Tjejmilen minus 3!

Om 3 dagar står jag på Gärdet och taggar upp mig inför dagens lopp! Vi åker på fredag morgon, springer på lördag och hem på söndag kväll. Min förkylning är i princip borta men visst, ska jag vara helt ärlig så finns det lite kvar i halsen...Men jag har ju tränat lite nu senaste dagarna och då kändes det bra! Inte trött, hostig, matt eller andra konstigheter. Ska till Bilprovningen idag sen blir det nog en intervallrunda i det fina sensommarvädret. Det är 20 grader ute men det är sån där hög, kall luft som det kan vara på hösten. Skönt tycker jag, det är jobbigt när det är kvavt hela tiden!

Sista dagen i frihet

Suger ut dom sista timmarna som återstår av min semester - imorgon börjar allvaret igen! Kl 6.00 ringer klockan och jag får gå upp vare sig jag vill eller ej. Är ledig fre-sön helgen som kommer för då kommer min stora utmaning - Tjejmilen på under 60 min! Hoppas hoppas,men tyvärr tror jag inte mina chanser är så stora då jag varit förkyld i veckan och krafterna har dalat...sprang iallafall intervall idag i 45 minuter och det kändes kanon så jag hoppas jag kan få upp lite fart i benen till helgen iallafall!

Mattips?

Har nog tipsat om denna sida tidigare, men nu gör jag det igen. Gå in och läs och "njut"...;)
www.denbrunamaten.se

Promenad

Avslutade dagen igår med promenad tillsammans med Linnea. Runt 6 km blev det men jag tror på en längre sträcka eftersom Eniros karta inte är helt tillförlitlig och jag vet inte om jag hittade alla småstigar vi tog oss in på. Nu har vi precis varit ute på en lite mindre runda, men det blev iallafall mer än om vi suttit helt stilla idag! Ikväll blir det tjejkväll med mina bästa töser i Nättraby. Dagen kommer att spenderas med näsan i en bok. Njuter av min sista semestervecka - kramar ur varenda minut!

I Glümslöv

I fredags åkte jag och Johan ner till mor och far i Glumslöv. Tanken var att Johan skulle hem i lördags igen och jag skulle hem imorgon. Så tänkte inte våra kroppar som blev sjuka istället; Johan fick feber och blev megaförkyld och låg nerbäddad i 1½ dygn och jag har ont i halsen och är helt igenproppad i näsan. Har spenderat eftermiddagen med att sova. Vi åkte alltså hem idag båda två eftersom Johan sjukskrev sig och jag ville komma hem då jag inte kände att helgen artade sig som jag ville. Så kan det bli - det blir inte alltid som man tänkt sig! Har iallafall haft en bra helg med skånes djurpark, fika med faster och hennes familj, mysig grillmiddag i lördags och igår träffade jag mina underbara Glumslövsvänner. Så lite fick jag ut av helgen ändå! Här kommer en liten bildkavalkad på mammas och pappas trädgård.
 

Träning!

I morse åkte jag och min Johan till gymet och pumpade och lyfte skrot. Najs! Alltid kul att få någon med sig - och alltid extra kul när den personen är min sambo! Tjejmilen börjar närma sig (1 sept) och jag vill ju helst få en tid på under en timme vilket innebär att jag springer intervall mest både inomhus på löpband och ute på vägarna för att få upp trycket i benen plus att det gör underverk för konditionen. Förra året sprang jag förkyld på 1,11 och jag vill ju såklart få under det, men allra helst under en timme. Som bäst har jag sprungit milen på 58 min här hemma på asfalt. Har börjat få ont i mina höfter efter att jag sprungit trots ordentliga och relativt nya skor och jag är noga med att alltid sträcka ut ordentligt efteråt. Det har medfört att jag inte sprungit så mycket som jag brukar sista 3-4 veckorna för jag får ont, men jag ska försöka hålla ut iallafall till Tjejmilen sen får jag väl vila lite från löpningen och se om det hjälper. Det går bra att stå på cross-trainern också och snart sätter ju Friskis höstschema igång.
 
Nu blir det grillad kyckling och potatissallad för denna damen!

Aspö och båttur

Igår åkte jag och mina tjejer Ida, lill-Thea, Tina, Lill-Tyra och Linnea till Aspö - en liten ö i Karlskronas skärgård som man tar sig till med vägfärjan. Där spenderade vi dagen fram till på eftermiddagen då vi kom på att vi skulle ut och åka med Tina och Rikards båt på kvällen och därmed fick vi springa till färjan men den hann gå 30 sekunder innan vi kom fram. Retfullt! I vilket fall kom vi hem till slut och packade ihop våra grejer och saker att grilla. Ut och iväg till Nättraby fort som fasen och sen var det båttur hela kvällen! Underbart var det, vi stannade på en ö som heter Haglö där vi grillade korv och marshmallows och banan och choklad. Plötsligt fick vi besök av 4 nyfikna och lite väl modiga små shetlandsponnyer som hade sommarbete på ön, så egentligen var det väl vi som gjorde dom sällskap och kanske var det vi som var lite väl framfusiga om man såg det från deras ögon. Vi packade ihop oss till slut och åkte vidare hem i solnedgången. Så mysigt, mer spontanitet!

Inköpta saker

Köpte ju lite grejer på vår resa. Som vanligt har man inte tänkt köpa nåt speciellt, men i slutändan blir det en heeeeeeeel del ändå...;
* Grön huvtröja/jacka från Icebreaker. Inköpt på Naturkompaniets outlet i Ö-vik.
* Gul huvtröja från Houdini. Inköpt på Naturkompaniets outlet i Haparanda.
* Röd fleecetröja från Haglöfs. Inköpt på Haglöfs outlet i Haparanda.
* Ett par silverörhängen från Scoop. Inköpta i Haparanda.
* En silverring med Norrbottens landskapsblomma Åkerbärsblom ingravderad. Tillverkad av en 80-årig same som handtillverkar ett litet antal ringar! Inköpt i Kalix.
* En sminkväska från Marimekko. Inhandlad i Rovaniemi.
* Boken "Nattsvart, stjärnlöst" av Stephen King (givetvis...)
* Ett tiopack med gott knäckebröd från fabriksförsäljningen i Leksand.
* Två knäckebröd/brödlådor i plåt.
*Godisskål från Ittala outlet i Insjön/Dalarna.
* En svart dalahäst från Mora.
* En knäckebrödsskärare att använda när man gör eget knäckebröd.
* Spring-cykelbyxor från Haglöfs outlet i Haparanda.
* Scrap-bookgrejer från Clas Ohlsson i Insjön.
* Polaroid-solglasögon från Synoptik i Kalix.

Hm.. ja det är väl det jag kan komma på, och som sagt så är det en hel del! Johan köpte en vinterjacka, vinterskor, Moraknivar i Mora, massor med böcker om Norrbotten och andra bra saker. =)
Här i min fiiiina gul/rosa Houdini, min fiiiina gröna Jacktröja och solglasögonen på huvudet!

Hela berättelsen!

Vi klev upp tidigt på tisdagen, packade in våra grejer i bilen och tog sikte på Scandic i Gävle med planerade stopp vid Sala silvergruva och Söderköping på vägen upp. Det regnade vansinnigt i Söderköping så det blev ingen glass vilket var våran ursprungliga plan. Sala silvergruva fick man inte gå ner i inom en rimlig tid och vi ville fram till Gävle innan det blev allt för sent, så det blev bara lite sightseeing, men det var trevligt det också! Hotellet var väl helt okej, men vansinnigt varmt. Ingen AC och det hjälpte inte att öppna fönstret så vi låg och flämtade utan täcke hela natten. Tur att Johan är tekniknörd och hade med sig resefläkten!
 
Dag två tog vi sikte på Kalix utan något speciellt stopp inplanerat. Det blev helt naturligt att vi stannade vid Höga kusten-bron eftersom där var så vackert så man kunde inte låta bli! Vi tog en avstickare på ett par mil vid Höga-kusten då GPS:en tyckte vi skulle köra en mindre väg så vi följde bara dit den pekade och tur var det - för det var makalöst fint! Vi åkte sedan vidare till Ö-vik där dom hade en stor outlet från Naturkompaniet. Där gjorde vi några riktiga fynd och ett par pengar fattigare åkte vi vidare mot Kalix.
Vid 21.00 på onsdagkvällen kom vi äntligen fram till Kalix och åkte direkt till Johans mormor och hämtade hans nessesär som han glömt hemma, men som tur var hade hans föräldrar åkt upp med flyg samma dag och tagit den med sig! Hela släkten var samlad hos mormor men vi hann bara stanna en liten stund för vi hade ytterligare någon mil att åka till Johans syster Madelene och hennes man Mårten där vi skulle bo i veckan. Dom har även småtrollen Edvin och Oskar, 3½ och 2 år gamla!
Under första dagarna var vi på Luleå-kalaset(som vilken stadsfest som helst) där jag vann en nalle, träffade Johans gode vän och styvbror Magnus som även är Madelenes halvbror (ja, det är en hel del halvsyskon att hålla reda på här...), hade släktkalas hos Johans mormor då två av Johans mostrar också var på långväga besök och fick champagne och jordgubbstårta - vilken lyx!
Vi åkte någonstans varje dag utom två dagar då det var sova-ut-dag och Oskars 2-årskalas. Vi åkte till Kukkolaforsen och käkade lunch, fikade på ett mysigt fik inne i Kalix, var vid forsen i Kamlunge och shoppade i Haparanda. Jag var förundrad över hur ljust det var! Midnattssolen är lite tidigare än den perioden vi var där, men bilden på träden nedanför är tagen kl 22.10 och det var det mörkaste det blev, sen blev det ljust igen vid 03.00. En dag åkte vi över till en liten ö i Kalix som heter Vassholmen, med en linfärja. Vassholmen var en riktig liten pärla! Där fikade vi också. Äta bör man ju...
Till Oskars 2-årsdag plockade jag och Mårten blåbär som skulle på tårtan och i muffins. Vi gick 10 meter ut i skogen från deras hus och plockade en liter på en halvtimme - där fanns lite att ta av, kan man säga...! På onsdagen var det dags för ännu en tidig dag (iallafall för mig och Johan..) och då åkte hela skocken plus Johans och Madelenes lillasyster Ellinor till en djurpark i Finland (Ranua) - en liten tur på sådär 30 mil fram och tillbaka och en färd in i hösten - 10 grader "varmt"..! Vi käkade även på kinarestaurang i Rovaniemi där man kunde få wokad ren i sötsur sås...
På torsdagen gick vi upp extra tidigt och i vår zombiemode åt vi en snabb frukost och for sedan från Kalix med siktet inställt på Rättvik i Dalarna där vi skulle spendera 2 nätter - en färd på 11 timmar. Lite stela i rumpa och rygg kom vi fram vid 21.00 - till ett stängt och låst pensionat som bokats en vecka tidigare! Inget svar i telefonsvararen heller. Något irriterade ringde vi om och om igen, jag gick runt och frös och svor så gott jag kunde i hopp om att det skulle hjälpa något. Det gjorde det, för till slut ringde de upp oss och det hade blivit en miss, dom trodde vi skulle komma veckan efter! Som tur var bodde dom i huset intill och kom och öppnade direkt. Trötta som grottroll stöp vi i säng och pensionatet var riktigt mysigt! I fredags körde vi rundan runt Siljan; Mora(underbar stad! Zorn-museet, Vasalopps-målet och givetvis lunch hanns med), Leksand, Insjön (världens första och största Clas Ohlsson...) och slutligen Rättvik igen. Superfint hela vägen, man fattade inte att det var sant! Vid ett tillfälle på en fin landsväg sa vi att vi skulle svänga in vid nästa skylt som visade fika, oavsett var det var. Plötsligt dök det upp en skylt med "Olsnäsgården" på, 5 km in i skogen. Vi följde skylten och kom till världens mysigaste smultronställe!
Med fullpackad bil begav vi oss i lördags mot hemmet via Vadstena och Gränna. I Vadstena var det också himla mysigt och vi gick på det gamla klostret, tittade på slottet och givetvis - åt lunch. I gränna kan ni ju gissa vad som inhandlades...;) På den andra bilden här under kan ni se pensionatet vi bodde på; Sätergårdens pensionat i Vikarbyn 7 km utanför Rättvik. 800:-/ natt inkl. frukost. Jättemysigt! Vi kom hem till Karlskrona vid 22.00 på kvällen och ett par mil, pengar och energi fattigare(fast milen ser jag mig nog som rikare faktiskt) la vi oss ganska utmattade den kvällen!
 
Hoppas ni orkade läsa allt. En underbar resa har det varit och jag är glad att jag fått uppleva Sverige på detta sättet - fler gånger blir det säkert skulle jag tro!
 
 

Ett litet litet urval

Lägger upp ungefär en promille av alla bilder som finns..mer kommer!
Ett av stoppen - Höga kusten. Himskans fint!
My driver for the day ;)
Inte bara solsken...!
Bus med Johans systersöner.
Kyrkan i Kalix
Ranua djurpark i Finland
Pensionatet i Rättvik, Dalarna, där vi bodde 2 nätter på hemvägen. Fint!

Hemma!

428 mil och 12 dagar senare är vi hemma från vår bilresa genom Sverige! Vi har kört upp till Kalix kustvägen från Karlskrona, där uppe har vi haft utflykter i stort sett varje dag, den längsta var på sammanlagt 30 mil tur och retur och den färden gick till en djurpark i Finland och sedan till Rovaniemi och tillbaka till Kalix igen. Hemvägen körde vi genom Dalarna och övernattade intill Rättvik (i Vikarbyn) två nätter på ett fint pensionat. Vi spenderade fredagen med att åka till samhällena och städerna runt Siljan; Mora, Leksand, Tällberg, Insjön och tillbaka till Rättvik igen. Igår körde vi hem och stannade i Vadstena för lunch och lite sightseeing och sen ett 20-min stopp i Gränna, naturligtvis bara för att köpa polkagrisar! Det blev en hel del handlat under dessa dagar och det kommer naturligtvis bilder på det också. Med facit i hand har nog denna resa kostat minst lika mycket som en utlandsresa men vad gör det - jag har ju jobbat som en i**ot hela sommaren så någon gång ska jag väl få bränna lönen!
Idag är första dagen vi sovit ut på nästan två veckor och jag kan lova att resten av dagen blir stillsam! Vi orkade inte åka och handla när vi kom hem strax efter 21.00 igår så nu sitter jag här med en frukost bestående av tunnbröd ("Tuttul") från Rättvik med smör på och vatten till det - så en tur till affären får det nog bli ändå!
 
Det kommer mer bilder och text framöver - nu är jag iallafall tillbaka och kan uppdatera lite igen. Vi har inte haft någon internetanslutning under hela tiden nästan så det har varit mobilerna som fått gå varma när man ska kolla något...!

RSS 2.0