Vägning

Ska göra som min vän Emelie och börja väga mej på fredagar istället. Då behöver man inte ha ångest hela helgen för vad vågen ska visa på måndagen. Så skulle det vara ett dåligt resultat så har man liksom hela hegen och hela veckan efter på sig att rätta till kilona. Idag vägde jag mej alltså igen, -0.2 kg från i måndags. Definitivt inte mycket, men det är iallafall ett minus på vågen. Ikväll blir det utgång!

Hemmakväll med Johan och Angie

Idag har min mage varit god mot mig. Jag har gett den Leilas scones och det gjorde nog den glad. Nu ikväll blir det nog en till övernattning av Angie som är på besök från storstaden hos mej och Johan. Vi ska äta på Maz (jag tar en delifresh hamburgare och en sprite zero), sen blir det Saturday night fever på dvd och möjligen några chips och lite godis. Mysigt! Jobbar ju hela helgen så det får bli en hemmakväll nu istället.

Sjukdag

Gick upp vid halv sex i morse och mådde sådär. Har varit lite kass i kistan senaste dagarna för er som är intresserade, men i morse hade jag riktigt ont i magsäcken och ville nästan kräkas lite. Som tur var blev det aldrig så, men hur som helst så ringde jag och sjukanmälde mej till jobbet. Har bara vilat mej och sovit nu i eftermiddag. Skönt. Magen blev bättre nu framåt eftermiddagen och ikväll känner jag mej som vanligt. Imorgon är jag ledig och sen jobbar jag fredag till söndag.
Angelica kom nu i eftermiddag och vi har gjort tacos och ätit jordgubbar och småkakor som jag snodde ihop nu vid 22.00-tiden. Aldrig för sent för lite bak. Imorgon ska vi nog cykla på Aspö om det är fint väder med nybakade scones och annat smaskens i matlådan!

Häpp, nu blir det sova, imorgon ska jag till kiropraktorn kl 08.30 och bli lite knakad i.

Försöker hänga med i debatten på fyran om EU-valet men jag tappar intresset hela tiden! Tycker det är jättetrist, och fast att jag vill lära mej så blir jag bara irriterad på hur partierna hela tiden skyller på varandra. Blir nog helt enkelt en blankröst, då har jag iallafall röstat.

Sov gott!

Vägning nr 3

Suck, ställde mej på vågen i morse och hade gått upp 1kg. Skyller på helgens ohälsosamheter. Får bli extra mycket träning denna veckan helt enkelt.

Okej:Vårläger -09

Nytt försök...


1. Slappning i vindskyddet.
2. Walk of fame med alla kårers namn på stjärnorna.
3. Tillverkning och räkning av popcornstrutar till kvällens nattbio.
4. En ko kom förbi.
5. Min nya kompis Diesel.
6. Den skabbiga lilla sjön som man blir orange av. Fin på utsidan iallafall =)
7. Nattbio.
8. Min och Jims kontroll på rundan. Hos oss hade man audition.
9. Ett auditiongäng.
10. Solen tittade äntligen fram.
11. Ludde och Johan kikade ut i skogen. Med glass! Inte till mej dock.
12. En liten del av seniorbyn
13. Jim som Michael Jackson.
14. Jag som Cynid Lauper.
15. Funkisgänget
16. Kvällens Oscarsgala med utdelning av statyetter.
17. Rivning av lägret. Bye bye!

Vårläger -09

Suck.Har försökt lägga upp bilder, men det går inte för tillfället. Får helt enkelt försöka senare, eller imorgon rent av. Har iallafall haft en underbar helg med några av de underbaraste personer jag känner. Jag skrattar i princip aldrig så mycket som jag gör med dom! Har lärt mig många nya ord som inte är lämpade att skriva här, tack för dom! Nu ska det idkas sovning till middagstid imorgon. Ledig, NAJS!

Tjingeling!


Cyndi Lauper

Okej, idag gjore jag ett första försök att efterlinka Cyndi Lauper/Kitty (är nöjd med vilket som). Vet inte om det blev så himla likt, men kul var det. Här är några pix:


Ibland kan det blir såhär om man inte är van vid hårsprayen....





Min student

I natt har min student fått mig att skratta x flera. Han är väldigt kul! Här är två exempel:

Kommentaren när jag frågar varför han har tejpat igen urringningen på sin sköterskeskjorta:
"Jamen, jag känner mej så billig annars. Så lutar man sig framåt så ramlar dom liksom ut...bjuder ut sig."

Eller när jag skulle visa min andra student vår hemska fettmätare (som dessutom påstår att jag och min T6 student har fetma...) och T6:an utbrister:
"Gör det inte! Man kan inte sova sen."

Count down

Jahapp, nattjobb i natt, sova imorgon sen bär det av mot Sonnarp och vindskyddssovande hela helgen! Är ledig på måndag också så jag kan sova ut ordentligt. Natten är lugn hittills, men det är många timmar kvar...tjingeling!

Kändis

Kan någon ge mig lie förslag på vilken kändis jag skulle kunna klä ut mig till? Behöver ha tips till helgen....själv har jag lite idéer men vet inte om dom är genomförbara.





Vad säger ni? Lite färgspray, toupering och ett par klämmor. Några stora örhängen och någon färgglad trasa sen är det spot on?



Läger

På fredag drar jag till lovley Sonnarp och rullar mig i dynga i 3 dagar och sover under stjärnorna till spraket av en trevlig eld! Ska bli härligt. Som en liten semester. Är dessutom ledig på måndag så när jag kommer hem på söndag kväll kan jag känna att jag kan sova i två dagar om jag vill!=)
Är lite nervös över hur jag ska hitta, men det kanske löser sig... hittade ju dit förra året så det ska väl gå bra i år också. Har ju kört dit från Glumslövshållet, men bara en gång härifrån. Men hittar jag inte kan man säkert fråga någon vänlig själ. Häpp, nu är det Simpsons sen Falimy guy.

Föresten! Det där med saften som jag skrev innan (1500 kcal för 7 dl) stämde ju inte. Jag hade kryssat i att jag druckit 7 dl koncentrerad saft och det har jag ju verkligen inte. SKapade en egen saft där jag skrev av näringsinnehållet på min saft och det blev 210 kcal för 7 dl. Utspätt. Lite skillnad ja =) Så nu ligger jag helt plötsligt 1000 kcal back istället. What to do?!

Sunny day

Åter igen en dag på playan efter en hård träning på gymet. Klantade mej lite och tog med mig 7 dl saft till stranden som jag glatt hällde i mig till min lunch. När jag sedan skulle föra in detta på viktklubb.se upptäckte jag att det är rätt mycket kcal i saft....men men....nu har jag räknat med kvällsmaten också och det blev ca 300 kcal mer än vad jag ska äta idag. Får väl bjuda på det...=)
Slänger ut några bilder från dagen!

Hulken på väg till gymet.


Slappar på stranden


NAJS


En liten fiskmås

Vägning nr 2

Minus 0,5 kg från förra veckan. Inte jättemycket, men allt som allt har jag nu gått ner 2,6 kg på 2 veckor!

Pizza med Linda

Idag har jag arbetat och åter haft en helvetisk dag. Slutade lite tidigare eftersom jag inte kunde ta ut någon rast. Gick till gymet och tränade i 1½ timme innan jag traskade mot skolan, hämtade cykeln och susade hem. Väl hemma plockade jag ihop ingredienser till hemmagjord pizza och vägde allt jag skulle mäta , förde noggrannt in på viktklubb.se! Åkte sedan hem till Linda, hyrde film och köpte godis (hade givetvis lagt in godiset i beräkningen på viktklubb....=)) Vi hyrde "Patrik 1,5". Söt film!
Nu är jag trött efter att ha skrattat och ätit hela kvällen. Ska jobba dagen imorgon igen, sen är jag ledig tis och jobbar natten onsdag till torsdag. Sen är jag ledig och till helgen blir det Sonnarp i 3 nätter!! Åååååh jag längtar...!

Häpp, hopp i säng snart. Tjingeling!

Dagen idag

Ledig, sol, matsäck och strand. Jepp, min dag har hitills varit underbar! Och än är den inte slut =)







Viktklubb

Hmm..måste säga att det är lite lurigt det här med viktklubb.se ibland. Idag har jag bara fått i mej 1700 kcal och jag ska ju äta 2460 kcal/dag. Är inte ett dugg hungrig och nu är klockan dessutom över 22.00 på kvällen, inte så bra att äta då. Har skrivit in lite egna recept där jag skriver upp precis allt, men ibland blir recepten lite konstiga ändå. T.ex. så stod det att jag skulle äta 1,2 kg soppa för att täcka behovet av kcal på lunchen, och så sugen är jag faktiskt inte på soppa...
Men det verkar ju fungera än så länge.

Ikväll åt jag och Johan spaghetti med köttfärssås och sen åkte vi till Torskors och tog en promenad i skogen. Så fin och mysigt! Vi såg ett rådjur som det iallafall blev någon liten bild på. Lägger in lite bilder från vår härliga kvällspromenad här:








I´ve had enough

Idag har det varit en helvetisk dag på jobbet. Illa när dagen börjar med huvudvärk och en ständigt växande irritation över människor och datorer. Börjar på allvar längta ifrån nu, men tänker att jag väntar till efter sommaren, ser om Johan får jobb någonstans. Får han jobb här i Karlskrona till hösten är jag nog kvar på kirurgen max till jul sen är det good bye. Det står mej upp i halsen nu och det är inte kul att gå till jobbet längre. Läste i tidningen idag om att Karlskrona ska satsa på någon form av hälso - och träningscenter där man ska utföra tester, ge råd m.m. Skulle ge rätt många jobb så det gäller väl att hålla ögonen öppna.

Handledarutbildning imorgon. Håller på att läsa en tråkig bok och skriver en uppgift på 2 sidor. Kan låta lite, men kl 22.00 på kvällen efter en tidig arbetsdag är jag inte jättesugen. Men men, får väl snart krypa ner i sängen och snarka mej genom natten.

Skulle egentligen vara ledig tors-fre, men idag fick jag reda på att jag måste jobba torsdag.....sen är jag ledig fredag denna veckan och jobbar sedan lö-mån. Suck....jaja, jag får iallafall lite extra pengar och det är ju aldrig fel.

Tjingeling!

Gamla bloggen

Har precis kikat på gamla bloggen. Lite som jag blev glad av och ganska mycket som jag blev ledsen över. Men det kan vara skönt att drömma sig tillbaka i det gamla igen. Även om det inte alltid var toppen. Saknar min kise Maja. Hon var underbar, men jag fick bara låna henne i 6 månader. Saknar Tobbe också, men han finns liksom med mig fortfarande. Kan berätta en lustig och lite konstig sak som jag funderat mycket på senaste tiden.
För ca 4 veckor sen låg jag och Johan och sov, klockan var väl 02.00 eller nåt. Drömde att någon (vet inte vem) sa såhär:
"Nu är Tobbe framför dig. Du kommer bli kall." Jag vaknade (jag vet att jag var vaken när följande inträffade), och samtidigt som jag drog ett djupt och lite kvävt andetag blev jag iskall och håren reste sig. Känslan varade väl ett par sekunder innan det släppte. Inte alls otäckt, men konsigt. På ett sätt blev jag lite lugn av det för jag tänkte att han ändå finns nånstans. Jag har fortfarande lite svårt att acceptera att jag inte vet var han är. Bär lite på känslan av att jag tappat något. För det mesta är allt bra och jag mår bra, men ibland, kanske bara för en halvtimme kan jag fortfarande få ångest och bli rädd, framförallt när Johan inte är hemma. Får tryck över bröstet, känner mig ledsen och är orolig att något ska hända. Går liksom och är beredd hela tiden men vet inte på vad. Som tur är går det över ganska snabbt igen.

Nog med tillbakablick. Nu ska jag sova.



Första vägningen

-2 kg på vågen idag!

Hurra! Hurra! Hurra!

Servitriserna

Igår gifte sig min kära kollega Karin och jag, Mia, Cissi och Jeanette serverade på bröllopsfesten på kvällen. En underbar tillställning! Allt gick bra förutom ett litet missöde när strömmen i hela omgivningen gick mitt i lagningen av varmrätten....lite panik där men som tur var så var potatisen precis färdig och sparrisen låg i varmt vatten så den blev mjuk så småningom. Strömmen kom igen precis efter varmrätten och brudparet kunde andas ut!
Jag tappade bara 2 gafflar och som tur var hamnade dom inte på nån...Vi smaskade i oss det vi hann i köket och allt var jättegott..! Vid 22.00 började partajet och vi i personalen fick vara med på själva festen. Det var vi med råge! Jag råkade ta några vodkadrinkar för mkt och blev ganska rund under tofflorna, men Karin uppmuntrade mig bara. Därefter planerades utgång på Statt, men med facit i hand var det nog bra att jag inte följde med. Här kommer ett par bilder från partajet.

1. Herr och Fru Nedfors
2. Cissi och Mia posar i köket
3. Jag och champlagneflaskan
4. Mathias med brudbuketten
5. Karin tar en paus från ätandet för att krama om sin personal
6. Hela gänget!
7. Bröllopstårtan inmundigas.
8. Bröllopsvalsen.
9. Jag och Mathias
10. Jag och Karin




Morrar

Skulle börja kl 12.00 och när jag kommer till jobbet har någon ändrat till kl 13.00 utan att tala om det....en kollega frågade om jag skulle börja morra. Jag svarade "ja" och sen var det ingen som frågade nåt mer. Ser jag så aggresiv ut?

Tidig jobbdag

Bläää idag börjar jag kl 12.00 istället för 13.00. Jobbar till 21.30 - drygt! Men men....det ska väl gå..
Idag är det Picnick-racet och jag kan inte vara med, tur är väl det eftersom det spöregnar och blåser. Frågan är om det blir av över huvud taget. Får nog ringa och kolla detta eftersom det är jag som satt upp lappar och anmält folket!

Tjingeling!

Fika hos Emelie

Igår var jag på fika hos min kära vän Emlelie och hennes Millie som troligtvis är en av världens sötaste bebisar. Hon inspirerade mig till viktklubb.se under en fruktsallad. Härligt! Här kommer två bilder på lilla dockan.


Snor

Uuuh....vaknade idag ochvar helt igensatt i halsen. Kan knappt svälja och har lock för öronen hela tiden. Hängig och trött. Tur att jag är ledig idag också så jag kan ligga utslagen framför TV:n hela dagen! Jobbar sedan ons-fredag och sen ledig igen.

Igår gick jag med i viktklubb.se. 300:- för 3 månader. Inte farligt om man jämför med viktväktarna som ska ha 100:-/vecka! Där ska man dessutom proppa i sig suckralos och aspartam i mängder. Enligt viktklubb får man äta som man brukar, men datorn håller reda på hur många kcal jag äter (skriver upp allt jag äter) och hur många kcal/dagen jag ska äta i förhållande till ålder, vikt, längd, BMI, kön och hur mycket jag rör mig. Enligt datorn ska jag äta 2400 kcal för att gå ner i vikt vilket jag tycker låter väldigt mycket. Det är ungefär vad en man ska äta. Igår fick jag i mig 2000 kcal utan att jag tänkte på vad jag åt, men det är svårt att komma upp i alla dom där! Får väl se hur det går. Träningen har jag, nu vill jag bara vara säker på att jag äter som jag ska. Man ska ta en bild på sig själv i helkropp också innan man börjar, och det har jag redan gjort eftersom jag tränat hårt sen i januari. Tänker dock inte lägga ut dom bilderna här! Däremot kan jag bjuda på en bild på hur min frisyr ser ut såhär på morgonkvisten. Enjoy!


Helgen i bilder

Underbar helg, vi åkte ner på eftermiddagen när jag vaknade efter nattjobbandet torsdag-fredag. Hämtade Johan i Svartsjömåla hos Mia och sen hem till Glumman.Gjorde ett stopp vid den fina kyrkan vid Tollarp. Var ju tvungna att fota lite! När vi kom fram insåg vi att jag glömt hela Johans väska hemma med alla hans kläder och grejer så han hade bara kläderna han stod och gick i. Lite panik, men vi löste det. Lördagen började tidigt och kl 8.30 stod jag på Knutan och väntade på de andra tjejerna som skulle infinna sig på Marias möhippa. Vi var ett glatt gäng på 16 tjejer som gjorde Danmark den dagen. Underbart! Bjuder på lite bilder. Klicka på dom för större format, info om varje bild finns längre ner!



1) Körkan i Tollarp
2) Lovley Glumman
3) Maria och Palle på Knutpunkten
4) Jag i västen där man kan missta sig på att jag är trafikkontrollant eller dylikt...
5) En liten del av gänget. Från vänster: Carro, Emma, Maria, Sandra, Jullan och jag i bakgrunden.
6) Franskt tema på tåget mot Köpenhamn med....
7)...fransk frukost i form av briebaguett och salami för dom som ville.
8) Marias uppdrag: Sälja klubbor för 10 kr (!) stycket till andra passagerare. Hon fick faktiskt ihop 300 danska kronor.
9) På plats i Köpenhamn
10) Lunch på Jensens böffhus. Några beställde en stor cola men insåg inte hur stor den var....den som står brevid är en normal liten på 0.4 L.
11) Cider på väg mot Klampenborg och Bakken.
12) Gänget i Berg-och-dalbanan.
13) När vi kom hem gjorde sig några i ordning i mamma salong. Maria fick en make over av Jullan.
14) Jullan, Sullan och Sassa!
15) Maria och Johan fick äntligen träffas efter vars en lång dag.
16) Sandra och Palle hade salsakurs för alla.
17) Jag och det lyckliga paret!

En underbar och rolig dag! Och betänk vilken tur vi hade med vädret!



RSS 2.0