Lite uppgiven

Mjaaaa känner att jag vill vara lite ledig nu. Ibland kan det bli lite för mycket på jobbet! Är som tur är ledig fre-sön och det ska bli underbart. På lördag kommer våra vänner Henrik och Mia hit och då ska vi bjuda på mat. Dom som alltid har världens gourmetmiddagar - hur ska man kunna matcha det?! Vi hittar nog på något...
Sitter nu och väntar på att klockan ska bli sju så jag kan åka till kvällens träning: dans aerobics. Det blev minsann ingen middag idag, Johan åt i restaurangen på jobbet och jag åt en rejäl portion kålpudding så det fanns varken hunger eller motivation nu när jag kom hem. Som sagt; lite mer slapp, sen träning!

Typiskt

Tänkte att jag skulle träna Zumba 18.30-19.30 och sen aerobics 19.30-20.30. Men när jag kom 18.30 var Zumban precis slut! Jag hade sett fel på tiden och trodde den började en timme senare. Så typiskt!
Tänkte att jag skulle ge järnet på aerobicsen och det gjorde jag väl också. Efteråt kom Emelie in och då skulle stepen precis dra igång - så jag körde på med step också direkt efter! Kändes bra och jag brände över 1000 kcal och 137 g fett. Härligt! Nu sitter jag här med en köttbullemacka och en shake och ser på film. Imorgon blir det dagjobb och på torsdag också innan jag är ledig heeela helgen! Ska bli skönt efter att ha jobbat två helger på rad.

Nu blir det kvällsmys!

Zumba

Ikväll är det dags! Zumban ska skaka min rumpa och kropp! Därefter blir det ett aerobics-pass. Dubbelpass is the thing! Ska laga lite middag nu, det blir potatismos och hemmagjorda köttbullar. En klassiker som inte går av för hackor. Nähäpp, nu är det nog med bloggande för stunden. Tjingeling!

Konstigt på banken

Mycket konstigt nu för tiden....

På banken igår kom en kille i 20-års åldern upp till sina kompisar inne på banken. Han hade på sig en skitig träningsjacka, mysbyxor - och barfota! De stannade några sekunder sen gick de igen. Varför gick han barfota?

Vuxenpoäng

Enligt vuxenpoäng.se är jag 44.9 år! Typ dubbelt så gammal. Nästan. Jag tycker själv att jag är väldigt vuxen. Jag har till exempel:
  • ICA-kort, Coop Konsum-kort och City Gross-kort.
  • Dagstidning.
  • Bolån.
  • Bil.
  • Medlemsskap i facket.
  • Värdefack på banken.
  • Bytt kök och anlitat hantverkare.
  • Kunskap i svåra ord som bodelning, förmånstagare och dödsbo.
  • Samboavtal - både juridiskt och internt!
Ja som sagt. Väldigt vuxen.

Konstigt i tvättstugan

Hade tvättid för någon dag sedan. Passet mellan 7-12. Därefter är passen 12-17 och 17-21.30. Jag hade som sagt den tidiga tiden som slutar kl 12.00. Skulle iväg vid tolv så 11.20 gick jag ner i tvättstugan för att ta det sista i torkrummet. Hör att någon kommer i dörren in till korridoren som går mot tvättstugan (det finns tre rum; tvättstuga, torktumlarrum och torkrum samt en smal korridor). Jag stannar upp, tittar ut ur torkrummet och ser en kille komma in med sin tvätt. Tänker att han nog sett fel på klockan eller nåt, ler lite och går mot honom för att liksom markera att "detta är min tid, jag är inte klar". Säger "Hej hej...?" Han tittar lite slött på mig, säger "Hej" tillbaka och går in i tvättstugan och börjar lägga in sin tvätt! Blir lite paff och tänker att jag har ändå bara 2 byxor kvar att ta ner. Går in i tvättstugan där han är för att verkligen se om han tänker rätt; ska han verkligen börja använda tvättstugan innan jag är klar? Uppenbarligen tänker han göra det. Jag börjar härja lite extra i tvättstugan för att markera att jag inte är färdig. Han fortsätter lojt att lägga in sin tvätt. Jag skiter till slut i honom och den obligatoriska städningen, tar min tvätt och går upp till lägenheten.

Om man ser att någon står inne i tvättstugan när man ska in och tvätta så går man väl bara inte in där?! Jag skulle känna att jag trängde mig på, men det gjorde uppenbarligen inte han. Nu kanske ni tycker att jag borde sagt till och det tycker jag också. Men eftersom jag är en mes som hatar konflikter så tog jag hellre min tvätt och gick upp. Gör han om det igen ska jag informera honom om när tvättiderna börjar och slutar!

Det går lite trögt på bloggen nu

Ska försöka uppdatera lite oftare igen. Har bara inte hänt något speciellt senaste dagarna och jag har inte suttit vid datorn så mycket heller! Så är ännu en vecka över. Jag har mest jobbat och tränat. Tränat som bara den denna veckan och jag tycker det är väldigt skoj! Har nog provat dom flesta passen på Friskis nu tror jag men jag håller mig trogen till step och aerobics. Har även börjat på core bosu. Väldigt kul, lite svårt och bra balansträning! Man står på en halv boll och vinglar i en timme...haha. Min absoluta favorit som jag upptäckte i veckan är dock dans latin (Zumba). Det var det roligaste passet jag gått på någonsin! Det kommer jag definitivt inte att svika. Dansaerobics går inte heller av för hackor. Blev så lycklig i onsdags när jag insåg att jag kunde alla snurrar, hopp och steg!
Jobbar idag och imorgon sen är jag ledig en dag. Har inga storslagna planer inför veckan som kommer, vi får väl se om det händer något spännande!

Nog om detta. Nu ska jag vila lite innan jag ska jobba.

Överjävlig dag

Nej kanske inte riktigt överjävlig, men väldigt pressande. Började med att vi skulle skriva massor på folk som skulle hem, därefter var det förseningar på diverse saker vilket leder till irriterade människor = press på sjuksköterskan = frustration mot allt. Kom ut på arbetsplatsträffen en timme efter att den hade börjat. Gick 10 minuter senare och missade bussen, fick gå hem. Somnade äntligen en liten sväng på soffan när jag kom hem och jgorde därefter en fantastisk kålpudding. Fick lite huvudmassage av min sambo (i love him) innan jag körde iväg till dansaerobics. Nu ska jag äta en äggamacka och en skinkmacka och se på nåt skit på TV innan jag däckar. Är ledig två dagar nu så det blir kanske lite tvättning och sånt där nödvändigt...tråkigt men behövligt! Jobbar sedan helgen igen och är sen ledig tre helger på rad. Underbart.

Som sagt - nu blir det äggamacka och slapp!


Lite dålig på att uppdatera

Har jobbat helgen och är ledig idag. Jobbar sedan kommande helg också men sen är jag ledig tre helger på rad och det är inte helt fel! Idag har jag gjort något lite spännande, inget avslöjande! Mor vet =) Kanske kommer en uppföljning på detta framöver.

Satt uppe och tittade på valvakan igår som jag tyckte var mycket spännande. Såklart tråkigt att SD nästlade sig in i riksdagen, men med tanke på vilka människor som är anhängare till dom tror jag inte att dom kommer ha så mycket inflytande. Jag kan tycka att SD har saker som är bra (jag kan även tycka att vänsterpartiet, sossarna, moderaterna, miljöpartiet, centern, kristdemokraterna och folkpartiet har bra saker, likväl som dåliga) men det är övervägande radikala och dåliga saker dom står för (enligt min mening). De vill inte måla upp sig som ett främlingsfientligt/rasistiskt parti, men varför väljer man då att ha en reklamfilm där burkaklädda kvinnor med barnvagnar jagar pensionärer med rullatorer med stressande musik i bakgrunden? De förbättrar knappast sin image.

Nog om politik för tiillfället.

Nu ska jag äta fruktsallad, läsa en tidning och titta på Harry Potter.

Ingen simpremiär

Det blev ingen simpremiär. Kustbevakningen höll på att invadera simhallen när vi kom dit, dom skulle ha övning. Typiskt! Så vi åkte hem till mig istället, kollade på Harry Potter och åt mat och kladdkaka istället. Kanske inte lika nyttigt, men godare än klorvatten! Har gått av min andra jobbnatt nu och ska vara ledig imorgon. Skönt med tankte på hur natten varit! Det blir nog ett rejält träningspass på morgonen eftersom jag inte tränat på en vecka nu. På kvällen ska några mammaledig och några o-mammalediga träffas för samkväm och skvaller. Extremt trevligt!

Nähäpp, nu ska jag göra mig oemotståndligt vacker, hämta Johan och sedan veckohandla. Weeeiiiii! ;)

Simpremiär!

Jahapp nu när löpsäsongen börjar komma av sig lite med Tjejmilen avklarad så börjar istället simsäsongen! Jag brukar alltid simma på hösten och det är ju framförallt skonsamt för knän och höfter som jag har problem med men ger även mycket bra träning! Och det är så skönt efteråt, man blir så trött! Ska simma med min favorit IK. 1 km blir det, dvs 40 längder. Jobbigt men som sagt skönt efteråt! Tar ca 40 minuter allt som allt.

Mot badhuset!

Ojojoj

Dags för uppdatering ser jag! Inte mycket har hänt sen sist, jobbade hela veckan fram till i fredags  kl 14.00. Vi hade friluftsdag med jobbet och slutade vid den tiden. Mycket bra! Fotade under dagen men tyvärr blev alla bilder mörka, suddiga eller korniga så det blir ingen visning här inte!

Jag och Johan åkte till Glumman i fredags och har spenderat helgen där. I fredags gjorde vi inte många knop, slappade mest när vi kom till mamma och pappa. I lördags åkte vi in till Helsingborg city och slog våra shoppingpåsar ihop med Ida och David. Mycket trevlig sammankomst! Johan köpte en jätterosa klocka till mig på Clas Ohlsson - såklart!
Efter det åkte jag och Johan till Tropikariet där vi fick se spindlar, hajar, krokodiler och framförallt - en giiiiigantisk anakonda!!! Den var fruktansvärd och Johan gick in i det rummet före mig och eftersom han vet vilka drömmar jag kan ha om ormar och hur otäcka dom är så såg jag först bara att han stod och tittade på mig med stadig blick innan jag vände synen 5 cm till höger och får se denna feta bjässe ligga på en pinne med sitt äckliga huvud. Till och med Johan hade hajat till när han såg den, så därför hade han beredskap för eventuellt kollaps/hysteriskt utbrott från min sida....! Jag kan gärna titta på ormar genom ett glas, men när dom är sådär stora så hissnar jag ändå. Stod vänd åt andra hållet och tog lite djupa andetag innan jag ens vågade titta på den ordentligt.

Där fanns även apor, surikater, lemurer, sköldpaddor, kackerlackor, fåglar, gigantiska tusenfotingar, ja you name it - they had it!






Efter Tropikariet var vi tvungna att ta en tripp till Väla och där blev det en t-shirt och BH till mig och en ny väska. Johan gick som vanligt bara in på Classe trots att han varit där inne i staun. Denna påg!
Vi kom hem och ännu en slapparkväll stod på schemat.

Idag (söndag) åkte vi en sväng till Fortuna beach och sen in till Folkhögskolan och ner vid hundbadet och Johan fotade med sin nya systemkamera. Åkte hem och vi har passat lilla grannflickan Emilia 3 år hela dagen. Hon blev väldigt frälst i både Fredrik och Johan och ville leka heeeela tiden. Jag, mamma och Emilia gick även till lekplatsen en sväng så jag och mamma också fick leka av oss lite! Väldigt mysigt.





Nu kom vi hem för någon timme sen och imorgon väntar en ny arbetsvecka.

Tjingeling!

Höstrusk!

Svarta tjocka moln, vind som får fönsterna att knaka och vädret kan inte riktigt bestämma sig för om det ska regna eller inte. Kan vara lite mysigt, men det tråkiga är att vädret kommer se ut såhär nu i ett halvår innan det blir lite ljust igen. Ibland kan man undra hur f*n man orkar bo i Sverige? Man lever för de 4 månader som är ljusa och varma, resten av året ligger man i ide. Därför är det perfekt att åka på semester någonstans mitt i eländet - till Thailand i november till exempel! ;)

NEJ TACK.
NEJ TACK.
NEJ TACK!



JA!



JA!

Tjejmilen!

Mör och stum i benen är jag idag, men jag är väldigt stolt över mig själv som sprang hela Tjejmilen! Stannade en gång och det var vid drickan där det alltid blir tvärnit. Så jag gick i 2 minuter om man ska vara noga. Allt från flygning till löpning gick bra och jag bodde hos min Angie hela helgen. Så kul att träffas igen!

Var orolig för att jag inte skulle fatta hur jag skulle göra på flygplatsen, men det var ju i princip samma sak som när man ska åka tåg. Inget svårt. Kom till Angelica vid tio på fredagkvällen och sen slappade vi bara innan vi däckade.

I lördags gick vi först till Tjejmilenmässan på Östermalms IP där vi fick nummerlappar och massa gratisprover på olika saker. Väldigt kul! Därefter gick vi ner i stan men det enda jag handlade på hela dagen var en sport-top. Haha inte mycket! Slutade med att vi var i stan i 5 timmar och om man vandrar omkring i klackar som jag gjorde är fötterna ganska illa tilltygade efter några timmar.

Åkte T-banan hem och sen gjorde vi inte många knop förrän vi åter igen åkte ner i stan och gick på 3D-bio. Vi fick ta den enda dom hade - Toy Story 3 som var helt okej faktiskt! Lite hemsk för att vara en barnfilm men det var kanske bara vi som var känsliga! Det var första 3D-filmen för mig iallafall och det var häftigt!

Vi åkte hem och slocknade inom en minut och sen gick vi upp vid nio på söndagen, gick ner till Gärdet vid halvtolv och startade löpningen 12.20. Jag sprang på 1.12.57. Hade som mål att minst klara det på 1.10 men jag får väl träna ännu mer till nästa år. Det var iallafall 6 minuter snabbare än förra året och det är jag nöjd med!

Efter Tjejmilen vilade vi lite hos Angelica och sen åkte vi och handlade tacos. Det var väldigt gott med mat kan jag säga! Tog flyget 20.45 i går och min Johan hämtade mig i Kallinge. Var hungrig igen när jag kom hem (konstigt nog) men magen fick nöja sig med en liten macka innan sängen kallade. Har sovit som en prinsessa i natt och idag ska jag ta itu med bankärende och ringa och beställa tid till en kiropraktor som kan knäcka oss båda två i ryggen. Johan börjar sitt nya jobb idag på narkos så vi får se vad han tycker om det! Det är ju det han är utbildad till, så han ser iallafall fram emot det mycket.

Här kommer lite bilder från helgen!


I väntan på att mässan ska öppna.

Angelica med sin kasse med gratisprover...

...och jag med min!

På bio.

Jag och Molly innan löpningen.

Angelica i full mundering.

Redo att krossa allt motstånd!

Lite posing hinner man alltid med!

Efter loppet.

Medaljerna!

Ca 1/4 av allt folk. 27 000 deltagare och deras anhöriga. Ganska mycket folk!

Kalkbrottet

Jag och Johan åkte en sväng till Kalkbrottet utanför Listerby innan jag for till Stockholm i fredags. Fick några fina bilder!










Stockholm!

Ikväll sitter jag på planet mot Stockholm och en helg med Angelica. Ska bli väääldigt roligt! Tjejmilen på söndag och sen hem kl 9 på kvällen. Hoppas klart på att slå tiden ordentligt detta året, förra året sprang jag ju bara med målet att ta mig runt och inte på någon speciell tid. 1,19 h blev det. Har inte sprungit en mil detta året, men tränat massor av gånger, som längst 7 km tror jag. Jahapp, vi får väl se. To be continued!

Sovit kasst

Åååååh jag hatar när man inte kan somna ordentligt! Låg och läste igår och när jag stängde boken var klockan 00.04. Jag vet att jag alltid vaknar mellan 3-5 ggr varje natt, men jag somnar alltid igen. Men nej. I natt har jag vaknat en gång i timmen! Så fruktansvärt dryyygt! Har liksom inte somnat in ordentligt nån enda gång. Slumrade bara fram till 01.30, vaknade sedan 02.45, 03.55, 05.00, 06.10, 07.20, 08.15 och till slut gick jag upp 09.20. Känner mig inte så trött nu, men jag ska ju jobba kvällen så det kommer väl vid fyratiden i eftermiddag. Första dagen med studenterna idag, kul för dom med en sliten handledare. Får väl sova igen imorgon efter jobbet.

Och dessutom luktar min deo äckligt under armarna.

RSS 2.0