Sandra Louise

No one who knew me like you will ever know me
I don't think you understand how much you meant to me

The days are cold living without you (without you)
The nights are long I'm growing older
I miss the days of old thinking about you (about you)
You may be gone but you're never over
/"Never Over", Eminem
 
 
 
Mamma; jag letar efter bilden på när vi var troll som små. Finns den hemma? Vill rama in den!

Ramlar i ett svart hål

Min allra bästa vän. Den vän som känt mig längst och varit med mig genom hela livet, oavsett avstånd. Vi som alltid haft kontakt efter olika flyttar genom mail, facebook, sms och telefon. Hon som varit med om mina "första...."-allt och jag har varit med om hennes. Hon som jag vet precis allt om och hon som vet precis allt om mig. Hon som stöttat och lyssnat och som jag skrattat med tills jag fått kramp i magen. Och gråtit med i jobbiga strunder. Hon som gått som en extradotter till mina föräldrar och som ätit middag, firat nyår och födelsedagar hos och med mig. Hon som jag varit på sommar - och skidsemester med. Hon som jag kan ringa till precis när som helst och ta upp tråden där vi lämnade den senast, även om det gått flera månader sedan vi pratade.
Hon som jag skulle göra vad som helst för, skydda från vem som helst som vill henne illa och hon som bott i mitt hjärta sedan vi var fyra år.
 
Sandra. Min älskade Sandra som alltid varit en del av mig.
 
Hon finns inte längre, sedan i går morse.
Oväntat och ofattbart. Detta händer inte. Jag fattar ingenting.

Halluppdatering

Idag var det åter dags att med gemensamma krafter ta itu med projekt hall! Det är ju jag som gjort mest eftersom jag är ledig i veckorna vissa dagar och varken jag eller Johan har lust att sätta igång med eländet vid 18 när han kommer hem från jobbet. Men idag har vi jobbat på i 5 timmar! Mycket bra. Hittills är detta gjort:
* garderoberna är nermonterade, sönderslagna och itusågade (träningsvärk i två dygn!)
* väggarna är ångade och skrapade från tapet.
* väggarna är spacklade idag.
* listerna runt dörrar och golv är borta.
* delar av plastmattan på golvet är uppriven.

Det vi har kvar är:
* tvätta taket och måla det (finns nåt tråkigare?!)
*slipa väggarna
*tapetsera
*lägga nya golvet
*sätta nya lister
*köpa och montera garderober med skjutdörrar.


Ja, det är en del kvar men det fixar vi! Måletr att ha det klart innan jul. Vi får hålla tummarna! 





Uppe sent

Haha idag sa jag till Johan: "ikväll ska jag vara uppe sent!" Varpå han gapskrattade och till slut fick fram frågan om hur länge jag hade tänkt då - 21? 21.30? Jag drog till med att vara uppe till MINST 22.30 och han fortsatte fnissa lite. Nu har jag kämpat sedan 21.30 för att hålla ögonen och huvudet öppna och uppe och 22.32 kunde jag triumferande konstatera att jag minsann var uppe till och med längre än vad jag planerat-inte illa! Nej, någon nattuggla är jag minsann inte någonsin. Kan tom börja gäspa på fester vid 22, men tvingar igång mig med dans och andra roligheter! Nu ligger jag i min säng som vi nog för övrigt inte har kvar så länge till . Vi var på sovabutiken idag och skulle "bara titta" men kom ut med ett prisexempel och en avbetalningsplan..ja billigt är det banne mig inte med resårmadrasser, bäddmadrass, ben och sänggavel! Men vi behöver en ny, den vi har är köpt ganska billig på Ikea för 6 år sen och det är liksom en håla i mitten dör vi båda ramlar i och slåss på natten när vi rullar på varandra om vi vänder oss, haha! Nu blir det två separata sängar och separata bäddmadrasser men de sitter ändå ihop av gaveln. Ska bli skönt, inget slår en skön säng och god sömn! 
God natt ni som är nattugglor till skillnad från den här morgontuppen!



9 år

Idag hade jag en patient som jag höll på med i kanske tio minuter, då han plötsligt frågade "hur är det med dig då?" Jag blev lite förvånad och glad för det är inte många som frågar det! Han berättade sen att han kände igen mig från en liten butik han jobbade i på bergåsa där jag bodde som student - för 9 år sen! Otroligt hur han kunde känna igen mig efter så lång tid. Kul!
För övrigt har jag bott här uppe i 10(!) år i januari, med undantag för de tre åren jag bodde i Torsås. Tiden går ganska fort...!

Hallrenovering

Vi har hållt på med vår lilla hall ett par dagar nu. Inte varje dag eftersom vi jobbar, men lite då och då. Förra helgen rev jag ner alla garderober och staplade upp dom, nu måste jag såga itu dom så dom får plats i bilen till tippen. Ville ju inte ta dom i hyrbilen egentligen, det är så himla skitigt, men jag får väl hitta på nåt...
Iallafall så har vi nu valt ut tapeter och ska köpa dom nästa helg tror jag. Vi håller på att ta ner tapeten som sitter i hallen nu med ångmaskin. Lättare sagt än gjort, strukturtapeten är som tuggummi och en liten väggbit som är 1 m bred och 2,40 hög tar ca 1 timme att rensa...Tur att vi inte har så mycket väggyta i hallen, nu är det bara lite lite tapet kvar som ska bort!
"Se sådär manlig och händig ut, Johan!"
Detta är den nya tapeten!
 
 
 
 
 
 

Bilduppdatering

Nu var det dåligt med inlägg igen...lägger upp några bilder från min promenad förra veckan. Karlskrona är fint!




Hustitt

I fredags var vi och tittade på ett hus i Lyckeby. Ett sött tegelhus från -56 med splitternytt tak och nydragen el, nytt kök för i år, badrummen var renoverade senaste åren. Det fanns bastu och hobbyrum till Johan i källaren och fruktträd och en gäststuga till mig. Vi gillade det mycket, det är absolut bland favoriterna bland alla vi tittat på, men vi ska vänta med hus lite till. Vi tittar bara lite ibland. Vi vill känna att lägenheten är helt färdig och att vi hittar exakt det hus vi söker. Vilket det är vet vi inte än, men det vet vi väl när vi ser det!

Min lilla bil

Ringde verkstaden idag som tar hand om min stackars Golf. Dom kan reparera den, det var mest intryckt plåt, men inga balkar eller annat viktigt som har skadats. Det kommer ta 2 veckor till så vi får köra omkring med vår supernya hyrbil lite till. Är alltid lite nervös när jag ska köra med den, den är så avancerad. Den säger åt mig när min telefon ringer och att jag inte ska glömma mobilen när jag går ur bilen. Sen har den 6 växlar och ingen handbroms, bara en liten knapp som man trycker på. Och den stänger av sig vid rödljusen och sätter igång sig när man trycker in kopplingen igen. Fin är den iallafal och väldigt lättkörd!
Tänkte köra till tippen med min utrivna hall, men jag vågar inte lägga skräp i den fina bilen så jag får vänta tills den röda blir klar igen.
 
Tjingeling!

Ja jössses...

Nu är det tvära kast! Jag berättar mer om kasten imorgon. Idag kan jag berätta att jag under min lediga dag idag tog tag i kofoten och rev ut hela hallen (garderober, hatthylla m.m.). Rätt befriande med hög musik och kötta med kofoten. Fick in några fina sparkar och knuffades tufft också! Jag var inte arg på någon alls, men det kändes bara gött att ta i! Imorgon ska jag bära upp några nätta paket med klickgolv (med nätta menar jag 5 st 20-kg paket...) för de tre trapporna från källaren till lägenheten. Därefter ska jag riva den sista garderoben och gå loss på den fula strukturtapeten. Jag och Johan har resonerat såhär att han är väldigt noggrann och duktig på att göra saker snyggt och korrekt, så därför är han ansvarig för tapetsering och anläggning av golv. Jag är jättebra på att ta sönder saker (fråga Johan!) och är därför ansvarig för själva demoleringsarbetet såhär innan renoveringen kommer igång. Det som ska hända är att vi ska lägga ett fint ekgolv, samma som i köket. Ganska mörkt. Sen ska vi köpa 2-3 vita garderober varav en med skjutdörrar och helkroppsspegel. Jag har också fått fria tyglar att leta upp en tapet och jag tänker mig nån ljus för hallen är så mörk. Det kan nog få vara nåt litet mönster på, men det ska inte ta över hallen. Sen är hela lägenheten renoverad från topp till tå sen vi flyttade in 2009 - vi har snart bott här i 4 år! Bilder kommer efterhand.
Ha en finfin kväll!

RSS 2.0