Sturkö/Tjurkö


Sommar sommar sommar!!

Herreguuuuud vad jag längtar till sommaren! Efter jobb behöver man inte slänga sig i soffan och deppa ihop klockan fem för att det är mörkt ute, två plusgrader och småregnar, NEJ! Man kan istället bege sig till närmsta uteställe och ta en drink och bara tycka att allt känns gutt.










Kopierar Angie

Kopierar Angies blogginlägg från idag, en grej som hon hittade på Facebook. Man ska söka på t.ex. "Susanne är" på Google och kopiera dom fem översta rubrikerna. Så ska man skriva typ 5 personer i sin närmaste umgängeskrets. Verkar lite töntigt men lite kul om man har tråkigt. Och det har jag nu. Angie får inte vara med eftersom hon redan skrivit sitt namn på sin blogg! Vitamin, det gick inte att kolla på ditt namn, fanns inga rubriker med "Ann-Sofie är"

Linda är gravid! (jag har inga bevis för det påståendet!)
Linda är en pålitlig blodgivare
Linda är besatt av sitt utseende
Linda är bra hon (bäst)
Linda är död (vilka hemska påståenden det blev här, först gravid, sen död)



När Johan är med någon annan pirrar det i mej (jaha?)
Johan är en riktig showman
Johan är både VD och vaktmästare
Johan är bilfri
Johan är jättetaggad

Annika är tillbaka!
Annika är glad idag
Annika är en blåst brud
Annika är braig hon
Annika är månadens skyddsängel

Ludde är borta
Ludde är trött
Ludde är nyfiken
Ludde är sjuk
Ludde är inte lätt att räkna ut

Mamma är i blåsväder
Mamma är en puma
Mamma är onykter vardag som helg (som sagt, vissa påståenden är inte helt sanna...)
Mamma är bäst
Mamma är lik sin mamma

Häpp nog med tristess. Sov gott!









Ledig heeelg!

Inget är så underbart som att jobba en fredag förmiddag och sen veta att man har heeela helgen framför sig. Dessutom är det ännu bättre när man vet att det ska bli fint väder. Ikväll har det ätits blåbärspaj med vaniljsås (och - ja, massa godis...) i Torskors. Johan var på hockey och mötte upp oss senare. Nu ska vi bara slappa resten av kvällen och tycka att livet är bra!


Min lilla mamma

Hon är så söt med sina små kommentarer! Alltid uppmuntrande och positiv. Berättar jag nåt dåligt håller hon med om att det är dåligt. Berättar jag nåt bra håller hon med om att det är bra. Hon tycker också alltid att allting är antingen jätteroligt, jättetrevligt eller för all del jättebra, kontra jättehemskt, jättedåligt eller jättetråkigt. Hon är bra på superlativ.

En dag ska jag nog tatuera in en "Mamma" tatuering nånstans. Typ i nacken eller varför inte på foten eller kanske tvärs över pannan?
Titta vad fin denna var som jag hittade!


Tillbaka till skolbänken

Idag började min handledarutbildning som ger 7,5 högskolepoäng när den är färdig. Jag frågade några på min avdelning om det var mycket att läsa och så, men dom sa att det bara var ett par sidor på en månad (jag läser på kvartsfart så det blir ca 1 seminarie/månad). Idag fick vi alla tre böckerna, plus två häften vi ska läsa under utbildningen. Jag tänkte "Jaja, man ska väl läsa ett par kapitel eller nåt inför varje seminarie...det är lugnt..!" Men ack så fel jag hade. Precis när jag tänkt klart min lättsamma tanke hörde jag Thomas Eggers stämma: "Ja....ni kan ju hoppa över kapitel 13-16....det kan vi skippa...men resten vill jag att ni läser...". Jag tar upp boken och kollar hur mycket kapitel 13-16 innefattar. Tar man bort kapitel 13-16 ska jag "bara" läsa 350 sidor till nästa seminarietillfälle. Visst visst, det är bara en gång i månaden, men jag trodde ju att man bara skulle läsa ett par sidor åt gången..
Som tur är så är jag faktiskt ganska bra på att plugga och läsa på så det hela ska säkert lösa sig.

Nu ska jag och Linda till gymet och biffa till oss. Tjing!

Snart kommer lilla Ludde...

...HÅ HÅ, JA JA!

Barns tankar om kärlek

Köpte en liten bok om barns tankar om kärlek på bokrean idag, ni vet en sån där som man kan läsa et par sidor i innan man somnar och fnissar till lite och så skrockar man: "He he he, ja dom har så fina tankar, barnen..."

Här kommer ett par skojiga repliker från barn som tänker på kärlek:

"När man är kär kan man inte dricka mjölk på fem dagar." (
Stämmer dock inte på mej, jag kan alltid dricka mjölk.)

"När man är kär är det nästan som att hjärtat pussar kroppen"

"När man är kär får man sitta och dricka kaffe och se en liten film. Och så har den andra städat." (
Jag vill gärna vara den som får dricka kaffe och se en liten film. Men byt gärna ut kaffet mot mjölk så blir jag glad.)

"Det är papporna som friar. Det är likadant med ankor."

"När man blir ihop med nån ser det annorlunda ut hemma, för då är det mer städat"

"Jag ska iallafall  inte skiljas från min tjej. Jag ska alltid titta så det inte kommer någon och tar henne."

" Två pojkar kan visst vara ihop. Fast det är pinsamt, förstås."






Konversation i bilen

- ...Vad....vad gör oljan?
- Va?
-Du vet när man kollar oljan i bilen. Vad gör den? Var går den?
- Vet inte....till däcken?
-  Ja kanske..
- Eller vänta...heter det inte motorolja?
- Jo...jaa...just det...
- Men då måste den väl gå till motorn?
- Haha, ja....jo...jo det gör den nog...den borde ju det om den heter motorolja tycker man....!

Jag tänker inte berätta vem som sa vad. Men jag och Angelica var väldigt inblandade.


En underbar dag!

Den rubriken har jag haft många gånger, men kan man ha annat än underbara dagar när solen skiner, det biter lite i kinderna och det finns massor med öar runt Karlskrona att besöka? Don´t think so! Här kommer en radda bilder på min dag:




Vårläger

Jag och Ida har spånat hela kvällen på aktiviteter som vi kan ha på lägret i slutet av Maj. Har nog kommit på ett bra tema och ett par roliga aktiviteter. Hoppas alla kommer tycka det är skoj och att dom kommer trivas...det är så trist när man märker att någon inte tycker det är skoj. Men men, det är ett par månader kvar så vi har tid att fila lite till.

Nu har jag jobbar klart min långhelg (fre-mån) och är äntligen ledig tis-ons. På torsdag är det skoldag och sen jobbar jag bara fredag innan jag är ledig helgen. Ska bli najs.

Häpp hopp i sängen. Tjing!

2 rum och kök

Imorgon blir det utgång med några från jobbet på 2 rum och kök här i karlskrona. Fondue blir det...tar en jäkla tid men det är rätt trevligt. Johan och Angelica ska också hänga med. Min lilla Angie ska snart lämna mej och flytta till stora staden Stockholm. Från första april blir jag Angie-lös och har ingen att äta marängswiss bara sådär med.

Häpp, har jobbat kvällen idag och ska upp kl 06.00 imorgon. Måste nog nanna lite nu. Sov gott vänner och bekanta.


Lite annat

Chefen ringde i morse och undrade om jag ville bli handledare för en tjej som går sista terminen nu. Jag funderade lite och sa sedan ja. Det blir iallafall lite annorlunda. Man får går på lite seminarier, ha mittbedömningar och slutbedömningar. Skräcken är ju om man skulle vara tvungen att underkänna någon! Så nu ska jag gå handledarutbildning och samtidigt vara handledare i vår. Känns rätt okej faktiskt. Bättre än att gå omkring och skava på avdelningen dag in och dag ut som jag gjort nu.
Jobb i helgen. Fre-mån. Ska inte direkt bli fantastiskt roligt, men imorgon ska vi ut på restaurang och äta fondue med några från jobbet. Ska bli skoj!

Tjingeling

Ghaaaaaa!

Jag tror jag blir galen. Jag vet att jag tjatar om jobbet o.s.v men jag måste få kräka ur mej lite till: Fick reda på att halva klassen bland dom som läser första året till sjuksköterska har hoppat av för det finns ingen framtid som sjuksköterska. Inga jobb och dålig lön. Hur lockande är det? Varför har jag alltid velat bli sjuksköterska, jag visste ju att det var så här, men däremot visste jag inte att det skulle bli sämre och sämre. Mamma undrade om jag inte kunde vara på någon annan avdelning eller tillhöra resursen, men då kommer jag bara bli timanställd och det har jag inte råd med. Det finns bara tjänster inom psykiatrin i Karlskrona, ingen annanstans och jag vill inte jobba på psyk!
Har lite panik faktiskt, jag vet inte vad jag ska göra. Har totalt tappat sugen på att vara sjuksköterska. Satt och tittade på lediga jobb inom barn- och handikappomsorg, men där är ju lönen om möjligt ännu sämre. Och det känns trist att ha en treårig utbildning i ryggen och sedan gå från ett underbetalt jobb till ett annat. Hur gör folk för att klara sig?

Ludde på besök

Min bästa kudde Ludde var på ett litet besök igår och idag. Igår blev det tacos med öl och vin och idag blev det en lunch innan han åkte hem. Bjuder på ett par bilder här. Alltid lika livat när vi träffas Buddy!




P.s. : Kan det bli bättre än att Timbuktu dyker upp på radion när jag sitter här och lägger upp bilder på mina två roliga lediga dagar? Nej! I love Timbuk.

P.s 2: Mamma! visst har jag precis samma leende som mormor på bild nr 5?

Varning för långt inlägg

Blekinge Läns Landsting (och för övrigt min arbetsgivare) måste spara 200 miljoner. Givetvis måste det sparas och redan har man sparat in på följande:
  • Ingen morgontidning till patienterna (men ledningens morgontidning är kvar)
  • Ingen efterrätt till patienterna
  • Ingen frukt till patienterna
Förslag på åtgärder som ska göras är:
  • Bort med sommarvikarier, vikarier och timanställda
  • Inför tre sommarperioder för semester istället för nuvarande två. På så vis behövs inga sommarvikarier. De som har barn och får den tidiga eller sena perioden har semester innan eller efter deras barn har haft sommarlov.
  • Anställda "på golvet" ska jobba varannan helg istället för 2/5. För 20 år sedan jobbade man så. Vi går alltså bakåt i utvecklingen.
  • Alla som anställs måste kunna jobba dag  och natt. Kan man inte jobba natt får man inget arbete.
  • Höj parkeringsavgiften för ansällda från 300:-/år till 800:-/år (en höjning på 150%)
Vi som jobbar på sjukhuset tycker detta är kassa förslag som man tjänar småslantar på (ett par hundra tusen, max). Vi drabbas alltid av sparförslagen så fort något ska sparas på.Och patienterna. För patientsäkerheten är det viktigaste som finns, och det är vi som står för patientsäkerheten. Ekvationen går liksom inte ihop. Nu säger jag något som är hemskt att säga, men sant: Vi kan inte garantera patientsäkerhet om vi kryper på knäna och nu blir sparkade i magen samtidigt. Detta demonstrerade vi emot i torsdags. Tidningar, TV och radio kom och fotade och grejade. Artikeln kom i tidningen och man kunde skriva kommentarer på blt:s hemsida (blt.se). Jag kunde kanske tro att allmänheten står på vår sida, men efter att ha läst kommentarerna på artikeln vet jag hur fel jag hade. Här är några stycken:

"När man jobbar i branscher som kräver service 24/7 - kan man inte klaga så fort man får jobba en helg eller helgdag... Bara byta jobb om det inte passar!"

"Det handlar om att förstå att inom de flesta yrkeskategorier måste jobbet göras 24 timmar/dyn. Det är synd, tycker jag, att man inte får lära sig detta på utbildningen till sjuksköterska. Att sjuka männiksor måste tas omhand också på tex på en söndag. Kan man inte accepera det, ska man nog inte jobba med männiksovårdande arbete."

"Var ett jädra gnällande, tror att ni är de enda på planeten som jobbar helger och kvällar. lägg ner nu för fan och var nöjda att ni har ett arbete annars byt."

"Jobba som jag gör istället jag jobbar 6 av 9 helger så gnäll inte!"

Jag vet inte om det är jag eller folk i allmänhet som är dumma i huvudet. Kanske jag bara skulle ta och byta jobb helt. Jag har alltid velat bli sjuksköterska och är jätteglad att jag är det. Jag är medveten om att man måste jobba obekväma tider, det handlar inte om det. Men jag protesterar mot att utvecklingen av mitt arbete går bakåt istället för framåt så fort det ska sparas.
Jag börjar bli trött på min avdelning, det har jag skrivit innan. Kommentarerna från allmänheten gör inte saken bättre. Frågan är om man ska ha lust att jobba inom landstinget över huvud taget.



En uuuunderbar dag del II

Jahapp, den underbara dagen fortsatte på kvällen. Vi hade som sagt bestämt oss för att äta på O´Learys och kom dit vid 19.00. Då var det såklart knökfullt och folk överallt. Såg inte så ljust ut. Vi ringde Tove och Robin och hörde om dom var sugna på att hänga med till något annat ställe. Men medans jag pratade med dom så fick vi vips helt plötsligt ett bord för fyra! Inte nog med det, för efter ca en halvtimme blev båset ledig bakom oss (jag älskar bås) och vi flyttade dit. Jag åt såklar Celtic BBQ cheese hamburger (eller vad den heter, god är den iallafall) med cole slaw, inte i stil med mammas klass, och pommes till det. Härligt härligt. Mozarella sticks som förrätt, naaaaaajs! Efter det åkte vi oväntat till Cyberzone på Saltö och spelade discobowling. Därefter promenad in till stan igen och sen satt vi på Nivå i nån timme innan vi åkte hem. Under bar dag som sagt, underbar dag!









Vilken uuunderbar dag!

Vaknade i morse och konstaterade att solen sken på en blå himmel och snön gnistrade som Askungens balklänning. Jag och mina kärlekar Angie och Johan traskade ner till stan, givetvis med kameran i högsta hugg. Vi satte oss på PM och lät After ski känslan infinna sig. Beställde pannkakor med mjölk, grädde och sylt. Angie drack te då hon inte kunde prata pga sin hesa hals och Johan var lyrisk över att han fick starköl på en lördagförmiddag.Satt länge och pratade, sen köpte jag en underbar köksradio för 170:- (!) och sen gick vi hemåt igen. En skön dag helt enkelt! Ikväll ska vi äta på lovley O´learys. Kan det bli bättre? Tror inte det.


Alla hjärtans dag

Tycker det är lite töntigt med alla hjärtans dag, men bara för att det är det så ska jag skicka ett hjärta till min mamma och pappa. Puss och kram!

Bästa tjejerna









Molly är värsta Britney i sina svarta string. Hot!

Schnee

Idag snöar det för fullt. Eller snöar och snöar. Det faller flingor som blir till vita slaskpölar lite här och där. Men men, man ska inte klaga. Skönt att det för en gångs skull är lite ljust och vitt ute. Usch, jag känner mej så bitter nu för tiden. Bitter på jobbet och vädret. Johan säger att jag är för ung för att vara bitter och så kan det nog vara. Så därför tänker jag i fortsättningen vara positiv och sprida en uppmuntrande aura omkring mej.

Dagens bragd: Gick upp kl 06.00 (jobbar kvällen idag), åt min gröt och - åkte till gymet och tränade en timme! Åkte sedan hem igen, duschade och bäddade ner mej till halv elva. Underbart. Det måste göras om!

Humor

- Hur låter det när något exploderar i Frankrike?
- Bym!

Gammal kärlek

Var i Torsås idag. Känns alltid lite skönt i magen att komma dit. Lite som att komma hem en liten stund liksom. Men det är lite konstigt, för jag har liksom tre ställen som jag känner är hemma;Glumman, Karlskrona och Torsås. På väg mot alla ställen känner jag att jag är på väg hemm. Bra eller jobbigt? Både och faktiskt. Trivs himla bra i Karlskrona, men jag saknar skogen och naturen. Visst, här finns vatten vatten och åter vatten men också massa hus och människor vart man än går. Jag vill gå ut i skogen och inte träffa en människa på 2 timmar. Det får jag när jag kommer till Torsås och promenerar där. Likadant i Glumslöv. Bra med Karlskrona är cykelavstånd till allt, närheten till stan och givetvis närheten till vatten. För jag måste faktiskt ha vatten i närheten för att känna att jag trivs. Och det gör jag ju här! Här kommer lite pix från dagen:




Busy helg

Är hemma i gamla Glumman nu och som vanligt är schemat fullspäckat. Ikväll är det slapp med föräldrarna, kolakaka och Let´s Dance. Imorgon blir det brunch med Danne Vaselin i Helsingborg. Därefter hem och duscha och piffa till mej inför kvällens övningar. Först blir det lite förfest hos Maria för att därefter förflytta oss till Dalhem och Sassa och Zlatans fest. Shejka rumpan hela natten lång och sen hem och sova. Söndag blir det troligtvis sova ut och därefter styra kosan mot Karskrona vid middagstid. Är ledig på måndag också och då tänker jag nog dra mej upp mot de småländska skogarna och Torsås. Har inte varit vid minneslunden på länge och tänkte åka dit och kanske lägga en blomma. Sen blir det nog ett besök i Sunelycke till en liten tjej som har gips på armen....

Happ, där har ni min helg!

Varför står man ut?

Här sitter jag, klockan är snart 12.30 och jag har fortfarande pyamasbyxorna på mej. Varför? För att det är kväll dygnet runt. Varenda jäkla dag i flera månader är det moln, moln och åter moln. Nej inte ens moln. Man ser inga kanter på den gråa massa som annars bildar moln. Det är en grå filt över hela Sverige. Det är det enda man ser, dag in och dag ut. Grått grått grått. Inte ens en spricka, eller ens synlig rörelse i denna massa. Färgen kan jämföras med cement, papier mache-massa eller betonggolv. Svenska vintern är som att sitta i ett betongrum utan fönster där man får lamporna tända och pyamasbyxorna på sig dygnet runt. Kroppen fattar inte om det är morgon eller kväll vilket medför att man är trött hela dagen och när man väl ska sova så går inte det heller.
Jag försöker vakna vid nio varje morgon, men motivationen är på noll. Somnar gärna om och går istället motvilligt upp vid tio. Tänder lamporna för jag tänker att det är ju morgon, och då brukar det vara lite skumt. Men när jag sedan vid 14.00-tiden inser att lamporna fortfarane måste vara tända för om jag släcker dom kommer det bli natt, då....då kan man fan bli deprimerad. Inte konstigt att folk blir mer deprimerade på vinterhalvåret. Jag fattar inte hur man kan stå ut med att bo i södra Sverige på vintern över huvudtaget. Hade lätt kunnat flytta låååångt norrut och bosätta mig där under vinterhalvåret. Har inget emot kyla och snö, verkligen inte. Finns det snö och kyla kan man iallafall hitta  på saker som att åka skridskor, längdskidor, utförsåkning, skoteråkning, för all del hundsläde m.m. Har man 2 plusgrader och en grå massa som hänger över en kan man göra följande:
  • stirra på vattnet som aldrig fryser och räkna dagarna till man iallafall kan doppa stortån. För på sommaren är det ju ändå för kallt att bada helt i.
  • Gå en runda och bli iskall in i märgen av små isspik som regnar på en - snö har vi iallafall inte.
  • När det väl blir snö kan man roa sig med att ev. skrapa ihop till en skitig snögubbe - och sedan inse att man kommer få lunginflammation eftersom man blev dyngsur under tiden man skrapade ihop snö.
  • Halka runt på vägarna efter som töslasket fryser och tinar om vartannat.
Man jag ä´ int´ bitter.

Crazy day

Är helt slut i knoppen idag. Har varit en vääääldigt händelserik dag, men tyvärr kan jag inte skriva om det här. Well well...var på jobbet fram till tolv sen gick jag på kurs i ett nytt journalprogram på datorn i 3½ timme. Det är aldir lyckat att sitta och lyssna efter man ätit middag,men det gick ändå rätt bra. Nu är jag hemma, har ätit och diskat och är heeeelt färdig. Blir nog en tidig kväll känns det som.

Tjingeling!

Chili

Har provat på en ny blogg, men jag kan nog inte slita mej från denna riktigt. Jag firar min trofasthet med att berätta en anekdot från i helgen:
Jag och mina bejbs skulle ut och partaja. Inför detta ville jag givetvis duscha och snofsa till mej lite. Jag och Johan skulle först äta tacos och jag ville spica upp det hela med en chili. Gjorde så, och gick sedan och duschade. Gned mej i ögonen och tvättade resten av kroppen på sedvanligt vis. Då började det svida i ögonen. AAj som satan tänkte jag och spolade ur mina ögon tills hjärnan kändes blöt den med. När jag gör detta känner jag att ett annat ställe ca en halvmeter nedanför nacken började svida på samma sätt som ögonen. Ett ställe där solen aldrig skiner. Min rumpa brann. På skinkorna, mellan skinkorna. Det var bara att skölja mumindalen på samma sätt som ögonen. Ett ofrivilligt vattenlavemang med andra ord.

Jag hoppas jag kunde införa lite glädje i era liv med dena historia! Resten av kvällen blev bra. Kan det bli annat när man är het som chili?

       
  1. Girlsen innan partajandet satte igång
  2. Vin, After eight och glasunderlägg. Kvällen började väldigt sofistikerat. Den fortsatte inte så...=)
  3. Annika dricker - Linda gnagar på en torr toast.
  4. Happy happy!
  5. Annika skålar och Linda tar igen sigen sväng...
  6. Johan agerade vimmelfotograf.

RSS 2.0