Slappig dag

Idag har jag varit ledig och har haft en helt fantastisk dag. Vaknade halv nio och gick upp, käkade frukost och cyklade sedan till gymet och tränade 45 minuter styrka. Cyklade hem igen och piffade till mig lite för en lunch på stan med Ida och Elin. Det visade sig dock bara bli Elin och jag, men det var gott nog! Vi käkade thaibuffén som är helt underbar. Stekta grönsaker är så gott...
Sen gick vi en sväng på stan och det kan hända att det blev ett par blå chinos, en grön top och en vit top. Skulle även köpa ett Lip Plumping Lip gloss (sånt där som gör att läpparna blir lite större, känns väldigt Maria Montazami) men dom kostade för fan 250:-(den billiga!!) och den dyra kostade 340:- Det är mer än jag lagt på kläder idag och hur det än är så är jag ju faktiskt inte Maria Montazami och har inte råd att köpa läppglans för en halv förmögenhet. Åkte hem med kläder, utan läppglans och lika glad för det är jag (nästan...). Har sedan solat på balkongen i bikini hela eftermiddagen och konstaterat att min enda bikini blivit för stor; tuttarna ser ut som bananer som hänger i kuporna och det är inte speciellt smickrande. Så en ny bikini får det bli till sommaren! Får väl ha banan-bikinin på balkongen där ingen kan se mig tills vidare.



Tillskott till vårgarderoben!

Beställde ju kläder från Halens som var helt fel när jag fick dom. Skickade tillbaka och beställde nya men dom har fortfarande inte hört av sig på något vis och det är snart 3 veckor sedan. Beställde iallafall lite från HM också och dom kläderna fick jag idag och är MYCKET nöjd med! Tog givetvis bilder på mina fina nya kläder. Det var bara en sommarklänning jag får skicka tillbaka för den var alldeles för kort och jag visade rumpan när jag böjde mig fram. Inte så vackert och sommarvänt direkt (jag är väldigt vän, hela jag....host..)

Vit kjol i återvunnet material. Helt underbart skön! 199:-

Puderrosa spetstop. Man kan ha den som den är eller med ett vitt linne under. 39,50:-!

Bomullstop i puder/vitrandig. 39,50:-! Kjolen har jag haft sedan tidigare.


Robyn

Sitter här och lyssnar på Robyns nya singel "Call your girlfriend". Hon kan ju helt enkelt inte misslyckas, den bruden!

Vägning

Idag åkte jag (med en liten liten klump i magen såhär efter påskhelgen) ut till Xtravaganza och skulle väga och mäta mig. Vägde mig hemma och då hade jag gått upp ca 1 kg från förra veckan. Jag var beredd på detta när jag kom ut, men till min stora glädje visade det sig att jag gått ner 0,8 kg i fett och ökat 1 kg i muskler! Jag hade gått upp totalt 2 hekto från förra vägningen för 2 veckor sedan och fettprocenten bara fortsätter droppa =)

Total förändring på ca 7 veckor ser ut såhär:
Viktminskning: 8,7 kg (det pendlar från vecka till vecka beroende på hur mycket vätska och muskler man har)
Fett%: Minskat från 40,5% till 34,2% ("gränsen" ligger mellan 21-33% för kvinnor i min ålder)
Fettmassa: Minskat från 36,8 kg till 28,1 kg (alltså i rent fett)
Muskelmassa: Ingen skillnad från första dagen jag vägde mig och dagens mätning. Denna summa pendlar dock också väldigt beroende på hur mycket man tränat. Under dessa veckorna har muskelmassan varierat ca 2 kg upp och ner.

Jag är väldigt nöjd med dagens mätning. Att kroppsvätskan ökat beror på att jag ätit socker i helgen och kolhydrater binder vätska. Dessa 2 kg kommer vara borta vid nästa vägning om jag inte äter socker vilket jag inte kommer göra. Muskelmassan ligger på samma vilket är bra då jag trodde jag hade tappat muskler eftersom jag mest tränat löpning denna veckan som gått och det bygger man inte direkt på. Jag märker dock skillnad om jag styrketränat mycket någon vecka. Styrketräningen är lika viktig som löpträning (fettförbränning) eftersom man bränner mer kalorier och fett ju mer och större muskler man har.

Känns bra det här, för nu vet jag att det inte är katastrof om jag har festat till det lite extra en helg. Huvudsaken är att man kommer direkt på banan igen när festligheterna är slut och inte dras in i en ond spiral!


Torsås

Igår var jag på en snabbvisit hos Tobbes faster och kusiner i Torsås. Dom har köpt en liten Zorro som var helt bedårande. 9 veckor gammal och lika gosig som en nallebjörn! Blev som sagt en snabbvisit, men som vanligt är det alltid lika kul när vi kan få ihop en träff!


Finaste Johannan =)

Zorro

Ida tråkar tydligen ut Zorro ;)

Maggan och Zorro

Smäärta...

Här sitter jag med rövont, benont, höftont och vadont. Vad har då hänt? Har jag plötsligt förvandlats till en 82-årig dam med höftproblematik? Nej, jag är fortfarande samma gamla Sullan, bara det att mina (framför allt) höfter strejkar lite när jag sprungit längre än min kropp känner sig helt bekväm med. Men så är det. Dom ska tåla det minsann. Nu sitter jag här och ugglar och önskar att mina krämpor försvunnit till imorgon.

Tjingeling!

Löpresultat

Det blev minsann en sväng på 6,9 km som jag sprang på 44,26 min! Det är nästan en kvart snabbare än jag sprang 7 km på förra året! Känns riktigt bra. När man är i spåret kan man lätt tänka att man vill lägga av för det är oftast jävligt jobbigt och man har spyan i halsen och man flåsar på som en travhäst med blodsmak i munnen. Men när man väl går i mål så är det värt det! Nu har jag stretchat och ätit en måltidsbar direkt efter löpningen så kroppen kan ta upp kolhydraterna på en gång. Imorgon ska jag till Xtravaganza och väga mig och mäta fettprocent. Jag vet att jag gått upp ca 1 kg i vikt i helgen när jag ätit både godis och tårta, men jag har även på 3 dagar sprungit sammanlagt 1,1 mil, promenerat 4,5 km, cyklat 6 km och styrketränat 2 timmar. Så jag ränkar med viktuppgång men att musklerna också ska ha ökat vilket innebär att jag kommer förbränna mer fett till nästa vägning om 2 veckor! Nu ska jag duscha lite snabbt, äta lunch och sen ska jag hälsa på Tobbes kusiner och faster i Torsås. Dom har köpt en liten Golden Retriver som jag måste gosa med!
I kväll blir det nattjobb och det är ju verkligen inte det roligaste man kan hitta på, men det är som väl är bara en enkelnatt. Blir en natt till helgen också.

Tjingeling!

3 varv

Jag sitter här och laddar upp. Laddar upp för vad jag måste handla till kylen eftersom den ekar när man öppnar, men jag laddar också upp för jag tror jag ska ge mig på 3 varv på min vanliga löpartur idag istället för 2. 2 varv blir 4,6 km, 3 varv blir 6,9. Det är ju ganska bra träning inför Tjejmilen! Jag ska suga lite till på den karamellen fast att jag i princip redan har bestämt mig...

Vårkänslor i Karlskrona

Gick en morgonpromenad och såg hur våren exploderat i helgen!

Utanför lägenheten

Denna gången är det inte snö som ligger vit utan vitsippor!

Bron över Sunna Kanal

Wämöparken

Vårigt!

Johan 37


Kvällsfika med äppeltårta, vaniljvisp och några cookies

Fest på långfredagen; jag och Siri visar var skåpet ska stå

Jag och världens bästa Karlsson!

Posar på balkongen

Singstar drog igång tillställningen lite extra!

Mycket inlevelse...

Party all night!

Ännu en dag på balkongen

Igår firades Johan i Torskors med systrar och föräldrar. Det bjöds på tårta, presenter, lamm och ungefär ett ton med godis. Jag har faktiskt ätit godis både fredag och lördag och det var mycket gott! Idag blir det allvar igen. Ska äta min morgongröt nu och sen åka ut till Bastasjö och springa min vanliga runda innan jag åker till gymet och tar ett riktigt hästapass. Tänker få träningsvärk så jag känner att jag tagit i! När jag kommer hem ska jag sjunka ner i min stol på balkongen och ligga där tills solen går ner.  Har glömt min kamera hos Johans föräldrar så jag ska åka och hämta den också innan jag kommer hem igen.

Tjingeling så länge!

Glad påsk!

Efter en lång och mycket lyckad utekväll i går kom vi hem vid 03.30 och nu har jag precis klivit upp. Ska ta på mig joggingkläderna och jogga de 5 km ut till Torskors och Johans föräldrar. Idag blir det födelsedagsfirande med lamm på menyn. Bilder från gårdagen kommer i kväll eller imorgon!

Glad påsk på er alla!

Hänt på Willys

Johan åkte till tandläkaren i morse vid 9.00 och medans han var där passade jag på att handla snacks inför festen imorgon. Jag tänker inte äta godis eller chips och köpte nöt-och fruktblandning till mig och ska ha grönsaksstavar att dippa med. Men mina gäster tycker ju om godis och chips så jag gick och plockade påskägg, godis, chips, gräddfil och 4,5 L läsk till dom. Vem tror ni jag ser i grönsaksdisken när jag pinnar förbi med en vagn full med endast skit? Jo, min coach på Xtravaganza. Jag tittade ner, gick fort förbi och hoppades att hon inte såg mig. Inte för att jag tror att hon tror att jag skulle äta allt själv, men jag kände ändå att jag hade varit tvungen att förklara mig på ett bortkommet sätt (även om jag inte skulle behöva det för hennes skull, hon skiter väl i vad jag äter) om vi hade sprungit in i varandra. Jag lyckades komma ut från Willys - med godis och utanbortförklaring!

Godisgris, 2 år gammal bild.


Gamla bilder

Blev inspirerad av Siri (www.detvarintejagdetvarvaxthuseffekten.blogg.se) som lagt in bilder på en lill-Siri. Jag vill inte vara sämre. Hittar dock bara bilder som är kanske 10 år gamla, men det är ju också kul.

17 år. Jag och Jullan säljer ålalotter på Ålabodarnas hamnfest.

Jag på skolbalen för Helsinborgs gymnasieskolor. Året var -03 och jag hade löshår.

Japp, löshår! Väldigt fin frisyr för övrigt, med blommor och allt!

På scoutläger utanför Kristianstad 2001. Det var väl här någonstans min kärlek för egenbilder startade ;)


Filmer att se fram mot 2011

Åååh jag dreglar nästan när jag tänker på att sista Harry Potter delen kommer ut snart - 25 maj! Har läst böckerna och sett filmerna och nu ska det bli mycket spännande att se uppslutningen i filmen. Ja, jag är en nörd men det skiter jag i.


Jag  har ju även sträckläst Twillight-serien (4 böcker)och känner mig nu lika naken, ensam och rädd, som Maria Montazai när hon inte har sitt läppstift med sig,när jag inte har fler böcker att sluka från den serien. Även här har jag sett filmerna och väntar på sista delen - som kommer i November!! Det är ju väldigt långt fram. Nåja, jag får väl läsa om böckerna och se filmerna om och om igen.


Pirates of the Caribbean 4 kommer också i Maj. Jag kan tänka mig att gå på bio och se den, men tycker det börjar bli lite tjatigt med Jack Sparrow nu, även om han är extremt fin att titta på ;)


Sista grejen att se fram mot är inte en film utan en serie; min sjävldestruktiva sida hurrar när jag får reda på att rysarserien (som egentligen är alldeles fruktansvärd att genomlida men ack så beroendeframkallande) "The walking dead" kommer med en andra säsong. Mitt i mörkaste blötaste November är det premiär. Och den serien är inget för mamma!




Okej då, ett litet inlägg blir det.

Idag har jag och min mage inte varit riktigt kompisar. Det började i natt kl 02.00 och sen besökte jag toaletten frekvent fram till 06.00. Sömnlös natt, alltså. Till dessa toalettbesök tillkom en ihållande smärta på en punkt i magsäcken, nästan krampande. Så har magen håll på i 12 timmar men nu börjar det ordna upp sig. Har ätit lite och det har gått bra. Kan dock inte påstå att jag följt Xtravaganza speciellt i dag; ett glas Cola, 5 dl blåbärsProviva, 2 dl youghurt, 3 rostade mackor i tärningar med smör på och 1 liten skål med sorbet. Så alltså: jag har inte alls följt Xtravaganza idag. Har inte direkt känt mig sugen på havregrynsgröt, biffar och ugnsstekt kyckling om man säger så! Huvudsaken är att jag återgår till min vanliga mat imorgon. Dessutom behövde jag mest troligt det sockret jag fått i mig i dag med tanke på att jag började likna ett russin i uttorkning i morse vid sex-tiden...! Nu känns det som sagt bättre och imorgon kväll går jag till jobbet med raska steg!

Inget inlägg

Idag har min mage ballat ur. Igen. Verkar vara något från jobbet. Igen. Nu ska jag återgå till soffan. Igen.

Klädval

Skulle ha min rosa/vita kjol men när jag tog på den insåg jag att det gick ju inte...


Så det blev den här outfiten istället!

Gårdsstädning

En gång om året (eller halvåret kanske) är det gårdsstädning. Då får dom som vill plantera om i rabatter, sätta skott och frön, räfsa, sopa, sätta ut bänkar, klippa häckar och snacka skit med grannarna tillsammans med Riksbyggens personal. Dessutom bjuder föreningen på grillad korv och dryck. Eftersom jag är 80-talist och född bekväm som hela min generation och van vid att man betalar andra för att göra saker som känns lite tråkigt (som trädgårdsarbete) nöjde jag mig idag med att titta på från fönstret och tycka att mina 70+ grannar är söta som har sån sammanhållning.




05.00




Uppe med tuppen

Gick upp klockan 05.00 och gjorde frukost till Johan; hembakade frukostbullar med te och två små flaggor dagen till ära! Givetvis spelade jag "Happy Birthday" med Stevie Wonder till honom också. Nu har jag plockat lite, städat toaletten och dammtorkat lite här och där och hade tänkt gå och lägga mig lite igen. Det är väl tillåtet när klockan är halv sju på morgonen och man varit uppe i 1½ timme? Uppdateringar kommer under dagen.

Tjingeling!

Födelsedagsgodis

Jag ska ju feja och baka inför Johans födelsedag imorgon och sen tänkte jag göra påskgodis till på lördag och testade lite i kväll. Det första jag provade var chokladbollar:
2 torkade fikon (blötlägg några minuter)
0,5 dl kakao
1 dl cashewnötter (jag tog lite mindre, man kan ha andra nötter också)
0,5 dl vatten
1 dl kokosflingor
sesamfrön

Mixa allt utom sesamfröna. Forma smeten till små bollar och rulla i sesamfröna. Riktigt goda!


Det andra receptet jag provade var mangobollar. I princip samma sak som ovan men med torkad frukt. Man kan ha vilken frukt man vill. Jag hade aprikoser eftersom jag inte hittade torkad mango på Willys.
2 st torkade aprikoser
1 dl torkade tranbär
3 dl kokos
0,5 dl vatten
1 dl cashewnötter

Mixa allt och gör små bollar. Använd inte all kokos i smeten, utan spara lite att rulla bollarna i. Dom här blev ganska söta så var noga med att det inte är tillsatt socker i dom torkade frukterna. Ekologiska produkter innehåller oftast bara frukten och inget annat. Det var riktigt gott med kokosen i!


Det sista receptet har jag ännu ingen bild på för det är inte färdigt än. Jag ska göra äppelkaka med vaniljvisp till Johan imorgon och jag tänkte lägga in äppelklyftor med kanel och kardemumma i ugnen och sen ha hemmagjord glass till. Gjorde ett GI-recept på glass som var extremt enkelt och det lilla jag smakade på smeten var gott!
Till 10 portioner
Först och främst: Ha alla ingredienser framme. Ställ fram tre bunkar, varav en du ska kunna få plats med i frysen.
4 äggulor
4 äggvitor
salt
5 dl vispgrädde
3 dl sockerersättning (jag använder sukrin - ett sötningsmedel för diabetiker, det innehåller inga kolhydrater).
1 vaniljstång (skrapa ur innehållet innan du börjar)

I den första bunken vispar du äggula och sockerersättning till det blivit en smet och inga klumpar. Jag la i vaniljskrapet här i också. I den andra bunken vispar du vispgrädden så att det bildas mjuka toppar. I den tredje bunken vispar du äggvita och lite salt (en nypa) tills man kan vända upp och ner på bunken utan att det rinner ut. Häll försiktigt i grädden och äggvitan i äggulesmeten och vänd försiktigt runt alla ingredienserna. Man kan vända i bitar av mörk choklad eller hasselnötter om man vill ha lite smak. Lägg plastfolie över och ställ in bunken i frysen tills det är dags att smaka.

Bild kommer så klart i morgon när vi kalasar på godsakerna!  Det blev många inlägg idag, men nu ska jag somna!

Halens

Har beställt två fina toppar från Halens som ser ut så här:

En svart/vit och en blå/vit. Glad i hågen gick jag till vår lilla butik och hämtade med spänning paketet idag. Rev upp det när jag kom hem - och plockade ut detta:

Och en matchande top i storlek 38. Det är ju inte alls vad jag har beställt! Inte ens samma storlek eller nånting. På följesedeln står det dessutom "2 st top med mudd". Jag skulle inte kalla ett par millitärbyxor för top med mudd. Imorgon blir det en uppsträckning till Halens från mig per telefon. Drygt, jag som skulle ha en av topparna på påsken till mina nya chinos!

Min underbara dag i solen


Satt 4 timmar i solen och njööööt i fulla muggar - givetvis med en LCHF-bok i min direkta närhet! Solskydd? Nej, nej...

...och då ser man ut såhär på kvällen, Susanne!



Men det var det värt.

Löpartur

Har lagt upp min träningsdag perfekt: Morgonlöpning 4,6 km. Hem och duscha och åka och handla lite inför morgondagen. Sen i e.m. blir det styrketräning på gymet. Mätte mig i morse och som jag misstänkte så har alla måtten ökat 0,5-1 cm men det var väntat som sagt. Vikten har dock pinnat iväg neråt; -0,6 kg sedan förra måndagen! Nu har jag nytt viktrekord och har passerat -10 kg sträcket. Har sedan första gången jag vägde mig och vi började viktresan i januari gått ner 10,5 kg och sedan jag vägt som mest har jag gått ner 13,1 kg! Helt otroligt att jag har lyckats med det! Nu ska jag, hög på lycka och endorfiner fylla på med mer endorfiner och D-vitamin eftersom solen (precis som jag beställt) lyser från sin himmel.

Tjingeling!


Vägningsmåndag

Måndagarna brukar innebära mätning och vägning, så även imorgon! Vi får väl se hur det går, känns som att det kommer vara samma mått eller lite mer. Har minskat ner på nötterna i allafall för jag kände mig så jädra svullen i magen efter några dagars ihållande nötätning.

Veckan som kommer bjuder också på lite utmaningar; Johan fyller år på tisdag och då ska vi väl ha lite kalas bara för honom och mig här hemma. Det blir hemmagjorda hamburgare till middag och Johan ville ha skånsk äppelkaka (Recept, mamma?). Jag tänker bara värma äppelskivor med kanel och kardemumma och göra hemmagjord LCHF-glass istället för vaniljvisp till mig själv.
Sen när det är överstökat så kommer påsken med buller och bång. På långfredagen ska vi ha fest för Johan här hemma och då bjuds det på snacks (grönsaksstavar för mig) och möjligen slinker det ner ett glas vin eller två. Det kommer inte bli några mängder iallafall.
På påskafton är vi bjudna till Johans föräldrar, hans systrar kommer hem. Jag ska göra egna LCHF-godisar utan snabba kolhydrater. Ska även göra vanligt godis till dom andra, men jag kommer hålla mig till mitt eget. Många undrar hur jag klarar av att laga mat och göra godis och baka när jag inte "får" äta det (man får äta allt, det handlar om hur mycket man är villig att kompensera för det som blivit för mycket). Men det är faktiskt inte svårt. Det är inte värt att äta massa sötsaker i onödan med tanke på att man bara druckit flytande i 4 veckor för att bli av med sockersuget och gå ner 12 kg i vikt! Jag vill inte förstöra det och kroppen är extra känslig för viktuppgång första året efter att man gått ner. Så jag är fullständigt inställd på att inte äta massa godis - därmed inte sagt att man kan ta en bit eller två, men jag kommer inte sitta med handen i skålen och må dåligt hela påsken för att jag ätit godis eftersom jag vet att jag inte måste ha det och jag kan ta av mitt eget hemmagjorda istället som inte ger mig mer sockerbehov än nödvändigt.

Jag beställer sol till imorgon så jag kan springa i Bastasjö och sen ska det handlas till Johans födelsedag och sen ska jag grilla mig själv på balkongen hela eftermiddagen.

Uppdatering om mätning kommer givetvis imorgon!


3 dagars ledighet

Så var denna jobbhelg avklarad och nu väntar 3 underbara lediga dagar. Johan fyller år på tisdag så lite kalas får det bli i veckan. Har hunnit sitta lite i solen i dag, men imorgon blir det helstekningsdag om solen vill visa sig från sin bästa sida då också!

Nu ska det slappas. Tjingeling!

Zombie

Usch har jobbat en natt och har en natt kvar. Gillar fortfarande inte nätter. Från 02.00-05.00 är det en riktig pina och man känner sig bakfull hela tiden. Dagarna flyter ihop och jag känner mig nerstämd när jag är vaken. Blärk. Men nu är det en natt kvar sen är jag 3 dagars ledig och det ska bli gutt!

Har fått schema för mitt nya jobba på akuten! Börjar där 10 Maj och börjar då med 2 nätter (typiskt nog, haha). Men eftersom allt är helt nytt då så tror jag dom kommer flyga fram!

Nu ska jag göra ugnskyckling med vitlök och örter. Jepp samma som förra lördagen, den var mycket god!

I brist på annat

Så tänkte jag skriva ut vad jag äter/dag. Det kanske inte är någon som bryr sig, eller så bryr alla sig. I vilket fall så får jag en överblick över hur mina matdagar kan se ut.

Frukost:
Havregrynsgröt. "Men herreguuuuud, det är ju massa kolhydrater i gröt, veeeet hon inte det?!" tänker ni nu. Jo, jag vet det. Men till frukost och lunch är det välkommet med långsamma kolhydrater. Vi snackar inte 6 rostmackor med marmelad och saft här. Till min gröt har jag ca 0,5 dl osötade blåbär/hallon och ca 0,5 dl mellanmjölk. Till detta dricker jag ungefär 1,5 dl mjölk. Det är egentligen "för mycket" mjölk, dom säger 1 dl men det är ju knappt en mun. Andra alternativet är ett halvt rivet äpple med kanel ovanpå gröten. Mumma! Jag kör fiberberikade havregryn och ca en tsk hela linfrön i, men det går bra med vanliga havregryn också.

Mellanmål: En VLCD-shake (Very Low Carb Diet). Choklad och jordgubb är mina favoriter.

Lunch: Omelett med keso och kalkonfyllning, Kesoplättar med hallon, rester från gårdagens middag, äggsallad, kycklingsallad m.m. m.m.

Mellanmål: En VLCD-shake.

Middag: Jag gör veckomenyer efter Xtravaganzaz kokbok "Din coach i köket" där dom lagt upp hela menyer för 3 veckor. Man kan blanda rätterna hur man vill, man måste såklart inte följa dagarna i boken. Har inte blivit besviken på ett enda recept hittills! Middagarna är beräknade till 2 portioner så att man kan spara en portion till lunchen dagen efter.

Kvällsmål: 100 g proteinrik mat (kyckling, skinka, Mini Keso, Kesella Lätt) med en msk nötter/hallon/blåbär/.

Som ni ser blir det ganska mycket mat på en dag och jag kan lova att det inte får plats något sug för sötsaker! Däremot är jag otroligt svag för nötter av olika slag. Dom rekommenderar 0,5 - 1 dl nötter/dag och det kommer jag lätt upp i, om inte lite mer vissa dagar. Bra att slänga i sig ett par nötter när man tränat/sprungit. Det är mycket kalorier i nötter, men det är en ganska liten del som kommer ut i kroppen. Man skiter ut det mesta helt enkelt! Fettsyrorna tas upp men dom lagras inte som annat "farligt" fett.

Det var min matdag. Snipp snapp snut (säger man verkligen snut där?) så var sagan slut.






Natthelg

Vilken tur att min mamma vet allt - Tiburtus(hur kan det ens finnas med i almenackan, heter någon verkligen så efter 1500-talets slut?!) hade ju namnsdag igår, därför flaggade man såklart!

Idag är det äntligen sol och blå himmel vilket för mig betyder löparrunda! Jag har det som startsktott när jag vaknar på morgonen; är det blå himmel blir det en morgonlöpning. Är det mulet tränar jag senare på dagen. Bra deal! Det blir 5 km rundan idag igen. Efter det ska jag in till stan och träffa min högskolekompis Erika som jag inte träffat på 2 år, trots att vi varje gång säger: "Vi kan ju höras om någon vecka, det får inte gå så lång tid nu!"Men nu ska det äntligen bli av. En lunch ska avklaras och sen får jag nog  masa mig hem igen, ska jobba natt hela helgen och måste sova.

Nu blir det löpning. Tjingeling!

X-tra kväll

Skulle varit ledig idag egentligen, men ska jobba extra i kväll. Ska jobba natt (trååååååk) hela helgen. Hade inte tänkt att göra någon träning idag men Johan hade ställt bilen på ett ställe där man bara får stå två timmar så jag måste gå och flytta den vid sjukhuset. Sen blir det väl inte så mycket mer som händer idag förutom lunch och en cykeltur till jobbet!

Varför flaggar man idag?


Tjingeling

Semesterplaner

Har fått reda på vilka veckor jag får semester och jag och Johan är ledig en vecka tillsammans. Vi tänkte ta en weekend (tors-sön) till något mysigt ställe men har lite svårt att komma på. I Sverige är ju Smögen alltid en klassiker. Så otroligt mycket turister på sommaren bara. Annars har ju jag en dröm om att åka till Barcelona eller Rom och det skulle ju passa perfekt för en weekend! Är megasugen på Budapest igen, det var verkligen en stad jag gillade, men man ska helst kunna flyga direkt från Ronneby och som det ser ut måste man mellanlanda i München och Düsseldorf och det tar typ 10 timmar att komma från Ronneby till Budapest! Där försvinner ju lätt första och sista dagen och då har man ju bara 2 dagar på sig att utforska staden. Får leta vidare helt enkelt!

5 km

Har precis sprungit 2,3 km rundan i Bastasjö. Sprang den 2 ggr och sen några längder fram och tillbaka så det blev 5 km totalt. 32,25 min! Bra tyckte jag. Har för mig att jag sprungit 5 km på ca 40 min tidigare. Tror det beror mycket på viktnedgången, det är trots allt drygt 10 kg mindre! Nu ska jag ner till stan och äta lunch med Ida och Elin.

Vägning

Är mycket glad efter min vägning på specialvågen idag! Hade gått ner 2 kg i fett och upp 3 kg i muskler från förra gången (för 2 v sedan). Sedan jag började äta för två veckor sedan hade jag gått upp 4 hekto. Gött! Från första början är skillnaderna såhär:
Fett%-skillnad från 2/3 till 12/4: -5,2 procentenheter
Fett i kg-skillnad från 2/3-12/4: -7,9 kg (alltså i rent fett)
Gick ner ca 3 kg i muskler när jag bara åt sopporna eftersom jag inte orkade träna så mycket då. Men dom 3 kg hade jag ju gått upp till denna veckan!

Feeling good!

Kycklingwok med stire-fried sås


Mått

Tänker inte skriva upp alla måtten från start, utan hur stor förändringen är i cm. Denna veckan såg mina mått ut såhär:
Överarm: 30 cm Midja: 83 cm Höft: 97,5 cm Lår: 54 cm
Från förra veckan är skillnaden på Överarm: +0,5 cm Midja: -3 cm Höft: -2,5 cm Lår: +-0cm

Från allra första början (2/3) på XV är skillnaden på överarm: -1 cm Midja: -9 cm Höft: -7,5 cm Lår: -7 cm

4 km rundan

Vaknade kl 08.00 igen och som vanligt har väderprognosen helt fel. Men på ett positivt sätt denna morgon! Det skulle ju nämligen bli molnigt idag, men icke! Solen strålar från en klarblå himmel och 4 km-rundan i Bastasjö ropade på mig. Så jag sprang min lilla runda och tog andra hållet denna gången eftersom det är en mördarbacke uppför om man springer den på "rätt" håll...Gick bra iallafall, sprang på 27 min. precis som förra gången. Nästa gång tänker jag ta 2,5 km rundan 2 ggr så blir det ju en sväng på 5 km =)

Nu ska jag duscha och göra mig lite oemotståndlig innan jag tar bussen till stan och ska spankulera runt lite. I e.m. blir det möte på Xtravaganza och på min fuskvägning här hemma hade jag gått ner 0,3 kg av dom 0,6 kg som jag gick upp när jag började äta! Jag har alltså bara gått upp 3 hekto på 2 veckor sedan jag började äta och man brukar räkna med att man går upp 1-2 kg första tiden. Bådar gott för mig tycker jag! Idag ska jag se om fettprocenten sjunkit lite, har tränat ganska mycket sen jag vägde mig sist. Då var fettprocenten på 37,7% och man ska ha mellan 21-33% som kvinna. Så ner lite till i fett och upp i muskler!
Uppdatering kommer givetvis ikväll. Har även mätt mig idag. Resultatet kommer i inlägget ovanför detta!

Middagsbild igen

Ikväll blev det en Thailändsk kycklinggryta med kokosmjölk och kidneybönor. Åter igen fantastiskt gott! Att jag lyckas så bra varenda gång. ;)


Tonfiskmiddag!

Har precis gjort kvällens goda middag; zucchinipasta med het tonfisksås! För er som är sugna på att testa mat utan pasta, ris, potatis och bröd kan jag verkligen rekommendera zucchinipasta! Man skär en zucchini (squash) i 5-10 skivor med osthyvel. Sen strimlar man dom med kniv så dom blir ungefär som bandpasta. Sen doppar man ner dom i kokande lättsaltat vatten i 30 sekunder och häller av. Om man smakar och luktar på en zucchinipasta så smakar det såklart inte som vanlig pasta, men tillsammans med någon god sås eller röra så kan dom absolut passera som vanlig pasta! Jag fegade lite idag och tog inte 200 g tonfisk som det stod i receptet; tog 90 g i stället, alltså en burk tonfisk. Vill ju inte gå för hårt ut nu när jag utforskar fiskvärlden.

Kvällen bjuder på slappighet i soffan framför TV:n. Har inte blivit någon träning idag, men jag har ju spankulerat runt i Ronneby i två timmar. Man måste få lite mental avslappning också! Imorgon blir det arbete och sen är jag faktiskt ledig på tisdag igen.

Tjingeling!

Loppisfynd!

DETTA gör jag definitivt om! Loppis-Sverige: Here I come!


På ingång till den gigantiska loppisen

Jag med en av mina fem kassar...300:- gick det åt!

Jag och världens bästa Karlsson gjorde Ronneby

Och här har vi fynden! Massor med udda tallrikar och assietter.

"Mors kopp" SÅ söt!

Pärlemorkopp och fat. Man måste ju inte tvunget dricka kaffe ur koppen, man kan lika gärna ha nötter eller nåt i.

Svängde plötsligt ihop två tårtfat av dom udda delarna! Ett till mig och ett till mor =)

Detta till mamma!

Positiva saker

I torsdags var det 3 väldigt positiva saker på jobbet.
1) En patient som jag tyckt mycket om kramade mig jättehårt och vi satt och snackade avslappnat en halvtimme efter jag slutat. Kändes jättekul!
2) Flera doktorer visade uppskattning mot mig och mitt arbete.
3) En anhörig ringde och undrade hur jag jobbade framöver. Jag berättade att jag var ledig till på måndag. Då sa hon "Ja men då kommer vi upp och hälsar på! Vi ville bara se så att du jobbade då, annars hade vi tagit en annan dag."

Jag är typ väääääärldens bästa sjuksköterska! Jag blev iallafall världens gladaste i torsdags och levde på dessa positiva saker flera dagar efteråt!


Sista underbara dagen på min ledighet!

Idag ska jag och Karlsson åka till Ronneby för att flankera bland galna tanter, suktande gubbar och dreglande 2-barnsmammor. But why?! Undrar ni såklart. Jo! Vi ska nämligen på loppis i Ronneby Brunnspark! Tanterna kommer slå sig fram mellan borden, gubbarna suktar likt en marskatt efter gamla vinylskivor och de dreglande 2-barnsmammorna vill ha allt som är retro och lite lantligt. Precis som jag! Fast jag är en 0-barnsmamma. Jag är bara en Susanne helt enkelt! Jag tar givetvis kameran med mig och lägger upp bilder i kväll!

Så var den nere...:

...årets första grillade köttabit! Åh herregud så gott det var. Sist vi var här i mitten på mars kunde jag inte vara med och äta för jag höll på med shaksen då och satt och surade som en sur citron inlindad i en gammal disktrasa. Så nu bjöd Johans föräldrar hit oss idag för att Ulf skulle kunna bjuda på "finmiddag" i efterskott - där jag kunde vara med! Det blev avokado med räkor och någon god röra med valnötter till förrätt. Sen hade vi grillat kött, rostade rotfrukter, brocolli och gröna ärter och en god sås till middag. Grillat är ju så fantastiskt gott och speciellt en dag som denna där solen visat sig från sin bästa sida hela dagen! Till efterrätt blev det en meal-bar och nötter för mig. Det gick precis lika bra som ananaspaj! Det var ändå bara Ulf som åt av pajen, vi andra var mätta som stoppade hönor.

Har för övrigt haft en väldigt trevlig dag; började med en 4 km löparrunda där tiden blev 27 min! Bra tyckte jag. Därefter planerade jag en slapp eftermiddag i solen på balkongen men då ringde Ida och undrade om jag inte skulle följa med till Lyckeby marknad - och det skulle jag ju såklart! Köpte en enda tallrik på en loppis för 5:-. Ska bygga mig ett tårtfat av assietter, tallrikar och små söta koppar. Efter marknaden kom vi på att vi skulle åka på premiären av Ronneby brunnsloppis imorgon - Blekinges största loppis som hålls varje söndag i Brunnsparken i Ronneby! Jag som aldrig varit på loppis innan är helt taggad nu. Jag ska leta assietter, tefat och djupa skålar. Gärna udda med roliga mönster och lite gammeldagsa!

Efter marknaden körde Ida mig till Johans föräldrar där jag spenderat eftermidagen med att steka mig så gott det gick i den underbara solen, ätit och nu har vi landat i soffan. Imorgon som sagt blir det Ronneby och sedan lunch med Ida och Linnea på stan! Ska bli ytterst trivsamt.

Tjingeling!

Löparrunda

Har varit vaken sen 6.45 men somnat om ett par gånger. Nu vaknade jag halv nio och insåg att det var fullständigt blå himmel och sooool och tänkte: "Här kan jag ju inte ligga och slösa bort en fin och ledig dag!" Så jag pallrade mig upp och de 8 metrarna mellan sängen och toaletten bestämde jag mig för att jag ska ut och jogga 5 km nu på morgonen. Jag har inte sprungit den rundan på länge och sist sprang jag nog på mellan 35-40 minuter. Undrar om min viktminskning har ändrat på det? Det är ju trots allt 10 kg mindre som skumpar med. Ska ta med mig mätaren och se hur snabbt det går. Om jag nu ska med i löparföreningen så vill jag iallafall vara inom de normala gränserna och inte tjejen alla väntar på...Resultat kommer senare!

Vitlöks-och örtmarinerad kyckling med rostade grönsaker


Rosa

Insåg när jag kom hem från stan med Johan att jag köpt väldigt mycket rosa saker idag; Ny parfym från Jimmy Choo, parfymprov från DKNY, nagellack och en Amelia. Tjejigt!


Jag gillar vårt kök för det känns så vårigt.


God morgon!

Det skulle bli sol och lite molnigt och 13 grader här idag men som vanligt stämmer inte det och molnen ligger som tjocka sjok och dessutom småregnar det. Trååååkigt! Har precis ätit min gröt med linfrön och blåbär och mjölk - gott! Nu väntar ja på att klockan ska bli 12.00 så jag kan åka till mitt lunch-step pass. Mätte midjan i morse och  nu är det faktiskt -11 cm sedan start i januari! Heja mig!
Funderar på att bli medlem i Team Blekinge som är en löparförening där man träffas och springer/joggar gemensamt i gång/vecka. Ibland springer man långdistans på 6 km och ibland intervalltränar man i terräng. Kostar 400:-/år och min vän Nadja är med så jag blir ju inte ensam. Dessutom ordnar dom resa till självkostnadspris till Tjejmilen och än så länge är jag ju ensam anmäld dit och har ingenstans att bo eller någon att åka med så det skulle passa bra! Men jag ska fundera lite till. Måste prata med Nadja så jag känner mig helt säker på att jag inte gör bort mig...!


3-dagarsledig

Är ledig tre härliga dagar och har smygkikat på vädret där dom lovar sooool i helgen! Det blir jag, balkongen och en bok som ska umgås hela helgen i så fall. I kväll är Johan på after work som dom har varje månad, första torsdagen i månaden. Så medan han rumlar runt i stan så ska jag ha en kväll för mig själv. Ska bli lite skönt! Ibland är det skönt att vara ensam, men jag kan inte vara själv mer än ett par timmar, jag blir för rastlös. Är 3-dagarsledig nu och vi har väl inga direkta planer. Eventuellt ska vi ner en sväng i stan imorgon och kanske käka lunch någonstans eller så kanske det går någon bra bio på kvällen? Vi får se! På lördag skulle iallafall Johans föräldrar bjuda på mat eftersom jag inte kunde äta något alls sist jag var där (satt på ovanvångingen och tjurade för jag bara fick äta soppor). Så nu ska vi ta igen det. Alltid gott med bjudmat ;)

Häpp, nu blir det minsann TV och slapp resten av kvällen. Mamma, vi hörs imorgon!

Kvällens meal

Har köpt Xtravaganzaz bok "Din coach i köket" som är anpassad efter halvfart (som jag går på nu, där man dricker sopporna som mellanmål) och jämvikt (som det heter när man ska börja ta in pasta, bulgur, bröd m.m.). Mycket nöjd, kan jag säga! Där står veckomenyer, vad man ska ha i skafferiet, exakt hur mycket som ska vara i rätten av varje ingrediens och andra bra saker. Står meny för hela dagen; frukost, lunch, middag och kvällsmål. Och givetvis kan man blanda lite som man vill. Väldigt bra och goda recept! Har som ett litet mål att smyga in fisk lite här och där. Har köpt hem en burk tonfisk i vatten så ska vi se vad man kan hitta på med den. Får nog ha någon back up plan om det skulle gå åt skogen fullständigt. I kväll blev det iallafall nötfärsbiffar med tzatziki och sallad med kikärter. Supergott!


Balkongdag

Solen tittade fram en liten stund och då passade jag på att pressa lite! Blev ingen träning ikväll, kände att jag gjort mitt idag. Åt thai-wok med quorn-kycklingbitar i kväll - gott! Drömde mig hela vägen bort till Klong Prao Beach...Men fick nöja mig med balkongen på Hästö ;)



Morgonträning

Vaknade vid nio och kände genast en lust att ge mig ut på en liten löpartur! Svepte en tråkig shake och gav mig ut på gator och trottoarer. Blev en liten sväng på ca 30 min. Har fortfarande inte fått tillbaka all ork, så det blir fortfarande lite intervall träning där jag varvar jogging med rask promenadtakt. Skönt var det iallafall! När jag kom hem gjorde jag mitt styrketräningsprogram på balansbollen. Kändes mycket skönt. Nu har jag precis ätit en skål gröt med linfrön och hallon och lite mjölk på det (underbart att man får dricka lite mjölk igen!). Vägde mig idag och hade gått upp 0,8 kg - som väntat. Det är troligen vätska men midjemåttet hade minskat en cm iallafall. Jag kommer gå mer på fettproventen nu när jag åker till Xtravaganza och mäter mig på deras specialvåg. När jag började hade jag 40,5% fett (man ska som kvinna ha mellan 21-33%). Sist hade jag 37,7 och jag vill ner till ca 30%. Kommer öka i muskelmassa och då är ju inte själva vikten så kul att följa, man får gå mer på måttbandet och fettprocenten!
Ikväll blir det kanske kanske dansaerobics, har inte tränat på Friskis på länge! Nu ska jag vänta på att solen ska titta fram bakom molnen och sen ska jag plocka fram min bok och njuta av en ledig dag.


Lördagsmiddag

Igår var det första lördagsmiddagen på 4 veckor. Härlig känsla att slippa shaksen! Igår upptäckte jag även att man fick ta bort en soppa om man la till ett kvällsmål på 100 kcal - taget! Ett kvällsmål kan bestå av en liten omelett, 100 g Keso eller Kesella och bär. Och det gillar ju jag! Och jag är väldigt tacksam ju mindre soppor jag kan få tvingas dricka...
Idag blir det kvällsjobb på kirurgen sen är jag väl ledig någon dag, har inte riktig koll på mitt schema.
Dimman ligger som ett glas mjölk runt hela Karlskrona och man ser inte utanför balkongräcket. Trist! Skulle det inte bli sol i helgen? Men det gör inget, jag jobbar ju ändå. Men imorgon kan solen få titta fram iallafall!

Nu blir det en tråkig jordgubbsshake sen en äggsallad innan jobbet. Tjingeling!

Lasergame och tonfisk

Glömde ta med mig kameran igår på vår lilla Lasergame-sammankomst med jobbet. Vi var 8 glada gubbar och gummor som skjöt på varandra i 1½ timme. Jag låg sist i princip hela tiden eftersom jag är helt hopplös med skjutandet. Dessutom är jag mörkrädd och skriker så fort jag ser någon vilket röjer min position och alla kommer och skjuter ner mig. Men men...jag hade iallafall kul!

Efteråt gick vi till Nivå och jag har spenderat senaste 4 dagarna på Nivås hemsida för att titta på menyn och klura ut vad jag ska kunna äta. Kom fram till att tonfisk var det enda med tanke på vilken liten mängd jag får äta. "TONFISK?!" tänker ni som känner mig "DET äter ju verkligen inte Sullan..?!" Nej, normalt gör jag aldrig någonsin det eller skaldjur eller havsdjur över huvud taget, men när vi var i Thailand smakade jag på en fiskrätt varje dag och en dag var det just grillad tonfisk som var väldigt god och smakade inte fisk eller hav någonstans. Så jag slog till igår. Servitrisen fick gå till köket och fråga hur många gram filén var på så jag kunde känna mig säker på att det inte blev för mycket. 90 g och det fick duga. Fick äta 80 g protein/måltid igår och idag ökar jag till 100 g så jag tog ett mellanting helt enkelt. Tog bort wasabi-majonäsen och tog vinägrette på istället. Man fick sallad och kokta grönsaker till - helt perfekt! Och superdupergott var det. Ska definitivt äta denna fina rätt fler gånger!

Nu ska det helgjobbas till på söndag och sen vet jag inte mer planer för närmsta veckan. Vi får se helt enkelt!

RSS 2.0