11,2 km!

Allt gick bra, det gjorde ont i benen första 5 km (riktigt ont faktiskt, jag var nära att stanna men har jag bestämt mig för nåt så genomför jag det...lite envis sådär..) men sen kände jag inte av det. Det gick väldigt långsamt tack vare att mina ben och jag inte riktigt drog jämt, men en snitt-tid på 7,10 min/km blev det och mitt mål är att hålla mig mellan 6-7 min/km när jag springer varvet så jag räknar med att jag håller den tiden med friska ben! På milen håller jag mig runt 5.50-6.20 min/km men varvet är ju en mil längre och därmed måste farten sänkas för att spara energi till hela loppet. Känns iallafall skönt att ha gjort det. Har jag sprungit 11 km kan jag springa 13 och kan jag springa 13 kan jag springa 16 o.s.v. Nu blir det vila fram till på söndag iallafall. Ska jobba fre-sön och egentligen skulle jag springa detta långpasset på söndag, men det är skönt att ha hela dagen ledig efter ett sånt pass så man kan vila kroppen och benen lite. Ikväll ska jag och Johan på Fox och äta någon god mat. Det kan jag vara värd efter denna övningen! För övrigt blir det inget påskgodis för mig denna helg, jag är stenhård inför varvet. Godis och snask får endast intas på Johans födelsedag (19/4) och när mina vänner kommer och hälsar på i början av Maj. Krisar det är det torkade fikon och mörk (minst70%) choklad som gäller. Som sagt; Har jag bestämt mig för nåt så går jag all in!
 

Liniment, kompressionsstrumpor och nya skor ska nog få ordning på hinnorna igen!

Långpass

Ja, sist skrev jag ju om att jag kanske skulle ta en träningsvila för mina benhinnors skulle men dom tankarna är long gone nu! I måndags fick jag benhinne"massage" av min kompis Mia. Jag skulle mer uttrycka det benhinnetortyr. Det var verkligen gräsligt! Det var faktiskt den värsta smärtan jag har känt. Blev svettig över hela kroppen och fick klä av mig för det var så plågsamt. Sen ska man försöka slappna av, och hur lätt är det när man ligger spänd som en båge och hon trycker ut benhinnorna med tummarna på smalbenen?! I vilket fall...nu känns det faktiskt mycket bättre. Köpte nya skor samma dag och har nitiskt smort in mig med tigerbalsam och på med kompressionsstrumpor. Har sovit med benvärmare för att hålla hinnorna varma och elastiska! Igår gick jag på ett intervallpass som varade en timme. Det gick bra! Kände lite i hinnorna när vi gjorde snabba intervall men ingenting alls efteråt - så skönt! Nu är det dags för eldprovet denna veckan, dock; idag ska jag springa ett långpass. Jag vet ännu inte hur långt det blir men över en mil och mindre än 14 km iallafall. Har laddat upp med bra frukost och jag ska springa med vätskebälte. Blir bra det här! Återkommer med resultat och hur känslan i kroppen var. Har inte sprungit mer än 14 km någon gång ,men det är bara att vänja sig - Gbg-varvet är lite längre än så!

Träningsvila?

Usch det känns som hela min lilla värld är emot mig vad gäller löpträningen. I går började det dra i ländryggen som det kan göra ibland, trots att jag vilat i 2 dagar. Dessutom gör benhinnorna lite ont nu vid träning så jag tänkte pausa 4 dagar så dom får vila ordentligt från helgens lopp och sen får jag känna på att jogga lite försiktigt på söndag tänkte jag. På måndag ska jag hem till min kompis som är massör och hon ska då massera benhinnorna - låter inte det otroligt smärtsamt?! Det är det också....Men allt som kan tänkas hjälpa är välkommet. Sist men absolut inte minst i min uppförsbacke med motvind är detta väder...HEMSKT är det nu..Idag har snön vräkt ner - igen. Och nej, det spelar ingen roll att man inte ska klaga på vädret eller att folk njuter av längdskidåkning. Till och med ungarna har tröttnat på stjärtlappar och blöta overaller - nu vill vi alla att solen ska orka värma upp krokusar och andra små knoppar och smälta bort denna eviga snö!

Iskallt

För två veckor sen fanns det iallafall en förhoppning om att våren var på väg men det har tvärvänt nu. Är så otroligt trött på detta trista vädret! Det är jämt grått, blött, isigt, kallt, kallt, kallt och makalöst blåsigt. Nog för att det ständigt blåser i Karlskrona men det har ju stormat dagligen nu i en vecka. Såååå tråkigt! Ingen motivation till nånting alls...På söndag tänkte vi åka till en båtkyrkogård som ligger på en av öarna här, Johan vill öva på att fota. Vi får se hur det blir med det. Ska det vara arktiskyla och storm är jag inte särskilt sugen...

Dålig motivation

Idag skulle jag träna igen, vecka två på min Göteborgsträning! Jag sprang ju milen i söndags i Hbg, igår promenerade jag 4 km på morgonen och sen gick jag på skivstång intervall på kvällen. Idag skulle jag ta mig ut till vårt friluftsområde Bastasjö här i Karlskrona (trots "stormen", det blåser för fullt!) men väl där insåg jag att stigarna var helt täckta med snö och is. Jag började gå för att hitta lite barmark längre in i skogen men det blev bara värre. Så jag gick lilla slingan runt på 2,5 km men jag blev bara irriterad och kall i vinden. Inte hade jag på mig tillräckligt för en halkig promenad heller, jag hade ju tänkt springa mig varm. Åkte hem och slappade lite sen stack jag till gymet i e.m. istället. Jag tänkte att jag skulle köra mitt intervallpass på löpbandet istället men väl där hade jag ingen motivation alls. Tyckte bara det var tråkigt, benhinnorna värkte lite och jag varken orkade eller ville springa en meter. Benen kändes tunga som trästockar och jag flåsade som en travhäst efter 2 minuter. Lufsade fram i ca 10 minuter innan jag gav upp och gick till stepmaskinen istället i 10 minuter. Efter det blev det lite styrka innan Johan äntligen ringde och ville bli hämtad. Nu blir det vila fram till på söndag. Både kroppen, framförallt benen och hjärnan behöver vila lite. Någon gång denna veckan ska jag försöka klämma in ett 15 km pass också, vi får se när det blir! Är ledig på söndag, kanske blir det då...
Ha en fortsatt bra kväll!
 
Bilden över Karlskrona är inte tagen idag, men det är ungefär lika färgglatt ute...

Seedingslopp

Ja nu var det alldeles för längesen igen! I helgen åkte jag och min vän och kollega Lisa ner till mamma och pappa i Glumslöv. Johan fick också hänga med på ett hörn. Vi spenderade lördagen på Väla och sedan gick vi en 5 km promenad i ett vääääääldigt blåsigt Glumslövs backar. Man fick kämpa sig genom motvinden på vissa ställen! Till och med hunden tyckte det var besvärande. I söndags var det dags för årets första lopp; seedingsloppet i Helsingborg! 1 mil skulle avverkas och loppet var en del av Göteborgsvarvet som ska plågas igenom i Maj. Jag fick min bästa lopptid hittills; 1.01.44. Blev väldigt nöjd! Innan har min bästa tid varit 1.03. Nu var banan väldigt flack och det var inte många backar, men jag var väldigt nöjd ändå. Kan inte påstå att jag tränat särskilt inför detta, och träningen inför Göteborgsvarvet började ju i förra veckan så jag har inte riktigt mina löparben med mig ännu. Johan agerade fotograf och han berättade att han blev lite orolig för min ork när han såg mig efter 5 km, då hade jag satt mig på höfterna och lufsade mer än joggade. Andra gången han såg mig, vid målet såg jag lite fräschare ut! Kändes mycket bättre också. Det tar 3-4 km innan mina ben "lossnar" och jag känner att jag inte måste tänka på varje steg jag tar. Här är några bilder som min fina Johan tog i helgen iallafall:
Precis innan starten. Här var vi pigga och fräscha!
I spåret! Efter ca 1 km, fortfarande ganska pigga och fräscha...
Efter 5 km. Det kändes tungt och jag var lite arg på mina ben. Men sen gick det bättre.
Till slut i mål på 1.01.44!

RSS 2.0