Impossible is nothing


Suck

Det var inte step, det var aerobics. Och det började nu 17.30 inte 18.30. Så det får bli en kväll i soffan! Jaja, jag har ju faktiskt tränat lite idag.

Dag nummer ett avklarad

Vaknade upp till en grå, småregnig och mulen dag. Halvkul. Åkte till gymet och tränade lite för första gången sedan jag blev förkyld. Nu känner jag mig bara lite snorig men annars är jag pigg i kroppen. Det var dock inte kul att träna på gymet och det blev bara 40 minuter. Längtar till solsken och blå himmel och grader som stiger över fem plus så man kan ut och springa igen! Har absolut ingen motivation alls i detta vädret. Dessutom har jag ingen utmaning i den närmsta framtiden, inte förrän Blodomloppet och Vårruset som går av stapeln i Maj och det är ju några månader kvar. När det börjar närma sig kommer jag tycka det är mycket roligare igen. Tror jag ska slänga på mig träningskläderna igen och masa mig ner till Friskis och köra ett step-pass om en timme, det vet jag i alla fall att jag tycker är skoj! Så får det bli.


Två underbara lediga dagar framför mig!

Min förkylning har lugnat ner sig och min tå har läkt - jag är fit for fight igen! Min blåa tånagel ramlade aldrig av eftersom jag opererade mig själv 3 gånger på jobbet - med sterila handskar, omläggningsset och allt. Det var lite kul och lite äckligt men tån läkte snabbt i alla fall! Imorgon firar jag detta med att träna på morgonen och därefter spankulera runt på stan och käka lunch med SuperLinda från jobbet. Sen har jag ingenting planerat varken på onsdag eftermiddag eller torsdag så om någon vill hitta på nåt så är jag öppen för förslag! Jobbar sedan fre-sön vilket ska bli mindre upphetsande...men å andra sidan så är det stor fest med akuten på lördag vilket jag ser fram emot väääldigt mycket!

En sak som är underbar är att klockan snart är 18.00 och solen har fortfarande inte gått ner. Så var det inte för bara 3 veckor sedan. Ljuvligt!


Amerikaner och Britter

Man kan inte beskylla våra kära Britter och Amerikaner för att ha god matkultur full av krispiga nyttigheter. Om inte krispet härör från något som är deep-fried, hårdfriterat, så klart. Hittade en amerikansk blogg där en kille bara skriver "tips" på junk-food (skräpmat). Herregud...man blir mörkrädd. Eller vad sägs om deep-fried Oreo-kakor (Oreos är liknande Ballerinakakor). Eller något av det äckligaste jag läste om; Pancaces and sausage on a stick - chocolate chip Här snackar vi en korv inlindad i en tjock pannkaka med chokladbitar i - på en pinne som man ska hålla i. Den är även microwaveable. Jisses!! Eller mikrovänlig sushi? Varför skulle man vilja mikra sushi? Man kan även hårdfritera diverse Snickers, Mars m.m....eller glass. Ja, friterad glass. Herregud.





Ledig helg

Idag är det sol, blå himmel, snödroppar som börjar synas och det känns allmänt vårigt. Det enda som sätter käppar i hjulet är att jag inte direkt kan träna eftersom jag är förkyld som en gås plus att det blåser som fasen ute vilket genast tar bort den våriga känslan när man väl kommer utomhus eftersom det blir 10 grader kallare när vinden ligger på. Så. Jag tänker stanna inomhus, titta längtande på den annalkande våren genom fönstret och bara njuta av att jag är ledig hela helgen.

Timbuktu

Ni som känner mig vet att ingen musik gör mig på bättre humör, mer sprallig, dansig och glad än av Timbuktus. Nu har han dessutom släppt ett nytt album som heter "Pusselbitar" där han samlat sina bästa låtar. I LOVE!! Givetvis finns fantastiska sånger som "Alla vill till himlen", "The Botten is Nådd", "Strö lite socker på mig", "I väntan på vadå", "Kärlekens bandvagn", "Fallskärm", "Karmakontot" och så vidare med....lovley! Det blir våren pepp - och gladskiva för min del!


Bloggtorka!

Oj då nu var det visst ett tag sedan jag skrev här sist. Inte så mycket har hänt förutom att vi fått en ny medlem i vår svenska kungafamilj! Jag tycker om kungafamiljen och tycker det är skoj. Jag tror dock inte att jag skulle tycka det var så kul att heta ESTELLE?!?! Låter som en strippa eller möjligen en av deltagarna i danska "Unga Mödrar". Mycket märkligt namn. Jag hade satsat hårt på Alice, Lilian eller Astrid. Men icke! Ja, man vänjer sig väl med åren. Kan tänka mig att många tvärvägrade att kalla kungens nya flamma för drottning Silvia på tiden det då begav sig. Silvia är inte ett speciellt vanligt namn. Fast nu tänker man att det är ett typiskt drottningnamn. Ja, jag hoppas i alla fall att dom får lite lugn och ro nu första tiden och att det sedan kablas ut bilder på löpande band när allt lugnat ner sig...;)


Nya avsnitt!

Ikväll börjar nya avsnitt av The Walking Dead!! Min absoluta favorit-skräckserie med zombies som tagit över världen. Den är väldigt trovärdig för att vara en zombieserie och förra avsnittet slutade ju sååå spännande!! Sophia sköts, shane och andrea har ett hemligt förhållande (whaaaaaat?!), kinesen och hans farmer girl håller på med nåt och bonden är en skummis. Vaaaaad ska hända nu?! Ja ni förstår ju min spänning! Jag måste dock tvinga Johan att sitta uppe till midnatt för jag kan absolut inte sitta i ett mörkt rum och titta själv!


Fin helg

Har haft en alldeles ypperlig helg! Jag och Johan tog en sväng in till Karlshamn i fredags och bytte bil så nu har vi en finfin Golf -09:a! Röd den också, varför variera sig? Vi älskar den som ett husdjur. Efter bilköpet åkte vi med darriga ben (vi kände oss lite galna och tänkte att försäljaren skulle upptäcka världens fel på vår Polo och häva hela köpet så vi skyndade oss ifrån bilhallen så fort köpet var klart) ner mot Skåne och Glumslöv. Där har vi spenderat helgen i gråvädret ätandes kladdkaka, gå på Väla en snabb sväng, bli förkyld, sitta i pappas massagestol, träffa storebror och inte minst äta kladdkaka igen och titta på Björn Ranelids pinsamma framträdande i Melodifestivalen. Nu har vi sett över hela vår ekonomi (sånt som är skoj en söndagkväll) och känner oss väldigt vuxna och duktiga. Men det kanske man gör när man är 27 respektive 37 år? Tja...man är ju inte äldre än vad man gör sig å andra sidan!


Kumla nästa

Idag utförde jag mitt livs första och helt oplanderade och potentiellt farliga kriminella handling - körde mot rött ljus!!! Körde i en korsning där två gröna ljus ger klart åt vänster och två ljus brevid ger klart rakt fram. Jag och Johan satt och pratade och jag körde i 50, passerade stopplinjen och inser mitt i korsningen att det är rött rakt fram och grönt till vänster! Tvärnitade en sekund, kollade så inte polisen fanns i närheten och fick helt enkelt köra vidare. Som tur var så fanns det inga bilar i korsningen som kunde köra på mig, men ändå. Man blir så arg på sig själv i efterhand...!
Det gick ju bra denna gång, och några fler ska det inte bli.






Alla hjärtans dags-presenter

 

Visst var det roligt att allt matchade? Jag köpte rosor och lakan och Johan köpte produkterna ovetandes om den andra =)


Slappiskväll

Nu har vi precis avverkat kvällens meny; tacos till huvudrätt och vaniljglass med riven nougat och varma hallon till efterrätt! Gott men nu är jag mätt som en plätt. Av Johan fick jag hela serien "I Love" med doften Mango Papaya; duschcreme, peeling, handkräm, body lotion och body butter! Av mig fick Johan en bukett orange och vita rosor och 2 set påslakan i satin och ett underlakan till hela dubbelsängen. Myspys!

4 år

Förutom att det är alla hjärtans dag i dag är det ju dessutom 4 år med min fina Johan. Jag är så glad att jag har honom i mitt liv. Han peppar mig alltid med löpningen och träningen, ger mig fina komplimanger ofta och har lika störd humor som jag. Dessutom är han snäll, omtänksam och inte minst snygg!


Alla hjärtans dag

Idag är det alla hjärtans dag och än så länge har jag fått en blå tå i present av min lägenhet. En glaskloss ramlade ner rakt på min stortå när jag dammsög. Jag tror att jag uppfunnit en hel del alldeles nya svordomar som jag provade på första 10 minuterna. Alltid skönt med en kreativ eftermiddag!

P.s. Det kan verka roligt med en blå tå, men jag kan tala om att det gör jävligt ont fortfarande!


Mysdag

Idag har jag och min karl haft en mysig dag. Vi åkte till Karlshamn vid halv tolv för att titta på en ny bil. Vi provkörde en Golf vi gillade, får se om det blir den! Sen åt vi lunch i stan och gick en sväng på gågatan. Det var dock svinkallt och rått och blåsigt så vi åkte hem vid tre igen, glada och nöjda. Sprang på min fina kusin Ann-Sofie i stan också, verkligen oväntat och väldigt roligt! När vi kom hem slocknade jag en stund på soffan och sedan blev det färsbiffar med potatismos och sås till middag. Jag avslutade det hela med lite naturgodis. Gott och ett mycket bra avslut på en mycket mysig dag!


Utflyktsdag

Imorgon ska jag och min man åka till Karlshamn för att äta lunch, gå till Teliabutiken (för dom är så trevliga i Karlshamn enligt Johan) och titta på bil! Najs.


Extrajobb

Idag har jag jobbat extra på KAVA. Det är kirurgens akutvårdsavdelning och ligger i anslutning till avd 48 där jag jobbade tidigare. KAVA är som en mellanlandning mellan akuten och den avdelning man ska ligga på senare om man behöver vara inlagd i mer än 3 dagar. Jag gillar att jobba där, det är både lite akut och lite medicinsk omvårdnad, man grejar inte med så mycket mediciner på akuten. Men jag kommer inte lämna akuten i första taget fast ibland är det skoj med lite omväxling och lite extra stålar är aldrig fel!

Braindead

Ibland undrar jag varför den ena av mina hjärnceller somnar så att den andra måste sköta allt tänkande själv. Det funkar ju uppenbarligen inte och då gör jag saker som inte är så smarta. En gång hade jag varit hemma hos världens bästa Karlsson och åkte väl inte hem förrän vid tolv-tiden. Johan skulle jobba dag och hade gått och lagt sig. Saken var den att jag, Ida och Linnea tidigare på dagen hade käkat glass i stan och då hade jag åkt hemifrån utan nycklarna för att Johan skulle ändå vara hemma så jag behövde inte dom. Då hade jag inte bilen, men åkte bussen hem och hämtade den snabbt eftersom jag skulle vara hos Ida på kvällen. Som sagt så var jag hos Ida till ganska sent innan jag satte mig i bilen och körde hemåt. På vägen ringde jag Johan som jag tyvärr fick väcka och följande samtal utspelade sig:

S: Hej, förlåt att jag väcker dig, men ytterdörren är ju låst när jag kommer hem så du måste slänga ut nycklarna!
J (efter en viss tvekan): Men...hur har du startat bilen?


Suck...ja ni ser. Givetvis hade jag startat bilen med nycklarna där naturligtvis min husnyckel också hänger. Jag var så inställd på att jag inte tagit med mig nycklarna tidigare på dagen. Ibland blir man trött på sig själv!

Min fina mamma!

Titta vilken fin bild jag hittade på min kära mor:

Skräck-Sullan


Har nu sträcktittat på säsong 2 av The walking dead, ingen serie för mamma direkt och egentligen inte heller för mig. Det är en skräckserie om zombier som tar över världen och endast ett fåtal människor har överlevt och måste bekämpa dessa. Japp..sånt tittar jag på! För övrigt så finns det väl kanske även lite ögongodis att vila blicken på när man inte sitter på helspänn..;)

 

En sak som retar mig lite med serien dock är följande: Om du hade varit jagad av zombier dagligen, lever i skräck och inte har tillgång till mat eller vatten eller tvättmöjligheter, hade du då sett ut så här:

 

Suck...nej troligen inte. Men. Det är ju faktiskt bara en TV-serie.

120205

På långpromenad i morse innan snöovädret drog in!


I mitt vardagsrum


8.30 på Herrgårdsvägen


Klass 2 varning...?

Så här ser dagen förvarnade klass 2-oväder och snöstorm ut hos mig:



Förrådsutrymning

I måndags började jag mitt projekt: "Rensa ut förrådet". Det gick bra, men trots att jag slängde säkert 1/4 av skräpet i förrådet så tyckte jag att det såg likadant ut. Idag fortsatte mitt projekt och jag slängde ut ännu mer och jag tycker fortfarande att det inte är någon skillnad. När jag skulle slänga allt skräpet ställde jag det på en lång rad i korridoren för jag skulle ut och hämta bilen och ställa den precis utanför så det inte blev så lång att bära. Då kom en liten tant och gick förbi skräpet, sen tittade hon på mig och frågade om jag skulle flytta igen! "Ehh...nej, det är bara skräp från förrådet som jag rensat ur..." Hon tittade förvånat på skräpet sen vände hon sig mot mig igen: "Har ni ett stort förråd?!"
Haha som ni förstår är det gaaanska fullt i det. Projektet är inte slut än, jag ska rensa lite till och ställa lådorna på något bra sätt...sen ska jag ta ner allt byggmaterial som vi har i extrarummet så det försvinner från det rummet. Skulle vara skönt att känna att ett rum inte står halvfärdigt efter 2 år.

Nu har jag ont i ryggen igen efter dagens övningar så det får bli en Panodil och en Diklofenak innan jag spenderar eftermiddagen med världens bästa Karlsson och Thea!

RSS 2.0