Motivationsdags!

Skrev ett inlägg igår och la in bilder, men av någon anledning så sparades inte det...irriterande!
Idag är jag ledig efter helgen. Tog mig ut till skogen och backarna i Rosenholm där jag gav mig på 6,5-km slingan. Jag ska springa ett litet lopp där om 2 veckor och ville testspringa. Det gick bra! Jag avskyr ju backar som pesten, men jag har märkt att det går bättre utan uppdatering i min löparapp var 5:e minut. Jag blir nog lite stressad när jag hör att jag springer långsammare och då börjar jag ge upp. Jag ska sluta ge upp, därför stängde jag av uppdateringen. Nu springer jag bara så som det känns bekvämt och sen har jag koll på kilometrarna i slutet på rundan. Det går mycket bättre, psykiskt iallafall! Jag har dålig kämparglöd, känner aldrig att jag måste om någon eller att jag vill komma ifatt någon när jag springer lopp och det är lite negativt. Den känslan och viljan är det många som drar nytta av och det brukar vara det som löptränare försöker lära ut; förmågan att vilja ta sig fram och förbi någon eller något. Så nu tänker jag bli bra på det!

EN hel ledig dag!

Jag jobbar sex dagar denna veckan, och min enda ledig dag använder jag till att städa lägenheten - SÅ kul! Nej, inte alls, men fint blir det iallafall. Forftarande är det fullständigt kaos i extrarummet trots att jag tycker att vi burit in en hel del i badrummen igen. Men hallen och grovköket är fortfarande rätt tomma iofs...
Tänkte springa en sväng i eftermiddag. Nu är äntligen temperaturerna lagom för mig. Jag klarar inte att springa i värme, hela min kropp och hjärna kokar, men när det börjar gå ner mot 10-17 grader så är det väldigt behagligt!
Ha en fin dag!

Några kilometer

Jobbade till 16, en lugn och lagom arbetsdag. Hade bestämt mig för att springa en liten runda när jag kom hem för att hitta motivationen igen. Joggade 3,5 lugna km och det kändes så skönt! Nu blir det tv-serie hela kvällen med Johan. Är helt ledig utan planer för första gången på länge imorgon. Ska sprinta en längre runda och städa lite hemma. Idag fick vi duschväggen på plats så nu är badrummet komplett!



Sommar - höst

Helt plötsligt blev det höst igår, bara sådär över en dag! Idag duggregnar det, är 13 grader och himlen är jämngrå. Nåja, man kanske borde vänja sig vid Sverige-vädret nån gång, man bor ju trots allt här.Snart börjar träden skifta och kan man få in en riktigt fin höstdag till det så är det kanon!

Här hemma fortsätter renoveringskaoset. Vi har väl lyckats få undan liiiiite från extrarummet men vi kan inte sätta tillbaka alla grejer där dom ska vara riktigt än för besiktiningsmannen kommer i eftermiddag och då ska det inte finnas saker som täcker över eventuella skador eller brister.
Duschdörren kommer om två veckor så vi får nöja oss med en så länge och ett provisoriskt duschdraperi. Riktigt irriterande, ena dörren är tydligen restad.
Jag får så dålig motivation till träning när det är såhär rörigt och en massa folk som går in och ut i lägenheten hela tiden. Känner att jag vill få bort så mycket som möjilgt och dammtorka där jag kommer åt, dammet yr hela tiden och gipsdamm flyger ju omkring i flera veckor och lägger sig i omgångar på allt. Vill inte duscha hemma på dagarna, för hantverkarna går in och ut i lägenheten. Tänkte gå en lång promenad innan iallafall men det regnar ju på tvären, sånt där fint regn som lägger sig som en blöt filt över en så det kändes inte aktuellt längre. Om jag åker till gymet kan jag duscha där, men mina kläder och handdukar är nerpackade i lådor som står staplade i extrarummet där ALLT ligger...Suck, får väl kanske bara inse att jag helt enkelt får ta det lite lugnt nån vecka till innan saker återgår till det normala igen.

Nästa lopp jag har att se fram mot är Jämjömilen som går av stapeln 9/11. Den brukar vara rätt skönt, klimatmässigt iallafall! Förra året var det duggregn men hellre det än strålande sol under ett lopp.
Nähäpp, nu ska jag försöka göra en ansträngning för att få bort någon liten pinal till här i röran...åh, så skönt det ska bli när allt är klart! En bra sak är att jag inte hör borrningar m.m. längre för nu är dom längre bort i huset och grejar - SKÖNT!


Städa städa städa...

Det är verkligen saker precis överallt - överallt! Jag hatar när det är såhär rörigt. Idag hade ändå Johan städat en massa och torkat golv men det är mycket kvar! Vi är nöjda generellt med renoveringen men det finns en del frågetecken - tex att det bara finns en duschdörr, den andra skulle kommit i fredags men när vi kom hit på kvällen fanns fortfarande bara en. Eluttaget i grovköket är borttaget så vi kan inte koppla in frysen och när vi spolar i vasken där så stänker det över golvet från brunnen. Lampan i grovköket funkar inte heller och lådan till sopskåpet går inte att stänga, den stannar en cm utanför kanten. Jaja det är iallafall inga katastrofer, förhoppningsvis ganska lättfixade. Besiktningen är på tisdag så vi hoppas vi kan få lufta dessa saker då. 
Ha en fin kväll!



Stekenjokk

I somras förlovade vi oss på Sveriges högst belägna väg i dom jämtländska fjällen. Vi var på ca 800 m höjd och det var rätt kalt och trist men plötsligt öppnade sig landskapet och vi kom till ett ställe med en fin jokk och snö på fjälltopparna och massor av renar! Väldigt väldigt fint!




Hemflytt!

Åååh idag är dagen då vi ska flytta hem igen! Vi var och kikade snabbt i lägenheten för en timme sedan och dom håller på med slutstädningen fram till ca 17 idag! Sen får vi städa lite själva, tex i extrarummet och vardagsrummet som också drabbats av damm men hallen, köket och toaletterna ska vara fixade och klara! Det blev superfint, de ska bara fixa uttag till grovköket att koppla in frysen i och en duschdörr till ska sättas på för ni fattas en så det är lite öppet...! Bilder kommer nog sen, om jag orkar. Vi räknar med ett par timmars städning och sen ska vi laga god mat och dricka rödvin (åter igen;om vi orkar;))



Progress

Ja i 2,5 vecka har toaletterna och grovköket renoverats. Det är damm precis överallt i hela lägenheten trots stängda dörrar och plast. Men nu börjar det faktiskt bli klart! Idag var vi och kikade och det är kaklat, en toalett, handfat och dusch är på plats! Det kommer bli jättefint och SKÖNT när det är klart och vattnet är igång igen!


Tjejmilen

Ja det blir lite sporadiskt med inläggen nu när vi bor hos Johans föräldrar men på fredg flyttar vi hem igen! Tjejmilen gick av stapeln i lördags och loppet gick väl inte som det tänktes...det var för varmt för min smak. 25 grader och jag fixar inte det. Skulle aldrig träna i den temperaturen hemma! Iallafall så tog jag mig runt, fick promenera en del då det började flimra för ögonen när solen gassade. Kom in på 1.08 vilket är en usel tid men jag får väl vara nöjd att jag kom runt utan att svimma.... För övrigt var resan jättebra! Det var jag, Lisa och jessan (den klassiska trion) och även lina, en kollega, hakade på och vi hade jättekul! På fredagen fick vi totalt 1,5 mil av olika anledningar (tex att Google Maps inte var helt på vår sida) så fötterna var möra redan då. På tävlingsdagen är det lite tradition att gå till och från området som i år var 6 km enkel väg. Så vi gick alltså totalt 1,2 mil på lördagen förutom den milen vi sprang. Fötter och ben var ganska slut! När vi kommit hem och duschat intog vi välförtjänt cider, chips och godis-så jäkla gott efter en tävling! På kvällen gick vi på en spejsad thai-restaurang och sen dog vi i sängarna. Perfekt helg!


Seriös nedräkning!

Ja, idag är det bara tre små dagar kvar till tjejmilen drar igång! 13.10 står jag redo att bräcka alla rekord. Målet är som alltid milen under en timme (jag sprang ju på 1.00.47 för några dagar sen och 47 sek. ska jag väl kunna skala av...?!) men jag är nöjd bara jag kommer runt på under 1.05, alltså förra årets tid. Detta blir femte året i rad och hittills har tiderna sett ut såhär:
2009: 1.19 (det var året då jag började jogga, hade aldrig sprungit i onödan tidigare. Gick och joggade om vartannat).
2010: 1.13 - bra förbättring från året innan! Joggade mest, gick i backarna.
2011: 1.11 - vaknade förkyld med halsont samma morgon. Hängig.
2012: 1.05. Hade tränat och kommit på 58 min som bäst detta året. Regnet vräkte ner oavbrutet hela tjejmilenhelgen.
2013- ja, det återstår att se!


RSS 2.0