Äntligen!

Solen strålar, himlen är blå och det är minusgrader!! Idag blir det första utomhusrundan på 4 veckor. Spring i benen!

Mina nya träningskläder!


Träningströja från Craft, andas och är lite tjockare - bra att springa i på vintern!

Vinterlöparbyxor med förstärkning på hela framsidan, tunna på baksidan.

Hörslurar som sitter runt örat och sitter fast när man springer - oslagbara!

Juldagen

Var ute i Helsingborg med tjejerna från Glumslöv på juldagen. Ytterst trevligt och som alltid är det alltid som roligast innan man går ut. Men denna gången var det lite extra kul efter som Evelina jobbar i baren och kunde bistå med diverse alkoholhaltiga drycker på ett ytterst bra sätt! Kvällen var inte helt galen för min del, blev nog lite mer galet för Jullan som inte bangade en enda drink. Jag hade 4 timmars tågresa att tänka på dagen efter och nöjde mig med vin och en cider!


Evi ställde motvilligt upp på bild med kvällens egna paparazzi - moi!

Jag och världens bästa Palle!

Plötsligt utbröt "tåget" i träningstappning...

Jullan posade loss

Läraren och hans lärjunge!

Vi behöver inte börja jämföra biceps från bilden ovan...;)

Jul 2011

I måndags avslutades julen i Torskors hos Johans föräldrar. Jag fick mina julklappar och blev jätteglad;
  • Ett par löparbyxor modell tjockare som man kan ha och springa i, promenera eller cykla i när det är kallt ute.
  • En löpartröja från märket Craft som andas och inte blir tung när man svettas mycket.
  • En bok, "En vampyrs bekännelser" av Siri och ett armband som "ser vampyrigt ut" ;)
  • V75-rad av Ulf som alla fick. Tyvärr vann ingen. Vi fick även vars en sockerfri "Bamse"-tuggummiask eftersom han tycker vi äter för mycket godis...haha!
  • En duschcreme.

Tänkte inviga mina fina träningskläder idag men det blåser som bara den och jag kommer bara bli arg av att springa i motvinden så det får bli en tur till gymet och springa av mig resterna från helgens mat- och godisorgier. Men ett långpass på gymet inklusive styrketräning är aldrig fel! =)

 

 


Jul och 10 grader

Så ska ännu en storm dra in över landet och dra med sig 10 plusgrader till oss...känns inte så krispigt vintrigt med duggregn och gröna gräsmattor. Igår firades traditionell jul med släkten. Vi började med promenad till träkåtan i skogen där det intogs svampsoppa, glüwein och julknäcke. Sammanlagt blev det en liten promenad på 4 km. Sen gick käkarna från ca 14.00 till 22.00 på kvällen....godis, kola, gröt, julmat, choklad, skorpor, choklad, julmust, choklad och choklad. Pust! Är alldeles full i magen fortfarande och det blir nog inte mycket ätande idag. Mitt i ätandet drog vi igång julklappsspelet och det blir en del klappar med 17 personer. Jag fick bara en ynka klapp till slut men fick en till av barmhärtighet...;)
I år har julen genererat följande klappar:
  • Fårskinnstofflor av mor och far
  • Pannlampa att ha när jag springer i mörkret.
  • Armväska att lägga mobilen i + löparhörlurar som sitter ordentligt av Johan.
  • Cheddarost på julklappsspelet
  • 2 kartonger After Eight

Fortfarande väntar lite julfirande hos Johans familj också, det blir imorgon.

 

I kväll blir det utgång med tjejerna från gamla tjejligan! Ska bli kul =)


Jül i Glümslöv

Japp nu blir det fyradagarsledighet här i skåne för min del. Skönt med ledigt men slitigt med farande överallt...skulle vara skönt om alla i min och Johans familj var samlade på lite mindre avstånd....men men. Nu är det uppesittarkväll med Bingolotto och Lotta Engberg på TV. Lotta är kanske inte min absoluta favorit direkt, men här finns i alla fall en soffa framför TV:n som är bra att ligga i. Jobbade natten i natt och sov bara 4 timmar när jag kom hem innan det var dags att slänga sig på tåget mot skånelandet. Sov ca en timme på tåget men hur bra sover man med 4 indier som (högljutt) pratar och spelar spel med ljud på mobilen i sätena mitt emot och en 2-åring med grönt snor som envisas med att få ett skrikutbrott var 30:e minut? Suck. Så. Nu är jag här och snart ska jag somna.

God jul!

Låt juldagarna gå undan!

Nu sitter jag här, efter en veckas träningsuppehåll och känner mig lite jäsig. Har inte alls skött mig matmässigt sista veckan för jag har varit helt tvungen att smaka på kollegornas hemmagjorda kolor, pepparkakor, saffransskorpor, lussekatter och senast igår blev det julgodisbak (med provsmakning så klart....) med Tove och Siri. Har blivit något snask varje dag nu i en vecka och det känns faktiskt inte bra, jag känner mig svullen. Nu säger jag inte att man inte ska få smaka på godsaker när någon bakat, jag säger att det inte känns bra i mig själv eftersom jag sagt till mig själv att låta bli fram till jul men inte lyckats stå emot och det är det som inte känns bra. Nu är det jul och jag hoppas det går lite snabbt så jag kan komma in i mina vanliga rutiner igen, för jag brukar ju faktiskt sköta mig väldigt bra. Dessutom har jag haft ont i halsen och idag pratar jag som en kratta så det blir ingen träning idag heller. Suck, vilka bekymmer. Idag blir det nattjobb och imorgon hoppar jag på tåget, troligen trött som ett ålderdomshem men jag får väl sova ut när jag kommer fram...!

Korsstygn, någon?

Jag är lite sugen på att sy något i korsstygn igen, men jag tänker inte bli en sån där galen tant som har en massa korsstygnstavlor på väggarna. Vill någon beställa en tavla så gör det, så får jag något att göra! En gång hade vi en man som låg inlagd på sjukhuset och hade legat väldigt länge, flera månader. Hans fru var där varje dag och hon satt och broderade något. Ingen frågade väl vad det skulle bli riktigt eller så svarade hon bara lite undvikande att det skulle bli en tavla som dom skulle ha på väggen inne på rummet. När den började bli färdig frågade jag om jag fick titta och hon vände duken och log lite finurligt och visade upp tavlan som det stod (i fina bokstäver i korsstygn): "Helvetes jävla skit!" Hahahaha den var riktigt bra och hängde mycket riktigt på sjukhurummet. Mannen kom hem till slut och tavlan åkte kanske ner i någon låda hemma tills något blev riktigt överjävligt igen. =)


Oj oj oj vilken bloggtorka

Nu är det verkligen torrt på nyhetsfronten. Ska jag göra som tidningarna och skriva om Kikki Danielssons bristande kärleksliv eller om Lotta Engbergs bästa tips för att hålla bananflugor borta? Nej, jag tror jag nöjer mig med att skriva att vi haft en bra helg i skåne med mycket mat och godsaker och en och annan julklapp. Nu är vi hemma och inväntar den "riktiga" julen i helgen. Jag jobbar fram till torsdag och sen blir det Glumslöv och Hbg igen för hela slanten.

Tjingeling!

Ooops

Lite dålig uppatering här, men nu kommer det en liiiiten. Igår var min första dag på ortopedsidan på jobbet! Gipsade två stackare under handledning och det gick nog bra. Vi får väl se om dom återkommer om någon dag med sprucket gips...;)
Nu blir det inte mer uppdatering för idag tror jag. Lite idétorka. Jag skriver snart igen när det hänt något spännande i mitt liv.

Tjingeling!

I love

Måste rekomendera en helt vansinnigt god serie i märket "I love". Finns på t.ex. Åhlens. Jag köpte Coconut and cream peeling och det är baske mig det godaste jag någonsin luktat på. Sitter här och njuter i min väldoft på kvällskvisten!


Julfest

Igår var det julfest med sommartema för akut- och ambulanspersonal! Mycket lyckad kväll och temat sommar följdes åt kvällen igenom; det grillades hamburgare på stor grill, folk hade sommarkläder och det var papperspalmer och en uppblåsbar pool. Vi hittade även vattenpistoler som det blev lite väl skoj med ett tag, blev väldigt blött och det är dumt att bli blöt när det är december månad och 1 plusgrad ute. Men jag dansade mig torr igen. Vi höll till i ambulanshallen där festkommitten hade pyntat väldigt fint. Där var vi till klockan 01.30 ungefär och sen åkte vi ner i stan och dansade på Stars ´n Stripes i en timme innan det var dags att åka hem igen. Det var väldigt kul och jag har skrattat så jag skrek så det var utan tvivel lyckat! Glömde tyvärr min kamera  hemma annars hade jag bjudit på många minnesvärda bilder....eller kanske såna man vill förtränga? ;)

2011

Jag brukar alltid göra en lista på vad som hänt i mitt liv och världen under året som gått och det känns som att detta året varit ganska händelserikt, framför allt i världen? Ja, kanske i mitt liv också för den delen. December är ju inte riktigt slut, knappt börjat, men jag har inget annat att göra så nu gör jag denna lista!

Januari 2011: Jag och min bror slog vad om vem som kunde gå ner mest i vikt under året. Än så länge har det resulterat i ca 10 kg mer eller mindre för oss båda. Bra jobbat, och än är det inte slut!
Upprorsvågen i Nordafrika börjar i Tunisien och kort därefter blir det även uppror i Egypten.

Februari 2011: Jag får reda på att jag kommer att börja på akuten i Maj. Är glad och förväntansfull då jag är i väldigt stort behov av en arbetsförändring.
Våldsamma protester bryter ut mot Tunisiens diktator Muammar Gadaffi.

Mars 2011:
Jag är less på att min viktnedgång är för långsam eller rent av helt avstannad; går med i Xtravaganza och börjar dricka shakes 3 olidliga gånger om dagen. På 4 veckor går jag ner 10 kg.
En tsunami till följd av en jordbävning slår sönder många människors liv och hem och skadar dessutom kärnkraftverket Fukushima i Japan.


April 2011: Kate Middleton och prins William gifter sig. Jag börjar äntligen äta och aldrig har kokt ägg och keso smakat så gott. Går ner ytterligare 3 kg på en månad.


Maj 2011: Jag börjar mitt nya jobb på akuten. Spännande, skrämmande och ledsamt att lämna mina gamla kollegor men jag känner att det är dags. Jag går med i löparföreningen Team Blekinge. Usama Bin Laden skjuts till döds av amerikanska trupper.


Juni 2011: Hm, verkar inte som att Juni var någon stor nyhetsmånad. Varken på privat- eller världsplanet.

Juli 2011: Jag får en efterlängtad semester. Tyvärr får inte jag och Johan semester samtidigt. Johan spenderar 2 veckor i Kalix och jag håller mig mest i Glumslöv och Karlskrona. Jag och Ida åker till ljuvliga Budapest på en härlig weekend. Amy Winehouse hittas död. Albert av Monaco och Charlene Wittstock gifter sig, ett konstigt bröllop som verkar kärlekslöst. Anders Behring Breivik spränger en bomb i Oslos regeringskvarter och åker därefter till Utöya och skjuter ner ungdomar på läger. Totalt dör 77 personer. Scoutjamboree arrangeras i Kristianstad med 28 000 deltagare.


Augusti 2011: Semestern är slut och återgår till vardag på akuten.

September 2011: Jag springer Tjejmilen på ny rekordtid; 1.11.38 h. Är lite förkyld och har ont i halsen men kommer ändå i mål en minut tidigare än år 2010. Börjar intervallträna på allvar både genom föreningen och när jag springer själv.


Oktober 2011:
Jag fyller 27 men orkar inte ha någon stor fest detta året. Man är ju inte 20 längre ;) Muammar Gadaffi tillfångatas och skjuts till döds.


November 2011: Jag springer min första kvartsmara (10 500 m) på 1.03.28 h. Det är 8 minuter snabbare än på Tjejmilen (som är kortare) 2 månader tidigare. Jag springer milen på under en timme för första gången när jag tränar själv. 58.40 min är mitt personliga bästa.


December 2011: December är inte slut så jag kan egentligen inte skriva så mycket mer än att tanken är att jag ska vara ledig över julhelgen och jobba över nyår. För övrigt hoppas jag på ett gott slut och ett gott nytt år!

Så var det storm igen

Nu blåser det rejält för tredje gången på 1½ vecka. Helt makalöst! Rent av tur att jag inte putsat rutorna efter storm ett och två eftersom det tydligen ska komma en ny storm i morgon igen. Och jag som ska på fest. I sommarkläder. Men det är väl inte så stor skillnad från en hederlig svensk midsommar egentligen, förutom att det blir mörkt tidigare nu? ;)


Ännu en ledig dag

Vaknade ganska sent i dag, har sovit dåligt och Johan har snarkat...suck! Hade i alla fall en tid inbokad på Xtravaganza för massage idag. 45 minuter total avslappning, så underbart! Efter massagen åkte jag in till stan och mötte upp min kära kollega Linda som jag åt lunch och shoppade lite med. Det blev en juleklapp, ett par pyamasbyxor till mig, en hårspray, en helt fantastiskt godluktande peeling (coconut and cream) och ett par strumpbyxor! Efter stan åkte vi till sjukhusgymet och Linda (som är något vältränad...) fick mig att genomgå hennes styrketräningsprogram och sen sprang vi på löpbandet. Totalt 1 timme och en kvart blev det! Nu väntar korv stroganoff på spisen och soffan i vardagsrummet. Ändan väntar på att få sitta några timmar innan det är dags att återgå till mitt arbete imorgon och hela helgen. Ser även fram mot kvällen imorgon; då är det nämligen akutenfest med sommartema! Vi blir totalt ca 70 st från både akuten och ambulansen så det ska bli riktigt skoj. Jag ska ha en lång vit kjol och en lila topp, mina kläder som jag inhandlade till midsommar men som sedan aldrig blev använda då jag fick jobba på midsommar och sommaren blev ungefär lika varm och mysig som en tisdag i mars. Bilder från festen utlovas!

Recept saffransskorpor

Jag lägger ut receptet ändå, det finns säkert fler än mamma som vill ha det!

100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1,5 dl socker
5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl sötmandel
råsocker

Smält smöret och häll i saffra. Häll i en bunke. Blanda torra ingredienser och sötmandel. Jag brukar hacka sötmandeln grovt men den ska vara hel egentligen. Blanda ihop allt tills det blir en deg av det hela. Dela degen i 3 delar och rulla ut 3 längder på plåten. Strössla på råsocker. In i ugnen på 175 grader i 25 minuter. Ta ut plåten och sänk värmen till 125 grader. Dela längderna i ca 1 cm tjocka bitar och sprid ut dom på plåten. Sätt in i 10 minuter till i ugnen. Stäng därefter värmen och låt skorporna stå inne tills ugnen svalnat. Klart!

Saffransskorpor

Det blev visst lite bakande ändå idag; saffransskorpor! Fantastiska, som lussekatter i kakform. Leilas recept så klart. Enkla och snabba att göra - precis som jag vill ha det! Säg till om ni vill ha recept så skriver jag ut det.


Baka?

Har faktiskt inte bakat något alls så här i juletider detta året. Annars brukar jag baka både lussekatter, skorpor och pepparkakor. Jag är bara rädd att jag inte har plats till allt! Dessutom vet jag att jag kommer gå och ta en skorpa då och en lussekatt då, så jag tänker att jag ska vänta tills i alla fall nästa vecka med att baka något. Kan ha med mig lite till mamma och pappa också så har jag inte allt hemma! Jag hoppas också att vi kan hitta ett datum som Johanna och Ida ska komma hit för traditionellt pepparkakshusbygge. Det är alltid lika kul. Jag och mamma gjorde alltid det när jag var liten och jag tyckte det var så mysigt.

Har precis varit och tränat på gymet. Idag var det tråkigt för jag tycker inte det är så kul att springa på löpband. Tyckte inte vädret var så skoj när jag åkte mot gymet; mulet och blåsigt och jag hatar att springa när det blåser mycket ute. Har man motvind är det som att springa i en never ending uppförsbacke. Men när jag kom ut från gymet var det så klart vindstilla och blå himmel!! Konstigt decemberväder vi har. Jag har inte direkt någon julkänsla och det beror nog mycket på vädret. Inte ens frost, bara blött, kallt och blåsigt.

Usch nu blev jag gnällig. Ska äta nu och sen till stan för att träffa Ida och Elin och då försvinner nog mitt gnäll!

Lååååång dag!

Arbetade till kl 22.00 i går kväll och började kl 08.00 idag. Jag gillar inte att jobba kväll-dag egentligen, det blir så få timmars sömn. Men det fick gå, tänkte jag. Har varit trött och seg hela dagen och det har varit ganska lugnt på akuten, då blir man ännu mer seg. I alla fall så tänkte jag gå en halvtimme tidigare, men det fick bli övertid istället för 10 minuter innan jag skulle gå så brakade allt loss så klart....! Hämtade Johan på jobb, hem och bytte om i Stålmannenfart och åkte direkt till Friskis för ett dubbelpass. Först Dans Latin som inte var ens en tredjedel så kul som det var förra terminen. Det kommer jag inte gå på igen. Ny ledare, ny musik och helt andra rörelser. Jag gillade inte det. Sen var det helt vanlig aerobics efter det vilket var skoj som vanligt. Jag älskar ju att dansa och jag tycker att aerobics är så kul så man märker liksom inte att man tränar! Kom hem strax efter sju och nu sitter jag där jag sitter kan jag säga! Har två dagars ledigt framför mig som nog ska ägnas åt julklappsinköp. Imorgon blir det nog en långrunda också, får se hur vädret är...

NU blir det soffan!

Träningsresor

Jag är makalöst sugen på att åka på en träningsresa. Det kostar inte så mycket heller; en vecka på Fuerteventura med halvpension, flyg t/r och 15 pass/dag att välja på för 8000:-! Man kan välja om man vill ha löpningsvecka, aerobic/step, mindfullness, styrka eller forma kroppen-vecka. Jag skulle ta aerobic/step för där finns allt från basic aerobics till afro power till spinning. Underbart kul skulle det vara!!





Helgen is over

Så har denna helgen också gått och en ny arbetsvecka börjar igen. I lördags var vi ju ute och dansade efter att ha suttit hos Linnea och druckit öl och cider en stund först. Som vanligt är det alltid roligast innan man går ut, köer är ena riktiga partydödare...Det var bara jag och Linnea som gick ut och vi var kanske ute i en timme innan vi gav upp. Det var alldeles för mycket folk och alla är ju 18 år...herregud. Man får börja gå till dom mogna ställena nu, typ aftondans på millitärhemmet eller nåt.

Igår var det årsdagen av Tobbes bortgång. 4 år som svischat förbi och det är verkligen svårt att förstå att han varit borta längre än vi kände varandra. Jag kände inget speciellt igår, kanske att jag tänkte på det lite mer än vanligt men jag var inte ledsen eller så. Jag kan ju inte bli ledsen på beställning bara för att det är den 4 december. Jag kan lika gärna bli ledsen en tisdag den 17 juni eller nåt.

Det var den helgen, nästa helg ska jag jobba och sen är det nästan jul. Ska vara hemma i Glumslöv alla 4 juldagarna och det ska bli skönt. På juldagen ska jag och mina kompisar gå ut. Johan ska stanna hemma hos sina familj så jag får fira med dom när jag kommer hem helt enkelt...!

Skor

Idag gick jag in på Din Sko och var fast där i en halvtimme. 29 minuter av dom 30 ägnade jag mig åt att beundra mig i ett par helt fantastiskt snygga pumps som kostade 400:- och med 9 cm klack!! Jag har aldrig någonsin haft klack tidigare men går ju nu in med mottot att jag inte ska vara så rädd för att vara 20 cm längre än alla andra. Jag tycker ju det är snyggt när andra långa tjejer har höga klackar. I vilket fall. Den sista minuten köpte jag istället ett par helt andra skor som var på rea för 150:- med 7,5 cm klack i stället, vilket är väldigt mycket för att vara mig ändå. Mina senaste inköp med klack som jag känt är höga är 3 cm så jag jobbar mig uppåt bokstavligt talat! Jag insåg att jag aldrig kommer orka dansa hela kvällen i 9 cm klackarna så det fick bli den mindre varianten. Men en dag kommer dom andra att sitta på hela natten! Johan tyckte också att dom höga skorna var skitsnygga men han höll med mig i att jag ska jobba mig fram succesivt i klackdjungeln. Jag försökte ta bilder på mina fina skor men ljuset är så dåligt så det blev inga bra bilder. Den planerade festen blev  tyvärr inställd ikväll på grund av värdinnans magsjuka och det blir istället en helt oplanerad fest med tjejligan. Kan nog bli bra det också!

För övrigt blåser det nåt så förbannat här i kväll igen, minst lika mycket som vid lill-Berit. Kan väl snöa och vara minusgradet och vindstilla istället för att hålla på att envisas med att regna, blåsa och vara 8 +. Det är skitkallt hela tiden.


Snyggskorna med 9 cm klack


Snyggskorna som jag köpte med 7,5 cm klack

Ledig helg

Åhh  ledig lördag söndag! Ikväll blir det fest hos Emelie och sen utgång att discodancing all night long! Detta blir nog dagens enda inlägg tror jag.

Tjingeling!

RSS 2.0