Segbenad

Skulle springa en sväng i förmiddags men var inte alls motiverad varken i kropp eller sinne. Benen var stela och tröga och jag längtade bara tills rundan skulle ta slut. Tog mig iallafall runt de 40 minuterna som rundan tog så nu är det gjort. Det var inte den snabbaste rundan eller den med mest flyt, men jag håller mig iallafall till schemat!

112 på liv och död

Nu har sändingarna inför vårens säsong av "112-på liv och död" bötjat filmas - på min arbetsplats! Filmteamen ska följa ambulans, akuten och thorax här i Blekinge. Jag är absolut inte en av dom som ska följas, men jag kanske kommer med på ett hörn i nåt program. Ska iallafall bli kul att titta på nåt som man känner igen sig från! Sändningarna ska börja i februari tror jag och dom är som sagt i full gång och filmar på jobbet nu! Blir lite konstiga moments då man får ducka, backa och tvärnita för att inte gå rätt in i kameran...haha! Lite kul är det ändå.

Träningsschema

Japp, jag håller mig stenhårt till min träning inför Jämjömilen 17 november. Idag "fuskade" jag dock lite..sprang i 30 min. - skulle egentligen springa i 35 min, gå i min, springa i 10 min och slutligen gå i 2 min, men eftersom jag sprang i 60 minuter i lördags då jag egentligen bara skulle springa i 40 min. så tänkte jag att det jämnade ut sig lite. Kändes iallafall OK idag. Är lite stel i benen och höfterna från i lördags så det tog tid innan jag kom igång idag tyckte jag. Men jag är ändå nöjd att jag sprang trots ganska blåsigt och regnigt väder. Åt dessutom ägg och bacon till frukost och en pizza på kvällen igår, så jag kanske var lite tyngre idag....! Nåja, nu har jag iallafall sprungit 5 km och ska jobba natten så jag får väl gå bort lite till på jobbet senare. Tjingeling!

Milen

Idag gav jag mig ut i minusgraderna och frosten (det är fortftarande sommartid några timmar till och det har redan snöat, haglat och varit minusgrader..?). Tänkte först springa min vanliga runda på ca 8 km men det kändes så bra i benen så jag löpte på tills jag tagit mig runt en mil - på exakt en timme! Äntligen! Nu är jag tillbaka i form igen känns det som. Har inte sprungit milen på en timme på kanske 9 månader, formen har helt enkelt inte velat riktigt och jag hade inte så mycket motivation i somras, men nu är jag tillbaka! Nu ska jag bara få in ett par minuter till så jag landar mellan 55-60 minuter på milen som ska springas i Jämjö 17 november. Here we go!

Praktiksamordnare

Jag har fått ett eget ansvarsområde på akuten; att ta hand om alla studenter och praktikanter, den officiella titeln är så fin som "praktiksamordnare". Jag ska se till att alla studenter får en handledare och att både studenter och personal är redo när studenten kommer med olika papper, kort, nycklar, kläder m.m. Detta ska bli jättekul, jag har varit handledare i flera år på min förra avdelning och kom på en dag att akuten inte haft någon som ansvarat för studenterna. Here I am!
 

Mulet till halvmulet

Idag har humöret varit lite mulet. Hade lagt natten till julafton i mitt schema men fick reda på att jag ska jobba julaftons kväll för det fattas folk. Det var bara 2 år sen jag jobbade julaftons kväll sist så jag blev ganska ledsen över att jag blir tvungen att göra det igen. Men det är bara att acceptera, inte mycket att göra när det fattas folk. Kommer iallafall inte fira jul med varken min egen eller Johans familj nu, iallafall inte på själva julafton och det är ju den dagen som är speciell såklart. Så humöret var lite halvkasst vid lunchtid men jag är inte känd för att vara långsint så vid två-tiden hade det börjat sjunka in. Berättade lite knäppa historier för chefen och kollegerna i fikarummet och när dom började vika sig av skratt kunde inte jag heller hålla mig och den trista känslan försvann lite till. Tycker fortfarande det är ledsamt att jag ska jobba men jag får väl tänka på pengarna jag tjänar. Nåja, det är ändå 2 månader tills dess - exakt idag faktiskt.

Stockholmsweekend

Häng på hotellet, Naturhistoriska museét med Siri, lunch på drottninggatan och dop i höstlöven. Bildkavalkad!
Tittut på hotellrummet
Johan framför Naturhistoriska
Jag framför Naturhistoriska
Olika arters utveckling fram till Johan Sjöberg...
Johan och lillasyster Siri
Lilla familjen efter dopet
Rosa chokladbollar och fina tårtor!
Ebbas presentbord
The lovers
Min faster Eva och Bo
Två allvarsamma syskon
Farmorn och mormorn.

Balkong

Idag är det en underbar höstdag. Var tvungen att ta några bilder från balkongen innan jag gav mig ut på dagens minirunda.
 

28 år!

Har haft en bra födelsedag. Började med att jag jobbade natt och fick "ballonger" av mina kollegor i form av uppblåsta kondomer plus en uppblåst undersökningshandske som det stod "Grattis Suss på 18-årsdagen". Åkte hem vid 7.00 och då stod Johan i hallen och välkomnade mig innan jag fick dagens första presenter; ett vätskebälte(precis det jag ville ha!), ett par löparhandskar och en hållare till min framtida iPhone. Fick även ett par handskar som man kan använda till touch-telefon av Robin. Har sedan sovit fram till 13.00 ungefär och Johan kom hem från jobbet vid 17. Nu har precis Johans familj åkte hem efter en fikakväll med frallor och tårta. Av hans föräldrar och Tove fick jag ett presentkort på spa (fot-och benmassage; here i come!), en fin ljuslykta och en jättefin "pippi"-stickad mössa. Robin kom också och fikade och av honom fick jag en fin flaska vin förutom handskarna. Väldigt bra presenter av alla och jag har haft en jättebra kväll!

Komplettering

Kom på en grej till jag kan önska mig, eller kanske flera. Jag ska ju springa långlopp i maj och jag vet inte riktigt vad man behöver ha för grejer inför det. Man kan fråga på nån sportaffär. Vätskebälte? Små fickor som man kan lägga druvsocker eller annan näring i? Ingen aning, dom kanske har lite bra tips i affären.
Kan tydligen inte lägga upp någon bild på blogg.se just nu men det finns massa olika. Har aldrig sprungit med något bälte men behöver vänja mig ett tag innan loppet!

Hej hopp!

Önskelista

Är dåligt på att komma på nåt jag önskar mig detta året, så nu skriver jag upp ALLT jag önskar mig, oavsett pris!
 
  • iPhone
  • Häst
  • Mammastickad Pippitröja
  • Presentkort på Intersport till nya löparskor och löparjacka
  • Presentkort på Kicks till smink
  • Armband/halsband/örhängen i silver
  • Böcker: Harry Potter och Hemligheternas kammare, HP och fången från Azkaban, HP och den flammande bägaren och HP och Fenixordern
  • Star Wars-filmerna
  • Presentkort på HM/Cubus/Lindex
Det var allt jag kom just nu. Ska ut och springa en sväng och se om jag kommer på mer på vägen.
 
Tjingeling!

28 jordsnurr

Fyller ju 28 på torsdag, något jag lyckas glömma bort hela tiden. Vet inte vad jag önskar mig och vet inget jag behöver. 10.000 i månaden i 25 år på triss, kan man önska sig det tror ni? Annars behöver jag nya löparskor och egentligen ett helt nytt löparset med både jacka och löparbyxor och absolut en ny sporttop...så presentkort på Intersport (som vanligt...) hade inte suttit helt fel. För övrigt är jag så tråkig så jag önskar mig en frisk kropp både till mig själv och till mina vänner och familj. att jag kan hålla motivation till arbete och träning uppe och att jag får ännu ett år fyllt med ont-i-magen-skratt, dans, utekvällar och innekvällar och att jag fortsätter vara glad och positiv. Låter kanske inte så kul, men det är iallafall vad jag önskar mig allra mest. Sen är det alltid kul med paket också såklart...;)
 
 

Gillar

Jag har alltid gillat Pink och nu har hon äntligen släppt en ny skiva, "The truth about love". Mycket bra! Inte för att jag hade förväntat mig något annat =)

 

Skrattar

Haha här sitter jag och skrattar högt för mig själv! Mammas tangentbord är lite knäppt och orden hoppar omkring så hon ringde innan och sa att jag skulle ta bort hennes kommentar på inlägget om Tjejmilen. Men nu när jag läst så tycker jag den är för rolig för att ta bort. Helt osammanhängande!

Dagens runda

Sprang i 30 minuter tidigare idag, kom 5 km på det - helt gdkänt tyckte jag! Höll bra tempo idag också, jämt iallafall. Åkte hem och duschade och sen cyklade jag dom 8 km ner och tillbaka från stan för att träffa brudarna. Jag tycker att jag gjort dagens motion så nu blir det fredagsmys för hela slanten!

Tjejmilen 2013

Nu har jag anmält mig till Tjejmilen nästa år! Det blir en ny resa med tjejplanet, ett helt flygplan fyllt med tjejer som ska springa. Detta årets resa var otroligt bra planerad och genomförd. Allt går inte alltid som man vill, men det löste sig ändå. Vi hade en fadäs med dålig mat på ett hotell (några hungriga tjejer fick en liten laxfile, 3 potatisar och en klick sås till middag, därefter skulle det bli rabarberpaj men hotellet hade missat det och det blev istället chokladkaka från en köpt kartong med en klick "grädde" som vispats till smör...inte supergott). Regnet öste ju ner hela helgen också men det kan knappast någon stå till svars för. Nästa år kommer vi alla att bo på samma hotell, detta året bodde vi på två olika. Kalaset kostar 3500 men det är det värt. I det priset ingår flygresa t/r till Bromma, 2 hotellnätter med frukost och anmälan till Tjejmilen. Helt okej tycker jag! På tal om milen är det nu bara drygt en månad kvar till Jämjömilen (17 november). Jag håller på med milträningen för fullt och har fått upp bra fart i benen igen tycker jag. Det kändes riktigt bra sist jag sprang för 2 dagar sedan och det har jag intervall och backträning att tacka för! Idag blir det 35 min. löpning ute i det fina höstvädret. Därefter ska jag cykla ner till stan och träffa mina fina brudar på en liten lunch. Känner jag oss rätt sitter vi nog ett par timmar, vi brukar ha svårt att slita oss...!

Nattarbete

Jag gillar egentligen inte att jobba natt. Jag kan sova utan problem 2-3 timmar innan jag ska gå på ett pass men skulle ändå kunna somna vid 01-tiden på natten utan problem. Jag har heller inga problem med att sova efter natten. Jag gillar helt enkelt bara inte att vara vaken på natten. Min kropp vill sova på natten och undrar vad jag håller på med egentligen mellan 03.00-05.00. Känner mig sjuk och lite bakfull vid den tiden. Fryser och huttrar och hjärnan är som potatismos. På något sätt går det ändå så länge man håller igång. Men ibland på akuten så är det faktiskt helt tomt på patienter och då är det svårt att hålla igång..! Jobbar dock ändå ca hälften av mina pass nätter. Jag gillar jobbet på natten. Inte många undersökningar, inte mycket telefoner som ringer och allt är liksom lugnare på natten och patienterna kan somna lite om dom väntar på något istället för att bli frustrerade och irriterade för att dom får vänta. Har bara en enkelnatt nu och sen är jag ledig på fredag så det ska bli skönt. Men först ska jag titta på TV innan jag beger mig!

Milträning

Mitt milschema har runnit på och nu är jag uppe på lite längre tider och distanser! Igår på GBG-varvet träningen var det ju långdistans, alltså att man försöker hålla ett högre, jämt tempo längre sträckor. Jag gjorde något liknande idag fast jag höll på längre tid. Först springa i 25 minuter, gå i 2 min, springa 10 min, gå 3 min och till sist springa de sista 8 minuterna hem. Kändes riktigt bra idag, jag tror minsann att intervallträningarna och backträningen börjar ge resultat - äntligen! Brukar hålla mig runt 6 min/km som jag skrivit innan men sista halvåret orkar jag bara hålla det tempot kanske första 2-3 kilometrarna, sen sackar tempot ner till kanske 6,30min/km. Idag höll jag 5.55 min/km-tempo första 2 km och sen höll jag mig på 6 min-tempo hela tiden. Enda gången jag sackade efter var på ett parti där det segar sig lätt uppåt i kanske en kilometer, då blev det lite långsammare. Kändes iallafall riktigt bra idag, det blev 7,5 km på 50 minuter. Nu ska man ju ta små pauser och gå i sammanlagt 7 minuter, så det hade såklart gått lite fortare om jag sprungit hela vägen. Men det är i vilan som man bygger upp sig och kroppen får ladda upp! Nu ska jag på möte på jobbet och sen blir det en enkelnatt på akuten. Ha en bra dag i solen!

Glumslövshelg

Var hemma hos mamma och pappa i helgen och firade min lilla mamma som fyllde pensionär! Massor med god mat och Sandra och Farzad kom och hälsade på. Min bästaste vän sen småbarnsåren (Sandra) flyttar till Umeå denna veckan och detta var sista gången vi sågs innan dom drar! Känns lite sorgligt men det var roligt att dom kom ut iallafall. På lördagen skrev jag på Facebook att jag tänkte backträna i Glumslövs backar och skrev ifall någon ville hänga på. Min barndomskompis Viktoria skrev att hon var på och vi körde ett rejält pass på en timme i dalen! Vi har inte setts på 5-6 år så det var riktigt kul att ses. Har allt som allt haft en bra helg!

Kvällsträning

Är nyss hemkommen från kvällens träning från Bastsjöområdet utanför Karlskrona. Underbart! Var inte jättesugen men det känns ju alltid bättre efteråt. Håller mig fortfarande till "mittengruppen" där ambitionen är att klara GBG-varvet på ca 2 timmar. Det är dock ganska högt tempo och idag var det extra högt tyckte jag...Vi körde snabb distans där man först sprang 1,3 km på 6 minuterstempo (med det menas att man håller ett tempo där man springer en kilometer på 6 minuter. Detta är mitt normala tempo och jag har ganska svårt att springa fortare än så). Andra kilometern skulle vi springa på 5.30-tempo (tufft....) och sista kilometern skulle vi höja ytterligare och springa på 5-min tempo. Det är alldeles för högt, tror att jag som mest hållt 5.40 min-tempo på någon kort sträcka, typ ett par hundra meter. Låg inte allra sist i min grupp, men bland dom sista. Känns inte alls kul, jag vill vara i klungan. Men jag måste försöka programmera om mig och inse att jag inte tävlar mot de andra på träningarna och att jag håller ett bra tempo med tanke på att jag inte kört intervall under någon längre period senaste halvåret, ett måste om man ska hålla konditionen i schack! Nu känner jag mig iallafall nöjd efter en dags arbete och kvällspasset på en timme. Imorgon blir det nattjobb och på dagen blir det intervaller i ca en timme. Hoppas ni har en skön kväll!

Maratonpass

Man behöver ingen träning när man kör maraton på jobbet! Blev några timmars övertid idag så nu ska det bli skönt att duscha och krypa ner i sängen med min underbara Harry Potter-bok (vad annars, förutom Stephen King-böckerna då...). Imorgon börjar dagen kl 06.00 och gäller det att vara pigg och utvilad! Nu blir det slappighet resten av kvällen iallafall..!

Nattjobb x 2

Har precis sovit min eftermiddagslur på 3 timmar inför nattjobb. Underbart är det, skulle kunna sova så även när jag inte ska jobba natt! Har nu två nätter framför mig och jag hoppas att dom kommer gå ganska fort. Akuten i Karlshamn stängde på natten för en månad sedan och det märks att det kommer fler patienter än tidigare. Det gör inte mig nånting, då går tiden fortare. Nu blir det hemmagjorda köttbullar med rabbemos och sen "Bonde söker fru" innan jag cyklar till jobbet!

Backträning

Usch och fy, ikväll var det träning inför GBG-varvet i Bastasjö. Backträning stod på schemat och det gick inte alls bra för mig. Först sprang vi ca 3 km i saklig mak. Därefter skulle vi springa upp för en jä*la backe i 1 minut, jogga ner i 1½ minut sen samma visa igen totalt tre gånger. Det låter kanske inte så jobbigt men det är fruktansvärt. Man vill kollapsa efter 30 sekunder i backen! Efter tredje gången upp skulle vi springa i saklig mak igen i ca 1 km. Sen tillbaka till backen igen och 3 x 1 minut igen upp och ner. Efter det var det "nedjogg" fast uppför hela backen och sen slingan hem. Jag var totalt utpumpan och orkade bara upp för halva backen hem. Blev arg för jag hade dåligt flås men vad hjälper det? Gick upp för backen i rask takt och sen joggade vi till parkeringen. Totalt blev det idag 8 km intervall och det får väl ses som ganska bra ändå..Har haft en kämpig dag på jobbet idag också så nu blir det sängen iallafall!

Nyknäckt

Idag var jag på "återbesök" hos kiropraktorn. Har känts bättre i ryggen och höfterna sen jag var där för två veckor sen men jag är fortfarande stel i ryggen. Det tog hon hand om idag. Vände mig på sidan och tryckte lite här och där så det sprakade i hela ryggraden. I ryggslutet lät det som att hon rev av en bit av ryggraden men det var bara låsningarna som släppte...! Nu känner jag mig helt mjuk i kroppen. Gick på stan i 2 timmar innan och då kändes det lite jobbigt, blev snabbt trött i ryggen men nu känns det helt lugnt igen, utan mediciner eller värmefilt. Nu väntar en ny arbetsvecka, har bara varit ledig idag efter jobbhelgen och nu ska jag jobba fram till fredag igen. I helgen fyller mamma 65 och det ska såklart firas!

RSS 2.0