Do! A deer, a female deer

Idag, talandes i telefon och stående i mitt vardagsrum fick jag se en stor hund i dungen utanför oss - nej! för det var ju ett rådjur! Han stod och betade så lugnt och fint, helt ovetande eller struntade helt och hållet i rabalderna i Egypten, att landstinget ska spara 150 miljoner eller att Sverige missade medalj i handbollen. Fin var den iallafall.

Kalas och galej!

Igår var det äntligen dags för Emelies "årets första fest". Det blev som en liten återträff från högskolan för vi var 5 st från klassen! Mycket trevligt. Tror inte jag träffat vissa av dom här människorna på flera år så det var väldigt skoj! Vi var först hemma hos Emelie där vi drack, åt snacks och dansade innan vi gick vidare till Harrys som var skitdåligt igår. Musiken var värdelös, jag hörde en enda bra låt på hela kvällen. Dessutom luktar folk illa; matos, fis och svett. Inte speciellt trevligt. Som vanligt är det alltid roligast på förfesten! Johan och jag och några till höll ut till 02.30 sen åkte vi hem och somnade innan huvudet landade på kudden. Idag är det fint väder och hade jag varit ledig hade jag nog sprungit en sväng men nu har jag ingen ork. Om jag ska springa är det så skönt att kunna vila lite efteråt men nu vet jag att jag får sitta på rumpan i max en timme sen ska jag vandra på kirurgens korridorer till 21.30 ikväll. Så det får väl bli min träning. Imorgon tar vi nya tag!

Den finfina värdinnan. Emelie är den jag känt längst i Karlskrona!

Johan är inte så full som han ser ut....

Och världens bästa Karlsson var också med!

Aktivera sig!

Lämnade bilen på service idag. Skulle egentligen tvättat den först men jag hann inte. Jaja, dom har väl handskar på sig. Körde först till fel verkstad! Trodde ju bara det fanns en Mekonomen i Karlskrona men nej nej! Det finns 3. Som tur var så skulle jag till den Mekonomen som hette "Butik och verkstad" och låg 400 m längre ner på samma gata istället för den som bara hette "Verkstad". Lätt att fatta om man inte vet..!

Lämnade iallafall bilen, satte på mig reflexvästen och tog en liten joggingtur hem på morgonkvisten vid 08.00-tiden! Gick mycket bra. Var ju bara 2,5 km men jag har iallafall sprungit 2,5 km mer än många andra idag!

Nu sitter jag här och känner mig faktiskt lite mossig. Fryser konstant och har hela tiden 2 tröjor och en filt på mig. Dessutom har jag ont i nedre delen av magen och det är inte som att ha vanligt magont - det är magontet från helvetet. Men ett par Panodil och lite Voltaren och kanske en värmedyna på så gör det susen!

Idag är jag ledig och ska väl inte göra så många knop. Jobbar imorgon och sen är det fest hos Emelie på kvällen. Ska bli extremt roligt!
Nu blir det Nyhetsmorgon och 2 skivor nötbröd =)

Konstiga drömmar - igen!

I natt har jag nog inte haft en enda normal dröm. Vet inte varför jag drömmer så himla konstigt ibland och dom är så verkliga så det är otäckt! Har i natt drömt tre otäcka drömmar:
  • Den första drömmen utspelade sig i stallet i Oxlehall där mina hästar fortfarande står. Tobbes farfar har tagit över ansvar och skötsel för dom och min sköthäst besöks ofta av sin riktiga ägare. Iallafall så utspelade sig drömmen där och jag skulle komma och hälsa på. Då var hästarna vanskötta och försökte förtvivlat rymma från stallet som var sunkigt och lortigt. Dom var magra och otäcka. Jag förstod hela tiden vad hästarna menade men dom pratade inte. Dom ville iallafall bort därifrån. Plötsligt fölade min sköthäst (som är en valack, alltså en kastrerad hingst, men det struntade min dröm i) och fölet kunde prata! Det ville också genast därifrån och jag hjälpte dom rymma, hela tiden med en otäck känsla av att bli jagad i ryggen. Så var den drömmen slut och direkt in i nästa...
  • ....som utspelade sig på någon sorts tävling men vi var i en annan värld, typ "Harry Potter-värld". Vi var på ett stort fält och ett stort slott. Min storebror var med. Första delen av drömmen handlade bara om att dommarna fuskade och avrättade folk i smyg vilket var väldigt otäckt. Jag vaknade från denna drömmen och somnade normalt igen. Men framåt småtimmarna började...
  • ...dröm nr 3 och då var jag tillbaka på det stora fältet igen och min bror försökte gömma mig för jag skulle bli halshuggen. Jag kunde trolla och han också så vi försökte luras så ingen skulle veta vart jag var. men det var bara några timmar tills jag skulle bli halshuggen och alla letade efter mig. Hela tiden med den otäcka känslan i ryggen av att bli jagad och med stressande musik.
Fy! Varför drömmer man sånt här läskigt?
Att bli jagad betyder tydligen att man är stressad och behöver lugna ner sig. Det kan ju verkligen stämma, faktiskt!
Att drömma om döda hästar betyder tydligen avsaknad av ekonomisk tillväxt i arbets-eller privatlivet. Nu var ju hästarna bara vanvårdade och sjuka och det är inte utan att man börjar tänka på Landstingets enormt lidande ekonomi...;)

Flyttgumma

Har spenderat eftermiddagen med att hjälpa Ida och Jonas att flytta. Vi 3 och Idas föräldrar högg i! Har precis kommit hem och vi höll på i 4-5 timmar. I princip allt blev flyttat, dom hade flyttat kartonger och småsaker igår. En superfin 4 har dom nu, med högt i tak och breda dörrkarmar. Väldigt gammeldags och mysig!
För övrigt har solen varit framme idag och värmt nästippen lite. Sprang en liten runda tidigare och kämpade lite på gymet. På min balkong har växterna börjat aktivera sig lite också minsann! Salixen har knoppar och min sån där gröna växt med luddiga blad som heter nåt med "droppe" har börjat pressa fram små gröna skott under dom ruttna och frusna bladen. Och mina förbannade stockrosor har också börjat kämpa lite under det kalla! Ser minsann små gröna skott där också. Min taktik är att ignorera dom tills frosten har släppt.

Utsikt från baksidan

Utsikt från framsidan

Knoppträdet. Suddig bild, men ni får väl fantisera lite.

Mina förbannade stockrosor. Det är ett komplicerat förhållande, baserat på hatkärlek.

Min luddiga gröna växt som heter något med "droppe". =)

Low carb-bröd

Många har sagt att de skulle tycka det var jobbigt att sluta med bröd när man äter lågkolhydratkost. Jag har ju pratat om LCHF- bröd här i bloggen tidigare. Dom är dock inte helt fantastiska, men duger att lägga pålägg på. Hittade dock ett bröd i min bok "LCHF på mitt sät" av Ulrika Davidsson. Har provat baka det idag och jag kan verkligen rekommendera det, även till er som äter bröd i vanliga fall! Det var väldigt gott och smakar och känns som vanligt bröd. Går utmärkt att rosta och frysa in.  Man kan dock inte vara nötallergiker. Enkelt och snabbt gick det också. Här är receptet:

  • 50 g smör
  • 100 g blandade nötter, t.ex mandel och hasselnötter
  • 4 dl hela linfrön (jag använde krossade, det går lika bra)
  • 50 g kruskakli (finns i bakhyllan)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1½ msk malda brödkryddor (jag använde inte det, gillar inte brödkryddor...)
  • 1 dl creme fraiche
  • 250 g keso
  • 6 ägg (jag använde 4, tycker det blir en konstig konsistens annars)
  • 2 msk solrosfrön
Sätt ugnen på 175 gr. Smält smöret. Hacka nötterna grovt. Blanda ihop allt och lägg i en smord brödform. In i nedre delan av ugnen i 1 timme. Klart!

Och här är resultatet:


Natt nr 1

Nu är första natten avklarad och den gick väl ganska lätt undan. Mellan 4-7 på morgonen är man dock helt väck i huvudet. Sista natten sen är jag ledig på torsdag. Ljuvligt! Nu sitter jag här proppmätt och ska snart fara till mitt arbete. Ingen träning idag men imorgon kväll får det nog bli ett step-pass.

Har lite bekymmer med att byta bort en helg. Min buddy Ludde fyller 30 och ska ha kalas 12 februari men då jobbar jag givetvis och det ser illa ut på bytesfronten. Mycket tråkigt, jag vill så gärna vara med! Det ska vara after-ski party och kommer nog att bli en hej dundrande fest!

Nähäpp nog med kallprat, nu blir det uppladdning inför nattens bravader!


Hittade en fin bild på mig mor på Kullaberg i höstas!

Så var det kört igen...

Idag var ju andra vägningen och jag var ju glad för att jag hade gått ner 1,3 kg på två veckor när jag vägde mig förra måndagen. "Ååååååh undrar hur det har gått nu?!" undrar ni säkert med hoppet intakt. Det ska jag tala om för er: 2,5 jä*la kg upp på en vecka. 2,5 kg! Jag väger alltså mer nu än vad jag gjorde när jag startade min viktnedgång och för tredje gången på ett år väger jag mer än jag någonsin gjort. Jag blir vansinnig. Visserligen har jag slarvat med kanske 1 dl ris, 3 brödskivor (till chili con carne som svärmor bjöd på igår. Inte så gott att äta bara sallad och köttfärssås) och i lördags åt jag en näve ostbågar. Men jag antar att man inte får avvika alls, även om det låter väldigt mycket att gå upp 2,5 kg med tanke på att jag tränat i princip varje dag utom fredag förra veckan. Denna veckan som kommer blir det inget slarv alls. Nu blir det stenhårt.

Helgen

Fredagen var fullständigt helvetisk på jobbet med en hopplös hemgång, en mindre hopplös och en blivande hopplös. Stressade så jag fick ont i magen och skulle ringa auktoriteter hit och dit. Gick hem med en klump i magen och ingen rast. Kvällen var dock bättre; Johan hämtade mig på jobbet och sen åkte vi och handlade sushi-grejer. Vi har aldrig gjort sushi tidigare så det var spännande! Gott blev det också, jag åt sushi med räkor och kräftstjärtar och Johan hade med rökt lax. Vi blev ganska mätta! Tittade på alla avsnitt av "Så mycket bättre" - ett mycket mysigt program! Igår åkte vi omkring på lite ärenden på dagen, sen tränade jag Zumba och spenderade kvällen med Linnea och andra vänner. Vi spelade lite spel och hade mysigt! Idag ska vi nog ut till Johans föräldrar för att äta middag och sen ska jag träna Step styrka. I veckan väntar natt- och helgarbete.



Snyftisar

Såg på blogg.se:s framsida om en tjej som skrivit sina bästa snyftarfilmer. Eftersom jag inte har något bättre för mig tänker jag nu lista snyftigaste filmerna enligt mig!

  • "Seven punds" Herregud, jag var helt oförberedd. Extremt bra film!
  • "Inte utan min dotter" - mammas fel, hon har påverkat mig genom att själv sitta och böla framför den filmen.
  • "Armageddon" Jag vet att många tycker den är sådär, men fasen vad jag gråter! Sitter och hulkar.
  • "Titanic". Så klart, trodde ni något annat?
  • "Ghost"
  • "Pretty Woman" - fast där gråter jag för man blir så glad i slutet! Den är ju inte så sorglig i övrigt.
  • "Body Guard"
  • Barnfilmen "Upp". Inga vuxna jag har talat med efter den filmen kunde hålla tårarna tillbaka!
  • "Lejonkungen" - pappan dör ju! Hemskt.
Bra är dom och sevärda! Jag klarar inte riktigt av filmer som "Allt för min syster" och "P.S I love you". Har inte ens försökt se dom för jag vet att den första handlar om en syster som får cancer och den andra systern hjälper henne med allt. Den andra filmen vet jag att jag aldrig kommer titta på då den handlar om en kille som dör i en sjukdom (cancer, antar jag) och efter sin död hittar flickvännen lappar från honom som han placerat ut lite varstans och avslutar lapparna med "P.S I love you". Alla som sett den har gråtit ögonen ur sig och det känns lite nära för min del, behöver inte se på en film för att återuppleva den sorgen!

Nähäpp nog med filmtips. Nu ska jag försöka ladda upp bilder från Thailand för framkallning, det gick inte med förra datorn men nu verkar det gå....håller tummarna!

Testar

Har äntligen fått min nya dator och tänkte se om det kan hjälpa lite för den slöa bilduppladdningen på blogg.se....



Hm, ja det verkar lite snabbare iallafall! =)

Japp - fortfarande ledig!

Än så länge iallafall, jag har ju sagt att jag kan jobba tis/onsdag om det skulle knipa på jobbet.

Finns en stor artikel i tidningen idag om en man med cancer som vårdas hos oss - utan ringklocka i korridoren. Jag säger som han själv hade uttryckt sig till reportern: Det är inte värdigt och det känns hemskt när man bara springer förbi dessa korridorspatienter och ser dom sitta och titta efter en i ögonvrån. Även om man får en skärm omkring sig så är man väldigt utsatt. Precis alla som går förbi tittar på en - sköterskor, läkare, städare, transport, andra patienter och anhöriga.

Tyvärr är det enda lösningen ibland. Man försöker planera så att inte någon ska behöva ligga i korridor. Både för deras egen skull och för personalens; det är lättare och smidigare att hålla reda på sina patienter om de ligger på en sal.

Men ibland kanske man har planerat att 3 patienter ska gå hem på onsdagen vilket passar bra för då kommer det ju 3 st från KAVA (Kirurgens AkutVårdsAvdelning) som kan ta deras plats. Men då kanske det blir så att en av de tre som skulle gå hem måste opereras om akut för såret har gått upp, den andra har fått bröstsmärtor och måste övervakas ett dygn till och den tredje började kräkas och fick inte behålla maten och måste observeras ytterligare. Då har man plötsligt 3 överbeläggningar som man inte kan skicka tillbaka till KAVA för de har ersatt sina tre patienter som gick till oss med 4 patienter från akuten efter en bilolycka vilket innebär att KAVA nu har 1 överbeläggning och man förväntar sig att det ska komma in fler patienter från akuten för att det är midsommar/nyår/juldagen men vart ska dom ligga - alla har överbelagt? Ibland kan man knappt få en korridorsplats för vi har inga sängar, alltså inte ens en fysisk plats att lägga dom.

Så är det i princip varje dag, ett jäkla pussel. Jag fattar inte varför inte politikerna kan se till verkligheten, de ser ju bara siffror på ett papper!

Lite mer nöjd =)

Vägde mig i dag och jag tror att söndagens vikt var ett felvärde...;) Idag vägde jag nämligen ett halvt kg mindre än igår och eftersom måndagen är den officiella vågdagen så räknar vi dagens vikt istället! =)
Har bara gått ner 1,3 kg på 2 veckor men det är väl bättre än inget. Jag kämpar på som sagt!

Ny dator!

Denna gamla trotjänaren har jag knapplat på i 5 år nu - inte dåligt för en lap top! Men nu börjar livsgnistan tryta lite och dessutom har jag lyckats slå bort "R"-tangenten så där finns bara ett hål nu som man måste trycka på när man vill ha den bokstaven. Beställde en ny fin dator idag till ett mycket acceptabelt pris! Härligt värre.

Är ledig imorgon också och tänkte ta mig en tur runt staden för att hitta en verkstad som vill göra 9000-milaservicen på vår bil för en hundring eller så...*host*. Kostar kanske lite mer men jag får väl jämföra....

Nu blir det någon form av mat och sedan sofflägge och "Solsidan!"

Inte så nöjd

Har hållt på med LCHF i 2 veckor och andra går ner 5 kg på en vecka, 8 kg på två veckor och minskar flera cm i midjan. Susanne då? Nej nej! 8 hekto på 2 veckor och inte en mm mindre i midjan. Känns inte alls speciellt kul med tanke på hur bra det känts hela tiden och att jag känner att byxorna sitter lösare på jobbet t.ex. Jag känner mig mindre uppspänd i magen och har inte ätit ris, pasta, potatis cous cous eller något sånt på 2 veckor.Trodde iallafall på 2-3 kg. Men jag ska inte ge upp. Jag ska kämpa på!

12 Januari

För 4 år sedan stod jag där, på trappan till Amiralitetskyrkan med broschen i hand och sjuksköterskeyrket framför mig! Då kunde jag inte ana vad som väntade; dvs nedskärningar, jobb varannan helg, delade turer, uppsägningar och 0,5% löneökning efter strejker och förhandlingar mellan fack och landsting. Nu är det åter igen tal om varannan helg och delade turer (vilket innebär att man jobbar 7-13 och går sedan på 16-21.30 samma dag = suger). Jag tror jag smäller av.
Ångrar inte att jag gick utbildningen, det är en bra grund att så på. Däremot börjar man fundera på vad framtiden har att erbjuda när kriserna i landstinget avlöser varandra på löpande band?

Sinnesro, mod och förstånd!

Igår var vi på bio med ett par kollegor och såg Änglagård 3. Det var så längesen jag såg förra filmerna så jag minns inte alla detaljer. Men lite mysiga är dom ändå, dom där Änglagårdarna!
I vilket fall finns det en prästadjunkt i filmen som sitter och ber. Jag är inte religiös på något sätt, men de orden han sa tyckte jag var så bra! Ursprungligen kommer de från en romersk kejsare, men är senare flitigt använda i kyrkliga sammanhang.

"Ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra. Mod att förändra det jag kan. Och förstånd att inse skillnaden mellan de två."

Kloka ord!

Äntligen ledig

Efter 3 intensiva dagar på kirurgen är jag äntligen lite ledig nu! 2 dagar närmre bestämt. Ikväll ska jag och några kollegor gå på bio och restaurang. Lyxigt värre! Änglagård 3 blir det.

Idag har det inte blivit mycket ätit pga en väldig tidspress på jobbet. Började morgonen med 2 rostade Oopsie-bröd med smör och ost och ett glas mjölk. Till fika skulle jag ta några ostrullar med gurka men jag hann aldrig och skivade bara av 2 ostbitar och satte i mig.
Till lunch hade jag med mig en liten burk Keso med äpple, päron och vaniljsmak - den är den godaste tycker jag! Hällde i lite av min egengjorda nötblandning. Nu när jag kom hem åt jag två mjölfria pannkakor med osötade bär på. Inte speciellt gott idag, men jag ville bara ha något i magen. I kväll blir det ju restaurangmat, alltid en liten utmaning! Ska se vad jag ska välja för tillbehör istället för kokt potatis, klyftpotatis, potatisgratäng, pommes eller stekt potatis...;)

Nu blir det duschen och sen piffa lite inför den spontana utgången!

LCHF-igen

Vad roligt med lite feedback! Nu har jag hållt på i en vecka med denna kosten och av alla sätt jag provat måste jag säga att detta är den som känns bäst! Efter 3-4 dagar försvinner nästan sötsuget och suget efter bröd m.m. (det finns varianter av bröd i LCHF också, recept kommer här nedan...) och det är mycket lättare att tänka bort potatis, pasta m.m.

Tänkte att jag nu när jag ändå håller på kan skriva ut vad jag ätit på dagarna. Om någon är nyfiken och behöver inspiration så kan ni ju titta hit!

Man kan googla hur mycket som helst om LCHF, men enkelt sagt så är detta de saker som jag tänker på (och jag är inte fullständigt slavisk i min kost!) Ibland mår man inte bra av alldeles för lite kolhydrater, då kan man ta t.ex. lite mer bär eller någon frukt. Vissa mår riktigt dåligt av att skära bort kolhydraterna, men många diabetespatienter och personer i mycket varierande åldrar omkring mig har provat och det har funkat. Man får känna efter!
  • Pasta, ris, potatis, quinoa, couscous och bulgur är helt uteslutet.(Detta är det som är svårast i början, första 4-5 dagarna, och det som man saknar minst när man vant sig).
  • Enkelt sagt ska ett livsmedel inte innehålla mer än 10 g kolhydrater per 100 g.
  • Man får äta en frukt eller ca en dl bär om dagen om man känner att man inte mår bra av att inte äta kolhydrater alls. (Jag brukar ta ett päron men det är säkert egentligen för sött. Granatäpple innehåller få kolhydrater liksom äpplen och kiwi).
  • Protein och fett är välkommet! Ägg är genomgående i LCHF, men även avocado, nötter,feta såser, ordentliga korvar och annat "riktigt" fett. Kallpressade oljor.
  • Det behöver inte vara så krångligt - blir du bortbjuden till kött med potatis och sallad och sås - skippa potatisen och ös på med sallad och en rejäl såsaslev!
  • Riktigt mörk choklad är jäkligt gott. Lägg på ett halvt päron och sätt in i ugnen så har du en dessert. Ät gärna en bit brie eller två (och andra mögelostar för den delen) men skippa kexen!
  • Enligt LCHF ska allt vara så fett som möjligt (i princip) men jag kan tycka att det blir lite väl. Prova dig fram men undvik framförallt kolhydrater och onödiga tillsatser (E-medel).
Till frukost äter jag i princip alltid följande:
- En skål med filmjölk och en egen müsliblandning gjord på linfrön, mandel/hasselnötter/valnötter, kokosflingor, solrosfrön och sesamfrön. I filmjölken lägger jag en ordentlig matsked turkisk yoghurt.
- En rulle ost med Bregott på.
- En rulle skinka med Philadelphia och avocado i. (Detta går ju att förändra i oändlighet).

Nu har jag precis tränat och ska äta något litet. Blev sugen på en smörgås (som mamma sa, brödsuget är svårt att bli av med!) Har då gjort Oopsie-bröd som är baserade på ägg. Detta receptet är gjort enligt följande recept:
  • 3 ägg, separera gulan och vitan. Vispa vitan hård.
  • 85-100 g Philadelphiaost blandas med gulan, lite bakpulver och lite salt. Vänd ihop äggblandningarna och klicka ut på en plåt, blir ca  6 st Oopsies. Hyst in i ugnen på 150 grader i 25 minuter. Föränta er inte att det smakar precis som bröd, det är mer....gummiaktigt än bröd men det är något att lägga ett pålägg på och det fungerar helt okej! Dessutom nyttigt och inget mjöl i!
Man kan även göra bröd genom att använda mandelmjöl (som man mixar själv) och fiberhusk (tror det är psylliumfrön(?) som malts till ett fint pulver och används som mjöl. Glutenintoleranta kan använda det). Pannkakor gjorda på fiberhusk smakar precis som vanliga och man kan ha lite bär på och jag har syndat med en liten honungsklick också...

Det blev ett långt inlägg och fler blev det! Det var lite info iallafall, håll till godo!

Fredagsmys!

Just nu står tacogratängen i ugnen (äts utan chips, givetvis!) och sen bär det av mot Johans systrar för lite fredagsmys. Blir dock ingen lång kväll, jobbar helgen. Ska upp kl 6 imorgon..blä! Idag har det inte blivit många knop gjorda; vaknade halv tio av att jag höll på att kväva mig själv. Hade lagt mig på mage och vaknade av att jag med öppen mun pressade mitt huvud mot kudden så jag inte fick luft! Undrar vad jag drömde egentligen...Åt lite frukost och åkte och tränade på gymet en timme. Mina nya skor (Reebok Easy Tone - rumpskorna) känns verkligen som att det tar i rumpan och baksidan av låren! Gick på löpbandet i uppförsbacke en halvtimme. Hade med mig min fantastiska Harry Potter bok (jaja, ni får tycka vad ni vill om att ha med sig en sån bok på gymet. Jag kan helt enkelt inte lägga den i från mig...!) och tiden gick väldans fort! När jag läst ett kapitel hade jag bara 5 minuter kvar på bandet. Sen styrketränade jag lite innan jag åkte hem och duschade, läste lite till och slocknade en stund. Det var väl i stort sett vad min dag gått ut på! Nu blir det kvällsmat - tjingeling!

LCHF

Så var det nytt år och dags att ta tag i välmåendet igen! Avlägger inte nyårslöften men brukar försöka ha som mål att må så bra som möjligt både fysiskt och psykiskt under året.
Träningen har jag redan och har väl blivit lite beroende - mår inte bra om jag inte får träna så det är väl positivt! Nu längtar jag efter nya pass och nya utmaningar!

Har också gett mig på LCHF (Low Carb, High Fat) vilket innebär att man i princip skär bort kolhydraterna ur kosten (De som är snabba; pasta, potatis, mjöl, ris och bröd) och äter mer fett och protein. Känns lite konsigt i början att äta så som man alltid lärt sig att man inte ska göra, men nu på femte dagen måste jag säga att jag känner skillnad! Kissar mer, dricker mer (eftersom kolhydrater binder mycket vatten så vattnar man ur kroppen ordentligt i början), känner mig inte i närheten så uppsvullen i magen som tidigare och jag mår bättre redan! Men jag märker av negativa saker också så här under "sockeravgiftningen". T.ex. är jag mycket segare i hjärnan (lågt blodsocker) och var hemskt trött på 2-3 dagen. Tycker tröttheten har gett med sig lite nu och idag tränade jag på gymet 1 timme och kände inte att orken tröt mer än vanligt! Det är egentligen inte svårt att äta enligt LCHF även om man blir bortbjuden; skippa potatisen, ät köttet och ta mer sallad och gärna fet sås!

Idag åt vi på restaurang för att utmana mig själv lite. Jag tog inte ett enda popcorn som de sätter in framför näsan på en medans man väntar (popcorn är gjort av majs = massor med stärkelse som blir till socker i ämnesomsättningen), beställde hamburgare utan pommes och beställde in mer cole slaw istället. Åt dock brödet på burgaren då jag tränat ganska hårt innan och lite kolhydrater får man äta.

Johan berättade att han provat denna dieten när han var konsult och många på hans jobb skulle gå ner i vikt. Han gick ner 6 kg på 13 dagar men återgick sedan till sina gamla vanor igen och la på sig kilona som han tappat. Kan han gå ner i vikt så kan fan jag det också tänker jag! Jag inser att jag kanske inte alltid kommer äta enligt LCHF till punkt och pricka, men min tanke är att kolhydraterna ska minskas drastiskt och att det ska gälla långsiktigt. Om jag någon gång skulle synda så vet jag att jag kommer ta fullkornsprodukter (äter bara fullkornspasta-,ris- och mjöl sedan 6 år tillbaka och endast riktigt grovt bröd, gärna osötat) och isåfall äter jag enligt GI eftersom jag redan gått igenom sockeravgiftningen nu med LCHF. Krångligt kanske men jag tror på detta! Mitt mål är att gå ner 10 kg och skulle det bli 2-3 kg till skulle jag inte gråta.

Det som skulle kunna sänka mig är tråkmånsar som säger "Det kommer inte hålla" "Du kommer inte orka" "Du kommer inte må bra" "Du behöver inte gå ner i vikt" eller "Du kommer lägga på dig alla kilon igen när du slutar äta enligt LCHF"

nej! Jag vill hellre höra:

"Kämpa på! Vad duktig du är!" "Trivs du inte med din nuvarande vikt så go for it!" eller "Bra tänkt att du ser det hela långsiktigt och inser att du kommer äta kolhydrater ibland men i så fall väljer det bästa alternativet"

Peppa mig, vänner!

NU KÖR VI!

Bilder

Eftersom jag varit usel på att uppdatera kommer här lite bilder från senaste två veckorna istället:

Det har snöat. Och snöat. Och snöat....

...men fint blir det när det snöat klart!

Tjejerna på traditionellt pepparkakshus-bygge!

Mitt och Johans bidrag: ett bling bling-hus och Johans elefanthuvud!

Jag och mor tog buss-båt-tåg till Köpenhamn och julmarknaden på Tivoli.

Vi åt kanderade äpplen och mös!

Sen firades nyår på Revingehed med storebror och hans vänner!


RSS 2.0