Morgonspinning

Hade sovmorgon i morse egentligen, men klockan stod ändå på 5.50 - "varför?" undrar ni kanske? JO, därför att jag bokat in mig på ett morgonpass på spinningen! 6.30-7.30. Var lite jobbigt att gå upp när jag egentligen inte "behövde" men väl uppe gick det bra och passet var jätteskönt! Det var fullsatt, 27 personer som flåsade i den arla morgontimmen. Åkte hem och käkade frukost och sen gick jag och la mig till kl 11.00 igen! Så himla skönt, har haft en perfekt förmiddag och träningen är avklarad för mer än 6 timmar sen! Detta passet kommer bli en favorit i repris, riktigt bra var det! Detta var mitt andra spinningpass och jag har ännu inte riktigt koll på inställningarna, motståndet, flåset m.m., men det kommer! Jag gillar träningsformen iallafall, det ger riktigt bra träning till hela kroppen, man får kondition och det bränns ett gäng kalorier på en timme! Ca 600 kcal i mitt fall vilket inte är helt tokigt.
 
 

Missing people

På lördag ska jag och Johan delta i en skallgång som Missing People ordnar. Vi ska leta efter en fransk kille, en student som pluggar här och försvann för några dagar sen. Polisen misstänker tydligen kidnappning stod det i tidningen. Känns bra att kunna hjälpa till på nåt sätt, oavsett utgången! På Facebooks Missing People-sida verkar det finnas många puckon, folk som inte begriper hur man ska skriva i sociala medier; det står ett datum och tidpunkt för när skallgången ska vara, en tjej missuppfattade datumet och sedan har 10-15 stycker rättat henne - man behöver ju inte skriva rättelser när man ser att andra redan gjort det? Hoppas inte de är så puckade på riktigt. Ikväll väntar ett kvällspass till kl 23.00 så jag sitter här och laddar upp nu, börjar kl 14.00. Ha en bra dag allihop!

Jä*la blogg

Åh, jag blir så trött på denna bloggen! Det går inte att lägg upp bilder ordentligt alltid och nu har jag försökt lägga upp samma inlägg tre gånger. Tröttsamt! Det blir inte lika mycket bloggande som jag har gjort tidigare. Orkar inte engagera mig så mycket när jag jobbar hela tiden. Dessutom har jag lite ämnestorka, vet inte vad jag ska skriva om. Jag jobbar och tränar helt enkelt.
Blä, kände mig inte alls sugen på att skriva nåt idag, detta får bli allt. Tack för idag!

Biokväll

Igår, på årets fattigaste dag, gick vi på bio och såg Quentin Tarantinos senaste film "Django". Väldigt våldsam, hämdfull, rolig och spännande på en gång! Verkligen ingen barnfilm, vissa scener var knappt ens vuxentillåtna tror jag...Tarantino kan det här med hämd! Efteråt beställde vi mat på en restaurang som vi tog med hem. Gott! Blev lite mycket av det goda igår med både popcorn, läsk restaurangmat och godis. Men det var lördag och då får jag sväva ut lite mer än vanligt. Idag är det tillbaka i dom vanliga gängorna igen med träning och bra mat! Har precis kommit hem från en snabbrunda på gymet. Tränade 15 min cross och 20 min. på löpbandet, intervaller. Körde 10 sekunder jättesnabbt, 20 sek. snabbt och 30 sek. jogg. Detta upprepas tio gånger. Bra för att få upp konditionen! Har legat lågt med löpningen i flera veckor nu. Springer på löpbandet kanske en gång i veckan och har väl joggat lite lätt ute ett par gånger men jag tycker inte det är kul i denna kylan och slasket. Vill ha sol som värmer, knoppar på träden och fåglar som sjunger - då blir jag motiverad! Jag har ju dock inte legat på latsidan vad gäller träningen bara för att löpningen fått stå tillbaka lite. Går på skivstång och cirkelfys på Friskis varje vecka. Dessutom tar jag flera powerwalks i veckan på mellan 40 min upp till 1½ timme. Har dessutom uppgraderat mitt kort på Friskis så jag har spinning i betalningen nu också. Nu ska det bli rumpmuskler! Löpningen kommer jag snart igång ordentligt med igen, det måste jag eftersom jag ska springa ett lopp i Helsingborg i mars på en mil inför Göteborgsvarvet! Jag måste också springa 2 mil iallafall en eller två gånger innan varvet går av stapeln så jag vet hur min kropp kommer reagera!
Nu ska jag jobba sista passet för denna veckan. Är sedan ledig två hela dagar. På en heltid känns det som rena semestern! Jobbar faktiskt bara 3 dagar nästa vecka så det ska bli skönt!
Ha en fin dag, allihop!

Jobbhelg

Nu har jag en hel helg uppbokad framför mig och behöver inte tänka på några roliga saker/mat eller annat som behöver planeras; jag vet vart jag ska spendera den! Imorgon kväll ska vi ändå faktiskt göra något roligt; gå på bio. Quentin Tarantinos nya film "Django". Verkar bra och vi gillar Tarantino.


Suck

Bilderna blir alldeles knasiga när jag lägger upp dom här på bloggen, vet inte varför det blir så! Jag tror det strular när jag skickar från mobilen, men det är irriterande! Sitter just nu och spanar igenom resedokument osv inför vår resa till Barcelona - exakt en månad kvar nu! Ska bli underbart att komma iväg. När vi kommer tillbaka igen är jag dessutom ledig två dagar till på mitt schema så det blir verkligen som en riktig liten semester...! Skönt ska det bli, vi hoppas på lite sol och det får gärna krypa upp mot 15-graders strecket och lite till så man får en liten försmak av våren...kan behövas i februari!

Utekväll

Igår var Jens och Emelie här och Johan gjorde sushi-supergott!! Vi drack sake och annat gott och Emelie gjorde crème brulee, också supergott! Efter midnatt tog jag och Emelie en taxi ner i stan och dansade tills dom stängde. Då köpte vi nattmat och åkte tillbaka till killarna. Emelie och Jens åkte hem vid fyra. Hade en riktigt bra och rolig kväll!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/533232/images/2013/pic_50f2f4eae087c35d371f1437.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/533232/images/2013/pic_50f2f4ebe087c35d88ea3b0b.jpg" class="image">


Bokat och klart!

Om några veckor åker vi till Barcelona i 5 dagar för att fira vår 5-årsdag. Flyg och hotell bokat och klart idag. Häpp häpp! Klicka på den långa länken under så kommer ni till vårt (tror vi) trevliga hotell!
http://www.ving.se/independentpackageaccomodationinfo?ItemId=57227&AccomodationKey=57227%3ac36_29b9df6f-fe43-4722-b518-bf5334ed84bb3%3a&IndependentSessionId=xstbunpjqo1dwkr2pnybzxze&BookingTypeId=3&BookingQuery=2%3a0%3ad20130214d20130218e65%3a2583%3ad20130214n1%3a343%3a1_c2%3aed201302180%3a3%3a

130105-en solig vinterdag!


Lite bilder från nyår

Det blev inte så många bilder, men några stycken iallafall. Vi var hemma hos våra vänner Mia och Henrik och deras barn Tove och Malte som hängde med hela kvällen och halva natten, trots deras ringa ålder!
Johan serverar barn-champagne till Tove
Champagne och tilltugg innan förrätten; tapenade-crostinis, brie-visp, tunnbrödrullar och förskostdadlar!
Mia serverade Pina Colada...nam nam!
Förrätt; hummersoppa till dom som åt fisk och getost på äpple med valnötter till mig och Henrik.
Johan fotar, Tove sitter på ryggen och Malte kollar läget...!
Två partytjejer!
Huvudrätt; grillad oxfilé med råstekt potatis dränkt i vitlökssmör och sugar snaps...
Dessert; vit chokladmousse med passionsfrukt och hallon (tyvärr inte så gott som det låter...)

Nytt år, samma liv!

Orkar inte skriva om allt vi gjorde på nyår; kortfattat åt vi mat, drack champagne, vin, cider och drinkar, tittade på raketer och spelade spel till 03.30. Jättemysigt, som vanligt hos Henrik och Mia! Jag avger aldrig nyårslöften, men det finns alltid saker som kan förbättras i ens liv. Jag kommer fortsätta som jag gjort tidigare; träna likadant och äta nyttigt. I Januari kommer jag vara lite mer restriktiv med storleken på matportionerna då december är min sämsta månad i mat-och godisväg. Har gått upp ett par kilo och jag känner det och märker det på kläderna så därför måste jag komma tillbaka till mitt vanliga liv igen! I löparväg är det nu ca 3 månader till årets första lopp i Helsingborg. 1 mil ska avverkas och det är inför Gbg-varvet! Har inte löpt på en månad (utomhus men på löpband) men jag har istället tränat crosstraining, step-maskinen och hängt på Friskis och gjort skivstång och step så jag inte tappar flåset helt. Jag tycker det är extremt tråkigt att springa i slask, regn, mörker och kyla så jag la medvetet ner löpningen i december. Nu ska jag igång igen om jag ska kunna springa milen på en vettig tid i mars!

RSS 2.0