida. Som en mamma till Jonas där.

 

Jag, Johan, Karro och Erik hamnade dock gratis på O´Learys där vi satt till 03.00 och pratade filmer. Vi kom fram till att vi var tvungna att ha ett film-maraton eftersom jag aldrig sett Pulp Fiction och Karro aldrig har sett 7 Pounds. Killarna ville bara se krigsfilmer.

 

 

Igår, söndag, var jag, Johan, Johans mamma Ann, Tove och Robin på marknad i Gärestad och det var extremt kallt och hemskt och folk precis överallt. Tanterna var som galna och kunde döda för att få den där klänningen gjord av pärlbroderi (kräääääääääks) som dom skulle sätta på sin lilla (otäcka) docka hemma i stugan. Gubbarna kunde döda för renkorv, vildsvinskorv, älgkebab och lammfärs. Var man än stod blev man omkulknuffad av tanter och gubbar som absolut skulle fram. Till denna trängsel kan ni lägga till duggregn, + 8 grader och lera, lera, lera. Ingen av oss var särskilt sugna längre när det gått 10 minuter, men vi stod ut till Ann var klar. Jag hittade en pepparsalami som såg god ut. Tog fram en hundring och frågade vad den kostade. 90 spänn!!! Jag blev så paff att jag bara lämnade fram pengarna och sa: "Då får den banne mej vara god..."

Sen åkte vi hem och vid 15.00 åkte jag och Tove på bio med deras lilla granne Almida och tittade på Disneyfilmen "Upp". Jättesöt film som var ganska sorglig, så jag och Tove grät en skvätt vid två tillfällen....haha =)

 

Och idag gör jag knappt mycket. Är ledig idag också,så jag har ringt till Telia, Bredbandsbolaget och säljarna till den andra lägenheten för vi ska dit och titta lite. Har även hunnit med vårdcentralen där jag kollat upp några utslag runt munnen som visade sig vara oral dermatit, alltså hudinflammation runt munnen. Så nu blir det antibiotikatabletter i 4 veckor och nån salva med antibiotika i lika länge. Häpp, nu ska jag städa lite.

 

Tjingeling!

 



Tråkdag

Först tyckte jag dagen var lite skön. Nu tycker jag dagen är väldigt tråkig. Det regnar och är mörkt och jag tittar på repriser på TV:n medans Johan designar nån grej på datorn. Har bakat och ätit apelsin men dagen blev inte mycket roligare än så! Ska börja göra mej i ordning för kvällens bravader om en timme ungefär, sen blir det nya Nivå i stan!

p.s. Igår gjorde jag en AP-superduperstark chicken fajita. Det gick inte att äta. Själva kryddningen är flytande och man häller liksom bara ner den i kycklingen när den är stekt. Men jag tänkte piffa till med lite chili och satte dit en chilifrukt. Sen gjorde jag en guacamole men hade ingen creme fraiche så jag struntade i det och satte i två vitlöksklyftor. Som sagt gick det inte att äta....det gick inte. Johan pressade ner två stycken fajitas, medans jag tryckte ner en, sen var det stopp. Min mun brann och det var inte långt ifrån att blåsor ploppade ut på våra läppar.

Mina händer bränner fortfarande, kan det vara från chilin? Det är hemskt, känns som något fräter på dom!

Häpp, dags för tillfixning. Tjingeling!

Regnig helg

Japp, lite sådär småpissigt väder, men jag tycker ändå att det är lite mysigt..! Gick upp vi halv tio och tog tag i ena halvan av disken. Vi hade nämligen ett mindre berg, och bara hälften fick plats på diskstället, så nu väntar jag på att det ska torka (för man kan väl inte torka disken själv...? Nej nej..) och sen får jag väl ta andra halvan. Behöver jag säga att det ska bli väldigt skönt med diskmaskin i nya lägenheten...tror inte det.

Nu sitter jag uppdressad till tänderna i träningsmundering. Ska köra till gymet och ta mej ett litet cross training pass och lite trappmaskin så rumpan får sig en omgång. Vill egentligen springa, men min kropp tycker nog inte om det så mycket verkar det som. Har ju fått två rejäla ryggskott efter att jag sprungit så jag vill ta det lite lugnt nu. Känner fortfarande av ryggen ibland, men då får jag ju istället träna sånt som inte stöter så mycket för ryggen. Efter gymet ska jag till Systemet för att köpa öl till Johan. Ikväll ska vi nämligen till Nivå och äta lite gott och därefter hem till Ida för vidare aktiviteter. Ingen har egentligen råd att både äta på restaurang och sen gå ut efteråt, så vi tar budgetvarianten med karaeoke hemma hos Ida...!

Häpp, ready for take off...!

Nu så!

Nu är det klappat och klart, kontraktet är påskrivet och handpenningen på ingång. Ljuvligt! Killen som ska köpa lägenheten tycker den verkar vara jättefin och han verkar nöjd. Fick ta tid från jobbet idag för kontraktskrivning och började inte jobba förrän 15.00, men alla var lugna med det. En annan är inte så lugn när man kommer 2 timmar senare än alla andra och måste läsa in sig på 8 patienter samtidigt som det larmar, ringer och plinglar överallt. Men det löste sig.
På lördag ska jag och min blivande sambo (vi är ju i och för sig sambo nu också, men snart blir det mer på riktigt...!) fira detta och inte bara att kontraktet är klart utan även att han fått förlängt på jobbet till sista mars, tre mindre månader att oroa oss för att bara ha en inkomst! Allt verkar flyta på för tillfället så nu är det "bara" att packa packa packa...!

Har försökt lägga upp en bild, men sen jag låste bloggen verkar det inte funka....ska inte ha den låst så himla länge till....

Mysar-Susen

Nu sitter jag här som värsta Hugh Heffner i min badrock och innetofflor. Bara pipan och 10 Playboy...killar? som saknas...=)
Har precis kommit hem från ett provpass på Friskis med Ida och Emelie. Medel puls. Mycket trevligt med lite passträning ibland..! Nu väntar jag på Bonde söker fru, den rödhåriga mesen ska pussa någon idag! Herregud, jag biter ner naglarna till nagelbanden tror jag... Min vän Jim är med som en av tjejbondens dejter och jag måste ju se hur det går för honom! Väldigt spännande. Jim är den som ser ut som Bingo Rimér och pratar sån där Göinge-skånska. Efter Bonde är det dags för Greys som alltid lyckas med konststycket att vara megasorgligt..! Nu börjar Bonde söker fru och Angelicas pojkvän Carls pappas höns och kor är med i jingeln, det tycker jag är väldigt roligt!

TV-night; here i come!

Sånt man kan bli vansinnig på...

...och svära tills tungan trillar av:

  • När man spiller Gainomax Recovery över fingrarna när man sitter i bilen och ska köra i en halvtimme så man blir alldeles  klistrig och inte har något att tvätta dom i.
  • När man inser att lampan över spisen är sönder och ska byta den samtidigt som man lagar mat, men råkar komma åt en liten plastknapp som  gör att två plastskivor till vår flottiga, äckliga fläkt ramlar ner över spisen och min mat med ett brak. Det rinner fett på dom.
  • När man inte fattar hur man ska byta kolsyrepatronen till Soda Streamen direkt efter att plastskivorna till fläkten ramlat ner över maten.

Nya bud

Killen som la det näst högsta budet på 510 000:- är fortfarande intresserad och nu hoppas vi att han inte drar sig ut som den förra käringen gjorde. Hon kom ju på att hon inte ville köpa den 2 timmar innan kontraktskrivningen. Trots att hennes bud gjorde att priset ökade med först 25 000 och den med 40 000. Om man inte vill ha en lägenhet kanske man ska ligga lite lågt med buden...men men. Hoppas killen vill ha den iallafall. Hur som helst blir det en vinst på 115 000 och så mycket hade vi ju verkligen inte räknat med från början! Idag är jag ledig och nu på förmiddagen tänkte vi åka till stan och byta en sån där soda stream-patron och byta min badrock eftersom den var för kort i ärmarna. Sen ska jag lämna Johan på sjukhuset, jag själv ska träna och sen åker jag till Torsås och Maggan och tjejerna en sväng i eftermiddag. Var på minneslunden för någon vecka sen, så jag går nog inte dit idag. Det ger mej inte så mycket att gå dit. Det ger mig mer att bara åka till Torsås, men det gör också så fruktansvärt ont att åka dit. Men det är skönt att träffa Maggan iallafall!

Nu ska jag ruska liv i min trötta man....

"Nya" bloggen

Nej, det blir ingen ny blogg. Det enda som är nytt är att jag installerat lösenord och användarnamn för att säkra att de som läser min blogg bara är såna personer som jag inte har något emot att de följer mitt liv. Personer som jag inte har något emot att de läser innebär gamla och nya bekantskaper, familj och de som jag anser verkar ha ett genuint intresse av vad som händer i mitt liv. De som jag inte har något intresse av att släppa in i mitt liv och mina tankar kommer inte att få mitt lösenord. Jag vet inte hur länge jag kommer ha bloggen låst, men ett tag framöver. Troligen kommer jag låsa upp den igen när jag känner för det.

Men nu ska jag hämta min Johan på jobbet.

Tjing.

Men snälla Susanne...

...gå och lägg dej.

Dagen efter

Igår hade vi lite fest här för att fira min 25-årsdag. Mycket lyckat! Blev mycket folk, goda snittar och mycket dricka. Orkar inte lägga upp bilder nu, har tagit massor men min dator är så seg. Har tagit ca en timme att lägga upp 20 bilder på Facebook, den hänger sig hela tiden.

I nästa vecka kommer jag att lösenordsskydda min blogg för att säkerställa att de som läser min blogg bara är de som jag vill ska veta vad som händer i mitt liv. Vill ni ha mitt lösenord kan ni bara maila på [email protected] eller skriva här på bloggen fram till imorgon. Ni som har Facebook kan såklart skriva där.

Nu kommer snart Tove och Robin och ska äta pizza. Naaajs. =)

Inget blev som det var tänkt

Kontraktet blev inte skrivet på grund av strul och nu står vi tillbaka på annonsstadiet. En timme innan vi skulle skriva får jag reda på att det är avblåst. Är ganska besviken, förbannad och ledsen. Men men vi får väl helt enkelt hoppas på fler spekulanter nu..

Kontraktskrivning

Vad kan vara bättre som 25-årspresent än ett kontrakt på ny, stor lägenhet, budgivning på min egen lägenhet vilket kommer möjliggöra ett nytt kök till oss och första hyran betald? Knappt något tror jag. Nästan.


Uppe i ottan

På sommaren kan jag lätt gå upp mellan 8-9 på morgonen och vara uppe till kanske 24.00. Men så fort det börjar bli lite tråkigt väder och mörkt på morgnarna ligger jag kvar till tiotiden helt utan problem. Att ljuset kan påverka så! Igår tittade jag och Angelica på "Gökboet" till kl 01.30 sen gick jag upp nu vid åtta för jag måste ringa banken och mäklaren och härja. Känns som jag var uppe vid fem, både på ljuset och tröttheten.

Har pratat in meddelande till både mäklare och bank så nu väntar jag på att telefonen ska plinga till. Vi har en köpare och kontrakt ska skrivas idag! Hon kommer och tittar på lägenheten en gång till vid 12.00 idag. Sen blir det kontraktskrivning 16.30, om Johan kommer ifrån jobbet, han slutar egentligen 17.00 men på fredagar brukar dom inte ha massor att göra direkt.

Hoppas nu det inte strular till sig på nåt vis, har blivit nåt skit om att jag har två lånenummer, men jag har ju bara ett lån så jag förstår inte riktigt vart det andra kommit från...Hoppas det löser sig innan vi skriver kontrakt iallafall...skulle inte vara så kul om man skulle vara tvungen att vänta eller dra tillbaka försäljningen, men det hoppas jag innerligt att vi inte ska behöva göra. Är väl en orolig själ som hatar när något strular men jag tror detta löser sig ganska snabbt.

Häpp, nu ska jag väl få i mej lite frukost sen plocka i ordning här lite så köparen inte blir helt chockad i röran!

Tjingeling.

Wihiiihiiii...=)

Precis efter inlägget här under ringde mäklaren igen om fler bra nyheter. Johan vet inget än, så när han kommer hem ska jag berätta och sen bjuda på en puss och kycklingfajitas..!


Jaha jaha jaha

Visning idag igen, kom två stycken så nu har tre kollat på lägenheten sammanlagt. Kan ju säga att det ramlat in lite bud och jag ska inte ta ut någon glädje i förskott, men just för tillfället är jag såhär glad:


Helgen

Mamma och pappa hälsade på en snabbrunda i helgen. Kom hit på lördag eftermiddag och åkte hem vid ett idag. Queenie var såklar med. Hon hängde mest hos Johan, det är hennes favorit. Igår åkte jag, mamma och pappa en sväng till Hästö och jag visade vart vi ska flytta. Dom var begeistrade och tyckte det såg jäääättefint ut, och det har dom ju rätt i! Vi tittade i och för sig inte inne i lägenheten, men utanpå. Johan har ritat upp lägenheten och vi har börjat fundera på möblers plats och sånt. Mycket har vi klart för oss, men lite får man nog se mer när man är där i verkligheten. Hittade en jättefin tapet till sovrummet och vi vet ju vilket golv och sådär som vi vill ha.
På kvällen åkte vi alla ner till Michelangelo i stan och åt. Det blir nog tyvärr sista gången som jag och Johan äter där. Stället är mysigt och jag älskar italiensk mat, men nu har vi blivit besvikna 3 ggr när vi ätit där. Första gången jag åt planka för några år sen var det pulvermos. När jag och Johan åt där för någon månad sedan beställde han pasta med gorgonzolasås, bara det att såsen smakade noll gorgonzola så han fick beställa in en extra snipa med extra gorgonzolasmak. Igår när vi åt där hade vi nog varit färdiga i 20 minuter och ville ha in en meny med efterrätter, men vi fick ingen kontakt med kyparna och när vi väl blev uppmärksammade (det var inte fullt på restaurangen) så hade vi tröttnat. Då gick vi istället tilll Coffee House och åt efterrätt, kaffe och Grappa och tittade med ett öga på matchen. Idag har vi mest slappat innan dom åkte hem. Nu kommer jag precis hem från en mysig typisk söndagkväll med Tove, Robin, hyrfilm och godis. Häpp, här kommer lite bilder!

"Johan, LE nu och se kär ut!"

"Sluta..."

En halv flaska vin är bättre än rouge.

Busigheter

Min hund konkurrerar med mej om Johans uppmärksamhet...!


Soffläge

Vin Diesel på TV:n. Kan nog inte bli bättre.



Femdagarsledig!

Sista natten var väldigt seg,men jag sov som en liten barnunge och åkte direkt ner i stan för en underbar långfika på 3 timmar med Ida och Karro. Nu har jag handlat pizzaingredienser och det kommer att serveras en pizza a la italiano här ikväll. Det blir lite godis till efterrätt. Trevligt!
Imorgon kommer mamma och pappa hit och det ska bli väldans trevligt. Vi ska åka och titta på Hästö, dom har aldrig varit där. Sen blir det nog nån liten matbit på kvällen. Är ledig fram till på onsdag nu, sen jobbar jag torsdag kväll. Sen har jag tagit semester två dagar vilket innebär att jag är femdagarsledig en gång till! Jag jobbar alltså EN dag på tio dagar. Ljuvligt!
Häpp nu ska jag baka min lilla pizza. Idol ikväll?

Sista natten av två...

...sen är jag femdagarsledig =D =D =D

Jobba natt

Jahapp nu väntar då 2 nätters jobb. Jag är sååå emot att jobba natten. Blir helt grötig i hjärnan och kan inte tänka ordentligt. Men vi måste för att få schemat att gå ihop, det är för få som vill jobba bara natt, det är bara 3 st som gör det hos oss. Men först idag ska jag handla en topp på stan tror jag, fika med Ida och sen hem och sova inför natten. Brukar sova mellan 16-19 och det har jag inga problem med.Har inga problem att sova när jag kommer hem heller, det är bara just att vara vaken på natten som går emot alla mina principer. Nu ska jag skaka liv i min trötta man.

Tjingeling!

Mitt i en nys

Charmant och till min fördel.


Mammas b-day!

Idag fyller min lilla mamma år, GRATTIS GRATTIS!


Dragoneye my ass.


.


Idag är jagt lite sådär blekgrön och tröttförkyld

Som ett stort snor.


Visning

Nu har jag precis släpat hem min trötta kropp från jobbet. Inte nog med att jag haft ryggskott i två dagar, i natt blev jag dessutom dunderförkyld, ont i halsen och öronen och mega trött. Är helt svullen i ansiktet och ser ut som man gör när man trycker ihop händerna över kinderna och leker att man är en tjock bebis. Har nu, på två timmar dammsugit, plockat bort småplock, tryckt ihop lådorna i ett hörn trots att dom egentligen skulle burits ner till bilen, men jag orkar verkligen inte med min rygg. Har diskat upp det lilla som fanns och torkat diskbänken så den är skinande ren. Om en halvtimme kommer första spekulanten! Spännande ska det bli. Får se om hon lägger ett bud över huvud taget.

Igår var vi på Coop Bygg som värsta svenne-bananerna och skulle egentligen bara köpa en ny spisplatta. Det slutade med att vi kom ut med plattor till nya balkongen som vi köpte för halva priset...! Fina var dom, ekplattor med diagonalt mönster. Vi köpte även några plattor som är ihopsatta av små fyrkantiga stenplattor. Vi ska lägga ut några stenplattor bland träet. Det blir nog fint! Vi kommer nog åka tillbaka dit igen eftersom Bygg ska lägga ner här i Karlskrona så nu säljer dom ut allt för 30-75%! Ljuvligt. Tapeter ska inhandlas och Johan har sagt att jag får välja heeelt fritt! Härligt =)

Något sånt här vill jag ha som en fondvägg i köket. Resten ska vara vitt.


Vi funderar på rutigt golv i hallen.


Typ nåt sånt här vid huvudgaveln av sängen. Resten beige/vitt





Amazing!

Johan gick faktiskt upp vid 10.30 och satte omedelbart igång med att måla väggen i sovrummet och nu har han gått loss helt vilt på garderoben i klädkammaren! Ska måla och tapetsera den lite. Blir säkert jättefint!
För er som inte vet är Johan superexpert på att sova läääänge när han är ledig men har blivit väldans mycket bättre på att gå upp innan tolv iallafall och bara det är en bedrift! Jag är glad så länge han gör så fint i vår lilla lägenhet! =)


Jobba?

Ja idag får jag nog ta mej till jobbet trots mitt lilla ryggproblem. Ligger här nu och förbereder mej med värmedyna och värktabletter. Ska ha tabletter var 6 timme så tror jag att jag fixar det. Det  enda som oroar mej lite är att den enda tablett som hjälper är Diklofenak och den är definitivt inte snäll mot magen. De som kommer in med magsår till avdelningen har ofta ätit Diklofenak eller Treo. Treo är ett riktigt rävgift (PAPPA) som man absolut inte ska ta om man inte verkligen behöver det. Magsår kan låta som nåt fjuttigt men det ska ni veta mina vänner att det är definitivt inget fjuttigt med det! Otäcka sår. Diklofenak ska man egentligen ta tillsammans med Omeprazol som skyddar magslemhinnan men jag har inga på lager i mitt lilla medicinskåp.

Det var dagens medicinlektion. Nu ska jag försöka få upp Johan (att få upp honom innan kl 10.00 på en ledig dag är lättare sagt än gjort..) så ska vi åka till Coop och köpa en ny spisplatta eftersom mässingen runt vår ena spisplatta bara smällde av en dag! Skumt.

Tråkig dag

Eller ja...är rätt mysigt med regn och rusk kan jag tycka, iallafall ibland. Om man ändå är sjuk tycker jag inte det gör nåt! Har fortfarande ont i ryggen men möjligen har det blivit liiiite bättre. Ska ut till Johans föräldrar nu och äta lite. Vi tar med ett gäng lådor, bärandet får Johan stå för. Trots ont i ryggen har jag iallafall åstadkommit:
  • Diskat berget.
  • Plockat undan i köket så det ser skapligt ut.
  • Plockat ihop sommarkläder och lagt i påsar.
Johan har tvättat vårt lilla berg(vi har många berg i den här lägenheten...) så nu kan man titta in i klädkammaren iallafall. Imorgon förmiddag ska vi åka till Coop och köpa en ny platta till spisen och på måndag eftermiddag innan visningen hinner jag nog torka golven tror jag...Badkaret ska skrubbas också, men det är inga bräck. Sen ska ju allt småplock bort igen men det kan man trycka in lite här och var!

Ha en trevlig kväll. Tjingeling!

Har bara ögon för....=)


Idag är jag lite sjuk

Vaknade upp i morse när klockan satte igång, vid kvart i sex. Reste mej ur sängen, kände mej lite stel men tänkte inte mer på det. Tvättade ansiktet i handfatet men min rygg satte stopp efter 10 cm. Hmmm, gjorde ju ont, men jag tänkte fortfarande att det skulle lea till sej. På väg från toaletten till köket kände jag att jag inte kunde räta på mej riktigt. Tog en Diklofenak och två Panodil och åkte till jobbet. Väl där insåg jag hur långsamt jag var tvungen att gå och kunde inte ta ut stegen ordentligt för då gjorde det jäkligt ont i ryggen. Högg till liksom. Hjälpte till med morgonarbetet och behövde inte bädda eller lyfta någon, men det gjorde mer och mer ont i ryggen och den låste sej hela vägen upp till nacken till slut. Gick hem vid nio och nu har jag sovit i nästan tre timmar med värmedynan runt mej. Känns ju skönt så länge jag har värme, men det är högst tillfälligt. Går fortfarande som jag bajsat på mej och det kommer små elaka hugg hela tiden i ryggen. På jobbet fick jag andas med små pustar för det gjorde för ont att andas ordentligt.

Nu sitter jag här och äter lite frallor till frukost. Det mest irriterande är att det är så mycket som behövs göras inför visningen på måndag. Vi behöver måla väggen, det gör Johan, tvätta gör också Johan. Jag skulle behöva dammsuga, dammtorka, tvätta golven och bära ut lådor i bilen. Disken kämpade jag mej genom när jag kom hem från jobbet. Vi får väl helt enkelt ta lådorna ikväll.

Nu tycker jag mamma kan ringa och tycka synd om mej, då känns det alltid bättre.


Nyexaminerad handledare!

Skrev egentligen detta inlägget igår,men det kunde inte publiceras.Väldigt frustrerande att skriva samma inlägg typ 3 gånger. Då försvinner liksom det roliga och ett inlägg som från början var en halv A4-sida långt slutar med tre rader. Trist! Men men vi gör ett nytt försök idag:

Igår gick jag alltså den sista dagen på handledarutbildningen. Jag och Tina har slitit som oxar för att få arbetet gjort. Som ett examensarbete var det med metod, bakgrund, resultat och diskussion och korrekt referensteknik. Väldigt tråkigt. Vi fick bäst beröm i klassen vilket gjorde oss lite förvånade för vi trodde vi skulle få göra om massor. Men icke! Läraren tyckte att vi hade gjort ett jättebra arbete och tyckte det märktes att det inte var så längesen vi gick ut. Tina har ändå varit färdig i 8 år. Så nu väntar jag på min andra handledarperiod. Hade ju två studenter i våras men nu är jag ju helt färdig handledare! Ska ha dom fram till jul, det ska bli kul (ett litet rim såhär på förmiddagen).

Avslutar dagens bloggande med ännu en Jan Stenmarkbild, en av mina absoluta favoriter.  Detta för att roa Anette som har vett att förstå det roliga i texterna!


Lådor lådor lådor

Har ju första visningen på måndag och här är för tillfället lådor precis ööööverallt. Ska ta tag i det och köra ut till Ann och Ulfs garage i e.m. och lämna många av dom. Sen ska jag jobba fredag - måndag. Lite hinner jag väl göra då men inte mycket. Johan ska måla väggen och garderoben i helgen så dom är fräscha och vita. Putsade ju alla fönsterna för någon dag sen, men nu när solen står på kan jag svära på att man ser precis alla putsstreck och skit som kasat runt. Ser inte alls bra ut, men jag får väl helt enkelt låta bli att titta på dom just när solen står på som mest...
Idag blir det nog en liten tripp ner till stan och en fika med Tove väntar. Ska leta efter någon fin present till mamma som fyller år på tisdag. Tror jag redan funderat ut lite. =)

Häpp, nu ska jag packa lite fler lådor, bara för att spä på min lådpanik lite.....;)

RSS 2.0