Åh typiskt.

Idag har det varit jääääättevarmt tydligen. Eftersom jag har arbetat, handlat mat och målat i lägenheten har jag tyvärr inte kunnat njuta riktigt av detta. Sitter och tittar ut genom fönstret nu och tycker det skulle vara ganska trevligt med en promenad, men jag har inte någon att gå med, och det är ju det som lite är charmen. Gå och snacka i solen liksom. Jobbar kvällen imorgon, men på förmiddagen måste jag åka och köpa fler lådor så jag kan packa ner mitt lilla hem ordentligt. Inte så mycket kvar nu. Skönt! Jag röstar på fler riktigt varma sommardagar denna sommaren. Så känns det inte så mycket som att jag missat denna liksom. Har ätit tacos nu och börjar snart pillra lite på en liten godispåse också. Ha en underbar kväll.

Åh en liten kise

My God vad jag är sugen på en liten mise. Som kryper upp i soffan och sängen, kurar ihop sig och bara ligger och myser hos en. Hade varit underbart. Men jag kan inte släppa ut nån liten kise där jag ska bo nu, och jag vill inte ha nån katt då. Dom ska kunna ströva fritt och vara ute så mycket dom vill.




Tattoo nr 2

Nej, ni kan vara helt lugna, det är inte min rygg på bilden. Idag var det Pers tur att pinas. Dock lite längre än min fina stjärna som tog en kvart. Hans tog ca 2 timmar och blev suuuuperfin!

image66

Katjes

Eh. Hur smart låter Heidi Klum i den där jädra Katjes-reklamen? HELT BLÅST! "Katjes, jes,jes,jes"

Fjant.

Leeedig

Helt helt heeelt underbart. Är ledig imorgon och på fredag. Imorgon tar jag bussen till Karlskrona, donar i lägenheten, går på föreläsning på eftermiddagen och sen är det avdelningsfest på kvällen. Kompisar från jobbet ska få äran att sitta på mitt nylagda golv och gotta sig innan vi åker till Dragsö för vidare festligheter. På fredag kommer Per med min lilla Nyckelpiga och hämtar upp mej innan vi åter igen gästar People för hans tatuering! Spännande, jag tror den blir jättefin. På kvällen följer jag nog med till Oxlehall. Jobbar helgen men det gör mej inget, för nu är jag först ledig i tvåååå dagar! Love.

Dessa drömmar, dessa ormar

Så var dom tillbaka.Ormarna. Åååh vad jag hatar dom. I natt drömde jag om snokar. Stora snokar. Ringlar sig över vägarna där ja går och gömmer sig i gräset. Dom finns liksom överallt, över huvudet, under fötterna och i buskar och annat som är omkring mej. Dom gör fortfarande inget, bara är där och hotar liksom. Drömde även om misshandlade djur. En överkörd hare som fortfarande levde, en fågel som någon dragit av benen på som bara låg och sprattlade. Och dessa ormar. Givetvis fanns även den obligatorsika gröna äckelormen med. Men jag såg inte den, jag bara pratade om den. Uuuh....fy...fattar inte varför just ormar är en sån symbol för något i mitt liv. Antar att dom kommer när jag känner mej pressad. Under sjukdomstiden var det ju pga all press för det och nu är det flytten. Packa, måla, härja och dona samtidigt som jag ska jobba på ett ställe där stress och press är en grav underdrift.

Hoppas att dom håller sig borta ett bra tag när allt är färdigt iallafall.

Jullans partaj

Inflyttningsfest, Malmö, vänner,  god mat och god dricka. LOVE IT!
Sista bilden är dagen efter. Uuuh...



Långhelg

Helgen började typ i torsdags då det var dags för cirkus. Inte vilken cirkus som helst - troligtvis världens sämsta och dyraste i sitt slag! 120:- för vuxen och 90:- för barnen. My god. Hemsk. Well well. Lite pics.


Söta flickor

Sötaste kommentaren idag kom från Ida (5) och Johanna (8) när vi pratade om att Maja klöst på sin klösbräda. Då säger Johanna:
- Fast nu är ju hon hos Tobbe och Rocky (deras gamla hund).
Ida: Ja, fast jag tror nog att Rocky jagar Maja just nu.
Jag - Jasså, tror du? Jag tror att Tobbe ligger och kliar Maja och Rocky bakom öronen.
Ida: Ja, jag tror att Tobbe vilar mycket just nu. Eller så sitter han i en molnskogsmaskin, kanske. Det kan ju ingen veta!

Gone forever

Vissa dagar saknar jag honom så det gör ont i hela bröstet. Idag är en sån dag. Vet inte varför det blir så, kände inte så när jag vaknade, men sen har det smugit på mej under dagen. Åkte och handlade innan och slogs av att han alltid skulle köpa så himla mycket av allt; stort paket ägg, stor paket nötfärs, stort paket toapapper osv. Nu för tiden köper jag en liter mjölk, ett litet äggpaket och ett litet paket toapapper. Har packat massa lådor idag också. Det är skönt och jobbigt samtidigt. Vill verkligen flytta men det är sååå jobbigt att röra i allt som var hans, vårt. Vill bara att flytten och allt ska vara färdigt. Nu packar jag ner allt och det är jobbigt, men det kommer ju en dag då jag ska packa upp allt igen. Alla foton, jag kan inte möblera min nya lägenhet med foton på honom, finns ingen mening. Kommer vilja ha några foton, men då kommer det kännas skit att lägga undan de foton som jag har uppe nu i lägenheten. Veta att dom kommer ligga i någon låda i ett kallt förråd i många många år. Men visst, å andra sidan så vet jag ju att dom finns någonstans. Vill jag ha dom kan jag bara gå ner och plocka fram dom. Har ju massa fotoalbum också som tur är. Men det hade varit bättre om han varit här, frisk. "Det finns ingen mening att tänka så, för man kan inte ändra på det som hänt" hade han sagt då. Det är ju sant, faktiskt. Han var klok, min Tobbe.

image54
Tobbe och Queeni för ganska precis ett år sen. Ett år sen.

Jisses vilken helg

Mamma och pappa kom upp i lördags och åkte i måndags, så helgen har spenderats i Karlskrona och framförallt i ny a läenheten! Målet var väl att sovrummet skulle bli klart, men så som vi jobbade på blev hall, sovrum och i princip vardagsrummet också klart!! Köket är kvar nu, men det kan jag gå och dona med lite då och då när jag har flyttat in. Så skönt!

Bjuder på lite bilder.
Bild 1: Pappa i golvläggartagen
Bild 2: Sovrummet fääärdigt med ekgolv! Najs.
Bild 3 + 4: Hallen färdig
Bild 5: Jag, mamma och Queeni fikar på balkongen.
Bild 6: Queeni gav upp efter en stund och la sig bland penslar, rollers och målarfärg.


Karlskrona i love


Ska vi simma?

Tänk dej en härlig sommardag med typ 24-25 graders värme, bara lite fläktar då och då. Du har precis smäckt i dej en glass från Glassiären och väntar lagom länge innan du går ner i vattnet för att slippa få kramp. Du doppar tårna i vattnet och tycker faktiskt inte det känns som att foten långsamt förvandlas till en istapp, utan längtar lite efter att få svalka din vaaaarma kropp. Du och eventuellt en vän springer i vattnet (ni jagar inte varandra, det är töntigt) och doppar er. Tar några simtag och simmar ut en bit från stranden. Fram tills nu är min baddag perfekt. I en perfekt värld plaskar jag runt lite i vattnet, dyker kanske lite och leker att jag är jävligt duktig på gymnastik när jag står på händerna i vattnet. Sen simmar jag tillbaka till stranden igen och lägger mej på en torr varm handduk. Men. Min baddag kan mycket väl förstöras av att solen gömmer sig bakom en ganska molntuss. Vad händer när solen går i moln? Jo vattnet blir mörkt, svart och lömskt. Alla äckliga vattenvarelser vaknar när solen går i moln och letar efter närmaste smaskiga blekfeta ben att suga tag i. Speciellt hajar. Vithajar är värst. Jag får panik och tänker att en vithaj finns någonstans i det mörka vattnet och i mitt inre hör jag theme-songen till "Hajen".

do-do.......do-do.....do-do.....doDOdoDOdoDoDoDodoDO TAM TAM TAM TAM PANG!

Panget är när hajen tar en smakbit. På riktigt får jag lite panik när solen går i moln och måste genast simma tillbaka till stranden. Huh...hur ska jag kunna simma med delfiner i Venezuela? Jag älskar delfiner för dom kan döda hajar med sin långa näsa. Jag vill också ha en lång näsa.

image44

Nu svimmar väl mamma




EN STJÄRNA FÖR JAG ÄR EN! YEAH BABY YEAH!

Amors pilar skördar offer

"Sveriges värmebölja den senaste tiden har på allvar understrukit att våren anlänt, och med våren kommer vårförälskelse. Kärleken ligger i luften och det  är väl sött?
Jag är studerande och den lilla tid jag  inte studerar behöver jag en socialt umgänge.
Mitt spridda sociala nätverk med både tjejer och killar har dessvärre nu blivit ett problem. Nu till våren har alla dessa helt plötsligt bildat par!
Bara helt plötsligt och där står jag, ensam, utanför denna pargemenskap. Det är outhärdligt! Hur ska vi kunna umgås på ett normalt sätt när de ständigt hånglar med varandra? Hur ska vi singlar få någon uppmärksamhet då?
Det är inte bara det att jag är utestängd från mitt sociala nätverk, utan även när jag är ute och går på stan finns dom där, paren, turturduvorna, svärmarna. Dom tar upp tid i kön, dom ligger över bänkarna, dom stoppar oss normalt folk att leva våra liv!
Plötsligt,för att det blev vår, upphörde vårt samhälle att fungera!
Vad väntar sen? Kommer trafiken stanna också, för att paren står och hånglar på övergångsställen? För att inte tala om arbetandet. När tid läggs på att dalta minskar produktiviteten då fokus måste läggas på annat.
Att vårt kapitalistiska samhälle fullkomligt kommer gå under då ingen längre går på stan för att handla utan bara för att gosa och kladda.
Hur ska pengarna då cirkulera? Det är ett opium för folket!
Det är nästa del som är störande. Sätter de visar sin "kärlek" på. Det är inte vanliga kyssar längre, nu ska vi äta upp varandra! Nu  ska vi vara så långt inne i varandra att vi kan känna själen! Hur kan det vara det minsta romantiskt , att vår tunga når ner i halsen och nästan kväver den andra? Det är vidrigt!
Vad har hänt med att bara hålla handen och sedan pinsamt hålla sig ur vägen för andra? Istället ska vi vänslas och sprida sjukdomar. Usch! Innan vårt samhäller totalt krackelerar bör vi göra något åt saken. Dessa vårens nykära par är en stor samhällsbörda som genast borde förbjudas. Produktionen och konsumtionen skulle öka utan denna börda och samhället skulle blomstra som aldrig förr!"

/Nisse,Östran 15 Maj 2008

Haha vad den stackars killen behöver är ett rejält grovhångel. Gärna på ett övergångsställe.

Man är vad man äter, tydligen

Usch man skulle kanske ta och skriva in till du är vad du äter. Anna Skipper skulle få komma hem till mej och piska upp mej lite. Gå ner 10 kg hade man inte mått dåligt av men jag är sååååååååååååå omotiverad! Så fort jag flyttar till Karlskrona ska jag gå med i Friskis och fixa kort till gymet på sjukhuset där man får träna gratis.
Men hur det än är så äter jag faktiskt aldrig Pan pizza, chips/pop corn hemma bara sådär, jag röker inte, jag rör på mej alldeles för lite (men ändå några ggr i veckan). Men...suck....jag skaaaaa skärpa till mej igen. Nu har jag sunkat till mej ordentligt i 2 månader, men nu måste jag ta tag i mej själv igen. Jag vet att jag klarar det, för det gör jag alltid.

Tre

Jag vill skratta åt 3:s reklam om sina mobiltelefoner. "Vi har inte alltid varit så bra. Men efter tre år börjar allt kännas kalas." My ass. Tre suger. När vi skulle säga upp Tobbes mobilabonnemang var blodsugarna tvugna att ha ett dödsbevis från en doktor skickat till oss för att kunna säga upp det! Skitsnack! Vi sket i det, och Tobbes pappa var förbannad, med all rätt! Inte så att det handlade om typ ett bakkonto eller bilen eller nåt annat viktigt. Det handlade om ett sketet mobilabbonemang. Trams.

Done and done

Sådär, då var färgerna nåt så när klara. Har köpt en provburk med färg till köket och till skåpsluckorna. Grabben i affären sa att man visst kan lackera luckorna för över 2000:-, men det är inget krångligt att måla själv och om man rollar så syns knappt nån skillnad. I vilket fall kunde jag lämna tillbaka de burkar jag inte öppnat om jag inte är nöjd. Har även köpt färg till hallen. Så det är bara att greppa pensel och roller och sätta igång!

Färger

Ååååh här helt oviss om vilka färger jag ska ha i min lilla lya. Men jag har nog kommit på köket nu iallafall; måla över de fula persikofärgade luckorna och göra dom vita. Sen på väggarna är det redan grönt, men jag vill ha en riktigt ljust grön färg,nästan åt det gula hållet. Fräscht ändå liksom. Sen en snygg trädschablon på väggen.
I hallen vill jag ha nougataktigt. Det får inte vara för mörkt för hallen får ingen ljus utifrån. Sen är det ju detta med lampor och grejor..men det har jag nog tror jag.

Sitter och lyssnar på gamla skivor. Linkin Park just nu, jag var helt biten ett tag. Det var i början av högskoletiden. Lyssnade på Linkin Park, Limp Bizkit, Pink, Evanecense och andra lite mjukhårda artister. I like.

image40

Sweet dreams

Imorgon ska jag sova länge. Sen ska jag cykla till Oxlehall och hästarna. Sen ska jag cykla tillbaka igen. Kanske packa lite, kanske inte packa alls. Kanske jag åker till affären och köper nåt skoj man kan baka av. Kanske skissar jag lite på min lägenhet. Eller skissar...men funderar lite. Jag vill ha beige i hallen.

Sov gott vänner.

image39

Memory lane

Ibland bara kommer hela skiten över mej. Som ikväll. Tänker på alla småsaker man gjort som man då tyckte kändes helt normalt. T.ex. när Danne kom och hälsade på Tobbe på sjukhuset i Kalmar och vi tog en tur med rullstolen. Det var första gången Tobbe var utanför sjukhuset på säkert en vecka och han tyckte det var så himla skönt. Danne gick och skämtade och Tobbe var på bra humör. Eller att han köpte en födelsedagspresent till mej trots att han hade legat på sjukhuset i tre veckor och att vi varit i Linköping den dagen. Den kvällen åkte jag hem utmattad med 2 Pandorapluttar, produkter från Body Shop och ett dåligt besked.
Tänker också på den veckan han flyttade till sina föräldrar och jag hade rullstolen hemma. Han hade bara åkt i sin egen rullstol en gång och vi skulle ta upp den till Oxlehall senare. En dag hade han ringt mej flera gånger men jag hade inte sett det. När jag kom till Oxlehall sa han att han hade ringt för han varit så pigg den dagen och ville ut och åka tidigare, men var för trött när jag kom upp. SÅ typiskt! Första gången han orkade vara ute på två veckor och så hörde jag inte att han ringde. Han hann aldrig åka i rullstolen mer. Den stod bara i hallen.

Do not stand at my grave an weep;
I am not there. I do not sleep.
I am a thousand winds that blow.
I am diamond glints of snow.
When you awaken in the morning´s hush
I am the swift uplifting rush
I am the soft star that shines at night.
Don not stand at my grave and cry;
I am not there, I did not die.


Så länge vi minns finns han.



Lägenheten

Jahapp då var kontraktet påskrivet och det är dags att börja greja med målning, golv, pyssel och annat skoj. Bjuder på lite bilder på hur lägenheten ser ut just nu för tillfället. Ha i minnet att den ska få en rejäl uppfräschning! Hon som bor där nu har inte flyttat ut alla sina saker än, så de möbler ni ser är inte mina.


Självförtroende

Igår sa jag, för första gången, emot en doktor på allvar utan att vara osäker, darra på rösten eller ge mej! Sa åt honom (med stark och stadig stämma) att jag inte kunde trolla och att han fick ringa någon annan avdelning och lägga in sin patient. Sen sa jag vilket nummer han skulle ringa och la på luren. HA!


30-årskalas

I torsdags var det dags att fira kollegans 30-årsdag. Vi åkte hem till henne och slet upp henne från solstolen och drog med henne till Amiralitetsparken. Där hittade vi en fin plats i solen som tyvärr förstördes emellanåt av något läskigt illaluktande, typ avlopp. Men men..jobbar man på en mag- och tarmavdelning är man van vid det mesta.Det hindrade inte oss från att smaska på ostar, vin, vindruvor och kex. Mycket mysigt! Sen drog vi upp till Fox and Anchor och åt gigantiska hamburgare. Jag blev proppmätt, men sen skulle en annan kollega ha blåbärspaj och det kan man ju inte bara strunta i. Så jag tryckte i mej en halv blåbärs-paj-bit. Jag var mätt när jag vaknade dagen efter. Som sagt; mycket trevlig kväll med mycket trevliga kollegor.

                                            

På allmän begäran

Eller iallafall på min kusins begäran lägger jag nu ut en bild på mitt kaosartade vardagsrum (men det kommer bli värre...suck...)

image29

Sopsäck

Uuuuh åkte från jobbet tidigt idag för att hinna gå till banken i Torsås. Bara för att upptäcka att min bankman inte jobbar på fredagar. Typiskt, men jag fick ju komma hem tidigt iallafall. Så jag tog tag i mina kartonger och slängde ner allt i min byrå. Så nu har jag 10 kartonger som fyller mitt numera extremt röriga vardagsrum. Tur att det aldrig kommer hit nån, dom hade inte fått plats! Sen tog jag lite andra kartonger och slängde ner Tobbes sista kläder i garderoben, men jag har sparat några. Man kan inte spara på allt, men lite måste man ha kvar. Har även varit på återvinningsstationen och slängt jääääkligt många sopsäckar med gamla skor, kläder, jackor, kartonger m.m.  Kartonger. Varför sparar man kartonger? "Dom kan vara bra att ha när man flyttar nån gång" Ja, för det är ju ofta man packar i mobiltelefonskartonger. Eh. Nej.

Oh oh oh! Take of in 1 day!

Imorgon vid den här tiden äger jag en bostadsrätt och det är ju heeeeelt sjukt! Kontrakt och annat viktigt ska skrivas på. Naaaaaaaaaaaaajs!

En upptagen dam

Ojojoj nu blir det bråda dagar för fröken Jacobsson. Idag, onsdag, har jag jobbat kväll. Jobbar morgon imorgon och på kvällen blir det 30-årsfirande med bad och sedan utgång för en på avdelningen. På fredag ska jag upp igen och jobba morgonen. Tur man har sporadiska vandrarhem i Karlskrona..! På lördag ska jag först få nyckeln till min nya lägenhet och skriva på kontraktet sen på kvällen ska jag på grillfest i goda vänners lag. På måndag ska jag först till banken i Torsås, sen banken i Karlskrona och sen jobba - igen. Phuuu....

Statistiska centralbyrån

Är det bara jag som tycker det är jätteskoj att fylla i blanketter från SCB? Det får gärna ta mellan en halvtimme - timme och ha massa smaskiga frågor. Synd bara att jag alltid glömmer gå in på hemsidan och visa vad den där undersökningen visade. Nu ska jag gräva ner mej i min blankett..moaaahaha.

Heja strejken!

Ja, det är hemskt att patienter som nyss fått cancerbesked och andra hemska diagnoser blir drabbade, men då får väl för f*n SKL se  till att höja lönerna. Vi är inte slavar och att jobbet ses som ett kall försvann 1800-frösihjäl.

SHOW ME THE MONEY!

                                                                                                

Vårläger

Åååh vilken underbar helg jag haft! Varit på vårläger - ett läger jag inte varit på sen -05. Var med som funktionär och gjorde inte många knop. Inte många knopar heller för den delen. Ingen alls faktiskt. Jag och Anja satt på kontroll hela lördagen och inväntade scouter som ville kasta yxa. Helt galna var dom, tog i för kung och fosterland. Man fick ducka emellanåt. "Ett litet tips är att använda teknik före styrka" sa jag nog 20 ggr. Vi satt i solen i 5 timmar och blev som välstekta kotletter. Eller jag iallafall. Anja som har inbygd solbränna (hon är ju Mowglis flickvän) behövde sitta i 10 minuter innan hon fick första solranden. Jäkla fuskis. På fredagkvällen hade vi lite mysigt lägerbål och sjöng väldigt barnförbjudna sånger. Till och med vissa i funktionärsgänget rodnade. Well well. Efter kontrollerna på lördagen var det lägershow och eldpoi vid stora scenen. Showen kunde man varit utan, men elden var fräck. Synd att det inte var mörkare bara. Men vi fick en liten försmak av elden mitt i natten på fredagen så vi hade redan sett det innan. Som sagt - underbar helg med många gamla ansikten och nygamla vänner. LET`S DO IT AGAIN!


FATTA!

JAG.
FICK.
TVÅAN.
PÅ.
LÅNGÖ!

Tillträde i helgen. HELL YÄÄÄÄH!

Tråååkväder

Suck vad drygt det är att vakna och inse att solen inte skiner. Grått, mulet, kallt och det blåser lite. Inte vad jag skulle kalla en underbar dag. Usch och jag känner mej så degig. Är inte ett dugg sugen på att promenera, jag får inte rida, gymet har stängt och det är för kallt för en cykeltur. okej, det var kanske lite bortförklaringar...men det är enklare att förklara bort anledningar till varför man ska träna istället för att säga att man inte orkar. Orkar gör jag, men jag vill inte. Vill sitta här i min soffa och göra ingenting. Är inte sugen på nåt idag. Jo jag är ganska sugen på att titta på tvåan på Långö klockan tolv. Ska bli naaajs. Hoppas den är underbar.


RSS 2.0