Jobba jobba jobba

Har ingen motivation till att blogga. Jobbar ganska intensivt just nu; lördag, söndag, måndag sen är jag ledig idag och sen jobbar jag onsdag - fredag igen. Suck!!

Rumpvärk och fotvärk

Ååååh vilken rolig dag det var igår! Från att jag bytte om till ridkläder tills jag duschade när vi var klara log jag konstant som en flicka på ridläger. Kändes underbart att hoppa upp i sadeln igen och 4 år sedan sist var som bortblåsta! Alltid lite svajigt innan man kommer in i gunget igen men balansen fanns kvar och jag kände mig inte det minsta rädd eller osäker på hästryggen! Vi red nog i en timme och galopperade flera gånger. Jätteskoj var det! När vi var klara duschade vi och gjorde oss i ordning, kollegorna kom till Emelie vid 16.00-tiden. Där drack vi bål och käkade onyttigheter tills det var dags att åka till Hasslö. Personalfesten drog igång med diverse lekar, bland annat en där man skulle binda en tampong i ett snöre runt midjan och försöka doppa ner den i en flaska med vatten, tampongen skulle fyllas och sen skulle man springa med flaskan på, den fick inte ramla av! En annan var där man skulle borra med en benborr i ett ägg och koppla på ett dropp - med ögonbindel och handledning från laget...haha! Vi skulle även spänna fast en person på en bår, vända denna upp och ner och sen skulle personen dricka cider medans vi höll i båren, vända tillbaka och ta loss alla remmarna igen. Det var jätteskoj! Efter det var det pizzabuffé och sen var det dans och karaeoke hela natten lång, eller till 01.00 iallafall. Gårdagen var mycket lyckad och vädret var helt optimalt! Jag kan absolut ta att rumpan gråter av träningsvärk och att fötterna gör ont efter all dans!









Rida!

Om en timme åker jag till Ronneby och ska rida hela dagen med Emelie innan vi gör oss fina för kvällens akutenfest!! Weeeho!

Solbadning

Ännu en ledig och underbart soligt skön dag! Igår var vi på båttur med akuten, åkte skärgårdsbåt runt Karlskrona. En tretimmarstur med buffé och dricka! Väldigt gott och trevligt, fantastiskt väder också fast det blåste som bara den. Idag har jag inte gjort så mycket, inte orkat träna heller utan har bara legat på balkongen och solat och läst min tjocka bok som snart är slut...! Hoppas jag hittar en ny snart, älskar att läsa böcker och bli alldeles uppslukad! Nu ser jag fram emot fredagen då jag ska spendera hela dagen hos min vän och kollega Emelie. Vi ska rida på hennes hästar under för- och eftermiddagen och sen gör vi oss i ordning för på kvällen är det sommarfest med akuten (ja-fest igen!) hela natten lång! Det blir pizzabuffé och roligheter på Hasslö. Ska bli jätteskoj! Jag har inte ridit på 4 år så det ska bli underbart att komma upp i sadeln en liten stund igen! Lär kännas på lördag....men det får bli ett problem för framtiden!


Jag och min fina kollega och löparvän Lisa!

Solnedgång på vägen hem i skärgårdsbåten

Saltö

Soldyrkaren!

Suck

Det gick inte alls bra idag! Kändes okej när jag började springa men det tog nog inte mer än 10 minuter innan jag kände att solen brände på och det fanns inte mycket skugga att springa i...Rundan var på 7,5 km men jag var tvungen att gå 1 km för jag blev så varm och fick svarta prickar för ögonen så jag var tvungen att pausa. Tråkigt! Jag som gick upp tidigt för jag skulle springa innan det blev för varmt...får nog konstatera att jag får springa på kvällarna när solen inte står på så mycket. Jaja, jag har iallafall rört mig 7,5 km idag, det är mer än många andra! Dessutom ska jag på stepen på Friskis nu (45 min-pass) kl 12.00 så det blir ändå en del motion idag!


Uppladdning för långrunda

Klev upp kl 7 med Johan för jag ville att denna dagen skulle starta tidigt! Har nyss ätit frukost och nu tänker jag nämligen bege mig ut på en riktig långkörare på 1,4 mil om jag hittar en bra runda! Ska inte klä mig för varmt denna gången som jag gjorde förra långrundan och höll på att svimma...! Den rundan var 1,3 mil, tror jag ska ta den idag också och se hur min tid blir när jag är lagom klädd och inte behöver stanna och vila. Då blev det ju 1 h 30 min och jag tror inte det tar så  lång tid om allt är optimalt! Jag återkommer med tid och hur det gick senare. Ikväll blir det skärgårdstur med jobbet - trevligt! Hinner vila mina stackars ben lite innan jag åker iväg vid 18.00 =)

Skånehelg

Orkar inte skriva en lång novell men vi åkte ner till ett vårigt Glumslöv i fredags, lördagen spenderades med föräldrarna på Skånes djurpark (rekommenderas starkt!) och sen hos min faster och hennes bedårande valp i Höör. Idag har hela famlijen träffats på brunch i Lund. Extremt gott och extremt mättande. 6 timmar senare är jag fortfarande vansinnigt mätt...!! Bjuder på några bilder.









Bikiniskit

Finns det något värre än att köpa ny bikini? Nu hittade jag en på Kappahl som jag mot alla odds tyckte satt ganska okej. Jag vill egentligen ha en "rejäl" BH men det finns ju bara trekantsbikinis och bandeau-BH nu! Det fick blir en bandeau som jag inte gillar egentligen för jag tycker det ser hängigt ut men denna höll det hela på plats rätt bra. Kom hem och tog på mig bikinin igen och jag triiiiiiiiiiiiiivs inte i nya bikinisar! Burkini ska nog bli mitt nästa inköp, en heltäckande sak. Skönt!


Killing my ass

Gjorde en rumpövning på gymet igår som jag inte gjort på länge. Man tar en hantel och svingar mellan benen och sen upp över huvudet. Jag gjorde 30 st och man får träningsvärk medans man håller på! Den är otroligt effektiv och dödar verkligen rumpan. Idag blir det ingen träning; kan knappt gå och absolut inte springa! Styrka körde jag igår så det blir inget med det heller. Ska jobba två nattpass på rad nu, går av fredag morgon så det kanske är bra att vila lite så jag orkar vara uppe två nätter i rad! Brukar annars bara jobba en natt åt gången, men nu blev det som det blev! Ska nog ner i stan en sväng, såg en fin bikini på Kappahl här på nätet. Ska se om den finns live också och då är den min!


Äckelavlopp

Nu är det verkligen på tiden för denna bostadsförening att förnya våra 40 år gamla rör! Igår efter att jag rensat den äckliga golvbrunnen blev det givetvis stopp - hur det nu kan blir det efter att man rensat? Brun/svart illaluktande vatten flöt ut över golvet när jag duschade så det var bara att sätta proppen i badkaret och sen rensade Johan det lilla han kunde (små bitar av röret fick han fatt på och kunde ta upp med händerna, som rostat sönder?). Ringde en Riksbyggenfixare idag som kom och fixade så vattnet rann ner ordentligt. Men först muttrade han "Små jävla golvbrunnar....." haha! Han var inte heller imponerad av våra stammar direkt. Troligen har det ramlat ner gamla slem/fett/hudklumpar (kräks!) när jag har rensat och så har det täppt till på nytt. Men det är iallafall spikat att stambytet är på gång nu detta året. Vi har ju två toaletter och ett grovkök så det blir väl lite bökigt just när dom håller på, men å andra sidan blir det jättefint när det är klart! Dom bryter ju upp allt kakel och måste kakla om efteråt och sätta in ny toalett, tvättfat och man får välja om man vill ha badkar eller dusch sen så det kommer bli jättefint när det är färdigt! Man får välja färg på kakel också,men så långt har vi inte kommit än.

Johan har nyss kommit hem, jobbat från kl 08.00 till 20.00 idag! Hans datorprojekt har satts igång idag och då blir det alltid lite svajigt så han fick stanna kvar och försöka lösa det. Duktig är han!

Blodomloppet 2012

Så var det avklarat! Enligt min klocka hamnade jag i mål efter 31 min och 41 sekunder. På det kan jag dra av 2 minuter där vi stod stilla - inte helt genomtänkt att 2000 personer ska springa på en skogsstig - samtidigt. Så 29,41 min blev sluttiden! Jag är absolut nöjd. Sprang på i bra tempo när man väl fick sträcka på benen och kände mig inte helt färdig när jag kom i mål. Försöker gå in på blodomloppets hemsida men den funkar inte för tillfället. Där kommer jag kunna se tiden som blir registrerad, alltså den tid som chipet på min nummerlapp registrerat. Nu ska jag vila och njuta av det faktum att jag är ledig imorgon också!


Här hamnade jag och min fina kolelga Lisa (som gör peacetecknet) i tidningen minsann!

Städning

Måste ta igen mig här lite. Har gett mig på golvbrunnen och städning under badkaret. Golvbrunnar är verkligen det vidrigaste vidrigaste som finns....; fullt med slemmiga hårbollar, slemmiga klumpar och slemmig tjock beläggning längs väggen i hela golvbrunnen - UUUUUHHHHHH!!! Jag har handskar på mig men känner ändå hur slemmigt och mjukt och vidrigt det är när jag plockar bort. Fullt med tvål- och hudrester! Mår fan illa nu, får lugna ner mig lite nu. Hällde i diskmedel och kokande vatten i golvbrunnen och hoppas att det kan ta bort lite av det vidriga som sitter långt ner. Att städa under badkaret är inte heller det lättaste men välbehövligt. Sprutade in Cilit Bang på måfå och hoppades att det skulle träffa något äckligt som kunde lösas upp. Jag fick bort en del iallafall och nu kan jag skita i grovstädningen där inne ett tag till. Har även gett mig på sopskåpet idag så nu luktar där gott och fräscht. Det som livar upp lite är att jag alltid har hög musik på när jag städar och pausar ibland från städningen för att lite schizofrent dansa loss fullständigt! Seriöst; jag lever mig in i musiken och leker att jag är artisten och dansar som det vore blodigt allvar, haha!! Här kommer en bild på min fina städoutfit också - vill klargöra att jag normalt inte är ett fan av magtröjor men när jag städar är det väldigt skönt att knyta upp tröjan så den inte hänger och slänger när man står upp och ner i badkaret!



(Mamma: Du ser ju utväxten, dags att slinga! Är mitt hår bambu som växer en meter om dagen?)

Myskväll

Sitter här och väntar på min tjejliga som kommer vid 19.00 och ska äta tacos och andra godsaker hos mig hela kvällen! Ska bli mysigt, det är underbart när vi träffas.

Tre av världens absolut bästa brudar!

Linnea, Ida, Tina och jag!

Segis

Uhhh har lite bloggtorka nu känner jag,vet inte riktigt vad jag ska skriva om. Igår var jag som sagt på gymet med Linda och det känns idag! Har inte tränat styrka på ett par veckor men det är skönt när man känner att man gjort nåt! Igårkväll var vi ute och käkade med några kompisar. Det hela slutade med att jag och Johan kom hem vid ett på natten och han hade dragit i sig en del öl. Men det gick bra, han kom iallafall upp i ganska lagom tid idag till jobbet. Jag jobbar kvällen och sen hela helgen. Blir ingen träning idag, det regnar, jag är omotiverad och har träningsvärk. Lika bra att spara det till imorgon! Längtar tills helgen är slut för då har jag bara två nattpass kvar innan vi åker till mamma och pappa! Har inte varit hemma på alldeles för länge nu och det börjar bli lite abstinenskänningar nu. ;)

Nu ska jag plocka lite och sen blir det arbete för hela slanten!

Glassiären!

Dagen började vi kvart i tio då jag mötte Linda på gymet för ett lyfta-skrot-pass. Vilade benen idag eftersom dom känts så sega sista tiden, vet inte varför! Efter träningen åkte vi till stan och tittade i lite affärer och åt lunchbuffé på Åhlens. Gott gott! Linda var tvungen att åka till jobbet och då träffade jag mina brudar Ida, Tina och Linnea. Vi gick till Glassiären och åt årets första Glassiärenglas, det är något speciellt, det! Jag tog rabarberjordgubbssorbet och chokladbollsglass - med bitar av chokladboll i glassen! Ljuvligt. Det började tyvärr regna på oss så det var bara att packa ihop sig och åka hemåt. Ikväll väntar en mysig kväll med några andra kompisar och Johans systrar. Vi ska äta på restaurang och sen gå vidare till ett karaeokeställe och titta på när andra gör bort sig. Ljuvligt!  Helgen bjuder på arbete från fredag till söndag. Bara att bita ihop!


Trött i benen

Igår åkte jag och lämnade bilen på verkstad, det är nån fukt i bakljuset som inte ska vara där. Sprang hem de 2,5 km och kände mig helt trött och seg. Tränade inte mer än det igår och idag sprang jag de 2,5 km för att hämta bilen igen. Jag är van vid att springa mellan 4-10 km men nu är jag helt trött i benen efter bara 2 km! Konstigt. Tänkte gå på aerobics ikväll men jag får se om jag känner för det. Det är ju Blodomloppet på 5 km nu på måndag i  hemska Västra Mark (där jag sprang dödsloppet "Spring för livet") men det är inte den värsta banan vi ska springa då. Är ledig imorgon också, ska träna på gymet med super-Linda då. Får ta ett långlopp på fredag-f.m, börjar inte förrän 13.30. Häpp, nu ska jag vila lite till sen blir det nog banne mig lite aerobics ikväll ändå!

Polen tur och retur

Kom hem igår kväll, mycket trött och mycket belåten! Polenturen var mycket lyckad och jag har fortfarande träningsvärk i skrattmusklerna! Vi gick på i fredags kväll efter att ha varit på en liten förfest hos kollegan Lisa. Därefter gick vi på båten och efter att ha installerat oss i hytterna gick vi direkt till kvällsbuffén med massor av god mat och fri dricka! Jag höll mig till cola vid maten, kvällen skulle ju bli lång! Efter maten tog vi en liten power nap och sen svirade vi om till festblåsorna och sen var det dags för förfest nummer två i våran hytt! Vi stuvade in oss nästan allihop, blev väldigt trångt! Allt som allt var vi 16 stycken tror jag..! Sen var det nattklubb för hela slanten, vi gick och la oss vid 3.30 på morgonen. Vaknade vid 6.00 när en polacktant började skrika ut i en högtalare att vi var i Polen och att dom som skulle av skulle börja göra sig redo. Hon skrek i högtalaren med jämna mellanrum fram till kl 8.00 när det var dags att åka tillbaka mot Sverige igen. Vid 9.00 gick vi upp och förberedde oss på brunchen som öppnade 10.30. Gott var det! Därefter gick vi på spa; vi hyrde spaavdelningen i 2 timmar och njöt av bubbelpool, bastu och aromaduschar. Bubbelpoolen låg längst fram på färjan och hade panoramafönster ut mot havet så man hade bara horisonten framför sig! Resten av dagen gick åt till att slappa och somna till då och då. Väl hemma igen åkte jag och Johan in till stan och käkade på Harrys innan jag äntligen fick komma hem och somna i min säng. En mycket bra helg! Bjuder på några bilder, det blir dom "snälla" här ;)


Vårruset 2012

Igår var det en mycket hektisk dag - jobbade till 14.30, hem och vilade, åt och packade väskan till 15.30, tillbaka till akuten där jag mötte upp dom andra glada deltagarna i Vårruset och sen bar det iväg mot Växjö! Jag och 2 till körde bil dit, det tar ca 1 h och 20 minuter. Väl där strosade vi runt lite på området, störde oss på Peter Siepen som var konferencier och ser ut som f*n och sen ställde vi oss vid mållinjen. Grupperna som man skulle ställa sig i var "Springa, jogga fort, jogga, lunka, strosa". Första gruppen var för dom som kan springa 5 km på under 22 min. Sista gruppen är för dom som går med stavar, barnvagnar, har funktionshinder m.m. Vi skulle springa i gruppen "jogga fort" där man springer mellan 28-31 minuter. Vi kom lite fel först och stod rätt långt fram i fel grupp men vi tänkte backa lite när det väl satte igång. Vi gjorde inte det sen, vi stannade kvar eftersom vi såg hur deltagarna framför oss såg ut. Det är superbra att överviktiga/skadade/latmaskar ställer upp och rör på sig dom 5 km som Vårruset sträcker sig - MEN - varför ställer dom sig i den första gruppen?! Varför ställer dom sig inte där dom ska, i jogga eller lunka eller strosa?? Jag kunde nog räkna ett antal rätt så breda häckar framför mig (ja, det är klart att bredrövar också kan springa men jag tror inte på att dom springer under 22 minuter), en kvinna hade knäskydd på båda benen och haltade när hon sprang, en kvinna kunde knappt springa för hon hade ont i benen och gåjoggade från början - i den första gruppen. Jag tittade på klockan när jag såg den första som avbröt joggandet och började gå - 3 minuter och 5 sekunder in i loppet. Självklart ska man vara med i Vårruset även om man inte orkar springa hela - men ställ er för fan inte i den gruppen som är under 22 minuter då! I den första gruppen syntes också folk som sprang med vattenflaskor i handen, knytna jackor runt midjan (löpare som verkligen satsar och springer så fort vill inte ha något som kan öka luftmotståndet, alltså knyter man inte jackor om sig på ett lopp)  och till och med två brandkvinnor i full brandmannamundering med hjälmar och allt (plojgrej) som ställde sig i första gruppen...Jag vet att vi också stod i fel grupp, men vi stod iallafall längst bak och med tanke på hur klienteler framför oss såg ut och hur dom sprang så var vi elitidrottare...en bra sak som den annars så störande Peter Siepen sa innan loppet började var: "Kom ihåg att grupp ett är för dom löpare som springer riktigt bra eller för dom som helt saknar självkritik!"

Mitt mål var att klara Vårruset inom 30 minuter, alltså som allra mest 31,59 min. Resultatet blev 28,05 min! Blev mycket nöjd, trots att jag kände mig tung och seg i benen.

Idag är det ännu en hektisk dag; tvättar mellan 7-12, därefter ska jag handla dricka till ikväll när vi åker Polenfärjan, handla lite mat till helgen och möjligen en bikini! Båten avgår kl 19.00 och vi återkommer imorgon kväll samma tid. Vi ska äta all inclusive buffé på båten ikväll och imorgon blir det brunch och spa! Vi är 16 glada akutenkollegor som åker på denna tripp och det ska bli riktigt skoj! Bilder utlovas givetvis...=)


Jobb(ig?) dag

Har jobbat 7-15.30 idag. Gick på ett tråkigt möte vid 14.00-tiden som jag hade lite ont i magen över men så är det att jobba inom vården. Har nu handlat och vilat en stund. Det är det bästa som finns i hela världen, att få vila en halvtimme efter jobbet. Det är strålande sol och blå himmel idag också så frågan är om det inte blir en liten löparsväng senare. Kanske ett intervallpass på 4-km rundan? Lite lagom såhär dagen innan det smäller för Vårrusets 5-km runda imorgon! Jag siktar på en tid inom 30 minuter, alltså mest 30,59 min. Jag ska köra bil och vi är ett gäng på 12 personer som ska ta oss till Växjö från jobbet. Efter loppet får man en picknickkorg och det går inte av stapeln förrän kl 19.00 på kvällen så det lär bli sent! Tur att jag är ledig på fredag och på kvällen kl 19.00 styr vi kosan mot Polenfärgan och ett dygns roligheter med underbara kollegor!

På kvällstur

Slängde iväg mig på en 8 km-runda i förmiddags i den gassande solen. Det är faktiskt skönast att springa på e.m./kvällar nu när solen börjar titta fram mer bakom molnen. Inte bara för att det blir fasligt varmt när solen står på och man springer, men det är ett jobbigt ljus för ögonen på förmiddagen också. När jag kom hem satte jag mig på balkongen och läste ut sista Harry Potter-boken (igen). Efter tre timmar kom jag på att det kanske inte alltid är så bra att sitta länge i vårsolen...men det är ju sååååå skönt!
Nu har jag duschat och ätit och blev lite rastlös igen så det blev en kvällspromenad på 2,5 km bort till Karlsson och hämtade cykeln som stått där lite för länge..inte orkat hämta den! När jag hämtat den kände jag för att cykla en omväg hem och tog bilder på massa fina saker. Totalt, men cykling och promenad blev det en kvällsmotion på 6,5 km. Det var inte meningen att det skulle bli nån stor motion, ville bara vara i solen och dagsljuset så mycket som möjligt. Så himla härligt med vår!! Jag såg folk som spelade fotboll på gräsplanen, studenter som spelade brännboll på högskolan, barn som skrek och lekte dunkgömme, folk joggade, promenerade och åkte roller blades vart jag än tittade. Jag såg även en polisutryckning med 3 polisfordon vid ett hyreshus, en katt som jagade ifatt en kaninunge och knäckte nacken på den (jag vet det eftersom kaninen skrek och sen tystnade tvärt. Katten verkade nöjd) och en busschaufför med svenska flaggor vajandes på busstaket höll sig för hjärtat och gav mig världens smile när jag promenerade förbi. Vårkänslor överallt (utom för den stackars kaninen som nu är kattmiddag....kattaskrälle) Imorgon blir det jobb igen, och på torsdag och när jag slutat på torsdag blir det ju Vårruset i Växjö!! Taggad =)


RSS 2.0