100%

Nu har jag äntligen gått av min jobbhelg och är ledig en heeeel dag imorgon. Men tro inte jag ska sitta och slappa för det! Min vän och kollega Lisa kommer hit och pluggar med mig hela eftermiddagen. Vi går en kurs som heter AMLS (Advanced Medical Life Support) som vi får av jobbet. En intensiv och avancerad kurs där kurslitteraturen är på engelska och vi har bara ca 2 veckor på oss att läsa igenom allt! Sen ska det tentas och göras praktiska prov i 2 dagar innan vi blir godkända (eller underkända?!). Kursen ger inga högskolepoäng men är meriterande vid t.ex. lönesamtal och när man söker nya jobb osv. Inte minst är det väääldigt intressant (och invecklad - och engelskt!) att läsa. Jag skriver stödanteckningar under tiden så går det bra. Nu ska jag slappa resten av kvällen, det har bara blivit 2 träningspass denna veckan. Jag var helt ledig ons-tors men då pluggade jag i 6 timmar båda dagarna så träningen fick stå lite åt sidan då.Tänkte träna ikväll men jag var helt slut när jag kom hem från jobbet så jag hoppar ikväll och tar igen det imorgon istället. Ny vecka - nya tag!

Alla hjärtans dag

Måste visa denna lilla fina efterrätt vi fick på alla hjärtans dag -restaurangen bjöd på den, dagen till ära! Myset kom tyvärr av sig lite eftersom vi ca 30 sek efter vi fick in desserten upptäckte att Johans telefon var ficktjuvad...


Lite kontrast....

Idag vräker blötsnön ner, det blåser och är exakt noll grader. För 4 dagar sedan gick jag bland palmerna och Gaudis konstiga hus i 13 plusgrader (nej det är inte heller särskilt varmt, men f*n så mycket bättre än detta slasket...!)

En liten hälsning

Från ett fint, lite mulet, men ändå skönt Barcelona!


14 februari 2013

Idag är det Alla hjärtans dag, min och Johans 5-årsdag och dagen då vi åker till Barcelona! Många bra saker i en enda dag. =)
Första bilden på mig och Johan -08!

2 dagar kvar!

På torsdag smäller det - då åker vi till Barcelona! Det kommer inte bli särskilt varmt, men jag har hellre 13 grader och sol än snöblandat regn, lite vind och 2 plusgrader. Det ska bli så skönt! Dricka vin och äta god mat står på listan, och titta på en massa saker så klart. Jag har bara två pass kvar sen är jag ledig i nästan en hel vecka - som en hel semester blir det! Försöker klura ut vad jag ska ha med mig i klädväg...lite svårt eftersom det är runt 15 på dagen och runt 7-8 på kvällen...men men..jag får väl ha med mig någon av de 30 sjalar jag har och sen slänga på en liten mössa om det skulle bli kyligt...!

Fullspäckad dag

Gick upp kl 9 i morse för att köra bilen till service på Mekonomen. Joggade hem därifrån. Gjorde för första gången ett konditionstet, sk Coopers test. Man ska springa så långt som möjligt på 12 minuter. En medeltränad kvinna ska springa minst 1700 m och en medeltränad man ska springa 1900 m på den tiden. Jag har ju haft löpvila i 2 månader men dock hållt igång konditionen på andra sätt. Hade verkligen förväntat mig ett ganska dåligt resultat, men när det gått 12 minuter hade jag faktiskt sprungit 2,1 km! Blev supernöjd, trodde absolut det skulle vara sämre. Nu kan det bara gå framåt eftersom jag ska börja löpa mer "seriöst" igen nu när loppen börjar hopa sig! Mellan mars-november kommer jag springa olika lopp. Nu ska jag tillägga att efter min 12-minlöpning idag var jag svim- och kräkfärdig i en halvtimme efter, pushade verkligen mig själv! Även om jag hållt igång på andra sätt så är just löpningen en färskvara, så jag är lite otränad i löpsteget igen. Men det som är bra är att det går så fort att få tillbaka det igen.
Kl 12 ska jag på lunch-spinning och kl 16.00 i e.m. fick jag en tid till fot-och benmassage! Fick presentkort när jag fyllde år och jag är ledig idag så jag ringde och chansade och dom hade en ledig tid! Ikväll ska vi ut och äta middag med jobbet för att fira att en kollega fyllt 50. Det ska bli skoj, men det blir en lugn kväll för mig. Ska jobba kväll imorgon och sen hela helgen. Ska inte ens dricka vin, jag tänker bara äta lite och sen åka hem och vila innan det är dags för jobbhelg. Blir en bra dag, det här!

Glumslövshelg

Var hos mamma och pappa i helgen. I lördags var det jättefint väder på eftermiddagen och jag som hade tagit med mig löparskorna men inte hade någon lust att springa på morgonen ändrade mig kvickt när solstrålarna tittade fram på en blå himmel! Sprang vid Glumslövs backar som givetvis var helt fantastiska, som vanligt. Hade med mig min bästa löparkompis Queenie - där hör man aldrig klagomål om tempoökningar eller backträningsgnäll, hon bara hänger med och kutar på! Kissa får hon göra i farten och om hon stannar och nosar någonstans får hon vara beredd på en liten flygtur i kopplet, hon är lika glad för det. Jag stannar inte iallafall....! Här kommer lite bilder från helgen:
Hills of Glumslöv!
Morgonmys i knäet är det bästa tycker både lillmatte och hunden.
Haha! Helt sne i munnen!
Två glada löpartjejer!

RSS 2.0