6 km

Vaknade idag och blev glad när jag tittade ut på den blå himlen. Termometern visade 4 plusgrader vilket kändes lite i kallaste laget för att jag ska tycka det är riktigt skönt, men jag blir ju alltid varm efter 5-10 minuter så det gjorde inte så mycket. Jag väntade med att springa till ca 1 timme efter frukost och blev lite snopen när jag gick ut; tempen hade droppat till 2,5 plusgrader och det snöade?! Bara att ta tjuren vid hornen, jag hade bestämt mig för ett "testlopp" på 6 km innan det riktiga den 12 April och idag var dagen jag bestämt mig för att göra det. Jag räknar ju med 6 km på loppet på max 36 minuter, det motsvarar 6 min/km vilket är ungefär det tempot jag håller hela tiden (ibland lite mer, ibland lite mindre, beroende på hur långt jag springer) när jag tränar. Loppen brukar dock göra att man är lite mer taggad och jag räknade nog inte med att få under 36 minuter på träningen idag. Jag tänkte att det skulle vara okej med en tid på runt 38 minuter. MEN - när jag kutade över 6 km-sträcket stannade klockan på 35,55 min! 5 sekunder snabbare än jag tänkt mig - på loppet! Blev mycket nöjd. Imorgon är det vila och sen kör jag ett testlopp till nästa helg innan det smäller för säsongens första rejs den 12 April. Det blir nog 2-3 pass backträning i veckan också då loppet är ganska kuperat på sina ställen. Asjobbigt men väldigt behövligt!

Nehej, det blev ingen ledighet....

Skulle ju vara ledig och frossa i att inte ha nånting alls planerat denna helgen. Det gick visst åt pipan. Idag när vi var på Maxi ringde dom från akuten och undrade om jag kunde komma ett par timmar för det var kaos, larm överallt och fullt med patienter. Jag gick in mellan 14.00-16.00 och åkte sedan hem och sov en timme eftersom jag precis innan dom ringde in mig varit ute och sprungit 6 km utan att vila så mina ben och höfter var lite trötta! Innan dom ringde in mig idag tackade jag dessutom ja till ett kvällspass på kirurgen i morgon mellan 14.00-21.30 så det blev visst inget med den lediga helgen. Men lite extra slantar i fickan är alltid välkommet så dom kommer stoppas undan till semestern. Jag ska dessutom jobba måndag kväll och tisdag natt så med facit i hand blir det 8 pass på rad eftersom jag jobbat nästan hela förra veckan också....!

Så är det, tur att jag är ung och rask och jag har ju faktiskt möjlighet att säga "Nej" om jag inte vill gå in och jobba. Nu är jag i alla fall ledig hela denna kvällen och Johan ska laga indisk mat efter att han strukit klart tvätten. Skönt att bli ompysslad ibland!

Fantastiska ledighet!

Gick av natten kl 07.00 i morse. Lite svajigt tempo; först jättemycket, sen inget alls och sedan lite bråttom igen. Men till slut var passet till ända! Sov till 14.00, Johan slutade tidigare idag så vi åkte till City Gross och handlade lite inför kvällens mys; hemmagjord pizza! Det blev visst en och annan snaskbit också. Mörk choklad med pistagenötter och havssalt går icke av för hackor! Dom där smakerna är supergoda på chokeladen. Helgen är helt blank i kalendern och det ska ju ändå vara skitväder och kallt så det blir väl en helg att spendera inomhus; hemma och på gymet kanske? Måste ju komma i form ordentligt nu inför loppet om drygt 2 veckor! Det ska nog gå bra.

Nu ska jag vila lite till, sen blir det ett step-pass på Friskis innan jag ska dega ner mig i soffan resten av kvällen.
För er som gillar Let´s Dance, glöm inte bort att det börjar ikväll! Kl 20.00 på fyran =)


Nattjobb

Jahapp i kväll går jag på kl 22.00 och stannar till kl 07.00 på akuten. Sen är jag leeedig hela härliga helgen! Ska bli skönt! Om en stund ska jag ner till stan och träffa Ida, Tina och Linnea och käka lunch. Ska bli mysigt värre. Först ska jag dock till gymet och tråklyfta skrot. Tycker inte det är kul med styrketräning men det är tyvärr nödvändigt om man inte vill att kroppen ska rasa ihop. Jag måste träna min rygg och bål, det är viktigt att man orkar hålla sig uppe när man springer. Jag sjunker gärna ihop när jag sprungit ett tag. Igår sprang jag 5 km på 30 min och 22 sekunder Hade gärna sett att det var under 30 minuter men det kommer. Sprang intervall första delen av rundan igår så jag kan inte riktigt räkna den tiden, men jag får se vad det har gjort med min kondition till nästa gång jag springer en 5-km runda. Intervall är det bästa! Orken och konditionen kommer tillbaka för varje pass, så skönt att känna att det blir resultat! Nu ska jag ju som sagt klara "Spring för livet" på 6 km helst under 36 minuter (alltså 6 min/km-MAX) och jag tror och hoppas att jag kommer fixa det. Man blir alltid mer taggad under ett lopp när man ser alla andra springa och man känner adrenalinet i luften.

Nu blir det styrketräning!


Att promenera på löpbandet

Jag vill verkligen trycka på att det är jättebra att man rör på sig. Den bästa träningen är den som blir av - absolut. Men. Nu måste jag reta mig lite. Ganska ofta så ser man damer på sjukhusgymet (alltid damer). Men damer menar jag mogna kvinnor i 60-årsåldern, som ställer sig på ett löpband och börjar traska och värma upp. Man tänker lite slött för sig själv (där man själv står och joggar i kanske 9-10 km/h) att det är superbra att dom ger sig på ett löpband - det är minsann inte alla som gör det! Men sen, efter kanske 20-30 minuter när jag sneglar mot damen inser jag att hon fortfarande traskar! I saklig mak, kanske 4-5 km/h. Och då undrar jag: Varför ställer man sig på ett löpband inomhus och går i maklig promenadtakt, tar upp ett löpband i 40 minuter, kliver av och går ut och duschar och åker hem?? Varför går man inte på en maklig promenad utomhus istället om detta är hela syftet med träningsminuterna? Bara en undran, om 30 år kanske det är jag som står där på löpbandet. Och vaggar fram i 3 km/h. Så kanske jag suckar nöjt för mig själv och tänker: "Aaah. Det där var kvalitetsträning."


Tung i häcken

Idag sprang jag 4,5 km ut till Johans föräldrar för att hämta bilen som vi lämnade där igår. Siri kom hem från Sydamerika igår och alla var samlade och vi drack champagne och rött vin för det var även Siraps födelsedag! I alla fall, när jag sprang idag så kände jag mig så himla tung och långsam. Fick stanna och gå i 2 uppförsbackar på en minut var, men det blir ju ännu värre att sätta igång igen när man väl slutat springa. Fick i alla fall en skaplig tid; 27 minuter. Det är ju fortfarande tidigt på säsongen, men loppen börjar närma sig! Spring för livet (alla intäkter går oavkortat till Läkare utan gränser) i Karlskrona 12 april (6 km), Vårruset i Växjö 3 maj (5 km), Blodomloppet i Karlskrona 14 maj (5 km), Tjejmilen 1 september (1 mil) och jag kan tänka mig att Team Blekinge kommer tipsa om lite lopp under våren/sommaren också. Det kommer bli bra det här! Det tar alltid lite tid innan man kommer i toppform igen efter en liten svacka. Och som sagt så var ju faktiskt inte tiden helt åt helv*te!

När man ringer folk

En sak som jag retar mig på är när jag ringer t.ex. ett boende/kommunsjuksköterska/vårdcentral från jobbet eller om man ringer banken/bilfirman/tandläkaren hemifrån och den andra personen inte bekkräftar att man ringt rätt person eller att dom bara ger sig till känna. För någon dag sedan skulle jag ringa ett boende från jobbet angående en patient som skulle åka tillbaka igen, detta var mitt i natten. Så här gick samtalet till.

Sus: Ja, hejsan, Susanne heter jag, sjuksköterska på akuten i Karlskrona...!
Boendet:........
Sus:???
Boendet:..........ja....hej?

Jag tycker att man säger "hej" direkt när någon presenterat sig! Man väntar inte i flera flera sekunder på att dom ska babbla vidare, tänk om jag nu ringt en privatperson mitt i natten och börjat rabbla sekretessbelagda uppgifter om en patient. Om inte den andra personen bekräftar att jag ringt rätt eller att dom vet vad jag talar om så blir jag ju osäker?! Telefonförsäljare brukar babbla på i 190 men jag brukar ändå säga "hej" till dom när dom presenterar sig innan jag ber dom dra åt skogen och lägger på luren.

Myskväll och stoppmätt!

Igår var Johan på After Work och då passade jag på att bjuda hit Tina, Linnea och Ida med sina bebisar. Det blev en helkväll med plockmat (pizzabullar, tunnbrödrullar, vindruvor, ostar, frukt, grönsaksdippa, popcorn och godis). Som vanligt är man ju lite orolig att det inte ska räcka eller att alla inte ska bli mätta men så här i efterhand är det ju bara skrattretande...! Fick slänga en del och det blev massor med pizzabullar över. Blir lunch på jobbet idag! Gick av natten i går morse och nu jobbar jag lördag kväll och söndag dag sen är jag ledig på måndag igen. Nu ska jag äta frukost (trots min mättnad...) och sen blir det en löparrunda i det underbara solskenet!

Balkongsolning


Nu är det sommar!

Efter min dag i solen ser min bröstkorg och ansikte nu ut så här (vilket är ett säkert vårtecken):

Frääääknar!


Nej, inte vila!

Satt på balkongen i en timme och njöt av solen innan jag blev för rastlös och bestämde mig för att springa en sväng. Halsontet försvann efter förra blogginlägget och träningsvärken känns knappt. Kändes inte alls speciellt bra att springa dock, det har varit dåligt med utomhuslöpning under vintern, har mest sprungit på löpband och då får man inte alla ojämnheter och småbackar som finns utomhus.
Tänkte att jag i alla fall kände mig nöjd över att jag sprang över huvud taget. Solen sken, tussilagosarna har börjat komma och jag har sett en fjäril, ett bi och en humla så jag kände mig ganska nöjd ändå. Blev helt slut av minsta uppförsbacke och fick faktiskt stanna till och promenera raskt 3 gånger för jag kände som att jag inte kunde dra ordentligt med luft.
Kom hem och kollade min RunKeeper på mobilen som säger till mig hur långt jag har sprungit och på vilken tid och vilken hasighet/km jag höll. Normalt brukar jag ligga runt 5,40 min/km men idag kände jag att jag var långt över 6 min/km. Döm av min förvåning när jag upptäckte att jag sprungit på 5,30min/km! Och 5,5 km på 30 minuter är inte kattskit?!
Är också glad över att jag idag vägt mig sista gången på Xtravaganza för att kolla hur det ligger till med fördelningen muskler/vatten/fett. Vägde mig i morse och det var väl OK, men som vanligt är jag inte helt nöjd. 1-2 kg mindre hade varit perfekt. I alla fall. På min lapp hade jag gått ner 0,5 kg i bara rent fett sen sist jag vägde mig där ute (i oktober!). Musklerna var ungefär det samma och vattnet likaså. En bra hälsodag tycker jag! Nu ska jag vila och sen jobba natten.


Vila?

Har varit duktig och tränat styrka två dagar i rad. Styrketräning är bland det tråkigaste som finns att träna men ack så välbehövligt! Nu har dom tagit bort styrkedelen på aerobics och step på Friskis, annars fick man ju lite där, men nu kör man bara kondition passet igenom. Vilket jag i och för sig tycker är vääääldigt skönt eftersom det som sagt är astrist med styrka! Idag känner jag av träningsvärken rejält faktiskt i hela kroppen - skönt! Det är väl i så fall det som är najs med styrka; att man känner i musklerna dagen efter att man faktiskt gjort något. Hade tänkt ge mig ut i solen på en liten morgonjogg, men har faktiskt vaknat med lite ont i halsen så jag tänker att det är bra att vila lite idag. Eller i alla fall till 18.30 ikväll, då är det step. Då har jag vilat klart! Efter det är det dags för nattarbete och sen ska jag jobba helgen också.

Idag tänkte jag också ta mig ner till stan för jag måste förnya mitt körkort. Det är egentligen inte dags än, men plasten på baksidan har lossnat nästan helt så en stor del av texten är borta. Det är nog bra att ha med sig en ordentlig legitimation om jag ska resa till Polen också. Tänk om vakterna vill se leg och så slänger jag fram ett halvdant körkort med plasten hängandes?! Då blir det arresten hela resan, dom polska vakterna är tydligen helt galna.

Nu blir det i alla fall frukost!

Skepp ohoj!

Nu drar vi ut på Polenkryssning med kollegorna! Den 4 maj är vi ett gäng på 10-15 stycken som ska tura med Polenfärjan under ett dygn. Vi lämnar hamn på fredagkvällen och kommer tillbaka på lördagen. Om man bokar en 4-bäddshytt med all inclusive; middag på kvällen + brunch på lördagsförmiddagen så kostar det bara 650:-/person! Gött! Johan ska också haka på. Ska bli kul det här!



Saker att bli salig över

  • När Johan kliar/masserar huvudet på mig när jag inte kan somna. Det tar två minuter sen sover jag som en stock.
  • Stjärnklara nätter - jag kan stå och glo upp i himlen i timmar om ingen sliter bort mig. Funderar på hur små vi är i universum. Man kan bli lite galen av det också, uppslukad av tanken.
  • Plockgodis - jag vet, det är hemskt men jag kan inte hjälpa det. Blir genuint glad när man är hemma hos någon/har myskväll här hemma och det står en skål med en massa färgglada godsaker framför en. Och man vet att den kommer hålla länge. Förhoppningsvis i alla fall!
  • Känslan efter ett jobbigt löparpass. Man känner sig oslagbar, vältränad, snabb, harmonisk, glad och nöjd! Man känner sig nästan rusig och känner hur endorfinerna susar runt i flera timmar! Skitjobbigt medans man springer men alldeles alldeles ljuvligt efteråt.

OCH. Såklart. Saken som ingenting annat någonsin kommer kunna slå. Det som gör mig glad, lugn, sömnig och på riktigt salig:

 

CHOKLAAAAAD! Det bästa som finns; nougat, mörk choklad, mjölkchoklad, kladdkaka, vit chokladmousse med bär, choklad cupcakes, chokladpraliner, tryffel, varm chokladmjölk, brownies, kärleksmums. Såg att dom på Body shop nu även fått en ny doft på body butter, handkräm och body lotion. Gissa vilken doft? Choklad så klart =)

 

 


Nuu blir det uppdatering!

Inte så mycket att uppdatera på min halvtråkiga jobbvecka men i fredags drog vi ner till skåne och Glumslöv och fick god tacopaj (hemlagad av mamma) och en kladdkaka som inte gick av för hackor (också lagad av mamma), sen var det slapp och jag var halvdöd hela kvällen eftersom jag gick av natten på fredagmorgonen och sov bara i 4 timmar innan det var dags för oss att dra.
På lördagen skuttade jag i mina joggingkläder innan jag hade tittat ut genom fönstret och såg fram mot en härlig joggingtur med lilla Queeni men det duggregnade och var disigt som bara den så det blev istället lite snabbstyrka på mammas balansboll och sen åkte vi till ett överfullt Väla. En tröja, ett armband och en present till min kompis Maria blev det i alla fall. På eftermiddagen hade det slutat dugga så jag drog på mig joggingkläderna igen och sprang på en liiiiten 2,5 km-tur med hunden. Skönt!
På kvällen vid 18.00 lämnade jag Johan ensam hos mina föräldrar och stack på tjejmiddag till Maria som fyller år i veckan. Mycket trevligt och alltid kul att träffa kompisarna! Skratt och stim till mitt i natten innan jag rullade hem Golfen mot Glumslöv igen.
Idag har vi inte gjort så mycket, åkte på dop till min kusins barn innan vi for tillbaka till Karlskrona igen. Körde direkt hem till Johans föräldrar som kommit hem från Thailand idag och Johans syster Tove och hennes kille Robin var också där, de kom hem från New York igår - berest familj det där! Jag och Johan fick fina presenter som vi blev mycket glada för; jag fick en fin elefantavla, en blå sarong, ett armband och en vattentät väska av Ann och Ulf från Thailand. Sen fick jag ett armband och en väldigt väldoftande sån där handsprit av Tove och Robin från Victorias Secret i New York. Snälla människor!

Nattjobb

Ojdå nu blev det ett lite väl lång avbrott här igen. Skärpning! Har inte hänt så mycket sen sist, dock. Nattjobb i tisdags och i natt är det dags igen. Helgen är ledig och det ska bli underbart! Jag får skriva mer imorgon eller på lördag, nu väntar arbetet. Hoppas på en bra natt!

Sov gott, alla!

Söt bild


Melodifestivalskväll!

Vi hade en ypperlig kväll igår med massa godsaker (för mycket! Min mage är helt öm idag) och Emelies fantastiska hallonpannacottapaj som hon lyckligtvis glömde kvar här, moahahaha! När jag städade idag så insåg jag att det nog blev en hel del alkohol också (vilket kan förklara samtalsämnena, det var låååååg nivå ;)) Vi var 4 st av 5 som drack vin, jag hittade 6 st vinflaskor och säkert 10 ölflaskor och 3 ciderflaskor. Jaja, vi drack mellan 19.00 tills 02.00 så vi hällde ju inte direkt i oss allt på en gång. Gott och trevligt var det i alla fall! Idag vill jag sitta och sola i den underbara solen på min fina balkong och ikväll blir det ett step-pass. Ryggen spökar inte idag så nu kör vi igång igen!

Jag och Emelie <3


Träningspaus...igen..

Har fortfarande ont i min rygg sedan jobbet i torsdags så det blir ingen träning för mig idag heller. Ryggen sa till efter en halv lägenhetsstädning med dammsugare och mopp...! Så det får bli vila. Möjligen att jag går på kvällsstepen imorgon när jag vilat lite till. Typiskt att det skulle bli nåt nu igen när jag precis repat mig från blåa tår och förkylning. Men det är bara att ta nya tag när ryggen läkt ihop sig igen!

Städa städa varje fredag....

....visserligen är det ju lördag idag men jag och min karl har ändå tagit tag i stöket! Jag har sanerat hela lägenheten och han håller på att sanera sitt skrivbord från kablar, papper och annat skrafs. Väldigt skönt och befriande!
Nu väntar en slappig eftermiddag och sedan kommer Emelie och Jens hit på finbesök i kväll! Det blir tacos, en okänd efterrätt och så klart snask till finalen i Melodifestivalen (har inte sagt något till Johan ännu om detta event på TV, jag vill inte riskera att han blir "akut sjuk" och ställer in hela kvällen). Jag är inte heller jätteintresserad, men det kan väl stå på i bakgrunden om vi spelar nåt spel eller så.
Nu ska vi som sagt slappa under eftermiddagen, tror jag ska slå på stort och baka pannkakor! Har inte gjort det på minst ett år. För er som känner mig vet jag att det kan komma som en chock, jag är nämligen the pancace master sen jag var fem år! Nu har jag ju dock varit riktigt duktig med maten osv, men ibland får man ta sig en pannekaga ändå ;) Dessutom blir det ju kladd och snask i kväll och det är ju trots allt lördag.

Hej då ryggen

Vaknade med en härlig dragande känsla i ryggslutet i morse. Utan att berätta för mycket så började det på jobbet vid 19.00-tiden igår kväll och pågick till 22.00, det som orsakade ryggontet alltså. Kände av det när jag gick hem men nu på morgonen är det för jävligt. Har dessutom inga bra värktabletter hemma, får se om det finns nån kräm att smörja med. Hoppas att ingen patient ramlar på golvet idag eller att jag behöver stå böjd över någon säng, kan liksom inte räta ut mig ordentligt...well well, jag får väl börja med en Alvedon och se hur långt det tar mig!

AJ!


Folks rytmkänsla

Jag tycker att det är superkul och jättebra att mer och mer killar och tjejer/män och kvinnor går på step och aerobics, en träningsform som det kanske varit mest unga tjejer som ägnat sig åt för några år sen. Jag tycker att jag har hyfsat god taktkänsla, eller ja, jag kan höra och känna rytmen och jag förstår vilket steg som är 4/6/8 i takten. Jag känner musiken när jag stepar och det känns som jag dansar på passen. Så jag har taktkänsla. Jag tycker verkligen att man ska gå på step och aerobics för det är jättekul! Och med det sagt vill jag nu komma till ämnet taktkänslans kärna: Men. Man får inte ut så mycket av det om man inte har någon taktkänsla. Det är lite det som är meningen med step och aerobics, att göra stegen i takt med musiken. Många har ingen taktkänsla alls. Nu snackar vi inte att man är liiiite liiiite sen i stegen, utan vi snackar spastiska hopp och skutt där dom inte ska vara, steg som avlöser varandra som små kulsprutor där det blir 10 steg på brädan istället för 4 som det ska vara. Som sagt så blir det, efter ca 30 minuter, en dans av alla blocken som man lagt ihop, men vissa kan bara se det som steg som ska avlösas. Meningen är att "se" alla blocken som en helhet och att man ska dansa sig genom dom, i takt. Det är då man känner glädjen att man klarar det och att man gör det i takt med musiken, att ett skutt upp på brädan med armen upp i luften passar så bra precis när det kommer lite mer power i låten eller att pausen på 0,5 sekunder i blocket passar precis in i låten. Så ser man dom här utan taktkänsla som sliter sig genom och kämpar för att minnas vilket steg som kommer härnäst, och som på pass efter pass fortfarande inte förstår att 1,2,3,4,5,6,7,8 är takten i låten och inte hur många steg dom ska hoppa upp på brädan...

Nu låter jag väldigt negativ,men jag tänker att det måste vara hemskt slitsamt för dom utan taktkänsla att bara slita och kämpa sig genom ett pass där dom inte hör musiken utan bara fokuserar på att avlösa stegen efter varandra. Men visst, det blir ju träning av det också.


På step

När man går på step/aerobics så hojtar ju hela tiden ledaren eller visar med tecken vad som kommer näst i blocket. Allt går ganska fort och man hinner bara tänkta klart sin rörelse innan man ska in i nästa. Det brukar oftast gå bra men nu har ledarna börjat med att dom plötsligt stannar och ska titta om "vi kan det". Jag kan inte göra så!! Jag vill titta på ledaren och det räcker att hon gör tecknen så fattar jag, men hon kan inte stå helt still, det blir knasigt! Eller så kommer dom och ställer sig längst bak så man ser dom bakom alla andra i spegeln vilket ockå är lite irriterande, då ser man ju inte heller vad dom gör. Även om man har övat in rörelserna ett par minuter så lägger min hjärna ner när hon slutar röra sig. Det finns också dom ledare som inte står vänd med näsan mot spegeln utan med näsan mot oss, vilket innebär att alla hennes rörelser ska göras spegelvänt vilket också är helt knäppt. ELLER när man i finalen ska dela deltagarantalet på mitten, vända brädorna mot varandra och köra spegelvänt mot alla!! Jag fattar faktiskt inte varför dom börjat med detta, det är skitsvårt och tråkigt när man känner att man bara trasslar in sig i sig själv..!
Sluta krångla!



Hästtjej

Jag har ridit på ridskola sedan jag var 5 år fram till jag var 15. Därefter har jag ridit sporadiskt och hyrt hästar osv över dagen. Sen hade jag två sköthästar i Torsås; Min travare Bisse och shettisen Max. Dom är fortfaramde kvar i Torsås hos Tobbes farfar som tar hand om dom. Men ååååh vad jag saknar stallet och att rida och pyssla med hästarna! Har ju gjort det i hela mitt liv och är verkligen en hästtjej. Men sen jag flyttade tillbaka till Karlskrona har det inte blivit av och Johan är allergisk annars hade jag nog sökt upp någon som ville ha hjälp med sin häst här omkring. Har inte ridit på 4 år nu vilket är helt ofattbart, så lång tid har det aldrig gått! Emelie på jobbet har 2 hästar och nu har vi iallafall bestämt att jag ska med henne och rida någon dag. Sen ska vi hyra islandshästar med jobbet också. Saknar hästlivet!






Butternut-gott!

Idag fick jag för mig att provlaga Butternut-en pumpasort som ser ut som en kalebass (vad det nu är) och som ska smaka lite nötigt. Jag skar upp den i en cm tjocka skivor och blandade ihop det hela med andra rotfrukter; rödlök, vitlök, vitkål och morötter. Kryddade med örtsalt, en msk olivolja och timjan. Det blev jättegott! Hade stekt kyckling med bacon, purjolök och stekta champinjoner till. Rörde ner en burk smaksatt creme fraiche också så det blev lite saftigt. SUPERGOTT var detta! Butternuten blev lite karamelliserad och "kletig", det låter kanske inte så gott men det var det verkligen. Den smakar lite nötigt och sött samtidigt liksom. Det blir tillagning på detta fler gånger!


Me myself and I

Idag är jag ledig efter en tredagarshelg. Skönt! Fredagen var väldigt hektisk, många akut sjuka som kom samtidigt....då får man minsann prioritera! Lördagen gick ganska fort för jag längtade till kvällens utgång med mina underbara, galna och roliga kollegor. Kvällen blev precis så rolig som jag hoppats på och jag har faktiskt träningsvärk efter att ha spelat 3 omgångar Twister. För er som inte vet vad Twister är så är det en plastmatta med massa olika färgade cirklar. Någon håller i en liten bräda med en pil på och där står då "höger hand på röd", "vänster fot på blå" osv. Man går i tur och ordning bland deltagarna och till slut sitter man i en riktig ormgrop. Den som ramlar och sätter sig på rumpan åker ut. Man står böjd väldigt länge och det var verkligen mördande för ben och rumpa! Men jag hann ju aldrig träna i lördags så det kanske får ses som kvällens träning...tillsammans med chips, alkohol, choklad och ostbågar....host host...! Efter våra lekar gick vi ut och dansade loss. Det var inte lika kul för det var sjukt mycket folk, man kunde liksom inte släppa loss. Vissa BTH-studenter begriper heller inte att bara för att man svarar "yes" när dom frågar "can i dance with you?" INTE är samma sak som att jag gått med på giftermål, Volvoinköp och husvisningar. Jösses...man får handgripligen flytta på dom så dom till slut fattar. Men förutom att dansa som packade sillar (packade, i dubbel bemärkelse..haha!) så hade vi väldigt skoj. Kvällen blev inte heller så sen, jag kom hem vid 02.00 och då hade min fina Johan lagt en lapp på hallmattan,så jag inte skulle missa den, och skrivit "H2O och skinkmacka i kylen. Püss!" Gulligt av honom.

Nu ska jag sitta i solen, läsa min tidning och bara slappa med mig själv hela eftermiddagen.

Ha en bra dag, alla!

Sommar!!!

Åååååh herregud vad jag längtar efter sommaren!! Jag längtar efter att vakna kl 8.00, ut och springa en sväng i morgonsolen, åka till stranden och ligga där hela dagen fram till 16.00, hem och duscha och tagga inför kvällens utgång, gå ut med mina underbara vänner och sambo på en härlig uteservering, äta lite god mat och dricka goda sommardrinkar till bra sommarmusik och sen dansa till kl 04.00 på morgonen. LJUVLIGT!!! Lyssnar just nu på denna sommarens låt (den kommer gå varm i Golfen!) Klicka på länken så kommer ni till youtube.

http://www.youtube.com/watch?v=hcm55lU9knw







RSS 2.0