Fest och partaj

Igår hade en kompis inflyttningsfest i sin nya fiiiina lägenhet! En etta på ca 60 (!) kvm i gammal stil med högt i tak och kakelugn. Superfin var den! Vi var ett glatt gäng på ca 10 personer som förfestade till ungefär midnatt innan vi drog till Harrys. Vid två blev mina skor lite väl runda under sulorna, undrar varför det händer ibland? Tog en taxi och åkte hem och tvärsomnade. Vaknade för en halvtimme sen och nu kurerar jag mig med vatten och vatten. Ska jobba kvällen och hoppas att jag har piggnat till då! ;)


8,5 km

Så är veckans andra långrunda överstökad! Det blev 8,5 km på 51 minuter. Jag är hyfsat nöjd,tror nog att jag ska ta milen på under en timme när det blir dags i september. Gick förbi 5 km-strecket på tiden 30 min + några sekunder vilket är helt okej. På vårruset på torsdag kommer jag ju veta att det bara är 5 km och då kommer jag trycka på lite extra så jag hamnar under 30 minuter! När jag sprang vårruset för 3 år sen gick jag i mål på 36 minuter tror jag. Bättre än så ska det iallafall bli!

Nu ska jag duscha, äta lunch och sen hjälpa min vän Linnea och hennes karl att flytta till nya huset! Spännande. Ikväll blir det fredagsmys med helgrillad kyckling och Loka. Inget snask denna helg!! Inte förrän Vårruset är avklarat ska onyttigheter passera denna strupe. Imorgon blir det dock lite vin hos en kompis som har inflyttningsfest. Det är dock okej...;)

Jag, IK och kladdkaka

På 2 veckor har jag nu ätit inte mindre än 3 kladdkakor. Alltså inte hela kakor, men iallafall delar av dom. Nu måste det skärpas till! Men vad gör man när världens bästa Karlsson spontanbjuder på middag och kladdkaka med marshmallows på till efterrätt? Tackar nej?! Inte troligt. Min kropp har återhämtat sig från långlöpningen i måndags och tyvärr inte från matorgien förra veckan men jag ska jobba denna helgen så det blir inget mer snask nu! Nästa vecka väntar Vårruset i Växjö och då är jag fit for fight! Imorgon ska jag och Ida hjälpa Johan och Linnea att flytta till hus - kul! Dom ska flytta till samma lilla by där Johans föräldrar bor, i Torskors. Ska bli skoj att se deras nya ställe! Slänger in en bild på en annan sötsak jag ägnat mig åt idag; Thea som nu är7 månader, kryper, har 2 tänder och är allmänt söt!




Kvällskänslan efter ett långpass

Mja, är ju inte mjuk och smidig som en liten katt i kroppen. Det känns att det sitter 13 km i ben och höfter. Framförallt fotsulorna och höfterna har tagit lite stryk. Kände i fötterna när jag sprang också, och då har jag riktigt bra, nya skor! Ryggen och magen har också jobbat, är liksom trött i hela kroppen. Har varit hungrig hela eftermiddagen trots att jag ätit bra. Kroppen fortsätter ju förbränna ett par timmar efter så det man får i sig bränns mycket fortare även om jag inte gjort många knop sen jag kom hem. Är väldigt glad och nöjd över att jag orkade springa så långt och längre ska det bli! Nu vet jag iallafall att jag aldrig ska ge mig ut med för mycket kläder med risk för att få värmeslag och inte orka springa - hemskt att känna att man inte orkar när man gett sig in på det. Ska nog köpa ett sånt där vattenbälte också där man kan ha små flaskor med sportdryck eller vatten längre sträckor, märkte att jag behöver det idag. Nu blir det arbete resten av veckan, är bara ledig på fredag. Nåt mer löparpass ska det bli, ska försöka slänga in några intervallpass till nästa vecka då det är dags för Vårruset i Växjö!


En timme senare

Åt Kesella och nötter direkt efter min långrunda, duschade och har precis klämt wok med kyckling. Är nu helt illamående, frusen och känner verkligen av rundan i höfterna! Nu tänker jag sätta mig på balkongen och läsa Harry Potter och en stark gissning är att jag troligen kommer däcka i solen där ute....

Långrunda

Enligt alla väderprognoser skulle dagen bjuda på 5 plus, moln och regn. Enligt verkligheten är det 9 plus, blå himmel och sol. Inte ett grått moln i sikte i morse och då beslutade jag mig för att idag skulle bli dagen då jag skulle springa mer än 1,1 mil (mitt tidigare längsta är 1,1 mil). Sagt och gjort!

Åt en bra frukost bestående av 2 osötade surdegsmackor med 1 äggvita på varje. Verumfil med dinkelmüsli och vatten. Förra veckan bestod av godis, tårtor, choklad ,snacks och alkohol så det var ingen brist på kolhydrater och energi i min krpp iallafall!

Hade sett ut en runda på Eniro som skulle landa på runt 1,1 mil, jag tänkte att jag skulle springa lite extra om det såg ut att bli mindre när jag närmade mig mål. Gav mig iväg med druvsocker i fickan och musik i öronen. Skulle springa ut mot Lyckeby och sedan runda ner mot infartsleden och bort mot City Gross och sen tillbaka till Hästö.

Jag hittade en cykelväg i Lyckeby som jag följde (en väldigt fin cykelväg var det, genom naturen och allt!). Jag visste väl inte exakt var jag var utan svängde av lite här och lite där. Pulsen var uppe i 185 vilket jag tyckte var lite konstigt för så högt brukar jag inte ligga. Dessutom susade det i kupan och jag kände mig riktigt riktigt matt ett tag. Kämpade på lite till men till slut började det dansa små svarta pricka för ögonen så jag stannade och andades lite. Känslan ville inte riktigt ge med sig och plötsligt kände jag hur kroppen vrålade att det var för vaaaaarmt! Slet av mig reflexvästen (har alltid den när jag springer nära vägar, även mitt på ljusa dan) och sedan min löpartröja som är i nåt liknande fleece-material. Promenerade sedan i 5 minuter i linnet och reflexvästen och löpartröjan knuten runt midjan. Det kom några jobbiga uppförsbackar i samband med detta så jag gick upp för dom också. Efter den lilla fadäsen sprang jag hela resten av rundan. Jag skulle uppskatta att det blev en ofrivillig paus i ca 10 minuter men när kroppen svalkat sig lite blev det mycket bättre och jag låg på mellan 170-175 i puls hela resten av rundan!

När jag svalkat av mig lite skulle jag försöka orientera mig. Visste att jag var någonstans i Lyckeby och att jag borde ta till vänster snart. Kom vid lite villaområden och gasade vidare. Till slut kom jag ut på en lite större väg och fick syn på en gatuskyltdär det stod "Norrskensgatan" - jag hade plötsligt hamnat i Hässlegården!! Hässlegården och Lyckeby ligger kanske 3 km ifrån varandra, jag hade alltså sprungit helt tokigt. Från Hässlegården till Hästö är det 6-7 km....! Det var bara att springa vidare, hur skulle jag annars komma hem?

Tiden blev 1 timme och 30 minuter på 13 km. Milen passerade jag på 1 h 9 minuter. Min bästa tid på milen är tidigare 58 min. Men räknar man med min lilla paus så hade jag kanske hamnat på den tiden ändå! I vilket fall så var det inte tiden som var viktig idag, utan sträckan. Tanken är ju att jag ska springa Göteborgsvarvet (2,1 mil) i maj nästa år, så det är bara att fortsätta förlänga sträckan nu!

Och föresten; man vet att man sprungit en lång runda när tårna blöder, venerna står rakt ut och huden är helt uppluckrad av svett efter sitt pass! Ser ut som hämtat direkt från en skräckfilm...


Müskväll med vänner

Egentligen skulle vi ha fest ikväll, men vi ställde in det, dels för att nästan ingen svarade på om dom skulle komma eller ej och dels för att Johan varit sjukskriven och hängig i veckan. Men igår bestämde vi oss i sista minuten för att iallafall ha lite myskväll med några kompisar här hemma. Så ikväll blir det ostbricka, kladdkaka med nougattopping (jag är inne i en period...;)), snacks, vin, spel och säkert en massa roligheter. Tinas och Idas små bebistjejer hänger också på och papporna får också vara med på ett hörn! Tar ett par bilder så ni får se på mysigheterna. Hoppas ni också får en bra lördagkväll!

Dålig tränings-och matvecka

Denna veckan har inte alls varit bra, jag har bara tränat 2 gånger och ätit godis och sötsaker flera dagar i rad. Men det beror ju faktiskt på att Johan fyllt år. I onsdags bakade jag hela kvällen, i torsdags fyllde han år. Igår åt vi rester och ikväll kommer våra kompisar hit på myskväll och för att fira Johan. Nu ska vi ner till stan och handla upp våra presentkort som legat här hemma och bränt alldeles för länge. Det blir nog en sväng till gymet innan kompisarna kommer ikväll iallafall...!

Det där med långrundan

Sist jag skrev skulle jag ju ut på en långrunda, var tanken. Men det var bara det att det haglade, snöade, regnade, blåste och var dimma om vart annat så det blev inget med det. Åkte hem till världens bästa Karlsson och mös lite med söta Thea istället. Hon är för go, den lille bebisen...! 7 månader och precis lärt sig krypa.




Oj då!

Nu var det hemskt dåligt med uppdatering här också. Johan har fyllt år sen sist, i torsdags rättare sagt. Trots bältros i ögat och dåliga lungor kom svärfamiljen hit och firade på bemärkelsedagen. Jag hade lovat Johan att han fick bestämma precis hela dagen vad som skulle hända. Han bestämde Biltema och Kjell och co., något jag var mindre exalterad över men det var ju hans dag...! Dagen började med en frukostbuffé bestående av nybakade frallor (köpta..), diverse pålägg, fil, müsli och andra godsaker. Givetvis hade jag köpt en biskvi med päronfyllning också - en tradition vi har på hans födelsedag! Jag spelade också Stevie Wonders "Happy Birthday" direkt när han klev upp ur sängen, också en födelsedagsklassiker. Därefter blev det som sagt Biltema och Kjelle och när vi kom hem plockade jag fram min hemmagjorda smörgåstårta som jag gjort på onsdagkvällen. Mycket uppskattad och god var den! Johans föräldrar och syskon kom på kvällen och då blev det frallfika och tårta med vit choklad. Smarrigt, sött och gott! Så var den dagen slut och Johan var jättenöjd. Skoj när det blir bra! Han fick en ansiktskräm, en shaker från Tupperware (han vill ha en sån, jag har slarvat bort hans förra....) och en liten grönsaksskärbräda från Global av mig. Av familjen fick han en grönsakskniv från Global, pengar för att få ihop till en ny cykel och ett presentkort på MQ. Bra grejer det där!


Kanske, kanske inte

Satt och tittade på Eniro igår och skulle se om jag kunde hitta en bra långrunda, men den blev så hiiiimla lång. Närmre 2 mil och så långt är jag inte beredd att springa idag. 15 km är max men det ska vara över 10 km iallafall. Först och främst ska jag ner i stan och köpa present till Johan som fyller år på torsdag och sen ska jag handla så jag har mat hemma när jag kommer hem från mitt pass. Jag tänker nämligen inte röra en fena mer idag när jag har sprungit färdigt...!

Age booth

Toves (Johans syster) pojkvän Robin hade en obehaglig app på sin telefon som jag genast  var tvungen att ladda ner; man tar en bild på sig själv och sen gör appen om bilden och visar hur man ser ut i framtiden! År 2048 (alltså när jag är 64 år, som mamma är nu, så skulle jag se ut såhär (hoppas inte!!!)


Väder?

Enligt klart.se ska det bli fint på förmiddagen imorgon och regn på eftermiddagen..lite vanskligt med min låååångrunda men skam den som ger sig. Jag får se helt enkelt. I kroppen känns det som jag ska springa iallafall!

Mondays...

Idag har det varit en riktig måndag på jobbet; rörigt, stressigt, oväntade fall och plötsliga vändningar. Fick lunch 13.30 och då var blodsockret inte på sin högsta topp, direkt. Fick jobba över till 15.45 (skulle gått strax innan 15.30) och missade såklart bussen. Det var iallafall vad jag trodde; jag såg baken på en buss precis när jag kom ut från huvudentren. Frågade en dam vid hållplatsen om det var 8:an som gått precis. Hon hade inte tänkt på det men sa att det var en buss som precis kört där. Eftersom det bara är 8:an som kör där så ringde jag Johan som fick komma och hämta mig. Men vad tror ni händer precis innan han kommer? Då kommer väl 8:an inseglandes fint på busshållplatsen; 10 minuter för sent (som vanligt)! Så himla typiskt, det var ju nån annan buss, typ en landstingsbuss som gått när jag trodde jag missat den. Men men. Nu har jag kommit hem, vilat och ätit och nu ska jag träna så nu känner jag mig utvilad och pigg igen. Imorgon är jag dessutom ledig. Härligt!

Uppdatering...

Nu var det ett tag sen jag skrev här igen. Har jobbat hela helgen och idag så det har inte blivit så mycket gjort direkt! Jag har inte tränat nåt mer efter mitt mördarlopp, kroppen återhämtade väl sig ungefär igår. Jag ska på ett step-pass om en halvtimme. Imorgon är jag ledig och om det är fint väder tänkte jag ge mig på en riktig långrunda, närmre 15 km! Det längsta jag sprungit innan är 11 km så nu ska jag se om jag orkar med det hela - det känns som det iallafall! Nähäpp, nu blir det lite vila innan kvällens step-pass! Tjingeling!

Trästockar

Idag värker hela min kropp efter gårdagens terränglopp. Jag åkte ändå till gymet och tränade lite med Linda i morse, men det var väldigt lugnt. Lite styrka på överkroppen och sen gick jag i saklig mak på löpbandet, man kanske kan få bort lite slaggprodukter iallafall. Kändes inte så mycket precis när jag gick upp i morse, men nu efter ett litet pass och en liten sväng på stan känns mina ben som stockar - helt stela och tunga, för att inte tala om sidomagmusklerna! Dom fick väl också jobba igår med att andas och hålla balansen. Känns ändå skönt, när man har träningsvärk vet man att man har jobbat! NU blir det iallafall vila resten av dagen! Imorgon går jag på helgen som varar till måndag e.m. kl 15.30...



I can´t stand the rain...

Började regna en timme efter loppet avslutades.

Resultat

Banan var en 3 km-runda som skulle springas två gånger för att få 6 km. Jag har bara sprungit i västra mark en gång tidigare och minns då inte att det skulle vara så många hemska uppförsbackar. På denna banan var det ca 6 uppförsbackar som var mördande - och skulle springas två gånger. Första gången "sprang" jag upp för alla. Men "springa" menar jag trippa uppför som i en trappa. Lååånga, branta backar som jag inte är van vid. Andra gången var jag tvungen att gå 4-5 steg i dom allra jävligaste backarna för att huvudtaget överleva fram till mål. Mitt mål var att springa dom 6 km på under 36 minuter. Med facit i hand blev det 39,40 min. Jag är ändå hyfsat nöjd med en tid under 40 min med tanke på backj**larna. Efteråt blev det fralla och frukt och sen åkte jag direkt hem till världens bästa Karlsson och Tina och Linnea. Ida bjöd på en alldeles fantastisk kladdkaka som jag tyckte jag var värd efter mitt race. Jag har redan träningsvärk i låren och rumpan och det kommer nog kännas rejält imorgon. Skönt att veta att man tränat ordentligt! Sitter uppe vid datorn nu för jag kom inte till ro att somna, det brukar bli så efter att jag tagit ut mig rejält; kroppen är uppe i varv ett par timmar efter och sen somnar jag som en stock. Får väl sitta här och bli trött. Nu blickar vi framåt mot nästa lopp; 5 km Vårruset i Växjö 3 maj! Jag kan iallafal trösta mig med att det inte kommer komma fler såna här mördarbackar i våren och sommarens resterande lopp; det värsta är gjort!


Uppladdning

Här sitter jag och taggar inför kvällens lopp. Kl 18.00 går startskottet och då är det 6 km som ska avverkas i en ganska terrängfylld bana. Det går upp och ner i spåret men nu har jag ju tränat backträning senaste 2 veckorna så det ska nog gå bra! Jag siktar på en tid på max 36 minuter, vi får se hur det går med det! Jag uppdaterar senare ikväll och berättar hur det gick!

Människors utseende

Sitter och tittar på lite bilder..rätt kul att se hur folk kan förändra sig; alltså kändisar! Ni kanske tror att Daniel Radcliffe (Harry Potter då, såklart...) alltid ser ut som just Harry Potter, men nej! Han kan vara en riktig mumsing när han lägger den sidan till...


Eller kanske att Elijah Wood (Frodo i sagan om ringen) alltid går runt barfota med en cape omkring sig? Nej!


Eller man kanske tänker tvärtom - att t.ex. en skönhet som Charlize Theron inte kan vara ful? Wrong again! (I filmen Monster spelar hon en prostituerad kvinna som börjar mörda sina torskar - baserad på en sann historia och väldigt sevärd!)





Alcatraz II

Igår skrev jag ju om den nya serien som ska börja gå på fyran kl 21.00 på måndagar. Jag tyckte den var helt okej! Blev helt klart inspirerad att titta vidare. Tyckte ju att "Lost" var jättebra också men den ballade ur till slut, för mycket overkligt (säger tjejen som gillar serien "The Walking dead" som handlar om zombies som tagit över världen...hmmmm....).
Nu under påskhelgen har det också visats en del Harry Potter på TV vilket väckt min kärlek på nytt - man kan bara inte få för mycket av HP! Jag och Johans syster har nu också insett att det finns ett Harry Potter-nöjesfält i Orlando, USA, där man kan gå omkring på deras skola, byn och massa annat! Jag och Siri måste absolut åka dit någon gång i våra liv, det skulle vara den ultimata resan!


Bläääärk

Åh, jag vet att jag skriver om vädret var och varannan dag, men F*N vad det är tråkigt mer gråväder nu! Jag fryser exakt hela tiden; på jobbet (går med kofta hela tiden), på natten i sängen (har två täcken och t-shirt + Johan virad om mig), i lägenheten (fårskinnstofflor, morgonrock, myxbyxor och tröja). Jag har precis duschat varmt och är redan iskall om fingrarna. När jag går ut har jag vinterjacka, halsduk och vantar på mig men fryser lik förbannat. Idag regnar det och blåser - igen. Regnar småspik dessutom,som tränger in under huden och gör att man fryser till is.

Kan inte våren komma nu?!


Tråkdag

Förutom att det varit en helt okej dag på jobbet så har själva dagen känts tråkig; grå, blåsig, kall och regnig. Fick för mig att jag skulle gå till jobbet idag (främst för att jag kom på att bussarna inte går idag då det är röd dag och min cykel står på jobbet...). Det var ändå ganska okej, det var kanske 7 grader och blåste inte. Men nu när jag slutade - huuuuuu! Svinkallt. 6 grader så det var ingen stor skillnad från morgonen men så fort det börjar blåsa så blir det ju kyla som går in i märgen. Vi åkte till Johans föräldrar en snabbis efter jobb men jag somnade i soffan hela tiden så vi åkte hem igen efter 2 timmar. Nu har jag duschat varmt och bäddat in mig i fårskinnstofflor, mysbyxor, morgonrock och en skön tröja så jag inte ska frysa. Ska snart släppa ner mig i soffan och där blir jag nog kvar resten av kvällen...Ikväll börjar en ny serie på fyran som heter "Alcatraz". Det är samma regissör som till "Lost" och den serien var jag helt fast i, i alla fall första 3-4 säsongerna. Får ge den en chans iallafall!

Hoppas ni också har en bra kväll och att ni inte fryser allt för mycket!


Picasa

Det har kommit lite nyheter i det bildredigeringsprogrammet jag använder så nu har jag suttit och lekt med lite bilder, ändrat färger, lagt till ramar o.s.v. Jättekul! Här är ett litet smakprov.

 


Back to reality

Så har denna helgen också snart passerat. Varför går det så fort?! Skulle vara skönt med lite semester snart så man kan njuta dag efter dag efter dag...iallafall i 4 veckor! Jag skulle egentligen suttit på balkongen och njutit av solen, men den bara luras hela tiden. Lockar och ser väldigt varm och inbjudande ut men när man väl kommer ut så blåser det på mig och solen gömmer sig bakom molnen hela tiden. Lurendrejeri!
Nu ska jag jobba mån-ons och nästa helg. "Spring för livet" går av stapeln på torsdag så det blir nog en bra vecka det här! Ska försöka träna nåt backpass till innan det smäller, men jag får inte träna för mycket nu, vill inte bli seg och trött när det gäller!
Styrka är bra, jag behöver träna rygg och mage så jag orkar hålla mig uppe hela tiden när jag springer och inte säckar ihop.

Haha! Helt ensam i gymet kan man smygta bilder på sig själv...;)




6 km

Kom i mål på 35,58 min - i grevens tid med andra ord! Gick några futtiga sekunder långsammare denna söndag än förra veckan. Kan det vara godiset som ligger och plaskar i magen mån tro?! Är väl ändå nöjd, springer under 36 min på träning och då får jag väl vara glad för det. Idag är det sol och blå himmel och det var riktigt skönt ute! Nu ska jag äta min riktiga frukost och sedan sitta på balkongen och njuta under eftermiddagen!

Testlopp söndag 8/4-2012

Men IDAG ska det bli testlopp på 6 km! Solen skiner, det är 6 plusgrader, vindstilla och jag har spring i benen och en jäkla massa överskottsenergi i kroppen efter gårdagens matorgie! Har druckit min shake, kan inte äta ordentligt frukost när jag ska springa lite längre, det bara skvalpar i magen och gör att jag mår illa. Förra gången sprang jag på 35,55 minuter och det ska helst inte bli över den tiden idag iallafall och definitivt inte på loppet som går av stapeln 12 April!

Såhär ska det se ut!


Påskafton

Vi åkte till Torskors vid 13.30 igår e.m. och stannade till 23.00 ungefär. Harry Potter gick på fyran och det kan man ju inte missa! Iallafall inte om man heter Siri och Susanne...;) Vi orkade dock inte se hela filmen, den slutade inte förrän vid ett. Men vi kan varenda scen i den så det gjorde inte så mycket. Vi åt god mat; lammstek med potatisgratäng och ratatouille (stavas det så?). Efter maten fick jag fullständig matkoma och kände att jag höll på att spricka. Var tvungen att lägga mig raklång i soffan och började då frysa och skaka. Siri la på mig en filt och där slocknade jag en timme...haha! När jag gick upp märkte jag dock att jag inte var ensam; Tove och Robin hade däckat på hennes rum och Siri och Ann och katten hade slocknat i stora sovrummet. Det var bara Johan och Ulf som orkat hålla sig vakna efter maten. När vi vilat klart var det dags för mer mat; min cheescake med vit choklad och hallon. Gott! Givetvis snaskades det på påskgodis över hela eftermiddagen och kvällen också så det var inte konstigt att folk höll på att spricka. Trevligt var det iallafall!

Hoppas ni också hade en mysig kväll igår!


Inget testlopp...

Vaknade vid 7-tiden och såg att solen sken in genom fönstret. Vände mig nöjt om i sängen och konstaterade att det minsann skulle bli en bra dag att löpa - påskafton och allt! Men nej. När jag vaknade igen nu för en halvtimme sedan och tittar ut så ser jag snöblandat duggregn, vind på 10 m/sek. och 1,5 plusgrader. Nej, testloppet är inte värt att utföra bara för att bli förkyld och sen inte kunna köra det riktiga. Så det blir ett stenhårt pass på gymet istället! Det behövs, har inte tränat styrka på minst en vecka. Har precis druckit en "frukost-shake" och nu ska jag hälla i mig lite vatten innan det bär av! I e.m. ska vi hem till Johans föräldrar där hans syskon också för en gångs skull ska vara med, skönt när alla är hemma samtidigt!

Ha en riktigt bra och mysig påskafton!

 


NU blir det ledig helg!

Jag skrev samma sak förra veckan; att jag skulle vara ledig helgen och vi såg ju hur bra det gick. Men denna helgen tänker jag inte gå in extra för nu har jag jobbat en hel vecka i sträck i behöver verkligen vila ut lite! Skulle egentligen jobba kvällen idag men fick byta med en snäll kollega så jag jobbade natten till idag istället. Johan var på after work igår och kom hem mitt i natten så vi sov lika länge idag, haha! Gick upp strax efter 13.00 sen åkte vi och åt på Max lite snabbt (kan verkligen rekomendera deras GI-burgare - jummy!) innan vi handlade på ett fullständigt utplockat City Gross; påskmusten var på upphällningen och påskgodiset likaså. Vi fick iallafall tag på grillad kyckling, rostbiff och potatissallad som vi ska käka ikväll tillsammans med någon god sallad och underbart rödvin! Jag har gjort en frozen cheescake med vit choklad som står och gottar till sig i frysen nu.

Nu blir det som sagt ledig helg; men därmed inte sagt att det inte blir ett testlopp på 6 km imorgon. Nästa vecka är ju det "riktiga" loppet och nu jäklar måste det gå undan lite på mina svängar. Inför Vårruset 3 maj (5 km) vill jag absolut definitivt utan tvekan komma ett par minuter innan 30 min-strecket. Nu springer jag 5 km på ganska precis 30 minuter, men runt 27, 28 ska jag väl i allafall kunna klämma in. Under loppen är man ju mer taggad och springer fortare. Nog talat om det - nu blir det mysmiddag med min Johan!


Nej nu får våren komma tillbaka...

Uuuuh, idag var det som mest 5 plusgrader och fortfarande envisas denna snålblåsten med att dra runt knuten..Åkte ut och hämtade det nylagade däcket på däckfirman idag och sen åkte jag på ett lunch-step-pass som varade i 45 minuter. Inte mitt favoritpass men jag tror att jag ska träna inomhus tills det blivit lite varmare igen. Är så rädd att bli förkyld och sitter hela tiden och känner efter; fryser jag inte lite omotiverat nu? Eller har jag lite ont i halsen när jag sväljer? Och känner jag mig inte lite extra hängig och matt? Dumt!

Nu sitter jag och taggar inför en natt på akuten som jag hoppas kommer gå fort. Sen är jag ledig mitt första dygn på en hel vecka! Skönt. Jobbar sedan natten tors-fre och sen är jag ledig påsken. Vi har inga direkta planer, det blir väl någon middag hos Johans föräldrar.

Hoppas ni sover gott, det ska inte jag göra!

Dagens träning

Klev upp 8.15, tidigare än jag brukar men jag kände att jag sovit klart och det var fint väder. Hade bokat in att det skulle bli backträning idag, jag måste träna upp flåset i backarna! Blir ju helt slut efter minsta lutning och det går inte. Sagt och gjort klädde jag på mig och tog t-shirt, en tunn huvtröja och en tunn överdragsjacka på mig för det såg så fint ut när man tittade genom fönstret. Väl ute fick jag svälja det eftersom det var svinkallt (2 plus visade det sig senare, jag hade nog förväntat mig iallafall 8...) och snålblåst! Faktiskt inte ett dugg skönt. Sprang bort till Wämöparken som ligger 5 minuter från mitt hem och hittade en lämplig backe. Körde sedan backträning enligt följande schema;

30 sek. löpning uppför, lunk nerför. Upprepa detta 4 ggr. Därefter lugn jogg på plan mark i 5-10 minuter. Upprepa sedan backträningen med 30 sek x 4. Sekunderna  uppför kan variera från pass till pass, men upp till 1 min är lagom. Jag körde 30 sek. i dag eftersom jag inte tränat backträning på säkert ett halvår. Det kommer bli minst en gång i veckan nu fram tills det känns helt okej att springa i backar även på långrundorna.

Det negativa efter dagens träning var dock att jag har frusit sen jag kom hem! Trots att jag duschat och blev ordentligt varm under träningen så har jag ändå gått med fårskinnstofflor, huvtröja och en filt virad om mig. Dricker nu te (vilket är väldigt ovanligt för mig) bara för att bli varm. Vill inte bli förlyld så här nära första loppet!

Här snackar vi backträning!

 


K-k-k-k-kaaaallt!

Blev ni lurade igår? Jag tror inte att jag blev det, men däremot fanns det ett tillfälle då jag tänkte; "Men är detta ett skämt?!". Tillfället var när Johan skulle köra mig till jobbet, jag var redan lite lite sen och man efter halva vägen hör ett "badunk-badunk-badunk-badunk" från bilen. Johan stannar till i vägkanten och går ut och tittar på vänstra framdäcket som säckat ihop över natten. Jag fick gå till jobbet och Johan fick byta till reservhjulet. Han skickade en bild till mig senare där han misstänker att han hittat boven; en gipsbult (från var?) som borrat in sig i däcket! Ingen av oss har hört eller känt nåt så vi vet inte hur länge den suttit där och pyst luft. Nu är i alla fall hjulet på lagning så snart rullar den lilla Golfen obehindrat igen!

1 April

Så har april kommit och nu är den bästa tiden tycker jag; allt börjar slå ut, vitsipporna exploderar snart i backen, det blir varmare, uteserveringarna öppnar och det är knoppar överallt. Härligt! Nu hoppas vi att det inte kommer mer snö som det gjorde igår?! Ikväll ska jag jobba på min gamla arbetsplats på kirurgen. Behöver pengarna och det ska bli kul att träffa kollegorna, annars är jag väl inte superexalterad...jobbade ju extra igår också fast på akuten så det blev ingen sammanhängande ledighet denna helgen.

Passa er för att bli lurade idag också!

RSS 2.0