Pust

Ja nu ska jag verkligen pusta ut. Har varit igång i ett sedan förra fredagen då vi åkte till mamma och pappa, sen har jag jobbat hela denna veckan och varit hos Johans föräldrar de kvällar jag inte har jobbat. Idag slutade jag 15.30 och nu har vi precis kommit hem från nyårsförberedelserna hos våra kompisar i Hässlegården. Vår nyårsfest börjar klockan 12 imorgon! Haha, om jag känner mig själv rätt så har jag somnat innan det är raketdags. Vem vet, kanske man hinner med en liten powernap. Vi ska åka och handla kl 12, sen hem till dom och äta lunch, börja med tilltugg till fördrinkarna, förrätten, maten, dessert m.m...mätta kommer vi nog bli, den saken är säker! Skulle bara varit ledig mån-tis egentligen, men vi var så mycket folk på jobbet på onsdag så jag tog faktiskt en semesterdag! Därefter jobbar jag 8 pass i rad...Nog för att jag ville ha 100% men såhär kan jag inte jobba i längden, man får jobba max 5 pass i rad innan man måste ha en ledig dag och nu känns det som jag sträckjobbat i flera veckor. Gott nytt år allihop och hoppas ni får en bra start på det nya året. Snälla, var försiktiga med raketerna - speciellt om det är alkohol inblandat. Det är aldrig en bra kombination. Jag och Johan tänker nöja oss med att titta på andras raketer så sparar vi både pengar och kroppsdelar...!

Mysigheter

Idag har Sara och min brorsdotter Ebba varit här och julfirat. Det har delats upp julklappar och ätits julmat och ris a la Malta. Nu har vi paltkoma och inväntar morgondagen då vi ska köra hem till Karlskrona igen innan klass 2-varningen slår till i Blekinge och Skåne med full kraft! Tidigare idag var vi på väla och sprang oväntat på Ida, sen kom Ludde och Sandra också och käkade lunch-så underbart att träffa mina älskade vänner! Mamma passade även på att klippa och slinga lite när jag kom hem. Det blev grrrrreat!


I glumslöv

Home sweet home! Har inte varit hemma på två månader men nu ligger jag i min egna säng i flickrummet i Glumman! Det var lite snöigt när vi körde från Karlskrona, kommit närmre 2 dm idag! Imorgon blir det sista inköpet av julklappar på väla och sen ska det firas jul med mamma och pappa eftersom jag ska jobba och storebror är bortrest över jul. Sov gott!


Bak!

Ja nu kanske ni tror att jag ska skriva om rumpor med tanke på överskriften men där tar ni fel! Jag har spenderat december med att baka när jag har en stund över och det har blivit en del julgodis som tar upp plats i frysen kan jag säga...än så länge har det blivit:
  • Klassiska lussekatter
  • Leila Lindholms Rocky Roads
  • Nigellas fantastiska chocolate fudge (ny personlig favorit!)
  • Chokladtryffel med pepparkakssmak
  • Wienernougat
  • Smörkola med ingefärssmak
Vill ni ha recept på något av julgodiset så säg till! Nigellas fudge är som sagt ny favorit och extremt enkel att göra, den tog kanske 15 minuter från start tills den ska svalna, sen skär man upp den i rutor. Nam nam!
 

The Hobbit

Igår var vi äntligen på bio och såg "The Hobbit"! Det är ju Bilbo det handlar om i denna film, den utspelar sig innan Sagan om ringen. Vi hade inga förväntningar för att inte bli besvikna, och det blev vi verkligen inte! Den var verkligen bra och sevärd. Obekväma säten på bion bara, vi fick ont i rumpan båda två! Vi var lite nördiga och valde en "Hobbit-meny" som bestod av en mellan popcorn och en mellan läsk med valfri plastfigur från filmen på locket. Jag tog Gollum och Johan tog Gandalf...haha! Efter bion gick vi på Harrys och käkade underbar mat. Johan tog en "räkmacka" som inte var av denna värld och jag tog en hamburgare som inte heller var av denna värld. Jag hade startat dagen med 1½ timme på gymet så jag tyckte att jag verkligen kunde njuta...! Vi kom hem otroligt mätta och satte igång vår helt nyinköpta blue-ray spelare (blir väääldigt bra bild!) och tittade på serien "Band of brothers" fram till kl 02.00 i natt. Skönt att vara ledig! Idag blir det inte många knop, vi ska se reprisen av "Så mycket bättre" och sen ska vi nog till Johans föräldrar för lite söndagsmiddag.

Ha en bra dag, allihop!
 

Admindag

Idag stod det "admin" på mitt schema. Admin är förkortning för administrativa uppgifter på jobbet. Jag skulle alltså inte jobba "på golvet" utan sitta och skriva ett dokument i tre timmar med två kollegor. Ganska soft men jag hade dåligt koll tyckte jag. Efter det blev det utbildning i blodgaser, kraftiga allergiska reaktioner och chocker (anafylaxi) och genomgång av ABCDE (Airway, Breathing, Cirkulation, Disability och Exposure - de ledord man går efter på en svårt sjuk/skadad patient). Väldigt intressant! Kom hem och rasade ihop i soffan i en timme innan jag skulle iväg till kvällens Friskispass - cirkelfys. När jag väl kom dit visade det sig att jag tittat i sommarens schema och det var inte alls aktuellt, så klart. Fick snällt åka hem igen. Nu är jag nyduschad och ser för tillfället ut såhär i huvudet:

Snö på Hästö


Workout

Jobbade till 15.30 idag och var ganska mör både i kropp och sinne efter jobbet. Har en tjej som går upplärning med mig också och då blir det alltid lite extra mycket att tänka på, förklara m.m. Jag tycker det är kul med studenter och upplärningar, men hur som helst får hjärnan jobba lite mer än vanligt. Var ganska trött som sagt när jag kom hem men beslutade mig, efter vila och mat, att jag skulle pallra mig till Friskis och gå på ett skivstångspass. Jag gillar inte skivstång, det är tråkigt, går sakta och jag får ont i knäna av utfallsövningarna. Men jag måste styrketräna för att orka springa ordentligt och jag gör inte det så ofta som det behövs när jag åker till gymet själv så nu SKA jag börja gå på skivstång. Det är skitbra träning, känner redan nu att jag kommer få träningsvärk i lår och rumpa imorgon. Skönt att jag tog mig dit iallafall! Tar annars en paus från löpningen nu i december, motivationen tryter och jag hatar när det är kallt, slaskigt och blött och mörkt ute. Vill inte alls springa då, så det blir mest stabilitetsövningar och konditionsträning på gymet och sen några pass på Friskis.
 
Nu ska jag somna, imorgon jobbar jag dag 4 av veckans 6 pass...jag har bett om 100% så jag ska inte klaga, men ibland önskar man lite extra efter några lediga dagar...!
 
Sov gott
 

4 december 2007

Idag den 4 december. Kl 11.00 är det exakt 5 (ofattbara) år sen jag såg Tobbe för sista gången; då kom bårbilen och hämtade honom. Kan knappt fatta att det gått 5 år, hur kan tiden ha gått så fort?! Han dog på natten mellan 3-4 december kl 00.30. Jag ska jobba idag, men kommer att tänka lite extra på honom. Den 4 december varje år gör jag något aktivt; promenerar, springer eller rör mig på nåt annat sätt som får mig att må bra. Just idag ger jag mig ut och tränar för att jag kan, för att jag är frisk, för att mitt hjärta slår och lungorna andas och min kropp är hälsosam och jag har ingen ursäkt för att inte orka/vilja använda den. Ni som kände Tobbe kan väl sända en extra tanke, tända ett ljus eller göra vad ni vill. Jag är så rädd att folk ska glömma honom bara för att tiden går, men jag vet ju att han aldrig blir helt bortglömd.
 
Nu ska jag träna sen åka till jobbet. Ta hand om varandra!

Adventsmys

Igår var vi girls hemma hos Tina och hade adventsmys med saffranskakor, pepparkakor och mögelost, rocky roads, glögg och julmust. Samma tema som hela helgen alltså; äta tills man får ont i magen...! Inte helt värt det efteråt men denna veckan jobbar jag 6 av 7 dagar så det blir verkligen att hålla igen ordentligt. Det gör inget för just nu känner jag mig inte alls särskilt sugen på mat över huvud taget! Snön yr ute och det är 5 minusgrader men jag ska försöka pallra mig till gymet innan jag börjar jobba kl 13.30. Pausar löpträningen nu i december. För det första tycker jag inte det är kul/skönt att springa utomhus när det är kallt, mörkt och grått och för det andra så saknar jag motivationen lite. Tränar kondition och stabilitet på gymet istället sen i januari ska jag komma igång med löpningen igen.
Nu ska jag klä på mig svettkläderna och dra iväg! Ha en bra dag allihop.

Fin överaskning!

Vaknade som sagt med nysnö utanför fönstret, det blev verkligen en överaskning!

1 advent

Första advent och första snön, ca 1dm pudersnö! Jag har gjort lussekatter och nu myser jag och Johan med lussebullar,pepparkakor, skumtomtar och glögg och julmust-mysigt värre!


Back to the 80s!


80-talsfest

Ååååh igår gick äntligen jobbfesten av stapeln! Kommer fler bilder, lägger upp två små bilder så länge.

RSS 2.0