Långpromenad

Kunde inte riktigt somna när Johan gick till jobbet strax innan åtta i morse. Gick upp och drack lite te och läste tidningen. Klädde på mig vid nio och promenerade ner till stan, ca 5 km. Tar ungefär 50 min att gå i normal takt. Köpte inför skidresan:
  • En snygg 80-talskofta/tröja på HM för 200:-
  • 3 par rediga trosor för 140:-
  • En Baileys mint
  • 2 tidningar, en lllustrerad vetenskap och en Veckans Nu. Man måste ju variera det intelektuella med rent skvaller!
Skulle även köpa mig en tågbiljett till Skåne, men fick besked att man inte kunde köpa biljetter dagen innan (eehhhh...va?!). Så jag måste nu köpa biljetten imorgon innan vi går på tåget. Ida slutar vid tre så vi har tid på oss, tåget går precis nedanför sjukhuset kl 15.38.

Ikväll ska jag hem till Linda för lite ostbricka och cider och givetvis ska vi se Let´s Dance! Johan ska bada i varmbadhuset med en kompis och sen äta på O Learys.

Tjingeluring!

Snö på balkongen

Någon som vill strosa runt i mina foppatofflor, eller kanske värma sig med en härlig filt på min balkong?




Kvällsaerobic

Det blev minsann ett pass på Friskis ikväll ändå, kändes helt okej trots min lilla svacka! Körde aerobic styrka,där man använder gummiband i vissa övningar. Mycket effektivt! Håller på i en timme och en kvart. Kom hem och slängde in några kycklingfileér i ugnen, gjorde  någon form av röra att ha ovanpå beståendes av ingefära, en halv chili (utan kärnor!) och 3 vitlöksklyftor. Luktar iallafall gott, vi får väl se hur det smakar...tänkte riva på lite citronskal och saft när jag tar ut dom. Det piffar till det hela lite. Till denna kreation har jag ugnstekt klyftpotatis (bakpotatis), någon liten sås gjord på turkisk yoghurt, salt peppar och lite honung och en sallad med fetaost. Jummy! Köpte även lite glass med kolasås som man kan äta till efterrätt om man vill. Och det vill man ju ;)

Häpp, nu ska jag slänga mig i soffan och åter igen njuta av att jag är ledig en heeel vecka. Fantastiskt!

Imorgon blir det lite småshopping på stan, ska fixa lite inför skidresan; tågbiljett till skåne, trosor som inte kasar ner till knäna när man åker skidor (vi snackar nu alltså Sloggy-trosor med bred resår...!) tidningar att ha på bilresan upp och sen ska jag ta mig en fika med Linda på stan!


Dagen började med ett otrevligt brev

Slog upp mina blå vid två-tiden. Ganska utvilad faktiskt. Funderar på om det inte ska bli lite träning ikväll, har inte känt mig seg på två dagar nu. Vi får se vart det bär! Annars kanske jag bara går till gymet och tar det lite i min egen takt idag. Som rubriken lyder så började jag som vanligt dagen med att hämta posten, gå igenom och tvärnitade! "PBK Inkasso" adresserat till mig! Jag som är supernoga med mina räkningar och organiserar in dom i olika pärmar. Påminnelser har hänt enstaka gånger, men Inkasso - ICKE! Kollade vilken faktura det gällde och förberedde mig på strid. Det visade sig att jag hade fått en påminnelse  från adressändring i början på januari, men att jag hade lagt in den så den ska bli betald nu i slutet. I fakturan står det bara att den ska betalas närmaste dagarna, så det var ju klantigt av mig att inte betala den på en gång. Handläggaren på Inkasso var lite snäsig och trodde väl att jag var en sån där slarvfia som låter räkning efter räkning passera utan att jag reagerar det minsta och har PBK Inkasso som speed-dial på min telefeon. Well, detta var min första och sista kontakt med dom! Dom skulle spärra sin faktura sen får jag bara betala mellanskillnaden på 160 kr. Assh*le.

Nu är jag leeedig i en hel vecka och jag tänker njuta av minsta minut! Ikväll ska jag och Johan ha god middag; kyckling med klyftpotatis och bearnaisesås med fetaostsallad. Gooooott! Imorgon kväll ska jag nog hänga lite med Tove och hennes kompis då Johan ska basta och äta ute med sin kompis. Häpp, nu ska jag nog dricka lite te.

Tjingeling!

Räkningar räkningar

Usch, fick precis min återbetalningsplan från CSN. Blir hela tiden högre och högre och det är så tråkigt! Började på 800:- tror jag för 2 år sen och nu betalar jag 1700:- var tredje månad. Blir till att sätta undan lite i månaden. Tyvär brukar jag glömma att jag satt undan och lever snålt den månaden som CSN betalas innan jag inser att jag faktiskt har 1000:- undansatt på ett hemligt konto, moahahaha! Trodde elen skulle bli skyhög, dels för att jag hört skräckhistorier från husägare som berättade att deras el låg på 4000:- eller vad det var. Helt sjukt! Och dels för att jag var nyfiken på om diskmaskinen drog massor med el. Men elräkningen var faktiskt precis samma som den brukar ligga på; ett par hundralappar så det var underbart! Tror att jag utan problem kan unna mig en massage i Sälen, är såååå sugen på att få en hårbottenmassage av ett riktigt proffs! I och för sig är Johan mitt privata proffs som vet exakt var jag vill att han ska trycka för att jag ska slockna (och sluta tjata på honom?! ;)). Häpp, nu blir det TV. SKa nog leta upp min balansboll också och utföra några atletiska magövningar på den en sväng.


oväder!

Ja jisses vilket väder man vaknade upp till! Verkade inte så farligt när jag körde från jobbet i morse, då var vädret mest konstigt; det regnade is och var -7grader ute. Det frös direkt på rutan så man fick köra jättelångsamt. Nu är det dock värre med hårda vindar och rejält med snö! Inte direkt så man känner sig sugen på en långpromenad...Har precis vaknat efter en skaplig sömn efter första natten. Sov väl helt och hållet till elva som jag brukar, sen vaknade jag vid ett, kvart i två, tre och halv fyra. Ska nog lägga mej lite mer sen när jag ätit och varit uppe en stund. Nattjobb är helt hopplöst, jobbar man 2 nätter förlorar man tre dagar bara för man måste sova igen. Annars har natten varit som den brukar: Först  händer lite, sen händer lite, sen händer ingenting, ingenting, ingenting,ingenting, ingenting, ingenting sen händer det möjligtvis något sen ingenting, ingenting, ingenting, sen vid fyra-sextiden händer allt på en gång: det ska kissas, det ska ramlas, det ska febras, det ska göras ont, det ska kräkas och det ska tvättas ansikten. Inte mig emot, jag ser hellre att det händer något hela tiden så man slipper den eviga väntan. Jag vet att vissa nätter kan vara jävliga och att man får springa nästan lika mycket som på dagen,men under mina 3 år har jag inte haft en sån natt iallafall. Som sagt; Nattjobb är inte min grej.


Frallbalkong

Min ambition för dagen var att promenera en lång runda. Det blev istället en bokeftermiddag på balkongen i solen med min underbara bok, nybakade frallor och 3 lager filtar, skidstrumpor, fårskinnstofflor och mysbyxor. Och en varm kopp chokelad! Hade skön musik på i bakgrunden och kände hur fräknarna bara poppade upp i mitt ansikte. Kände mig mycket bättre i morse när jag vaknade, men nu på eftermiddagen har mattheten sakta kommit krypande igen. Ska lägga mig vid fyra-tiden och hoppas på att jag kan sova bort det värsta innan jag ska jobba i natt. Har iallafall hitintills haft en underbart skön dag och jag tänker att när min energi kommit tillbaka ska jag sätta igång med träningen igen! Nästa vecka ska jag ju trots allt åka skidor hela dagarna...=)

Här kommer en liten bildkavalkad på dagens mys.

Lägg märke till hur matchande filtarna är. Visst är jag färgglad?!



.....nähä, givetvis gick det inte att lägga upp fler bilder. Ni får helt enkelt visualisera resten...=)

Tillägg till förra inlägget...

...där rubriken var "Nattjobb". Det är bra om texten har något med rubriken att göra, så här kommer en upplysning:
Jag ska alltså jobba två nätter i rad nu, därav rubriken "nattjobb igen"...! Så vet ni.

Nattjobb igen

Mår väl lite bättre nu efter att ha slocknat på soffan i tre timmar när jag kom hem från jobbet. Har tagit Panodil, men dom räcker ju bara en liten stund sen är jag seg igen. Har precis ätit min kålpudding med lingon och det var supergott! Duschade en lång varm dusch, men nu fryser jag lite igen. Ska nog krypa ner i sängen när Johan kommit hem och läsa mina underbara bok "Den förlorade symbolen" av Dan Brown, samma författare som skrivit "DaVinci koden" och "Änglar och Demoner". Veckans boktips utan tvekan! Denna boken och "Änglar och Demoner" är fullständigt omöjliga att släppa. För någon dag sedan gick jag och la mig lite efter tolv och tänkte att jag skulle läsa ett par sidor. När jag tittade på klockan nästa gång var hon 02.30 och jag var fullständigt uppslukad av boken! Mycket spännande...




Jä*la lingon

Dagens fråga:
Hur drygt är det att inse att man inte ha lingon hemma när man varit och handlat för 3 timmar sen och kålpuddingen och potatisen står helt redo att ätas?





















Svar: Asdrygt!

Hängig och seg

Gick hem liiite tidigare från jobbet idag, men bara en timme. Känt mig hängig och trött sedan i går kväll och jag fryser hela tiden. Idag har jag även pendlat mot hot-flashes mellan isfrossningarna. Har ingen feber men känner mej febrig...suck...hoppas det inte blir något av detta vi som ska till Sälen på söndag...men det tror jag inte och i vilket fall tänker jag inte hoppa över en skidsemester för att jag har en liten förkylning - aldrig! Blir iallafall inte någon träning idag som jag planerat. Step skulle jag på, men med tanke på att jag var rätt seg redan igår på Afro Power så blir det nog inte bättre på stepen idag. Ska nog bara vila och titta på film. Johan jobbar kväll och kommer hem vid tio. Ska göra mej en kolpudding när jag vilat klart lite senare.

Over and out!

Nys i näsan

Har precis städat igenom lägenheten ordentligt sen kl 12 idag. Dammtorkat, dammsugit, tvättat golven. Johan håller på att gräva fram sitt skrivbord och hjälpte mej att torka golvet lite i vardagsrummet. Vi har även flyttat ut vitrinskåpet från Köket till vardagsrummet. Så nu har vi lådor och massa "överblivet" i köket där skåpet stod innan. Man flyttar liksom runt skiten...;)
Men det känns iallafall bättre och bättre och jag trivs jättebra i lägenheten. Längtar tills solen börjar värma lite mer så jag kan sitta på min balkong och läsa en bok och sola mej i eftermiddagssolen...härligt! Idag blir det afro power som träning; barfota-aerobics där man slänger med håret, stampar med fötterna och skakar på tuttarna. Roligt! Tycker det är lite läskigt att vara barfota, men man får väl blunda för vissa saker.

Ikväll kommer Tove hit och då blir det hemmagjord pizza (ovanligt när vi ses....) med Johans hemmagjorda pizzasallad och sen ska vi titta på "Baksmällan", denna film som jag sett två gånger innan och gärna kan se igen! Roligaste jag sett nästan.

Häpp, nu ska jag nog äta något innan mitt träningspass.

Tjingeling!


Drömmar

För någon natt sedan drömde jag att jag satt på ett flygplan och det blev kapat. Kände inte dom som kapade, men efter en stund exploderade planet och jag såg mig själv och en av kaparna sitta på en brinnande flygplansvinge som störtade mot havet. Plötsligt var jag i min egen kropp igen och när vingen slog i vattnet simmade jag iväg från kaparen som höll i ett gevär. I nästa sekund var jag ombord på ett stort fartyg med massor av andra passagerare, men kände mig fortfarande jagad och visste att han var efter mig. Jag sprang in i en hytt och visste att han var nära. Det bodde någon annan i hytten men dom verkade inte bry sig så mycket om att jag sprang in där. Stängde igen en tung ståldörr med ett sånt där stort hjul som man stänger dörren med på båtar. Men precis innan jag skulle stänga till ordentligt sparkade kaparen upp dörren och siktade på mig med sitt gevär och jag tänkte i drömmen " Satan, nu blir jag skjuten, men jag drömmer bara så jag kommer inte dö på riktigt" I nästa sekund skjuter kaparen mig i benen och upp i magen och jag känner varenda kula träffa. Så hemskt och jag vaknade direkt efter! Det var en sån där otäck, verklig dröm och jag har flera gånger drömt att jag blir skjuten. Inte ofta, men det har hänt ett par gånger senaste åren. Känner alltid kulorna och tänker alltid att det bara är en dröm. Ibland kan jag stå och blunda riktigt hårt i drömmen och tänka "vakna, vakna". Ibland funkar det, ibland inte.

Sökte på "drömtydning" på Google och fick fram att det betyder att man känner sig överkörd och att man inte räcker till; jobbet, familjen, vänner m.m. och att man känner att andra kan trycka ner en. Så känner jag kanske inte, men visst ibland kan jag väl känna mig otillräcklig. I vilket fall är det otäckt att drömma sådär. Konstigt hur tydliga drömmar kan vara. Drömmer om Tobbe ibland och då känns det alltid som vi pratat på riktigt, väldigt verkligt. Sist vi pratade höll han på att bygga ett hus och han hade Maja hos sig. Då kändes det bra!


Calle Kristiansson

Följde väl Idol lite sådär halvbra förra året, men för någon dag sen hörde jag "Walking in Memphis" med någon skön snubbe med gitarr, ni vet den låten som Cher annars sjunger? Tänkte "Shit, vilken skön röst och vilket soft gung!" och började genast söka efter folk som sjungit den låten (vilket är en hel del) men hittade inte någon som bara spelade gitarr. Klickade på massor av artister men ingen stämde. Klickade slutligen på Calle Kristiansson, en av finalisterna i Idol och ba insåg att det var han som hade den underbara stämman! Så nu är "Walking in Memphis" första låten jag lyssnar på morgonen och den sista innan jag somnar. Rekomenderas!

IKEA och annat najs

Idag körde vi till Kalmar på en heldag! Åkte vid tolv och kom hem halv åtta i kväll. Vi körde först in till centrum i Kalmar, gick på Clas Ohlsson och jag köpte mej ett par finfina högtalare till min dator så nu kan jag lyssna på alla låtar på underbara Spotify utan att störa mej på det usla ljudet i datorn.(Mamma; Spotify är ett program där man kan lyssna och söka på en massa låtar, gratis och lagligt!). Så nu är jag nog fast vid mitt skrivbord en tid framöver ;)


Efter Classe åkte vi till IKEA och strosade. Hittade bokhyllorna vi ville ha, dock var de dörrar vi siktade in oss på inte på lager och de är tydligen utgående så det kommer inte in fler. Så vi köpte bara själva bokhyllorna sen kan man köpa till dörrarna när dom har kommit, alltså i april ungefär. Blir säkert bra. Ska bli skönt att bara ha någonstans att ställa alla de böcker som fyller upp alla de lådor som fyller upp hela vårt extrarum...!
Köpte en fåtölj ocksås om passar till soffan, 5000:- kostade den med fotpallen, men det är den baske mej värd..!


Efter ett par timmar på IKEA for vi till Ming Palace, kinarestaurangen i Kalmar. Mycket gott - som vanligt! Åkte hem halv sju och kom alltså hem halv åtta. Kånkade upp alla jä*la saker för 3 jä*la trappor, men till slut var allt uppe...När vi kom hem frös jag som en hund och duschade varmt en stund tills jag insåg att jag stod upp i ett badkar och duschade - när man kan ligga och vara varm hela tiden! Så jag fyllde karet, hällde i fotsalt (jaja, det är väl typ som badskum) och lite tvål så det blev riktigt skummigt. Låg nog där bara i 5 minuter eftersom jag blev så himla varm så jag nästan började svettas...men nu fryser jag iallafall inte längre!
Imorgon kommer Tove hit på kvällen och ska ha filmkväll med oss. Mysigt! Blir nog nåt träningspass på dagen. Eller en promenad om vädret vill. Idag har det visserligen varit fint väder, men så där fuktigt otäckt kallt. Inte ett dugg skönt!

Häpp, nog om detta. Uppdaterar säkert snart igen...=)

Jaha, ännu en vinterdag!

Jag har inte riiiiktigt tröttnat på snön ännu. Vi får väl vara glada att det är snö för en gångs skull - och att den stannat i en månad! Nu snö/regnar det och det är visserligen tråkigt för då blir det blött, blaskigt och kalla tår. Men säg den snö som varar ;)
Idag ska jag jobba kväll igen. Ser fram emot en helledig helg. Det blir nog som sagt en tripp till IKEA där vi ska beställa hem en stor bokhylla. Vi slänger nog en liten kik på kök också, men det är inget som vi ska beställa till helgen. Nåt ljust vill jag ha iallafall...Klicka på länkarna nedan för att se några snygga:

Finns såklart maaaassor med snygga kök,svårt att välja ett bara!
Nu ska det ätas frukost, sen förberedelse inför kvällen. Det behövs..

Enligt schemat

Höll faktiskt schemat till punkt och pricka igår! Gjorde alla sakerna och i nämnd ordning. Härligt när man känner att man gjort allt man tänkt sig. Nu är skräpet på balkongen borta, men det är troligen bara en tidsfråga tills det är fullt där igen....=P
Ikväll väntar jobb, likaså imorgon. Sen jobbar jag natten på torsdag och sover väl till ett på fredag sen är jag ledig hela långa helgen. Underbart!

En annan sak som är superkul är att Ida har fått semester och kan följa med oss till Sälen! Kul! Så vi blir borta en vecka med mina föräldrar i snö, badhus, äventyrsbad, resturanger och barer. Ska bli jätteskoj och Ida har aldrig åkt skidor så första dagen lär väl tillbringas i barnbacken. Men det gör inte mej någonting eftersom jag inte åkt ordentligt på 5 år...! Häpp, nu får det bli någon sorts frukost tror jag.


Gremolatakyckling

På allmän begäran kommer här recept på gremolatakyckling!
4 pers

400 g pasta (jag tar bulgur, man kan ha ris eller couscous också)
olivolja
2  st schalottenlökar
3 klyftor vitlök
2 st citroner
1 knippe kruspersilja
3 st kycklingfileér
salt och peppar
200 g gröna ärter
100 g chevréost
2 msk pinjenötter, gärna rostade

Koka pastan. Gör gremolatan genom att hacka lök och vitlök och stek i olivolja. Skölj av citronerna och riv skalet. Tillsätt det mesta av citronskalet och persilja. Strimla kycklingfileérna och stek tillsammans med gremolatan. Salta och peppra. Häll slutligen ner ärtorna. Lägg pastan på ett serveringsfat med kycklinggremolatan ovanpå bryt chevreost ovanpå och strö över pinjenötter. Toppa med det sista av citronskalet.

Klart på en kvart och supergott!


Ledig dag

Eller ledig och ledig, har minst 50 saker jag ska göra...Först och främst vill jag säga stort grattis till Henke och Pillan (gymnasiekompisar) som i natt fick sin lille pojk! Man kan följa i princip hela graviditeten och förlossningen på deras blogg: www.hplindgren.wordpress.com.

Saker som ska göras idag är:
  • Tvätta 7-12.
  • Lämna tillbaka några julklappar som inte passade på Intersport.
  • Åka till tippen med skräpet på balkongen.
  • Fika med Karin och Anette och deras barn och Karins mage. ;)
  • Träna aerobics mellan 17-18.
Så efter kl. 18.00 är jag lös och ledig. Ska nog tillaga någon smaskig måltid efter min träning. Kanske gremolatakyckling igen? Det är fruktansvärt gott..!

Kvällsjobbet över!

Jahapp så var denna kvällen över - skönt! Är gräsänka för tillfället då Johan är på IVA-fest och röjer loss på någon form av "galakväll" för personalen på IVA. Själv ska jag invänta morgondagen då jag ska skutta upp ur sängen (eller släpa mig) kl 06.00 för att gå till mitt arbete. Hoppas helgen går fort så jag kan vara ledig igen...=P På måndag blir det i och för sig inte så mycket slappande då jag ska tvätta 7-12 och sen ska jag träffa mina mammalediga vänner Karin och Anette. Trevligt!

Häpp, nu ska jag rosta ett par mackor och slänga mig i soffan.

p.s. Här luktar extremt mycket vitlök och matos i lägenheten trots att det var 3 dagar sedan jag använde en vitlök. Har slängt alla sopor nu och hoppas på snar förbättring i doftväg.....

Home sweet home

Hittade en übersöt kudde på Åhléns idag. Passar utmärkt i kökssoffan! Kan givetvis inte ladda upp den (vadå trodde ni det eller...haha! Har försökt i över en timme nu...).
Google är ju som alla vet människans bästa vän så här kommer någon annans bild på kudden jag köpt:





Haiti

Hemskt hemskt  hemskt...man tror att minst 50.000-100.000 har dött i rasmassorna. Infrastrukturen är katastrofal i normala sammanhang vilket innebär att dom inte har någon struktur i vem som ska komma med fordon, var dom ska komma och hur dom ska komma dit. Infrastrukturen är i det närmsta obefintlig och alla tre sjukhusen i Port-au-Prince är antingen rasade eller skadade. Politikerna har ingen makt och biståndsarbetarna är alldeles för få för att lyckas rädda de människor, barn, äldre, djur, sjuka som ligger fastklämda och begravda och ropar på hjälp med sina sista andetag. Här sitter jag och önskar mej bort till Haiti, skulle verkligen kunna tänka mej att jobba för Läkare utan gränser, men vad hjälper det? Även om jag skulle kunna ta mig dit så skulle det säkerligen vara för sent för dom allra flesta. Jag har skänkt en slant till Läkare utan gränsers fond "Akutinsatser". Jag tänker inte tigga och be andra ge bort sina pengar, men om någon vill skänka så kan man göra det på deras Postgiro: 900603-2 eller Bankgiro:900-60 32.

Skriv "Akutinsatser" i meddelandet.




Andra lediga dagen

Ååååh känns som världens lyx att få vara ledig två dagar efter att bara jobbat en dag denna veckan. Så underbart! Dessutom vaknar jag till en molnfri, solig vinterdag som bara skriker åt mej att pallra på mej termobyxorna och traska ner till stan. Ska nog köpa två lampor till köket tror jag. Vi har inga alls där nu när ljusstakarna försvann, så jag får väl se om det finns något billigt någonstans. Eller någon REA för den delen...=)
Annars blir det nog inte många knop idag skulle jag tro. Blev allt ett step-pass igår kväll och det var ljuvligt jobbigt för min gamla kropp. Idag blir det ett pass till, ska ta mig an aerobic styrka idag. Provade ju aerobic 2 (avancerad) i höstas, men det gör jag inte om! Hängde in med över huvud taget och en liten spanjor stod och skrattade åt mej när jag inte kunde snurra runt lika snabbt som han gjorde eller vicka på höfterna som han hade naturligt inbyggt....

Nähä, skidbyxorna väntar!

Queeni och mamma

Queeni ca 5 sekunder innan hon rusade iväg efter en hare...men fin är hon!

 

Jag och mammi med flugögonen. ;)

 


Träna

Dags att hugga tag i bilringarna, stoppa ner dom i träningskläderna, på med dubbla träningstoppar och bege mig till Friskis och svettis! Inget mer slappande nu. Inte för att jag känner att jag slappat så extremt mycket, men jag har iallafall inte gjort något ordentligt träningspass på länge, bara cyklat och promenerat och det gälls inte riktigt. Ikväll hade jag egentligen tänkt gå ut hårt och först träna core klockan 17.00 och därefter direkt gå på ett step 1-pass, men väl hemma från avslutningsfikan med studenterna på jobbet så högg jag tag i extrarummet för hundrade gången och plötsligt var klockan 17.15. Så coren får stå undan idag sen tar jag helt enkelt bara step-passet och kör på. Ska bli skönt! Undrar bara hur det blir med betalning och så nu...om man får något inbetalningskort eller hur det funkar...i och för sig så betalade jag ju för ett år i november så hoppas det blir rätt! Gör ett försök att lägga upp bilder på vardagsrummet igen...ha tålamod...
För övrigt är det inte min rumpa som har vuxit till dubbel storlek,det är faktiskt byxorna...=)

YES!!! DET FUNKADE ATT LADDA UPP BILDER. ENJOY!

Skrapa, skrapa, skrapa

Vardagsrummet innan

In mot sovrummet

Vardagsrummet efter! Vita tapeter. Kuddarna fick vi i julklapp.

In mot sovrummet. Fondvägg.

Närbild på fondväggen. Glansigt mönster mot matt bakgrund.


Endagsjobb

Har lite konstigt schema för tillfället, har precis varit ledig tre dagar, nu ska jag jobba en dag sen ledig två dagar igen! Jaja jag klagar inte...På ledighetsschemat står följande sysslor onsdag-torsdag:
  • Tippen med skrotet som står på balkongen.
  • Försöka rensa upp så mycket som möjligt bland kartongerna som är kvar. Det mesta är böcker och CD-skivor, alltså sånt som ska in i bokhyllan vi inte köpt ännu....=)
  • Planera ett IKEA-besök så vi kan köpa ovan nämnda bokhylla

Hm, ja det var väl det än så länge tror jag. Idag har jag sagt till tjejen som jobbar på Riksbyggen om våra dragiga fönster. Blåser det mycket ute så känner vi vinden genom fönsterna. Inte så kul. Dessutom är här ungefär 18 grader inne i lägenheten vilket definitivt inte är ett dugg kul. Tur att jag fick ett härligt fotbad av Johan i julklapp som jag kan värma mina isbitar till tår i.

Kom ju hem från min Skånetripp igår och vandrade in i ett underbart vardagsrum - alla tapeter är nu färdiga! Underbart. Ska minsann försöka få till en bild på det hela...










10 minuter senare kan jag såklart fortfarande inte få upp en bild på vardagsrummet. Ska till jobbet nu, men jag lovar jobba vidare på detta!

Tjingeling!



Thä Studio

Idag var jag och Ida i Turning Torso för att förevigas i hård sminkning och håret stylat av stylister. Måste säga att jag inte såg nån vidare förändring på håret, men sminket var kanske lite mer än vad man var van vid. Ida säger att dom inte gjorde något med håret för jag har så fin frilla redan, och jag är böjd att hålla med henne. Jag köpte tre bilder och här är dom (mamma, jag mailar dom till dej):


Markus Krunegård

Har upptäckt en ny favorit! "Jag är en vampyr", "Ibland gör man rätt ibland gör man fel" och "Hela livet var ett disco". Underbart! Diggar lika mycket som en till en deppig Lars Winnerbäcksång.

Klicka här: Markus Krunegård för att höra en svängig dänga!

Promenix

Ååååh, jag skulle gärna vilja grilla korv någonstans i snön, men jag ska ju jobba! Tråkigt...får väl se om någon vänlig själ vill hitta på nåt mysigt med mej i  helgen. Mamma kanske? Hon är alltid på! Som vanligt när jag åker hem är helgen fullbokad: Fredag - umgås med mamma och pappa. Lördag - Ev. Ludde på dagen. Inget planerat på kvällen. Söndag-Luncha med Johan Svensson, därefter myskväll hos Maria. Måndag - The Studio i Malmö. Sen åker jag hem!

Uuuuh trött...

Dagen började vid 6 då jag skulle masa mig upp och ta mig ut i ett trött Karlskrona. Man inser att det är tidigt och dessutom helg när ingen har kört på vägen framför en tidigt på morgonen och snön vräker ner. Har varit en extremt lugn dag på jobbet som förvisso varit väldigt skön men också lite tråkig när det inte händer något eftersom doktorerna inte direkt är överbefolkade och kan säga åt oss vad som ska hända. Gick hem vid två, handlade lite tapetlim och mat till kvällen sen drog jag hem till lägenheten där Johan och svärfar var i full gång med att tapetsera vardagsrummet (äntligen). Svärmor hade röjt i köket så nu ser där lite mer vettigt ut....tur när mamma och pappa och svärföräldrarna kommer hit och rycker upp oss lite! Har även fått tummarna ur ändan och sorterat alla papper som legat framme från banken, Telia och annat smått och gått. Har organiserat och satt in i pärmar och mappar så nu har jag lite bättre koll där. Räknade också alla "renoveringskvitton" och kom fram till att vi renoverat för ca 5800:- hittills. Kom precis på att jag inte hittat kvittona på golvet i sovrummet....hmm får nog leta lite mer då.

Nu väntar lite spaghetti och köttfärssås på att bli tillagat. På fredag blir det skåne och Glumman igen fram till på måndag. Skönt!

Snow snow snow

Idag snöar det igen här. Snön har aldrig riktigt försvunnit sedan den kom lite innan jul. Så den har legat i 3 veckor! Härligt tycker jag. Till och med havet har frusit. Vintern 2006 skrapade jag rutorna 2 gånger på hela vintern och inte ens vår lilla pöl utanför lägenheten i Torsås. Nu får jag skrapa rutorna varje gång jag ska köra och till och med havet har frusit. Så  tycker jag vintern ska vara. Inte +8 grader och duggregn. Nej, ge mej -10 grader, is, kyla och snö så är jag glad!


Jag är ingen tapetserare

Jag fattar inte hur man gör mönsterpassning. Skulle försöka vara lite duktig idag och överraska Johan, men jag blev bara arg. Skulle sätta upp en tapet i köket på ena väggen, men när jag kom till själva mönsterpassningen packade min hjärna ihop och flyttade ut från min skalle.

Och hur ska man kunna tänka ut mönsterpassning och man står där med bara luft i knoppen? Inte så lätt. Jag värmde två lussekatter istället.


Känslig tjej

Det är inte bra av en handledare (mig) att skrämma upp sin stackars termin 3 student genom att låta henne sticka sin handledare (mig) när handledaren (jag) vet att hon får blåmärken extremt lätt. Studenten gjorde allt helt rätt när hon satte nålen för 2 dagar sedan och idag är min arm såhär färgglad!


Extrarummet

Nu har iallafall min datorhörna kommit på plats, och säkert 6-7 lådor har försvunnit till vitrinskåpet och andra bra ställen!


Ser iallafall helt okej ut från köket...


Men kanske inte lika fint från hallen. ;)

Långhelgen avklarad

Började min långhelg i torsdags morse, nyårsafton. Jobbade till tre sen var det fest i Hässlegården med raketer, god mat, bebisar, Wii-spel och Guitar Hero. Därefter jobbades det fre-sön. Ganska okej helg faktiskt, behövde inte jobba mer än ett kväll-dag pass vilket innebar att jag fick sova ut ganska mycket. Var en underbar vinterdag i lördags morse med 10 minusgrader så jag snörade på mig vinterkängorna, mina nya thermobyxor, halsduk och värmetröjor och gav mig ut på en 1,5 milsrunda ner mot Trossö och tillbaka. Underbart! Bet riktigt i kinderna och jag såg sådär frisk ut som norrmän gör. Idag var jag bara hemma om och duschade innan jag tog mig ner till stan igen för att spendera kvällen hos Tove och Robin. Åt tacogratäng och choklad (igen...börjar faktiskt tröttna lite nu - jag!). Imorgon kommer Karro ner och då blir det restaurang och bio med henne och Ida. Ska bli najs, våra kvällar brukar vara extremt trevliga. På tisdag ska jag hem till Linda på kvällen och se hennes nya lägenhet plus att vi ska ha hemmakväll med hyrfilm. Känns som dom här tre dagarna kommer gå i mysets tecken, men det har jag verkligen inget emot! Nu är det Star-warstittning som gäller sen ska jag läsa min nya Dan Brown-bok ("I cirkelns mitt") som verkar vara jättespännande!

Tjngeluring


RSS 2.0