Bingolottokväll

Har spenderat min ledig dag i stan med Ida. Vi gick i 5 timmar för att shoppa på mellandagsrean. Blev betydligt mer än jag räknat med, närmare bestämt 1000:- allt som allt...men det kan hända den bäste! Inhandlat idag blev:
  • 2 par trosor
  • 4 sittkuddar till kökssoffan
  • 4 toppar; 2 t-shirts, en tunn kofta och en snygg topp (mamma; jag köpte b.la. den blåa toppen med stenarna på Gina Tricor. Den skulle kanske varit en storlek större, men den fungerar absolut!)
  • Ett par thermobyxor för mitt presentkort på Intersport.
  • Ett svart halsband på Glitter
  • Ett guldigt paljettskärp på Åhlens.
Vi gick som sagt i 5 timmar, tog en lunchpaus med buffé på Thairestaurangen - heeeelt fanatiskt gott! Stekta grönsaker är extremt gott. Därefter åkte jag hem och slappade en liten stund innan jag kokte en laddning usla och brända lakritskolor (men tack för receptet, Karin....;)) och sen åkte jag hem till Johans föräldrar och spelade Miljonbingolotto. Fanns massor med fina vinster, och jag vann faktiskt 100 kr! Ingenting mot 3 miljoner, en karibienkryssning eller 10 års sommarsemester, men för 100 kr kan jag köpa två nya lotter och kanske vinna något på dom? Hoppas hoppas!

Häpp, nu är det sängdags. Jobbar dagen imorgon sen ska jag hem och piffa till mej lite innan det bär iväg till Hässlegården för nyårsfirande. Om jag inte hinner skriva något imorgon så önskar jag alla:


Jag kan vänja mig vid den här utsikten..

..eller vad säger ni?

 

Men varför finns här så mycket kråkor? Dom kraxar högljutt, samlas i flockar i träden eller i luften och tittar hungrigt på mina smaskiga ögon. Jag springer in i huset och stänger dörren om mig, rusar upp för trappan med dubbla trappsteg åt gången, stänger in mej i lägenheten och gråter i fosterställning i en halvtimme innan jag ställer mej i fönstret och tar kort på dom. "HA!" Skrattar jag hånfullt åt dom. "Nu önskar ni allt att ni också var människor som kunde gå i trappor och picka ut mina ögon. Men om ni hade varit människor hade ni inte haft något att picka med!" Fågelskrällen. Det fattar ju inte dom.

 

 

 


Skillnad?

Först.

 

Under tiden.

Klart!



Working lady

Happ, idag var det dags för allvaret igen medans skokidsen och dom som har glidarjobb fortfarande njuter av mellandagarna. Dagen var ändå rätt soft, fick vara "utesyrra" vilket innebär att man har koll på avdelningen och gör mer patientnära uppgifter; sätter dropp, byter op.förband och tar bort stygn och agraffer. Rätt kul att var ute ibland faktiskt. Skulle vara ambitiös och träna med Ida efter jobb, men hon hade massor kvar och inget jag kunde hjälpa till med så då blev det att jag tränade själv. Blev bara en halvtimme idag, var totalt osugen när jag kom till gymet. Stod på cross trainern en kvart och gjorde lite styrka en kvart. Knappt lönt, men bättre än inget. Ida som är gräsänka en vecka till kommer hit ikväll på lite lövbiff med hemmagjorda klyftpotatis och ska titta på och beundra vårt fina sovrum som nu är komplett med byrå, säng och sängbord. Riktigt mysigt! Hängde upp veckgardinen vi fick av mamma också. Har precis duschat och är egentligen slut, men biffarna steker ju inte sig själva....

Mot köket!

Home sweet home

Jaha mina vänner, lägenhetsrenoveringen går långsamt framåt men än dock framåt! När vi kom hem från Glumslöv nu för några timmar sen satte vi genast ihop våra nya sängbord från Malm på IKEA. Blev extremt fint. Därefter satte vi upp den fina veckgardinen som mamma sytt till oss i julklapp. Så nu är det väl någon tavla och golvlister som ska upp i sovrummet, sen är det helt klart, så underbart!

Efter nyår går vi på vardagsrummet. Har redan köpt tapeterna som ska sitta runt om och tapeterna som ska på fondväggen är beställda och redo att hämtas. Så efter tapetseringen är även vardagsrummet kvar. Sovrummet och vardagsrummet är dom två stora rum som vi tänkte göra direkt. Därefter väntar nog köket men då tar vi hemkörning, montering och installering så det blir ordentligt och snabbt gjort! Det är ett helvete att bo i nu, om än ett mindre helvete nu när sovrummet är klart, men det kommer bli så fint när det är klart!

Nu ska det lagas lite mat. Inte för att man är speciellt hungrig så här efter julen, men äta bör man säger dom...

Att göra

Året är snart slut och jag börjar redan filura på saker som jag vill göra och längtar efter:
  • Åka på skidsemester.
  • Åka till Vallåsen! Som uppvärmning till skidsemestern ;)
  • Gå ut - på Statt/Nivå. Var evigheter sedan! Har nog inte varit ute sedan jag fyllde år i oktober.
  • Äta på Harrys när dom öppnar i stan.
  • Bo i en helt färdig lägenhet.
  • Åka till Skäralid när det börjar bli vår.
  • Åka på minisemester till Göteborg. En weekend, kanske bo på Lisebergscampingen tors-sön? Ja tack.
  • Åka till Kalix. Antingen i sommar eller fram emot hösten.
  • Julmarknad i Köpenhamn nästa år.
Tro mej, det kommer säkert mer =)

Mellandagsrea

Jag är inget stort fan av reor. Det är mycket folk, rörigt, plaggen ligger på golvet, storlekarna är slut och alla är svettiga av rea-feber. Lik förbannat skulle vi till Väla idag, tyckte vi. Jag, mamma och Johan tog vårt pick och pack och körde mot Väla som dröp av folk. Vi satte på Johan en nummerlapp, checkade in honom på Clas Olsson och lämnade honom där medans jag och mamma styrde kosan mot Intersport. Jag skulle titta på skidställ men kom ut med ett par vita, snygga Fred Perry-skor. Väldigt vackra. 590:- kostade dom, har kostat 800:- så jag är mycket nöjd!

Fick även med mig en kofta och bytte skinnhandskarna jag fick i julklapp mot ett par mindre.

För övrigt kommer min julklappslista här:

* After-Eightchoklad av Johans föräldrar, tradition och lite internt.

* Chokladkokbok.

* En annan chokladkokbok.

* Skinnhandskar.

* Skidhjälm.

* Skidglasögon.

* Skidhandskar.

* Fårskinnstofflor.

* En veckgardin som mamma sytt som ska sitta i vårt sovrum.

* En tomte.

* Fotbad med fotsalt och fotkräm.

* En laptopväska.
* Kuddar till soffan.

Hmm...tror jag fick med det mesta, men det var kanske något mer.

Häpp imorgon bär det av mot Blekinge igen. Nu ska det schlappas vidare. Tjingeling!

Herman i lådan

Frågar man katten Herman vad som är bäst i hela världen svara han "lådor". Igår upptäckte han att vissa lådor har hål på sidan att kika ut i och plötsligt fick han en ny favorit!


God Jul!

 

Och plötsligt går det att ladda upp bilder igen...skumt.


Sammanfattning

Brukar ju alltid skriva en sammanfattning av det gångna året och detta året tänkte jag krydda till det lite med en sammanfattning av gångna decenniet eftersom det nu närmar sig ett nytt! Vi börjar med år 2000:
2000: Jag började ettan på gymnasiet på Petriskolan i Helsingborg. Ambulans och Räddningstjänst.
2001: Landskronafester med Reben och Fanta Vilda Bär. Jullan får säkert flash backs tillsammans med mej!
2002: Första resan med Millan och Jullan till Hopfgarten i Österrike. Underbart!
2003: Tog studenten. Jobbade på en avdelning på lasarettet i Helsingborg, något jag hoppades inte skulle bli en återkommande plåga. Sökte till sjuksköterskeprogrammet men kom inte in i Skåne. Var hemma ett halvår, läste upp 2 betyg på Komvux, varav det ena höll på att bli sämre...ooops. Men tiden gick iallafall.
2004: Kom in på sjuksköterskeprogrammet i Karlskrona. Flyttade in i "uggleboet" på Idunavägen. Ett litet kyffe med ett enda litet fönster och en kokplatta inne i en garderob. Lärde känna Julia som blev min vapendragare under studietiden.
2005: Träffade och blev tillsammans med Tobbe. Flyttade i princip till Torsås i slutet av 2005.
2006: Tråkigheterna började. Hände säkert bra saker, men givetvis är diagnosen det som är starkast i minnet.
2007: Jag tog min sjuksköterskeexamen i januari. Tobbe dog i december.
2008: Träffade Johan. Katten Maja dog. Flyttade till Karlskrona igen. Åkte till Venezuela i 2 veckor med Tobbes familj.
2009: Flyttade ihop med Johan i tvåan. Köpte lägenhet på Hästö.

Tja, det kan ändra sig mycket på ett decennium minsann! Nu återstår väl att se vad nästa decennium har att erbjuda. Nu kör vi en sammanfattning av senaste året då:
Januari: Fick fast anställning på BLS Karlskrona.
Februari: Hm, mja..hände nog inget särskilt i februari skulle jag tro.
Mars: Hände inte heller något speciellt.
April: Fick min först student. Började på handledarutbildning.
Maj: Sommarvikarierna började. Räddningen på min annars nedåtgående spiral gällande glädjeskutt och högljudda "hurra"-rop när jag gick till jobbet.
Juni: Angelica flyttade? Var det då, Angie?
Juli: O`Learys uteservering, Statt, sena utekvällar och den underbart fantastiska sommarvikariefesten som blev den roligaste kvällen i mannaminne!
Augusti: Började leta lägenhet. Johan fick jobb på post.op efter en sommar på akuten.
September: Hittade trean på Hästö. Försäljnings-köp karusellen drog i gång.
Oktober: Jag fyllde 25. Fest för kompisarna i Karlskrona. Skoj!
November: Min och Fredriks 25-30 årsfest i Lund. Väldigt roligt fram tills mitt minne börjar svikta något. Vad jag förstår hade alla roligt iallafall...=) Inflytt på Hästö. Jobbig flytt men många underbara människor som hjälpte till.
December: Jul hos Johans familj. Juldagen och annandagen hos mamma och pappa. Nyår ska firas hos Henrik och Mia.

2010:
To be continued...!


Lillejul

Jobbade sista dagen innan "jullovet" idag. Hade förmiddagsturen och hade häcken full till kl 15.00, sen åkte jag till Maxi och handlade lite julmat till mitt och Johans egna julbord. Hämtade Johan och sedan ner i stan för att handla de sista julklapparna. Åkte hem och började härja med vårt lilla julbord. Blev riktigt bra får jag säga! Hemmagjorda köttbullar, prinskorv, vörtbröd, olika ostar, knäckebröd, potatis, rödbetssallad m.m....gott! Har tagit bilder men det går såklart fortfarande inte att lägga upp här....
Nu blir det alltså bara till att vänta på julafton imorgon, första vita julen på ett antal år! Ska fira hos Johans familj sen åker vi till skåne på juldagen. Är extremt trött och mätt nu, så nu blir det nog sängen. Skriver mer i helgen.

God Jul!

Julgodis

Jag är en hejare på att baka och göra godis, men nu till julen har det mest bilvit snabbkola och saffransbullar. Men igår var jag hemma hos Ida och maratonbakade 4 sorters godi! Hade jag kunnat lägga upp bilder hade jag gjort det, men sålänge får ni nöja er med recepten på 2 av godisarna:

Idas mintchoklad:
vit choklad ("lagom mängd", ca 200 g) - smält i vattenbad.
polkagris (små fyrkanter man köper i affären) - krossa.
Blanda ihop ingredienserna och smeta ut på en plåt, inte för tunt. Skär godiset i bitar och lägg in i kylen. Klart!

Rocky Roads:
2 påsar Dumle
200 g mörk choklad
2 nävar marschmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl pistagenötter

Smält chokladen och blanda ihop alla ingredienser. Smeta ut på en plåt och skär i munsbitar. In i kylen. Klart och extremt gott!




Äntligen!

Nu har vi finally fått internet och kan kommunicera med omvärlden. Något som är extremt tråkigt är att det är stört omöjligt att ladda upp bilder på denna hopplösa blogg.se, jag som har massor att visa! Har givetvis haft kameran med mig sista veckorna men kan alltså inte ladda upp dom!  Tråkigt, men jag hoppas det ska lösa sig.

Kortfattat:
55-årsfest med brossan: Jag 25, Fredrik 30. Vi hade sprit, vin, öl och snacks. Jag var med till halv ett innan jag tyvärr drabbades av akut trötthet och fick storebrors-eskort till soffan där jag snällt fick vila. Men det var kul ändå. Alla stannade länge och verkade nöjda och glada.Vi också!
Flytt 26 november: Vi börjar riva tapeter, lägga golvet i sovrummet, målar tak och flyttar in - BIG misstake. Nästa gång renoverar vi FÖRST och flyttar SEN. Inte tvärt om. Det mesta står huller om buller men möjligen börjar vi få lite fason på det nu iallafall...to be continued.
Julfesten med jobbet: 4 december spenderades först i Torsås med promenad till minneslunden för att lägga blommor till minne av Tobbes 2-årsdag sedan han dog. Därefter hade vi julfesten med jobbet som blev extremt lyckad! Det kom 35 stycken och alla verkade trivas och ha riktigt kul. Festkommiten och läkarna var kvar till halv tre. Gött!
Traditionellt julpyssel: Ida och Johanna kom hit och julpysslade. Pepparkakshus, glasyr och pepparkaksbak för fulla muggar! Mycket uppskattat vill jag påstå.
Julmarknad i Kosta: Mysig dag med Ida och Jonas i Kosta. Vi tittade på kläder och glas och grabbarna drack öl på lyxhotellet med en bar i massivt glas.
Snö snö snö: Hej mitt vinterland! Massvis med snö, idag -7 grader och 40 cm cnö som bara vräker ner över oss. Jag gillar. Håller tummarna för att det stannar tills julen. Men på vägen ner får vi ta det lugnt på vägarna....=)

Jag är här

Får SNART internet hemma. Då kommer bilder och all tänkbar information!

RSS 2.0