Afro Power!

Jag tror att Afro Power är väldans bra träning. När man får träningsvärk samtidigt som man tränar vet man att det är effektivt ;)
Man tränar verkligen hela kroppen och känner sig helt varm och mjuk i alla muskler efteråt. Gött!
Imorgon är det en enkelnatt som väntar. Helt okej kan jag tycka, sover ju på tisdagen sen är jag ledig på onsdagen och jobbar torsdag fredag tror jag. Ska nog springa en sväng imorgon innan jag lägger mej och vilar inför natten (jag lägger mig vid 16.00, mamma =)) så är jag riktigt mör och trött när jag knoppar in!

Tittade precis på herrarnas fem-mil, trevligt med ännu en medalj!

Nähä, ut till dumburken igen - man kan ju missa något?!

Pheeew

Sådär, då har jag gjort min månatliga ekonomi-koll. Inga brev från Inkasso denna månaden - och aldrig mer hoppas jag?! Är ganska nöjd med det ekonomiska läget denna månaden,  kanske till och med har råd att smälla till på en pulsklocka då...sitter här och kikar lite. Se om det finns något bra.
Ikväll blir det afro-power,men vad ska man äta till mat idag?! Ska kanske storhandla idag eller imorgon och då tänker jag nog handla allt som fanns i senaste "Buffé"-tidningen man får från ICA, där brukar stå recept som är enkla för en hel vecka. Och allt lät gott.
Eller vad sägs om:
  • Färsburgare med marinerad fetaost
  • Ugnsomelett med rostad lök och bacon
  • Färs- och böngryta med texmexsmak
  • Tomat-och paprikasoppa med mozarella
  • Krämig pasta med kyckling och grönt
??

Percy Jackson - fnyyyyyys!

Kan inte rekomendera Percy Jackson-filmen, iallafall inte om ni tänkt gå ett par stycken i 25-30 årsåldern...det var verkligen en barnfilm. Harry Potter är ju också för barn, men vuxna kan lika gärna se den, jag är ett Harry Potter-fan! Men jag är definitivt inte ett Percy Jackson-fan. Det kändes som en 2 timmar lång "Xena-krigarprinsessan/Herkules"-plåga som möjligen utspelades i ett datorspel där man skulle klara vissa uppgifter för att komma till nästa nivå. Dåliga slagsmål, dålig handling, ingen spänning, alla hade snygging-krigarutrustning med figursydda visir för tjejerna och såna med magmuskler på för killarna. Ååååååh så dåligt!
Fel med filmen (OBS!! Spoilervarning om någon någonsin över huvud taget skulle få för sig att se skiten):
  • Hur kunde Luke sno åskviggen från första början, han har ju aldrig ens träffat sin far, varför skulle Zeus ge den ifrån sig över huvud taget och dessutom är han 1,80 medans Zeus är 10 m?
  • Hur kunde Percy bara anpassa sig helt normalt med svärd, slagsmål, Hades och monster?
  • Vad hade hans ADHD med något över huvud taget att göra ("Du klarade av monstret tack vare din ADHD; eftersom du inte kan vara still och är impulsiv!") Mmm...troligt.
  • Lägret för halvgudar som Percy Jackson kommer till ligger inne i skogen i USA (gudarna är ju annars kanske mest kända att komma från Grekland, men visst...)
  • I slutet hade filmen en kräkig sensmoral i stil med sluten på avsnitten i serierna "Cosby" eller "Will Smith i Bell Air" där familjemedlemmarna bråkat, men sedan ber om ursäkt till varandra till bakgrunden av sorglig musik. Guden hade ju alltid sett till Percy och talat till honom i svåra stunder, aldrig slutat tänka på honom. Sensmoralen var typ att "trots-att-mamma-och-pappa-inte-kan-vara-tillsammans, så-älskar-vi-dig-fortfarande och-det-är-inte-ditt-fel-att-vi-skiljdes". När guden (pappan som Percy aldrig träffat som är 10 ggr så hög som honom) säger detta, krymper han ner till vanlig storlek (sensmoral: en pappa man aldrig träffat kanske växer till en gud i fantasin och när barnet äntligen får träffa honom inser han/hon att han är en helt vanlig kille.) Suck.
  • Percy Jacksons mamm säger att hon och Poseidon älskade varandra väldigt mycket och Poseidon säger att han höll på att bli mänslig, därför måste han lämna dom. Men herregud, han har funnits i tid och evighet, han måste väl för fasen ha fler barn än Percy Jackson med måååånga andra kvinnor?!?!?!
Ååååååh jag grämer mig över att 2 timmar av mitt liv lagts på skiten.



Elin och Karin och massa våfflor

Igår var Karin och Elin här på våffel-lunch. Mycket mysigt! Det har känts lite vårigt här idagoch igår, plus fyra, fåglarna kvittrar och man hör hur vattnet porlar i stuprören. Sköööönt.
Igår var vi nere på bokrean på Bokia och fyndade några bra böcker, dock inga speciellt allmänbildade för min del; två Elvis (sköldpaddan)-seriealbum och en bok som heter "Den som inte tar bort luddet ska dö!" där komikern David Batrah har samlat ihop lappar som folk skrivit över hela Sverige. Finns en del tokigheter vill jag lova.Igår var det "Hajen" på TV och den går ju som bekant inte av för hackor! Extremt slö haj bara, den lär vara sjuk.

Idag ska jag nog träna en liten sväng, sen ikväll blir det bio och mat med bästaste Karro! "Percy Jackson" blir det. Det är samma producent som gjort Harry Potter-filmerna. Johan undrade lite oroligt om man var tvungen att ha ett barn med sig eftersom den kanske i första hand lockar barn. Men nej nej sa jag - jag ääääär ju som ett stort barn!







fyradagarsledig - igen!

Japp nu har jag jobbat mina dagar denna veckan - tre hela dagar! Imorgon börjar nästa fyradagarsledighet. Eller inte riktigt, jag ska faktiskt jobba på måndag natt. Morgondagen börjar ändå lite tidigt, för jag vill städa lite här. Hatar damm och när man ser att det lägger sig överallt (svart möbler = dammsamlare...likaså toalett, handfat, badkar) ballar jag ur och plockar raskt fram dammvippa och sätter på nån röjig låt. Efter städningen kommer Karin och hennes fina mage (3 dagar kvar till beräknat datum - oh oh!) och lilla Elin. Då ska jag bjuda på våfflor. Fick lite vårkänslor (eller mja...kanske inte riktigt) nu ikväll då jag upptäckte att det regnade istället för att snöa! Nu kanske slasket försvinner. Så får vi översvämningar istället. Är det inte det ena så är det det tredje.

Ikväll har jag varit på mitt livs första Tupperware-party och inhandlade en lökhackare och en vattenflaska mes fack för nycklar, mynt m.m. Mycket bra på träningen och stranden!

Imorgon ska föresten även jag och Johan gå på bokrean och fynda! Hoppas på många bra böcker. I helgen kommer underbara Karro från Kalmar och då ska vi äta thai och se på bio - standard i mitt, Idas och Karros sällskap!

Funderingar på min täppa

Sitter här och filurar och klurar lite på saker och ting som säkerligen inte kan skrivas ut här. Nej nej, det måste vara hemligt hemligt. Men jag funderar på om man skulle göra si, måste vi då göra så eller kan man hålla det som det är?
Hmm....lockande lockande...!

uuuh...

Upp vid sex i morse, inte alls kul. ville mycket hellre ligga kvar i sängen och sova 3 timmar till - men plikten kallar! Har väl varit helt okej idag, fick lite svett i pannan vid nåt tillfälle, men det hela löste sig till det bästa tror jag. Nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli strax efter sex så jag kan ta mitt pick och pack och dra till Friskis. Idag blir det nya step-tag, denna gången är det vanligt step utan styrkedelen. Denna gången blir det också andra träningskläder så jag inte behöver bli hypnotiserad av svallvågorna min kropp åstadkommer där jag dunsar omkring.

Har fått reda på semesterveckorna också! Det blir en ganska tidig semester i år, jag har första veckan midsommarveckan (v.24?)och in i halva juli. Lite tidigare än jag velat, men jag är glad att jag får semester iallafall. =)

Step

Idag var jag ingen lätt liten fjäril som lekande lätt skuttade upp på brädan, gjorde en smidig piruett och såg snygg och tränad ut i mina träningskläder. Idag var jag en oformlig massa som skumpade upp och ner en sekund efter alla andra, med bilringarna hoppande i otakt. Jag var vit,degig, klumpig och kände mig som en 2,50-meters 150 kilosjätte som kunde krossa dom små hopplärkorna omkring mig med ett felsteg. Alla tittade, skrattade och pekade på mig. När jag gjorde fel stannade musiken och alla vände sig om och tittade frågande på mig och undrade varför jag inte fattade att det var basic, mambo höger, mambo vänster, ner, upp, trampa, över, snurra och basic igen och inte basic,mambo höger, mambo vänster, upp, ner, trampa, snurra och basic.

"Fatttttttaaaaaaaaaaaaaaaaa?!"

Mina armar var inte hälften så vältränade som ledarens, och min mage kan inte ens drömma om att vara så platt som hennes var. Och alla andras för den delen. Alla andra var fitnessgudar som fattade alla steg, hade tighta vita träningskläder som smet åt utan bilrings-framkallning någonstans och alla skuttade upp på brädan som hundar på en agillitytävling.

Mitt ansikte var plufsigt
Armarna vita, oformliga, sluttande och degiga
Bilringarna framhävdes i varenda andetag, skutt eller snurr
Rumpan såg stor ut - framifrån
Till och med mina vader, som annars är två vita stolpar, såg ut som på en knubbig 2-åring.

Nej, idag hade jag inte god självkänsla på träningen. Men jag har iallafall tränat.


Planer inför våren och sommaren

Nu vet vi verkligen inte om detta bli av, men drömmar och planer är alltid bra:

  • Stockholm för att hälsa på Angelica
  • Göteborg för att gå på Liseberg - givetvis.
  • Kalix för att hälsa på Johans släkt igen - och njuta av Kalix.
  • Idas och Jonas gård uppe i skogen bara för att det är mysigt.
Hm, ja det är väl dom resmålen som är uppsatta än så länge. Kalix lär det bli hoppas jag, vi får se hur Johan får det med semester i sommar. Vi vet ju inte ens om han får ta ut semester som alla andra efter som han är vikarie...! Så typiskt. Men herregud, någon vecka måste han komma ifrån.

Ja just ja

Tänkte bara nämna lite i förbifarten att vi åker till norra Thailand (Koh Chang) och ev. Kambodja i mitten på november. =)=)=)=)


En ganska lång och skön dag

Gick upp 08.00 i morse för jag skulle ringa lite samtal till folk som öppnade klockan 08.00. Bäste Vallin kom därefter på besök vid 10.00-tiden och hade med sig frukostfrallor som jag tacksamt tog emot! Hon var här ett par timmar och efter hon åkt så röjde jag lite bland lådorna (igen). Nu börjar faktiskt extrarummet bara se stökigt ut, till skillnad från helt oframkomligt.Lagade lite mat och satte på Da Vinci-koden men somnade en stund mitt i. Vägde lite om jag skulle träna nu klockan fem (aerobics) eller halv åtta i kväll (step) och det blev stepen som vann. Step styrka för att vara precis. Har gått på aerobics nu 2 ggr i rad och stepen har jag missat för jag har jobbat. Dessutom är det Friskis-führern (hon som gapar) som håller i aerobics och jag känner att jag vill skona mina öron idag.
Johan jobbar kvällen och kommer hem vid tio. Jag jobbar sen tis-tors och sen är jag ledig fyra dagar i helgen igen, moahahahaha!

Känner mig lite seg idag, har ju inte direkt jobbat ihjäl mig. Men det är såå skönt. Nu ska jag återgå till min stickning!

Stick!


En liten bit på vägen!

Ska göra en halsduk,men kanske en matchande mössa till?



Ibland går det smidigare än andra gånger...!


Min bok

Ja herregud, herreguuuud vad bra min lilla bok är! Åter igen säger jag: otroligt hur ord kan vara så skrämmande. Läste till kl 02.00 i natt.

Kan.Inte.Lägga.Ifrån.Mig.Boken.

Den är otäck och lite psykisk, sådär så man drar sig för att gå och kissa, för tänk om kvinnan i badkaret ligger i mitt badkar när jag ska kissa?! Eller om jag också får den där känslan av att något finns i mörkret när man släckt lampan (som jag ganska ofta får eftersom jag är ganska mörkrädd)? Skillnaden är väl att lille Danny i boken inte bara får känslan; han ser, hör och känner det där otäcka som om det vore verkligt. Hans föräldrar ser också allt men vägrar erkänna det, de slår bort det som nervsammanbrott eller trötthet och tycker inte alls det är något konstigt att pojken har blå märken runt halsen efter något som gett sig på honom. Nej, nej han har bara lekt lite och ramlat. (Men så äääääär det ju inte!!)
Tittade lite på TV, en komedi som tur var innan jag släckte lampan för att jag skulle sudda bort det mest otäcka. Jag har sovit ganska bra men de gånger jag vaknat har jag tänkt "Det är nåt konstigt med Overlook, vi måste bort härifrån" (Overlook är hotellet i boken där den lilla tre-mansfamiljen, insnöade från omvärlden ska skydda det tomma hotellet från väder och vind över vintern). Sen har jag insett att jag ligger i min lilla säng på Hästö i Karlskrona och är långt ifrån Klippiga Bergen i Colorado. Lustigt hur ord kan skrämmas som sagt. Det är ju ändå bara ord.

...Jack vaknade ur en lätt och orolig sömn in i en, vad han först trodde var, annan dröm. Ett plötsligt sammelsurium av klickanden och slammer, brummanden, skallrande, knäppar och susanden.
-Vad är det där? Hennes hand grep hans handled.
Det brummande ljudet på nytt. Högt och stadigt, en duns, sen började brummandet på nytt.
- Det är bara hissen. sa han (och reste sig).
- Vad menar du med bara?! Det är mitt i natten. Vem åker i den?!
.....
En sekund senare vred Jack om nyckeln. Det hördes ett skrapande , gnisslande ljud när hisskorgen genast stannade. Hisskorgen hade stannat hallvvägs, dess golv var i jämnhöjd med Jacks bröst.
- Den är tom. Kortslutning, precis som jag sa.
....
Hon hade redan fått tag i hisskorgens golv och hävde sig upp så att hon kunde se in i den. Så försökte hon krampaktigt spänna skulder- och magmuskler för att kunna lyfta sig hela vägen upp. Hennes fötter dinglade ner i det mörka schaktet och en skär toffel föll av hennes fot. Sedan var hon uppe, hennes kinder glödde och pannan var blek och lysande.
-Vad säger du om det här,Jack? Verkar det som kortslutning? Hon kastade ut något och plötsligt var trappsatsen full av konfeti, röd, vit, blå och gul.
- Är det? En grön vimpel följde efter, blek av åren.

Låter kanske inte mycket för världen, men detta avsnittet tyckte jag var mest läskigt i hela boken. So far, i allafall. Har läst 3/4 och det kommer säkerligen mer.
Är iallafall insnöad på Stephen King nu och ska nog köpa dom flesta av hans böcker och läsfrossa!





Ledaren på Friskis

Måste bara skriva av mig lite då jag retar mig på en ledare på Friskis som skriker fram sina "kommandon" i headsetet. Det finns ett sånt där digitalt öra på väggen som mäter ljudnivån och det står alltid på rött när hon sätter igång. Om vi ligger på golvet och kör styrka och ska ändra en övning så slår hon först handflatan stenhårt i golvet två gånger och sen börjar hon med sin Nanny Fine-röst: "Byyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyte!!!!!!!!!!!!!! Siiiiiiiiiiiiiiiiit uuuuups!!!!"
Rösten går först långt ner, sen uppåt. Som en millitär - tror hon. Det är bara jobbigt och enerverande.
Passen är bra, men hon borde sluta skrika på det viset. Hon är som en liten bitsk terrier och jag stör mig på människor som tror att dom kan få andra att göra som dom vill genom att ställa sig i centrum och skrika tills dom får som dom vill. Finns fler exempel på det..Skaffa pondus på annat sätt, för bövelen!

Livet är en schlager

Ikväll blir det schlagerkväll hos Emelie! En väldigt lugn sådan, hennes lilla Millie ligger nog mest troligt och sover då så att hennes mamma och tant Sullan får nog tjoa lite tyst. Jag ska festa till det på naturgodis (som är precis lika illa som vanligt godis, om inte värre) och Ramlösa - paaaaaaarty!!

Vet inte ens vilka som är med ikväll och bryr mig inte jättemycket - jag gillade schlagern bättre när det bara var en tävling att hålla reda på med tio bidrag och inte nu när det är omgång 1, semifinal, andra chansen, direkt till globen och allt vad det är.

Nähä nu blir det lite rester i magen innan jag far till staun!

Fredagkväll

Första lediga dagen av 4 - uuunderbart! Inget slår en härlig ledighet. Idag har jag inte gjort så mycket, mest läst känns det som. Gick upp halv tio och läste min bok ("Varsel" av Stephen King, ruggigt bra!), städade lite, läste, somnade lite, läste igen, åkte och handlade mat, läste och sen åt vi fetaostfyllda färsbiffar med hemmagjord brunsås. Goooooott!
Kollade DVD, minns inte vad den hette, men det var iallafall en Tarantinorulle och jag fattade ingenting. Helt plötsligt dog någon, sen levde den igen, sen hittade dom en skatt, men man fick inte reda på vad det fanns i skrinet som var skatten. Sen åkte alla åt vars ett håll och sen var filmen slut, efter 1 timme och 20 minuter! Men nu har vi iallafall sett den. Nu tittar vi på B-rullen "Snakes on a plane" men Samuel L Jackson, den är en av de sämsta filmer jag sett. Datorgjorda, aggresiva ormar på ett plan. Löjligt. Inget för ormrädda såklart. Jag brukar ju annars drömma om ormar men har inte gjort det på himla länge. Väldigt skönt. Häpp nu ska jag återgå till att göra - ingenting. =)

Planer

Nu är ju som sagt bokhyllorna på plats, böcker och CD-skivor lika så. Men det är fortfarande mycket plats över i hyllorna så det blir nog att gå ner i källaren och hämta upp 2 lådor med Johans böcker (tro mig, han har mer än 2 lådor böcker i källaren...) och fylla upp lite. Extrarummet är ganska urplockat nu, finns verktyg och grejer och vissa av Johans elprylar som fyller upp. Men det är stoooor skillnad mot när vi flyttade in iallafall! Därefter är följande kvar att härja med i lägenheten:
  • Rensa förrådet på skit som inte behövs/används
  • Sätta ner verktyg, målargrejor m.m. i förrådet
  • Måla om i köket och sätta upp en fondvägg
  • Köpa nytt kök på IKEA där nedmontering, rivning, installationer och montering ingår.
  • Lägga nytt golv i hallen.
  • Nya tapeter i hallen.
  • Åka till tippen med skräpet på balkongen. Det är en del - igen...
Är ju ledig 3 helger till på rad nu så något ska vi väl hinna med!

Tycker jag är fint






Sitter ensam på mitt torp

Johan jobbar kvällen och jag sitter här och ugglar. Tittade precis på när Kalla stavade skiten ur dom andra i damernas fristil - härligt!
Idag har jag jobbat och det var väl ganska okej. Vi är så himla många nu eftersom vi har både studenter och nyutbildade sjuksköterskor som går brevid. Jättekul! Dom är fascinerade och intresserade av allt. Mycket bra. Kom hem och slumrade en halvtimme innan jag piskade upp mig till aerobics på Friskis. Kändes inte så jättekul idag för jag hade en träningströja som skulle sitta löst, men som smet åt emellanåt och jag stod i en väldigt osmickrande del av hallen där ljusrören träffade mina ömmaste punkter - bilringarna. Usch. Men nu har jag tränat tre dagar i rad och imorgon jobbar jag kväll så då får det bli lite lugnt nu närmaste dagarna.
Annars händer nog inte mycket denna veckan. Kanske att jag ska till Glumman och Lund, men jag har inte riktigt bestämt mig än. Måste prata med storebrossan.
Nähäpp, om jag ska ta och se något vettigt program på TV. Eller gärna ovettigt för den delen....!

Sälen



Äntligen lite bilder från Sälen! Här är jag i min huvudbonad.


Jag, pappa och Ida innan vi for ut i backen.


Moi.


I am the QUEEEEN!


Lite kvällsgos i soffan.


Ida, pappa och mamma utanför Experium. Notera att ingen ser ut som en kines. Bra!


Hurtbulle

Igår var vi ju på bio och såg den väldigt braiga filmen "Avatar" som kostat 7 miljarder(!) kronor att göra. Mycket bra och sevärd. Jag gillar egentligen inte när det är sånt här animerat men denna var så himla bra gjord så man tänkte inte på att det var datagjort. Iallafall så lämnade vi bilen på torget för att vi skulle dricka vin och öl till maten. Jag tänkte att jag antingen skulle gå eller ta bussen till stan idag och hämta den. Men istället snörade jag på mig jogging utstyrseln och springskorna och sprang hela vägen ner till stan, 5 km! Mycket bra gjort av mig tyckte jag med tanke på att jag inte sprungit så mycket nu i vinter. Det tog ca en halvtimme att spring, ska försöka minska det till 20-25 minuter så att jag kan springa en mil på ca en timme. På Tjejmilen förra året sprang jag ju på 1 timme och 19 minuter och det tänker jag minska för varje år nu!

Nu har vi precis sett en rolig och konstig film som hette "Date Movie". Det är väldigt bra med gratisfilmer från Telia =D

Vi provar


YES! Äntligen gick det!


Bokhyllorna på plats i vardagsrummet.


Möblerat om lite.


Nya fåtöljen från IKEA."Karlstad".


Och lådberget i extrarummet  krymper faktiskt med ett par lådor i veckan...;)

Ännu en snöig dag

Idag snöar det lite fint och lätt sådär som man annars skulle bli lite glad av. Jag blir bara lite trött på det. Nu räcker det. Nu kan det få töa bort och sen kan vitsippor och tussilagosarna förbereda sig för att explodera i skogsbackarna! Vaknade vid nio i morse och tittade lite på Nyhetsmorgon innan jag stack till gymet och tränade styrka i en timme ungefär. Dom håller på att bygga om så jag kom inte åt min löpband som jag egentligen ville springa på. Åkte hem och skottade lite runt bilen. Skulle lika gäran kunna ta en matsked från besticklådan, så stor är min lilla skyffel. Men jag fick bort lite snö iallafall. Behöver inte ta sats för att komma över en snövall in på parkeringsrutan nu.

Ikväll ska vi på bio och äta på restaurang innan jag, Ida, Johan och Jonas och ungefär hälften av jobbet styr kosan mot den omtalade erotikmässan här i stan! Ska bli skoj och undrar hur många chocker man kommer få.
Är nu ledig fyra helger på rad och det ska bli uuuuuunderbart!

Jag skriver säkert snart igen. Over and out så länge!

Lugn morgon

Gårdagens semmelfika gick utmärkt! Jag hade ju gjort rågbullar och sirapskakor också. Gjorde inkråmet i semlorna själv och det blev suuupergott! Alla barnen verkade också nöjda. Fick en fin blombukett av Anette och Karin som nu pryder vårt köksbord! Efteråt kom Idas Jonas hit och synade lägenheten. Tror den fick godkänt...=)
Följde med dom hem och Ida lagade Flygande Jakob och vi tittade på hyrfilm, Inglorious Bastards. Underbar film! Åter igen - inget för mamma dock....=)
Nu sitter jag här och lyssnar på Daniel Lemma och tänker minsann inte stressa ihjäl mig innan jag går på dagens arbetspass. Hyllorna ligger fortfarande nerpackade, dom stor iallafall. Det får nog bli ett projekt för helgen. Dom andra hyllorna har ju jag satt ihop och jag berätttade för Johan igår om spånskivorna, han fick inget utbrott men tyckte jag var klantig. Det tycker jag också. Nu ska jag surfa vidare.

Tjingeling!


Semmelfika

Idag blir det fullt hus i vårt lilla hem. Ida kommer och Anette kommer med sina små tottar Maja och Linn, Karin kommer med Elin och sin sprickfärdiga mage. Bebisen ska komma om 2 veckor men man kanske får agera barnmorska här idag, det vet man väl aldrig?! Hoppas inte iallafall. Jag kommer iallafall bjuda på semlor och sirapskakor. Någon ordentlig fika får vi väl ha innan också tror jag. Typ scones eller nåt. Eller jag kanske skulle göra rågbullar....? Det är ju rätt najs.


Step

Stepen igår var helt ljuvlig! Ledaren pushade, klagade, peppade och tjoade så man blev supertaggad! Flera stycken satte sig på huk och flämtade efter luft och svetten lackae på allihop. Så himla kul! Energin var i topp och jag känner mej duktig som gick på aerobics i måndags, step i går och idag blir det antingen core eller yoga. Yoga är rätt kul och jobbigt,men det är så sent -  20.00-21.00 vilket innebär att jag inte kommer äta förrän kvart i tio ungefär. Hm, får fundera lite på saken. Något blir det iallafall!

BILLY

Igår fick vi våra Billy-hyllor som ska befria oss från lådorna i extrarummet. Jag skulle vara lite duktig och sätta ihop alla överskåpen (4 st) och två CD-pelaret. Sagt och gjort, det gick bra förutom att det saknades en liten plupp som man ska sätta fast en hylla på i CD-stället, men det fanns tre stycken så det får väl räcka. Sen fattades det en grej man ska spänna fast skruvarna runt, men det gick nog bra det också. När jag satt ihop alla skåpen och spikat i ordentligt på baksidan upptäcker jag till min förskräckelse att två av överhyllorna har en sida på skivorna på fel håll....spånskivan är alltså framåt istället för ekfaneren. Tror ni jag blev förbannad? Ja. Tror ni jag fick lite panik? Ja. Tror ni jag har berättat det för Johan? Nej. Sitter nu och funderar på om det är bäst att vänta tills han upptäcker det själv eller om jag helt enkelt ska berätta rakt upp och ner....fortsättning följer..

Testing testing

Får väl prova och se om min lilla dator är sugen på att slänga upp några bilder idag från Sälen....Let´s try it!


En liten tur in i Norge på väg mot Sälen och Lindvallen.

Nu har jag försökt en timme och det går inte att få fler bilder...ni får helt enkelt hålla till godo med denna så länge!

Sälen

Kommer inga bilder ännu, orkar inte sitta och vänta just nu (bilduppläggningsfunktionen är fortfarande knasig....). Vi hade iallafall kul i Sälen. Ida tog sig ner för röda, blåa och gröna backar galant! Tyvärr snöade det varje dag och det var lite trist eftersom det blev vallar i backen på en gång. Jag såg framför mig en nypistad backe med blå himmel och solsken i bakgrunden...=) Första dagen var det -18 när vi åkte och det var väl i kallaste laget...sista dagen hade vi -10, nästan varmt då! Vi badade på äventyrsbadet på Experium och det var väl bra, men det var väldigt litet. Med tanke på att det är lågsäsong nu och det var nästan helt fullt i omklädningsrummet (som för övrigt var mycket konstigt uppbyggt) så kan man ju bara föreställa sig hur det kommer bli under högsäsong - sportlovet! Vi ser kanske rubriker om raserade rutschkanor och övervämmade poolar, vem vet?

Nästa sak att se fram emot nu är givetvis Melodifestivalen och Vinter OS! Kommer bli mycket tid framför TV:n, men jag brukar bli rätt taggad när jag ser dom staka, glida, flåsa, åka, hoppa och fara iväg i 100 km/h så det blir väl kanske en tillfällig OS-atlet av mig också,vem vet?

Nu ska jag ägna mig åt den fantastiska sysslan att lägga in räkningar. Sen ska vi nog möblera om här hemma lite. Bokhyllorna kommer ju snart så vi tänkte flytta TV:n och soffan så det inte ser så himla inklämt ut.

Tjingeling!

RSS 2.0