Kirurgnatt

I natt ska jag jobba extra på avd. 48, alltså min gamla arbetsplats. Känns lite som att komma hem till sin familj! Skulle egentligen varit ledig lö-tis alltså 4 dagar, men det är aldrig fel med några extra kronor i fickan. En natt gör ca 1000:- extra. Nu blir det kålpudding och sen av mot jobb!

Bästa dissarlåten

Om man är riktigt riktigt arg och ledsen på någon kan man med fördel lyssna på Timbuktus senaste låt som han gjort tillsammans med Oskar Linnros. Timbuktu är ju, som vi alla vet, fantastiskt underbart helt grymt sjukt otroligt bra och gör helt galet bra låtar. Sätter in en del av den otroliga texten i sagda låt. Eftersom jag är värdelös på att sätta in videor i bloggen får ni helt enkelt söka på Timbuktu - "Resten av ditt liv" på Youtube.com.

"Jag hoppas, jag drömmer att marken du går på, går sönder
Vad som än händer.

Jag hoppas att ditt vin blir till vatten
Blixtar prickar dig

Hälsa till satan
Vi hörs"

 

"Vill hellre genomleva nittionio jävla vintrar
Att rulla naken över krossat glas, äta fimpar
Än att nånsin igen känna dina vibbar"

"Hoppas att din utförsåkning går snabbt
Att dom skriver idiot i ditt pass
Att du i ditt nästa liv blir en mask
"

"Jag hoppas du,
Aldrig någonsin igen kan komma ihåg en pin-kod, asså aldrig, även när du får en ny.
Och må din klocka alltid gå tjugo minuter för sakta så att du alltid kommer för sent
Och må köttätande myror äta upp dina ögolock så att du alltid är trött
Och även när du är pigg så ser du väldigt väldigt väldigt trött ut..
Och må dina hårddiskar förevigt alltid krasha
"

Baksmällan del II

Har ju glömt att recensera gårdagens biofilm! Det blev "Baksmällan del II", en mycket efterlängtad rulle efter att ha sett den första filmen 6 gånger och garvat läppen av mig varenda gång. Det är den roligaste filmen jag någonsin sett. Hade inte så höga förväntningar på tvåan, men oj oj oj så fel jag hade! Den var minst lika bra och bjöd på lika många garv som ettan. Att Bradley Cooper är med i filmerna gör ju inte att man vill se filmen mindre...;)

 

Bradley Cooper =))


Min otroligt onyttiga helg

Denna helgen har jag verkligen släppt mina hämningar gällande mat och träning. Frossandet började i fredags då det inmundigades inte helt obetydliga mängder cider på klinikfesten och lördagen fortsatte i samma bana med hamburgare (dock GI-burgare och Sprite Zero) på Max. På kvällen gick vi på bio och då blev det godis och därefter pizza på Fox and Anchord till Irländsk musik. Idag har jag käkat nötter och choklad och ätit en bit rabarberpaj. Har inte tränat en sekund denna helg, dock har jag haft en mycket mycket bra och rolig helg! Ibland får man balla ur från sina kostramar och bara ha det bra helt enkelt. =)

Min underbara nya mobil

Idag fick jag ett infall och jag och Johan drog till Telenor och införskaffade mig en ny mobil! En pekmobil blev det minsann, men med en mjuk övergång, man vill ju inte vara allt för modern på en och samma gång. Så det blev helt enkelt en mobil med tangentbord. Jag kan alltså bara fälla ut en knappsats om jag skulle tycka att det blir för fumligt med att bara peka! Är än så länge mycket nöjd då den innehåller både run keeper (med GPS, håller reda på hur mycket och långt jag har sprungit) och jag har installerat Spotify som jag precis uppgraderat till Premium vilket innebär att jag helt obegränsat kan lyssna på hur mycket musik jag vill. Underbart!



Kirurgens klinikfest!

Kort sammanfattat: Mycket cider, god mat, många skratt, mycket dans - framförallt barfota, ännu mer cider, utgång med dom mest urballade till Stars and Stripes. Barfotadans till stängning.

Hade en mycket mycket kul kväll!


Delar av 48:ans sjuksköterskor och läkare.

Bröstdoktorn fick naturligtvis en silikontutte som bordsdekoration!

Och tarmdoktorn fick en tjocktarm som bordsdekoration!

Världens goaste doktor!

Världens goaste Karlsson.

Lekar på scenen.

Doktorerna släpper loss.

Tocken och hans hönor!

Tutilit!

Neeeej, det blev ju inte fisk....

...det blev fläskpannkaka istället! Med rårörda lingon från Kalix=)

Tröttis

Uuuh fy fasen vilken dålig nattmänniska jag är. Sov ändå från 15-18 i går e.m. men hade lätt kunnat gå och lägga mig för natten redan 23.00 i går kväll. Nu är det sista natten sen är jag ledig ända tills på måndag natt. Ska jobba extra på 48:an då! Känner att jag behöver vara ledig ett par dagar, det har varit väldigt intensivt sedan jag lämnade 48:an för 3 veckor sedan. Har bara varit ledig en dag i taget hela tiden förutom när vi åkte till Glumslöv en helg men då var jag ju som sagt inte hemma på Hästö och slappade. Imorgon ska vi ha klinikfest med kirurgen och det ska bli mycket skoj! Vi har dessutom fått lön vilket innebär utgång efteråt. Jag ska verkligen slå klackarna i taket!

Nu har jag precit ätit en burk Keso och 3 proteinplättar gjorda på ägg och keso för att jag ska få i mig ordentligt med protein. Ikväll blir det faktiskt (hör och häpna): fisk!

Tjingeling!

Besviken

Har tränat mycket styrka och fokuserat på att öka tyngderna för varje gång jag tränar. Har styrketränat ca 3 ggr/vecka och joggat ca 3 ggr/vecka. Åkte, glad i hågen, till Xtravaganza idag och skulle väga mig och hoppades innerligt att min fett% sjunkit så jag ligger inomr gränserna (21-33%). Jag hade för två veckor sedan 34,1%. Hoppade upp på vågen och blev först glad för att jag såg att jag minskat i totalvikt men blev sedan CHOCKAD av att jag gått UPP 1,6 kg i FETT och gått NER 2 kg i MUSKLER!?!?!?!
Min coach blev också förvånad. Vi diskuterade lite och kom fram till att jag troligen äter för lite protein i förhållande till hur jag tränar. Äter man för lite protein kan inte kroppen bygga upp de muskler som slitits sönder under träningen. Då sparar den på fettet istället och äter av musklerna som finns eftersom det inte finns tillräckligt med energi i musklerna för att bygga upp igen. Fettet finns ju som en överlevnadsmekanism om jag skulle svälta och är det sista som kroppen tar av. Jag blev i alla fall jättebesviken och arg på mig själv för att jag vet att jag är lite dålig på att äta kött, men är noga med andra proteinrika varor som kesella, keso, ägg, mjölk, quorn, kyckling m.m. Är dock noga med att ta exakt den knytnäve som rekommenderas i Xtravaganza, men jag ska numera ta 1½ knytnäve protein. Känns tråkigt och jag är som sagt besviken, känns som ett bakslag; jag som tränat så mycket och noggrant. Men det är bara att bita ihop, äta mer och träna som jag gjort så får vi se hur det ligger till om 2 veckor igen!

En sak som var bra var att min coach tycker att jag skulle passa som ledare på t.ex. Friskis eller söka jobb inom friskvård i framtiden när jag inte vill vara sjuksköterska längre. Hon sa också att hon verkligen tycker jag ser bra ut för jag sa att jag har väldigt svårt att ta till mig komplimanger om mitt utseende. Så hon sa det inte bara för att vara snäll. Jag har väldigt svårt att ta till mig komplimanger och tror inte riktigt på de som säger något fint om mitt utseende, men jag lovar att jag ska jobba på det!

God morgon alla!

Har fortfarande grym träningsvärk i baksidan av låren och rumpan från mitt styrketräningspass i förrgår. Tog en 5 kg hantel och svingade den mellan benen och upp över huvudet. Man ska nästan sitta på huk när man svingar mellan benen. Körde 10 rep. och 3 set och detta är verkligen en mördarträning för rumpan! Får alltid lika mycket träningsvärk.

Kl 11.00 idag ska jag till Xtravaganza för en individuell träff där jag ska prata med min coach om hur allt känns och om jag nått mitt mål m.m. Jag känner att jag nått mitt viktmål men vill fortfarande bygga mer muskler och bränna mer fett! Har inte ökat i muskelmassa något alls verkar det som. Lite upp och lite ner. Fettet däremot har bränts i rasande fart. Ska väga mig ordentligt idag också. Resultatet kommer givetvis upp här i eftermiddag. Nu blir det grötfrukost!

Cykelstrul

Har flåsat som en häst i dagarna två på väg till och från jobbet på cykel. Har inte fattat varför jag varit tvungen att stå upp i ettans växel på raksträckorna och ta i för kung och fosterland. Jag har blivit irriterad och lite förvånad över min trytande kondition och tagit i ännu mer. Idag upptäckte jag att cykeln rullade väldigt dåligt när jag ledde den och när jag stannade så stannade den liksom tvärt, den rullade inte in lite långsamt brevid mig. Tittade på den ur alla vinklar och vrår och kunde inte hitta något som stoppade däcken på något sätt. Tog tag i bakhjulet och "snurrade" men det snurrade typ ett halvt varv sen var det stopp! Jättetrögt var det och har liksom låst sig. Inte konstigt att det varit tungt att cykla! Eftersom jag inte är någon expert på cyklar och det finns folk som inte gör annat än lagar cyklar så tänker jag imorgon bege mig till cykelverkstaden för en våruppfräschning och fixning av bakhjulslåsningen!

2 pass kvar

Nu är jag plötsligt inne på min tredje upplärningsvecka på akuten. Vart tog dom första två veckorna vägen?! Idag har jag gått i stort sett själv, har bara haft handledaren som stöd om jag undrat något speciellt. Det går fortfarande för långsamt för min egen smak och jag kan för lite om olika sjuksdomar och symtom, men vad har jag att se upp till om jag inte har några krav på mig själv? Har nu två nätter kvar sen ska jag som Bambi på  hal is stå på mina egna darrande ben! Pratade lite med cheferna idag om mitt proppade schema också inför sommaren. Fick dock inget besked men vi får väl se om det blir någon ändring bland passen så jag i alla fall får en tredagarsledighet.

Nu ska jag duscha och sedan laga kvällsmat. Tjingeling!

Skojiga bilder


Mitt mål är en halvmara närmaste 2 åren

Japp nu har jag suttit och filurat länge och väl. Jag tycker om att ha mål uppsatta och just nu är det Tjejmilen och en tid runt 60 minuter som är målet. Första året sprang jag på 1,19 och då var målet att springa minst 5 km utan att stanna. Jag sprang ca 8 km allt som allt, med pauser emellan. Förra året sprang jag hela milen utan att stanna på 1,13. Mitt mål var då 1,10 så jag blev lite besviken men det var ju trots allt 6 min. snabbare än första året så helt missnöjd kan jag inte vara!

Eftersom jag förbättrat mig med ca 10 minuter på 7 km ska det bli kul att se vad milen kan hamna på detta året. Man ska ju ha i huvudet att det är skillnad på att springa ensam och att springa med 3000 andra samtidigt. Det blir alltid trafikstockning i början av loppet när alla springer iväg och där går det flera minuter av dyrbar löpartid. Jag ska stå långt fram detta året.

I alla fall.

Tänker mig att allt under 1,10 på milen är OK. Då är jag nöjd. Springer jag på en timme blankt är det underbart. Om 2 år tänker jag mig att jag ska ge mig på halvmaran i Göterborg...! Det är verkligen en utmaning, tänk jag som hatade att springa för 3 år sedan och undvek det som pesten. Nu älskar jag att springa och på våren och sommaren springer jag minst 3 ggr/v ca 4 km per gång. På vintern blir det inte så ofta, men då är jag mer på Friskis. Halvmaran är 2,1 mil och jag kan väl kanske inte räkna med att orka springa hela, men det skulle vara kul att vara med och se hur långt man orkar innan man storknar!


Sommarschema

Så har sommarschemat kommit ut och det är inte det roligaste man fått direkt. Jobbar 80% men på mina semesterveckor är bara 8 pass inlagda vilket innebär att jag måste "Jobba igen" dom passen som fattas utanför mina semesterveckor. Så jag jobbar alltså 100% veckorna runt semestern men får bara betalt för 80%. Känns sådär halvkul men får väl trösta mig med att jag inte lagt detta schemat själv och då får räkna med slaskpassen, alltså de pass som ingen vill ha. Jobbar 5-6 pass/vecka hela sommaren och är inte 3-dagarsledig en enda gång.

Nog med det gnället.

Idag har jag varit ledig och haft en skön dag. Har legat på balkongen och läst min favorittidning "I Form". Blev inspirerad av ett program där i och åkte till gymet fast att jag bestämt mig för att låta bli idag. Sprang intervall i 20 min. och styrketränade lite. Kändes bra! Nu får jag nog en fin bikinikropp, som träningsprogrammet lovade. Nu blir det kvällsmat! Ostfyllda färsbiffar med mango- och koriandersalsa.


Ösregn

Just nu vräker regnet net utanför fönstret och det åskar och blixtrar. Har alltid tyckt det är lite läskigt, men nu kan jag faktiskt tycka det är mysigt att titta på!

Har haft en bra och jätterolig dag på jobbet. Fick ta största ansvaret i den gruppen jag var i och jag tyckte själv det gick ganska bra för att vara första gången! Tiden gick fort och nu sitter jag plötsligt här och har en ledig dag framför mig. Härligt ska det bli!

Nu ska jag nog somna lite.

Tjingeling!

Löpning

Det första jag tittar på när jag kliver upp på morgonen är om det är fint väder. Om det är fint väder och jag är ledig eller ska jobba kväll så innebär det en löparrunda utomhus. Är det dåligt väder betyder det ingen löpning eller löpning på band. Idag är det mycket fint väder ute vilket innebär en ute-löparrunda och en session på gymmet innan jag trampar iväg mig mot jobbet! Nu har jag bara 3 upplärningspass kvar och nu börjar jag bli sådär nervös igen. Men jag fixar det. Det får gå lite svajigt i början, det gör det för alla! Idag ska jag vara i triagen vilket innebär att jag ska "portionera ut" patienterna till ortoped/gyn/kirurgen/medicin/ögon/öron/infektion/barn. Jag ska alltså bestämma vilken doktor dom ska träffa och om dom behöver träffa en doktor över huvud taget. Vilket jäkla ansvar!

Här får ni en bild från 04.30 i morse:



Helgen so far

Än så länge har min första jobbarhelg varit händelserik och mycket lärorik! Börjar känna mig lite mer avslappnad och min handledare behöver inte längre säga till när hon ska gå på toaletten för att undvika att hennes lilla svans (jag) följer med henne in på dass också. Börjar ha liiiite koll på vart saker finns och börjar ha liiite koll på akuta ambulanspatienter, vart dom ska och vad jag ska göra. Känner mig fortfarande lite knäsvag vid sårskador och när doktorerna ska sy och jag intensivt stirrar in i ett gapande sår på händer och huvud, men jag antar att man härdas. Får väl se till att vara med på så många som möjligt så jag vänjer mig!

Första helgen

Idag är första dagen på min första helg på akuten. Jobbar kväll och börjar kl 13.00. Har inte jobbat någon kväll innan så det ska bli kul att se om det är någon skillnad och nu när det dessutom är fredag kväll och fint väder då alla är ute och aktiverar sig på olika sätt! Igår hade vi en mycket mysig kväll. Var mör i kroppen efter mitt förmiddagspass och hoppade över zumban på kvällen. Åkte till Tina i Nättraby där vi grillade kött och banan och choklad. Vi åt dock inte detta tillsammans....! Kom hem vid 22.00 och somnade som ett litet barn. Nu är jag pigg och vaken och tänker ta mig till gymet för en liten session!

Tjingeling.

Onyttig men oooh så underbar dag!

Började dagen med ett underbart svettigt löparpass. Totalt tog träningen en timme och det kändes i alla muskler! Åkte till stan och träffade Tina och Linnea och fikade lite och smäckte i mig en halv fralla med brie och salami och sen tog jag faktiskt årets första glass. Inget Xtravaganza behöver veta, men jag tyckte jag var värd det. Nu har allt plötsligt urartat till en spontan grillkväll i Nättraby som världens bästa Karlsson också hänger med på och därmed är kvällen räddad och tjejligan komplett!

Jag älskar mina vänner!

Positiva listan

Om jag stöter på ett problem så tänker jag alltid att det kommer lösa sig. Är det något man kan vara säker på är det att tiden hela tiden går och med tiden blir problemet mindre och mindre, även om det till en början bara tycks bli större och större. Om problemet har ett tråkigt slut ändå får man omvärdera och lösa situationen till den bästa utgången utifrån den situationen man hamnat i. Ingenting varar för evigt, på gott och ont. Pessimisten håller med och tänker bara på att allt gott har ett slut men det gör optimisten också och tänker att inget ont varar för alltid. Jag räknar mig tveklöst till den sistnämnda. Som nu när jag är på akuten; jag är skitnervös och orolig på mina pass och tankar på att jag aldrig kommer lära mig slår mig hela tiden, men plötsligt har jag gjort 5 pass och vet faktiskt mer nu än förra veckan. Vem kunde tro det?! Eftersom jag alltid försöker vara positiv och sträva efter den bästa utgången tänker jag nu radda upp mina favoritsaker. En liten positiv boost så här på kvällskvisten! Utan inbördes ordning:

  • Löpning. Oslagbart!
  • Hårda styrketräningspass. Nästan oslagbart!
  • Aerobics/step/zumba.
  • Dansa tills fötterna trillar av!
  • Picknicka med mina vänner.
  • Fika på stan med Johan eller kompisar.
  • Att mamma alltid försöker vara positiv oavsett vad det handlar om (på gott och ont, ibland vill man bara att andra ska tycka likadant om det man öser skit på och hålla med om allt man säger).
  • Japanska körsbärsträd och mangolior.
  • Bokskogar.
  • Barrskogar.
  • Havet på en solig och molnfri dag.
  • Katter, hundar och hästar.
  • När Johan följer med ut och släpper loss på dansgolvet.
  • Att åka till Glumslöv en helg.
  • Att få komplimanger, även om jag i 80% av fallen tror att personen överdriver bara för att göra mig glad.
  • En Johankram efter en jobbig dag.
  • Min balkong.
  • Nya tidningar; dagstidning, skvaller eller vetenskap.
  • Lediga dagar.
  • Äventyr som spontana bilturer, tältsemester eller bara en liten dagsutflykt.
  • Att träffa mina kompisar från Glumslöv.
  • Att träffa mina kompisar från Karlskrona.
  • När Johan masserar mitt huvud innan vi somnar. (Det är det bästa som finns i hela världen, avslappningsmässigt!)
  • Stjärnklara nätter (finns inget inget inget vackrare eller mer hypnotiserande).
  • Musik; Eminem, Timbuktu, Shakira, Robyn. Dom är favoriter just nu men musik kan vara en lika bra tidsmaskin som dofter och parfymer. Beror på vilket humör och vilket umgänge man har för tillfället.
  • Nya kläder som sitter bra.
  • Min bil.
  • Att göra så att andra gapskrattar.
  • Johans mamma.
  • Johans pappas mat.
  • Pannkakor.
  • Choklad
  • Att någon säger att det kommer lösa sig när man känner sig låg.
  • Johans systrar.
  • Solnedgångar.
  • Soluppgångar.
  • Krispiga snöiga vinterdagar.
  • Att umgås med min storebror.
  • Mina kollegor.
  • Att skratta tills magen krampar.
  • Plockgodis.
  • Att gå på restaurang och bio med Johan.
Ja, det finns mycket mycket mer. Vad är din favoritsak med mig? Boosta mig! ;)

Ååhh Twilight!

Jag saknar de veckor jag satt försjunken i mina underbara vampyrromantiska böcker. Nu har jag läst alla och väntar bara på sista filmen. Varför vill jag alltid bli dom karaktärerna jag läser om eller ser på TV? Avatar, Sagan om Ringen Harry Potter och Twillight - take me with you!


Vem vill inte vara lika smidig som bruttan i Avatar?

Eller lika vacker och snäll som alverna i Sagan om Ringen?

Eller smart som Hermione i Harry Potter?

Eller så galet förälskade som Bella och Edward i Twilight serien?

Zumba-time

Idag är afrodansen inställd och till min översvallande lycka har dom satt in ett extra zumba-pass idag vilket innebär att det blir shakin´ that ass både idag och imorgon! Det är jag och Linda som ska till Friskis för att visa svennarna hur en höft ska skakas. Vi tror att vi är heta latinokvinnor men frodiga höfter och yppig byst och mockabrun hud. Men egenglien är vi lika svenniga som alla andra på zumba-passet: blekfjuniga torra vinterben, raka höfter som tafatt juckar fram och tillbaka och möjligen vickar ena axeln lite i ett försök att skaka tuttarna. Men det är det ju ingen som vet, egentligen.

Adrenalinpåslag

Pheeww....efter en härlig 3-dagarsledighet fick mitt sympatiska nervsystem och adrenalinfunktionen göra sig påmind under eftermiddagen. Akuten kan vara både lugn och mycket högintensiv! Är helt slut nu i kväll och har inte orkat träna eller göra någon annan nytta idag. Å andra sidan tränade jag 2 gånger i går och kroppen måste ju faktiskt få vila lite mellan varven. Imorgon efter jobb blir det zumba och på torsdag också! Mina höfter kommer svinga som Shakiras i träningslokalen.

Nu är jag så trött så jag orkar inte skriva något mer vettigt eller ovettigt.

Tjingeling!

Vägning

Idag är det måndag igen vilket inenbär vägningsdag. Hade förväntat mig en uppgång på några hekto i alla fall eftersom jag i helgen som gått slarvat och klämt i mig en Big Mac och en halv skål nachos. Jag har dock joggat varje dag i helgen och inte ätit mer kolhydrater än tvunget förutom ovan nämnda. Så vad hamnade viktförändringen på då, undrar ni? Vad sägs om 1,1 kg minus från förra veckan?! Är ypperligt glad och mycket medveten om att det mest troligt rör sig om tappad muskelmassa eftersom jag inte styrketränat så mycket senaste veckan. Men ändå. Det jag väger nu kan jag inte minnas att jag vägt någonsin, i alla fall inte i vuxen ålder. Ljuvligt!

Har precis avverkat en joggingtur på en halvtimme med intervallträning och 45 min. styrka. Har käkat lunch och nu ska jag landa i soffan med senaste numret av "i Form".

Tjingeling!

Skånehelg

Så var ännu en helg i Glumman avklarad! I lördags åkte jag, mamma och Johan till Sofiero för att titta på alla fina blommor. Synd att det var lite mulet, men det var fint ändå. På kvällen träffade jag och Johan Ida och spelade lite oväntat biljard någon timme innan vi gick och satte oss på en pub och slängde ett getöga på Schlagerfestivalen emellanåt. Tog bara bilder från Sofiero, håll till godo!

2 pass avklarade

Sådär, då har jag avverkat mina första 2 pass på akuten. Har redan sett massor med skador och sjukdomar och tycker att allt sjunker in mer och mer för varje timme. Fram mot fyra-tiden på morgonen är det dock ingenting som sjunker in. Då flyter hjärncellerna runt som en grå gröt i skallen och man längtar bara till sängen. Jobbar dagen imorgon och sen är jag ledig i helgen! Ska bli så skönt, tänker njuta så mycket jag kan.

Nu blir det sängen som sagt, upp tidigt imorgon!

Avslutningsfika

Var uppe med två tårtor på avdelningen idag. Dom verkade bli uppskattade! Fick även ett extremt fins vykort av avdelningen som världens bästa Karlsson diktat ihop och det kan myket väl vara det finaste någon skrivit om mig. Kunde läsa hälften innan jag bröt ihop och började gråta och tappade rösten. Så här stod det:

"Svårt att finna ord för detta avsked
men möjligheterna för en "syrra" är ju bred
Det är nu akuten som lockar
och kirurgen bugar och bockar
för alla dessa givande år
från ögat rinner nu en tår.
Vem ska nu bjuda på alla spratt och imitationer
som du spelade upp i alla möjliga situationer?
Tror ingen av oss fattat
hur mycket vi med dig har skrattat!
För att inte tala om alla after work-initiativ
som du tagit för att förgylla våra liv.
Nej, kirurgen som var så rik
kommer nu aldrig mer bli sig lik.
Vi måste ju dock önska dig lycka till på akuten
och hoppas att kontakten med dig aldrig blir bruten
//Många kramar från arbetskamraterna på avd. 48"


Fick även en fin bukett med blommor och presentkort på make up rådgivning inkl. produkter!

Dagens vägning

Själva vikten var bra idag, däremot har muskelmassan minskat..trist! Jag tränar och står i och har vilat två dagar nu. Fettmassan hade dock också minskat så helt missnöjd ska man väl inte vara.
På två veckor ser förändringen ut såhär:

BMI 27/4: 24,5 BMI 9/5: 23,9
Fett% 27/4: 34,2% Fett% 9/5: 34,1%
Fettmassa 27/4: 28,1 kg Fettmassa 9/5: 27,3 kg
Övrig kroppsmassa (muskler m.m) 27/4: 54 kg kroppsmassa 9/5: 52,7 kg
Kroppsvätska 27/4: 39,5 kg Kroppsvätska 9/5: 38,6 kg

I lördags var jag ju ute och drack alkohol och åt snacks. Det innebär kolhydrater och kolhydrater drar till sig vätska. Dock inte mycket denna veckan då jag minskat i vätska! Däremot har muskelmassan sinat lite vilket känns både lite trist och ganska förvånande med tanke på att jag tränat rätt mycket styrka. Men men, bara på det igen!

Gårdagens bravader

Innan Johan skjutsade mig till Emelie igår kallade han ut mig på balkongen. Han hade gjort milkshake på glass med lite kolhydrater, osockrade bär och mjölk. Mycket mysigt! Och angående festerierna:

Jag skulle bara dricka 3 glas vin. Jag skulle inte följa med ut och dansa. Och jag skulle ju inte äta något godis. Jag kom hem halvfyra, ont i fötterna efter för mycket dansande, definitivt med mer än 3 glas vin i kroppen och ja, jag åt godis. Det var värt det.



Kl 05.30

Tittade ut genom fönstret när jag var uppe och kissade i morse och kunde konstatera 1) vi har en rätt hygglig utsikt och 2) när det är vår och sommar gör det inget att man går upp tidigt, för man blir glad av att se solen vilken tid som helst på dygnet.



Sista helgen

Ska gå på mitt pass kl 13.00 idag. Det är början på slutet,kan man säga! I alla fall slutet på min tid på kirurgen. Sista tre passen avlöser varandra och på söndag stämplar jag ut helt och hållet. Ska i och för sig komma på extrapass ibland men det blir ju kanske någon gång i månaden och inte alls som det är nu när man jobbar hela tiden.

Inför akuten känner jag mig mest nervös och spänd men jag ser fram mot det. Det är både skönt och vemodigt att lämna kirurgen; skönt för att jag är trött på känslan av långvård som kan infinna sig. Långvård med akutsjukvård...och skönt för att jag känner att jag är färdig med just den avdelningen och just den vården.

Vemodigt för att jag ska lämna mina fina kollegor som man kan både gapflabba och storgråta med. Dom finns alltid där oavsett hur man känner sig, frågar hur det är och vet vad man gör på sin fritid. Dom är som en extrafamilj. Dom fanns där när Tobbe blev sjuk och dog och stöttade genom samtal och brev och kort och när jag kom tillbaka till avdelningen överöstes jag med kramar och snälla ord. Dom fanns där när jag flyttade tillbaka till Karlskrona och när jag blev tillsammans med Johan (som för övrigt också var en kollega från början!). Dom har funnits där när patienter och anhöriga varit otrevliga och sagt hårda ord som gjort en ledsen och upprörd, dom förstår att det inte är något allvarligt när jag står på expeditionen och svär som en borstbindare över datorj@veln som vägrar fungera. Någonsin. Dom kan säga åt mig att skärpa till mig och om jag gjort något fel utan att jag känner mig dålig. Likaså kan jag säga till dom flesta om dom gjort något tokigt utan att någon tar illa upp. Som sagt; en extrafamilj!

Men det är inte slut på det viset att jag inte kommer träffa mina kollegor, jag umgås ju faktiskt med många av dom privat. Och jag är glad att jag inte slutade innan Ida Karlsson kom, för då hade vi aldrig lärt känna varandra och då hade jag gått miste om en av jordens mest underbara personer.

Kort och gott; det känns skit att lämna mina kollegor på jobbet och det är inte utan en liten klump i bröstet jag går.



Midja-höftkvot

Hittade en grej på en sida om midjemått och gjorde ett test. Resultatet såg ut såhär:

"Du ligger i riskzonen för hjärt- och kärlsjukdom och för tidig död."

Känns ju sådär piggt!

Ett Zumbapass

Jag tycker att zumba är väldigt kul. Har tränat ca 2 ggr i månaden i ett år ungefär och jag blir helt sprallig av musiken. MEN. Det finns tillfällen då man önskar att man var en solbränd latinogirl med lite ass och ett par höfter för herregud vad svennig man ser ut!! Där står man. Blek och plattrövad och helt utan motion i höftrörelserna. Man ser stelopererad ut jämfört med ledaren som låter rumpan guppa hit och dit och höfterna är all over the place. En annan kan vara glad om man någon gång kan förmå rumpan att pluta ut liiite mer än den gör i neutralt läge. Och jucka lite i takt som man ska göra hela tiden. Jucka föresten, om man nu kan kalla det för det när man böjer lite på knäna och låter överkroppen röra sig lite fram och tillbaka. Det är inte ens rätt kroppsdel som juckar eftersom höfterna är fastlåsta på min bleka kropp.


Dom här brudarna har nog inga problem att svinga på höfter och rumpa i ett zumbapass...; Salma Hayek, Beyonce, Shakira och Jennifer Lopez.

Kinesiskt ordspråk

Nu, mina vänner är det tre pass kvar tills jag börjar på mitt nya jobb på akuten!!! På tisdag kl 21.00 kan ni tänka på hur jag, med hjärtat i halsgropen hyperventilerandes traskar mot mitt nya ställe. Jag är mest orolig för att jag inte kommer hitta, inte veta rutinerna, inte veta var någonting finns och i vilken ordning allt ska skötas. Jag vet att jag kommer lära mig detta, men det är vad mina tankar upptas av just nu. Jag hatar att känna mig dum och korkad, vill vara med när det händer saker och känna mig trygg! Så snubblade jag på detta kinesiska ordspråk precis och plötsligt kände jag en liten liten sten som lämnade mitt bröst.

"Det är bättre att fråga och verka dum, än att inte fråga och förbli dum."
Kineskiskt ordspråk

Ny bikini!!

Åååh äntligen hittade jag den; min bikini som jag letat efter! Egentligen visste jag inte att jag letade efter just denna och jag har sett den på Lindex flera gånger, men idag provade jag och den satt som en smäck! 198:- vilket är ypperligt billigt eftersom dom flesta bikinitoppar brukar kosta runt 150:- och trosorna lika mycket. Jag är nöjd! Och dessutom är den ju grön som jag snöat in på fullständigt sista tiden. Kan det bli bättre?!

Har tagit bilder på den, men det är något störigt fel på min kamera så jag kan inte ladda upp bilderna! Ni får hålla till godo med en bild från Lindex.


Nu gick det inte att få till trosorna som är till, men det är iallafall knyttanga och samma färg och stuk. Fint!

Bikinitrubbel

Alla mina bikinisar är för stora. Alla toppar är för stora och alla byxor och jeans är för stora. Jag kan bara ha mina nya chinos och gamla leggings. Ett ytterst trevligt problem, missförstå mig inte! Men hur det än är så skiter man ju inte pengar. Jag tänkte ta mig ner till stan i dag igen och kolla in de bikinisar som finns där - igen. Igår passade inte de jag provade fast att det var en storlek mindre och sen fanns det inte större...=(
Kan ju åka till dom andra ställena också i och för sig. Annars händer inte så mycket idag; bikiniinköp, städa bilen och eventuellt träna i kväll. Börjar bli lite trött i kroppen av träningen nu men sen kan jag inte träna fredag och lördag så dom får väl bli vilodagar.
Nu ska jag piffa till mig och sen ta mig mot staden!

Demonstration

Har precis varit vid sjukhuset och demonstrerat mot landstingsledning som gör bort sig mer och mer för varje dag som går. Landstinget var i kris redan förra året och detta året, när man skulle spara x antal miljoner upptäcker man att man ligger ytterligare ca 70 miljoner back. Allt som allt ligger Landstinget Blekinge 260 miljoner kronor back. Vilket innebär att man måste spara. Vilket innebär att det drabbar fotfolket, alltså de som jobbar ute på avdelningarna. De indragningar som gjorts hos oss på min avdelning är bla:
  • Det började bla med att det skulle sparas på Vichyvatten citron - det kostar några ören mer än naturellt Vichyvatten.
  • Efterhand drogs även sockerdrickan in.
  • Efter det drog man in även på Vichyvatten naturell. Patienterna får inte dricka av dessa utan att en läkare ordinerat det till t.ex. döende patienter i behov av munvård eller patienter som har svårt att svälja och dricka vanligt vatten. Vissa har lättare att svälja bubbelvatten.
  • Vikarierna varslades. Tror det rörde sig om 7-8 st på min avdelning och ungefär lika många på grannavdelningen, alltså totalt ca 15 st sjuksköterskor som skulle sluta (ekvationen går ihop eller?!). Någon vecka innan de skulle sluta hade de fortfarande inte fått besked. Några började söka nya jobb och några höll ut. I vilket fall är vi back sjuksköterskor inför sommaren.
  • Till sommaren ska OBS-enheten stängas på akuten vilket innebär - 4 platser och på kirurgen stängs ytterligare 8 platser. Alltså minus 12 platser inför sommaren. Tro inte att folk blir mindre sjuka på sommaren. Man försöker anpassa personalen och intaget av patienter. Det är bara det att antalet patienter oftast är mer än vad man beräknat personalen till vilket innebär att man får lägga patienter på dom platserna som egentligen är stängda och personal som egentligen inte ska vara där får mer och tyngre arbetsuppgifter.
  • Man får inte anställa mer personal vilket innebär att man kan få jobba långt mer än man ska och bli i det närmsta beordrad in på ledig dag.
  • Julklappar till personalen drogs in. (Det var aldrig något stort, men en gest från ledningen att man är uppskattad. En sorts bekräftelse att man gör något betydelsefullt).
  • Lite extra mat eller godsaker till den personal som jobbar t.ex julaftons/midsommar/påskaftons kväll. Man kunde ibland få någon exotisk planka, en stor fruktkorg, godis eller andra godsaker. Åter igen en uppskattning för att man jobbar dom mest obekväma passen. Nu sitter vi på julaftons kväll med plastlådor från IKEA och äter gårdagens kalopsrester.
Detta var lite om vad vi på avdelningen gjort. Vad har då landstingsledningen gjort? Ja, inte har dom sparat på sina egna utgifter iallafall.
  • "Planeringsresor" till herrgårdar runt om i Blekinge och Småland med övernattning över helgen och mat för samtliga på restaurang. Vid något tillfälle specialbeställde man så att en anställd kunde ta hunden med sig. På huset där politikerna sitter finns för övrigt konferanslokaler.
  • Bordsvatten för 40:-/flaska har druckits (alltså helt vanligt kranavann - kranvatten) vid olika tillfällen. Det finns annars tillbringare att hälla kranvatten i...helt gratis.
  • Man har hyrt in DJ till sina små resor.
Suck, det finns så mycket mer men jag orkar inte skriva. Det är kris överallt, första sidan på tidningen handlar om Landstinget varje dag. Alla kräver att politikerna ska avgå, dom har gjort bort sig alldeles för mycket och har ingen som helst insikt i hur panikbesparingarna drabbar personal och patienter. De ser bara siffror och tror man kan ta plus och minus hur som helst utan att det ska drabba någon. Detta är den djupaste krisen både politiskt och ekonomiskt på många många år. Många säger att de inte har någon arbetsglädje och att de avskyr att gå till jobbet. Som tur är så uppväger kollegorna och mitt i alla kriser kan man ändå skratta ibland.

Politikerna säger att besparingarna inte kommer drabba patientsäkerheten (hur FAN dom nu kan säga så?!?!?!) och att det i slutändan kommer leda till en bättre och säkrare vård.
Jag säger att jag skulle inte vilja bli sjuk och inlagd i sommar med denna brist på personal.

Ledig dag

Wonderful! Idag ska jag vara ledig och det blir nog varken löpning eller gym för jag tänker att min arma kropp slits itu vid minsta rörelse. Min rumpa och jag är inte riktigt kompisar ännu. Så det får bli en liten städförmiddag och sedan en tur till stan för att möta upp med världens bästa Karlsson! Tänker även röja upp bland gamla kartonger, spel och skit som man inte använder. En vårrensning! Det är så underbart när man kan slänga saker man inte använder. Känns som man kan andas igen liksom. Jahapp, nu skrider jag till verket!

Stel i röven

I förrgår var jag och Linda på gymet och skulle bil smärta och fagra. Jag skulle visa henne lite övningar, bla en rumpövning där man har en hantel som man svingar mellan benen samtidigt som man typ sätter sig på huk och sen sträcker man upp hela sig och hanteln ovanför huvudet och upprepar övningen 3 ggr med 15 repetitioner. Jag fick träningsvärk redan på gymet medans jag gjorde övningen. Bara det borde ha varit en varningsklocka för mig. Men nej. 2 dagar senare (läs idag) kan jag fortfarande inte sitta utan att brista ut i stånk, kvävt skrik eller ett "wwwhhhhaaaahhhh....!!". Jag kan också bara böja benen ett visst antal grader innan min rumpa och baksidan av låren låser sig i självförsvar för att slippa den smärta det innebär att böja benen i 90 grader. Imorgon är jag ledig och tänkte ta mig till gymet men då blir det baske mig endast överkropp som ska tränas. Helst ska jag inte använda benen på hela dagen men det kan bli svårt...


Tack till min Jullan

Ovannämnda vän skrev en jättefin kommentar på mitt "vårklädersinlägg" lite längre ner. Blev så varm i mitt hjärta och pressade nästan fram en liten tår! DU inspirerar mig också, min sköna! Vilka underbara vänner man har, både här och i Skåne; vänner från dagis och vänner från 3 år tillbaka, tänk att man kan fastna så i andra människor!

Till alla mina vänner, gamla som nya; jag är så tacksam att ni finns i mitt liv!


Kärlek mellan mig och Jullan. =)

Nytt viktrekord!

Idag var det vägningsdags på vågen hemma och än en gång har jag slagit viktrekord! Väger 4 hekto mindre än jag gjort vid något annat tillfälle sedan januari. Är mycket glad!  Har tränat mycket förra veckan; både löpning och styrketräning.

Idag blir det ingen träning för jag ska jobba kväll men tis, ons, tors blir det Friskis och löpning! Ska prova på en annorlunda springteknik för att se om jag kan effektivisera löpningen och minska mjölksyra och trötthet.

Det optimala är att springa med ganska små snabba steg, ca 90 steg i minuten och nu springer jag med ca 70 steg/minut. Ska försöka springa lite kortare steg, men det kan ju hända att det ser ut och känns helt stört. Provade faktiskt på löpbandet igår för att kolla. När jag springer i naturen springer jag med en hastighet av ca 6,4 km/h (det är medelhastigheten, det kan gå både snabbare och långsammare). Jag räknade stegen på löpbandet på den hastigheten och fick 75 steg. Ökade hastigheten till 7 km/h; 75 steg och sen ökade jag till 8 km/h: 80 steg! Verkar som att kroppen anpassar längden på stegen efter hastigheten så att jag springer runt 75 hela tiden. Det kan ju hända att det är den hastigheten min kropp tycker är bra men jag ska pressa lite till.
Nåja, det får bli imorgon som sagt! Nu blir det frukost och sedan slappighet tills jag cyklar till jobbet.

Tjingeling!

Eminem

Lyssnade mycket på Eminem när jag var 18-19 år och som tur är har jag återupptagit den vanan. Hans musik är helt oslagbar när det gäller träning. Jag får sån jäkla energi! Han svär mycket, är arg och energisk och musiken har alltid en takt som är bra att springa till. I like it! Att han ofta låter så äkta om det han rappar om att man nästan börjar gråta gör ju inte saken sämre.



Mockingbird
Not afraid
Stan
Space Bound
Love the way you lie
You´re never over
When I´m gone
I love you more
Cleaning out my closet
Hailies song

Ovannämnda låtar är bara ett litet urval..men ett helt underbart urval!

Sommarplaner

Sitter och drömmer mig bort till reggaemusik, uteserveringar, stranden, varma kvällar, grillningar, midsommar, knappt några kläder och äventyrliga resor. Än så länge är det bara några få äventyr inplanerade. Dom bästa äventyren är dom som plötsligt dyker upp framför näsan på en!
I sommar väntar:
  • Tältsemester med Johan. Det blir nordvästra Skåne och vi har pratat om Mölle, Nimis, Kullaberg, Ängelholm och Råbocka. Där är väldans fint och Johan har aldrig varit i dom krokarna.
  • Tjejmilen i Stockholm i September
  • Minst en veckas semester till Glumslöv
Åååh snaaaart är det sommar och sol!

Nimis

Råbocka

Glumslöv

Från senaste tältsemestern -09


Två äckliga ormfadäser

Eller ja, den ena fadäsen har jag inte upplevt själv och den andra var inte ens en fadäs, men innehöll en orm. Eller iallafall en ödla.

Ormfadäs nr 1:
Mamma ringer mig i veckan och berättar att det varit i Skäralid och promenerat när de såg en snok ringla sig fram på sjön. Lite läskigt, men visst, så länge jag inte simmar i samma sjö som den så känner jag mig lugn. Hon berättar sedan att den kringlat upp sig på en trädgren och när de tittade ner i gräset ungefär där de stod en bit ifrån snoken ligger där ett gäng bebissnokar i gräset!!!!! En äcklig omrgrop alltså och lite av ett skräckscenario för mig. Uuuuuuuuuhhhhh......!!!

Ormfadäs nr 2: Inträffade idag när jag skulle springa min vanliga tur i Bastasjö. Var inne i flåset, musiken och stegen när jag - mitt i ett steg - hoppade 2 meter längre eftersom jag såg nåt otäckt som låg mitt på grusvägen och solade sig. Vid en närmre titt var det dock "bara" en kopparödla, men seriöst - En ödla utan armar och ben och med kluven tunga är väl en orm?! Otäck var den i alla fall men jag får tacka den för adrenalinpåslaget som gjorde att jag fick en liten energikick!


RSS 2.0