Nya pjucks

Kunde inte låta bli....har inte köpt skor på länge och blev helt förälskad i dessa. 450:-på Skopunkten, inte dåligt! Det är till och med lite klack på dom, det ni!



Rent hus - nästan iallafall

Har hållt på att rensa ut lite nu inför flytten och kört lite grejer till Kupan. Har även putsat fönsterna ut- och invändigt och glaset mellan. Så dom är iallafall skinande rena...! Efter att jag åkt till Kupan slängde jag mej i soffan och somnade lite och vaknade till jingeln av "Rent hus" - ett av mina favoritprogram..! Förstår inte hur folk lever..Iallafall blev jag inspirerad och letade upp tips på hemsidan och har nu gjort följande:
  • Rensat avloppet i badrummet genom att hälla kokande vatten blandat med ett par matskedar bakpulver och lite vinäger för att lösa upp fett och smuts som sitter i rören.
  • Rengjort ugnen genom att spraya såpa och vatten, vrida upp ugnen till 100 grader i 20 minuter och sen torka ut skiten.
  • Rengjort ugnsgallret med en bit ugnsfolie doppat i såpa (man kan använda coca cola också)
  • Tvättat bort fettfläckar från trycksvärte-fingrar på dörrkarmarna med hjälp av en blöt handduk med lite tandkräm på. Därefter torkar man av med en ren blöt bit trasa.
I´m on fire! Enda som jag inte hittade tips för var dom fula sotfläckarna i sovrummet där ljusstaken varit. Men det får helt enkelt bli en målning där. Första visningen är nu på måndag och jag hoppas på många intresserade!

Lägenheten ligger ute på www.hemnet.se nu. Sök på 2:or,Karlskrona. Området heter Långö.

Tjingeling!




Jan Stenmark

Har lagt ut bilder från Jan Stenmark tidigare, men jag hittar ständigt nya. Här kommer några till, antingen hatar man dom eller älskar dom!











Ledig söndag

Idag blir det inte många knop mina vänner! Johan ska oväntat in och jobba extra på akuten ikväll, sen hela veckan på post.op, det blir 6 dagar på rad...! Jobbigt, men det ger ju iallafall lite pengar. Jag ska bara jobba imorgon sen handledarutbildning på tisdag, sen är jag ledig onsdag torsdag och jobbar fre-mån. Trist med långhelg...
Planen för dagen är att läsa min älskade Shantaram, kanske ringa mamma en sväng, leta upp penslarna och målarsakerna i förrådet som av någon anledning har slukats upp av jorden. Ska köra Johan till jobbet och passa på att ta mej ett träningspass, har bara blivit ett sådant denna veckan. Har dessutom ätit godis både fredag och lördag och onyttig middag 2 dagar i rad. Onyttig för kroppen, men balsam för själen!

Är inte med i viktklubb längre, eftersom jag gick upp 3 kg under den tiden jag var med där. Äter mindre nu än jag gjorde när jag skulle hålla på att fylla i. Inte alltid mindre kankse, men för det mesta. Jag tror man blir lite besatt av att ständigt fylla i och räkna kalorier. Väger fortfarande mer än jag gjort någon gång vilket grämer mej nåt helt makalöst, men å andra sidan tycker jag att jag är liite mer fördelaktig  än jag varit innan. Iallafall kroppen. Oftast. Tror att det har att göra med att jag tränar mycket mer nu än innan, feel good hormonerna är väl i taket och får mej att känna mej som en Superwoman. Förutom när jag ska ta på mej ett par nytvättade jeans och får ett utbrott och vrålar på Johan att jag är fet och ful och att jag ser ut som en jäst bulldeg (plus ett antal icke nämnbara svordomar) och att jag inte begriper vad det är han tycker om med mej. Då tycker jag inte att jag ser snygg och läcker ut. Men då ler han bara och säger: "Ditt ständiga tålamod, din vältalighet och din alltid lika feminina approach, min ängel!" Jodå så att...host.


Fotografering

I fredags var mäklaren här för att fota min lägenhet inför försäljningen. Eftersom vi har lådor i hela rummet fick vi asa runt allt hela tiden. Har inte sett hennes bilder, men jag tog egna bilder också. Jag säger till när lägenheten ligger ute på hemnet.se! När homestylisten var här sa hon vad vi skulle göra i varje rum för att få det att se större ut, så jag lägger till lite kommentarer under bilderna så kan ni se vad jag har ändrat på.


Hallen, vi har tagit bort alla kläderna på hatthyllan och byrån i hallen. Fick låna stolen av Johans pappa!


Badrummet. Inga förändringar direkt. Tagit bort alla hygienprodukter och personliga saker.


Sovrummet. Egentligen skulle vi tagit bort TV:n och hyllan, men hann inte. Har tagit bort våra "sängbord" och prydnadssaker och extra kuddar.


Sovrummet andra hållet. Rensat upp på byrån. Satt en tavla för dom fula sotmärkena som vi ska måla över.


Rummet. Enda bilden jag kunde visa eftersom resten av rummet var belamrat. Köpt en ny pläd och duk. Frukt som matchar pläden, egentligen skulle det vara apelsiner men vi hade inga...=)



Köket. Tagit bort gardiner för ljusinsläppet. Tagit bort allt smått som kan störa.


Matplatsen. Samma här, alla småsaker är borttagna, bara lite på bordet.


Och såhär såg köket ut när vi fotade andra delar av lägenheten! =)

Urk så seg

Orkar inte blogga, har bara tränat en gång denna vecka, orkar inte plugga på handledarutbildningen. Har jobbat fyra dagar i rad och jag kan garantera att jag jobbat dom jävligaste passen, för denna veckan har varit grym. Idag har jag och Tina suttit och pluggat som galningar i 6 timmar innan jag och Johan hastade iväg till bion. Nu vill jag bara stänga av min hjärna och imorgon kommer jag ligga som en utslagen sill i soffan. Synd att jag lämnat mina filmer i garaget, annars hade det blivit någon som jag inte måste tänka så mycket i. Men jag kan ju köra Johan till jobbet och därefter hämta filmen. Så blir det nog.

Tjingeling!

Lördag = underbara ledighet

Idag blir det först megaplugg med Tina inför vårt slutarbete i handledningsutbildningen som ska vara inne på måndag. Därefter blir det "Flickan som lekte med elden". Vi ska gå på den som visas kl 15.00 - HAHA, matiné! Filmen slutar vid 17.00 och därefter ska vi slänga oss ner på närmsta O´Learys och fira att vi:

Ska flytta till en trea på Hästö i mitten på November! =) =) =)






Nu är det dags för...

....FREDAGSMYYYYYYYYYYS!

Nånting är på gång

I veckan kommer vi att skriva på kontrakt på en trea på Hästö! Min lägenhet kommer läggas ut på nätet snart, dom ska ta bilder i veckan
Trean är på 82 kvm, har 2 toaletter, diskmaskin och grovkök. Dessutom är förrådet dubbelt så stort som det vi har nu. Ljuvligt! Detta ska bli sååå skoj, och så underbart skönt att flytta till något större!


Svenska dokumentärer

Lyxfällan, Grannfejden, Rent Hus och nu senast i raden: Svenska Hollywoodfruar! Det är något extremt tillfredställande att titta på människor som totalt tappat bort allt pengavett och tror att sms-lån och krediter är svaret på alla pengaproblem, grannar (faktiskt oftast skåningar!) som mordhotar varandra för att den ena har fel färg på gardinen i köksfönstret eller varför inte att tomtgränsen faktiskt går 10 cm innanför häcken som skiljer trädgårdarna åt.
Det är också med skräckblandad förtjusning jag sitter klistrad över Rent Hus och är heeeelt förundrar över hur folk kan leva, sova och äta bland kattskit, människopiss, djurhår, hudceller i drivor och eventuellt lite damm. På detta lägges tidningar, papperstussar, skitiga lakan och annat smaskens.

De sista tragiska huvudpersonerna i dessa Sveriges serier på bästa sändningstid; Hollywoodfuarna, verkar inte ha alla ljus tända. Alla hästar är inte i stallet. Alla fiskarna simmar inte i dammen. Lampan är tänd, men ingen är hemma, hissen går inte ända upp, dom är helt enkelt inte dom vassaste knivarna i lådan. Men dom är sååå opererade, sååå blonda, sååå manipulerade/manipulerande, såååå blåsta och det går inte att slita ögonen från dessa totalt vilseledda kvinnor som säkerligen är övertygade om att jorden exploderar om man inte ser ut som en livesize Barbiedocka.

Underbart!


Karlskrona 06.30








Sådär ja

Nu var denna natten avklarad. Morgonpersonalen kommer snart och då ska jag ta min nya fina hoj och hoja hem till min underbara säng! Hoppas jag kommer sova gott, men det brukar inte vara några större bekymmer med det!
Så:
God morgon och sov gott alla tidiga/sena läsare!

Patrick Swayze

Patrick Swayze, allas våran idealman från "Ghost" och "Dirty Dancing" har gått ur tiden och är nu ett riktigt "Ghost". Denna läckra karl!
Lyckligtvis kan man genom filmens värls uppleva honom avfyra repliken som många kvinnor med brustna hjärtan upprepat sedan han först levererade den i "Dirty Dancing" 1987:

"Nobody puts Baby in a corner...!"







Tandläkaren

Jag har en förmåga att alltid ha början till ett hål eller redan ha ett hål när jag besöker tandläkaren. Likaså i förrgår såklart. Hon nöjde sig med att rensa äcklig tandsten och jag fick ju ny tid till att laga hålen (2 st). Sagt och gjort. Åkte dit igår, beredd på att betala 1200 kr eftersom min frisktandvård gått ut för året. Väl där beslutade hon sig för att bara laga det ena hålet igår så jag slapp vara bedövad i hela överkäken och gå och dregla över okända människor. Det är inte trevligt.
Det innebar ju också att jag inte behövde betala 1200 kr, utan bara betala för en tand! När jag stod i receptionen såg hon att jag inte utnyttjat den där 300:- rabatten som man får varje år. Så det blev 300 kr billigare, men oj då! Plötsligt upptäckte hon att jag inte utnyttjat förra årets rabatt heller vilket innebär 600:-billigare! Så igår betalade jag alltså 150 kronor för en lagning, inte helt tokigt va? =)

Fullspäckad dag

Idag var den första dagen av min 4-dagarsledighet. Låg i sängen till halv elva och slappade, räknade på lite grejer, läste tidningen och Shantaram. Hade mobilen och telefonen brevid mej och båda ringde stup i kvarten, hela dagen har dom hållt på! Fattar inte varför alla skulle ringa idag! Åkte sen till tandläkaren och fick bort äcklig tandsten. Hatar det! En äcklig evja i munnen blandan med gammal tandsten, blod och slem. Fruktansvärt otrevligt och ont gör det. Fick dessutom reda på att jag ska laga två hål och fick tid i morgon - 1200 spänn...inte alls kul.

Efter det åkte jag till Karin på Verkö och fikade med henne och lilla Elin. Bullar och kakor, smaskigt värre. Snackade skit och gick till lekparken. Vi diskuterade svamp på utvalda ställen och åderbråck. Jag börjar nog bli gammal om det är de ämnen som drar till sig min uppmärksamhet. Man fyller ju snart 25 så, hå hå jaja...;)

Kom hem och bytte om innan jag åkte till Aktiva som har öppet hus med gratis träning hela veckan. Jag och Angie tränade först Afro Power som var helt galet mellan 17.30-18.30. Därefter paus i en timme innan vi provade på yoga vilket verkligen inte var för mej! Är inte direkt smidig. Angie klarade inte heller det så bra och ramlade i golvet i en övning vilket resulterade i ett fnissanfall från oss. Ingen annan fattade det roliga. Nu är jag helt slutoch ska sova.

Tjingeling!


4-dagarsledig

Så här en vecka in på semestern kan det vara skönt med en 4-dagarsledighet...=) Men tro inte att jag ska slappa bort min tid för det! Idag ska jag till tandläkaren eftersom jag missade min tid igår...sen ska jag och Angie träna inte mindre än 2 pass på aktiva inne i stan! Det är nämligen öppet hus och gratis träning hela veckan. Så idag blir det Afro power där man dansar barfota och ska släppa alla hämningar. Efter det tar vi lite yoga på det. Imorgon ska vi nog till banken på ett litet ärende och därefter till Tove och Robin som bonat om sin lägenhet rejält. På lördag ska jag till Linda på tjejfest och på söndag ska jag och Angie till Aktiva igen för att träna...ja...vad var det nu? Core var det nog, mage och rygg. Jobbigt! Häpp, nu ska jag läsa lite till i min underbara bok Shantaram innan jag sätter i mej lite frukost. Tjingeling!

Hittekatten Birgit del II

Ja, igår låg det lilla livet i min famn medans jag satt vid datorn. Vi 23.00 började hon pigga på sig lite efter att ha fått i sig ett par ml näringslösning från sprutan. Hon började jama lite och skällde nästan lite tyst. Jag kände på hennes ben och möjligen jamade hon till lite extra när jag tog på bakbenen, men jag kunde inte uppfatta att något var brutet.
Hon kravlade ut ur värmefilten och låg på bara lakanet på soffan och lät som hon skällde lite. Jag tyckte bakbenen inte riktigt hängde med. Hon verkade lite orolig, kunde slänga till med huvudet och jamade lite extra. Jag la henne i lådan med värmefilten och såg till att hon låg skönt. Sen borstade jag tänderna och släckte i lägenheten innan jag kikade till henne igen. Då hade lilla Birgit slutat andas och låg bara helt stilla.
Hon dog iallafall varm och torr och med lite vätska i sig, vad det nu var värt för en uttorkad liten kattunge. Hon slapp bli ihjälhackad av kråkor eller påkörd eller varför inte ihjälsparkad av någon hjärtlös idiot. Vi gick omkring och letade efter någon bra plats att begrava henne, men vi hittade ingen. Så hon fick ligga i kartongen inrullad i lakanet i natt och när vi kom hem från jobbet idag åkte vi till skogen vid Johans föräldrar och hittade en fin glänta som de sista solstrålarna för dagen lös på. Där tyckte vi var en bra plats för en stackars livrädd liten kattunge som fick sluta sitt 5 veckor långa liv efter en händelserik dag. Kändes bra!
Med tanke på sitt lilla liv hade hon säkerligen redan avverkat dom flesta av sina nio liv innan hon lämnade in. På bara en dag hann hon:
  1. Krypa in i motorutrymmet på en bil.
  2. Åka en 6 mil lång färd (säkerligen jamande och skrikande hela vägen, stackarn) fastklämd i bilen
  3. Sitta en hel natt och morgon i en bil utan mat eller vatten.
  4. Springa för livet (tänk så ont hon hade i sina små ben, men ändå sprang säkert 30 meter för allt vad hon orkade) när hon...
  5. ...ramlade ner från bilen i marken.
  6. Springa över vägen där bussar och bilar kör hela tiden.
  7. Undvika att bli söndertrasad av kråkor och andra elaka fåglar som ger sig på små ulltussar.
Så på ett enda dygn avverkade hon 7 av sina 9 liv. Snacka om kämpe!

Hittekatten Birgit

I morse vaknade vi till ropen från en förtvivlad kise som satt och jamade någonstans. Johan hade hört den någon gån i natt, men vi tänkte inte mer på det. Men i morse beslöt vi oss för att se efter så det inte var någon liten katt som blivit överkörd någonstans. Som tur var var det inte så. Däremot var det så att vi hörde ropen från en kattunge inifrån - motorrummet på en bil! Den hade fastnat. Detektivarbete kl 09.00 på morgonen; vi kollade bilregister, ringde ägarna till bilen, satte lapp på bilen, ringde på ägarens dörr och fick till slut tag på henne. Hon öppnade och mycket väl satt där en liiiiiten sköldpaddsfärgad kattunge fast mellan metallbitarna långt ner under motorn. Kisen sprattlade sig loss och sprang iväg med sina små ben som ett skott. Johan kom ut med handduk för att försöka fånga den, men då var den borta. Tydligen hade ägarna till bilen varit i Tingsryd (vilket är ca 6 mil) igår och troligen har katten suttit i bilen sen i går kväll och dessutom hela vägen medans bilen kört! Katterna på stället där dom var är vilda och kattungen är troligen också vild.

Två timmar senare ringde Johan mej när jag satt i skolan och berättade att han hade fångat den! Han hade hört ropen igen och kråkorna som kraxade väldigt. Han blev orolig att fåglarna skulle ta den, så han gick ut och lyckades fånga den. Så nu bor hittekatten Birgit i en inredd flyttlåda i vårt vardagsrum. Just för tillfället liggger hon inrullad i ett gammalt påslakan med värmekudde i mitt knä. Vi  uppskattar hennes ålder till 5-6 veckor. Hon kan inte dra in klorna ännu, men ögonen är helt öppna och hon har tänder.  Vi har gett henne mixad skinka och creme fraiche som hon lapade i sig lite av innan. Inget vatten har hon druckit, men vi har blandat ihop mjölk, vatten och socker i en spruta som vi sprutat in i munnen och hon har faktiskt piggat på sig lite. Har fått i sig ca 20 ml. Vi ringde kattkomando syd men de kan inte alltid ringa tillbaka. Så vi får kanske ha henne här ett par dagar eller höra på jobbet om någon kan ha henne på sin gård. Det gick inte att titta på henne utan att hon fräste när vi fångat henne, men nu kan man lyfta och klappa henne. Vet inte om bakbenen är skadade, hon piper lite när man drar försiktigt i dom, men dom är iallafall inte brutna.

Det lilla livet sprang för allt vad hon orkade när hon ramlade ut från bilen. Nu är hon så utmattad att hon bara sover. Vi vet inte om hon klarar sig, men då har vi iallafall gjort allt som stått i vår makt.





Filmdag

Har inte orkat lyfta ett finger idag! Det blev som sagt Sweeney Todd och därefter slog jag till med Sin City som jag aldrig sett förut, men den var jättebra! Hela filmen är svartvit förutom vissa detaljer eller scener där klarröda, gula, gröna och blå detaljer syns. Mycket snyggt! Men sen har ju Quentin Tarrantino haft ett finger med i spelet =)


I mina drömmar

Drömde i natt om den underbart fantastiska, snygga, begåvade, tillbakadragna och - sa jag snygga? Johnny Depp! Drömde att jag stötte på honom och hans familj och att jag ville ta kort tillsammans med honom. Han sa att han gärna ställde upp för sina fans och tog massor med bilder tillsammans med mej och hans familj. Han stod och höll om mej och mungiporna på mej var uppe i öronen. Så lycklig och så var det bara en dröm!! Var tvungen att åka och köpa en Johnny Depp-film idag på morgonen eftersom det är tråkväder = filmväder. För att göra saken ännu bättre valde jag såklart en Tim Burton film (jag älskar älskar älskar Tim Burton) "Sweeny Todd". Så nu ska jag sjunka ner i soffan och njuta av min allra sista dag på semestern!

<----Himla trevliga människor!

<---- Åh herregud....

<----- Farlig kille...extremt snygg!

Susen i mörkret

Jag är väldigt mörkrädd fortfarande, trots att jag är 25 år och aldrig sett varken spöken, vålnader, små tomtar eller ens en mus i mörkret. Vet inte vart det kommer ifrån, har bara aldrig gillat att vara i ett mörkt rum, eller i en mörk lägenhet. Jag vill ha minst en lampa tänd i varje rum och när jag släcker vill jag gärna ha så nära till sängen som möjligt. Jag vet inte vad jag är rädd för, jag tycker bara helt enkelt inte om att vara ensam i mörkret. Utomhus är en annan sak, men inomhus är lite läskigt. På grund av mitt lilla obehag har Johan ordnat till olika saker som ska underlätta för mej här i vårt hem:
  • Fjärrkontroll till fem lampor i 3 rum som tänds direkt när man trycker på den. Fjärrkontrollen ligger på byrån i hallen.
  • Ficklampa som sitter i väggen med några dioder som lyser svagt hela tiden så man ska kunna se vart den är om det blir strömavbrott. Fiffigt nog så tänds lampan helt och håller också om det blir strömavbrott så man slipper leta.
  • Mitt lilla spöke vid sängen som lyser svagt i 4 timmar sen stänger den av sig. Mycket bra de kvällar man inte riktigt kan somna och inte vill ha helt släckt överallt!
Jag är kanske en tönt, men jag har iallafall en man som hittar på fiffiga lösningar till sin lilla tjej! =)


Stockholm

Tjejmilen-trippen var min första tripp till Stockholm i vuxen ålder och jag måste faktiskt säga att jag inte är ett dugg imponerad av storstäder. Skulle aldrig kunna bo i en storstad - tacka vet jag koskit, skog och hav runt knuten!

NEJ tack.


JA tack!


Oväntad extra ledighet!

Skulle egentligen börjat jobba i går kväll,men eftersom jag var i Stockholm då kunde jag inte det och fick alltså byta bort måndagen. Idag skulle jag jobbat natten, men har handledarutbildning imorgon, och jag kan knappast gå av natten och gå direkt till föreläsningar hela dagen, så jag fick ledig i natt. Är ledig på torsdag och börjar alltså inte jobba på riktigt förrän på fredag! Ganska soft vecka. Nästa vecka jobbar jag bara två pass, inte helt fel det heller...=)
Idag har jag städat (orkar verkligen inte skura golvet fast att det behövs...), storhandlat och nu håller jag på att baka ett olivbröd. Går inte av för hackor, det! Har tvätt som ska strykas också, men det gör min sambo som håller mej borta med näbbar och klor från strykbrädan - lika bra det!
Johan fick helt plötsligt 5 pass denna veckan. Ska jobba i natt och imorgon natt, sen helgen. Han gick av natten i går morse.Härligt när stålarna rullar in! Det jobbiga med att vara timanställd är ju att man aldrig vet om man ska jobba eller inte, men det gör inte så mycket nu i höst, vi har inget direkt planerat.

Mamma och pappa ska snart boka resa till Sälen, en fyramannastuga så i Februari åker jag och förhoppningsvis Johan skidor tillsammans för första gången. Underbart!

IKEA-inhandling

Vi var ju på IKEA i fredags och Johan inhandlade ett mycket välbehövligt skrivbord med bokhylla i ena änden. Han köpte även till lådor och dörrar så man enklare kan stänga in skiten....;)
Såhär fint och ljust blev vårat vardagsrum med det nya! Har ingen direkt bild på det gamla, men jag tar en bild med massa folk på, så ser ni lite skillnad iallafall!



It´s done!

Sprang faktiskt nästan hela tiden. Mot slutet gick jag i rask takt i uppförsbackarna, men sen satte jag fart igen! Kom på plats 9540 av 21300 deltagare! Så jag var iallafall snabbare än 11540 personer....=)
Ann kom på 7020 plats tror jag. Jag sprang på 1.19.24 och Ann på 1.08.30 tror jag. Den som vann kom i mål på 36 minuter....!
Hade givetvis kameran med mig och här kommer ett urval:

Utsikt mot Globen från balkongen hos dem vi bodde hos.

i väntan på pendeltåget som skulle ta oss mot Tjejmilen!

Träffade min Angie efter loppet.

WohooO!

Libanesisk mat åt vi på kvällen efter milen. Gott gott!

En tryffel till efterrätt sitter aldrig fel...!

Sista stoppet på vägen hem. Hamburgertallrik och Fanta - jummy!

RSS 2.0