Mamma...:

...du får förbereda lite ljusa slingor för nu pockar sommarblondheten på!

Heldag i Kalmar

Vid tiotiden igår åkte vi ju mot Kalmar. Vi stannade till hos hästarna i Oxlehall och köpte en blomma att sätta på minneslunden nere i Torsås. Därefter for vi mot Karro och Kalmar och gick på MODE-huset ett par timmar. Vi lunchade i 2 timmar nästan och gick sedan vidare. Mycket trevligt! Jag och Ida åkte vid fyratiden och stannade hos hennes syster i Ljungbyholm där vi gick en sväng och jag tog lite bilder. Här är ett litet plock från gårdagens heldag!

Blommorna på minneslunden: liljor, brudslöja och ormbunke.

 

Karoline nöjde sig inte med en bakpotatis utan slog på stort med två efterrätter!

IK i Ljungbyholm!

En stock.

Vårig liten äng.

En vårig Sus.



Leeeeeedig!!

Tur att jag inte jobbar mer nu för då hade jag nog fått en rad inbillningssjukdomar. Känns som jag varit på kirurgen dag och natt denna helgen. Idag blir det istället ett avslappnande tripp till Kalmar med Ida för att hälsa på Karro och hennes dumma knä. Vi ska stanna till i Torsås för jag ska lägga en blomma på minneslunden. Det var så längesen jag var där. Ska visa Ida runt lite i Metropolen också....haha! Är som sagt ledig idag och imorgon och på onsdag ska jag på utbildning hela dagen sen jobbar jag bara torsdag-fredag denna veckan. Ska bli skönt.
Hoppas på en varm dag i dag och inte en sån där lurig dag som ser varm och skön ut men egentligen är blåsig och 4 grader varm....
Nu ska jag snygga till mig lite sen bär det iväg mot Käääälmah!

Boende på kirurgen

Skulle kunna ta mitt pick och pack och flytta in i anhörigrummet på jobbet. Iallafall denna helgen. Jobbade fredag kväll och lördag morgon. Sen var 2 sköterskor sjuka och vi fick inte in någon annan och var tvungna att ha en till. Så jag anmälde mig (frivilligt faktiskt) att stanna kvar och jobba kvällen också. Så igår var jag på jobbet från kl 07.00 till kl 21.00. Och idag jobbar jag kvällen igen. Men sen är jag ledig två dagar vilket är väldigt najs. På tisdag ska däcken bytas på bilen så den kan gå lite tystare annars har jag inga storslagna planer tror jag...!

Nähäpp lite frukost på detta.

Komiskt på jobbet II

Ibland har vi roligt på jobbet och nu kom jag på en sak till:

Carin hade precis kommit tillbaka till jobbet från sin mammaledighet och Karin hade jobbat ett tag. Jag och Karin  känner varandra väl medans jag och Carin bara hade träffats kanske 5-6 ggr sedan hon kom tillbaka och hade förvisso pratat och skrattat flera gånger, men inte på nåt djupare plan. Så en dag skulle jag och Angie åka och bada där man skriver upp sitt namn för att få reducerat pris. Vi skulle skriva Karins namn först (med hennes tillåtelse) eftersom ingen någonsin kollar noga men när vi kom dit skrev ändå Angie sitt namn för hon jobbade trots allt på resursen då. Iallafall. Vi kom upp till ovanvåningen där vi skulle bada (det var damernas, inga män kom alltså in) och öppnar dörren och får då se en naken, vit, gropig rumpa tillhörandes en tant som simmar omkring som Gud skapade henne. Vi blir lite osäkra på om man måste vara naken eller inte. Vi tänker att om man måste vara naken så är det ju pinsamt om man har kläder på sig, men om vi bara tror att man måste vara naken och någon kommer in och har badkläder på sig, då blir det ju pinsamt för det...! Dilemma.
Jag visste att Karin jobbade kvällen och klockan var precis efter ett, så jag ringde jobbet och det var någon jag aldrig träffat som svarade.
Jag sa: "Hej, har du Karin O där?"
Hon sa: " Karin O?"
Jag sa: "Ja."
Hon sa, efter viss väntetid: "Hon kommer här"

Karin säger: "Ja det är Karin?"
Jag säger (i ett andetag): "Hej det är Susanne, du vi är på badhuset nu och här är en tant som simmar omkring naken (fnissattack), och vi undrar om man måste vara det, eller är det bara vi som tror det (fnissattack)? Tänk om någon kommer in och vi är nakna och dom inte är det, det skulle ju va jättepinsamt. Brukar dom vara nakna när du är här (fnissattack)?
Karin säger: Haha, neeej....inte när jag brukar vara där. He he.
Jag säger (med viss tvekan,Karin låter inte så uppspelt över detta som jag hoppats): Haha, nähä men vi får väl vänta och se om det kommer någon med badkläder då....!
Karin säger: Ha...jaa...
Jag säger (nu känner jag inom mej att något är fel): Jodå...men du vi skrev inte upp ditt namn i pärmen, Angie skrev sitt eget.
Karin säger (efter viss betänketid): Pärmen? Vadå mitt namn?
Jag säger (och börjar inse att det inte är Karin jag pratar med): Joo...vi skulle ju skriva upp ditt namn...först...
Carin säger: Skulle du prata med Karin O egentligen?
Jag säger: JA, vem är detta?!
Carin säger: Det är Carin Berg, Karin har inte kommit än....
Jag dör och säger: HA.HA. Ojdå så tokigt. Okej tack hej.

Jag ringer sedan upp Karin och berättar för henne också som givetvis bryter ihop i telefonen, både över den nakna tanten och mitt hysteriska fnissamtal med Carin som jag träffat 5 ggr innan. När jag lagt på med Karin inser jag att det finns en läkare som heter Karin Bergman och var det henne jag pratade med?! Sa hon Berg eller Bergman? Såhär i efterhand vet jag att det var Carin Berg och ingen annan men det tog ett tag att komma över och jag har fortfarande inte fnissat ur mig detta med Carin trots att jag träffar henne både på jobbet och fritiden nu....
Tjejen som svarat först som jag inte kände igen var bara på avdelningen över dagen och visste inte att det fanns två olika Karinar.....

Komiskt på jobbet

En tjej började på jobbet i februari tror jag. Hon är helt underbar och snäll på alla vis, en sån där riktigt "kär tös" som min pappa skulle sagt. Iallafall så kände jag att det skulle vara kul att träffas utanför jobbet en dag och gick förbi henne inne på expeditionen när hon stod och läste i en journal. Så sa jag:
- Vi kan väl fika en dag?

*pauspauspauspauspauspauspauspauspauspauspauspaus*

Hon svarade inte, så jag sa lite på skoj:
- Haha, oj då, det var en lång paus efter den frågan!
Hon reagerade fortfarande inte speciellt, tittade istället på klockan och sa:
- Hmm.....ja det är lite tidigt att gå ut med medicinerna nu...
Jag tittade på henne och sa förvånat:
- Oj då! Byter samtalsämne också. Du var verkligen inte intresserad av att fika med mej!
- Vaaa...? Haha, jooooo JOOO! Jag trodde du undrade om vi skulle gå ut och fika nu! I fikarummet alltså!

Jag trodde att hon verkligen inte ville fika med mej och hon trodde att vi skulle gå och fika där och då. Hon kissar fortfarande på sig lite när jag tar upp detta....=)

Bebisar och dubbelpass

Idag har jag äntligen träffat Hanna, 6 veckor (Karins och Mattias lilla nytillskott!). Så liten och mjuk! Fikade lite med Karin, Elin (4 år), Carin med magen och hennes Viggo (4 år också? Eller 3?).
Därefter åkte jag hem och förberedde mig på dagens dubbelpass på Friskis: Step och därefter yoga. Ljuvligt!
Skulle lägga in sakerna i skåpet och trodde först jag glömt nyckeln hemma, men den passade i mitt lås som hängde på stången så jag låste skåpet och gick in på stepen. Kom ut därifrån, låste upp låset igen och tog ut handduk och grejer och låste igen. När jag skulle låsa upp det en tredje gång gick det plötsligt inte. Stod och pustade och stånkade men det ville inte alls. Tittade på nyckeln och såg att det var olika märken på låset och nyckeln, men det var samma nyckel jag använt när jag låst upp skåpet dom andra gångerna. Mäkta frustrerad och blöt stod jag i min handduk och frågade en av ledarna som duschade om man kunde få upp skåpet på nåt vis så hon gick ut och hämtade en bultsax och klippte upp låset med! Dumt av mig att inte titta om märket på nyckeln stämde, men herregud, jag öppnade ju låset 2 gånger med samma nyckel innan det bestämde sig för att inte fungera. Jag hann iallafall till mitt pass och nästa gång får jag väl helt enkelt ta med mig rätt nyckel till rätt lås...!

2 dagars ledig

Känns som jag precis var ledig, men det är det som är så skönt med att jobba kväll-dag; dagarna blir liksom till en och sen är man plötsligt ledig igen! Jobbade till 15.00 idag och sen kom jag hem och gjorde ugnsstekt falukorv som nu står och gosar till sig i ugnen. Vi får väl se hur den blir...
Ikväll står cirkelfys med Ida på schemat. Sent pass idag, kl 19.30 men det får man väl leva med. Imorgon är det bästa passet på hela veckan: Först ta i för kung och fosterland på step och sen mitt nyupptäckta yogapass! Så skönt, man sover som en prinsessa sen. Kunde tyvärr inte gå på zumban igår, men det kommer fler måndagar. Imorgon ska jag även ut till Karin och hälsa på den nya bebisen Hanna och den stora tjejen Elin. Ska bli trevligt! Sist jag såg Karin hade hon en rejäl kagge och var 2 dagar över tiden....=)

Hoppas på fint och varmt väder dom här två dagarna så man kan sola lite och få ännu fler fräknar. Det skulle vara najs!

Häpp, åter till ugnskorven...=)

Ojojoj

Har jag inte skrivit på en hel vecka nästan? Herregud, dags att ta mig i kragen då!
Helgen som gått har varit mycket bra! För alla utom för Johan då, som dras med feber (4 dagen idag...) och extremt svullen hals. Han gick till doktorn igår där dom konstaterade att han har en envis infektion i halsen som han ska ta antibiotika för nu. Han är helt utslagen, stackarn. Svettas och fryser om vartannat och är fullständigt slutkörd.

Skulle hämta Jullan och Sandra på tåget i går och då körde en bil omkring och gjorde reklam för "Grannyran" på Postkodlotteriet. Dom skulle ha inspelning idag. Eftersom jag alltid tyckt att Rickard Sjöberg är ett riktigt kex så hajade jag till när bilen som körde omkring vid stationen plötsligt sa: "Hej, det här är Rickard Sjöberg och på söndag kl 16.15.....(blablabla)". Jag var givetvis tvungen att gå ut för att se om det var han som körde omkring och snackade, men det var bara inspelning och bakom ratten satt en helt vanlig snubbe. Gick och hämtade Sandra och Jullan på tåget och skulle berätta om min nära-Rickard-upplevelse och vi skrattade lite åt att jag blev helt till mig av att det kunde varit han, när Jullan plötsligt säger: "Men...han står ju där. Sullan. Vid din bil!" Jag tittar upp och ser Rickard Sjöberg, Karl Martindal och Sandra Dahlberg stå precis intill bilen och dividera om vilket håll dom skulle. Vilket jag-mötte-Lassie-ögonblick! Alla vi blev fnissiga och tittade ner i gatan när vi rundade dom. Jag blev nervös över att kanske backa på Rickard där han stod en meter från bilen men dom flyttade sig. Vi stängde in oss i bilen, dog av fniss och körde efter dom ett kvarter för att fota. Vi är 25 år.

Iallafall så skulle vi ha fest här igår och Sandra, Jullan, Ludde och Ullis skulle komma från Skåne och partaja in nya lägenheten. Men tyvärr (och tack och lov för dig, Linda!)fick vi flytta över festen till världens bästa Linda istället. Det gick lika bra det. Efter förfesten gick vi ut på Harrys och dansade till kl två innan det var dags för den traditionella hamburgaren (eller kebaben) vid halv tre-snåret. Kom hem strax innan halv fyra och dök i sängen.
Idag har jag, Sandra och Jullan ätit brunch på nya hotellet - väldigt bra och gott! Därefter mötte vi upp med Ullis och Ludde och tog en glass på Glassiären. Också väldigt bra. Årets första glass är aldrig fel. Kallt ute bara vilket tog bort den somriga känslan en del....

När tjejerna och killen åkt hem stack jag och Ida in till Stumholmen för att se om vår kollega fick någon av de 75 miljoner som skulle delas ut på Postkodmiljonärens "Grannyran" av Rickard Sjöberg och company. Tyvärr blev det inte så, men vi hade trevligt ändå. Blåste kallt som bara den! Nu sitter jag här, ganska trött och mör och huvudet kansnke snurrar lite extra mycket efter en kväll som igår, men jag är väldigt nöjd med helgen ändå! Här nere kommer lite bilder från helgen som gått...


Två gringos


Tina, Jag, Jullan och Sandra


Två av dom bästa i sitt slag!


Tre glada töser!

Ett glatt gäng!

Scrubs

Satt precis och tittade på ett avsnitt av Scrubs där vaktmästaren gifter sig med sin brutta. Så i slutet spelar advokaten Ted (Sam Lloyd) en underbar version av Outkasts "Hey ya". Underbar! Hela serien är ju helt ljuvlig.

Jobbade till tre idag ungefär och sen åkte jag hem och la mig på vår soldränkta balkong och kände att det var gutt att vi har balkong där solen står på hela eftermiddagen. Det får bli så varmt det vill inne i rummen, bara jag får njuta i värmen...=)
Efter min solning svepte jag ihop en lasagne som blev helt okej. Bättre än dom extremsaltade tacosen vi försökte oss på igår. Johan kunde bara äta en eftersom det smakade som att öppna munnen och hälla i ett saltkar ner i strupen.

Ikväll ska jag på zumba (är tanken). Förra gången  gick det inte för det var så otroligt mycket folk. Dom börjar släppa biljetter en timme innan passet börjar så jag tänker gå på passet innan också och tjuva åt mig en biljett. Man får inte va dum!

Jobbar kväll imorgon, känner att jag behöver sova länge (med länge menar jag max till nio eftersom jag då ligger och skruvar på mig; undrar vad det är för väder, vilken mat ska jag laga, jag behöver handla lite, undrar om jag ska ut och gå en promenad innan jobbet m.m. m.m.).

Nähäpp - träningskläder på och mot Friskis!

Sol?

Dagen började väldigt blåsigt och mulet. Vinden ven i fönsterna och i morse hörde jag småregnet smattra på fönsterrutorna. Men så plötsligt; molnen sprack upp, solen tittade fram och min balkong undrade om jag inte ville inviga solstolen för i år? Jomenvisst! utbrast jag och somnade i solen en timme. Ingen fara skedd mer än att fräknarna börjat explodera i mitt stackars ansikte. Och om sanningen ska fram så gör det mig inte jättemycket...=)
Som om överaskningarna inte hade någon gräns idag så frågade även min sambo om vi inte kunde ta och gå en sväng..?! Min sambo är mannen som inte gärna går bara för att gå utan vill gärna ha ett mål med gåendet. Så min afro power fick stå till sidan idag när jag passade på att promenera för första gången runt Hästö. Mycket fin ö vi bor på! Eller halvö är det väl egentligen...Inte en Johan som bott här sen -83 har någonsin gått där vi gick idag. Trevligt!


Mycket somrigt på Hästö!






Fröken Fräken =)

Härlig helg!

Japp helgen och min tredagarsledighet har varit heeelt okej! Igår var vi ute och åt med Ida och Jonas på Harrys på kvällen. Mycket trevligt och jag kunde inte hålla mig borta från ribsen jag åt där förra gången....chiliglaserade ribs med cole slaw och pommes....går inte av för hackor någonstans...!
Idag blir det inte mycket gjort, ska rensa lite i köket. Annars blir det en helledig dag som avslutas med tacos.
Ska även ta tag i min veckomeny som fungerar helt utmärkt!
Denna vecka  kommer följande serveras i vårt kök:
Mån: Lasagne.
Tis: Jobbar kväll vilket innebär en svältdag. Eller rester.
Ons:Pastagratäng med kassler.
Tors: Svamp- och potatissoppa.
Fre: Kycklinggryta med bulgursallad.

Kommer säkert bli alla tiders!

IKEA

Nu blir det köks-inhandling!

Segt på bloggen

Har varit väldigt seg med bloggandet senaste dagarna, men nu är jag igång igen! Har precis anmält mig till 10-årsjubileet av skolavslutningen i nian som ska gå av stapeln på Tages i Landskrona. Verkar inte bli jättemånga, men det är ju kul att träffa dom som kan och vill.
I förrgår gick jag och Ida en väng på Saltö och käkade sen på en ny restaurang där kyparen luktade svett och sa "ursäkta, det är väldigt stressigt  här idag, mycket jobb...." fast att där satt 7 personer som verkade väldigt lugna och harmoniska inne....konstigt.

Idag har Maggan, Ida och Johanna (Tobbes faster och kusiner) varit här och fikat frallor och fruktsallad med varm vit chokladsås (åh herreguuuud.....). Sen gick vi ut och gungade på lekplatsen och tjejerna sprang omkring lite. Mycket trevligt - som vanligt! Vi planerade även in en bioträff som jag ser fram emot!
Här kommer lite bilder från dagarna:


Nappträdet på Saltö där barnen kan hänga sina nappar om de bestämt sig att slänga bort dem!


Jag  framför mammas och pappas stuga på campingen!

Att gunga är säkert kul när man får plats mellan kedjorna...annars klämmer dom och gör ganska ont...

Jag och Johanna

Jag och Ida


Johan och Johanna flamsar =)

Ledig regndag

Kul att de liiite vilka det är som läser!
Nu har jag jobbat klart min påskhelg som varit helt okej. Har varit sk löpare vilket innebär att man är fullständigt ansvarslös och bara gör det som andra säger åt en att göra. Är ledig nu måndag-tisdag sen jobbar jag bara två dagar och sen är jag tredagarsledig över helgen! Underbart, jag har ju faktiskt jobbat 2 helger på rad nu. Till helgen blir det nog en IKEA-tripp för att titta på kök lite mer seriöst. Ska bli kul!
Sitter här nu och försöker knåpa ihop veckans matsedel....Spaghetti och köttfärssås har jag kommit fram till än så länge...=)
Nä, jag får väl fundera lite till. Skriver mer senare.

Tjingeling!

Nyfiken

Det är ungefär mellan 20-30 varje dag som läser min blogg. Jag vet kanske 3-4 så då blir jag ju nyfiken på vilka alla andra är. Vilka är ni som läser min blogg?

Vi överträffade oss själva

Igår var det ju påskafton och det enda pyntet i vår lägenhet är ett stackars björkris som står på balkongen. Påsken är väl inte sådär jättestor om man inte har barn eller är troende. Vi firade först påsken med att tvätta Matilda (bilen dårå) från topp till tå så nu glänser hon så fint! Dammsög även  Men vi festade till det iallafall med god mat som blev heeeeelt underbar! Johan gjorde hemmagjorda pepparbiffar (nej, han slaktade inte oxen, men förberedde köttet och gjorde egen pepparblandning) och jag gav mig på mitt livs första potatisgratäng med mycket vitlök i och till detta hade vi grillad sparris och brunsås. Oh my God! Jag hade inte fått det bättre på restaurang.
Vi drack rött vin till och sen åt vi (läs jag) lite hemmagjort godis till efterrätt - igen. Nu är det verkligen slut på godiset på länge. Det är det som är negativt med hemlagat godis; det står och frestar en direkt när man öppnar kylen. Lite oväntat drack jag även en Martini men herregud vad smarrigt det är också! Med is i.

Häpp, nu är det väl lite frukost och sen iväg till 48:an igen!

Vi provar...igen.



Nuuuu gick det!


Snacka om aktiv dag..

Har ju varit ledig idag, men som vanligt för mig innebär det inte att jag är ledig. Kan liksom inte sitta still och inte göra något alls, så idag har det därför blivit följande:
  • målat taket i köket så man slipper se alla mistor.
  • Dammsugit och torkat golvet i köket efter allt spill som blev efter målningen, trots skydd på golvet!
  • handlat gardiner till köket på Hemtex. Vita och lila.
  • Promenerat en timme på Knösö med världens bästa Karlsson.
  • Bankat in en syl i väggen för att kunna fästa gardinstången i köket. Det var svettigt, jobbigt och svärframkallande. Men bra blev det!
  • Tränat ett medelpass med Ida och Emelie.
  • Kommit hem och duschat, ätit och piffat till mig och nu väntar utgång på Fox and Anchor i stan!
Ska ju tyvärr jobba hela påskhelgen, men det är faktiskt självvalt. Lite kosing är mer än välkommet..!
Här kommer lite bilder från min dag:

En knas på Knösö ;)

 

Och en knas till.

 

 

 

 

GAAAAAAAAAAAAH! Jag blir tokig, har försökt lägga upp en bild på köket i en halvtimme nu, men den vill inte! Får väl prova en annan dag då då.....


Vårkänslor!

Nu är våren verkligen på intågande och har smält bort den isande, kalla och skitiga snön från våra klippor och gräsmattor. Nu väntar golvläggning på balkongen, spindlar, husflugor och sol! Idag är det även första april men jag har varken blivit lurad eller påknackad av små påskkärringar. Jag har hunnit måla taket iallafall och det är inget skämt! Fasen vad svettig man blir bara...
Jahapp, vad har hänt i veckan då? Inte jättemycket. I söndags var jag på modevisning för att se Johans syster Tove och hennes kompis Nadja gå modevisning på Karlskrona modemässa där Idol-deltagaren Mariette Hansson sjöng. Mycket mysigt och fint! Och igår bakade jag, Ida och Jonas påskgodis här. Johan jobbade så han fick bara smaka när han kom hem istället. Lägger upp lite bilder från dessa events och därefter väntar en liten gardininhandling! Ska se om jag hittar några fina till köket.


Mariette Hansson


Tove


Tove och Nadja


Ida övervakar Jonas i köket


Ååååå hej! (heeej) ;)


Moi


Idis och Jonas


Chokelaaaa!

RSS 2.0