Nu nu nu!

Nu har vi lägenheten på Herrgårdsvägen i vårt våld! Idag kl 14.00 åkte jag och Johan till vår tomma, ganska fultapetserade lägenhet och drömde oss bort om alla förändringar som är möjliga:
* Nya tapeter i sovrummet
* Nytt golv i sovrummet
* Nya tapeter i vardagsrummet
* Nya tapeter i extrarummet
* Nya tapeter/målning i köket
* Nya luckor i köket
* Nya garderober i hallen från IKEA
* Nytt golv på balkongen

Ja som ni märker är det en del att göra. Vissa saker kommer vi göra och vissa saker kanske stannar på drömstadiet. Men de saker som står här ovanför kommer med stor säkerhet att ske, kanske inte imorgon, men eventuellt i övermorgon iallafall! Försöker lägga upp bilder här, får se vad det blir av det....min kamera är tydligen inte så sugen på detta...

Imorgon imorgon imorgon!

Börjar kl 7.00 imorgon. Kl 13.00 ska vi skriva kontrakt så jag måste sticka vid 12.30. Som tur är kommer en snäll tjej in till jobbet en timme tidigare för att jag ska kunna gå! I gengäld har jag uppdaterat på alla patienter, så hon behöver inte läsa igenom en hel journal för att veta vad tant Agda ska hitta på under dagen...! Så imorgon efter ett kan ni tänka lite på när jag och Johan sätter nyckeln i vår nya lägenhet! Imorgon är min to do list följande:

* Kontraktskriva
* Titta på lägenheten, helt tom, med min Johan och känna att den är vår..!
* Börja flytta lite lådor som står hos Johans föräldrar.
* Hämta tapeterna på Beckers. 700 :-.

Sen tänker jag att jag kanske ska lägga in lite målargrejer, så allt är klart inför fredagen.
En mysig sak som vi ska göra på fredag är att vi ska upp i ottan, vid sex, sen ska vi köra ut balkongmöblerna till nya lägenheten, bre några mackor och äta frukost på Hästö innan vi sätter igång med att riva tapeter. Mamma och pappa kommer vid tio med frukost nr 2 och sen sätter vi igång med renoveringen av sovrummet!

Lovar att lägga ut före- och efterbilder. Kommer kanske vara lite passiv här närmsta dagarna...=)

Ensam hemma

Att vara ensam är verkligen inte min grej. Speciellt om jag inte gör något särskilt. Och speciellt efter Tobbes bortgång. Då kommer ångesten krypande och jag klättrar på väggarna. Måste hela tiden ha något att pilla med, något projekt på gång eller något att handla. Det räcker att Johan eller mamma bara ringer så jag liksom dras bort från den jobbiga känslan. Då försvinner den direkt. Men som just för tillfället känns det lite jobbigt. Sen är det ju också ca en vecka kvar tills 2-årsdagen av Tobbes död, och det är lite extra jobbigt just nu. Är mer gråtmild, blir irriterad fortare och är mer känslig. Konstigt hur man kan påverkas. På 2-årsdagen (4 december) ska vi ha julfest på jobbet och jag är festansvarig, men jag tycker bara det är skönt att det blev den dagen för då har jag något som händer omkring mej och kommer inte hinna med att släppa in några sorgliga känslor. Dessutom känns det väl inte mer sorgligt den dagen än andra dagar. Vissa dagar är helt enkelt bättre, andra sämre. Idag är det lite sämre, men jag ska snart till jobbet. Funderar på vad jag skulle kunna greja med sålänge....hmm....känner inte riktigt för att packa. Kanske skulle städa något (åååååååh, tråkigt!). Eller...så lägger jag mej helt enkelt i sängen, plockar upp min "Shantaram"-bok och läser tills klockan blir halvtolv då det är dags att duscha och göra mej i ordning för mitt lilla jobb. Så får det bli!

Hoppas jag blir ledig imorgon, då är det kontraktskrivning. Som det ser ut nu verkar jag få ta ledigt på eftermiddagen iallafall. Sen är jag ledig fram tills på tisdag och då ska jag baske mej göra mitt yttersta för att få det liiite hemtrevligt och advents-aktigt i vår nya lya. Åååååh vad jag längtar!!


Köpa golv!

Jahapp, nu har vi låtit pengarna rulla igen. Nytt golv blev det på Jem och Fix idag. Ett jättefint ekgolv som ni kan se här nedan. Kostade 1600:- för hela sovrummet, inte så farligt! Nu ska jag "bara" handla takfärg och eventuellt väggfärg, sen ska jag kolla så vi har alla penslar, rollers, byttor och annat som är bra att ha när det ska målas! På fredag börjar renoveringen av sovrummet och då är tanken att vi ska:
  • Riva den gamla medaljongtapeten i sovrummet i sammet.
  • Slipa och spackla väggarna så dom blir jämna och fina.
  • Måla med väggfärg runt 3 väggar.
  • Sätta upp en randig nästan svart/grå tapet på ena väggen.
  • Måla taket i sovrummet.
  • Lägga vårt fina ekgolv.
Reder vi ut detta på en dag är vi lyckliga! Reder vi inte ut det är det inte hela världen, vi får helt enkelt fortsätta dagen efter. Då ska vi även flytta helt och hållet. Nu ska jag åka och handla saffran (som jag kanske glömt 100 ggr....) för att göra saffransbullar som vi kan smaska på under flytten. På kvällen lär det vankas flyttpizza. Fina grejer!

Häpp nu blir det till att leta upp målargrejer, förlängningen till rollern så vi kan måla i taket och sen cykla ner till affären för att handla saffran. I eftermiddag blir det julfestplanering med väldens sötaste Ida K!


Busy day...

...här finns det minsann inget utrymme för att återhämta sig från helgens vilda aktiviteter! Gick upp vid nio och packa packa packa. Nu är det faktiskt inte massor kvar att packa, däremot rätt mycket att bära...ca 50 lådor! Men det går nog fort. Har faktiskt packat dom lite halvfulla (utom dom som där är böcker i, smarta Susanne...) för att vi ska slippa pusta och stånka oss upp för 2 trappor...!

Har idag även flyttat elen och grejat lite. Skulle fixa adressändring också, men av någon anledning godkände inte folkbokföringsregistret våra uppgifter?!?! Får prova igen lite senare. Måste även handla golv och det får nog bli imorgon tror jag...saken är att kontot gapar väldigt tomt såhär i slutet av månaden, men jag får väl nalla från sparpengarna tills alla överföringar hit och dit har gjorts. I värsta fall får vi väl pysa iväg på torsdag kväll när vi varit på banken...Suck...! Jaja, det löser sig säkert på nåt sätt.

En bra sak var att min chef ringde i morse och frågade om jag ville ta semester för vi var en för mycket i natt. Jag tackade glatt ja - jag tar emot all tid jag kan få till flytten! Jag nämnde också för henne att vi skulle skriva kontrakt på torsdag kl 13.00 och att jag jobbar till halv fyra, men hon skulle försöka lösa det hela så jag kunde vara ledig då också! Underbart. Då jobbar jag bara en dag denna veckan och kan lägga min energi på det jag vill just nu - nya lägenheten.

55-årsfest

Jahapp, då var den sedan länge planerade festen för mej och min käre bror över! Med bestående avtryck..! Orkar inte skriva till alla bilderna, men festen hade vi i Fredriks festlokal, det bjöds på dricka och mat och vi var 31 st, blandade vänner från mej och Fredrik. Jag skulle lägga mej och vila vid 00.30 för jag blev plötsligt lite trött (host) och nästa gång jag vaknade var klockan halv fem när Fredrik och Johan kom hem! Hade jätteroligt och jag tror att alla kompisarna också hade det. Här kommer bilder! Först och främst kramades jag med mamma.

 


Friskis!

Har precis kommit hem från ett svettigt aerobic pass på Friskis. Jobbade till 16.00 idag sen åkte jag hem och tog en tupplur. Åkte och tränade och passet var jättekul! Först tyckte jag det var lite mycket folk, kände mej klumpig och lång, men efter en stund märktes det att alla var jättepeppade och då fick  man världens energi!

Imorgon jobbar jag dagen, sen är det dags för en trip ner till Glumman/Lund! På lördag är det the big party och det är lite som ska fixas inför den. Snacks, pizzabullar, läsk och pynt. Tur att Rusta, ÖB och Maxi finns...;)

Detta blir nog sista inlägget innan helgen, men jag lovar att lägga upp bilder och annat skoj när vi kommer hem.

Tjingeling!

Avancerad aerobic

Idag skulle jag gå på två pass tänkte jag; aerobic och step. Aerobic 2 hette denna. "Jaja" tänkte jag i mitt naiva sinne "avancerad och avancerad. Hur avancerat kan det vara på Friskis?" Ganska avancerat visade det sig. Ledaren var inte någon liten snärta som visade lugnt och fint hur stegen skulle gå till. Nej nej, hon satte igång musiken, skrek som en millitär till sina soldater som varit där under varje pass hela terminen:
" Okej!! NU kör vi!" Därefter tog hon fyra steg fram, armarna snurrandes, gör en piruett "Mambo!" två steg bak, hopp åt sidan, upp i luften, snurra runt, två dubbelsteg bak, "Salsa!" Alla soldaterna ställde sig i givakt och utförde varje rörelse med millitär precission. Jag och en tjej som också var där för första gången var två sekunder efter alla andra och om vi någon gång, tack och lov, lärde oss en rörelse eller en kombination så tro fan att ledaren skulle göra den än mer avancerad. Det vi lärde oss var bara en lite introduktion. Jag lärde mej fyra dubbelsteg fram med armarna snirklandes och väl framme skulle man köra lite mambo. Lätt. Men nej. Fyra dubbelsteg, lyft knäna, hoppa, mambo fram, snurra runt, mambo bak, cha cha tillbaka. Detta var bara en kombination i ett block. Ett block består kanske av 3-4 kombinationer.
Så jag struntade i stepen, tänker nog ta den imorgon istället. Men svettig blev jag idag iallafall!

Nu är det surdegsbröd och hälsofil som gäller. Gott gott. Slinker nog ner en apelsin eller två också. Har inte ätit en enda idag.



Åhhhh vilket tråk!

Klockan är halv fem på eftermiddagen och det är verkligen becksvart ute. Jag kan leva med det becksvarta, för då ser man iallafall inte hur färglöst allting är i november. Det har inte varit sol på flera dagar, himlen är som ett grått tjockt täcke, havet är svart/grått, träden är gråa, vägarna och gräset är skitigt och grått. November och januari/februari är dom helt klart tråkigaste månaderna. Mörka och jävliga. Jag längtar redan nu till mars/april när det iallafall börjar bli lite ljusare, solen värmer en lite och knopparna börjar ploppa ut lite.

För ett år sen...

...kom vi hem från Venezuela. Ååååh, för ett år sen var jag solbränd, semesterlycklig och Johan hade lagat mat, städat och tvättat till mej här hemma när jag kom hem. I år är jag blek, har flyttkaos i min hjärna och Johan jobbar till halv tio ikväll och kommer inte städa, tvätta och laga mat till mej. Men jag är glad ändå! Vi ska ju faktiskt flytta till en stooor lägenhet som jag tror vi kommer trivas jättebra i. Dom jag mött som bott där i huset tidigare säger att det är de bästa lägenheter de någonsin haft. Nu väntar vi bara på stambytet på toaletter och grovköket. Dom har pratat om det i flera år, men vi får väl gå med på nåt möte och pusha på dom lite.

Idag är jag ledig och har redan hunnit träna, köpa flyttlådor, laga mat och packat lite. Ska på ett Friskis pass ikväll (step)och sen får jag väl packa lite till. Vill bara få bort allt nu, tömma allt.
Imorgon ska jag på vidareutbildning av min hälsoinspiratörsutbildning. Hoppas på lite nyttiga tips och ideér så man kan få igång alla soffpotatisar som gömmer sig!

Nähä, nu ska jag titta på lite TV4 Fakta, vila lite och sen komma på nåt till kvällsmat...hmmm....undrar vad man skulle kunna hitta på...

By the way, nu är det bara fyra dagar kvar till min och Fredriks fest som förhoppningsvis kommer bli skiiiiiitkul!

Jobbelijobb

Nu har jag avverkat helgen (lö-mån) och är idag ganska trött. Jobbade dessutom över 40 minuter, men det behövs för jag har minus på flexen....=)
Kom hem och satte ner rumpan i 10 minuter innan jag for iväg till Friskis och gick på Core-pass en timme. Hem och duschade och gjorde några tacos. Nu sitter jag här och tänker njuta av två "lediga" dagar. Fast så lediga blir dom nog inte..imorgon ska jag köpa flyttkartonger och verkligen packa ner allt som vi inte använder så mycket. Tänker torka ut en del skåp och städa det jag kan. Helst skulle jag vilja ha tillgång till lägenheten igår så vi kunde börja renovera sen bara sätta in allt snyggt och smidigt. Johan har också börjat packa nu så nu är här verkligen crowded i vår lilla tvåa.
På onsdag ska vi till banken och fixa med vår ekonomi men först ska jag på utbildning i 8 timmar. Det blir säkert bra.
Ska få låna ett fint gammalt skrivbord av svärmor som jag ska ha i köket. Det är i ljust, lite slitet trä med snidade ben och två lådor med såna där mörka snirkliga handtag. Kan man ha som ett avställningsbord i köket. Känns underbart att vi kommer ha plats med matbord och fyra stolar, kökssoffa och ett avställningsbord! Najs! Försökte hitta en bild på nåt liknande skrivbord, men det tog stopp.

Nu är det Ullared-tajm!

Softardag

Sov till 10.00 (!) och började faktiskt dagen med att svabba av badrummet, för det är damm fucking överallt. Sitter här i min fina randiga badrock och funderar på vad jag ska göra med resten av dagen. Inget nyttigt iallafall, nej nej. Jag ska nog ta en cykeltur ner till stan, skymtade faktiskt solen för en liten stund sen och det är ju helt fantastiskt. Ska fortfarande försöka komma på nåt gott att baka. Mamma skickade maräng-tårtsrecept, men Johan sa att han var sugen på cheescake, så jag ska försöka hitta nåt gott recept på det. Får köpa med en vinflaska till kollegan också tror jag.

Nähä nu ska jag sätta på mej ansiktet, fixa håret och cykla ner min fina Monark till staun!

Planering planering planering

Nu har vi suttit i 3 timmar med julgruppen och planerat för vår lilla julfest som vi ska ha. Det blev en del gjort och det största problemet är väl julmaten eftersom det stället vi tänkt beställa från tydligen gått i konkurs....småpanik..men det löser sig säkert till festen - får vi hoppas iallafall!
Ska väl inte skriva mer om det här om ifall någon kollega skulle få för sig att läsa...!
Nu väntar jag på att Johan ska komma hem, sen ska vi äta varma mackor, smarrigt värre. Imorgon är jag ledig och har planerat att göra absolut ingenting förrän på kvällen. Blir eventuellt ett träningspass på eftermiddagen och sen på kvällen ska vi till en gammal kollega och hennes man och äta god mat, dricka vin och ha det trevligt!
Jag har fått i uppdrag att baka något, men känner mig lite oinspirerad, någon som kan komma med ett trevligt förslag?

Häpp, ut och värma upp ugnen. Tjingeling!


Nattjobbet för denna veckan avklarat!

2 nätter i rad, för en människa som lägger sig kl 22.00 är det en stor bragd att klara av...! Men det gick bra och jag jobbade med trevliga människor.
Idag är det inte mycket som står på schemat, har ringt och beställt lastbil till när vi ska flytta och sen bokade jag däcktid så vi får på vinterdäcken innan december. Jag fick tid sista november...;)

Nu längtar jag maaassor tills vi ska flytta. Trivs inte alls i denn jä*la röra som är överallt. Tänkte att jag skulle städa (igen) men insåg sen (igen) att det inte är lönt. Möjligen går jag över toaletten (igen) lite senare.

Just nu håller jag på att tvätta och blev lite irriterad när jag insåg att den ena maskinen troligen gått sönder mitt under tvättningen eftersom tvätten var dyngsur och det luktade lite konstigt i maskinen. Kläderna var rena iallafall så jag sköljde bara av dom för hand och kramade ur dom. Vaktmästarna är inte kvar, så jag får väl vänta med att felanmäla till imorgon.

Ikväll ska julgrupp-kommitten träffas och diskutera roliga saker som vi ska göra på julfesten. Detta året är det 80-talisterna som ordnar. Det kommer säkert bli bra! 4 december ska festen vara, en fredag. Det är på 2-års dagen av Tobbes bortgång, men jag tycker det är rätt skönt att ha något att göra så jag slipper tänka på det så mycket. Jag tänker ju inte mer på honom då än jag gör andra dagar.

Nähä, ner till tvätten igen.

Hårdträning

Tycker jag har sunkat ner mej lite med träningen nu på sista tiden, men nu jäklar ska jag ta tag i det igen. Tränar ca 3 ggr i veckan, men har tappat motivationen lite, så jag tänkte börja med lite ny träning. I helgen ska jag ta tag i min Friskis-inskrivning och betala för ett halvår, sen ska jag börja simma en gång i veckan, 1km. Jag har börjat få ont i andra höften nu så jag tar det lugnt med löpningen ett tag, men jag står på cross-trainern istället, det är mer skonsamt för lederna.
Nähä, nu blir det nog sängen en sväng. Jobbar natt två nätter i rad....ser inte fram emot det, men det ska nog gå bra. Min student börjar på onsdag natt också. Har fått lite tips från min första student som jag ska tänka på, men såklart var det mest positiva saker...;)


Skånehelg

Först vill jag bara säga: Klockan är 14.10 och det är verkligen mörkt ute. Jag har lamporna släckta nu, men jag ser fan inget. Svensk november är sååååå tråkig. För ett år sen fläkte jag mej på stranden i Venezuela. Får väl leva på minnet helt enkelt. Men helt långt till en semester är det inte. I slutet av januari ska jag och Johan åka på 4-dagar skidsemester till Sälen med mamma och pappa! Ska bli supernajs.

I helgen har vi umgåtts med släkt och familj i skåne. Vi kom hem i fredags kväll och då var bara Queenie hemma, hon blev galen och skrek när vi kom. Blev helt överlycklig. På lördagen gick vi upp ganska tidigt och tog oss ner till Lund där Fredrik hämtade oss och sen bar det av till Köpenhamn. Spritinhandling till vår fest stod på schemat. Vi handlade för lite över 2000 kr så nu hoppas vi väl att det ska räcka...Åkte först till ett stort shoppingcenter (Fields) och käkade. Megastort var det, typ 3 våningar. På kvällen gjorde vi absolut ingenting. På söndagen var Johan tvungen att få sin dos av Clas Olsson, han behöver den för att slippa grav teknik-abstinens, så vi fick åka till Väla. Jag ger honom cred för att bara gått på Classe i kanske 45 minuter - max! Och här snackar vi killen som normalt går på Classe i 2 timmar och tappar all tidsaspekt. På eftermiddagen var det släktmiddag för att fira alla grisar som fyllt år. Jag fick presentkort på Intersport, så nu har jag snart till ett skidställ, häääärligt värre!
Jag skulle egentligen åkt hem till Karlskrona ikväll och Johan i går kväll, men han orkade inte köra, så han ändrade sig och skulle köra i morse istället. Vi insåg att det var lite konstigt att han åkte på morgonen och jag på kvällen så jag hängde helt enkelt med. NÄhä, nu ska jag vila lite, sen blir det nog en sväng till Friskis för lite core och därefter upp till sjukhusgymet för styrketräning innan jag hämtar min man på jobbet.

Infyttningen närmar sig  - 18 dagar kvar!!

Kalajs

Idag blir det födelsedagsgalej  hos Johans lillasyster Tove. Började dagen idag med att planera jobbets julfest hemma hos Ida K innan jag begav mej till tandläkaren och lagade ett hål. Hatar det. Något som var positivt iallafall var att jag var beredd på att punga ut 1200:-,men det blev bara 750:-! Åkte och köpte present till Tove och nu sitter jag här och förbereder mej. Någon fest blir det dock inte, vi ska bara vara 4 st. Ulf är i Danmark och jobbar, Siri är i Australien och Johan är sjuk så det blir bara Ann, jag, Tove och Robin. Men det är nog så trevligt!


Tove the movie star

Detta är troligen Toves våta dröm...;)


Första lediga dagen av två

Jobbade ju helgen och har varit ledig idag. Vaknade av att Angie ringde och skulle hämta lite grejer hon haft i mitt förråd medans hon varit i Stockholm. Hon väckte mej vid åtta, sen läste jag tidningen och tog hand om min magsjuka man innan jag somnade en liten stund igen. Nästa gång jag vaknade var klockan halv elva och definitivt tid att pallra sig ur sängen. Jag åkte till Hemma-butiken och köpte en ny kokplatta eftersom vår gått sönder för ett tag sen. Kan vara kul att ha en hel spis för nästa som ska flytta in. Efter det tog jag mej ett pass på gymet. Har dock börjat få skitont i min vänstra höft nu (innan var det höger, precis samma smärta) så jag sprang bara på bandet i tio minuter innan jag gick över på cross trainern. Efter det tog jag och Tove en fika och jag handlade present till min käre bror som fyllt 30 igår.
Åkte hem och hade planerat ett pass på Friskis, men jag kände att jag inte orkade. Ida ringde dock och peppade mej så jag tog mej dit och tränade en timme mage och rygg. Gött! Åkte hem igen till min magsjuke man som nu använt ungefär en bale toapapper och lagade lite ugnsbakad falukorv med potatismos.

Och nu sitter jag här nyduschad och fräsch som en nyponros och inväntar dag två i min ledighet. Den ska bjuda på spännande aktiviteter som tandläkarbesök med lagning som ingrediens, samt födelsedagsmiddag för lillasyster Tove som blir hela 22 år! Herregud, pengarna bara rullar ur händerna...;)




Ingen rubrik

Ingen motivation att skriva något i dag. Sängen - here I come!

RSS 2.0