Vilodag

Idag blir det vila för mig, mina höfter och min rygg! Har inte riktigt lust eller motivation idag heller, sov jättedåligt i natt. Dessutom har ryggen sagt ifrån lite på jobbet idag också. Gör inte direkt ont men det stramar så jag tänker att det är bra att vila. Har precis legat med värmefilten om mig i en timme. Skönt! Nu har jag istället satt i mig korv stroganoff gjord på falukorv med hög kötthalt (72% - jättegod!) och funderar lite på att kanske klämma ner en kanelbulle också. Får se hur vågad jag känner mig om en timme eller så. Helgen är full av arbete så det händer inget särskilt spännande kommande dagar. NU blir det iallafall soffan för resten av kvällen.

Tjingeling!

Intervall

Var inte jättesugen på att träna när jag vaknade i morse. Var inte sugen på nåt alls egentligen. Var trött som en travhäst när jag kom hem från träningen och vi hade tvättstugan fram till 22.00 så det var bara att fortsätta springa upp och ner för trapporna fram tills dess! Gav mig iallafall ut i duggregnet och sprang ett intervallpass där man först går i 2-5 minuter, springer i 20 minuter, går i 2 minuter och springer slutligen i 10 minuter. Det är jätteskönt att springa när det regnar, det svalkar liksom under hela tiden. Så länge det inte blåser eller ösregnar gör det mig ingenting! Nu ska jag duscha och sen hem till Ida och Thea på 1-årskalas!

Igång igen!

Ja nu har väl äntligen (säger inte för mycket dock, knack knack och ta i trä, skvätter salt över axeln m.m.) ryggen läkt ihop någorlunda för denna omgången. Igår joggade jag försiktigt i 40 minuter och det kändes i ryggen när jag jobbade i natt, men nu efter en dags sömn begav jag mig på Löparkvällen inför GBG-varvet. Det finns ju tre grupper och jag brukar hålla mig till mellangruppen men idag tänkte jag ta den "långsamma" gruppen för att inte ta i för mycket och förstöra ryggen igen. Bara det att vi sprang upp och ner för en del backar i en timmes tid vilket inte är det mest skonsamma för ryggen. Jag var jättenoga med att sträcka ryggen efter varje intervall så det känns faktiskt helt okej - för tillfället.
Dagens program såg ut såhär:
* Uppvärmning totalt ca 10 minuter -långsam jogg varvat med korta intervaller (ca 300 m). Upprepades x 2-3 ggr.
*Intervaller om 600 m x 3. Där ska man springa som om man springer sista spurten innan mål. Jag orkar inte hålla tempot hela tiden utan börjar bekvämt och försöker öka efter hand.
Pauser på 3-4 minuter mellan varje intervall.
* Sista biten var på 900 m och där ska man verkligen försöka hålla samma höga tempo hela tiden - allra sista biten för dagen! Det orkar man om man biter ihop.

Trots att jag var i den "långsamma" gruppen var det riktigt tufft och jag känner redan i benen att det tagit bra. Det var nog bra att jag valde den gruppen idag men nästa vecka blir det mittengruppen på backträningen - pust!!
 
 

Reunion!

Nästa år är det 10 år sedan jag gick ut gymnasiet och igår drog några gamla klasskompisar ihop en Facebookgrupp där planerna för en återträff börjat formas - så kul! Det blir i April 2013 men det är väldigt mycket planering så det behövs nog en ganska lång tid för att förbereda allt. Minns inte hur många vi var i klassen men runt 30 tror jag så hoppas att alla eller dom flesta kan komma!

På min lilla lilla promenad

Gick ju i Wämöparken innan idag och tog några små bilder...

Rygg-aj...

Ja min rygg är ju en liten historia för sig..igår var jag ju hos kiropraktorn som knäckte i mig och bland annat min rygg fick ta stryk! Jag visste att jag skulle vara "öm" i ryggen igår och idag. Men tyvärr fick jag gå från jobbet kl 10.00 idag eftersom jag knappt orkar hålla ryggen uppe. Sitter jag ner så måste jag långsamt dra med mig ryggen upp eftersom den fastnar. Och när jag skulle gå igenom akutvagnen i morse fick jag sitta på en stol eftersom jag inte kunde böja mig ner till lådorna utan att ryggen hugger och stramar. Så jag gick hem, satte på mig värmekudden och somnade som en stock i 2½ timme och vaknade faktiskt betydligt mjukare i ryggen. Kanske kombinationen medicin, värme och vila hade lite effekt? Nu känns det mycket bättre och jag vågade mig till och med ut på en mycket liten och mycket långsam promenad. Till en början var det spänt i ryggen, men när jag blev lite varmare så gick det faktiskt bra. Det stramade bara, gjorde inte ont. Ska fylla på med en dos Diklofenak till här nu och sen försöka vila resten av eftermiddagen och kvällen också. Jobbar dag imorgon och det ska nog gå bra, sen är jag ledig i helgen. Tyvärr blir det ingen träning alls denna veckan och det känns riktigt surt, men bättre att jag blir bra i ryggen så jag kan träna desto mer sen!
 

Honungstjejen!

Färgade håret hos mor i söndags och såhär fint blev det:

Dragen, knäckt och intryckt

Japp, idag kl 9.00 låg jag på benknäckarbordet hos kiropraktorn. Det var ju höfterna som var paj från början men sen kom min fina rygg och knöt ihop sig så vi tog hand om det också. Hon började med att titta på mig bakifrån och mätte med fingrarna och konstaterade att bäcknet var snett (som det är hos ganska många). När jag sedan la mig sa hon att benen var olika långa och att bäckenlåsningen säkert hade med det att göra. Snett bäcken = felbelastning på höfterna = stela höfter = svagare rygg = ryggpaj. Allt hänger ihop. Så hon bände, drog, knäckte, sträckte och tryckte tills det knakade i varenda ben i min kropp. Efter 20 minuter hade hon gått igenom min kropp och konstaterat det ena och det andra och bad mig komma om 2 veckor igen för att göra samma sak igen (och betala 600 kr för kalaset..!). Jag gör gärna det, nu i efterhand känner jag mig mycket mer rörlig i höfterna och jag känner att dom är mycket varmare för att blodet strömmar igenom ordentigt igen. Får inte springa förrän på lördag men då ska jag ta ett litet joggingpass. Ska bli kul att se om det är någon skillnad i höfterna efter passet.

Ingen träning....

Skulle tränat i helgen men glömde(!) träningskläder och skorna så det fick bli en lugn helt med en liten promenad istället. Skulle sedan ha tränat inför Göteborgsvarvet idag men när jag bar upp alla väskorna för 4 trappor till lägenheten igår så sträckte jag ryggen och det känns verkligen idag....! Det har suttit som en rosett mitt i ryggen, strax över ländryggen och jag fick massage av en kollega på jobbet idag, men det hjälpte bara ca en halvtimme sen började det göra ont igen. Ska till kiropraktorn med mina stela höfter imorgon så jag får säga till henne om ryggen då också och se om hon kan trycka ut mig på nåt bra sätt!

Glumslövs backar


La Familia


Queenie

Hur söt är jag på en skala?

Mina tjejer


Åh underbara ledighet!

Har nyss vaknat och ätit frukost efter nattens jobb, nu väntar en helg i långledighetens tecken! Behöver inte jobba förrän på tisdag! Underbart är det. Ute är det storm och regn och riktigt höstväder. Nu ska jag till gymet med Johan och sen ska vi bara slappa i helgen. Och åka till IKEA...

Intervall

Jag är ju som bekant inte särskilt glad för nattjobb och framförallt inte när det gäller dubbelnätter som är fallet för mig. Jag är heller inte särskilt pigg på att träna mellan dessa nätter - MEN! Nu har jag ett uppdrag att fullfölja-i första hand Jämjömilen i November och jag är stenhård med mitt schema inför detta! Därför var det bara att kasa iväg till gymet med Johan när han slutat jobba och ställa sig på löpbandet vare sig jag ville eller ej. Började med 10 min. uppvärmning på cross trainern och sen kände jag att benen och hjärnan var med mig. Gick mycket bra att träna idag! Avslutade med lite bålstabilitet på pilatesbollen och slutligen 45 sekunders plankan på tårna (plankan har alltid varit min fiende, smärtsamt jobbigt är det!) och sedan sidoplankan 30 sek. på varje sida. Man ska inte överdriva..;)
Tsss...hittade denna bild på Google - det är omöjligt att se såhär glad och käck ut när man gör plankan. Hon måste vara galen.
 
 

Natt nr 1

Första natten av två avklarad! Natten gick i rasande fart, plötsligt var klockan sex och nästan dags att gå hem. Skönt! Hellre såna nätter än långsamma där man tittar på klockan hela tiden för att det står still. Har som sagt en natt kvar sen är jag ledig till på tisdag! Underbart. Nu ska jag och Johan åka till gymet innan det blir kvällsmat och lite mer vila för mig innan jag ger mig iväg. Hoppas ni har en bra dag, alla!

Guldmedaljen från Tjejmilen

Kunde ju inte fota på själva Tjejmilen eftersom regnet öste ner. Men hittade faktiskt en bild i min mobil på mig med medaljen! Om det nu var någon som inte trodde på att jag verkligen sprang den...=)

Första passet till Göteborgsvarvet

Igår åkte vi mot fina Bastasjö och skulle delta i första träningen inför Göteborgsvarvet. Jag vet inte hur många jag hade förväntat mig skulle komma på träningen; den är gratis för alla som ska delta i varvet och arrangeras bara i 16 städer i Sverige och detta året blev Karlskrona utvalt! Det var lätt 100-150 personer där när vi kom!
 
Vi fick välja mellan tre grupper: Svart grupp(vill klara varvet på 1 h 40 min - vilket är väldigt snabbt),röd grupp (vill klara varvet på 2 timmar - vilket också är väldigt snabbt...) och gröna gruppen som vill klara varvet på 1 h 20 minuter, eller som ledaren sa "för de som betalt och känner att dom iallafal vill få valuta för pengarna...!". Jag och Lisa ställde oss i den röda gruppen. Inte för att jag tror att iallafall jag skulle klara varvet på 2 timmar - jag springer en mil på minst en timme och andra milen går ju inte direkt snabbare..men men, vi tänkte att man kan ju iallafall träna för det så kanske man hamnar någonstans mitt emellan tidsmässigt.
 
Det kommer att vara 16 pass uppdelade på höst, vinter och vår innan det är upp till bevis! Det är olika teman för varje pass och på det första igår skulle vi bara börja vänja kroppen vid hög belastning under en längre tid.(På tal om hög belastning, visste ni att när vi springer så belastas det benet som sätts ner i marken med 4-5 gånger vår kroppsvikt? Inte undra på att man får höft/knäproblem!) Vår grupp sprang ca 7 km på ca 50 minuter. När man ska springa riktigt långt ska man inte köra på full gas, utan kanske 85% av maxtempot. De sa att om man springer en mil på en timme i normala fall så ska man ha en hastighet där man kanske springer 7-8 km på en timme under varvet.
Passet igår var tufft, det var jobbigt underlag och vi sprang i princip hela tiden utan stopp. Det började dessutom bli skumt när vi sprang inne i skogen så man såg inte rötter och stenar lika bra vilket ledde till lite snubblingar och stukningar men inga värre skador. Efteråt var det som vanligt sååå skönt!
 
Idag blir det vilodag och ikväll går jag på natten. Imorgon blir det nästa milträningspass - jogga 15 minuter, gå 2 minuter, jogga 10 minuter gå 2 minuter. Känns bra det här, nu har jag fått tillbaka motivationen igen och sensommar/höst är den perfekta årstiden för löpning, iallafall temperatursmässigt! Klarar inte av att springa när det är över 20 grader och solen står på.

Tjingeling!
 

Vecka 2 på milträningen

Så har första veckan av min milen-under-en-timme-träning snabbt dragit förbi! Började i onsdags med att springa 10 minuter, gå 2 minuter, springa 10 minuter och gå 2 minuter. Därefter sprang jag igår; 25 minuter jogg och 15 minuter gång. Detta låter ju väldigt soft och det är det också. Normalt springer jag ju mellan 25-60 minuter i ett sträck men nu tänker jag följa detta schema till punkt och pricka för att se om det kan ta mig till Jämjömilen under timmen denna gången - hoppas hoppas! Känner mig fortfarande tung i kroppen och jag får liksom tänka på varje steg känns det som. Backarna ska vi inte tala om, dom är vidriga. Så denna kropp behöver verkligen intervallpass och backträning! Imorgon är det första träningsdagen i Bastasjö inför Göteborgsvarvet i Maj. En gång i veckan kommer det vara kostnadsfri träning för att klara denna mardröm på 2,1 mil....! Ska bli intressant att se hur/om jag lyckas ta mig runt springande/joggande hela rundan. Har nyss vaknat efter nattjobb så kroppen ska få vakna lite till innan jag beger mig ut för dagens pass.
 
Fortsättning följer!

Tröttdag

Pust idag har det verkligen varit lite långsamt i hjärnkontoret! Hämtade Johan i stan från after work vid halv tolv i natt och sen låg vi och pratade till halv två innan vi somnade - och skulle upp kl 06.00 båda två...! Inte så bra med fyra timmars sömn men vi masade oss upp och nu är det iallafall helg! Jag jobbar visserligen men kvällen har jag ju ledig...;)

Hårdträning

Har anmält mig till  Göteborgsvarvet (2,1 mil - en halvmara!) i Maj nästa år. Vet inte riktigt vad som tog åt mig men nu är det gjort och anmälan är betald så det är bara att bita ihop och sätta igång och träna på riktigt! En halvmara är ingen lek och risken för utmattning och uttorkning är stor om man inte är riktigt förberedd. Dom rekommenderar att man har med sig salta snacks under rundan för att få i sig salt - haha jag ska ha en magväska med chips och salta pinnar tror jag...?! Sen finns det 10 vätskestationer på vägen och det är klokt att dricka lite från varje. Detta är en rejäl utmaning för mig och jag vet inte om jag kommer klara hela rundan springande. Mentalt orkar jag och jag hoppas att jag hinner träna upp kroppen inför detta också. Ni ska få följa mig genom träningen fram till i Maj och jag kommer skriva om hur det känns, vad jag tror om min egen prestation m.m. Nu är det i första hand Jämjömilen i November som jag har schema på men jag ser det som en liten uppladdning inför vad som komma skall...
 
Nu kör vi - IGEN!

Tjejmilen avklarad!

Kom i mål på 1.05.36. Detta var den jobbigaste Tjejmil jag sprungit; kände mig tung i benen, flåset var inte på topp och det hade ösregnat två dagar i sträck. Humöret var således inte heller på topp direkt. Men det är trots allt 6 min bättre än förra årets resultat så det får jag vara nöjd med! Har som bäst sprungit milen på träning på 58 min och jag ville ju in under timmen så lite besviken blev jag, men jag kommer snart inse att det var ganska bra ändå...! Nu är det ett år kvar till nästa Tjejmil och nu är siktet inställt på nästa mil i Jämjö 17 november. DÅ ska jag in under timmen!
 

RSS 2.0