Sista natten av två

Morgondagen kommer att tillbringas utslagen, medvetslös i sängen. Jag är inte nattmänniska.
Det bästa för den här åldriga madamen är middag kl 18, kvällsfika vid 21.00 och sen kanske någon bra serie i en timme. 22.00 är perfekt läggdags.
Istället sitter jag här nu och snart kommer min kropp protestera med svett, trötthet, lite skakig, tung i huvudet och jäkligt dålig syn.

90-talsfest



Fest hos Palle i lördags. 90-talet var temat och alla gick ut stenhårt. Lägg märke till den tidsenliga nördiga smil-looken jag lagt in.

På allmän begäran

Blev jädrans nöjd!


well

.jag går väl och lägger mej.


Nu är det klippt

Sådär, nu är jag blond och korthårig. Inte helt kort över hela håret, men delvis. Är nöjd. Har varit på Väla med Sandra i 4 timmar idag. Ätit på Grafitti, my favourite. Köpte inte speciellt mycket, knappt nåt alls faktiskt. Var mest skönt att strosa runt lite och göra ingenting. Ikväll blir det soffan igen. Imorgon är det 90-talsfest hos Palle. Är väl inte direkt partysugen, men en flaska vin går nog ner utan större problem. Nu är det soff-tajm.


Tjing.


Mamma

Kan inte du klippa mej riktigt kort och göra mej bloooond så skulle jag bli lite glad?


Ingen rubrik

Efter en usel natt började jag dagen kl nio med en promenad i solen runt Långö. Fint väder; blå himmer och solen sken. Skönt. Åt lite frukost innan jag åkte till hudmott. och kollade upp dom den där hudåkomman jag dragit på mej. Läkaren tog en biopsi och skulle kolla upp det hela. Sen åkte jag och Angelica tillOxlehall för att prata lite med hästarna. Vi hann tyvärr inte med dom så mycket, men lite äpplen och morötter fick dom iallafall. Ambitionen var att plocka kantareller i skogen men inte heller det var något som gick vägen. Vi gick mest på vägen och tittade lite i dikena. Där fanns bara flugsvampar. Åkte till Karlskrona igen och skjutsade henne till sin HLR-kurs och jag for till infektion för att få sprutor med Hepatit A-, B- och Gula Febernvaccin. 920:- kostade det. Men det kanske är värt det, vem vet?

Nu ska jag dra något gammalt över mej i soffan och kanske stoppa någon matbit i mej. Angie skulle bjuda mej på fika på stan senare idag.  Hon är bra snäll den där lucian.

Skumsläckare

Min hjärna brinner lika mycket som mina höfter. Aj.

Oxlehall

Jag saknar. Kan någon klandra mej?


Pics

Fört över lite bilder från mobilen. Klicka på bilderna för större format. Enjoy.
        
Enorma glassar i S-köping     Playa del Långö
        
Sommarbild i Kalle-K       Jag intill en haj. Jag.            En galen bäbis.



Fredagkväll

Gick upp halv nio och tog en promenad runt Långö. Kom hem och läste tidningen och åt frukost. Grov smörgås med Keso, avocado och tomat på. Underbart, i like Avocado. Nu har jag bakat frukostbullar i 2 timmar. Ska jobba kvällen idag. Det gör mej inget, tycker helgkvällar kan vara rätt mysiga. Inga undersökningar, inga ronder, inget spring till röntgen os.v. För det mesta är det rätt lugnt på helgerna. För det mesta. Ska inte säga för mycket. Helgen kommer att spenderas i ledighet. Angie kommer hem från Mallorca imorgon så jag tänkte bjuda på lite mat. Ev. kommer Sassa i helgen och ev. ska jag hälsa på min Vitamin utanför Olofström. Inget är bestämt så vi får se hur helgen lunkar på.

Tjingeling

Påminnelse

Jag.tycker.inte.om.att.jobba.natt.

Vill ha vill ha vill ha

Så mycket saker, så lite pengar. Detta får mej att längta, vilja ha och dregla just nu:
* Skiva med Guns ´n Roses, typ "Best of"
* "Dirty Dancing", "Grease" och "Ghost" på DVD.
* Sing star till Play Station 2; mic, 80 och 90-talsspelen
* Guitar Hero till Play Station 2 då gärna med Guns ´n Roses-spelet  =)
* "Buzz"-frågespel till Play Station 2, med knappar.
* Brödformar i teflon
* Runda bakformar med avtagbar kant i teflon.

Tänk om man bara kunde stoppa ner allt i fickan. Bara så; PANG. Men nej. Först måste jag betala farbror tandläkaren 640 kronor för att han ska peta med en äcklig petgrej på mina tänder. Och peta på tandköttet så det blöder. Usch.

Natti Natti

Vaknade vid åtta och tänkte; när jag ändå är vaken kan jag lika gärna åka till gymet och träna en timme. Sagt och gjort. Körde till gymet (ja, man får vara lite lat när man ändå ska träna). Mina stackars röfwmuskler skrek av smärta så fort jag gjorde något som var ansträngande för stackarna. Men men. Dom fick vila för det mesta. Idag var det magen som fick arbeta hårt.Tränade lite axlar också eftersom jag och Linda kommit överens om att snygga axlar är jäkligt snüggt. På vägen hem köpte jag mango, keso och avocado som ska ingå i min frukost. Tänkte ta en maratonfrukost idag, det är aldrig fel. Jobbar natten i natt och tänkte hålla igång till tre i e.m. sen sova till sju. Blir säkert bra. Funderar på att dra en sväng ut mot nya Mio bara för at chockas av prisskillnaden mellan IKEA och Mio. Är sugen på vitrinskåp men det känns som IKEA vinner där...Häpp, som sagt; frukostdags.

Good Morning!

Perfect day

En perfekt dag enligt mej är enligt följande:
Jag sover tills jag vaknar, alltså ca 09.00. Går upp, äter frukost (innehållande t.ex. en grov macka, salami eller ost med grönsaker på och givetvis en smutti med mycket bär).Därefter gör jag något nyttigt, tränar, städar, tvättar eller går en promenad. Efter det kommer jag hem och äter en uuunderbar lunch och sen gör jag något nyttigt/roligt med min eftermiddag också. På kvällen dimper jag ner i min soffa och tittar på Simpsons/Family Guy/Cops/Desperate Housewifes eller för all del Top Model. Simpsons och Family Guy har alltid fått min själ några grader varmare.

En perfekt dag var vad jag trodde att jag vaknade upp till, men ack så fel jag hade. Jag sov visserligen tills jag vaknade, åt frukost och åkte till simhallen och simmade 40 längder. Där tog det perfekta lite slut. Jag skulle sola på badhuset, men det kostade 50 kr och jag hade såklart bara 40 kr med mig. Jag brukar verkligen inte sola solarie, men eftersom min kropp är vit som en rumpa i högsommaren som jag tidigare skrivit om så tycker jag att jag är skyldig Venezuelianerna detta. Typiskt..men men, det var bara en liten käpp i hjulet tänkte jag. Styrde istället kosan mot Bergåsa där ett solarium ligger.Har aldrig varit där,men det ser helt okej ut. Obemannat. Gick in och la i 30 kr som det kostar för 12 minunter. Solariet väntar med att sätta igång sig i 4 minuter så man har tid att rengöra solariet och klä av sig. Väl inne i hytten upptäcker jag att låset inte är som det ska, känns inte speciellt tryggt, men dom andra två hytterna är upptagna och en är trasig. Fan, tänker jag, men fortsätter klä av mej. När jag till slut ska ta på mej ögonskydden upptäcker jag att det inte finns i hytten. Får klä på mej igen, går runt i rummet och letar. Hittar en stor maskin som ska spotta ut ögonskydd till mej när jag lägger i en tia, bara det att hela apparaten är tom. Finns inte ett enda. En annan gäst säger att det brukar ligga solskydd i en låda på väggen - som dom nu tagit bort. Tiden tickar på solariet. Tänker att jag ska springa in och kissa innan jag letar vidare efter solskydd. Väl inne på den enda toaletten som finns upptäcker jag att någon som varit jävligt skitnödig bajsat ner hela toastolen - uppe på ringen, nere i toaletten, utanför toaletten. Då rinner droppen över. Sliter till mej mobilen, letar reda på ett nummer till den stackare som kallar sig ägare. Telefonsvararen går igång, jag är förbannad.

"Hej mitt namn är Susanne Jacobsson och det är första gången jag skulle hit och sola idag på Bergåsa. Låset fungerar inte i hytt två, det finns inte ett ögonskydd på hela stället och toaletten är nerbajsad. Jag kommer aldrig mer att gå hit. Du får gärna höra av dig om du vill. Hej."

Men kanske det inte är meningen att jag ska se ut som en intorkad pepparkaka, som de 3 kvinnor jag såg gå ut från solariet innan jag gick in. Kanske det är meningen att jag ska vara rumpvit. Eller kanske det bara är meningen att jag sitta i en solstol på sommaren och inte bekymra mej på vintern.


En femma i arslet

"Oooooj vilken konstig rubrik" sitter du säkert där och tänker nu. Ja kanske, men detta är faktiskt den ordination som sjukgymnasten gett mej för att slippa ha ont i höfterna. Gick dit idag i hopp om att hon skulle bota mej med akupunktur och snälla ord. Icke. Hon tvingade mej göra knäböj med ett ben i taget för att kolla min usla balans. Sen fick jag gå på ett rullband med en spegel framför. Det var då hon såg att jag vickar för mycket på höfterna när jag går (Ja,man kan ju inte hjälpa att man svänger lite extra på häcken ibland). Hon sa även att jag var vinglig och ostadis i höftpartiet. Och att jag ska tänka mej att jag har en femma mellan skinkorna och att jag ska dra in magen mot naveln, snett uppåt (som man gör på min älskade core!). Hon var mycket nöjd med att jag går på core. Provade min nya hållning andra delen av dagen och det känns faktiskt bra. Istället för att ta i med bensträckarmuskeln som jag normalt gör (och som är ganska långsmal och löper från höften ner till utsidan av knäet) så ska jag ta i med röfwmusklerna som täcker typ en tredjedel av en.Nu blir det alltså röfwträning (redan avklarad på gymet idag) och magindragning å det grövsta.

Antal komplimanger senaste två dagarna:
3
* Att du inte blir modell
* Jag måste säga att din hållning är jättebra!
* Varför söker du inte in till att bli modell?

Sötnosar. As if.

NU.ÄR.JAG.RIKTIGT.FÖRBANNAD.PÅ.MIN.BLOGG.
Varenda gång jag skriver något och ska publicera det får jag skriva om skiten.

Core,varmbadhus och thaigryta

Eftersom min blogg verkar vara helt störd så får jag väl försöka summera senaste dagarna på ett kort och konsist sätt.
I förrgår premiärtränade jag på Friskishuset här i Karlskrona. Jag är van vid en gympasal i torsås som luktar tåbira och har lite halvtaskiga mattor att utföra diverse övningar på. Friskishuset i Karlskrona är liiiiiite större. Det är tre hus, gym, spinning och två stooora gympasalar med snajsiga golv med dämpning och golvvärme. Men smakar det så kostar det. 800 :- för ett halvår till skillnad från Torsås som kostade 400 för en termin. Som tur är får Landstingsanställda rabatt, nästan halva priset. Iallafall. Core var grejen i torsdags. My God...jag har nog böjt varenda muskel i kroppen tror jag. Böjt, sträckt, tänjt och härjat. Core är en träningsform där man tränar bålen; alltså rygg, mage,axlar och bröst. Man övar hållning och ska ha en speciell hållning under en timme, i alla övningar. Det är underbart.

Igår åkte jag och Angie till varmbadhuset. Vi skulle bada i den varma poolen och njuta av ångbastu. Fredagar är den varma bassängen endast till för the ladies. Vi kom in och upptäckte till vår förtjusning att det bara var vi och en till som skulle samsas i den lilla poolen. Något som inte var så mycket till vår förtjusning var att damen som badade var helt näck. Vi visste inte om det var så att vi var tvungna att bada nakna eller om det var upp till var och en. När vi slutat fnittra hysteriskt plockade jag upp min telefon och ringde min vän Karin som jag visste arbetade. Någon främmande svarade och jag frågade efter Karin. Fick prata med henne och berättade vår lilla situation. Karin fnittrade med och försäkrade oss att man inte alls måste vara naken. I slutet av vårt samtal säger hon: "Ehh...ville du egentligen prata med Karin O?" jag dog. Den främmande människan hade lämnat luren till en helt annan Karin som jag pratat med ca 3 gånger i mitt liv. Och där öste jag ur mej om nakenbad och annat pinsamt. Herregud.

Ikväll sitter jag i min ensamhet och har ätit Thaigryta. Mina bättre hälfter Angie och Johan är på äventyr någonstans. Men det gjorde inget. Jag har haft mitt eget äventyr. Hittade på en thaigryta som blev god. Fick lite Chili på läppen och höll på att brinna upp. Gjorde thaigryta med kokosmjölk, citron, kyckling, ingefära, wook-grönsaker och råris. Till detta lite sallad och ett stoooort glas vatten. Till efterrätt blir det troligtvis egenplockade varma äpplen med kanel, kardemumma, honung och vaniljglass.

Dreglar ni? Jag gör.

Som en vetebrödsdeg

Min mage är verkligen vit. Verkligen vit. Inte heller denna sommaren har jag kunnat ligga på playan och steka. Har kanske stekt max 2-3 ggr denna sommaren. Jag skulle vilja steka typ en månad i rad. Då skulle man kanske få lite liv i pigmenten.Har inte ens fått lite bikinibränna. Ni vet sån där bränna då man inser " Men Guuuuud vad vit rumpa jag har! Tur att inte hela kroppen är så vit, haha!" Tyvärr är det så att faktiskt hela min kropp är just rumpvit.

Nu har jag försökt lägga in detta inlägget 3 dagar i rad, går det inte nu så skiter jag i det. Kanske skiter i bloggen helt och hållet för det är inte kul att sitta och skriva i en evighet sen funkar det inte. Tjing!

This is the deal

Jag trivs i min lägenhet. Tycker balkongen är mysig och hallen har jag fått precis som jag vill. Enda som fattas är gardiner i vardagsrummet och lite lådor som står kvar. Köket vill jag göra om; högre diskbänk och nytt golv. Golvet som ligger där nu är vidrigt. En diskmaskin hade inte heller varit fel, men det kommer kanske. Enda som stör mej med att bo i Karlskrona är närheten till naturen. Eller kanske avsaknaden av natur. Iallafall natur i den bemärkelse jag menar. Vill kunna gå i tio minuter sen vara ute i skogen. Eller iallafall ute på landet. Man kanske möter max 2 människor på en 1½ timmes promenad. Vill kunna sunka runt i lite halvskitiga brallor och en t-shirt och bara typ...tvätta bilen,sopa uppfarten och sen åka till affären i mina halvskitiga brallor och handla mat till kvällen. Givetvis kan jag sunka runt i halvskitiga brallor här också, men det känns inte lika okej att gå in i en affär i Karlskrona på det viset som det skulle göra om man bodde lite mer på landet. Jag var ute och gick i 1½ timme igår. Ca en mil. Gick längs vattnet, men hur jag än gick hade jag hela tiden antingen en 70-väg eller infartsleden till höger om mej. Precis intill mej. Ett staket delade av stora vägen med promenadvägen. Vill bara komma på en dag att jag vill plocka svamp, fundera ut ett bra svampställe och sen gå hem och göra smörstekta kantareller på toast. Men här får jag för det första fundera ut en skog som man kan åka till, sen ta bilen och köra till skogen i tio minuter. Inte riktigt my cup of tea. Men jag antar att jag helt enkelt är en bonnatös. Nästa flytt blir till ett torp i skogen med jordstampat golv och koskitsväggar. Tillsammans med mina 15 katter.
Som sagt; jag älskar Karlskrona, och trivs bra i min lägenhet. Men lite lantliv och skog hade inte gjort ont.

Nu har jag försökt lägga in detta inlägget 3 dagar i rad, så nu hoppas jag verkligen det kommer med....


Jag i mitt esse. Ge mej lite hästskit och en skottkärra också så är jag nöjd.

Sen kväll med Sullan

Jobbade kvällen idag. Kom inte hem förrän kl 22.15. Phu. Men men, så kan det bli ibland. Skön kväll, har bara haft 3 patienter. Fick iofs två st till sen, men det var knappast något ansträngande. Angelica lämnade och hämtade mej på jobbet, hon är så snäll det lilla livet. Vi var på lucia-audition för Sveriges Lucia i Malmö i måndags. Och nej - det var inte jagsom var nominerad, det var Angie. Hon kom tyvärr inte vidare trots att dom tyckte hon var en cool brud.

Har äntligen fått sålt mitt vitrinskåp idag. Heja mej! Skönt. Nu väntar IKEA och lite snajsiga möbler, tavlor och lampor på mej.
Lägger in en lustig bild på mej så länge.


RSS 2.0