Ny mailadress

Tänkte göra mej av med min typ 15 år gamla hotmailadress och börja med Gmail istället, Googles. Verkar ha bättre verktyg och inställningar.

Jag kommer såklart fortfarande kolla hotmailen, men ska ni maila mej är det denna som gäller: [email protected]

Heja 80-talet!

På lördag är det utgång med Angie, Linda och Lindas kompis. Då blir det 80-tals outfit för denna bruttan. I love 80-talet! Färglatt och härligt. Jag köpte tre nya toppar idag, "over sized"; en knallgrön, en lila och en jätterandig. Till detta ska jag ha svarta tights med lite osynligt ormskinnsmönster. Skitcoola. Jag ska rock´n rolla.

       

3 Bejbs.

     

1 bejb. I sina nya toppar!

Kan inte bestämma mej för följande:

Är ledig idag och vet inte riktigt vad jag ska hitta på

  • Baka frukostbullar
  • Göra pannkakor och göra dom onyttiga, typ med glass. Eller bara med bär och honung.
  • Titta på film

Äntligen!

Jag och Angie satt klistrade vid Let´s Dance med marängschwissen krampaktigt i händerna. Ja, i en skål såklart. Tyckte alla har blivit bättre till denna veckan. Jag gillar Kitty, men hon platsar inte som dansare. Hon ska bara se cool ut och prata om bra saker i "Christer" i P3. Älskar Magnus Samuelsson, han är sååååå stor! Tänk att bli slängd hit och dit av honom, herregud....Laila Bagge är också grym och den där Morgan (?) som dansade sist idag är bra han med! Hasse Aro är lite slängig i armarna men jag gillar honom för han är polare med Leif GW. Tänk att vara polare med honom! Jag skulle bara prata om smarta saker med honom. Han är grym.

Imorgon blir det jobb igen. Lördag - måndag. Känns väl rätt okej, helgerna brukar vara rätt sköna. Inte så många patienter och inte så mkt personal. Häpp, nog om detta.




Oh, kom på;
p.s.1 Heja Angie som sa till på skarpen på jobbet idag, you go girl!
p.s.2 Riktig lycka är när Blondinbella, världens klyschigaste kvinna, åker ut ur Let´s Dance. Tack alla ni som inte röstade!

ledig dag

Har jobbat fyra dagar i rad nu. Mån-tors. Jobbigt värre, men imorgon är jag ledig. Fick en tjej som gick brevid mej idag som jag ska lära upp under tre veckor. Lilla jag! Det är jag som behöver upplärning känns det som ibland. Orkar snart inte vara kvar på den där avdelningen längre. Alla är gamla och bittra och tycker livet är pest. Dessutom måste en av dom bästa sluta bara för hon inte jobbar natten eftersom hon somnar när hon kör bil sina fem mil hem. Hon har varit där i 1½ år men nu måste hon gå. Piss. Angie har jobbat på avdelningen i över ett år och hon har sökt jobb där, men hon får inget. Däremot får 3 andra i hennes klass jobb. Folk som aldrig ens jobbat på sjukhus innan. Var finns logiken i det? Varför vill jag vara kvar på ett sånt ställe? Men jag vet ju inte vad jag vill göra. Fick ett ansvarsområde tilldelat för någon vecka sen; friskvård. Det är jag och två tjejer till som ska dela på det området, lägga upp bra saker som får personalen att må bra. För någon dag sen får vi reda på att chefen måste "kolla upp" vad som gäller med friskvård för vår avdelning och om det är vi som ska hålla i det, eller om det är ledningen. Typiskt. När man väl får något som kan verka lite kul så är detinte säkert att det ens ska vara kvar. Skit.

Nä, hopp i säng och njuta av lediga dagen.

Ny Msn-konversation

Denna gång mellan mej och min käre bror. Vi pratar om LottaPotta och jag kom givetvis på en festlig grej man kan göra med den. Tänk er att ni spanat in den hetaste grabben på stället och vill lägga in en stöt på honom. För att han ska få ett gott första intryck av dej och upptäcka att du är en kul och kreativ tjej tar du fram din LottaPotta och sätter innanför byxorna. Därefter smyger du efter honom in på herrtoan och langar lite smidigt ut tratten på LottaPottan, inte så den syns såklart. Om du vill kan du kissa i kors eller pricka något spännande i pissoaren, eller göra nåt annat häftigt som killar gör på pissoaren. Tänk så förvånad han hade blivit, och vilket partytrick sen!

Lotta-Potta

Jag har hittat den!

"LottaPotta är avsedd för kvinnor och män som har svårt att komma till toaletten och har utvecklats för liggande, sittande och stående bruk. Produkten består av en tratt med adapter som kan anslutas till en urinuppsamlingspåse. Kan användas flera gånger. Rengöring 120 grader"

Tänk så mycket man kan få lära sig!

Party party!

Angies fest blev en livad tillställning. Vi var ca 30 personer. God mat (buffé) och trevligt folk. Kunde inte bli bättre! Johan hade ont i magen och fick stanna hemma (lite läskigt nu med vinterkräksjuka och allt...). Gick hem redan vid elva. Inte för att det på något sätt var tråkigt, men det kändes som att dom som var kvar var singlar och började stöta på varandra framåt 22-tiden och alla skulle ut sen. Jag kunde inte gå ut eftersom jag har lika mycket pengar i min ficka som en vägglus. Men, jag gick hem och dök ner i sängen och somnade gott vid tolv. Nu ska jag ner till festlokalen igen och hjälpa Angie att städa.

Tjingeling!

Ruskigt seg dag

Känns lite öststat över dagen idag. Mulet, grått och hyreshus liksom. Ingen lust med nåt, förutom Angies fest senare såklart.

Att kissa ute

Har en intressant diskussion med min vän Miguel på msn. Vi diskuterar utomhuskissande.

Sullan - Lady Nougat  says:
ja och det värsta som finns är om man verkligen måste på toa så finns det ingen!

everybody's got a hungry heart.
says:
usch ja
everybody's got a hungry heart. says:
ångest
 
Sullan - Lady Nougat 
says:
ja verkligen. speciellt för tjejer. ni kan ju liksom bara hala ut den så är det överstökat. vi måste ju hitta ett ställe och måste dessutom visa hela rumpan!

everybody's got a hungry heart.
says:
sant
everybody's got a hungry heart. says:
men det finns väl ngn slags manick ni kan använda nu? typ ngn tratt..
 
Sullan - Lady Nougat
  says:
haha!! nej 

everybody's got a hungry heart
. says:
jooo
everybody's got a hungry heart. says:
jag har sett det på tv *nickar bestämt* 

Har någon sett denna tratt man kan använda? Isåfall är jag mycket intresserad. Finns den i sådan storlek att den får plats i handväskan? Kan man få den i olika färger? Kommer den i någon form av skydd så  man slipper har en kissig tratt i väskan? Svar önskas.

Examen

Herregud vilka sköna lata dagar jag har nu. Gick av natten i torsdags morse och gick hem och sov i min ljuvliga säng. Slappade hela torsdagen och igår var det dags för Angies examen i kyrkan. 2 år sen min examen och it brings you back! Massa tal och fin(tveksamt) sång. Utdelning av broscher där alla såg stela och nervösa ut framme vid altaret - som sig bör. Vi fotade och fotade tills batteriet tog slut, men jag hade fått alla bilder precis när den lade av. Åkte hem och förberedde för pizzakväll med Johan,Tove, Robin och Siri. Vi beställde pizza och sen lirade vi Guitar Hero, Buzz och avslutade kvällen med Jeopardy och massor med onyttigheter. Härligt. Dom åkte hem vid halv tre och då var jag såklart helt slut. Jag är ingen nattmänniska!

Idag har vi sovit länge och verkligen inte stressat ihjäl oss. Angies kompis är ordentligt magsjuk så hon får ockupera Johans lägenhet. Vi har ställt fram handdesinfektion...haha =)
Ikväll blir det examensfest med planka och bål här i lokalen mitt emot. Perfekt, jag ser lokalen från min lägenhet = krypavstånd! Nej, så allvarligt ska det nog inte bli ikväll. Morgondagen kommer nog se likadan ut som idag - ingen stress och massor av relaxande. Eventuellt en långpromenad. Har tränat på gymet 3 ggr denna veckan, känns bra! Nästa vecka jobbar jag sex dagar...ser inte fram emot det jättemycket. Men men...

Häpp nog om detta, tjingeling people!

Äpplet

Nygammalt vitrinskåp!

Bakattack

Fick en attack nu vid 21.00-tiden och kände att jag ville baka. Imorgon blir det ju pizzakväll och jag tänkte att jag skulle baka lite godsaker att ha efteråt (för efter en pizza brukar man ju ofta vara sugen på efterrätt....) Sagt och gjort. Tittade i mitt skaffri och konstaterade att jag hade väldigt mycket choklad och nougat över från julgodisbakandet. Letade upp ett recept på nougatkaka på Google och slängde ihop den. Har aldrig gjort den innan och den blev väl inte helt fantastisk (typ havregryn, smör och nougat) men den går säkert att äta. Slängde även ihop en klassisk sockerkaka med lite nya kryddor, mina favoriter: citron, ingefära och kanel. Den går nog ner den också!
Så nu har jag köket fullt av kakor och lägenheten luktar nybakat. Härligt härligt =)

Världens läskigaste bilder...

...på världens läskigaste känisar


Brainstorming på kontoret: "Oh!Oh! Jag kom på det! Grabbar, vad säger ni om en naken David Hasselhoff med ett par hundvalpar över sig? Det blir liksom sexigt och gulligt på en och samma gång!"


Amy Whinehouse


Jag gillar Michaels musik men...utseendet är...sådär kul.


Donatella Versace

Tro mej; det finns massor med fler bilder,men nu måste jag laga mat till oss!

Fyradagarsledig

Skulle egentligen jobba dagen imorgon,men pga kris på jobbet fick jag hoppa in natten istället. Blir därmed ledig tors-sön. Inte helt fel! Imorgon blir det nog en runda på stan, måste köpa en present till min lilla Angelica som blir sjuksköterska på fredag. På lördag blir det examensfest och på söndag blir det nog pizza med Johan, Siri, Tove och Robin. Ska bli najs!
Häpp åter till arbetet.

Tjingeling!

Åh,min säng


Som värsta friskusen


För 2 år sedan












SJUKSKÖTERSKE-EXAMEN!

Hallucinationer

Mina bästa repliker på jobbet idag:
"Vart ringer det nu?"
"Det plingar nånstans!"
"Vad är det som larmar?"
"Vem är det som har telefonen, den ringer!"

Alla gånger var det tyst på avdelningen. Allt tycktes plingla i mitt huvud. Why?

På onsdag! På onsdag!

Mellan 13 och 18 på onsdag kommer min nya fina, breda underbart vackra säng!

Tillägg

Eftersom listan bara innehöll 10 st såpor måste jag ju lägga till lite:
  • Top Model
  • Project Runway
  • Let´s Dance
Så klart!

Mina såpor

Jag kan inte hjälpa det. Som jag skrivit innan gillar jag sånt som är lite tragiskt och dokumentär. Här kommer top 10 småserier utan inbördes ordning som jag kan sitta och titta på varje eftermiddag om jag måste. Skratta eller håll med - What ever!


  • Simpsons
  • Family Guy
  • Seinfeld
  • Scrubs
  • Bonde söker fru (vem kan motstå Fredrik liksom?)
  • Little Brittain
  • Färjan
  • Beauty and the Geek (jag kan inte hjälpa det!)
  • Unga Mödrar
  • Outsiders

Rör på fläsket!

Känner att jag säckat ihop mej över jul och nyår,även om jag faktiskt har promenerat och tränat på gymet under de 2 veckorna. Men samtidigt har jag ju faktiskt ätit en hel del onyttigheter...och bakat massa julgodis. Säger som en på jobbet sa; jag har inte haft ett dugg dåligt samvete för något av det goda jag ätit. Men nu får jag hugga tag i mej själv igen. Inga onyttigheter i veckorna och nyårslöftet (jag brukar inte ha nåt) är att gå med i Friskis och svettis. Har varit iväg på gymet nu och sprungit i en halvtimme på cross trainern och sen gick jag bara in på gymet en liten sväng. Har lite ont i ryggen så nu sitter jag med värmedyna efter en varm härlig dusch. Ikväll blir det lövbiff med senapssås och tagliatelle. Smaskens!

ryck

Något märkligt har inträffat. Jag sitter här i min soffa och tyckte plötsligt att allt är väldigt ljust här inne i rummet. Jag är på väg att resa mig för att stänga fönstret men hindrar mig själv precis innan jag reser mig och skrockar för mej själv.
"Men Susanne" tänker jag "fönstret är ju inte öppet, det är rent!" Har putsat alla mina fönster och oh my god mina vänner, det behövdes badly. Har även städat och dammtorkat och skurat badkaret och putsat speglar. En gång i veckan får man väl göra det iallafall....nu doftar allt galla här inne eftersom jag städar med en underbar uppfinning som heter Galltvål. Galla löser upp fett, och då har någon smarting kommit på att använda det i tvål. Fungerar utmärkt! Nu luktar hela lägenheten tjurgalla och allt glänser vackert. Känner mej hemma med tanke på att jag jobbar med gallor hela dagarna. Och bajs, glöm inte det.

Nu tänkte jag baka något som innehåller pepparkakor men hittar inget. Har massa pepparkakor över, men jag vet inte vad jag ska göra med dom. Finns ju pepparkakscheescake, men jag har inte ingredienser och jag orkar inte åka och handla. Har dessutom inga pengar att handla för (vi lever på smulor från skafferiet och diskvatten, där finns väl ändå lite näring?).

Jag längtar verkligen efter att åka skidor, brukar åka på Vallåsen en dag med pappa när jag inte åker på skidsemester, men det har inte blivit något senaste åren eftersom människor förstör våran jord så att vi nu håller på att långsamt brännas upp och svämmas över samtidigt. Men annars mår jag bra. Hoppas på Vallåsen detta året, några minusgrader har det ju iallafall varit.

Landstinget

Jag tjänar ungefär lika mycket i timmen som en gymnasiestuderande på museét.
Jag tjänar ett par tusenlappar mindre än en tågvärd.
Jag tjänar ett par tusenlappar mindre än en undersköterska som jobbat ett par år kommunalt (t.ex. på äldreboende).
Jag har mindre lön än de som är nyutbildade sjuksköterskor och som får en grundlön på ca en tusenlapp mer än mej pga att de går efter nya avtal.

Jag spenderar dagen med att i princip lyfta upp minst 2 personer ur sina sängar, med hjälp av en kollega så klart, pga att de inte orkar stå själva. Jag bäddar sängar med krökt rygg. Jag har ansvar för mediciner - rätt styrka, rätt mängd och till rätt patient. Jag har ansvar för antibiotikablandingar där jag ska - om man ska följa reglerna - använda munskydd, täckrock och handskar för att skydda mig själv.

Jag arbetar med personer som har multiresistenta (mycket smittsamma) bakterier och patienter som är mycket infektionskänsliga - som ligger på samma sida. Däremellan har jag ansvar för att inte smitta patienterna med olika bakterier som fastnar på kläder och händer.

Jag torkar bort kletigt bajs, byter blöjor och tömmer stomier i rostfria skålar där avföringen ska mätas och skrivas upp. Jag stoppar in en kräkpåse under näsan på en patient som kaskadkräks samtidigt som jag matar grannpatienten och måste vara uppmärksam på att denne inte sätter i halsen när jag slänger bort kräkpåsen med en halv liter uppkastning i.
Jag ringer biståndshandläggare, kommunsjuksköterskor, ordnar så patineterna har ett boende efter sjukhusvistelsen. Jag rondar med läkare, försvarar mina handlingar för de som är kritiska, tröstar de som är ledsna och uppmuntrar de nyopererade. Jag har ansvar för ryggbedövningen på de patienter som i Karlshamn ligger på IVA, men inte i Karlskrona. Jag tar hand om de patienter som egentligen ska ligga på IVA, men får inte plats pga överbeläggningar. Samtidigt som jag har 9 andra patienter varav 3 är nyopererade, 2 behöver helomvårdnad och om man har tur kan de 3 sista stappla sig ut till toaletten själva. Jag talar med anhöriga som vill anmäla oss eller vill prata om sin mamma som nyss gick bort. Jag hämtar vatten till en patient trots att jag håller på att renbädda en blodig säng samtidigt som någon blir svimfärdig.

Jag träffar patienter som mår helt okej men får reda på att de är dödligt sjuka, går hem och återkommer 3 månader senare i uselt skick och dör hos oss. Som är födda på 60-70 talet.  Ändå ska jag vara professionell och verka glad över att se dem igen, uppmuntra dem och få dem att känna sig trygga. Hur kan man göra det när man egentligen vill gråta när man ser dem i sin dåliga skick när man vet hur pigga de var för ett par månader sedan?

Jag har under 20 000 kr i lön på 100% (jag jobbar 80%) efter att ha jobbat som sjuksköterska i 2 år. Ibland undrar jag om det verkligen är värt det. Hade jag, som jag skev i början av texten, jobbat som undersköterska på ett boende hade jag tjänat mer. Och då har jag pluggat i tre år på högskolan. Är det värt det? Jag har verkligen mina tvivel. Det är inte konstigt att man känner sig pressad, nedstämd och trött emellanåt.


Låt oss dansa!

Tittade på första avsnittet av denna säsongens Let´s Dance igår. Jag tycker Elisabeth Höglunds frissa är helt underbar. Ser ut som en galen clown som pratar i politiska termer. Hon får politik att bli roligt och det är minsann ingen dålig bedrift! Såg väl inte direkt någon jag gillade, men jag ringde och röstade på Kitty bara för jag tycker hon är så cool. Jag nämner inte ens den enda 18-åringen som är med för jag vill inte ge  henne någon form av uppmärksamhet eller gratisreklam. Hon kan tre meningar och det är: "Jag har ju en halv miljon bloggläsare, sa´atte (så att på stockholmska)....." Nästa replik är: "Jag driver Sveriges främsta blogg" och sista repliken är: "Mitt mål är att bli ekonomiskt oberoende på min blogg innan jag är 20". Dessa tre repliker upprepar hon för sig själv - och alla stackare som tvingas titta och lyssna på henne, flera gånger om dagen med olika ord. Suck.
Häpp slut på meddelandet. Nu ska jag kolla på Beauty and the Geek.

Tjingeling!

Oh föresten: har fått min nya kamera nu så se fram emot nya fina bilder snart!

ledig helg

härligt härligt. Jobbat 3 dagar nu och var helt inställd på att jobba kvällen idag. Hade skrivit det i almenackan men igår ringde min kära kollega och undrade om jag verkligen skulle jobba kvällen idag. Jag var ju bombsäker så hon fick kolla schemat två gånger på jobbet och det stod morgon. Jag jobbar hellre en fredag morgon och är ledig kvällen än att jobba fredag kväll och sen ledig helgen. Men det hade varit väldigt jobbigt att bli väckt av en ilsken telefonsignal och en röst som säger: "Var är du? Du ska jobba" klockan sju på morgonen. Men det löste sig ju.

Imorgon åker vi till Växjö. Johan har tenta och jag ska bara hänga i stan. Har aldrig varit där, men jag får väl ett par timmar så jag kan gå runt och spankulera i stan. Detta är tyvärr det roligaste jag kan komma på att skriva nu, är i en skrivsvacka....

Tjingeling!

Minus tolv idag!

Tog ett gäng bilder på morgonpromenaden idag också givetvis. Lite irriterande dock att batteriet tog slut precis när jag skulle fota fyra våghalsiga skridskoåkare...












Men snääälla

Såg på Blogg.se:s förstasida att semlor börjat säljas på konditorierna. Semlor...så direkt efter julmat, julgodis, nyårsmat, chips och choklad så ska vi trycka i oss en fet semla. Bara för att bli lite fetare. Nej tack!

Dessa äckel


ORMAR: Det anses sedan gammalt som otur att drömma om ormar. Se: se upp för elaka personer. Bli biten av: någon förtalar dig. Döda: du får en fiende.

Ibland är dom stora. Ibland är dom små. Ibland ser jag dom bara, ibland krälar dom omkring. Dom har aldrig gjort något mot mej, dom bara är omkring mej. Drömmer om ormar minst en gång i veckan. Nu inatt handlade det om två små små ormar. Typ mindre än en liten snok. Som kopparormar ungefär. Små smala. En låg på mitt täcke när jag sov. Varje gång jag vaknade jag tittade jag för att se om den var kvar. Den låg där hela tiden men gjorde inget. En annan liten orm låg brevid mej. I drömmarna är jag väldigt noga med att inte röra dom och bara jag skriver om det nu så får jag en äckelkänsla i mej. Dom äcklar mej liksom. Fast egentligen är jag inte speciellt rädd för ormar. Hoppar till när jag ser dom, men sen kan jag stå och titta och fascineras av dom. Så det är konstigt att dom dykt upp nu. Jag drömde om dom ibland när Tobbe var sjuk, men nu efteråt har det blivit mer och mer. Brukar drömma om dom när jag är orolig, ledsen, rädd eller går med någon annan "uppskruvad" känsla. Hoppas att dom försvinner snart så jag kan få sova i fred.
Nu ska jag sova. I fred helst. Utan ormar och kräl. Blärk!



 

sex grader minus and i love it

Var ute på en härlig morgonpromenad runt Långö. Min stackars kamera tog jag med och fotade som en blind höna eftersom jag inte kan se något på displayen.Har beställt en ny kamera på netonnet.se nu så jag kan börja fota som en maniac igen. Men ett par bra bilder blev det idag, trots en söndrig kamera. Kan det blir annat med is, rimfrost och -6 grader? Tror inte det, va? =)



Långö Badplats


Långö badplats


Långö badplats


Borgmästarefjärden


Och slutligen - Moi!

RSS 2.0